Connect with us

Istaknuto

(VIDEO) Ukrajinski aviokonstruktor razvio revolucionarni sustav koji će spasiti putnike u trenutku zrakoplovne katastrofe

Published

on

Krajem listopada tvrtka Street FX Motorsport & Graphics izdala je video klip na kome se demonstrira spašavanje putnika prilikom nesreće zrakoplova.

Do sada video klip ima više od 17 milijuna pregleda i 263 tisuća preuzimanja. Ove se brojke objašnajavaju time, da se bukvalno par dana nakon njegove objave srušio ruski zrakoplov u Egiptu.

Sustav spašavanja putnika, koji se pojavljuje u videu, osmislio je kijevski zrakoplovni inženjer Vladimir Tatarenko.

On je u mogućnosti pružiti gotovo zajamčeno spašavanje svih putnika i posade u zrakoplovnoj nesreći u zraku, prilikom uzlijetanja i slijetanja.

Zrakoplovni inženjer ispričao je uredniku AIN.UA, kako sustav funkcionira, koliko je novca potrebno da se proizvede i kakav utjecaj on može imati na putnike diljem svijeta.

Radeći u kijevskoj tvornici zrakoplova, inženjer je ušao u povjerenstvo za zrakoplovne nesreće antonovskih zrakoplova. “Gledajući stalno ove strahote, poznavajući statistiku u vezi rušenja zrakoplova, došao sam do nekih zaključaka. Ljudi imaju pogrešan dojam o zrakoplovnim nesrećama, u kojima je 80% uzrok nesreća – ljudski faktor (posade i onih koji pripremaju let)”, – kaže izumitelj.

No, zrakoplovni dizajneri diljem svijeta pokušavaju poboljšati pouzdanost samog zrakoplova, tako da ljudski čimbenik ne ide daleko. Inženjer je stoga odlučio pronaći rješenje koje bi se nosilo sa ovim problemom.

Rješenjem je postala katapultna kapsula, koja je pričvršćena za trup zrakoplova i može, ako je potrebno biti odvojena od zrakoplova u nekoliko sekundi. Najbliže Tatarenkovoj ideji je došao “ruski suparnik” – Hamid Halidov, koji predlagao da se ugrade kapsule s padobranom za svakog putnika. Međutim, funkcioniranje ovakvog sustava zahtjeva puno vremena za evakuaciju svih putnika.

Koncept kapsule s putničkim sjedalima i članovima posade, koji je izumio Tatarenko može se iz zrakoplovnog trupa kroz stražnji otvor izbaciti u 2-3 sekunde. U početku iz zrakoplova ispada mali padobran i izvlači veliki padobran koji za sobom već vuče i samu kapsulu. Međutim, to se može instalirati samo na modelu zrakoplova, kod kojih na repnom dijelu ima mjesta za otvor kroz koji može proći kapsula, tj. za Boeing i Airbus, ona već nije prikladna.

Ovaj sustav je detaljno opisan u odjeljku inženjera u časopisu “Izumitelj” (№1 2014) u kome postoje crteži različitih verzija kapsula.

Kapsula se pričvršćuje na trup zrakoplova s odvojivim spojnim elementima, svi priključci zrakoplova s kapsulom (elektro, cjevovod, i t. d.) također se mogu odvojiti (npr. strujni vodovi – s odvojivim rukavima). Kapsula padobranom biva spuštana sustavom koji je konstruiran tako da može sletjeti na vodu na samonapuhavajući splav (Inflatable pillow) ili se prizemljiti na prigušnu platformu – što je jasno prikazano u videu iznad.

Kapsula leti brzinom od 8-9 m/s, u dizajnu je predviđen senzor, koji određuje udaljenost do površine. Kada je udaljenost smanjena, uključuju se barutni motori koji inhibiraju kontejner – kao rezultat toga on se prizemljuje s nultom brzinom, kaže izumitelj.

tatarenk1

Kapsula može biti dizajnirana u različitim izvedbama. Ova opcija, na primjer, omogućuje uočavanje dijela gdje su se pojavili problemi.

Takva kapsula, koja se može instalirati u serijskim modelima zrakoplova – prvi je korak izuma. Drugi – kreiranje novih modela zrakoplova opremljenih takvim kapsulama u početku. A ako u prvom slučaju, kada je kapsula instalirana u postojećem modelu zrakoplova, on postao teži, to u drugom, njegova se masa ne mijenja.

Izumitelj kaže, da ovakva ideja kapsule za spašavanje nametana je za dugo vremena, ali tek se nedavno pojavili super lagani i izdržljivi materijali, od kojih se mogu proizvesti – ugljična vlakna.

Patent Vladimira Tatarenka je registrirani izum. Ukupno vrijeme potrebno za provedbu prve faze projekta – oko četiri godine. Dvije godine za konstruiranje i testiranje i još godina i pol do dvije godine, za potvrdu o plovidbenosti od strane ICAO.

TatarPatent

No, tu je mala vjerojatnost da će izum ugledati svjetlost dana. Tatarenko se obraćao Ministarstvu prometa, ali tamo su mu kazali, da za ovaj projekt nema novca. Procijenjeni troškovi prve faze – kapsula koja se može integrirati u postojeće modele zrakoplova – oko 1 milijun $.

“Razgovarao sam sa šefovima odjela OKB (Opitno-Konstruktorski Biro) Antonova, oni imaju svrbež u rukama i žele to učiniti, kažu: “Da, mi bismo to za dvije godine razradili, Ukrajina ne bi samo iznenadila, već bi to dojmilo cijeli svijet”. Oni imaju znanje, tehničku spremnost, iskustvo. Ali nam treba novac koji OKB nema”, – kaže izumitelj.

Tatarenko se obraćao prijevoznim zrakoplovnim kompanijama, ali njima takav sustav ne odgovora, jer kapsula u zrakoplovu zauzima prostor što je rezultat da se dobiva jedan red sjedala manje, to jest, prodat će se manje avio karata. Osim toga, zrakoplov postaje teži, a to znači veću potrošnju goriva.

Tatarenko3

“Pitao sam ih: dobro, neka bude karta za 30% skuplja – na kojem zrakoplovu vi biste poslali obitelj i sami letjeli – na redovitom ili na onom koji vam može jamčiti da će vas spasiti? No meni su odgovorili, da oni sada nemaju sigurnosnih problema”, – kaže zrakoplovni inženjer.

I tako, sudeći po tisućama komentara na Facebooku, mnogi od putnika bi željeli u zrakoplovu vidjeti takav sustav evakuacije.

Vladimir Tatarenko rođen je u Sibiru, u blizini Krasnojarska. Nakon završenog Državnog Tehničkog fakulteta za gradnju zrakoplova u Irkutsku neko vrijeme je i radio u Irkutsku. Zatim su ga rasporedili u Kijevski zrakoplovni zavod, gdje je bio načelnik strojno-montažnog odjela, a zatim – vodeći inženjer Znanstveno-istraživačkog Instituta zrakoplovne tehnologije, gdje je obranio disertaciju na KPI (Kijevski politehnički institu). Autor je oko 100 patenata i nekoliko knjiga koje se odnose na zrakoplove, laureat je mnogih nagrada, na primjer – Ukrajinske Državne Nagrade SSR iz oblasti znanosti i tehnologije za sudjelovanje u konstruiranju An-225 “Mriya”.

Pripremio: Slaviša Lekić/croative.net

Komentari

Društvo

U INDIJI SE ZBOG MONSANTA UBILO NEKOLIKO TISUĆA FARMERA!

Published

on

ZASTUPNICI, ZNAJU LI VAŠE ŽENE I DJECA DA IH TRUJETE? Proljev, poremećaj vida i disanja, svrbež kože, 6-8 puta veće oštećenje DNA, neplodnost, pobačaji, poremećaj u novorođenčadi, umanjenja veličina glave, genetske promjene centralnog nervnog sustava, uvećana smrtnost stanica koje sudjeluju u formiranju skeleta,oštećenja očiju, nerazvijeni bubrezi … su posljedice restrukturiranja privrede na GMO – piše na fb stranici Istinom protiv laži (više…)

Komentari

Continue Reading

Istaknuto

FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!

Published

on

NAJČEŠĆA PREZIMENA     U Islandu osobe prezimena dobivaju po ocu, i to na način da se svako dijete preziva kao sin ili kćer po imenu oca. Naime sin će se prezivati Johannson – ako je otac Johan, a kćer će se prezivati Johansdottir. (više…)

Komentari

Continue Reading

Istaknuto

Zarje Harwatye: prešućena hrvatska baština

Published

on

By

 HRVATSKI PRAJEZIK    Zârje Harwâtye (čakavsko zvieždje, ranohrvatski grb i starohrvatski Zadar): U ranomu srednjem vieku na prvomu pračakavskom govoru doseljenih Hrvata bio je važan ovaj izraz (donedavna očuvan u pradialektu Gan-Veyãn na jugoistoku Krka), koji je istodobno označavao 3 razna pojma iz pučkog zvjezdoslovlja, pa iz državne heraldike Trpimirovića, ter iz obalnog mjestopisa kao ime grada.

(više…)

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno