Connect with us

Vijesti

ZVONIMIR HODAK: A zamislite da biskup Mile Bogović pjeva o Juri i Bobanu

Published

on

Na Fejsu je moj prijatelj Roman zlobno objavio sliku cipela ministra poljoprivrede. ”Špičoki” koji frapantno podsjećaju na dugački šiljasti nos k’o, recimo, Pinokijev. Takvi smo mi Hrvati. Nigdje ni kapljice dobrote. Tu i tamo kane tek pokoja kap utjehe.

Neki drugi lik na fejsu tješi one s lažnim diplomama: “Svi vi koji ste kupili diplome u Bosni… nemojte se bojati, mogu vam oduzeti papir, ali znanje nikada…“ I bez diplome mnogi “znaju znanje“. Osobito u Lijevoj našoj.

Piše Borislav Ristić u Pogledu kroz dvogled:

“Cijela Hrvatska raspravlja oko lažne vijesti za koju tjednik koji ju je objavio kaže da je lažna“. SOA je priču i sliku o prostitutki, drogi i političaru imala navodno još pred šest mjeseci. Sada, nakon šest mjeseci, kad je tu već otrcano zastarjelu vijest objavio Bero-fake news, SOA je odmah uvela posebnu zaštitu ministru. Štoviše, Plenki je promptno pohvalio i Beru i Nacional za objavljivanje lažnih vijesti i to ne iz nehata nego jer su znali da su objavili tzv .“deep fake“. Tko je ovdje lud?

U cijeloj toj suludoj priči jasno mi je tek kako je stvarno sad došlo vrijeme da se zakonski ”stane na rep” desničarskim portalima, emisijama kao što je Bujica i kolumnistima kojima je dijalektička svijest pretrpjela duboku eroziju. To je valjda bio i glavni razlog brzog organiziranja na HRT-u obrazovne emisije “Otvoreno“ u kojoj nas je ministrica kulture Nina Obuljen logično, smireno i objektivno podučila kako su lažne vijesti protivne razvoju demokracije te je najavila, bez stisnute šake, vladin zakon zvan ”non pasaran”.

Svi oni koji pljuckaju protiv Vlade, vlasti, HDZ-a, naroda i države vode u stvari ”hibridni rat” i osjetit će ubrzo na svojim, uglavnom desničarskim, njuškama čeličnu šaku progresivne demokracije. Prema tome, okanite se dok je još vrijeme Pupovca, aviona F-16, hvaljenja Trumpa, Erdutskog sporazuma i moratorija na nastavu povijesti, napada na TV kalendar koji na dan kad je rođen Milovan Đilas posvećuje njemu četvrtinu emisije, a načelnika Hrvatske vojske Janka Bobetka ni riječju ne spominje, iako je i on rođen na isti dan k’o legendarni Đido.

Okanite se ubuduće i citiranja retrogradnog Antuna Gustava Matoša i njegovih mudrih misli kao što je npr. ova:

Hrvati su jako čudan narod. Imaju više izdajica nego cijela Europa zajedno. No na čudan način postupaju s njima. Francuzi svojim izdajicama poskidaju glave giljotinom, Englezi ih povješaju po podrumima, Srbi ih jednostavno pokolju, a Hrvati ih njeguju k’o najveće nacionalno bogatstvo“.

E, sada je našoj Vladi napokon prekipjelo pa je rekla odlučno ”dosta”! Od sada će Vlada imati “neovisno” regulatorno tijelo koje će sankcionirati medije koji krše zakon. Pametnom dosta. Ali ne i Hasanbegoviću, jednom od sudionika Otvorenog na HRT-u. Upro Hasan dokazivati kako je to cenzura i Orwellov “Veliki brat“ koji sve vidi. Svašta! On nikako ne shvaća Ninine europske domete s kojih nam uvodi tzv: neovisno regulatorno tijelo. Ja bih recimo odmah u to tijelo izabrao za predsjednika Nenada Stazića, za članove Branimira Pofuka, Gorana Gerovca, Borisa Vlašića, Vedranu Rudan, Antu Tomića i svakako Žonju, Radu, Beljaka i da ne nabrajam sve progresivne borce za slobodu izražaja.

Dobro i mudro zbori naša Nina: ”Sloboda govora je sloboda osoba s imenom i prezimenom, a ne anonimaca“.

To, baš to nam treba… Neće nas više neki anonimni Ivan Penava huškati na zaigranu ”decu” iz Vukovara. Sredila je njega Helenca Pirnat-Dragičević, naša pravobraniteljica i natjerala ga da ukloni “mete” s čela vukovarskih učenika, kako sva ushićena piše Žonja u Večernjaku. Tako vam je to kod nas još dok “nezavisno regulatorno tijelo“ nije ni uzelo batinu u ruke. Ne znam gdje je bila naša Helence kada su u veljači 2016.g. “vukovarski učenici“, koji uče o otadžbinskom ratu, prebili dijete hrvatskog branitelja, nanijevši mu teške tjelesne ozljede?

Stižu nam sve zanimljivija vremena. Relativizacija svega. Istinu, progresivnu i poželjnu, utvrdit će “Nezavisno regulatorno tijelo“ i to u regularnom vremenu i prostoru. Sve ostalo bit će fake news ili deep fake you, a pravorijek radi li se o istini ili ne određivat će Jelenić iz DORH-a i Jelinić iz Nacionala.

Samo o njihovoj budnosti ovisit će koga će prvog Plenki pohvaliti. Nacional Ive Pukanića bio je svojedobno “prozor u svijet“ Stipe Mesića. Bio je to pravi tjednik slobode, radosti i istine za Mesića. Kad se ubuduće novom Nacionalu pridruže i “neprofitni mediji“ te nevladine udruge za čije će se financiranje raspisati natječaj do kraja prvog tromjesečja, RH će postati eldorado… ali samo za progresivce, liberale, antifašiste i orjunaše.

Tako se kontroliraju medijske slobode u demokratskoj EU! Jedino je problem tko će raditi u Hrvatskoj da nahrani sva ta gladna demokratska usta. Dobro, to će valjda ostati briga nas desnih šljakera, radoholika, primitivnih nadničara, obožavatelja Thompsona… Zato je svima nama rigidnim desničarima slaba utjeha što je u polemici o fake news u Otvorenom Nina izgubila protiv Hasanbegovića tehničkim knock-downom u prvoj rundi. To, naravno, još uvijek ne znači da je bivši ministar pobijedio sadašnju ministricu.

I Hrvatska je, navodno, pobijedila u Domovinskom ratu, a pobijeđeni vladaju i što je još gore pjevaju Hrvatskom uzduž i poprijeko. Tko ne vjeruje neka pogleda snimku na društvenim mrežama kako koalicioni partner Vlade RH stoji rame uz rame s Cecom Ražnjatović i Vojom Šešeljom kao član srpskog republičkog izaslanstva na dočeku Putina u Beogradu. E, moj narode!

Višnja Starešina se pita: “Zašto je suđenje Vasiljeviću za ratne zločine nad hrvatskim ratnim zarobljenicima medijski nevidljivo?“ General Aleksandar Vasiljević, šef svemoćnog KOS-a, ima status sitnog lopova s tržnice. U hrvatskom medijskom prostoru o tom suđenju vlada opći muk. Za naše vrle medijske urednike, poput Jelinića, to suđenje je neatraktivno i bezlično, ta riječ je tek o marginalnom kaplaru…

Višnja misli da je slučaj Vasiljević za rasvjetljavanje naravi agresije na Hrvatsku važan isto toliko kao i slučaj Perković-Mustač za demaskiranje jugoslavenskog komunističkog sustava. Međutim, k’o šljivi Starešinu i njeno mišljenje. Za naše medijske magove to suđenje je nevidljivo. Suđenje koje bi, između ostalog, trebalo osvijetliti pravu narav “građanskog rata“ na “ovim prostorima“. Osjeća se lagana depresija nacije, pa je lik na Fejsu zavapio: “Kupio sam najskuplji konopac da se objesim. Samo jednom se živi“.

Ovidije je napisao: “Da je Troja bila sretna, tko bi znao za Hektora?“ Da je Hrvatska sretna, tko bi se sjećao Tuđmana?

Osoba tjedna je kardinal Josip Bozanić. Po popularnosti je odmah iza Svetog oca Franje. U njegovoj glorifikaciji prednjače Goran Gerovac i Branimir Pofuk iz Večernjaka te Mamić iz Jutarnjeg. Kardinal je ostao u podsvijesti naroda još tamo od 1997. godine kad nas je upozorio na “grijeh (HDZ-ovskih) struktura“, i to neposredno prije izbora koji su nam donijeli Račana i Mesića.Hrvatska ljevica je napokon dobila svog kardinala.

Da se ne bi SPC našla uvrijeđena što Hrvateki toliko pažnje poklanjaju jednom “klerofašistu“ pobrinuo se pofukovski objektivan Večernjakov novinar Darko Pavičić. Kao da smo si u naše nacionalističke oči nakapali nerazrijeđeni ”Max flu”, odmah smo progledali pročitavši naslov Darkove “analize“. Finom poltronskom taktikom Darko nas podučava kako je “Porfirije četnik onoliko koliko je Mesić ustaša“. Amen!

Moraš biti apolitičan i s kvocijentom amebe pa da se upecaš na ovu metaforičku udicu. Mesić je u Australiji što zbog čekova te je zbog nabrijanih domaćina loše i početnički odglumio ustašu. Oni koji su gledali na You Tubeu kako Porfirije pjeva četničke pjesme nisu stekli dojam da glumi. Kad bi to bila gluma, treba mu dati Oscar za glumu. Darko nas blago upozorava da je kardinal Josip Bozanić u Porfiriju prepoznao “dijaloški raspoloženog suradnika“. To je, između ostalog, i jedan od razloga što je Bozanić na tragu popularnosti, recimo Ive Josipovića.

Porfirije je član mješovite komisije koja “savjetuje“ papu Franju u predmetu kanonizacije kardinala Stepinca, a njegov je navodno stav da su katolički sveci pitanje Katoličke crkve. Usprkos tom njegovom stavu, od kanonizacije Alojzija Stepinca još uvijek nema ništa. Još se samo ne zna precizno je li to stav Darka Pavičića ili mitropolita Perića.

Kod Darka se vidi stara rafinirana pastoralna škola bivšeg novinara Jutarnjeg. On nas blago i očinski upozorava: “Ponovno puštanje ‘zloduha iz boce’ o tobožnjem četnikovanju zagrebačko-ljubljanskog mitropolita Porfirija (Perića) opasna je igra…“ Tu se slažem s našim suptilnim Darkom.

Da je to opasna igra osjeća direktno na svojoj koži novinar Marko Jurič protiv kojeg se već tri godine u DORH-u vodi postupak. Zamislite samo da postoji snimak na You Tubeu biskupa Bogovića kako pjeva o Juri i Bobanu… pa zamislite kako bi nakon toga izgledala analiza Darka Pavičića. I Pavičić zna za Isusov govor farizejima. A možda i ne zna. A možda se Darko Pavičić, kao navodni ateista, ne da krstiti argumentima.

Novi je Nacional sličan starom Pukanićevom k’o jaje jajetu ili kao mućak mućku.

Ljevičarskoj dvoličnosti nema kraja. Licemjeri svih zemalja, ujedinite se. Josipov sin Ivan na Fejsu objavi sliku ustaše kako drži u ruci glavu četnika. Uvrijeđeni urednici Novosti donose na naslovnoj strani crtež Franje Tuđmana kako drži u ruci glavu partizana. Stari partizan Tuđman dekapitira partizana. Jaka satira! Zatim Hrvatski tjednik na naslovnici donosi sliku Pupovca kako drži u ruci glavu dr. Ivana Šretera. I sad što je satira, a što govor mržnje? Kako bi nama priprostim građanima objasnila taj rašomon, Božena Matijević iz Večernjaka smjerno je zamolila drugarsku pomoć Gordane Vilović, profesorice etike na Fakultetu političkih znanosti.

Popularna Goga ljevičarski je superiorna. Kad Tuđman odreže glavu partizanu onda je to fina, intelektualno rafinirana satira, a kad Pupovac odreže glavu dr. Šreteru eto vama klasičnog primjera govora mržnje. I Hrvoje Zovko, “ljubitelj“ lika i djela generala Gotovine je rezolutan: “Ne možemo izjednačavati Novosti i Hrvatski tjednik jer Hrvatski tjednik nije novinarstvo nego huškanje”. Hrvoje Zovko, Hrvoje Klasić, Hrvoje Hribar i da ih ne nabrajam sve, dokazuju samo jedno: imena mogu kroz povijest devalvirati.

Kad u vrijeme požara na obali Novosti objave crtež RH u plamenu s naslovom “Lijepa naša lijepo gori“ moram priznati da sam riknuo od smijeha. A kako su se od srca smijali ljudi u Dalmaciji to bi nam mogli objasniti jedino profa Vilović i Hrvoje Zovko. Ono što lijevima ne fali to je arogancija. U 29 godina od kada ova država kako-tako funkcionira, lijeva je opcija uspjela slovima i brojkama dva puta doći na vlast. Znači, vladala je samo osam godina. Račan i Milanović. I odmah na sljedećim izborima dobili su od naroda nogu u tur. Šimecki!

Time da je od svih lijevih genijalaca samo Zoran Milanović bio, djelovao i izgledao kao političar. Plejade drugih činili su neprekinuti niz Vilovićke, Hrvoja Zovka… malih arogantnih ljevičara ukopanih u medije, lijeve fakultete kao što su Filozofski, Fakultet političkih znanosti, Akademija dramskih umjetnosti… gdje Sneška Banović, Hrvoje Klasić, Tvrtko Jakovina i Dragan Markovinaoblikuju nove i nove glasače SDP-a, GLAS-a, PAMETNO-og i sl. Ali glasači nikako da progledaju. Čak i Zagorci sve češće ponavljaju: ”leve treba iti ne!” ili ”lagati treba ni”.

Winston Churchill je jednom rekao: “Oni koji ne uspiju učiti iz povijesti osuđeni su na njezino ponavljanje“.

Jeste li ikada čitali komentare na kolumne Ante Tomića, Jergovića, Pavičića… Niste i nećete. Moje su komentirane i granatirane, hvaljene i popljuvane. Što je ipak nekakav bar privid demokracije. Svaki ponedjeljak oko 11 sati kolumna Lijevom našom pojavi se na četiri do pet portala. Na svakom od tih portala isti komentar objavljuje recimo Mario Pazibat. Lupeta svojim batom: “Interesantno kako Hodak ne kritizira Plenkovića… kao ni Bandića“.

Dragi Mario, ti si na žalost politički perfekcionist. Tko normalan ne bi volio da gradonačelnica bude Anka Taritaš Mrak. Njene reference iz obnove Gunje nažalost nisu prepoznate kod zatucanih birača. Da je više takvih kao što si ti i Petra Doležal rezultat bi bio uvijek isti. Petra bunca da ja dolazim iz iste ergele iz koje su došli Plenković i Bandić. Netočno. Ali i ta je ergela bolja nego tvoja jugo-orjunaška ergela. Ti i Pazibat čitajte i uživajte u Tomiću, Pavičiću, Pofuku, Gerovcu, Žonji, Vlašiću, Vedrani Rudan… i čuvajte vaše jugo-stomake.

Moje kolumne su izgleda malo preteško štivo za vaše jugo-nostalgičarske mozgove. I svaki ponedjeljak kad vidim vaše komentare iskreno se nasmijem. Udba je naša sudba! Ali na sreću sad samo svojim verbalnim ispadima. Tek toliko da nam dade do znanja da je još uvijek tu. No, i mi znamo da ste vi još uvijek tu negdje. Ljutito rokćete, ali sada bezopasno. Zato uzaludan vam trud svirači! Vaše je vrijeme prošlo, ali vas vaš entuzijazam ne napušta, što je za svaku pohvalu.

Winston Churchill vam je poručio: “Uspjeh je kretati se od poraza do poraza bez gubitka entuzijazma“.

Foto:Maxportal/screenshot

Komentari

Vijesti

Predsjednica se izgubila u vremenu i prostoru

Published

on

By

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nas je počastila tiskovnom konferencijom o svom četvorogodišnjem mandatu pa je normalno osvrnuti se na njen mandat od 4 godine. I mi takozvani marginalci (domoljubi i branitelji), kako nas naziva predsjednica, imamo pravo kazati svoje mišljenje o njenom mandatu.

O predsjednici imam pozitivno mišljenje i mislim da je tri godine mandata odradila korektno, imala je jasan cilj (Inicijativa tri mora), promovirala je Hrvatsku na svjetskoj političkoj sceni (sastala se s kineskim predsjednikom Xijem, predsjednicima Trumpom, Putinom, kancelarkom Merkel i drugima), trudila se zaštititi nacionalne interese koliko joj Ustav RH dozvoljava. Okruženje nije bilo povoljno, naprotiv mediji su je stalno držali na nišanu a politički protivnici su je vrijeđali na najgori način. Budući da je vrijeđanje dolazilo od takozvanih lijevih, mediji su to odobravali i nikada nisu kritički o tome pisali.

Međutim, u zadnjoj godina mandata (4 godina) predsjednica se izgubila u vremenu i prostoru, pozvala je predsjednika četničke Srbije u posjet Hrvatskoj. Na upućene dobronamjerne kritike odgovorila je da je kritiziraju figure s margine političkoga spektra“ .

Osvrnuo sam se na riječi predsjednice 18. veljače 2018. godine člankom „Što traže hrvatski „Marginalci“ ?“ (https://croative.net/sto-traze-hrvatski-marginalci/) (vidi dolje što tražimo)

Pozivanje predsjednika četničke Srbije u Hrvatsku nakon sramotne izložbe u New Yorku, izložbe o genocidnosti hrvatskog naroda je sramotno. Na toj izložbi je istaknuto da su Hrvati ubili 700.000 Srba, da su ubili više od 20.000 djece u Jasenovcu itd. Do kada ćemo dopuštati te laži?

Danas, godinu dana nakon tog sramotnog posjeta možemo podvući crtu i pitati koji je rezultat posjeta, nakon godinu dana. Rezultat je NULA! Ponavljam rezultat je NULA!

Agresor (Srbija) na Hrvatsku nije dao podatke gdje su masovne grobnice, gdje su nestali, nije vratio dokumentaciju vukovarske bolnice, nije vratio matične knjige, filmove, kulturno blago, nije platio ratnu odštetu itd. Srbija i dalje ima Zakono o univerzalnoj jurisdikciji nad državljanima Hrvatske!? Zar to nije sramota? Srbija i dalje vodi pročetničku imperijalističku politiku a političari govore o napretku Srbije glede ulaska u EU!? Strašno i uvredljivo!

Bio je to strašan promašaj predsjednice na što su branitelji, takozvani marginalci, ukazali. Danas je sasvim jasno da su branitelji bili u pravu.

Predsjednica je podržala reformu školstva druga Jokića što je isto bio promašaj.

Predsjednica se nije jasno odredila prema Istanbulskoj konvenciji koja negira suverenitet RH,  niti Marakeškom sporazumu koji obvezuje.

Predsjednica nije nedvosmisleno podržala pravo naroda da iziđe na referendum, nije osudila manipulacije koje ministar Kuščević izvodi (brojenje potpisa i broj navodno nevažećih potpisa).

Po pitanju pozdrava „Za dom spremni“ ima pravo da to nije u izvornom obliku stari hrvatski pozdrav. Povezivati taj pozdrav s ustaštvom na kraju 20-tog stoljeća i sada u trećem tisućljećju je idiotizam. Kakve veze imaju branitelji u Domovinskom ratu i ustaše? Nemaju nikakve veze pa je nedopustivo dovoditi ih u neku vezu. Ustaše su poražene, pobijene i pomrle pa danas lupetati o ustaštvu je neprimjereno. Očito je da predsjednica nedovoljno zna povijest, da ne zna mnogo o Domovinskom ratu pa sluša svoje savjetnike koji postavljaju pitanje što Hrvatska ima s Dubrovnikom!

Stalno se izvrću činjenice, negiraju dokazi, negiraju dokumenti i naglašava ustaštvo samo zato da bi se prikrio kriminal, da bi se zadržale pozicije i privilegije. Veličanje zločinca Tita je pozitivno, poželjno i napredno bez obzira što je ubio pola milijuna Hrvata, što je devastirao Hrvatsku za vrijeme svoje diktature. Zbog toga se nikoga ne proziva!

Podržavati Hrvate u BiH na hrvatskoj televiziji i u hrvatskim komunističkim medijima je obično lupetanje od kojega nema koristi. Pitanje položaja Hrvata u BiH se ne rješava izjavama u medijima već razgovorima u centrima moći: u Washingtonu, Londonu, Brusselsu, Berlinu i Moskvi! Hrvatska vanjska politika je katastrofalna, izbor Komšića u BiH je strašan poraz hrvatske vanjske politike. Neka predsjednica sama ocjeni koliko je ona kriva za tu katastrofu (nečinjenjem i imenovanjem veleposlanika).

Nije upitno naše članstvo u EU, NATO-u i drugim asocijacijama upitno je što hrvatski predstavnici ne zastupaju interese hrvatskog naroda i države.

Predsjednica je odrasla osoba koja sama (tako kaže) bira svoje savjetnike i donosi odluke pa treba snositi i posljedice. Pozivanje na loše savjetnike je neprimjereno.

Predsjednicu napadaju mnogi kritičari, posebno su zanimljivi poluidioti s fakultetskom diplomom koji sve znaju a nisu do gležnja predsjednici. Slušajući i čitajući mnogobrojne komentara vidljivo je da se radi o mržnji, kod nekih o patološkoj mržnji.

Predsjednica je kazala: “Svaki zločin se treba osuditi, povijesno utvrđivanje istine je pravi korak naprijed. Jedan zločin se ne treba opravdavati drugim. Ne uspoređujem zločine. Zločin je zločin i treba ga promatrati individualno”, slažem se ali se pitam je li predsjednica misli ozbiljno, je li stoji iza svojih riječi? Nažalost, predsjednica ne misli ozbiljno jer ne brani otkrivanje istine o Drugom svjetskom ratu. Otkrivanje istine u Hrvatskoj naziva se fašizmom, pojavom ustaštva, revizijom povijesti i slično.

Predsjednica je komentirala osuđujuću presudu provokatoru Ercegu pa je govorila o slobodi govora, (Pitanje: zašto je komentirala nepravomoćnu presudu?). U slučaju Erceg se ne radi o slobodi govora, radi se o govoru mržnje kojega dotični širi. On ima pravo na svoje mišljenje ali njegovi javni ekscesi i njegov javni govor mržnje su neprihvatljivi. Nije prihvatljivo njegovo veličanje zločinca Tita i blaćenje branitelja bez obzira kako na to gledaju savjetnici predsjednice.

Predsjednica se susretala s našim iseljenicima širom svijeta ali rezultati su izostali!

Treba podsjetiti Predsjednicu da Hrvatska nije mnogo napredovala u zadnje četiri godine, nisu napravljene nužne reforme, situacija u pravosuđu je katastrofalna, zdravstveni sustav puca po šavovima, ne dozvoljava se demokratsko izjašnjavanje naroda (referendumi), nije promijenjen nakaradni izborni zakon, nije rješeno pitanje blokiranih, onemogućava se glasovanje Hrvatima izvan Hrvatske (mali broj mjesta za glasovanje, neuvođenje elektronskog glasovanja), vanjska politika je katastrofalna, u medijima imamo govor mržnje, širenje lažnih vijesti i cenzuru.  

Ponovno podsjećam na napisano 18. 2. 2018. godine:

Tko su ti „Marginalci“?

To smo mi koji smo branili Hrvatsku, to su udovice hrvatskih branitelja, to su domoljubi koji ukazuju na antihrvatsku politiku hrvatske vlade! Dakle mi „Marginalci“ ( s navodnicima i bez navodnika) smo protiv: uklanjanja HOS-ove ploče,  protiv Jokićeve kurikularne reforme, protiv usvajanja Istanbulske konvencije, protiv financiranja četničkih Novosti, protiv Frljizacije hrvatske kulture, protiv protupravnog financiranja Srpske pravoslavne crkve, protiv političkog imenovanja antihrvatskih konzula i veleposlanika, protiv uhljeba na svim razinama itd.

Što mi „MARGINALCI“ tražimo?

Mi „Marginalci“ tražimo: izmjenu izbornoga zakona, reformu pravosuđa, izmjenu ovršnoga zakona, reformu zdravstva, tražimo istinu o Jasenovcu, zaštiti hrvatskog književnog jezika,  zaštitu obitelji i naše pozitivne tradicije, tražimo procesuiranje zločinaca i udaljavanje antihrvatskih kadrova iz državnih službi (četničkih ubojica i silovatelja, udbaša i kosovaca). To mi „Marginalci“ tražimo bez odgode! 

Dr. sc. Marko Jukić

Hrvatski branitelj i domoljub (takozvani „marginalac“)

Komentari

Continue Reading

Vijesti

Hrvatski Sabor protiv hrvatskog naroda – SRAMOTA

Published

on

By

Dana 15. veljače 2019. godine Sabor je većinom glasova odbio raspisati referendum o promjeni izbornog zakonodavstva i o otkazivanju Istanbulske konvencije.

„Sabor je sa 105 glasova ‘za’, dva suzdržana i 16 protiv, potvrdio zaključak svog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav da nisu ispunjene pretpostavke za raspisivanje dvaju državnih referenduma koje su inicirale građanske inicijative Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj.“

Protiv naroda su glasovali „domoljubni“ HDZ-ovci, „veliki katolici“, vitez, neokomunisti i antihrvatski sateliti Plenkovićeve vlasti.

Odlukom hrvatskog Sabora (koji vodi antihrvatsku politiku) je povrijeđen Ustav i Ustavni zakon o Ustavnom sudu. 

Vlada i Sabor negiraju Ustavno pravo naroda, Članak 1. Ustava RH:

(2) U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.

(3) Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.

Jasno je zašto su vladajući protiv referenduma, Članak 87.:

(5) Odluka donosena na referendumu obvezatna je.

Ustavnopravni stručnjak doc. dr. sc. Mato Palić kaže:

Kako je moguće da dva različita državna tijela (Hrvatski sabor i Ustavni sud) u isto vrijeme mogu biti nadležna odlučiti o istom pitanju (da li je ispunjena jedna od pretpostavki za raspisivanje referenduma)? Kako to da Hrvatski sabor zaključkom koji je donesen prekoračenjem ovlasti može derogirati Ustav i Ustavni zakon o Ustavnom sudu? Znači li takav presedan da će ubuduće Hrvatski sabor moći odlučivati o tome da li je prikupljen dovoljan broj potpisa, a Ustavni sud o ostalim pretpostavkama za raspisivanje referenduma? I kako to da nikada ranije nije proveden takav postupak??”

Njonjo i ostali uhljebi su protiv promjene izbornog zakona jer će izgubiti svoje privilegije. Političkom trgovinom oni (HDZ, SDP, HNS, SDSS i drugi) se uzajamno štite pa nema sankcija za kriminalne radnje, korupciju. Oni ne žele reforme, ne žele izgubiti svoje privilegije (što im sadašnji zakon osigurava) i tako uništavaju državu.

Po Ustavu RH Vlada je odgovorna Hrvatskom saboru, Članak 115.:

(1) Vlada je odgovorna Hrvatskom saboru.

(2) Predsjednik i članovi Vlade zajednički su odgovorni za odluke koje donosi Vlada, a osobno su odgovorni za svoje područje rada.

Međutim praksa pokazuje da je Sabor postao potrčko Vlade (potrčko Ivice, Ive, Zorana ili Andreja).

To je potvrdio i drug Kuščević, koji je lijepo izjavio: “Vlada je usvojila jednoglasno i Sabor će usvojiti Izvješće, Ustavni sud kaže da je sva napravljeno u skladu s Ustavom i zakonima. Ovo što se danas koristiti u dnevno-političke svrhe da bi se postigla mala politička vidljivost, neka služi na čast onima koji to rade.”

Sramotno je da Sabor ne odlučuje o ničemu već izvršava naređenja trenutnog vladara Plenkovića.

Mediji javljaju:

Ministar uprave Lovro Kuščević odgovorio je na optužbe Mostovih zastupnika da su članovi Povjerenstva koji su provjeravali potpise referendumskih inicijativa Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj – uništili kontrolne liste.

“Svi već znamo da su izjave Bulja, Grmoje u javnosti prihvaćene kao apsolutna istina, čudi me da im je promaklo i da ovako manipuliraju. Kompletna lista i popis se nalaze u aplikaciji koja je pohranjena u APIS-u. Svi listići, svaki glas i potpis se čuvaju u Saboru i moguće je u svakom trenu provjeriti je li neki potpis valjan ili nevaljan. Očito gospodi iz Mosta nije stalo od istine, da jest – bili bi se prijavili za uvid i vidjeli valjanost svog potpisa”, kaže ministar Lovro Kučević.

Dakle, može se provjeriti samo svoj potpis i drug Kuščević može raditi i tvrditi što hoće!

Mostovci otišli do Ministarstva uprave:

„Na poziv ministra Kuščevića otišli smo i do Ministarstva uprave, ali ni tamo nismo dobili uvid u dokumentaciju, ali smo dobili odgovor državne tajnice Josipe Rimac da zastupnici nemaju pravo uvida ni u potpise, ni u kontrolne liste bez privole 40-ak tisuća građana čiji su potpisi proglašeni nevažećima, rekao je Petrov.“

Drugarica Rimac im je kazala da moraju imati privolu 40.000 građana, koji su to građani?

Oni nemaju pravo uvida!? OK.

Ako oni nemaju pravo uvida pitanja su: Tko ima pravo uvida osim potpisnika? Je li Ministarstvo uprave pozvalo imenom i prezimenom potpisnike inicijativa da dođu provjeriti zašto su njihovi potpisi nevažeći?

Znaju li građani, koji su dali potpis, da je njihov potpis nevažeći? Zašto ih drug Kuščević nije pozvao da provjere svoj „nevažeći“ potpis kada samo oni mogu provjeriti svoj potpis?

Iz gore navedenog se može zaključiti da Ministarstvo uprave ne dozvoljava provjeru tobože nevažećih potpisa. Radi se o lažima i prevari najgore vrste. Inicijativama ne treba 40.000 potpisa već cca 3.200 potpisa pa je jasno da se radi o sramotnoj prevari.

Protiv volje naroda su, osim uhljeba iz HDZ-a, Plenkovićevi sateliti: pročetnički SDSS, antinarodni HNS, neokomistički SDP i otpadnici iz SDP-a i HNS-a.

Evo bisera vladajuće klike:

Jedan bjednik iz HNS-a govori o krivotvorenju potpisa. Neka pojasni imenom i prezimenom tko je krivotvorio, koliko je krivotvorenih potpisa, je li 40.000 potpisa krivotvoreno?

Sve rasprave bi bile izbjegnute da je drug Kuščević, inače veliki „domoljub“ i „veliki katolik“, dozvolio da predstavnici referendumskih inicijativa budu promatrači, samo promatrači, kod provjere potpisa. Sve bi bilo čisto i pošteno bez bespotrebnih rasprava.

Čemu služi Sabor?

Sabor se sveo na debatni klub gdje se iznose mišljenja, suprostavljeni stavovi, izvode igrokazi (takozvani performansi koji se danima pripremaju), gdje se pojedinci dive svojoj poluidiotskoj izvedbi, a u konačnici bez ikakve veze i potrebe jer je unaprijed odlučeno što će biti izglasano. Kokošari ne glasaju po savjesti već po naputku koje je donije stranka (bez obzira o kojoj se stranci radi).

Da se ukine Sabor narod to ne bi ni primjetio jer tu je Ivica, Ivo, Zoran ili Andrej. Suvišno je imati Sabor kada imaš Ivicu, Ivu, Zorana ili Andreja. Sabor je nepotreban i treba ga ukinuti jer je potrčko premijera i vladajuće klike (principijelne ili neprincipjelne koalicije). Umjesto da dajemo novac za saborske uhljebe dajmo za bolesnu djecu!

Biti protiv svog naroda je zločin!

Dr. Marko Jukić

Komentari

Continue Reading

Vijesti

KVIZ: Sličnosti hrvatskog i ruskog jezika

Published

on

Donosimo kratki youtube video sa zanimljivim kvizom koji ilustrira sličnosti hrvatskog i ruskog jezika, čak neke riječi koriste isključivo ovi narodi, što potkrepljuje tvrdnje o posebnim vezama Hrvata i Rusa.

Naime, prema povijesnim izvorima, upravo Hrvati su utemeljili Kiev, iz kojega je nastala Kii(e)vska Rus, kao temelj buduće ruske, odnosno ukrajinske države…

Pogledajmo zanimljiv video (u obliku simpatične kviz igraonice):

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno