Connect with us

B. Karlo

(Veliki interview) Engdahl: Glupi smiješni ljudi; Gates, Soros, Rockefeller, Buffet…

Published

on

F. William Engdahl je pored, Paula Craiga Robertsa, najpoznatiji kritičar američke politike i Novog svjetskog poretka.

U razgovoru sa iranskom novinskom agencijom “Tasnim News Agency”, Engdahl je analizirao posljedne događaje, oko pregovora SAD sa Iranom o iransklom atomskom programu i mogućnosti ukidanja dugogodišnjih sankcija Iranu i tu se dotakao i drugih pitanja američke politike na Bliskom istoku i prema Rusiji.

Tasnim: Kako ocjenujete sankcije protiv Irana?

Engdahl: Američke sankcije protiv Irana su po međunarodnom pravu ilegalne, to je ratnički čin, uostalom isto kao i sankcije protiv Sirije i sada protiv Rusije.

Tasnim: Jesu li pregovori između SAD i Irana doveli do konačnog sporazuma, da se gospodarske sankcije Zapada protiv Irana okončaju?

Engdahl: To moramo promatrati pažljivije. Oni koji su nametnuli sankcije su Washington i financijsko ratno vodstvo u američkom ministarstvu financija. To važi posebno za onu najzadnju rundu sankcija protiv korištenja platnog sustava SWIFT prilikom prodaje iranske nafte. To je mjera bez primjera, sa kojom Washington sada prijeti i Rusiji. EU bi opet rado započela trgovinu sa Iranom. Ali, dok u Washingtonu glavnu riječ imaju banke sa Wall Streeta i vojno-industrijski kompleks, može se očekivati, da će sankcije protiv Irana biti nastavljenje, i nakon sporazuma o atomskim pogonima. Naći će se već neki izgovor za nastavak sankcija. Pa pogledajte Kubu.

Smanjenje cijena nafte neočekivano pogodilo Ameriku

Tasnim: Kakave posljedice ima trenutno niska cijena nafte na gospodarstvo u Americi?

Engdahl: Na sastanku sa saudijskim kraljem prošle godine u rujnu, američki ministar vanjskih poslova John Kerry nagovorio je Saudijsku Arabiju da drastično snizi cijenu nafte. Ta mjera imala je za cilj, nanijeti teškoće Iranu, ali prije svega Rusiji. Rusija, jedina vojna sila, koja bi mogla ugroziti vojnu hegemoniju Pentagona, treba biti uništena. Ako bi Rusija kapitulirala, što se po mom mišljenju neće desiti, ovaj svijet kakvog poznajemo bi se urušio, Iran bi bio izoliran i uništen. A bile bi oštećene i Kina i nove alternativne multipolarne strukture, koje se suprostavljaju sve otvorenijem totalitarizmu predstavnika angloameričke hegemonije. Ali paradoksalno je da je totalni pad cijena nafte u prošloj godini, koga je na nagovor Washingtona izazvala Saudijska Arabija, imao negativan učinak na “fracking”, – ogromnu industriju vađenja nafte i plina iz škriljevca u Sjevernoj Dakoti, Teksasu, Kaliforniji i drugim američkim saveznim državama.

Ako se ovako nastavi samo još 3 mjeseca, procjenjujem da ćemo doživjeti masovni bankrot i ovrhe brojnih američkih tvrtki, davanje spasonosnih kredita za naftne koncerne od bilijun dolara ili onda one bezvrijedne dionice na stupnju vrijednosti “smeća” više neće moći biti korištene. Dosada su tvrtke za vađenje nafte iz škriljevca preplavile tržište sa svojom naftom, da bi se slio novac u blagajne i spriječio bankrot zbog velikih kredita, uvijek u nadi, da će se kriza brzo okončati. “Big Oil” (veliki naftni koncerni), dakle koncerni kao ExxonMobil, BP, ili Shell mogu preživjeti krizu, zato što su dobro nagomilali kapital i što djeluju globalno.

Općenito važi za američko gospodarstvo: jedina svjetla točka na tržištu rada su stotine tisuća novih radnih mjesta u domaćoj industriji frackinga. Ali ta industrija sada drastično opada. Još jednom se Obamina vlada pokazala nesposobnom da na vrijeme sagleda posljedice svojih vlastitih postupaka. U naftnom ratu sa Putinom, Obamina vlada je tako sebi zabila veliki autogol.

Tasnim: Pogađaju li gospodarske sankcije protiv Irana, također i američko gospodarstvo?

Engdahl: Sankcije američkog ministarstva fnancija praktički nemaju nikakve posljedice na američko gospodarstvo. Upravo to ih čini tako đavolskima.

Tasnim: Jesu li gospodarske sankcije protiv Irana korisnije za Ameriku ili za Iran?

Engdahl: One doista puno više koriste Iranu, kako sam prije dvije godine ustanovio u Teheranu. Jer, tako je Iran prinuđen, da se osloni sam na sebe, i da ne uništava vlastito gospodarstvo uvozom jeftine zapadne robe, kao što se desilo u mnogim državama u Aziji, Africi i Južnoj Americi. Sankcije prisiljavaju Iran, da razvija vlastite sposobnosti, da drži vlastiti kredit pod kontrolom i da ne postane vazalom dolarskog sustava koji sve više srlja u bankrot. Ljudi u Iranu su dobro obrazovani, vrlo inteligentni i puni ideja. Mislim da oni mogu dobro živjeti i bez uvoza mobitela iPhone6 (Apple), ili bez otrovne genetičke soje od Monsanta.

Tasnim: Je li Washington nagovorio Saudijsku Arabiju da snizi cijene nafte, da bi sa time naškodio Rusiji i Iranu?

Engdahl: Da, naravno. To je bilo ono isto, što su 1986. napravili tadašnji američki ministar vanjskih poslova George Shultz i dopredsjednik Bush stariji, koji su 1986. nagovorili Saudijsku Arabiju da snizi cijenu nafte, ispod 10 dolara po barelu i da sa tom jeftinom naftom preplavi tržište. Na taj način je SAD tada htio naškoditi SSSR-u, za vrijeme sovjetske vladavine i rata u Afganistanu u kojem su Amerikanci tada financirali i podržavali mudžahedine Osame Bin Ladena (od kojih će kasnije nastati talibani). Ovaj put su odgovorni u State Departmentu i CIA postupili prilično glupo. Oni nisu mislili na to da Saudijci sve ovo žele iskoristi za vlastite interese, naime da se riješe rastuće konkurencije američke nafte iz škriljevca. Sada je za Obamu i Washington prekasno, da opet povisuju cijenu nafte. U usporedbi sa onim vremenom od prije 30 godina, intelektualna razina današnjih birokrata u Washingtonu je izuzetni niska, a njihovo znanje o povijesti, kulturi, gospodarstvu i strategiji je ograničeno. Pogledajte samo kako neki, koji inače spadaju među najgore predstavnike u vanjskopolitičkom establišmentu, kao Brzeziński i Kissinger upozoravaju Obamu da ne provocira rat sa Rusijom. Ta dvojica barem nešto razumiju o povijesti. Ali neoconsi, kao Victoria Nuland (Nudelmann) u State Departmentu, ministar obrane Ashton Carter ili Hillary Clinton, koja je sada usmjerila svoje hladno oko na Washington, ne posjeduju niti inteligenciju niti razum, a da ne govorimo o tomu, da su oni doista loše i zle osobe. Zato su oni toliko opasni za svoju zemlju i za svijet.

Tasnim: Vide li Saudijci u zahtjevu Washingtona, priliku da potisnu sa tržišta američku industriju frackinga i da tako sebi osiguraju američko tržište?

Engdahl: Saudijcima nije toliko važno američko tržište. Saudijska Arabija izvozi danas uglavnom u Aziju, u SAD izvozi samo 800 000 barela na dan. To je, pri dnevnoj potrošnji nafte od oko 19 milijuna barela, nešto oko 4%. Saudijce interesira svjetsko tržište, kojega oni žele dominirati preko arapskog dijela OPEC-a; Saudijska Arabija, Kuvajt, Emirati. To znači za Saudijce, naravno bez Irana, vodeću ulogu u regiji. Ovim sukobom između sunita i šijita, među članicama OPECA-a na Bliskom istoku, koje su do tada surađivale, treba napraviti totalni kaos, da bi se osigurala vojna kontrola SAD-a u cijeloj toj regiji, posebno nakon što je Washington krajem 2010. pokrenuo “obojene revolucije” takozvang arapskog proljeća. Članice OPEC-a i njihovi državni fondovi bili su stvorili, uz pomoć svojih ogromih prihoda od prodaje nafte, islamske mreže banaka, koje su bile neovisne od zapadnog izrabljivanja i dužničkog ropstva, Tunis, Libija, Egipat…

Da je to potrajalo, dolar bi za par godina postao bezvrijedna valuta kao valuta neke banana republike. To SAD nije mogao dozvoliti. Sličnu opasnost za Washington predstavljaju danas savez država BRIKS-a i nova “Azijska banka za infrastrukture i investicije” – AIIB (koju je osovala KIna, da bude neovisna od Svjetske banke i MMF-a koje su u rukama SAD-a odnosno FED-a). Banci AIIB su pristupile i Njemačka i još neke zapadne države. Treba imati na umu, da hegemonija Amerike počiva na dva oslonca: 1) kontrola nad novcem kroz Wall Street i dolar kao svjetsku rezervnu valutu i 2) kontrola vojne moći. Kontrola nad novcem (nehotice) je opala deregulacijom banaka, koju je sproveo Fed za vrijeme dok je Alan Greenspan bio predsjednik i kroz špekulantske orgije, takozvanu sekjuritizaciju dionica i neizbježnu financijsku krizu koja je uslijedila nakon toga, 2007-08.

“Onoga koga bogovi žele uništiti, najprije natjeraju u ludilo”

Zato Washington forsira “vojno rješenje”, (za osiguranja prevlasti u svijetu), jer je financijski oslonac postao preslab, da bi se i dalje provodila politika nagona za svjetskom dominacijom-odnosno za stvaranje njihovog “Novog svjetskog poretka”, kako su to nazvali Bush i David Rockefeller. Američki oligarsi, kako ih ja nazivam, su danas upali u paniku, kao nikada u zadnjih 100 godina. Oni su u strahu, da izgube sve, oni su očajni. U Washingtonu danas sve vrvi od izluđenih ljudi, koji se bore jedan protiv drugoga. To malo sliči na situaciju, koja je vladala posljednijih godina Rimskog carstvu u 4. stoljeću nakon Krista.

Podsjetimo se na staru grčku poslovicu: “onoga koga bogovi žele uništiti, najprije ga tjeraju u ludilo.” Washington je danas utočište izgubljenog hegemona i nekolicine vrlo otkačenih ljudi, a takva slična situacija je i u Izraelu, gdje vlada onaj gangster Benjamin Netanjahu.

Tasnim: Je li sniženje cijene nafte, za Iran opasnost ili prilika?

Engdahl: To je jedna velika prilika, preuzeti vodeću ulogu u jednom novom pravednom trgovinkom sustavu, u kojem se nafta više neće plaćati dolarom. Dok se sa naftom trguje u dolaru, tako se nehotice zapravo podržava dolarska imperija i tako se uništava samog sebe. Kina, Rusija i druge zemlje igraju ovdje važnu ulogu, sve zemlje koje vrše trgovinu u vlastitoj valuti i tako odvajaju svoje gospodarstvo od ovisnosti dolara. Jedino što još održava totalno prezaduženi dolarski sustav SAD-a su: trgovina naftom u dolaru (“petrodolar”), svjetska trgovina drogom u dolarima, i američke vojne snage, koje po cijelom svijetu igraju ulogu svjetskog policajaca (SAD ima u 150 država na svijetu svoje postrojbe, ili vojne baze).

Tasnim: Što bi Vi savjetovali odgovornima za gopodarstvo u Iranu?

Engdahl: Iran je divna zemlja, ljubaznih ljudi, velike inteligencije i izuzetno velikih gospodarskih resursa. Da sam ja predsjednik Irana, uputio bih svojoj vladi, da započene proces planiranja i stupi u dijalog sa regionalnim gospodarskim opunomoćenicima, da bi se zacrtali ciljevi za slijedećih 5 godina. Slično onako kako su radili de Gaulle, koji sa sigurnošću nije bio komunist, i Jacques Rueff sa svojim procesom »Planification« (planiranje) u Francuskoj nakon 2. svjetskog rata. Nakon toga bi se onda trebali sastati ministri središnje vlade, saslušati želje i potrebe stanovništva u Iranu i postaviti prioritete koje je moguće ostvariti. Ja bih zabranio sva cjepiva sa Zapada bez iznimke. Zdrava ishrana i draga obitelj i zajednica su jedini način da se igradi imunski sustav.

Zabranio bih uvoz GMO hrane i kemijskih sredstva za uništavanje korova, kao što je “Roundup” od Monsanta. Ne bi im dopustio ni zaobilaznim putevima preko uvoza soje iz SAD i Argentine u obliku genetski modificarnog kukuruza. Kina je upravo postala svjesna greške, što je bila dopustila da uveze 60% soje, i to isključivo GMO soje. Lijepu kulturu ishrane u Iranu ja bih razvio sa prirodnim metodama bez kemijskih sastojaka, i to bi trebalo dopuniti sa jednom pozitvinom poreznom politikom. Agrarni biznis po američkom uzoru, opario bih sa visokim porezima.

Glupi smiješni ljudi: Bill Gates, George Soros, David Rockefeller, Warren Buffett…

Danas ti oligarsi sa Zapada sprovode jednostvanu agendu: genocid protiv svih tamnoputih i ne-anglosaksonskih ljudi i naroda. Tijekom godina susreo sam mnoge takve oligarhe, u Davosu (Svjetski ekonomski forum), Frankfurtu (središte ESB) i na drugim mjrestima. To su užasni rasisti i pristalice eugenike, ljudi kao Bill Gates, koji sa svojim cjepivima ubijaju malu djecu a djevojke čine neplodnima. Bill Gates, George Soros, David Rockefeller, Warren Buffett, obitelj DuPont, obitelj Russell sa Sveučilišta Yale i drugi čija imena nisu toliko poznata. Svi oni su glupi smješni ljudi, koji nemaju obzira za posljedice onoga što čine. Da bi ubili “beskorisne žderače” kao nas dvojicu, ti ljudi vode ratove, šire bolesti i sa svojim cjepivima namjerno izazivaju, da sve više djece oboljeva, uništavaju zdravu tradicionalnu medicinu bez kemijskih sastojaka, onakvu kakava još postoji u djelovima Kine, Irana ili Rusije, da bi zapadni farmaceutski koncerni mogli prodavati i širiti svoje lijekove i otrovne sastojke, ti koncerni kontroliraju i Svjetsku zdravstvenu organizaciju-WHO.

Oni stvaraju terorističke organizacije, koje šire njihove ratove, koje su oni izazvali. Oni su stvorili al-Qaida u Libiji i Iraku i Jemenu i u cijelom arapskom svijetu, fundamentalističku organizaciju Cemaat, Fethullaha Gülena u Turskoj i drugim državama (turski fundamentalist Fethullah Gülen živio je dugo u egzilu u SAD, i poznato je da je njegova organizacija stvorena uz pomoć CIA-e), oni su stvorili ISIL, koji je produkt američkih i izraelskih tajnih službi, sa ciljem srušiti Asada u Siriji i prekinuti veze između Sirije i (šijitskog) Irana i šijitske vlade Iraka. Sada Washington želi zavesti Iran, da bi odvojio Iran od njegovog saveznika Rusije i da bi zaustvio ruski izvoz plina u Tursku i EU. Po mom mišljenju budućnost Irana nije u tome, da se prikloni novim saveznicima neoconsima u Washingtonu i da zauzvrat dobije nekoliko “gospodarskih bonbona” od Zapada, da bi se možda odrekao prirodnog saveza sa Euroazijom, posebno sa Rusijom, Kinom i državama Šangajske organizacije za suradnju.

Iranske rezerve zemnog plina, BP procjenjuje na oko 34 bilijuna kubnih metara, ruske rezerve na oko 33 bilijuna.

Suradnja između ove dvije plinske sile ima veliki značaj za izgradnju Euroazije, za sve one koji sudjeluju u tome, također za Njemačku i za ostatak EU. To je velika prilika, da se središte postojeće globalne energetske politike pomjeri sa osovine Washington-London-Riad. Ta osovina je napravljana još 1943. dogovoroim između tadašnjeg američkog predsjednika Roosevelta I saudijskog kralja Ibn Sauda. Veliki Rockefellerovi koncerni tada su dobili ekskluzivnu kontrolu nad naftnim bogatsvom Saudijske Arabije.

Kratka dopuna ovom razgovoru.  Nakon ovog razgovora, Rusija je odobrila prodaju ruskih raketnih obranbenh sustava Iranu. Evo kako je to ocjenio Engdahl: Popuštanje Washingtona prema Iranu, pregovori sa Iranom o atomskom programu i mogućem ukidanju sankcija protiv Irana, koje su već desetljećima na snazi je, kako misli Engdahl, samo taktičke prirode. Stvarni cilj Washingtona je, pokušati odvojiti Iran od savezništva i suradnje sa Rusijom. Ali kako procjenjuje Engdahl, Putin je opet pročitao te namjere Washingtona i povukao ovaj potez da bi pokvario jedan takav mogući sporazum Irana i Washingtona. Završetak pregovora i konačni dogovor između SAD-a i Irana, o dozvoli za iranski atomski program i ukidanju sankcija, trebao bi bit postignut u lipnju. Ali Putin je nedavno, početkom travnja odlučio da Teheranu proda raketene sustave S-300 za protuzračnu obranu. Odnosno, Moskva je odlučila skinuti zabranu za prodaju tih raketnih sustava Iranu, koja je važila od 2007. godine. Rusija je tada, prije 8 godina već bila sklopila posao sa Iranom, o prodaji ovog raketnog sustava, međutim na intervenciju i pritisak SAD-a i Izraela, Rusija je u zadnjem trenutku zaustavila tu prodaju. SAD i Izrael su se pozvali na tadašnju rezoluciju UN-a koja zabranjuje prodaju oružja za Iran. Ali zna se da je UN najvećim dijelom ionako pod američkom kontrolom. Dok Izrael ima ogromnu količinu atomskog oružja i svega drugog mogućeg oružja, dotle se Iranu zabranjuje da ima daleko manje od toga. Koliko oružja posjeduje Izreal, to nitko točno ne zna, ali zna se da ima mnogo. Nedavno preminuli njemački pisac i nobelovac, Guenther Grass, inače ljevičar i socijaldemokrat, prije tri godine je bio izazvao veliku prašinu i bijes Izraela i židova, kada je napisao da je atomska sila Izrael na Bliskom istoku najveća prijetnja za svjetski mir. Zbog toga je Svjetski židovski kongres tada svrstao Grassa na listu 10 najvećih antisemita na svijetu. SAD i Izrael reagirali su bijesno na ovaj posao Moskve i Teherana o prodaji raketnog sustava Iranu i po običaju napali Rusiju, da ne poštuje međunarodne ugovore, sankcije, rezoluciju UN-a, itd. I tako je Washington ovom ljutitom reakcijom, kaže Engdahl, zapravo odao svoje stvarne namjere, da pokušajem sporazuma sa Iranom ne misli iskreno, već je to samo taktika, da se pokuša odvojiti Iran od Rusije i još više izolirati Rusiju. Namjera Washingtona je da ponovo uspostavi trgovinu nafte i plina sa Iranom, da bi tako spriječio da Iran trguje sa Rusijom. Washington želi da se postojeći plinovod u EU koji sada iz Irana vodi preko Iraka i Sirije ne koristi, jer Rusija ima utjecaj na ove tri države, već da se iranski plin vodi preko drugog plinovoda preko Turske, koja je članica NATO-a i američki saveznik. Tako bi Washington naškodio ruskoj energetskoj strategiji i još više izolirao Rusiju. Pored ovog dogovora o prodaji raketnih sustava, Rusija je sa Iranom sklopila i još jedan gospodarski posao vrijedan 20 milijardi dolara. U kojemu, će Rusija Iranu davati žitarice, građevinski materijal i vojnu opremu u zamjenu za iransku sirovu naftu.

Br. Karlo/croative.net

Komentari

B. Karlo

Arapski migrant, koji je prije tri godine na smrt pretukao 17-godišnjeg Nijemca i na sudu je oslobođen optužnice, opet pretukao drugu osobu!

Published

on

Ovaj je portal  izvjestio je o smrti 17-godišnjeg Niklasa Pöhlera, kojega su, početkom svibnja 2016., u Bonnu brutalno pretukla trojica arapskih migranata.


Oni su nesretnog mladića tukli do besvjesti i kada je ležao na pločniku, još su ga bjesomučno udarali nogama u glavu. Niklas je malo kasnije podlegao teškim ozlijedama. Policija je tada uspjela uhvatiti samo jednog od trojice počinitelja, druga dvojica su pobjegli. Taj uhvaćeni počinitelj, Walid S. , podrijetlom iz Maroka, bio je optužen za ubojstvo bez predumišljaja.

Međutim, zahvaljući spretnim odvjetnicima (koje imaju svi migranti, iako su odvjetnici u Njemačkoj astronomski skupi) i poznatom popustljivošću smiješnog njemačkog pravosuđa, koje, namjerno gleda kroz prste arapskim migrantima, Walid S. na koncu je oslobođen optužnice i pušten na slobodu! 

Jer, je  Walid S. rekao da je nevin, jer je svaljivao krivicu na drugu dvojicu počinitelja i jer je sud na koncu ustanovio  da je Niklas Pöhler od ranije imao neku smetnju u jednoj moždanoj žili u glavi i da je od ustvari umro od toga, a ne od brutalnih udaraca Walida S. i ostale dvojice počinitelja. Dakle, Niklas Pöhler je sam imao peh, što je umro. Ta sramotna i skandalozna presuda nije jedina takva u propadajućujoj državi Njemačkoj, ali je jedna od najpoznatijih. Treba spomenuti i sličan slučaj premlaćivanja u gradiću Köthenu u (pokrajini Brandenburg), u rujnu prošle godine. 

Dogodio se, samo nekoliko dana  nakon ubojstva Daniela Hilliga od strane sirijskih i iračkih migranata u Chemnitzu, ubojstva koje je izazvalo bijesne prosvjede građana Chemnitza i reakciju Merkeličine vlade, koja je tada faktički krenula u otvoreni rat protiv vlastitig domicilnog naroda. U Köthenu je skupina Merkeličinih arapskih migranta, pretukla jednog mladog Nijemca, koji je također podlegao teškim ozlijedama. Međutim, vlasti i lažljivi mainstream mediji su skoro pa radosno izvjestili, da taj mladić nije umro od udaraca tih migranata, već da je jadnik od ranije imao srčanu manu i od toga je umro, Dakle, što ćeš, opet peh.

U propadajućoj državi Njemačkoj, za takozvani “govor mržnje” na socijalnim mrežama se dobiva zatvor, ali za ubojstvo ne.
Dakle Marokanac  Walid S. je, prije nešto manje od 3 godine bio oslobođen optužbe za ubojstvo Niklasa P. I sada je taj isti Walid S. opet sudjelovao u premlaćivanju jedne osobe. Odnosno, slučaj se desio još u listopadu 2017., ali je  izišao u javnost, tek godinu dana kasnije. Odnosno, tek godinu dana nakon što se slučaj odigrao, tek tada je policija pokrenula istragu. Opet se sve odigralo u Bonnu, opet u istoj gradskoj četvrti Bad Godesberg. Dok je bio glavni grad Zapadne Njemačke (do 1990.), to je bila diplomatska četvrt, u kojoj su stanovalo diplomatsko osoblje iz mnogih država svijeta i fino građanstvo. Nakon preseljenja njemačkog glavnog grada iz Bonna u Berlin, Bad Godeseberg je postala četvrt u kojoj vladaju migranti, većinom arapski i turski.

I ovaj slučaj je opet bio sličan, kao i onaj slučaj premlaćivanja Niklasa Pöhlera. Samo što je žrtva ovaj put preživjela premlaćivanje. I opet, odnosno, kao i uvijek, kada je riječ o arapskim “inžinjerima i liječnicima”: “junačine”,  navale svi na jednoga, koji se ne može braniti.

Walid S. i još četvorica njegovih pajdaša, napali su jednog 23-godišnjaka i brutalno ga premlatili, tako da je ovaj zadobio teške tjelesne ozlijede, nos mu je slomljen na više mjesta i lice mu je tako unakaženlo, da ga se ne može prepoznati.  Glasnogovornik državnog tužiteljstva Bonna, potvrdio, je na upit lokalnih novina “General Anzeiger”, da se protiv Walida S. i ostale četvorice napadača, vodi istraga, “zbog nanošenja tjelesnih ozlijeda.”

Branimir Karlo

Komentari

Continue Reading

B. Karlo

Norvežanka koju su ISIL-ovci u Maroku likvidirali, u Norveškoj se borila protiv islamofobije!

Published

on

Brutalno ubojstvo dvije skandinavske turistkinje u Maroku od strane pripadnika ISIL-a, nedavno je šokiralo europsku i svjetsku javnost.
Louisa Vesterager Jespersen iz Danske (24 godine) i Maren Ueland (28 godina) iz Norveške u Maroku su uhvatili koljači ISIL-a i zaklali ih.

Norvežanki su čak likvidirali i sve to snimili i postavili na internet! Danska policija je potvrdila da je snimka dekapitiranja autentična.  Dvije djevojke su ubijene u blizini staze za Toubkal, najvišeg vrha planinskog lanca Atlas.

Maren Ueland u Norveškoj se zalagala protiv “islamofobije”. Ona je prije nekoliko godina na svojoj stranici na Facebooku objavila i lajkala video uradak, koji kritizira “islamofobiju”. Portal Morocco World News objavio je fotografiju isječka njenog korisničkog računa na Facebooku od prije nekoliko godina, gdje se to vidi.

Taj video uradak se zvao: “Ne ocjenjujte ljude na osnovu njihovog izgleda”. Sadržaj tog video uratka: Jedna žena europskog izgleda  sa svojom kćeri, ide ulicom.  Ona vidi jednog muškarca arapskog izgleda, sa bradom, koji nosi sportsku tašnu. Žena nepovjerljivo gleda prema tom muškarcu. Odjednom, nekoliko policajaca trči u pravci tog bradonje. Tako da ta žena misli, da policajci žele uhititi njega. Međutim policajci protrče pored tog bradonje i oni ustvari hvataju jednog drugog muškarca europskog izgleda. Na kraju kamera pokazuje, da je ovaj bradonja ustvari brižni otac, koji ima svoju malu kćerkicu, kojoj pomaže da se vozi na romobilu

Branimir Karlo

izvori: de.sputniknews.com | pi-news.com

Komentari

Continue Reading

B. Karlo

Migranti tuku, siluju …? Ma ne, kakvi. Ne bi oni ni mrava zgazili. Sve laž i izmišljotina!

Published

on

Glavne perjanice Sorosevih propagandista u hrvatskim korporativnim medijima, kao Ante Tomić, Gordan Duhaček ili Jurica Pavičić, kada se sastanu u nekom zagrebačkom kafiću i kada su među četiri zida sami među sobom, vrlo vjerojatno ni sami osobno ne vjeruju, u onu propagandu o jadnim migrantima, koju drobe hrvatskim građanima.

Ali gazda Soros plaća dobro, to je jedan razlog za tu lažljivu propagandu, a drugi je razlog: desničari i “katolibani”, ne smiju imati pravo. Ni po koju cijenu.

Zato je Tomić nedavno u Slobodnoj Dalmaciji i Jutarnjem  napisao propagandni uradak,  u kojem  pokušao uvjeriti da nema nikakve opasnosti od migranta, da zadrti desničari samo izmišljaju opasnost i izmišljaju laži da migranti  prave nerede, tuku, siluju, ubijaju. U stvari Tomićeve kolume su uvijek jedan te isti članak, samo svaki put prežvakan na malo drugačiji način. Desničari i katolici, su uvijek ti koji su zli i krivi za sve. To je ono što se provlači kroz svaki Tomićev uradak, bilo o kojoj temi da piše. Na njegov poznati način, uvijek istog lošeg  sarkazma.

I naravno kao i uvijek, poznata udbaška taktika: da bi skrenuo pažnju sa stvarne teme i da bi relativizirao i umanjio  stvarni problem, ubaci nešto što nema veze s temom, da bi stvorio nekakvu debelo nategnutu, umjetnu i ustvari kretensku ravnotežu.  To je stara škola, koju koristi cijela plaćenička Soroseva kamarila, a posebno stari majstor, tipa Inoslav Bešker.

Kada je Tomić lani pisao o temi  masovnih seksualnih zlostavljanja u Hollywoodu, koji su izišli na vidjelo nakon što je otkrivena prljava prošlost moćnog holivudskog producenta Harveya Weinsteina, Tomić je to relativizirao, vjerovali ili ne sa Ivicom Todorićem!  Antiša  se najprije, kofol čudio, kako su tako liberalni i napredni, ljudi kao Weinstein i ostali, mogli biti tako gnjusni i pokvareni , jer su po Tomiću, samo desničari i konzervativci, gnjusni i pokvareni, pa je onda to relativizirao ovako: ma nema veze što je Weinstein zlostavljao 70 i nešto žena, jer Todorić je puno gori, Todorić je zlostavljao cijelu Hrvatsku.

A sada je Tomić, sa tom taktikom skretanja pažnje i relativizacije problema migranata koji navaljuju u Hrvatsku,  ubacio Ahmiće… i Daria Kordića i Aleksandru Zec i Mirka Norca i biskupa Košića…itd., sve ono što jugorojunaška i soroševa kamarila godinama neprekidno vrti kao pokvarenu ploču.

Po Tomiću, Pavičiću, Duhačeku, i ostalim propagandnim piskaralama, jedino se desničari, nacionalisti, konzervatici i “katolibani” protive migrantima, inače svi ostali  jedva čekaju da ih prime.

Kina nije ni desničarska, ni kršćanska, ni katolička država. Već komunistička i ateistička. Ali ta komunistička i ateistička Kina ne želi primiti ni jednog izbjeglicu i migranta iz arapskih i islamskih država u svoju državu. Da podsjetim; Kina graniči sa Afganistanom i Pakistanom, dvijema državama, iz kojih dolazi veliki broj migranta, od kojih mnogi bauljaju i po BiH, uz granice Hrvatske. I ne samo to. Već kineske vlasti ne dozvoljavaju ulazak u Kinu, niti njemačkim državljanima turskog podrijetla! Tjednik “Wirtschaftswoche” je lani izvjestio, da  Kina uskraćuje vizu za ulazak u Kinu, njemačkim državljanima, turskih korjena. Ako nekom njemačkom državljaninu u njegovoj putovnici ne piše ime i prezime, naprimjer Hans Müller, već Murat Ahmet,  nema vize i ulaska u Kinu. Svejedno, što taj ima njemačku putovnicu.  Sada bi europski fanatici ljevičarsko-multikulturalne ideologije i soroščad odmah drečali “diskriminacija”, “rasizam! ksenofobija!. Ali Kineze to uopće ne svrbi. Jer se oni brinu za suverenost svoje države.

Kaže Antiša u svom članku, onako ležerno, samodopadno, kao i uvijek: ma sve je to laž da migranti,  rade kriminal i zločine, sve izmislili zadrti desničari. Citat: “Ove tri priče, kao i sve druge o izbjegličkim zločinima koje ćete naći na društvenim mrežama i desničarskim portalima, su lažne…”

Ma da, naravno, sve laž. Evo i ova najnovija priča od prije tri dana je laž:

Grad Steyr u Austriji: 17-godišnji afganistanski azilant Saber Akhondzada nožem je ubio 16-godišnju austrijsku djevojku Michelle i to u njenoj vlastitoj kući!! Odnosno u kući njenih roditelja, sa kojima je djevojka živjela.  Izgleda da je djevojka bila u kratkoj vezi sa njim, pa je onda prekinula vezu i Afganistanac to nije mogao podnijeti, ušuljao se u kuću u njenu sobu i ubio je. Kada je njena majka, kasno navečer oko 11 sati htjela vidjeti što je sa djevojkom, vrata njene sobe iznutra su bila su zaprečena sa jednim sandukom, tako da je teškom mukom otvorila vrata. Kada je ušla u sobu, našla je mrtvu kći, a prozor sobe je bio otvoren. Ubojica je kidnuo kroz prozor i nalazi se u bijegu. Austrijska policija traga za njim i raspisala je potjernicu za cijelu Europu.

Na žalost ovo nije laž i izmišljotina “desničarskih portala”, već brutalna istina, o kojoj su javili i austrijski mainstream mediji.

Još jedna brutalna istina. Kao i ova priča, koja se također odigrala nedavno, koja je šokirala javnost:

Wittenburg, u njemačkoj pokrajini Mecklenburg-Vorpommern. Afganistanski migrant (20 godina), kojemu je zahtjev za azilom odbijen, zaklao je 85-godišnjeg umirovljenika, u njegovoj kući, dok je ovaj spavao. Kći tog ubijenog umirovljenika, radila je kao volonterka za pomoć izbeglicama i ona je osobno angažirala ovog Afganistanaca, da se brine o njenom starom ocu. Nakon što je ubio njenog oca, Afganistanac je utekao, ali je malo kasnije uhićen. I ovo nije izmislio nikakv “desničarski” portal, već je javio mainstream kanal NTV.

Još jedan sliučaj od prije nekoliko dana:

München. Šestorica afganistanskih migranata u dobi  između 17 i 28 godina, brutalno su silovali 15-godišnju djevojku i to puna 4 dana. Oni su uhićeni i sjede u zatvoru.

Još nekoliko slučajeva, koji su se odigrali samo u zadnjih nekoliko tjedana:

Ahaus, pokrajina Nordrhein-Westfallen. Nigerijanski azilant u azilantskom  domu, nožem je ubio jednu djevojku-Indijku, koja je kao osoblje radila u tom domu.

Cottbus. Sirijci noževima napali i ozlijedili 5 Nijemaca

Köln. Sirijac podmetnuo požar u glavnom kolodovoru, jedna 14-godisnja djevojčica zadobila je teške opekotine, morala je biti operirana 7 puta do sada.

Bietigheim-Bissingen, (pokrajina Baden-Württenberg). Migrant iz Gambije divljao je u izbjegličkom domu i vrijeđao osoblje doma. Osoblje je pozvalo policiju. Došla su dva policajca, koja su se stigli u hodnik pred sobu ovoga Gambijca, koja se nalazi na katu.  To je vanjski hodnik, koji izgleda kao dugački balkon i ima ogradu. Gambijac se zaletio u jedog policajca, želeći ga gurnuti preko ograde dolje u dvorište, na tvrdi beton, Policajac je bio u životnoj opasnosti. Ipak, uz pomoć drugog policajca uspio se otrgnuti i savladati gambijskog migranta. Koji je uhićen zbog pokušaja ubojstva.

Augsburg. Azilant iz Gambije napao i pretukao 22-godišnju djevojku

Prenzlau (pokrajina Brandenbug). Afganistanski migrant nožem napao i povrijedio Nijemca.

Warendorf, pokrajina Nordrhein-Westfalen. Trojica migranta; Sirijac, Afganistanac i Egipćanin ispred jednog diska teško pretukli jednog 34-godišnjeg mladića, tako da mu je život bio u opasnosti.

Chemnitz, pokrajina Saska. Alžirski migrant pokušao je seksualno napastovati dvije djevojke, (15 i 18 godina). Kada su se one počele opirati, onda ih je Alžirac udarao šakama i nogama.

Dortmund. U jednom azlantskm domu, jedan nigerijski azilant napao je nožem najprije jednog drugog azilanata  i ranio ga, onda je napao i policajce koji su stigli da interveniraju, pa su ga policajci morali onesposobiti uporabom  vatrenog oružja.

Ortona, Italija. Somalijski migrant  najprije je kamenom u glavu udario jednu 68-godišnju ženu, pa je onda silovao.

Nordhausen, pokrajina Thüringen. Trojica migranta, iz Libije, Iraka i Somalije stalno su seksualno napostovali djevojke u jednom  disku. Kada su ih zaštitari tog diska pokušali dovesti u red, oni su zaštitare pljuvali i psovali, a kasnije je stigla policija, pa su napali i jednog policajca sa krhotinama razbijene boce

Chemnitz: sirijski azilant napao i silovao ženu, sa jako hendikipiranim vidom, dakle polu-slijepu ženu. Čekao ju je u hodniku zgrade gdje ona stanuje i silovao.

Apolda (pokrajina Brandenburg). U ovom gradiću od 22.000 stanovnika vlada nasilje od strane mnogih azilanata koji su smješteni u azilantskom domu. Jedan od njih, jedan od je Libijac Moutaz Z., koji je dilao drogom, krao, tukao se, napadao druge azilante, osoblje doma, pa i policajce, Jednog službenika doma napao je sa razbijenim galonom od marmelade, a svom cimeru u sobi u azilantskom domu, zabio je viljušku u vrat. Samo u prvoj polovici 2018. policija je morala intervenirati preko 100 puta u ovom azilantskom domu. Prije nekoliko tjedana, jedan marokanski azilanat, pretukao je jednog 53-godišnjeg Nijemca, ispred prodavonice Kauflanda u ovom gradu. Jedan drugi azilant iz Afganistana napao je jednog 38-godišnjeg stanovnika Apolde. Azilanti masovno kradu po prodavonicama,  i svakodnevno seksualno napastuju djevojke i žene, tuku i prave nasilje

Maria Enzersdorf, gradić u  Austriji. Nigerijanski azilant na smrt je pretukao jedenog drugog azilanta u azilantskom domu.
Ovo je svakodnevnica u Njemačkoj i drugim zapadnim zemljama. Svaki dan se u Njemačkoj, negdje u nekom mjestu, dogodi najmanje desetak slučajeva zločina i kriminala od strane Merkeličinih “inžinjera” i “liječnika”, Manjih ili većih: tučnjave, krađe, uništavanje javne imovine, napadi noževima, seksualno napastovanje, silovanja, sukobi sa osoblljem azilantskih domova i sa policijom, itd. itd. I napokon i ubojstva.

Da podsjetim  na one neke ranije zločine Merkeličinih “inžinjera” i “liječnika” u zadnje 2-3 godine.

Kada bi ovdje popisali i objavili sve slučajeve, manje i veće, koje su počinili Merkelični migranti u zadnje 3 godine, trebalo bi jedno najmanje 500 stranica za to. Zato ovdje navodim samo neke slučajeve, one poznatije. Među svm tim slučajevima, bilo je i na stotine slučajeva seksualnog napostovanja i silovanja od strane arapskih migranta, među njima i brojni slučajevi pedofilije i zlostavljanja djece, Arapski  migranti posebno su bacili oko na djecu i maloljetnike i to posebno ljeti u kupalištima i gradskim bazenima, kada su kupališta puna ljudi svih starosnih dobi.

Beč, na Silvestrovo 2015. Devet iračkih migranta, silovali su  28-godišnju njemačku nastavnicu.. Oni su tu djevojku prvo napili alkoholom, onda je silovali sva devetorica, jedan za drugim, neki od njih i više puta. Petorica od tih 9 su prije toga već bili dobili azil u Austriji.

Bonn, svibanj 2016. Trojica marokanskih migranta na smrt su pretukli 17-godišnjeg Niklasa P.  Dok se nesretni mladić večeri vraćao iz kina. Najprije su ga izudarali šakama, pa kada je pao na pločnik i ležao bez svijesti, on da su ga još nemilosrdno tukli nogama u glavu. Niklas je podlegao teškim ranama. Samo jedan od trojice počinitelja je uhićen i suđeno mu je, druga dvojica su kidnula.

Skandalozno: marokanski ubojica je dobio samo blažu kaznu, jer je eto kao ustanovljeno da Niklas P. nije umro od udaraca nogom u glavu od strane Marokanaca, već da je od ranije u glavi imao neku slabu moždanu žilu. Dakle Niklas P. sam je kriv što je umro.

Köln, srpanj 2016:  šest migranta, azilanata iz Iraka i Sirije u dobi između 17 i 45 godina, seksualno su napastovali djecu u jednom javnom bazenu. Jedna dvanestogodišnja djevojčica prijavila je policiji ovog najstarijeg 45-godišnjeg migranta, koji je dirao djevojčicu na kraju klizalice u bazenu. Ostala petorica su na donjem kraju klizalice u bazenu, namjerno napravili zastoj, tako djevojčica nije mogla napustiti klizalicu, a ovaj 45-godišnjak ju je dirao.

Paderborn, ljeto 2016. Dvojica afganistanskih migranata (20 i 25 godina), brutalno su seksualno zlostvaljali 14-godišnjeg dječaka u svlačionici gradskog bazena. Drugi dječak, u dobi od 11 godina, koji je bio sa ovim 14-godišnjakom uspio je pobjeći i sakriti se.

Zwickau (pokrajina Saska) ljeto 2016. Arapski migranti stalno su napostovali žene i djevojke u gradskom bazenu, te mokrili i onanirali u bazen. Također su pratili djevojke koje su i išle u kabine za presvlačenje i silom pokušavali prodrijeti u te kabine i seksualno ih napostovati.

Reutlingen, kolovoz 2016. Sirijski migrant veliki nožem za rezanje kebapa je ubio  Poljakinju Jolantu K. On je htio hodati sa njom, ona je to odbila i on ju je ubio.

Freiburg, listopad 2016. Afganistanaski izbjeglica Hussein K. brutalno je silovao studenticu Mariu Ladenburger, pa ju je onda ubio, utopivši je u rijeci. Hussein K. je prije nego što je na poziv  Merkelice stigao u Njemačku, boravio već u Grčkoj, gdje je također napravio krivično djelo: gurnuo je jednu djevojku sa strme klitice i ova je zadobila teške tjelesne ozlijede. Maria Ladenburger se osobno angažirala za izbjeglice, a njen otac, kao niži dužnosnik EU, radi u Bruxellesu.

Bilo je stotine izvješća u njemački medijima o brutalnom šikaniranju manjinskih kršćanskih izbjeglica iz Sirije i Iraka, od strane agresivnih radikalnih većinskih muslimanskih izbjeglica u izbjegličkim i azilantskim domovima. Ovo je samo jedno od tih izvješća iz Stuttgarta prije 2 godine. Nakon što je stanje za kršćanske izbjeglice postalo neizdrživo u jednom izbjegličkom domu u Stuttgartu, jer su ih muslinaske izbjeglice stalno šikanirali i tukli, 30 kršćanskih izbjeglica morali su dobiti premještaj u jedno zasebno utočište.

Weiden (pokrajina Rheinland-Pfalz), ljeto 2016. Trojica sirijskih migranata seksualno su napostovali djevojčice u termalnom bazenu.
https://jungefreiheit.de/polit ik/deutschland/2016/syrer- sollen-maedchen-in-therme- begrapscht-haben/

München 2016. U gradskom bazenu Michaelibad u  gradskoj četvrti Neuperlach, trojica sirijskih migranata seksualno su napostovali dvije djevojčice od 14 godina.

2016. u vlaku za Würzburg. Merkeličin migrant iz Afganistana, sjekirom je brutalno napao i teško ozlijedio 5 kineskih turista iz Hong Konga, koji su zadobili teške tjelesne ozlijede, tako da su se liječnici morali boriti za njihove živote.

Berlin, uoči Božića 2016. Anis Amri, migrant iz Tunisa kamionom se zabio u ljude na jednom Božićnom sajmu i usmrtio 12 osoba, a mnoge druge ozlijedio.

Kirchheim/Teck  (pokrajina Baden-Württemberg), srpanj 2016. U gradskom bazenu, brojni arapski migranti seksualno su napostovali djevojčice u dobi između 10 i 14 godina.  Jedan od njih 17-godišnjak  sukobio se sa paziteljem bazena, koji  ga je bio upozorio na pravila ponašanja.  Zbog svega toga morala je intervenirati policija koja je stigla u bazen. Na to su oko 30 drugih migranta branili tog 17-godišnjaka, a jedan iranski migrant je skočio pazitelju na vrat i povalio ga na pod.  Ostali migranti derali su se na policajce i vikali im da su rasisti i svinje. Dvojica policajaca su zadobili lakše ozlijede.

Essen, ljeto 2016. Prilikom održavanja godišnje vjerske  fešte indijskih sikha u njihovom hramu, pred kojim se skupilo nekoliko tisuća sikha iz Njemačke i susjednih zemalja, Nizozemske i Belgije, jedan arapski migrant je podmetnuo požar pod hram sikha sa namjerom da ga uništi.

Bochum, prosinac 2016. Irački migrant Ziyad K. ,koji je stanovao u obliznjem azilantskom domu sa suprugom, silovao 2 studentice sa Bochumskog sveučilišta

Hamburg, lipanj 2017. Tri sirijska migranta uhvaćeni su pod sumnjom da su članovi ISIL-a i da su pripremali terorističke napade u Njemačkoj.

Herzberg (Brandenburg), srpanj 2017. 39-godišnji sirijski izbjeglica Mohammed H. pokušao je zaklati svoju poslodavku, 64-godišnju Njemicu Ilonu F. Ilona F. ima svoj frizerski salon i bila je zaposlila Mohammeda F. kao frizera. Ilona F je zadobila teške ozlijede opasne po život i morala biti hitno operirana.  Ona je imala kratku vezu sa sa Mohamedom F., ali kasnije  je prekinula tu vezu i Mohammed H ju je zato htio ubiti. I onda je prema podacima iz policije izišlo na vidjelo: “jadni” izbjeglica iz Sirije, koji je od 2015. u Njemačkoj, je oženjen, i on se sklonio u Njemačku, a u Siriji su mu žena i dvoje djece.

Norderstedt pokraj Hamburga, ljeto 2017. Uhićena dvojica afganistanskih izbjeglica,  jer su njih dvojica u gradskom bazenu „Arriba“  seksualno zlostavljali dvije djevojke, odnosno djevojčice. Jednoj je 14 godina, a drugoj 18.

Chemnitz, srpanj 2017. Arapski izbjeglica ubio volonterku, koja je radila u centru za izbjeglice kao prevoditeljica.

Kiel, srpanj 2017. U jednom šoping centru, oko 30 sirijskih i afganistanskih izbjeglica napostovali su 3 maloljetne djevojke u dobi od 15, 16 i 17 godina. Policija je uhitila nekoliko od tih 30 izbjeglica, koje su se na policijskoj postaji opirali, udarali su nogama policajce i pljuvali po njima.

Dessau-Roßlau, ljeto 2017. Četvorica azilanata iz Eritreje silovala su 56-godišnju siromašnu ženu, dok je ova po kontejnerima sakupljala prazne boce da dobije štogod sitnog novca za njih. Jedan od njih četvorice držao je ženi razbijenu bocu pod vratom i prijetio da ce je zaklati, ako se bude branila . Žena je imala rane po cijelom tijelu, rezove od oštrog stakla, natekline i udarce.

Darmstadt, ljeto 2017. Na  godišnjoj gradskoj fešti, mnogi arapski migranti napadali su i seksualno napostovali djevojke i žene. I to ponajviše maloljetne djevojke u dobi između 14 i 18 godina. Oko 26 djevojaka i njihovih roditelja, podnijeli su policiji kaznene prijave protiv migranata. Ovo je bila repriza masovnih seksualnih nasrtaja u Kölnu na Silvestrovo 2015., samo u manjem omjeru.

A evo koliko su te “izbjeglice”, navodno ugrožene, Die Welt je prije 2 godine izvjestio o tome da mnoge “izbjeglice” iz Sirije i Afganistana, idu kući, u Siriju i Afganistan, na odmor, pa se opet vraćaju u Njemačku. Dakle, idu tamo odakle su pobjegli navodno zbog toga jer im je navodno ugrožen život. Iako, po zakonu o azilu, svaki izbjeglica i azilant, koji napusti Njemačku, zapravo automatski gubi pravo na azil i boravak i ne smije više biti pušten da se vrati u Njemačku. Ali Merkeličnim “izbjeglicama” se i ovdje gledalo kroz prste i ovima koji su išli na odmor, ništa se nije desilo, oni su se opet vratili u Njemačku.

Branimir Karlo

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno