Connect with us

Sci/Tech

(VIDEO) Najveća tajna vlade SAD svih vremena: Izvanzemaljska baza za divove otkrivena u planinama Bucegi

Published

on

Sjedinjene američke države su postavile strahovit diplomatski pritisak na rumunjsku vladu kako bi ta otkrića ostala zataškana.   Tri člana prvog specijalnog tima su pokušala dotaknut vrata i odmah su umrla od prestanka rada srca.

Bilo kakav objekt (od kamena, plastike, metala ili drveta), bačen na prepreku, istog trenutka se pretvarao u prašinu.

Iako nije bilo vidljivog svjetlostnog izvora, Velika galerija je bila potpuno osvijetljena.

Znanstvenici su kasnije pokušali zapaliti materijal, ali je plamen misteriozno apsorbiran u zidove.

Savjetnik SAD o pitanjima nacionalne sigurnosti je dobio poziv i obaviješten je da je energetsko polje u Bagdadu, Irak, odjednom aktivirano i da pulsira na visokoj frekvenci.

Predsjedništvo SAD je zahtijevalo potpunu kontrolu nad tajnom bazom i čitavom operacijom. Rumunjski političari, koji nisu znali ništa o operaciji, počeli su paničariti.

Međutim, najvažnije je to što bi se otkrila prava istina o dalekoj prošlosti čovječanstva i prava povijest, koja je potpuno drugačija od konvencionalne.

Zlatni puder u svom čistom obliku u velikoj mjeri stimulira određene valove i razmjenu energije na staničnoj i živčanom razini, što uzrokuje ubrzano pomlađivanje.

Srednji tunel je stroj i vladi SAD bio najvažniji i za njega je strogo zahtijevano da ostane tajna. Ovaj tunel vodi k ekstremnim dubinama podzemnog svijeta, lociranog negdje u centru naše planete.

Kratak uvod

U ljeto 2003. godine, u neotkrivenoj oblasti Bucegi (bučeđi) planina, tim iz Zero Department-a (tajni ogranak rumunjske obavještajne službe – SRI) je napravio epohalno otkriće, koje bi moglo u potpunosti promijeniti sudbinu čovječanstva.

Sjedinjene američke države su postavile strahovit diplomatski pritisak na rumunjsku vladu kako bi ta otkrića ostala zataškana.

Sve je postalo još kompliciranije kada su se na brutalan način umiješali Iluminati, koji su željeli kontrolu nad lokacijom i rumunjsko-američkom ekspedicijom.

Stručnjak za čudne fenomene, ali i vođa operacija rumunjske države, Cezar Brad, glavni je zadužen za šokantne događaje u Bucegi planinama. On se dva puta sastao s vodećim predstavnikom Iluminata i vrhovnim članom Bilderberga.

1. Čudna posjet od strane važnog člana Bilderberga

U svibnju 2003. godine, Cezara je posjetila vrlo važna osoba. Zahtjev za sastankom je došao kroz SRI kao rezultat intervencije vlade. Ta osoba je bila stranac, ali je govorila rumunjski jezik vrlo dobro i bila upoznata s državom. SRI je obavijestio Cezara da je posjetitelj u stvari visoki član veoma važne masonske lože iz Italije s jakim financijskim i političkim utjecajem na Rumunjsku.

Cezar se osjećao pod velikim pritiskom u prisustvu ove osobe čije namjere nije mogao dokučiti. Cezar se detaljno pripremao za ovaj sastanak.

 

Helikopter SRI je doveo ovog arogantnog, visokog gospodina u crnom odijelu. Imao je štap s drškom od slonovače i obložen zlatom. Njegovo lice je izražavalo strogoću a njegove zelene oči su imale čudan efekt i emitirale neobičnu hladnoću. Predstavio se kao gospodin Massini (što mu vjerojatno nije pravo ime). Bio je vrlo samouvjeren i ostavio je dojam osobe koja je navikla da daje naređenja.

On je bio lider jedne od najvažnijih masonskih loža u Europi i jedne od najutjecajnijih masonskih organizacija na svijetu: grupe Bilderberg.

Massini je bio vrlo izravan i rekao je da postoje dvije vrste ljudi: oni kojima se može manipulirati i vladati (većina) i oni koji imaju izvjesne vrline i snažne osobnosti. On je rekao da je njegova grupa dio najvišeg reda Masona i da je vrlo zainteresirana za ishod diskusije.

Massini je objasnio da skupina Bilderberg nije masonska loža, već nešto mnogo više. On je rekao da su lože samo fasade i da je prava moć na mnogo višoj razini. Masini je pozvao Cezara da se pridruži grupi, navevši da će imati puno prednosti od toga.

Prema Cezarovim riječima, Masini je bio i fizički i psihički jak, nasuprot svojim godinama. Na njegovu žalost, njegova moć se centrirala na njegov ogroman ego, aroganciju i osjećaj superiornosti.

Masini je obavijestio Cezara tražiti njega osobno, jer je impresioniran njegovom psihičkom moći.

III. Pentagon špijunira satelitima

Pentagonov satelit za geodetsku špijunažu, zasnovan na bioničkoj tehnologiji i oblikovanju valova, otkriven je 2002. godine u oblasti Bučedži planina. To nije bila pećina, već je izgledalo kao da je prostor izdjelan iznutra od strane nekakvih inteligentnijih bića.

Satelitsko skeniranje planine je otkrilo dva veća energetska bloka. Ove prepreke su napravljene od umjetne energije. Prva je bila u vidu energetskog zida, blokirajući pristup tunelu, dok je druga bila oblikovana kao kupola (ili polutka) i nalazila se na drugom kraju tunela, blizu centra planine.

Massini je bio uvjeren da se u toj kupoli nalazi nešto ekstremno važno.

On je posjedovao veliko znanje o porijeklu ovog otkrića i znao je za postojanje bar jednog predmeta unutar velike kupole. Tunel i kupola su na čudan način oblikovani s kamenim formacijama a vrhu planine poznatim kao “Babele” ili “Sfingom Bucegia”.

Slična građevina u Iraku

Pentagonov tim je napomenuo da hemisferna energetska prepreka ima istu vibracijsku frekvenciju i oblik kao jedna druga tajna, podzemna građevina koju su ranije otkrili blizu Bagdada u Iraku.

Kratko nakon ovog otkrića, izbio je rat u Iraku, a Amerikanci su sebi osigurali pristup najvećoj tajni u tom području, za koju Iračani nisu ni znali.

Masini je objasnio Cezaru da sadržaj tog otkrića ima veze s misterioznom prošlošću Zemlje i poviješću njihovih tajnih organizacija. Kada je istraga Pentagona uočila sličnosti između podzemne građevine u Bagdadu i one u Bucegi planinama, Massini i njegova masonska loža su postali veoma potreseni. Gotovo da su se uspaničili. Panika se pojavila zbog toga što se ova složenija i veća građevina nalazi na rumunjskom teritoriju.

(Za Rumunjsku se vjeruje da navodno igra veliku ulogu u padu tajnih društava koja kontroliraju svijet i porobljavaju čovječanstvo. Također se sugerira da negdje u Bucegi planinama postoji energetska piramida koja je nevidljiva na prvi pogled i koja sadrži pravu povijest našeg planeta. Sada vam je jasno zašto su se uspaničili).

Massini je na mjesto donio nevjerojatno sofisticirani stroj za bušenje kamena, koju koristi vojska SAD. Uređaj koristi mlaznu plazmu i neku vrstu rotirajućeg magnetskog polja, bukvalno otapajući kamen bez većeg napora.

Tajne Bucegi planina – 2003. godina

Uspjeli su se probiti oko 60-70 metara od prve energetske prepreke i došli do prve galerije koja izgleda kao podzemni tunel. Zidovi su bili savršeno uglačani. Na kraju tunela se nalazila ogromna kamena kapija, zaštićena nevidljivom energetskom preprekom. Tri člana prvog specijalnog tima su pokušala dotaknuti vrata i odmah umrla zbog prestanka rada srca.

Bilo kakav objekt (od kamena, plastike, metala ili drveta), bačen na prepreku, istog trenutka se pretvarao u prašinu. Dvije generala iz Pentagona i predsjednički savjetnik SAD su stigli na mjesto.

Velika galerija

Iza moćne energetske prepreke, koja je usmrtila troje ljudi, nalazila se i kamena kapija. Na zidu tunela, točno pred kapijom, nalazila se područje od 20 četvornih centimetara na kojoj je precizno nacrtan jednakokračan trokut koji pokazuje prema gore. Kvadrat se nalazio između velike kamene kapije i nevidljive energetske prepreke.

Cezar je osjetio nekakvu vrstu kompatibilnosti između njega i energetske prepreke, nešto kao obostrane “simpatije”. Njegova ruka je nježno dodirnula površinu energetske prepreke i osjetio je blago peckanje. Njemu štit nije želio naškoditi pa je zakoračio naprijed i prošao kroz njega. Dužnosnici SAD su bili apsolutno zapanjeni.

Cezar je procijenio da prepreka nije deblja od 2 centimetra.

Dodirnuo je crtež trokuta u centru kvadrata i ogromna kamena vrata u zidu su se otvorila. Taj potez je također isključio i energetsku prepreku, omogućavajući svima pristup ogromnoj prostoriji koja je nazvana “Velika galerija”.

Iako nije bilo vidljivog svjetlosnog izvora, Velika galerija je bila potpuno osvijetljena.

Nakon isključivanja prve energetske prepreke, ogromni hemisferijski štit na drugom kraju sobe počeo je jače emitirati zračenje.

Na prvi pogled, zidovi u Velikoj galeriji su se činili kao da su od nekog sintetičkog materijala, ali su pod kožom djelovali organski. Bili su boje ulja, ali je njihov odraz bio zelen i plav.

Kasniji testovi su otkrili da je materijal pomalo grub, ali da se ne može ogrebati niti saviti. Podnio je bilo kakav pokušaj lomljenja ili rezanja. Znanstvenici su kasnije pokušali zapaliti materijal, ali je plamen misteriozno apsorbiran u zidove.

Američki znanstvenici su se složili da je materijal misteriozna kombinacija organske i anorganske tvari. Nakon 84 metra, naišli su na oštro skretanje udesno. Moglo se vidjeti plavo svjetlo na kraju galerije, koje je predstavljalo odraz zaštitnog štita energije.

VII. Slična baza u Iraku

Savjetnik SAD za pitanja nacionalne sigurnosti je dobio poziv i obaviješten je da je energetsko polje u Bagdadu, Irak, odjednom aktivirano i da pulsira na visokoj frekvenci.

Ispred štita u Bagdadu, pojavio se hologram naše planete, koji je postupno prikazivao europski kontinent i pomicao se jugoistočno, a zatim je pokazao Bucegi planine u Rumunjskoj i na kraju lokacija građevine u Bagdadu. Bilo je očito da su dva štita u nekakvoj izravnoj vezi.

U suštini, iračka baza je obaviještena o tome da se ljudi nalaze u rumunjskoj bazi.

Loša vijest je što je i predsjedništvo SAD obaviješteno, te je kontaktiralo rumunjsku diplomaciju i čitava operacija je morala biti zataškana, a Massinijev plan je pao u vodu.

Predsjedništvo SAD je zahtijevalo potpunu kontrolu nad tajnom bazom i čitavom operacijom. Rumunjski političari, koji nisu znali ništa o operaciji, počeli su paničariti.

Pentagonovi generali koji su se u to vrijeme nalazili na mjestu lokacije, obaviješteni su o tome da Washington zahtijeva hitan sastanak.

VIII. Hitan sastanak CSAT (Savjet vrhovne obrane)

Na hitnom sastanku CSAT, Zero Department je pohvaljen i odobreno je daljnje istraživanje. Međutim, zahtijevao se sav inventar pronađen u Velikoj galeriji.

Zapovijedi iz Bukurešta (rumunjske prijestolnice), dolazila su u valovima, svaki otkazujući onaj prethodni. Neka su bila vrlo žestoka i stroga, dok su druga bila nedostižna, povećavajući dodatno tenziju.

Članovi CSAT su konstantno vijećali, pri čemu su sve vrijeme bili u kontaktu s timom u Bučeđi planinama. Nakon diskutiranja o svemu nekoliko sati, odlučili su da objelodane otkriće. Rumunjska vlada je trebao dati formalnu izjavu za čitav svijet. Međutim, neki članovi CSAT su se žestoko usprotivili toj odluci.

bucegi-mountains-alien-base

Službena izjava Rumunjske

Kada je američka diplomacija obaviještena o tome da će Rumunjska objelodaniti otkrića, sve se pretvorilo u kaos. Predsjednik je pozvan na direktan telefonski razgovor s Bijelom kućom.

Za par sati, SAD su blokirale sve financijske transakcije s Rumunjskom i pristup svim drugim financijskim institucijama. Rumunjska je bila spremna proglasiti “izvanrednu situaciju”.

Pregovori između dužnosnika SAD i rumunjskog ministarstva za izvanredne situacije u Bukureštu odvili su se bez prevoditelja. Dužnosnici SAD su bili verbalno nasilni, stalno vičući i prijeteći Rumunjskoj i njihovim dužnosnicima.

Zvanično otkrivanje od strane Rumunjske bi osiguralo dokaze u vidu fotografija i sve ostalo potrebno za potpuno objašnjenje. Vodeći znanstvenici i istraživači diljem planete trebali su biti pozvani radi daljnjeg proučavanja.

Međutim, najvažnije je to što bi se otkrila prava istina o dalekoj prošlosti čovječanstva i prava povijest, koja je potpuno drugačija od konvencionalne.

Reakcija vlade SAD je bila brutalna jer bi takvo objavljivanje uništilo njihov globalni utjecaj i moć u trenutku.

Zvanični razlog koji su navele SAD bio je sprječavanje panike u svijetu, ali nisu napomenuli da je trenutno stanje globalnog kaosa direktan rezultat namjerne obmane i manipulacije od strane masona i drugih tajnih društava.

Čak se i Vatikan umiješao (oni su na vrhu piramide kontrole), a papa je rekao da je ovo veliki korak za čovječanstvo i da je potrebno da se sačeka.

Papa je obećao da će osigurati Rumunjskoj određene dokumente iz drevnih papinskih arhiva koji su od velike važnosti za Rumunjsku.

Nakon 24 sata pregovaranja, konačno je postignut dogovor između Rumunjske i SAD. Rumunjska je odgodila objavljivanje, koje će biti izvedeno postupno.

Soba za projekcije

Velika galerija završava divovskom dvoranom, oko 30 metara u visini i dužine oko 100 metara. Soba za projekciju je bila manja i također je bila zaštićena energetskim štitom.

Dio štita je nestao kada se tim približio, omogućavajući ulaz unutra. Štit je čuvao prostoriju od vanjskih utjecaja.

U suštini, štit je formirao prostoriju u vidu kupole sa zakrivljenim zidovima i stropom. Sa stražnje strane prostorije, na visini oko 10-12 metara, štit se završavao, dodirujući kameni zid.

U ovom zidu su se nalazile tri ogromne tunelske rupe: jedna skroz pravo, a druge dvije su bile simetrično postavljene lijevo i desno. Sijale su nekakvim zelenkastim svjetlom. Pristup ovim tunelima je bio zabranjen.

Stolovi za divove

Niz ogromnih kamenih stolova je poređan duž zidova s ​​obje strane. Stolovi su bili visoki oko 2 metra.

Površine stolova su imale fino urezane reljefe, različite oznake nepoznatog pisma sličnog klinastom pismu. Simboli nisu bili naslikani, ali su zračili fluorescentnom rasvjetom u različitim bojama, pri čemu je svaki stol imao svoju boju.

Na nekim stolovima je bilo različitih objekata, koji su izgledali kao tehnički alati. Iz nekih od njih, prozirne bijele žice su se pružale do poda i ulazile u sjajne kutije koje su bile postavljene direktno na pod.

Bližim istraživanjem, utvrđeno je da su kabeli ekstremno fleksibilni i laki. Kad god bi se netko približio stolovima, automatski bi se aktivirala hologramska projekcija na kojoj su bili označeni aspekti određenog znanstvenog polja. Trodimenzionalne slike su bile savršene i bile su visoke skoro 2,5 metara.

Projekcije su tekle same od sebe, a bile su i interaktivne, mijenjajući se ovisno o dodirnutih simbola na površini stolova.

XII. Veliko otkriće: Hologramske kombinacije DNK između vanzemaljskih vrsta

Zbog visine stolova, znanstvenici su morali da se popnu na njih pomoću posebne opreme. Tada su bliže promatrali tamni, staklasti materijal koji je prekrivao površine stolova. Materijal je podijeljen na nekoliko većih kvadrata, ograničenih ravnim linijama koje su formirale neku vrstu mreže.

Jedan od stolova je sadržavao informacije iz polja biologije i projektirao je slike biljaka i životinja od kojih su većina potpuno nepoznati znanstvenicima. Nakon dodirivanja jednog od kvadrata, aktiviran je hologram koji predstavlja građu ljudskog tijela. Hologram se stalno okretao, naglašavajući određene dijelove tijela.

Dodirivanje drugih kvadrata je aktiviralo hologramske projekcije izvanzemaljskih bića s drugih planeta. Istovremenim dodirivanjeme dva različita kvadrata, projektirala bi se složena znanstvena analiza, pokazujući DNK obje vrste i kompatibilnost između njih.

Sa strane su u vertikalnim linijama bila ispisana objašnjenja na istom vanzemaljskom alfabetu. Na kraju simulacije, bilo je prikazano križanje dvije vrste.

Bucegi Mountains Alien Base

XIII. Pravi divovi

Sudeći po veličini objekata u sobi za projekcije, stvaraoci građevine su bili vrlo visoki. Čak se u jednim rumunjskim novinama po imenu “Ziarul” može pronaći potvrda o postojanju divovskih čovjekolikih kostura u Rumunjskoj.

Istraživač Vasil Rudan je rekao da ljudi iz sela Bozioru imaju konkretne dokaze: groblje puno kostura divova. Ono je otkriveno slučajno prije više od 20 godina, kada su vlasti htjele posade voćnjak u selu Skajeni. Kosturi koji su pronađeni su imali više od 2,4 metra.

XIV. biblioteka svemira

Soba za projekcije je sadržavala detaljne informacije iz polja fizike, kozmologije, astronomije, arhitekture, tehnologije, biologije, genetike, pa čak i religije. Zbog tih silnih informacija, prostorija je uspoređena s knjižnicom.

Na sredini sobe se nalazio zanimljiv uređaj. Znanstvenici vjeruju da se taj uređaj koristio za pojačavanje različitih moždanih funkcija.

Rumunjski kontrolni panel

Odmah pored, nalazio se kontrolni panel, prekriven različitim geometrijskim simbolima u različitim bojama. Također su postojale i dvije poluge i crveni gumb na sredini ploče. Hologramska simulacija je objašnjavala svrhu gumba. Prikazana je slika Karpati s visine od 25 kilometara i pored ogromna količina vode koja potapa ravnice.

Zatim se na teritorijama Rumunjske, Mađarske i Ukrajine pojavljuju potoci koji vode to platoa u Transilvaniji. Slika se fokusirala na teritoriju Rumunjske i pokazivala je kako je većina njene površine bila prekrivena morima. Neki od najviših planinskih vrhova su djelovali kao mala, plutajuća otoka.

Zatim se voda počela povlačiti, čim bi poluge bile aktivirane, ostavljajući pod vodom samo malu oblast blizu planine Retezat Godeanu. To je bilo korisnički.

 

Na prilično uznemirujućim slikama je prikazano i postojanje Isusa i njegovo raspeće. Projekcije su otkrile da su mnogi koji su nazočili raspeću došli iz drugih povijesnih razdoblja.

Oni su nosili istu odjeću, ali njihove osobine osobe su bile drugačije, pa su zato stalno pokrivali lice. Hologram je također predstavio fragmente iz spiritualnih života drugih izuzetnih ličnosti iz dalje prošlosti čovječanstva, uključujući ljude o kojima ne znamo baš ništa.

U to vrijeme, podjela društva i stanovništva je bila potpuno drugačija od današnje, tako da bi arheolozi i antropolozi trebali početi revidirati svoje teorije ispočetka.

XIX. Tri misteriozna tunela

Otkriveni tuneli su dugački nekoliko tisuća kilometara i vode do tri različita područja na planetu. Lijevi tunel povezuje rumunjsku bazu sa još neotkrivenom podzemnom bazom u Egiptu (koja je do sada sigurno već otkrivena).

Desni tunel vodi do slične, ali manje građevine u tibetskom platou. Ovaj tunel ima tri sekundarna grananja. Jedno vodi ka podzemnoj oblasti blizu rumunjskog grada buzaru (blizu zakrivljenja Karpati). Drugo vodi ka već spomenutoj iračkoj bazi, a posljednje vodi do podzemne baze u pustinji Gobi u Mongoliji.

bucegi-map

Treći tunel – Tajni svijet

Srednji tunel je mašina i vladi SAD bio najvažniji i za njega je strogo zahtijevano da ostane tajna. Ovaj tunel vodi ka ekstremnim dubinama podzemnog svijeta, lociranog negdje u centru naše planete.

U slučaju da niste upućeni s teorijom šuplje Zemlje, pročitajte malo o tome.

Postoje veoma interesantne priče ljudi koji su putovali u ovaj svijet, poznat kao Agarta.

Počele su intenzivne pripreme za ekspedicije u sva tri tunela, prvo u Egiptu, zatim u Tibetu i na kraju u srce Zemlje.

Jedna lokalna televizija je 2009. godine emitirala izvjesne informacije o Bučeđi planinama, nakon čega je dobila anonimnu telefonsku prijetnju da prestanu s emitiranjem takvog programa.

izvori: Cosmicconvergence.org webtribune| croative.net

Komentari

Sci/Tech

Zemljin sjeverni pol kreće se velikom brzinom prema Sibiru – NITKO NE ZNA ŠTO ĆE SE DOGODITI

Published

on

Sredinom 1990-ih njegova brzina se povećala, s oko 15 km godišnje na otprilike 55 km godišnje. Trenutno se pravocrtno kreće k Sibiru

Sjeverni magnetni pol Zemlje pomiče se tolikom brzinom da je primorao svjetske stručnjake za geomagnetizam da ažuriraju Svjetski magnetski model koji prikazuje magnetsko polje naše planete i služi kao podloga cjelokupne današnje navigacije: od sustava za usmjeravanje brodova na moru do Google Mapsa na pametnim telefonima.

Poslijednja verzija modela izašla je 2015. i trebala je trajati do 2020., ali magnetsko polje mijenja se tako brzo da istraživači sada taj model moraju ispraviti.

„Našli smo se u zanimljivoj situaciji.” – kaže Arnold Shaliat, stručnjak za geomagnetizam sa Sveučilišta Colorado Bolder, iz Nacionalnog centra za informacije o okolini u sklopu Nacionalne uprave za ocean i atmosferu (NOAA).

>> Šokantna izvješća kanadske tajne službe tvrde da Rusija krade Sjeverni pol

Prvo, Shaliat je prošli mjesec na susretu članova Američke geofizičke udruge, izjavio da se taj geomagnetni puls ispod Južne Amerike iz 2016. pojavio  u najgore moguće vrijeme, nakon ažuriranja Svjetskog magnetnog modela izvršenog 2015. godine. To znači da se magnetno polje naglo  promijenilo nakon te poslijednje dopune, onako kako to planeri nisu očekivali.

Drugo, pomicanje sjevernog magnetnog pola učinilo je taj problem još ozbiljnijim.

Sredinom 1990-ih njegova brzina se povećala, sa oko 15 km godišnje na otprilike 55 km godišnje.

Do 2001. zašao je u Arktički ocean gdje je 2007. tim stručnjaka, u kojem je bio i Shaliat, prizemljio avion na zaleđenom moru u pokušaju da locira pol.

Godine 2018. pol je prešao Međunarodnu datumsku granicu i zašao u istočnu polukuglu. Trenutno se pravocrtno kreće k Sibiru.

(nexus-svjetlost.com)

Komentari

Continue Reading

Sci/Tech

10 zanimljivih činjenica o ljudskoj psihi koje nećete pročitati u udžbenicima

Published

on

Ljudski je um prepun iznenađenja i dubok je kao ocean.

Znanstvenici stalno proučavaju mozak i uče o ljudskom ponašanju, a broj iznenađenja raste iz dana u dan. Na primjer, jeste li znali što je osoba pametnija da ima manje prijatelja? Sada lako možete prepoznati genija među prijateljima.

Portal Brightside donosi 10 zanimljivih činjenica koje je znanost otkrila o ljudskoj psihi. Ove informacije mogu vam pomoći da se bolje osjećate, i da uspješnije prolazite kroz životne prepreke.

10. Ljudi s visokim kvocijentom inteligencije nemaju puno prijatelja

Jedno je istraživanje pokazalo da ljudi s visokom inteligencijom ne trebaju puno prijatelja. To je zato što su njihovi mozgovi okupirani rješavanjem ozbiljnih problema, a komunikaciju percipiraju kao gubitak vremena.

Međutim, istraživanje je pokazalo da prijateljevanje s drugima pozitivno utječe na psihu i na zdravlje općenito. Zbog toga je ponekad bolje odlijepiti se od knjige i razgovarati sa zanimljivim ljudima.

9. Depresija mijenja viđenje boja

Ljudi koji pate od depresije svijet doslovno vide kao da je izgubio boje – barem donekle. Tijekom depresivnog stanja rožnica postaje manje osjetljiva na boje i posljedica toga je slabija percepcija boja. Situacija može biti i obrnuta. Ako ste okruženi sivim i blijedim bojama, skloniji ste melankoliji i depresiji.

8. Nemojte se hvaliti oko svojih planova, ili se neće ostvariti

Ako se odlučite za nešto novo (npr. da nećete večerati poslije 18 sati, da ćete trčati u jutro, ili da ćete naučiti novi jezik) nikada nemojte ikome reći svoje planove, inače se neće ostvariti. Kada drugima govorite svoje planove, mozak ih vidi kao „odrađene“ i teško ga je uvjeriti u suprotno. Možda zvuči kao praznovjerje, ali ozbiljna su istraživanja potvrdila ovu korelaciju.

7. Poznavanje stranog jezika pomaže u donošenju odluka

Kako biste donosili bolje odluke ne morate biti hladno kalkulativni, samo morate razmišljati na stranom jeziku. Znanstvenici vjeruju da ljudi pri odlučivanju često djeluju emotivno. Međutim, ako situaciju analizirate na stranom jeziku uključuje se i racionalni dio mozga što smanjuje rizik od naglih i emocionalnih odluka.

6. Mladi ljudi češće pate od depresije

Jedno je istraživanje pokazalo da su najnesretniji ljudi uglavnom ispod 30 godina starosti. Muškarci i žene od 18. do 30. godine života skloniji su tjeskobi i stresu, što mnoge iznenađuje.

5. Umor vas može učiniti kreativnijima

Ako želite doći do kreativne ideje bolje je da ste umorni. Kreativne misli često dolaze iscrpljenim ljudima jer im mozak radi manje učinkovito, tj. ne odbacuje ideje koje se možda čine lude i kojima biste inače rekli „ne“.

Lude ideje mogu biti početak velikog projekta. Zato je tuš na kraju radnog dana prilika za promišljanje. Ako ste jutarnja osoba, kreativni proces može vam započeti u jutro. Ako ste noćna ptica, inspiracija će vam možda doći u drugom dijelu dana.

4. 80% svakog razgovora je, nažalost, tračanje

Najveći dio svakog razgovora je trač, a činjenica ne ovisi o rodu. Muškarci tračaju jednako kao i žene. Znanstvenici su otkrili šokantnu činjenicu da je 80% sadržaja naših razgovora tračanje o prijateljima i kolegama. Međutim, tračevi nisu samo negativni, oni imaju važan socijalan aspekt. Razgovor o drugim ljudima održava društvenu povezanost. Istraživanja su pokazala da i čimpanze vole tračati o svojim rođacima.

3. Možete kupiti sreću

Poslovica kaže da se sreća ne može kupiti. Međutim, psiholozi su pokazali da to nije baš tako. Osjećaj sreće možete kupiti, ali ne ako novac trošite na sebe, nego ako darujete rođake, prijatelje, ili kakvu humanitarnu udrugu. Kada drugima donosite radost, to vam poboljšava samopvjerenje, čovjek se percipira kao da je važniji u društvu, a posljedica je veće zadovoljstvo u vezi sebe.

2. Za osjećaj povjerenja dovoljno je 20 sekundi kontakta

Da bi netko prema vama osjećao povjerenje, trebate tu osobu grliti otprilike 20 sekundi. Naravno, za grljenje je potreban pristanak. To se događa zbog otpuštanja oksitocina, hormona koji uzrokuje osjećaj sigurnosti (koji se javlja i kada smo s ljudima koje volimo). Oksitocin nas umiruje i opušta. To je još jedan razlog za grljenje tijekom dugih zimskih noći!

1. 80% vaših misli su negativne

Svakog dana kroz glavu nam prođe 12 000 do 60 000 misli. Naši su mozgovi moćniji od bilo kojeg računala, ali tu snagu trošimo uglavnom na negativno. Čak 80% misli koje nam prođu kroz glavu negativne su, a većina se njih ponavlja svakog dana. Ta je negativnost stoga normalna, događa se svima.

Izvori: Brightside | Novi život | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Sci/Tech

Darwinova teorija:  LAŽ KOJA TRAJE – PRADIDA MAJMUN I NOSITELJI LAŽNIH ZASTAVA

Published

on

Kako je čovjek nastao? Kada datiraju sami počeci?

Postoje mnogo teorija koje na različite načine objašnjavaju evoluciju. Jedna od njih je i Darvinova teorija evolucije.

– Ma­ma, ka­ko su na­sta­li lju­di?

– Bog nas je stvo­rio.

– Ali, ta­ta mi je re­kao da po­ti­če­mo od maj­mu­na.

– Si­ne, ja ti pri­čam o mo­ji­ma, a ta­ta o svo­ji­ma.

Medjutim, danas u svijetu mnogi znanstvenici  osporavaju Darwinovu teoriju. Smatraju da je potpuno netočna, i da je zaista apsurdno vjerovati u nju. Prema Darwinovoj teoriji, ‘čovjek je nastao od majmuna’.

Mislite li i vi da je to zaista točno? Iskreno, po mom mišljenju, vjerujem da je ovo potpuno pogrešna teorija, a i nisam jedini koji tako misli.

Kenneth Hsu u magazinu ‘Sedimentary petrology’: ’’Darvinizam sadrži opake  laži;  on nije prirodan zakon formuliran na temelju činjeničnih dokaza, već jedna dogma koja odražava agresivnu društvenu filozofiju 19. stoljeća.’’ – Apsolutno se slažem.

Zaista mislite da je čovjek nastao od majmuna? Zašto neki od znanstvenika i danas vjeruju da je ova teorija točna?

Mnogi od tih znanstvenika su danas vrlo bogati. Oni dopunjuju Darwinovu teoriju, pronalaze karike koje nedostaju da bi ova teorija bila potpuna. Postoje ’brdo’ knjiga i zapisa koji su oni napisali, a zatim naravno i prodali. Je li Darwinova teorija danas pretvorena u marketinški trik? – Moguće.

Švedski biolog Soren Levtrup je napisao: ’’Vjerujem da će jednog dana Darwinov mit biti tretiran kao najveća obmana u povijesti znanosti.’’

Kako to da postoje silna osporavanja ove teorije, a ne postoje nove teorije koje mogu biti potencijalno točne? -Postoje, ali su apsurdne.

A postoji i potpuno druga strana svega kao naprimjer,  filozof Tom Bethell koji je naveo:’ Evolucija je najrevnosnije sačuvana dogma američke javne filozofije. Ogroman broj zlatnih standarda je napušten, ali darvinizam će biti branjen do poslijednjeg daha’

Znanstvenik Dewey Whatson izjavio je: ’’Evolucija je jedina univerzalno prihvaćena teorija, ne zato što je mogu potvrditi logički dokazi, već zato što joj je jedina alternativa Božje stvaranje, koje je naravno velikom broju ljudi nevjerojatno.’’

Poznati britanski evolucionist Sir Wilfrid Edward Le Gros Clark danas vrlo sumnjičavo: kaže: ‘Da se evolucija stvarno dogodila, moglo bi se znantveno dokazati jedino otkrićem fosiliziranih ostataka reprezentativnih uzoraka pretpostavljenih prijelaznih tipova. Ključni dokaz za evoluciju moraju omogućiti paleontolozi, čiji je posao proučavanje fosilnih ostataka. Međutim, da bi evolucijom nastalo milijarde postojećih i izumrlih biljnih i životinjskih vrsta, potrebno je bilo oko desetak milijuna paralelnih evolucija, a svaka od njih bi imala milijune zamišljenih stepenica tj. prijelaznih faza. Svaka od tih faza bi morala da ima tisuće ili čak milijune svojih predstavnika – logično je, svaka vrsta je morala da ima milijune predstavnika na svakom stupnju ‘evolucije’ , kao što je to slučaj i danas, na primjer, postoje milijuni miševa, a ne samo nekoliko njih. Na taj način bi potpuno formirane biljke ili životinje bile izuzetno mali prostotak ukupne populacije koju je imala svaka zasebna mala “evolucija”. Međutim, do dana današnjeg su pronađeni milijuni fosila, od oko 250.000 vrsta, a apsolutno su svi formirane biljke i životinje.  To je upravo ono što predviđa model nastajanja po kojem su sva živa bića nastala sasvim razvijena.’

Jesu li po vama, naši počeci, naše stvaranje, zapravo zasluga Boga? Ovo otvara mnoga intrigantna pitanja. Prema istraživanjima, danas je u svijetu pronađeno 250.000 različitih vrsta fosila, ali svi su već formirane biljke i životinje.  To nam stavlja do znanja da su sva živa bića nastala već formirana.

Biolog Edward Conklin je objasnio izuzetno slikovito takvu nevjerojatnost ovom usporedbom: ‘Vjerojatnost da je život nastao slučajem može se usporediti sa vjerojatnostšću da će rezultat eksplozije u tiskarnici biti uredno i po redoslijedu složeno prošireno izdanje rječnika koji se u njoj štampa’.

Potpuno sramoćenje evolucionista i komedija nastaje kada se pronađe zdrav i živ primjerak zablude evolucionista. Gušter Tuatara ‘je izumro prije više od 135 milijuna godina’, bar su tako tvrdili evolucionisti s obzirom nije pronađen nijedan njegov mlađi fosilni ostatak. Ali prava bruka je nastala kada je nedavno na otocima u blizini Novog Zelanda, Tuatara, ovaj gušter pronađen živ i zdrav! Gdje su onda ti fosilni ostaci ovog guštera u poslijednjih 135 milijuna godina?

Dokle ćemo trpjeti torturu i iracionalnost ‘znanstvenika’ i onih moćnih gremija koji stoje iza njih, i tako u nedogled tajeći prijevaru?

Zašto je teško povjerovati da nas je Bog stvorio? Mnogo ljudi na planeti vjeruje u Boga. Zašto je teško povjerovati da nas je on stvorio? Znanost ovakva kako je postavljena,  je u ovom bespomoćna.

’’Znanost je jedinstvo otkrića i dokaza, metoda i sustava, istraživanja i (iz)laganja. ’’

Ono što je najstrašnije, jeste da cio svijet živi u laži. Mnogi paleontolozi, znanstvenici, arheolozi, antropolozi se danas  susreću s raznim teorijama.

Dolazi do sukoba mišljenja. Mi od toga nemamo ništa. Vrijeme je da se preispita istinitost svih teorija. Vrijeme je da saznamo kako smo stvoreni.

Došli smo do faze u kojoj mnogi počinju sumnjati i da se pitaju o počecima i stvaralaštvu ljudskog roda.

Vrijeme je da priznamo da nismo majmunskog podrijetla.

Izvori: Teorije | Svettajni | wikipedia Photo

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno