Connect with us

Društvo

Vojvoda je pušten iz haaškog pritvora na zahtjev Zagreba

Published

on

KROATIZIRANJE PARTIJE    Vojislav Šešelj našao se na slobodi za potrebe pete kolone u Hrvatskoj. Da neprijateljima svega hrvatskog posluži za predizborno presvlačenje u domoljubne boje.

Cirkus s Vojislavom Šešeljem poništava oslobađanje Ante Gotovine.

Hoće li Ivo Josipović dan uoči izbora položiti ustašku zakletvu? Zar ne bi bilo bolje i veselije da se Šešelj kandidirao za predsjednika RH? 

Koliko je pouzdana vijest da se Vojislav Šešelj vraća u Haag, na nastavak suđenja za ratni zločin? “Ja se sigurno u Haag nikad dobrovoljno neću vratiti” – izjavio je Vojvoda u popularnoj “Bujici”, na Osječkoj TV, odnosno Velimiru Bujancu, kojega je zbog “gostovanja” Šešelja prozvao HND, a bedasto je prosvjedovao i Milan Kujundžić. Šešelj je napravio dvije neoprostive pogreške. Prvo, trebao se iz Haaga vratiti u svoju otadžbinu Hrvatsku. Presvučena peta kolona u Hrvatskoj nasušno treba Vojislava Šešelja kao goreg od nje same. Drugo, Vojislav Šešelj zaista se trebao kandidirati za predsjednika RH, jer bi glatko pobijedio na poštenim izborima. Uvjeren sam da bi Vojvoda bolje vodio Hrvatsku od dosadašnjih “hrvatskih” predsjednika i premijera. 

vojvodeU tijeku je odurno presvlačenje Partije. Titoisti su se kukavno postrojili ispod hrvatske zastave. Dobrohotno trepću očima i vele: Šešelj je lud, a mi s takvom izjavom postajemo hrvatski nacionalisti. Izgovarajući se na prisutnost Vojvode u Regionu i na šutnju četničkih pobočnika u vrhu Srbije, Zoran Milanović otkazao je planirani posjet Srbiji i Beogradu. Otkazao je i dogovorenu posjetu Hrvatskoj od strane Ivice Dačića, pobočnika Slobodana Miloševića. Istovremeno je Ivo Josipović u svezi Šešelja prosvjedovao kod haaškog Tribunala, sve formalno u ime RH, a zapravo kao odgovoran beogradski zet. “Bilo bi tužno kad bi hrvatski narod još jednom prihvatio Josipovićevo umiljavanje” – kaže nam hrvatski književnik Ivan Aralica, detektirajući u RH namjernu ideološku zbrku i namjerno generirano beznađe. Milanović, Pusić i Josipović sramotili su svoje, a kroatizirani sramote Hrvate.

Trebamo zaseban referendum o Vesni Pusić

Ne znam jeste li to primijetili, ženi treba više vremena da se presvuče. Vesna Pusić uhvatila se za osobno četništvo Vojislava Šešelja. A Vojo prepoznaje četnike u njenom

Navodno je hrvatski vitez Eugen bio od onih Židova koje je Ustaški pokret štitio. A sama Vesna Pusić pripadala je strukturama komunističke Jugoslavije. Njen polubrat po ocu i po majci nosi istu robu pola stoljeća. Vesna Pusić tipičan je izraz Tuđmanovog pomirenja. Slično možemo kvalificirati i nepoznanice u jednadžbi Ive Josipovića. Uz veliko X njegovog osobnog rodoslovlja, upisan je prilično visok koeficijent njegovog oca, da bi Vojvoda dodao trocifrenu konstantu beogradskog zeta.

obiteljskom stablu, po liniji majke. Tu je i njen otac iz administracije NDH, pokoj mu duši. Navodno je hrvatski vitez Eugen bio od onih Židova koje je Ustaški pokret štitio. A sama Vesna Pusić pripadala je strukturama komunističke Jugoslavije. Njen polubrat po ocu i po majci nosi istu robu pola stoljeća. Vesna Pusić tipičan je izraz Tuđmanovog pomirenja. Slično možemo kvalificirati i nepoznanice u jednadžbi Ive Josipovića. Uz veliko X njegovog osobnog rodoslovlja, upisan je prilično visok koeficijent njegovog oca, da bi Vojvoda dodao trocifrenu konstantu beogradskog zeta. Ne tako davno, u istom opakom vektoru žario je Dejan Jović.

Vesna Pusić uhvatila se i za osobnu poremećenost Vojislava Šešelja. Nema tu srpskog ili srbijanskog fašizma, nema u Hrvatskoj na pozicijama četničke djece i unuka, čak niti vojvoda Vojo nije četnik, nego tek poremećena osoba, koja se slučajno zakačila za četništvo. Kada slušate Vesnu Pusić, dobijete dojam da je Šešelj otpušten iz umobolnice. Tu dolazimo do ravnoteže tipa Ivo Josipović: ustaška zmija u srcu Hrvata i četnički duh iz boce. Slično nas Jutarnji list i Jelena Lovrić uvjeravaju da je opasnost ustaštvo, a četništvo je “lajanje na Mjesec”. Vickast je i Mladen Pleše – prepoznaje monstruma. A ono, dva najbliža pobočnika Vojislava Šešelja postali su predsjednik i premijer u Srbiji. Na aktualnim mitinzima četničke solidarnosti u Srbiji, Vojvoda je Dobrica u odnos na ostale sudionike. 

Monetizacija Ante Gotovine 

Usprkos zahtjevu tužitelja Sergea Brammertza da se Vojvoda vrati u Haag, nakon njegovog puštanja na slobodu relativizirano je haaško oslobađanje hrvatskih generala Ante Gotovine, Mladena Markača i Ivana Čermaka. Politički inženjering u Hrvatskoj

Šešelj je na iznenađenje svih i prilično inteligentno ukazao na “veličanstveno poreklo Vesne Pusić”. Prema “beogradskom zetu Ivi Josipoviću” javno je izrazio svoje obožavanje, spominjući njegovog oca kao partizana, koji je dirigirao kaznenim progonom hrvatskih Proljećara. Otvoreno prigrlivši one u Hrvatskoj koji se pomoću njega presvlače za potrebe izbora, Šešelj je pokvario jednu pažljivo pripremanu obmanu.

postupno topi političke mogućnosti Ante Gotovine. Izvukao se u Haagu zahvaljujući svojoj nevinosti, ali i na dodvoravanje, odnosno na ono podaničko “časni sude”. Haašku “herojsku” priču trojice naših generala zasjenila je saga o nepokorenom četniku Vojislavu Šešelju, koji je vrijeđao haaške suce na zadovoljstvo skoro svih Srba i na zadovoljstvo mnogih Hrvata. “Možete da mi popušite onu stvar!” – rekao je narogušeni Vojo haaškim sucima, ravno u njihovu imperijalističku gubicu. I stvarno, suci su se potrudili oko Šešelja, da bi sve kulminiralo njegovim oslobađanjem i kolektivnom ekstazom svih četnika.

Vojvoda je svjestan toga da treba poslužiti za presvlačenje hrvatske pete kolone, ali iz nekog razloga ne pristaje na to, iako zna da strani faktor gura svoje igre u interesu Srbije, koliko i u interesu pete kolone u Hrvatskoj. Šešelj je na iznenađenje svih i prilično inteligentno ukazao na “veličanstveno poreklo Vesne Pusić”. Prema “beogradskom zetu Ivi Josipoviću” javno je izrazio svoje obožavanje, spominjući njegovog oca kao partizana, koji je dirigirao kaznenim progonom hrvatskih Proljećara. Otvoreno prigrlivši one u Hrvatskoj koji se pomoću njega presvlače za potrebe izbora, Šešelj je pokvario jednu pažljivo pripremanu obmanu.

Poremećenost struktura 

Nije dovoljno da netko ne ode u Beograd, pa da je odmah drugi dan veliki Hrvat. Milanović je prepoznao nove mogućnosti privremene konverzije. Povremeno ode u BiH i prestraši preživjele Hrvate sa svojim izjavama. Kada se Stipe Mesić presvlačio za potrebe višestranačkih izbora, poručio je Srbima u Hrvatskoj da nisu na svojim opancima donijeli srpsku zemlju. Milanović je ovih dana u Sarajevu hrabro spomenuo svoje opanke. A odrastao je u Zagrebu. Možete li zamisliti Zokijevu sramotu kada se u prvom razredu osnovne škole pojavio u opancima? Momčina sa Stanforda! Kompleks opančara muči ga i u BiH. Htjeli mi to priznati ili ne, Vojo je učinio saveznicima Vučića, Nikolića, Josipovića, Milanovića i Pusićku. Regionalno protuhrvatsko pomirenje!  

Otkazivanjem gradnje naftnog Južnog toka, Vladimir Putin objavio je što misli o ulasku Srbije u EU. Da sve ostane kupus, Eduard Kukan, šef izaslanstva za Srbiju u Europskom parlamentu, i bivši ministar vanjskih poslova Slovačke, glasovao je protiv rezolucije o Šešelju. Prvi izgovor mu je jak: ne želi Šešelju dati pozornost. Koje jeftino farbanje! Zar Šešelj ne bi dobio veću promociju da  rezolucija nije prihvaćena? Kao drugi razlog svoga “ne” europskoj rezoluciji o Šešelju, Kukan je naveo poštivanje odluka haaškog Tribunala. Srbijanski premijer Vučić posebno se zahvalio Kukanu na podršci, njemu i slovenskoj zastupnici Tanji Fajon, iz izaslanstva Unije za BiH i Kosovo

Ivica Dačić izjavio je u Europskom parlamentu da oslobađanje Šešelja predstavlja oslobađanje Srbije, a povratak Šešelja u Haag predstavlja Šešeljevo osobno krivo ponašanje. Platforma Vesne Pusić o poremećenosti samo jedne osobe u Srbiji sve više uzima maha, na sve strane. A ako u Hrvatskoj krenete odozgo, prođete Vladu i još uvijek nećete sresti normalnu osobu. Pripadnici pete kolone u Hrvatskoj trebali bi ostati u nekakvim razumnim granicama. Mrze sve hrvatsko, ali moraju imati na umu činjenicu da će i njihovo potomstvo živjeti u ovoj uništenoj zemlji. Danas smo svjedoci zastrašujućih izjava Vojislava Šešelja da je peta kolona u Hrvatskoj odredila razmjere mnogih četničkih zločina. Tko je oslobodio Šešelja? Haag, Beograd ili Zagreb?      

Tvrtko Dolić/7Dnevno

Komentari

Društvo

Jan Ivanjek: Nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti

Published

on

Natječaj za nabavu borbenih zrakoplova poništen je, još se ne zna kako dalje. Hoće li se krenuti u novi natječaj ili možda u izravnu pogodbu? Kako stvari stoje, prepuštanje nekoj drugoj državi da nam uz naplatu čuva nebo ne dolazi u obzir.

Izgubljeno vrijeme u pregovorima s Izraelcima ne može se vratiti, a, čini se, ni naplatiti.

U međuvremenu ionako vremešni hrvatski MiG-ovi još su ostarjeli – bliži im se konačno prizemljenje. Koliko će Vladi trebati da pronađe nov model nabave zrakoplova, koliko da zaključi posao, kad bi prvi mogao poletjeti iznad Hrvatske?

Gosti „Teme dana“ su bili bivši zapovjednik Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva general Josip Štimac te vojni analitičar Jan Ivanjek.

Nastupio je svojevrsni obrat u razmišljanju ministra obrane, kakvih i koliko borbenih zrakoplova Hrvatskoj treba. Ministar je rekao kao je za njega najbolja platforma F-16, da budu novi avioni i da ih ima manje.

– Stručna studija koja je napravljena ne ide ispod 12 aviona, rekao je Štimac.

Ivanjek je rekao kako nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti. S obzirom da nije prošlo da uzmemo najmoćnije rabljene avione, donesena je odluka da nabavimo nove borbene avione.
– Dugoročno se mora doći do brojke od 12 aviona, naglašava Ivanjek.

– Naši postojeći migovi mogu letjeti do 2024. godine i ako do tada ne ugovorimo kupnju zrakoplova, to bi bio veliki problem zato što bi se ljudski potencijal, koji je i tako u osipanju, počeo još više osipati, ističe Ivanjek.

Štimac je rekao kako bi nam Amerikanci mogli ponuditi Block 50/52 što bi nas moglo zadovoljiti. Takav tip aviona imaju i Poljaci.

Ivanjek smatra da bi nas osnovni paket aviona mogao koštati milijardu dolara i to bi nam olakšalo iduću seriju nabave (HRT)

Komentari

Continue Reading

Društvo

Robert Valdec o lobistima /narikačama u svezi (ne)kupnje F-16 koju moraju pročitati svi, posebno u MORH-u

Published

on

Propala, je izgleda, nabavka F 16 Barak višenamjenskih lovaca opremljenih onako kako su ponuđeni na natječaju. Ovo pišem jer imam što reći o HRZ i nabavci zrakoplova – piše Valdec na svom fb profilu.

Zanimljivo je da sada nad propalim poslom najviše nariču oni koji su do jučer F-16 Barak nazivali ‘starim kantama’, ‘otpadom’ i sl.

Dobar dio njih (govorim o ‘velikim stručnjacima’) nariče po inerciji, samo zato jer su ‘popušili’ čaščenje od SAAB-a za koji su gorljivo navijali, a koje im je obećano ako se HRZ opremi Gripenima. Šveđani su ih tijekom tendera vodali kao medvjede po Švedskoj, trpali im u torbe mobitele, laptope, kemijske, rokovnike, vodali ih po večerama…, a oni, ‘stručno’, objašnjavali Hrvatima kako je Gripen daleko najbolja opcija. Jer, ‘novo je novo’.

Oni vještiji su, umjesto mobitela, rokovnika i kemijskih olovki, na račune dobili i nešto konkretnije – neću o imenima, dovoljno je proguglati najstrastvenije ‘Gripenovce’. Među njima ima novinara, ‘vojnih analitičara’, umirovljenih pilota, političara…

I o tom sam tenderu davno pisao. Između onog što su nam odredili da ‘smijemo’ kupiti, F 16 Barak je, po meni, bio najbolja opcija. Na stranu što se za isti iznos može kupiti eskadrila, realno, boljih višenamjenskih lovaca. Ako ne boljih, a onda ne lošijih, no osjetno jeftinijih, pod boljim uvjetima.

Ali, opremanje ratnog (a i civilnog) zrakoplovstva je ionako više politička odluka. Otprilike slična onoj kada je, danas u terminalnoj fazi, Croatia Airlines, umjesto Boing-a odabrala Airbus. I tu su se provizijama napunili offshore računi, sagradili dvorci u okolici Zagreba, no to je neka druga priča.

I u njoj su obje opcije između kojih smo mogli birati bile podjednako kvalitetne (financijski, Boing je nešto jeftiniji), dakle osim toga koji će Tuđmanov savjetnički lobi ubrati proviziju, odabir je signalizirao i političku naklonjenost (EU – SAD).

No vojne nabavke su ipak nešto posve drugo. U jednom razdoblju novinarske karijere bavio sam se, između ostalog, i naoružanjem i vojnom opremom, nabavkama, međunarodnom trgovinom, tržištem oružja i vojne opreme i to crnim i bijelim, obišao dosta međunarodnih sajmova naoružanja i vojne opreme širom svijeta, ponešto tvornica (po svijetu), razgovarao i s trgovcima i s kupcima i s korisnicima. Pa si utvaram da ponešto o tome i znam.

Ako ostavimo po strani politiku pa čak i cijenu i uvjete (npr. održavanje, obuka, rezervni dijelovi, eventualne modernizacije, nadogradnje), najznačajnija stvar pri odluci o odabiru određenog ‘proizvoda’ (nebitno radi li se o jurišnoj pušci, streljivu, zrakoplovu, tenku ili oklopnom vozilu…) su reference.

Dakle, je li se (kada, gdje, kako, u kojim uvjetima i kojem obujmu, koliko efikasno itd.) određeni proizvod dokazao u operativnoj upotrebi i koje su oružane sile već njime opremljene, kakva su im iskustva itd. Jedan od najslikovitijih primjera je jurišna puška AK 47 (i njene inačice) koja je odavno planetarni brend. Postao je to i pištolj Glock, izraelski UZI…

Složeniji sustavi poput zrakoplova, protuzračnih borbenih sustava, raketnih, radarskih i sličnih sofisticiranih sustava druga su priča, no činjenica da je neko oružje, oruđe ili sustav dokazan u operativnoj upotrebi tu je najvažniji. Mislim da ne treba elaborirati zašto je tome tako, dovoljno je napomenuti kako za tako delikatnu namjenu poput oružanog sukoba, nitko pametan neće kupiti ‘mačka u vreći’ bez obzira na to koliko ta vreća bila lijepa i bez obzira na to koliko prodavač te vreće slatkorječivo i uvjerljivo hvalio svoju robu.

I za takve ‘mačke u vreći’ postoje brojni primjeri – jedan od ne tako davnih bio je i naš tender za nabavku borbenih oklopnih vozila. U finalu ostala su dva ponuđača: finska ‘Patria’ i austrijski (zapravo američki) ‘Pandur’. Rezultate znamo – na tenderu je pobijedila Patria. S pravom.

Naime, Patria je već bila u naoružanju nekoliko svjetskih oružanih snaga, u operativnoj upotrebi (tu je bio i offset program, a još se vuku i repovi korupcijskih afera) .

No ‘Pandur2’, tada zapravo, nije postojao – bila je riječ o prototipu čiji ga je proizvođač gurao HV-u kako bi si počeo sastavljati referentnu listu. No unatoč tome, naši su ‘stručnjaci’ po medijima ispisivali hvalospjeve, svako malo putujući u Austriju po ‘rokovnike i penkale’, vješto prešućujući činjenice.

Poput one da je tijekom jedne demonstracije na jednom austrijskom poligonu, kojoj su nazočili i hrvatski novinari (znam i poimence koji), došlo do incidenta – nezgode, u kojem su ozbiljno ranjeni austrijski vojnici (loše rješenje strojnice na kupoli – povratne eksplozije ozlijedile su posadu). O tome, naravno, nije bilo riječi u medijima. Jebi ga, rokovnici su ipak bili u kožnom uvezu. A i nova Motorola Rizr Z8 je bila baš sexy.

Tako nismo mogli u našim medijima, čiji su novinari, ‘investigativno’ analizirali Gripen na licu mjesta – u Švedskoj, u organizaciji proizvođača/prodavača, pročitati o korupcijskim aferama koje još uvijek drmaju i Brazil i Tajland, i Češku i Južnoafričku republiku (nakon tendera na kojem je Gripen pobijedio).

Nije nigdje bilo niti riječi o Gripenima koji su se srušili, incidentima, a još manje o tome da je jedino ‘vatreno krštenje’ taj zrakoplov imao za vrijeme uvođenja ‘demokracije i ljudskih prava’ u Libiju, gdje je uspješno uništio nekoliko meta – par beduinskih šatora i jednu karavanu na devama.

Da se vratimo našim nesuđenim F 16 Barak.

Prvo, hrvatska strana koja je raspisala tender i odlučila spizditi naših pola milijarde dolara, trebala se na vrijeme informirati – no VOA, MVP i slične organizacije su zacijelo imale drugog, pametnijeg posla.

Drugo, ako ništa, bar je nekom, nadam se, došlo iz dupeta u glavu koliko je našim ‘strateškim partnerima’ zapravo stalo do nas.

I treće – da netko na vlasti ima muda pa da kaže kako ćemo, kad već ne možemo kupiti F 16 Barak, tražiti i ponude za, recimo, KAI T-50 Golden Eagle, PAC JF-17 Thunder/CAC FC-1 Xiaolong, Su-35, Su-30MKK…

Mnijem da bi, u tom slučaju, naši ‘strateški partneri’ ekspresno promijenili odluku i isporučili nam odmah eskadrilu F 16 Barak-a sa svim nadogradnjama, uz akcijski popust. Još bi dobili i komplet kuhinjskih noževa na poklon.

Robert Valdec Foto: fb/Valdec

Komentari

Continue Reading

Društvo

PUTIN OBJAVIO OTVORENI RAT ILUMINATIMA: Ako Soros ikad uđe u Rusiju, nikad više iz nje neće izaći!

Published

on

Rusija je izdala službeno priopćenje da je George Soros tražen “živ ili mrtav”, navodeći da su i on i njegova organizacija “prijetnja za rusku nacionalnu sigurnost.”

Sorošu je zabranjen ulazak u Rusiju još od prošle godine, kada se saznalo da je on pomogao uništenje ruske ekonomije u ranim ’90 -im, izvještava Veteranstoday.com, a prenosi Webtribune.

Još prije šest godina objavljeno je:

“Prva stvar koju trebate znati o “Goldman Sachs” je da je to najmoćnija investicijska banka na svijetu, da je svuda, da je to veliki vampir koji sisa lice čovječanstva i nemilosrdno dosipa svoj lijevak krvi koji miriše na novac.”

“U stvari, povijest nedavne financijske krize potpisana je od strane ove banke i njenih pitomaca.”

Soros je kao ova banka. Fil Butler kaže: “George Soros je zamijesio svaku političku pitu koja postoji. Ako postoji kriza na svijetu, sigurna je oklada da on ima udjela u tome. “

Može se reći da su Soros i Goldman Sachs ideološki pripadnici istog bratstva. Njihova strategija je malo drugačija, ali je krajnji rezultat uništenje života putem ekonomskog sustava (bilo da je u pitanju kapitalizam ili socijalizam) i politička manipulacija.

Soros misli da je nepobjediv. Misli da može kretati u politici cijele planete u nekoliko treptaja oka i da nitko ne može mu kaže da prestane. On je tvorac financijske alkemije. Smatra da može ubiti političku stabilnost Europe i Amerike bez izazova.

Soros je star, ali nije zastario. Njegova organizacija je nedavno razotkrivena u obavljanju tajnih operacija osmišljenih da destabiliziraju Rusiju. Povodom toga zanimljiv je citat procurio iz dosjea “Soros fondacije”:

“Naš interes je da se uključimo u aktivnosti ruskih pokreta koji se bore protiv tradicionalnih vrijednosti. Ali imenovanje naše strane je problematično: mi smo u poslu kanaliziranja novca u drugim zemljama u političke svrhe. “

Sada se vidi pravo lice Soroša. Sve te priče o pomaganju sirijskim izbjeglicama, o spašavanju Ukrajine, o “građanskim pravima” i uvođenju “demokracije” u Rusiju su samo dimna zavjesa.

Prema Butleru, sve je to infekcija Soroša. Soros želi uništiti rusku tradicionalnu obitelj. On želi da Rusija bude kao zoološki vrt, a “demokracija” je termin kojim obmanjuje mase.

Soros je u veljači 2015.godine napisao da je “Putin veća prijetnja postojanju Europe od ISIS-a” i takvim izjavama je samo otpočeo svoj đavolji plan.

“Čelnici SAD-a i EU griješe kad misle da je Rusija potencijalni saveznik u borbi protiv islamske države. Dokazi ih osporavaju. Putinov cilj poticanje razgradnje EU, a najbolji način da to postigne je da poplavi Europu sirijskim izbjeglicama. “

“Ruski avioni su bombardirali civilno stanovništvo u južnoj Siriji i natjerali ih da pobjegnu u Jordan i Libanon. Sada je u pustinji 20 tisuća sirijskih izbjeglica koje čekaju prijam u Jordan. “

A dokazi ovakvih tvrdnji? Pa, dokazi su u samom Sorošu. Ono što on kaže je dovoljno. Nema potrebe za istragama. Soros je alfa i omega, početak i kraj. I ako dokazi slučajno ukazuju na nešto drugačije onda moraju biti odbijeni. Ako se Rusija zaista bori protiv terorista onda je takva informacija ipak lažna jer se Soros sa njom ne slaže.

Soros ne shvaća da je ranjiviji nego ikada ranije jer se ne ponaša praktično. Teži da dopuni ideološke dogme i zanemaruje istinu.

Vjerojatno je istina da je Soros protiv izraelskog režima, ali ono što on daje to s druge strane uzima.

Svidjelo se to njemu ili ne, Soros neizravno podupire izraelske zločine time što podržava organizacije za rušenje Asada. Ako zaista želi učiniti nešto dobro onda bi se trudio da stvari popravi a ne da podržava zločinačke ideologije koje vode uništavanju.

Soros je agent novog svjetskog poretka.

Rusiji je očito bilo dosta ovog čovjeka i na kraju su mu zabranili pristup državi. Soroša i njegovu subverzivnu organizaciju označili su kao “prijetnju nacionalnoj sigurnosti.”

“Soroš je špekulant i samoproglašeni filantrop, a njegove malverzacije oslobođene od poreza su sastavni dio ratne mašinerije” – riječi su Williama Engdahla.

On je očito u pravu. Ali Rusija je više nego spremna odstraniti Soroša. Ako se ikad Soros ohrabri ući u Rusiju, nikada više iz nje neće izaći.

Rusija potresa same temelje novog svjetskog poretka i političkog sotonizma.

Veteranstoday.com | Webtribune.rs | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno