Connect with us

Vijesti

ZNA SE KOMU I ZAŠTO SMETA MINISTAR KRSTIČEVIĆ

Published

on

(fotka koja je razbjesnila Vučića/twitter)

 U Hrvatskoj je stvorena tolika ujdurma oko nabave zrakoplova F-16 Barak od Izraela, da je to odavno prešlo sve granice podnošljivog. U javnosti je stvoren dojam kako je “sve propalo” i to zahvaljujući “nestručnosti”, “nemaru” i “nebrizi” ministra obrane Damira Krstičevića i njegovih suradnika, krenula je čak i hajka o “korupciji teškoj milijardu dolara” – koju uz pomoć stranih lobista čiji je glasnogovornik Nataša Srdoč vode jednako strastveno i naši domaći propagandisti i oporbenjaci kojima je cilj ministra natjerati na ostavku.

A što je to propalo?

Kako može bilo što propasti, kad nije potpisan nikakav ugovor!? Ne postoje nikakve financijske obveze Hrvatske, dakle, negativnih posljedica po državu i proračun nema i neće ih biti!

Najgore od svega što se može dogoditi jeste odustajanje od kupnje i raspisivanje novog natječaja.

I u čemu je tu problem?

Jedino u tomu što se po starom oprobanom receptu, halabukom i medijskom harangom želi otjerati ministra obrane i tako destabilizirati Vladu. Nikakvoga drugog razloga za ovakvu paniku i graju nema.

I taj scenarij smo mi u Hrvatskoj zadnjih godina (od dolaska na čelo Vlade Tihomira Oreškovića do danas) vidjeli dovoljno puta da su čak i oni koji malo teže i sporije “kopčaju” do sada već mogli shvatiti o čemu je riječ i kakva je metodologija u pitanju. Kod nas je sve “afera” i sve je “kriminal” dok je na vlasti “desnica” (čak i ovakva Plenkovićeva koja to nije ni po jednom kriteriju). Čim se kormila uhvate “braća” kvazi-ljevičari, pseudo-liberali i njihovi satrapi, slijedi zaokret od 180 stupnjeva i sve oko nas odjednom postaje ružičasto, bajno i krasno: nema “ustaša”, “BDP raste”, “ljudska prava” cvjetaju kao i “antifašizam”, prava milina.

Treba biti totalno neobaviješten o svemu što se događa ili poprilično glup pa ne prozreti tu igru. Ili imati sindrom noja i zavlačiti glavu pod pijesak.

Ono što se na hrvatskoj javnoj i medijskoj sceni događa, samo potvrđuje tko “vedri i oblači”, odnosno, tko u rukama drži ključne medije bez kojih uspostava te “paralelne stvarnosti” i manipulacija ne bi bila moguća. Čak i na državnoj televiziji svjedoci smo kako se kojekakvim marginalnim i po svemu nebitnim osobama daje publicitet i medijski prostor koji je u potpunom nesrazmjeru s njihovim stvarnim utjecajem i značajem u društvu, naravno, samo i jedino pod uvjetom da dolaze iz ljevičarsko-liberalno-anarhističkog miljea.

Na svakom koraku nailazimo na apsurde.

Zar nije paradoksalno, da su danas jako “zabrinuti” za borbenu spremnog Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske vojske čak i oni koji su žestoko bili protiv bilo kakve nabave ratnih zrakoplova, pa čak tvrdili kako nam ne treba ni vojska!? Da je od takvih ovisilo stvaranje i postojanje hrvatske države, nje nikad ne bi bilo. I oni se sad javljaju kao “zaštitnici” nacionalnih interesa i “vode brigu” o nacionalnoj sigurnosti!?

No, u čemu su pogriješili MORH, Stručno povjerenstvo za nabavu ratnih zrakoplova i ministar Krstičević?

Prije nego su odabrali optimalnog ponuđača, imali su na stolu pismeno dopuštenje SAD-a kojim je ova država odobrila Izraelu prodaju modificiranih zrakoplova F-16 Barak. Nakon što je ta ponuda odabrana od strane Hrvatske, između Izraela i SAD-a nastali su nesporazumi vezano upravo za te preinake.

Voditelj Stručnog tima MORH-a za nabavu ratnih zrakoplova Davor Tretinjak, nedavno je izjavio kako je uvjet Hrvatske bio ugovor ‘G to G’ (Vlada s Vladom – dakle, Vlada Izraela s Vladom Republike Hrvatske) bez ikakvih aranžmana sa strane, te da su modernizacija zrakoplova i tehničke preinake što ih je Izrael napravio na F-16 Barak bile sastavnim dijelom ponude. I ponovno je potvrdio ono što je već u više navrata javno izrekao ministar obrane: Hrvatska ima pismeno odobrenje kojim su SAD dopustile prodaju odabrane (dakle, modificirane) inačice F-16 Barak.

Situacija u koju smo došli nije plod nikakvih krivih procjena ili nestručnog i nesavjesnog rada bilo koga u MORH-u, jer u pitanju je očito splet nepredvidivih okolnosti na relaciji SAD – Izrael, na što Hrvatska ne može utjecati.

I što sad?

Ništa.

Ako posao ne uspije ide se u novu nabavu. Štete po državni proračun ni bilo kakvih financijskih obveza Hrvatske nema, sadašnji MIG-ovi kojima raspolažemo imaju rok trajanja do sredine 2024. (kako kažu stručnjaci) i doista nema potrebe stvarati paniku i izvanredno stanje.

Naravno da su Bernardić, Beljak, Mrak-Taritaš, Franko Vidović i ostali nestrpljivi i da im se ne da više biti u oporbi, treba imati razumijevanja i za one koji odrađuju svoju “šihtu” i žive od toga što kleveću vlast, u obzir se mora uzeti i nesretnike koji su iz čistog jala protiv Krstičevića, ne mali je broj likova koji jednostavno ne mogu probaviti da je jedan časnik s pedigreom ratnog zapovjednika gardijske brigade na čelu resora obrane, i, na kraju ne ispustiti iz vida kako sve to skupa ojačano pojedinim stranim lobističkim centrima u kojima su za “Zapadni Balkan” zaduženi “stručnjaci” tipa Nataše Srdoč i našim domaćim medijskim kokošarima daje rezultat kojemu svjedočimo.

“Stoka sitnog zuba” (kako je nekad s pravom govorio naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman – a što je po meni metafora koja sasvim priliči ovoj situaciji), urotila se i grakće, gače, kokodače, kukuriče, bleji, mekeće, a sve ne bi li tom grajom potjerala lipicanca.

Zlatko Pinter

Komentari

Vijesti

Fahrudin Radončić: Bakir Izetbegović je kreten

Published

on

Bakir Izetbegović je kreten, rekao je Fahrudin Radončić predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB), gostujući u emisiji “Face to Face”. Ujedno je Bakira Izetbegovića optužio za montiranje sudskih procesa ali i ključnu ulogu u projektu Komšić.

Na primjedbu voditelja kako su to “teške riječi”, Radončić je nastavio:

-Ja se ispričavama ljudima koji imaju tu mentalnu stranu, ali njemu se ne ispričavam. Popiši što je govorio za mene i moju obitelj, a ja o njemu nisam ništa govorio u prvom licu – rekao je vlasnik “Avaza”.

Izetbegovića je optužio za montiranje sudskih procesa preko SIPA-e i OSA-e.

-Ako vama netko montira proces, tko to može raditi. Ako on diže ljude iz SIPA-e, diže ljude iz OSA-e, ako imate ‘Osmicu’ (Osman Mehmedagić) tog nesretnog nekadašnjeg magacionera koji pritišće suce da vas osude, ako ide i vrši pritisak na sve pore društva i medije, to je bolan hobotnice. Što ja ne bi to nazivao pravim imenom…. i sad se to kaže to je nešto osobno Fahro. Ne možete me udarati tamo gdje sam najjači – poručio je Radončić.

Izetbegovića i SDA je optužio i za projekt Komšić.

-Za pobjedu Komšića ključnu ulogu ima SDA. Koja je najutjecajnija stranka u islamskoj zajednici, pa SDA! SDA noć uoči izbora promijeni tisuće članova izbornih komisija – istaknuo je.

Podsjetio je i na druga loša iskustva s SDA.

-Ja se iskreno nadam da će ovog puta Vlada biti mnogo uspješnija.Ne znam hoće li opstati. Svi koji su bili sa SDA imaju jako loše iskustvo. SDA dok vas mami šećerom vas mami. Tražili su harmonizaciju odnosa i poslije tri mjeseca prave montirane procese protiv nas. To se u politici zove prevara – zaključio je Radončić.

M.J./HRsvijet.net

Komentari

Continue Reading

Vijesti

SVAKI MLADI HRVAT BI TREBAO POGLEDATI OVAJ VIDEO – VRO MASLENICA – 5 MINUTA ZA SJEĆANJE

Published

on

U Maslenici se Hrvatska vojska pokazala kao organizirana sila, odlučna da, unatoč protivljenju međunarodne zajednice, u konačnici oslobodi cijeli svoj državni teritorij

U operaciji Maslenica prvi i jedini put sukobile su se najbolje i najelitnije postrojbe obiju vojski i u tom je sudaru velikosrpski neprijatelj polomio zube. 5.000 Arkanovih “Tigrova”, “Knindži”, “Martićevaca” i “Niških specijalaca” – poraženo do koljena – prenosi priznajem.hr.

Hrvatska vojska i policija 22. siječnja 1993. započele su ograničenu ofenzivnu operaciju kodnog naziva “Gusar”;. U samo tri dana oslobođena je tzv. ružičasta zona okupiranoga zadarskog zaleđa. Oslobođen je cijeli prostor na potezu Maslenica – Zadar, od Rovanjske, Maslenice, Posedarja, Novigrada, Pridrage, Škabrnje, Islama Latinskog, Kašića pa do Zemunika i tamošnje zrakoplovne luke. Cilj akcije bilo je stvaranje uvjeta za nesmetanu gradnju novoga Masleničkog mosta, čime bi se prekinula dugotrajna prometna izolacija sjevera i juga Hrvatske, koji su dotada bili povezani preko Paškoga mosta i trajektnom linijom Prizna-Žigljen.

Epilog

Operacija Maslenica ostati će trajno zabilježena u hrvatskoj povjesnici po jasno upućenoj poruci neprijatelju kakav ga završetak očekuje na tada okupiranim područjima RH. U svega nekoliko dana Hrvatska vojska je uspješno izvršila planiranu zadaću razbivši dotad samouvjerene neprijateljske snage. Značenje ove operacije očitovalo se i prema međunarodnoj zajednici, koja je dotad izražavala duboku sumnju u osposobljenost i snagu hrvatskih oružanih snaga. Tu sumnju ne samo da su demantirane već se čitavu međunarodnu javnost nakon Operacije Maslenica osvjedočila u potpunu spremnost Hrvatske i njenih oružanih snaga, da osigura ostvarenje potpuno slobodne i samostalne hrvatske države.

Operacija Maslenica je pobjedničkoj HV donijela niz iskustava koja su joj uvelike pripomogli u daljnjem jačanju, organizaciji, razvoju i uporabi postrojbi, što se očitovalo u kasnijim bitkama u kojima su oslobođena sva hrvatska područja – donosi Priznajem.hr

Priznajem.hr | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Vijesti

IZ BEOGRADSKIH MEDIJA Crnogorski metropolit: Vojvodina je republika, Srbija će opet biti Pašaluk

Published

on

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve poručio je Srbiji da se bavi Vojvodinom, jer je to zasebna republika.

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo ocijenio je da je Republika Srpska umjetna tvorevina i da bi Bosna i Hercegovina trebala biti cjelovita, „kao što je nekada bila“.

– Nema države u državi. Jer s takvom republikom i takvom politikom u BiH narodi će uvijek biti na gubitku. Niko ni s kim, pa će zarasti i staze kojima prolaze. Uvijek će biti ta mržnja. Nadam se da će doći do ujedinjenja – istakao je Vladika.

Srbima u Srbiji poručujem, dodaje, da se ne bave Bosnom, nego onim što je dobro za narod i Europu.

– Bolje je Srbiji da misli o Vojvodini, da vide kako će riješiti to pitanje. Jer, kako ja to vidim i kako se ljudi ponašaju u Novom Sadu, to je neka zasebna republika u sklopu Srbije, a hoće li to tako ostati, neka povedu i o tome računa – rekao je vladika Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Kako je zaključio, ako se to desi, Srbija će se svesti na prostor Beogradskog pašaluka.

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno