Connect with us

Društvo

SENZACIONALNO! I ZNANOST DOKAZALA: Čudesna Božja moć kada se prekrižimo, zaista postoji!

Published

on

Onaj trenutak kada se prekrsti voda ili hrana, ona se oslobađa svih nečistoća i bakterija, tvrde ruski znanstvenici, a prenosi blakanuzivo.net.

Istraživanja, koja su provedena u laboratoriju medicinsko-bioloških tehnologija “NII” za industrijsku i morsku medicinu (Moskva), postala su prava senzacija. Znanstvenici su eksperimentalno dokazali da krsni znak ubija mikrobe i mijenja optičke osobine vode.

“Potvrdili smo da drevni običaj da se hrana i piće krsti prije jela ima duboki mistični smisao”, kaže fizičarka Angelina Mahalovska.

“Iza toga se krije praktična korist: hrana se čisti bukvalno u trenu. To je veliko čudo koje se događa doslovno svaki dan. “

Svoja istraživanja snage krsnog znaka Angelina Malahovska je provodila skoro 10 godina. Provedena je velika serija eksperimenata, koji su više puta provjereni, prije nego što su objavljeni njihovi rezultati.

Oni su fenomenalni: otkrivena su jedinstvena bakteriološka svojstva, koja voda posjeduje poslije posvećenja molitvom i krsnim znakom. Otkrivena je nova, ranije nepoznata osobina Božje Riječi da preobražava strukturu vode, značajno povećavajući njenu optičku gustoću u kratkoj ili ultravioletnom spektralnom području.

Sve učinili besplatno!

Sama mogućnost tih istraživanja je za Angelinu Malahovsku i njene kolege Peterburžane postala čudo – ona nisu bila financirana, niti su predstavljala predmet istraživanja “NII”.

Ali znanstvenici su najveći dio posla uradili besplatno – samo radi toga da bi ljudima pružili mogućnost da osjete i uvide iscjeliteljsku Božju silu.

Znanstvenici su provjerili učinak molitve “Oče naš” i krsnog znaka na patogene bakterije. Radi istraživanja su uzeti uzorci vode iz raznih bazena – bunara, rijeka, jezera. Svi uzorci su sadržavali zlatnu stafilokok i još jednu uvijek prisutnu vrstu bakterija.   Ali pokazalo se da se poslije pročitane molitve “Oče naš” i posvećenja uzorka krsnim znakom, ta količina štetnih bakterija smanjivala za 7, 10, 100 i čak i više od 1000 puta!

Prema uvjetu eksperimenta – radi isključenja utjecaja mogućeg zbunjivanja – molitvu su čitali i vjerujući i neverujući ljudi, i pored svega se broj patogenih bakterija u raznim sredinama (sa raznim vrstama bakterija) smanjivao u usporedbi s kontrolnim vrijednostima.

Uočljiv je, također, i blagotvoran utjecaj molitve i znaka križa na čovjeka – kod svih ispitanika se stabilizirao tlak, i poboljšani su rezultati analize krvi. Zadivljujuća je činjenica da su se pokazatelji mijenjali u točno potrebnom pravcu za iscjeljenje: tlak hipotonika se povećavao, a hipertonika smanjivao.

Primijećeno je također da ukoliko je čovjek stavio znakom križa nepažljivo, nemarno spojivši tri prsta, ili ne dotičući neophodne točke na tijelu (sredinu čela, centralni dio iznad želuca (solar plexus), kao i udubljenja na desnom i lijevom ramenu), onda je pozitivan rezultat djelovanja bio mnogo niži ili ga uopće nije bilo.

Znanstvenici su izmjerili optičku gustoću vode i poslije njenog ‘blagoslova’ krsnim znakom i posvećenja.

“Pokazalo se da se optička gustoća vode u usporedbi s njenom normalnom vrijednošću poslije posvećenja povećava”, objašnjava Angelina Malahovska.

“To znači da voda kao da “razlikuje “smisao izgovorenih molitvi nad njom,” pamti “taj utjecaj i čuva ga određeno vrijeme što se vidi po povećanoj optičkoj gustoći. Ona kao da se “napaja” svjetlošću. Ljudsko oko naravno ne može ulovit te iscjeliteljske promjene strukture vode, ali spektrograf daje objektivnu ocjenu te pojave. “

Krsni znak mijenja optičku gustoću vode praktički trenutno. Optička gustoća vode, koja je posvećena znakom okrižad strane običnog vjernika se povećava skoro 1.5 put! A kada to isto uradi svećenik – skoro 2.5 puta! To jest zaključuje se da voda “razlikuje” stupanj posvećenja od strane laika ili svećenika, čiji su prsti desne ruke sklopljeni radi blagoslova tako da čine prva slova Kristovog Imena.

Zanimljiv je i rezultat posvećenja vode od strane krštenog, ali neverujućeg čovjeka, koji ne nosi križić na grudima. Pokazalo se da voda “razlikuje” čak i stupanj vjere – njena optička gustoća se izmijenila samo za 10%!

Zaista – “po vjeri vašoj – neka vam bude!”

Pošto se ljudski organizam sastoji od nešto više od dvije trećine vode, to znači da je Bog pri stvaranju u nas ugradio takav sustav fizičkih kanala, koji regulira sve biokemijske procese u organizmu, i koji jasno “prepoznaje” Ime Isusa Krista!

Može se reći da je znak križa – generator svjetlosti. Optička gustoća vode se nije promijenila (povećala) ni pri kakvim drugim položajima prstiju ruke (dlana, ili pri nepažljivom spajanju prstiju, ili brzim mahanjem ruke bez strahopoštovanja).

Već više od jednog desetljeća petrogradski inženjer-elektrofizičar Angelina Dominikovna Malahovska, član Saveza “Pravoslavni znanstvenici Rusije”, izučava svojstva, reklo bi se, neznanstvenih pojava: silu krsnog znaka i Božje Riječi, iscjeliteljska svojstva svete vode i dr.

‘O tajni svete vode’

U prepisci s našom redakcijom znanstvenica je primijetila da se mnogi pravoslavni odnose oprezno prema njenom radu, ali postoje i oni koji ga podržavaju. Rezultat njenih istraživanja je knjiga “O tajni svete vode”, koja je u malom tiražu izašla nedavno iz tiska, a recenziju je uradio predavač Sankt-Peterburške Duhovne akademije, kandidat bogoslovskih nauka o. Kiril (Zinkovski). Po njegovom mišljenju, “davno poznate činjenice iz crkvene prakse nalaze u datom radu znanstveno-eksperimentalnu potvrdu”, i ta istraživanja “mogu postati novo svjedočanstvo istinitosti Evanđelja i Pravoslavlja u našem stoljeću malovjerja i sumnji”.

Knjigu koja je stigla u našu redakciju smo u Moskvi pokazali predsjedniku ekspertne skupine za opis čudesnih pojava, P.V. Florenskom. “To nije ništa novo” – odgovorio je profesor – “što Malahovska piše, da poslije čina posvećenja voda mijenja svoju fizičku gustoću. O tome je pisao još moj djed (o. Pavle Florenski – ured.) “

Međutim, rad A.D.Malahovske je jedinstven i u njemu ima mnogo novih činjenica. Znanstveno istraživanje je po ideji, trebao “skine pokrov tajnovitosti” sa čuda, i da ga pretvori u u običnu činjenicu znanstvenog eksperimenta. Ali sve se dogodilo potpuno suprotno. Rezultati su toliko porazni, da sama fizičarka priznaje: nama ostaje samo da osjećamo strahopoštovanje pred Božjim djelovanjem u našoj grešnoj prirodi. Navodimo njezina svjedočanstva.

‘Na moje oči se od 13 bolesnih poklonika u Počajvesku Lavru – 12 (!) vratilo zdravo’

Iz Evanđelja znamo, da je Gospodin Svojom silom iscjeljivao bolesne u trenutku, pri čemu je iscjeljivao i takve bolesti, koje su neizlječive i do dan-danas: gubu, posjednutost, sljepoću od rođenja, potpunu paralizu itd. A da ne govorimo već o tome, da je uskrsavao iz mrtvih. I evo već više od 2000 godina se nastavljaju slična čuda iscjeljenja bolesnih, koji se s vjerom u Boga obraćaju  Tajnama (Pravoslavne) Crkve, k iscjeliteljskoj, blagodatnoj sili njenih čudotvornih ikona, svetih moći, svete vode. Na moje oči se od 13 bolesnih poklonika u Počajvesku Lavru 12 (!) Vratilo zdravo. Znam to i iz osobnog iskustva: nakon neuspješnih pokušaja “liječenja” kod sektaša i “iscjelitelja”, vrativši se u krilo Pravoslavne Crkve, izbavila sam se od mnogih bolesti i pronašla zdravlje i duševni mir.

 
Kao znanstvenik, zainteresirala sam se time kako se to događa, a posebno kako na crkvene tajne reagira voda, koja sačinjava 70% i više posto našeg organizma. U analizama uzoraka Nevske vode, koje su urađene u laboratorijima Sankt-Peterburškog “Vodokanala” se pokazalo da u njoj nema ni milioniti dio tragova srebra. Međutim poslije posvećenja ta ista voda se ne kvari i postaje iscjeliteljska, ubijajući bakterije. Ja sam pokušala provjeriti učinak molitve “Oče naš” i pravoslavnog krsnog znaka na patogene bakterije. Za istraživanje su uzeti uzorci voda iz različitih vodenih izvora: bunara, rijeka, jezera, koje su sadržavale crijevni bacil, zlatnu stafilokok i druge bakterije. Pokazalo se da ukoliko se pročita molitva “Oče naš” i uzorak osjeni krsnim znakom (kada su prsti skupljeni po pravoslavnom), količina štetnih bakterija se smanjivala za 7, 10, 100 i čak i više od 1000 puta!

Gotovo je više desetina provjera uz učešće pravoslavnih ljudi, i u svim eksperimentima je utvrđena ista osobina.

Razumijevanje i osmišljavanje te činjenice je postalo moguće poslije istraživanja optičkih svojstava vode, a prije svega njene optičke gustoće. Istraživanja su vršena u laboratoriju medicinsko-bioloških tehnologija “NII industrijske i morske medicine”.

U nizu eksperimenata, koji su vršeni tijekom dvije godine, istraživane su optičke gustoće sljedećih voda:

Sveta voda Malog posvećenja; Voda iz vodovoda uzeta na dan Bogojavljenja; Kristovdanska voda iz crkve, osvećeni na Praznik Bogojavljenja; Sveta voda iz rijeke Jordan (Jeruzalem); Sveta voda iz različitih svetih izvora Rusije i Ukrajine.

Nakon posvećenja – voda zadobija nova optička svojstva – mijenja se optička gustoća!

Pored toga, istraživano je djelovanje molitve i krsnog znaka na običnu vodu iz vodovoda (vodu su osjenjivali laici i svećenici). Također je istraživana dinamika promjene optičke gustoće vode od trenutka uzimanja uzorka. U osnovi metode spektroskopije, kao što je poznato, je osobina atoma kemijskih elemenata da apsorbiraju svjetlost određene valne duljine. Analiza rezultata mjerenja je pokazala zadivljujuću stvar: poslije posvećenja od strane jereja obična voda iz vodovoda zadobija nova optička svojstva – značajno (radi jednostavnosti objašnjenja ne navodimo cifre i formule – ured.) SE POVEĆAVA njena optička gustoća!

To znači sljedeće: kao prvo, riječi molitve su adekvatne djelovanju ne zvučnih valnih duljina, kao pri običnom govoru, već svjetlosnih! A svjetlost se prostire milijun puta brže nego zvuk. Drugo, do danas se smatralo (zakon Lamberta – Bugera – Bera) da su promjene optičke gustoće otopine povezane samo sa konkretnom promjenom ionsko-molekulskog sastava otopine, to jest s promjenom koncentracije otopine.

Međutim, djelovanje riječi molitve ima potpuno drugi mehanizam djelovanja, jer nitko kemijskim putem nije mijenjao početni sastav uzetog uzorka vodovodska vode. Znači, upravo Božja blagodat, prizvana u riječima molitve, je izmijenila optičku gustoću vode.

“Primite Krista koji vam se javlja”

Pri činu posvećenja se mogu čuti posebne riječi: “… Priđite, primite svi Duha Premudrosti, Duha Razuma, Duha straha Božijeg, Krista koji nam se javlja”.

Te riječi sadrže u sebi vrlo duboki smisao: one označavaju odziv živog gospoda kao odgovor na molitvenu prozbu svećenika – to jest Gospodin nam kaže: “Primite Krista koji vam se javlja”.

Ove dvije skupine ljudi se razbolijevaju: Ruski iscjelitelj otkriva učinkovito izlječenje od teških bolesti!

U tom tajanstvenom, mističnom trenutku Gospod, se nevidljivo za naše oči javlja silaskom Svetog Duha na vodu, dajući toj vodi izmoljeno iscjeliteljsku silu za dušu i tijelo. I voda se odmah “odaziva” – povećava se njena optička gustoća u ultravioletnom sprekrtalnom području. Ona kao da se “ispunjava” svjetlošću. Ljudsko oko naravno ne može uhvatiti te iscjeliteljske promjene strukture vode. Ali instrument (spektrograf) daje objektivnu ocjenu te pojave i neopovrgnut dokaz silaska blagodati Duha Svetoga na vodu koja se posvećuje.

Analize voda Jordana i ruske Neve na Vodokršće u različitim vremenima

Na temelju rezultata pokusa je formiran graf, s kojeg se vidi, da su vrijednosti optičke gustoće vode iz rijeke Jordan, gdje se krstio Gospodin naš Isus Krist prije više od 2000 godina, praktično istovjetne s vrijednostima optičke gustoće svete vode iz Dana Vodokršća iz crkve, posvećene na Bogojavljenje. Jordan i Neva imaju različite geografske položaje, različit sastav zemljišta, različitu klimu, pa samim tim i različitu gustoću vode, ali jednom godišnje – na blagdan Bogojavljenja – njihovi optički parametri se skoro u potpunosti poklapaju!

Promjena optičke gustoće Svete vode (Krstovdanske/Vodokršće i vode uzete iz rijeke Jordan) ovisno od vremena čuvanja uzorka:

1 – Voda Dana Vodokršća iz Crkve, uzeta 19.01.2001. godine, datum eksperimenta – 05.10.2001. godine

2 – Sv. Krstovdanska voda iz Crkve, uzeta 19.01.2001. godine, datum eksperimenta – 27.05.2003., 11.12.2003. godine

3, 4 – Sveta voda iz rijeke Jordan, datum eksperimenta 27.05.2003., 11.12.2003.

5 – obična vodovodska voda, prije posvećenja

Optika ima veze sa svjetlošću, ali posebno Prvobitnom svjetlošću!

Optika ima veze sa svjetlošću. Sam Krist kaže u Novom zavjetu: “Ja sam Svjetlost svijetu” (Iv. 8, 12). Još su drevni bogoslovi – isihisti pokazivali zanimanje za prirodu Božanske nematerijalne Taborske svjetlosti, koju je Gospodin pokazao učenicima na gori Tabor. Oni su Ga vidjeli u “vidu zlata, koje je ispunilo prostor”. Svake godine na pravoslavni Uskrs silazi Blagodatni Oganj u Hramu pored Groba Gospodnjeg – i to je također svjetlost! I Uskrsnuće Gospodina našega Isusa Krista se također desilo u ozarenju posebne svjetlosti, koje je ostavilo Njegov fotografski otisak na Turinskom platnu – pogrebnoj opravi.

I više od toga – samo stvaranje materije je povezano sa posebnom “svjetlošću”, o kojoj se govori u Bibliji. Bog je stvorio “svjetlost” prvi dan, što ukazuje na njeno “fundamentalno” mjesto u hijerarhiji života. I to nije bila obična sunčeva svjetlost – jer su sunce i ostale zvijezde stvorene tek četvrtog dana. Nije slučajno svjetlost na slavenskom “svijet”, to nije samo svjetlost, već i “zemlja”, cijela “svemir”. Nije li to zbog toga što je sve oko nas prožeto iskonskom, Taborskom svjetlošću preobraženja?

Svjetlost je životvorna i iscjeliteljska, a posebno njezina ultraljubičastog zračenja. Znanstvenici (njemački fizičar Riter) su to otkrili tek 1841 godine, i to kemijskom metodom. Uskoro su otkrili baktericidno djelovanje tog zračenja, koje se primjenjuje i do dan-danas na poliklinikama pri “zagrijavanju”, u domaćim lampama itd. To je obično ultravioletno zračenje. Ali ako se govori o Taborskoj svjetlosti, onda njeno djelovanje može biti čudotvorno.

Nisu uzalud askete-isihisti, iznuravajući se u pustinjama i skoro ničim se ne hraneći živjeli 80, 90 i čak i više od 100 godina. Njihova tijela su se već za života toliko preobražavala, da su potom postajala netruležne moći. A po njihovim molitvama, struktura voda u tim područjima, gdje su oni živjeli, se toliko mijenjala, da prirodna izvorska voda čak i nakon nekoliko stoljeća daje iscjeliteljsku snagu onima, koji sa vjerom prilaze da se poklone svetom ugodniku.

Iz navedenih istraživanja se vidi da voda, svjetlost i riječ molitve mogu međusobno djelovati. I u osnovi svega je Riječ. Njom je stvoren svijet ( “U početku bijaše Riječ, i Riječ bijaše u Boga”), i njom se uz Božju pomoć nastavljaju čuda na zemlji.

Preuzeto s Balkanuživo.net

Komentari

Društvo

Jan Ivanjek: Nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti

Published

on

Natječaj za nabavu borbenih zrakoplova poništen je, još se ne zna kako dalje. Hoće li se krenuti u novi natječaj ili možda u izravnu pogodbu? Kako stvari stoje, prepuštanje nekoj drugoj državi da nam uz naplatu čuva nebo ne dolazi u obzir.

Izgubljeno vrijeme u pregovorima s Izraelcima ne može se vratiti, a, čini se, ni naplatiti.

U međuvremenu ionako vremešni hrvatski MiG-ovi još su ostarjeli – bliži im se konačno prizemljenje. Koliko će Vladi trebati da pronađe nov model nabave zrakoplova, koliko da zaključi posao, kad bi prvi mogao poletjeti iznad Hrvatske?

Gosti „Teme dana“ su bili bivši zapovjednik Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva general Josip Štimac te vojni analitičar Jan Ivanjek.

Nastupio je svojevrsni obrat u razmišljanju ministra obrane, kakvih i koliko borbenih zrakoplova Hrvatskoj treba. Ministar je rekao kao je za njega najbolja platforma F-16, da budu novi avioni i da ih ima manje.

– Stručna studija koja je napravljena ne ide ispod 12 aviona, rekao je Štimac.

Ivanjek je rekao kako nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti. S obzirom da nije prošlo da uzmemo najmoćnije rabljene avione, donesena je odluka da nabavimo nove borbene avione.
– Dugoročno se mora doći do brojke od 12 aviona, naglašava Ivanjek.

– Naši postojeći migovi mogu letjeti do 2024. godine i ako do tada ne ugovorimo kupnju zrakoplova, to bi bio veliki problem zato što bi se ljudski potencijal, koji je i tako u osipanju, počeo još više osipati, ističe Ivanjek.

Štimac je rekao kako bi nam Amerikanci mogli ponuditi Block 50/52 što bi nas moglo zadovoljiti. Takav tip aviona imaju i Poljaci.

Ivanjek smatra da bi nas osnovni paket aviona mogao koštati milijardu dolara i to bi nam olakšalo iduću seriju nabave (HRT)

Komentari

Continue Reading

Društvo

Robert Valdec o lobistima /narikačama u svezi (ne)kupnje F-16 koju moraju pročitati svi, posebno u MORH-u

Published

on

Propala, je izgleda, nabavka F 16 Barak višenamjenskih lovaca opremljenih onako kako su ponuđeni na natječaju. Ovo pišem jer imam što reći o HRZ i nabavci zrakoplova – piše Valdec na svom fb profilu.

Zanimljivo je da sada nad propalim poslom najviše nariču oni koji su do jučer F-16 Barak nazivali ‘starim kantama’, ‘otpadom’ i sl.

Dobar dio njih (govorim o ‘velikim stručnjacima’) nariče po inerciji, samo zato jer su ‘popušili’ čaščenje od SAAB-a za koji su gorljivo navijali, a koje im je obećano ako se HRZ opremi Gripenima. Šveđani su ih tijekom tendera vodali kao medvjede po Švedskoj, trpali im u torbe mobitele, laptope, kemijske, rokovnike, vodali ih po večerama…, a oni, ‘stručno’, objašnjavali Hrvatima kako je Gripen daleko najbolja opcija. Jer, ‘novo je novo’.

Oni vještiji su, umjesto mobitela, rokovnika i kemijskih olovki, na račune dobili i nešto konkretnije – neću o imenima, dovoljno je proguglati najstrastvenije ‘Gripenovce’. Među njima ima novinara, ‘vojnih analitičara’, umirovljenih pilota, političara…

I o tom sam tenderu davno pisao. Između onog što su nam odredili da ‘smijemo’ kupiti, F 16 Barak je, po meni, bio najbolja opcija. Na stranu što se za isti iznos može kupiti eskadrila, realno, boljih višenamjenskih lovaca. Ako ne boljih, a onda ne lošijih, no osjetno jeftinijih, pod boljim uvjetima.

Ali, opremanje ratnog (a i civilnog) zrakoplovstva je ionako više politička odluka. Otprilike slična onoj kada je, danas u terminalnoj fazi, Croatia Airlines, umjesto Boing-a odabrala Airbus. I tu su se provizijama napunili offshore računi, sagradili dvorci u okolici Zagreba, no to je neka druga priča.

I u njoj su obje opcije između kojih smo mogli birati bile podjednako kvalitetne (financijski, Boing je nešto jeftiniji), dakle osim toga koji će Tuđmanov savjetnički lobi ubrati proviziju, odabir je signalizirao i političku naklonjenost (EU – SAD).

No vojne nabavke su ipak nešto posve drugo. U jednom razdoblju novinarske karijere bavio sam se, između ostalog, i naoružanjem i vojnom opremom, nabavkama, međunarodnom trgovinom, tržištem oružja i vojne opreme i to crnim i bijelim, obišao dosta međunarodnih sajmova naoružanja i vojne opreme širom svijeta, ponešto tvornica (po svijetu), razgovarao i s trgovcima i s kupcima i s korisnicima. Pa si utvaram da ponešto o tome i znam.

Ako ostavimo po strani politiku pa čak i cijenu i uvjete (npr. održavanje, obuka, rezervni dijelovi, eventualne modernizacije, nadogradnje), najznačajnija stvar pri odluci o odabiru određenog ‘proizvoda’ (nebitno radi li se o jurišnoj pušci, streljivu, zrakoplovu, tenku ili oklopnom vozilu…) su reference.

Dakle, je li se (kada, gdje, kako, u kojim uvjetima i kojem obujmu, koliko efikasno itd.) određeni proizvod dokazao u operativnoj upotrebi i koje su oružane sile već njime opremljene, kakva su im iskustva itd. Jedan od najslikovitijih primjera je jurišna puška AK 47 (i njene inačice) koja je odavno planetarni brend. Postao je to i pištolj Glock, izraelski UZI…

Složeniji sustavi poput zrakoplova, protuzračnih borbenih sustava, raketnih, radarskih i sličnih sofisticiranih sustava druga su priča, no činjenica da je neko oružje, oruđe ili sustav dokazan u operativnoj upotrebi tu je najvažniji. Mislim da ne treba elaborirati zašto je tome tako, dovoljno je napomenuti kako za tako delikatnu namjenu poput oružanog sukoba, nitko pametan neće kupiti ‘mačka u vreći’ bez obzira na to koliko ta vreća bila lijepa i bez obzira na to koliko prodavač te vreće slatkorječivo i uvjerljivo hvalio svoju robu.

I za takve ‘mačke u vreći’ postoje brojni primjeri – jedan od ne tako davnih bio je i naš tender za nabavku borbenih oklopnih vozila. U finalu ostala su dva ponuđača: finska ‘Patria’ i austrijski (zapravo američki) ‘Pandur’. Rezultate znamo – na tenderu je pobijedila Patria. S pravom.

Naime, Patria je već bila u naoružanju nekoliko svjetskih oružanih snaga, u operativnoj upotrebi (tu je bio i offset program, a još se vuku i repovi korupcijskih afera) .

No ‘Pandur2’, tada zapravo, nije postojao – bila je riječ o prototipu čiji ga je proizvođač gurao HV-u kako bi si počeo sastavljati referentnu listu. No unatoč tome, naši su ‘stručnjaci’ po medijima ispisivali hvalospjeve, svako malo putujući u Austriju po ‘rokovnike i penkale’, vješto prešućujući činjenice.

Poput one da je tijekom jedne demonstracije na jednom austrijskom poligonu, kojoj su nazočili i hrvatski novinari (znam i poimence koji), došlo do incidenta – nezgode, u kojem su ozbiljno ranjeni austrijski vojnici (loše rješenje strojnice na kupoli – povratne eksplozije ozlijedile su posadu). O tome, naravno, nije bilo riječi u medijima. Jebi ga, rokovnici su ipak bili u kožnom uvezu. A i nova Motorola Rizr Z8 je bila baš sexy.

Tako nismo mogli u našim medijima, čiji su novinari, ‘investigativno’ analizirali Gripen na licu mjesta – u Švedskoj, u organizaciji proizvođača/prodavača, pročitati o korupcijskim aferama koje još uvijek drmaju i Brazil i Tajland, i Češku i Južnoafričku republiku (nakon tendera na kojem je Gripen pobijedio).

Nije nigdje bilo niti riječi o Gripenima koji su se srušili, incidentima, a još manje o tome da je jedino ‘vatreno krštenje’ taj zrakoplov imao za vrijeme uvođenja ‘demokracije i ljudskih prava’ u Libiju, gdje je uspješno uništio nekoliko meta – par beduinskih šatora i jednu karavanu na devama.

Da se vratimo našim nesuđenim F 16 Barak.

Prvo, hrvatska strana koja je raspisala tender i odlučila spizditi naših pola milijarde dolara, trebala se na vrijeme informirati – no VOA, MVP i slične organizacije su zacijelo imale drugog, pametnijeg posla.

Drugo, ako ništa, bar je nekom, nadam se, došlo iz dupeta u glavu koliko je našim ‘strateškim partnerima’ zapravo stalo do nas.

I treće – da netko na vlasti ima muda pa da kaže kako ćemo, kad već ne možemo kupiti F 16 Barak, tražiti i ponude za, recimo, KAI T-50 Golden Eagle, PAC JF-17 Thunder/CAC FC-1 Xiaolong, Su-35, Su-30MKK…

Mnijem da bi, u tom slučaju, naši ‘strateški partneri’ ekspresno promijenili odluku i isporučili nam odmah eskadrilu F 16 Barak-a sa svim nadogradnjama, uz akcijski popust. Još bi dobili i komplet kuhinjskih noževa na poklon.

Robert Valdec Foto: fb/Valdec

Komentari

Continue Reading

Društvo

PUTIN OBJAVIO OTVORENI RAT ILUMINATIMA: Ako Soros ikad uđe u Rusiju, nikad više iz nje neće izaći!

Published

on

Rusija je izdala službeno priopćenje da je George Soros tražen “živ ili mrtav”, navodeći da su i on i njegova organizacija “prijetnja za rusku nacionalnu sigurnost.”

Sorošu je zabranjen ulazak u Rusiju još od prošle godine, kada se saznalo da je on pomogao uništenje ruske ekonomije u ranim ’90 -im, izvještava Veteranstoday.com, a prenosi Webtribune.

Još prije šest godina objavljeno je:

“Prva stvar koju trebate znati o “Goldman Sachs” je da je to najmoćnija investicijska banka na svijetu, da je svuda, da je to veliki vampir koji sisa lice čovječanstva i nemilosrdno dosipa svoj lijevak krvi koji miriše na novac.”

“U stvari, povijest nedavne financijske krize potpisana je od strane ove banke i njenih pitomaca.”

Soros je kao ova banka. Fil Butler kaže: “George Soros je zamijesio svaku političku pitu koja postoji. Ako postoji kriza na svijetu, sigurna je oklada da on ima udjela u tome. “

Može se reći da su Soros i Goldman Sachs ideološki pripadnici istog bratstva. Njihova strategija je malo drugačija, ali je krajnji rezultat uništenje života putem ekonomskog sustava (bilo da je u pitanju kapitalizam ili socijalizam) i politička manipulacija.

Soros misli da je nepobjediv. Misli da može kretati u politici cijele planete u nekoliko treptaja oka i da nitko ne može mu kaže da prestane. On je tvorac financijske alkemije. Smatra da može ubiti političku stabilnost Europe i Amerike bez izazova.

Soros je star, ali nije zastario. Njegova organizacija je nedavno razotkrivena u obavljanju tajnih operacija osmišljenih da destabiliziraju Rusiju. Povodom toga zanimljiv je citat procurio iz dosjea “Soros fondacije”:

“Naš interes je da se uključimo u aktivnosti ruskih pokreta koji se bore protiv tradicionalnih vrijednosti. Ali imenovanje naše strane je problematično: mi smo u poslu kanaliziranja novca u drugim zemljama u političke svrhe. “

Sada se vidi pravo lice Soroša. Sve te priče o pomaganju sirijskim izbjeglicama, o spašavanju Ukrajine, o “građanskim pravima” i uvođenju “demokracije” u Rusiju su samo dimna zavjesa.

Prema Butleru, sve je to infekcija Soroša. Soros želi uništiti rusku tradicionalnu obitelj. On želi da Rusija bude kao zoološki vrt, a “demokracija” je termin kojim obmanjuje mase.

Soros je u veljači 2015.godine napisao da je “Putin veća prijetnja postojanju Europe od ISIS-a” i takvim izjavama je samo otpočeo svoj đavolji plan.

“Čelnici SAD-a i EU griješe kad misle da je Rusija potencijalni saveznik u borbi protiv islamske države. Dokazi ih osporavaju. Putinov cilj poticanje razgradnje EU, a najbolji način da to postigne je da poplavi Europu sirijskim izbjeglicama. “

“Ruski avioni su bombardirali civilno stanovništvo u južnoj Siriji i natjerali ih da pobjegnu u Jordan i Libanon. Sada je u pustinji 20 tisuća sirijskih izbjeglica koje čekaju prijam u Jordan. “

A dokazi ovakvih tvrdnji? Pa, dokazi su u samom Sorošu. Ono što on kaže je dovoljno. Nema potrebe za istragama. Soros je alfa i omega, početak i kraj. I ako dokazi slučajno ukazuju na nešto drugačije onda moraju biti odbijeni. Ako se Rusija zaista bori protiv terorista onda je takva informacija ipak lažna jer se Soros sa njom ne slaže.

Soros ne shvaća da je ranjiviji nego ikada ranije jer se ne ponaša praktično. Teži da dopuni ideološke dogme i zanemaruje istinu.

Vjerojatno je istina da je Soros protiv izraelskog režima, ali ono što on daje to s druge strane uzima.

Svidjelo se to njemu ili ne, Soros neizravno podupire izraelske zločine time što podržava organizacije za rušenje Asada. Ako zaista želi učiniti nešto dobro onda bi se trudio da stvari popravi a ne da podržava zločinačke ideologije koje vode uništavanju.

Soros je agent novog svjetskog poretka.

Rusiji je očito bilo dosta ovog čovjeka i na kraju su mu zabranili pristup državi. Soroša i njegovu subverzivnu organizaciju označili su kao “prijetnju nacionalnoj sigurnosti.”

“Soroš je špekulant i samoproglašeni filantrop, a njegove malverzacije oslobođene od poreza su sastavni dio ratne mašinerije” – riječi su Williama Engdahla.

On je očito u pravu. Ali Rusija je više nego spremna odstraniti Soroša. Ako se ikad Soros ohrabri ući u Rusiju, nikada više iz nje neće izaći.

Rusija potresa same temelje novog svjetskog poretka i političkog sotonizma.

Veteranstoday.com | Webtribune.rs | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno