Connect with us

Vijesti

VELIKA KOALICIJA PROTIV VOLJE NARODA Zlatko Hasanbegović: Plenkovićeva i Kuščevićeva Vlada provodi Grbinovu, Stazićevu i Baukovu protunarodnu i protureferndumsku volju!

Published

on

Hrvatski sabor raspravljao je 30. siječnja 2018. godine o prijedlogu Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma. U ime Kluba zastupnika Neovisnih za Hrvatsku, govorio je zastupnik Zlatko Hasanbegović. Donosimo vam cjelokupni govor, kao i snimku govora u nastavku.

Poštovani potpredsjedniče, veleštovana državna tajnice, Visoki dome,

Pojava ovoga zakonskog prijedloga iz šinjela hibridne vlade mr. sc. Plenkovića, osim političke ima i prvorazrednu povijesnu pozadinu. Svjedočimo o postupku bez presedana u povijesti hrvatskog parlamentarizma.

O čemu je riječ? Naime, vlada mr. sc. Plenkovića i pridružene družine, ući će u povijest hrvatske politike i parlamentarizma kao prva koja je iz političkog motiva, te zbog intelektualne lijenosti, posegnula za krađom tuđega nezaštićenog intelektualnog vlasništva i u saborsku proceduru uputila, uz neke kozmetičke promjene, da se vlasi ili Turci ne dosjete, zakonski prijedlog, u vezi s referendumom, doslovno prepisan, metodom preslikaj i zalijepi, od nekada moćne sestrinske stranke, čije krhotine u ovom trenutku u Sabornici vegetiraju kao saborska oporba i pričuvni ešalon vladine većine.

Naime, gospodo iz SDP-a, ako Vam do danas nije bilo jasno koji su temeljni razlozi vašega tekućeg političkog stanja, te općenite bespotrebnosti, danas ih imate prigodu konačno spoznati. U činjenici da vlada mr. sc. Plenkovića, sada u ime HDZ-a, HNS-a, SDSS-a i družine, ali s istim motivima kao i Vlada Milanović-Pusić, uspješnije provodi Vašu politiku, da se Arsen Bauk iz godine 2015. u godini 2019. zove Lovre Kuščević, te da će isti oni zastupnici HDZ-a koji su se 2015. obarali na ovaj zakonski prijedlog, sada ga zajedno s Vama zdušno braniti, kriju se i ključni razlozi zašto je SDP postao urušeni i nepotrebni relikt prošlosti.

Vi ste politička stranka čiji su birači, kao i stanoviti društveni krugovi, u politici mr. sc. Plenkovića, bez obzira što o tome mislili birači HDZ-a, dobili autentičnog, pouzdanog i od vas sposobnijeg predstavnika. Ono što Vama, Milanoviću, Bauku, Grbinu i ostalima 2014. i 2015. nije pošlo za rukom, kao i u slučaju ratifikacije tzv. Istanbulske konvencije, uspjelo je i uspjet će mr. sc. Plenkoviću, izvršitelju naloga onih istih struktura, medijskih i interesnih središta moći kojima ste i vi bespogovorno i jalovo služili, a koje su Vas, SDP, nakon Plenkovićeva dvorskog puča u HDZ-u, odbacile kao nepotreban i nesposoban balast, kao da nikada i niste postojali.

Visoki dome, pred nama danas uopće nije zakonski prijedlog vlade mr. sc. Plenkovića, niti njegova ministra Kuščevića. Pred nama je, uz kozmetičke dopune, od vlade prihvaćen zakonski prijedlog gospode Bauka, Stazića i Grbina iz 2015., a što će Vam i osobno potvrditi narodni zastupnik Bauk. Ne samo to, ministar Kuščević je otišao i korak dalje, pa je prema riječima narodnog zastupnika Bauka, anticipirao i uvažio sve one izmjene koje su 2015. tražili SDP-ovi NGO sateliti, a koje nisu stigli uvrstiti u konačni zakonski prijedlog jer je Milanovićeva vlada koji mjesec kasnije posrnula na izborima.

Zbog zaboravnih, te općenito kratkoga javnog pamćenja, da ne kažem kratke pameti, vratimo se koju godinu unatrag. Prvo, 2014., pod dojmom pobjede referendumske identitetske narodne volje kojoj se suprotstavila vladavina trojca Josipović-Milanović-Pusić, SDP-ov ustavno-pravni umnik, Peđa Grbin, u proceduru upućuje protureferendumski prijedlog zakona o referendumu, a čiju modificiranu inačicu, po istom obrascu, uskoro očekujemo iz šinjela Kuščevićeva kabineta.

Tadanja oporba, HDZ, Grbinov prijedlog krsti cit. „zakonom o onemogućavanju referenduma“. Zbog zanovijetanja iz SDP-ova nevladinoga profitnog sektora, čiji korifeji sada vrše dužnosti izvršnih sekretara (iz-sek) SDP-a, (mislim na GONG), a drugi i dalje neumorno nevladino egzorciraju i denunciraju tzv. hrvatski fašizam i revizionizam, ali i zbog poslovičnog kunktatorstva svojstvenog i vladi mr. sc. Plenkovića, Grbin se povlači i nekoliko mjeseci kasnije iz njegove i Baukove paštete ispada novi protureferendumski palijativni nadomjestak, zakonski prijedlog o financiranju, među ostalim, i referenduma. Da ne bi bilo zabune, isti onaj koji je prepisala Plenkovićeva vlada, doradila ga u duhu Baukovih naravoučenija, uputila u proceduru, a o kojem mi danas raspravljamo.

Što se dalje događalo u proljeće i ljeto 2015.? Ulazi se u predizborje u kojem svaka vlada u pravilu pojačava kalkulantski mentalitet, a oporba, kao što znamo, dodatno poseže za demagogijom usmjerenoj na pridobivanje birača čija se volja odmah nakon preuzimanja vlasti, naravno, zaniječe. Na isti ovaj Bauk-Grbinov prijedlog, koji je sada pred nama umotan u Plenković-Kuščevićev svilen gajtan, svom se silinom obrušio HDZ, predstavljajući se čuvarem narodnog prava na referendum koje protunarodna Milanovićeva vlada želi ograničiti.

Površnim uvidom u saborske brzopisne zapisnike zamijetit ćemo kao aktere stara dobra i svima poznata imena, nešto poput inventarnog namještaja: Josip Borić, Jasen Mesić, Davor Božinović, Frano Matušić, Domagoj Ivan Milošević, Sunčana Glavak, Gordan Jandroković, Davorin Mlakar, Ivan Šuker, etc., etc. Naravno, da ne zaboravim, tu je i doajen Branko Bačić.

Što su gospoda zborila o istom u svibnju 2015., a što će zboriti danas? Među ostalim, današnji sudac Ustavnog suda, Davorin Mlakar, lucidno je uočio ključni načelni i koncepcijski nedostatak ovog zakonskog prijedloga, a to je miješanje krušaka i jabuka. Naime, sudac Mlakar, uime HDZ-a, zamjerio je Milanovićevoj nenarodnoj vladi poistovjećivanje dvaju politološki neusporedivih entiteta: narodnog referenduma i izbora, te nedopustivo preslikavanje mehanizma financiranja političkih aktivnosti i izborne promidžbe na mehanizam financiranja narodnog referenduma.

Zastupnik i sudac Mlakar u ime HDZ-a na ovaj isti zakonski prijedlog oborio se i jer cit. „onemogućuje održavanje referenduma“, a što po ustavnom sucu nije dobro za razvitak, ni manje ni više, ne narodne, već cit. „neposredne demokracije“.

Tom je prigodom, posebno nadahnut i vidovit bio narodni zastupnik Šuker, kao da iz njega progovara gđa Markić, a koji je govorio u ime Kluba HDZ-a. Ovaj isti zakonski prijedlog, koji stoji pred Vama, nazvao je cit. „cirkusom oko financiranja referenduma“. Zabrinut za razvitak izravne demokracije i perspektive održavanja referenduma u budućnosti, narodni zastupnik Šuker lucidno je i svom težinom – riječi zamijetio da po ovom istom prijedlogu cit. „više nikom ne će past na pamet održavanje referenduma“.

Sve su to bili solidni argumenti koje mi u ime Kluba Neovisnih za Hrvatsku i danas podržavamo, bez obzira što ih se HDZ zbog promjene generalne partijske linije odrekao, revidirao se, izvršivši drugarsku samokritiku o kojoj će javnosti slušati i tijekom nastavka rasprave. Naravno da stavovi Kluba HDZ-a nisu dojmili Milanovićevu vladu i Bauk-Grbinovu zakonsku kombinatoriku. Naime, dogodilo se nešto sasvim drugo, prigovori su u predizbornoj godini došli s neočekivanog mjesta: od prekaljenih sindikalnih velikana i sakupljača sindikalnih članarina, tzv. sindikata,SDP-ovih nevladinih ispostava, poput GONG-a i ostalog parapolitičkog nevladinog sektora, a sve pod parolom dana, cit. „Milanovićevo škopljenje demokracije ne će proći“, za razliku od Plenkovićeva postfestum škopljenja koje će danas, u promijenjenim okolnostima, uz prešutnu suglasnost tada glasne NGO kloake, naravno proći.

Ključni prigovor je tada stigao i od Državnog izbornog povjerenstva koje je u travnju 2015. u svome očitovanju, za razliku od današnje šutnje, s ovim istim zakonskim prijedlogom pomelo pod uz ključni prigovor da je nemoguće u jednom zakonu izjednačiti pravila financiranja izborne i političke promidžbe s referendumom, a što treba urediti posebnim zakonom. Osim toga, DIP je stekao dojam, koji je danas iz nekog razloga ispario, da se cit. „kompliciranim odredbama o financiranju referenduma nastoji otežati građanima samo pokretanje referenduma“.

Što imamo danas? Travestiju Plenkovićeve tzv. stabilnosti. Političko-stranački raspored na površini se stubokom promijenio, ispod površine politička klasa ostala je ista, podijeljena na dvije sekcije i dva provoditelja direktiva iste briselske Kominterne, zaokupljena održavanjem moći zbog moći, onemogućavanjem korjenitih društvenih promjena te strašenjem hrvatskog naroda tzv. populizmom, nešto slično kada je gospođa Pusić strašila umirovljenike da će ostati bez mirovina ako na referendumu ne glasuju za ulazak u Europsku Uniju.

Ipak neke stvari su se promijenile, a neke su ostale iste. Primjerice, narodni zastupnik Bačić je ostao Branko Bačić, kao i barem desetak onih koji danas sjede u klubu HDZ-a. Kao što su 2015. provodili partijsku liniju obaranja ovog istog zakona, danas će provoditi liniju njegove obrane. Duboka država ima novog predsjednika vlade, više se ne zove Zoran Milanović, danas se odaziva na ime Andrej Plenković. Ivan Vrdoljak je ostao Ivan Vrdoljak, kao i Milorad Pupovac, te egzemplarni politički antikvitet Furio Radin. Arsen Bauk se više tako ne zove, sada mu je ime Lovre Kuščević.

Zaključno, Klub Neovisnih za Hrvatsku kao nacionalistička politička platforma nikada nije divinizirao ni referendumsku ni tzv. izravnu demokraciju, već ih je od slučaja do slučaja načelno podupirao. Neovisni za Hrvatsku kao okupljalište politički i nacionalno odgovornih ljudi koji nikada iz vida nisu gubili sve prednosti, ali i moguće nedostatke, ograničenja i zloporabe građanskih referenduma, poziva predlagatelja da iz procedure povuče ovo SDP-ovo kukavičje jaje koje se pred nama našlo u celofanu Plenkovićeve vlade.

U Saboru se ne može odgovorno odlučivati o različitim, moguće i razumnim i svrhovitim odredbama u vezi s financiranjem referenduma iz ovog prijedloga, a bez da u isto vrijeme ne znamo sadržaj novoga zakona o referendumu.

Svatko tko ima imalo političke i pravne pameti, te elementarnog političkog morala, a da nije zaokupljen briselskim zauzdavanjem narodne volje pod krinkom borbe protiv tzv. populizma, zna da se o visini i ograničavanju iznosa donacija, različitim proceduralnim, financijskim i organizacijskim pitanjima ne može odlučivati na isti način ako je za postupak pokretanja referenduma potrebno deset posto od ukupnog broja birača, kao danas u Hrvatskoj, ili jedan do dva posto kao u većini zemalja EU, te traje li prikupljanje potpisa petnaest dana, kao danas u Hrvatskoj, ili tri, četiri, ili osamnaest mjeseci, primjerice, kao u Švicarskoj.

Gospodo, prvo raspravimo o novom referendumskom zakonu, sastavni dio kojega trebaju biti i odredbe o financiranju, bez uskogrudnosti i ideološkog sljepila. Donesimo najbolje i hrvatskom narodu najkorisnije rješenje, sukladno hrvatskim narodnim i društvenim predajama, suvremenim narodnim potrebama, društvenoj zbilji, poželjnoj viziji budućnosti te imajući na umu i različite trajne i nepremostive narodne i društvenim podjele i povijesne rane. Konačno, imajući u vidu sve prednosti, ali i moguća ograničenja te nedostatke izravne demokracije.

Gospodine Plenkoviću, gospodine Kuščeviću, ne budite oholi, ne podcjenjujte više stotina tisuća potpisnika referendumskih inicijativa. To nisu ni Milanovićevi, ni Baukovi, ni Stazićevi, ni Grbinovi birači, to nisu fantomski populisti, to su ljudi zbog kojih i Vi i ja i gospodin Bačić sjedimo u ovom Saboru i koji će na prvim sljedećim izborima znati prosuditi vaše političko, nacionalno i ljudsko držanje.

Referendum nije samome sebi svrha, referendum je posljednje sredstvo koje narod ima u rukama kada se suoči s otuđenom vladom i političkom kastom koja zanemaruje njegove autentične interese i potrebe, a posebice kada se pokušava društvenim inženjeringom promijeniti njegov identitet, kulturno, religijsko i društveno biće.

Komentari

Vijesti

Predsjednica se izgubila u vremenu i prostoru

Published

on

By

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nas je počastila tiskovnom konferencijom o svom četvorogodišnjem mandatu pa je normalno osvrnuti se na njen mandat od 4 godine. I mi takozvani marginalci (domoljubi i branitelji), kako nas naziva predsjednica, imamo pravo kazati svoje mišljenje o njenom mandatu.

O predsjednici imam pozitivno mišljenje i mislim da je tri godine mandata odradila korektno, imala je jasan cilj (Inicijativa tri mora), promovirala je Hrvatsku na svjetskoj političkoj sceni (sastala se s kineskim predsjednikom Xijem, predsjednicima Trumpom, Putinom, kancelarkom Merkel i drugima), trudila se zaštititi nacionalne interese koliko joj Ustav RH dozvoljava. Okruženje nije bilo povoljno, naprotiv mediji su je stalno držali na nišanu a politički protivnici su je vrijeđali na najgori način. Budući da je vrijeđanje dolazilo od takozvanih lijevih, mediji su to odobravali i nikada nisu kritički o tome pisali.

Međutim, u zadnjoj godina mandata (4 godina) predsjednica se izgubila u vremenu i prostoru, pozvala je predsjednika četničke Srbije u posjet Hrvatskoj. Na upućene dobronamjerne kritike odgovorila je da je kritiziraju figure s margine političkoga spektra“ .

Osvrnuo sam se na riječi predsjednice 18. veljače 2018. godine člankom „Što traže hrvatski „Marginalci“ ?“ (https://croative.net/sto-traze-hrvatski-marginalci/) (vidi dolje što tražimo)

Pozivanje predsjednika četničke Srbije u Hrvatsku nakon sramotne izložbe u New Yorku, izložbe o genocidnosti hrvatskog naroda je sramotno. Na toj izložbi je istaknuto da su Hrvati ubili 700.000 Srba, da su ubili više od 20.000 djece u Jasenovcu itd. Do kada ćemo dopuštati te laži?

Danas, godinu dana nakon tog sramotnog posjeta možemo podvući crtu i pitati koji je rezultat posjeta, nakon godinu dana. Rezultat je NULA! Ponavljam rezultat je NULA!

Agresor (Srbija) na Hrvatsku nije dao podatke gdje su masovne grobnice, gdje su nestali, nije vratio dokumentaciju vukovarske bolnice, nije vratio matične knjige, filmove, kulturno blago, nije platio ratnu odštetu itd. Srbija i dalje ima Zakono o univerzalnoj jurisdikciji nad državljanima Hrvatske!? Zar to nije sramota? Srbija i dalje vodi pročetničku imperijalističku politiku a političari govore o napretku Srbije glede ulaska u EU!? Strašno i uvredljivo!

Bio je to strašan promašaj predsjednice na što su branitelji, takozvani marginalci, ukazali. Danas je sasvim jasno da su branitelji bili u pravu.

Predsjednica je podržala reformu školstva druga Jokića što je isto bio promašaj.

Predsjednica se nije jasno odredila prema Istanbulskoj konvenciji koja negira suverenitet RH,  niti Marakeškom sporazumu koji obvezuje.

Predsjednica nije nedvosmisleno podržala pravo naroda da iziđe na referendum, nije osudila manipulacije koje ministar Kuščević izvodi (brojenje potpisa i broj navodno nevažećih potpisa).

Po pitanju pozdrava „Za dom spremni“ ima pravo da to nije u izvornom obliku stari hrvatski pozdrav. Povezivati taj pozdrav s ustaštvom na kraju 20-tog stoljeća i sada u trećem tisućljećju je idiotizam. Kakve veze imaju branitelji u Domovinskom ratu i ustaše? Nemaju nikakve veze pa je nedopustivo dovoditi ih u neku vezu. Ustaše su poražene, pobijene i pomrle pa danas lupetati o ustaštvu je neprimjereno. Očito je da predsjednica nedovoljno zna povijest, da ne zna mnogo o Domovinskom ratu pa sluša svoje savjetnike koji postavljaju pitanje što Hrvatska ima s Dubrovnikom!

Stalno se izvrću činjenice, negiraju dokazi, negiraju dokumenti i naglašava ustaštvo samo zato da bi se prikrio kriminal, da bi se zadržale pozicije i privilegije. Veličanje zločinca Tita je pozitivno, poželjno i napredno bez obzira što je ubio pola milijuna Hrvata, što je devastirao Hrvatsku za vrijeme svoje diktature. Zbog toga se nikoga ne proziva!

Podržavati Hrvate u BiH na hrvatskoj televiziji i u hrvatskim komunističkim medijima je obično lupetanje od kojega nema koristi. Pitanje položaja Hrvata u BiH se ne rješava izjavama u medijima već razgovorima u centrima moći: u Washingtonu, Londonu, Brusselsu, Berlinu i Moskvi! Hrvatska vanjska politika je katastrofalna, izbor Komšića u BiH je strašan poraz hrvatske vanjske politike. Neka predsjednica sama ocjeni koliko je ona kriva za tu katastrofu (nečinjenjem i imenovanjem veleposlanika).

Nije upitno naše članstvo u EU, NATO-u i drugim asocijacijama upitno je što hrvatski predstavnici ne zastupaju interese hrvatskog naroda i države.

Predsjednica je odrasla osoba koja sama (tako kaže) bira svoje savjetnike i donosi odluke pa treba snositi i posljedice. Pozivanje na loše savjetnike je neprimjereno.

Predsjednicu napadaju mnogi kritičari, posebno su zanimljivi poluidioti s fakultetskom diplomom koji sve znaju a nisu do gležnja predsjednici. Slušajući i čitajući mnogobrojne komentara vidljivo je da se radi o mržnji, kod nekih o patološkoj mržnji.

Predsjednica je kazala: “Svaki zločin se treba osuditi, povijesno utvrđivanje istine je pravi korak naprijed. Jedan zločin se ne treba opravdavati drugim. Ne uspoređujem zločine. Zločin je zločin i treba ga promatrati individualno”, slažem se ali se pitam je li predsjednica misli ozbiljno, je li stoji iza svojih riječi? Nažalost, predsjednica ne misli ozbiljno jer ne brani otkrivanje istine o Drugom svjetskom ratu. Otkrivanje istine u Hrvatskoj naziva se fašizmom, pojavom ustaštva, revizijom povijesti i slično.

Predsjednica je komentirala osuđujuću presudu provokatoru Ercegu pa je govorila o slobodi govora, (Pitanje: zašto je komentirala nepravomoćnu presudu?). U slučaju Erceg se ne radi o slobodi govora, radi se o govoru mržnje kojega dotični širi. On ima pravo na svoje mišljenje ali njegovi javni ekscesi i njegov javni govor mržnje su neprihvatljivi. Nije prihvatljivo njegovo veličanje zločinca Tita i blaćenje branitelja bez obzira kako na to gledaju savjetnici predsjednice.

Predsjednica se susretala s našim iseljenicima širom svijeta ali rezultati su izostali!

Treba podsjetiti Predsjednicu da Hrvatska nije mnogo napredovala u zadnje četiri godine, nisu napravljene nužne reforme, situacija u pravosuđu je katastrofalna, zdravstveni sustav puca po šavovima, ne dozvoljava se demokratsko izjašnjavanje naroda (referendumi), nije promijenjen nakaradni izborni zakon, nije rješeno pitanje blokiranih, onemogućava se glasovanje Hrvatima izvan Hrvatske (mali broj mjesta za glasovanje, neuvođenje elektronskog glasovanja), vanjska politika je katastrofalna, u medijima imamo govor mržnje, širenje lažnih vijesti i cenzuru.  

Ponovno podsjećam na napisano 18. 2. 2018. godine:

Tko su ti „Marginalci“?

To smo mi koji smo branili Hrvatsku, to su udovice hrvatskih branitelja, to su domoljubi koji ukazuju na antihrvatsku politiku hrvatske vlade! Dakle mi „Marginalci“ ( s navodnicima i bez navodnika) smo protiv: uklanjanja HOS-ove ploče,  protiv Jokićeve kurikularne reforme, protiv usvajanja Istanbulske konvencije, protiv financiranja četničkih Novosti, protiv Frljizacije hrvatske kulture, protiv protupravnog financiranja Srpske pravoslavne crkve, protiv političkog imenovanja antihrvatskih konzula i veleposlanika, protiv uhljeba na svim razinama itd.

Što mi „MARGINALCI“ tražimo?

Mi „Marginalci“ tražimo: izmjenu izbornoga zakona, reformu pravosuđa, izmjenu ovršnoga zakona, reformu zdravstva, tražimo istinu o Jasenovcu, zaštiti hrvatskog književnog jezika,  zaštitu obitelji i naše pozitivne tradicije, tražimo procesuiranje zločinaca i udaljavanje antihrvatskih kadrova iz državnih službi (četničkih ubojica i silovatelja, udbaša i kosovaca). To mi „Marginalci“ tražimo bez odgode! 

Dr. sc. Marko Jukić

Hrvatski branitelj i domoljub (takozvani „marginalac“)

Komentari

Continue Reading

Vijesti

Hrvatski Sabor protiv hrvatskog naroda – SRAMOTA

Published

on

By

Dana 15. veljače 2019. godine Sabor je većinom glasova odbio raspisati referendum o promjeni izbornog zakonodavstva i o otkazivanju Istanbulske konvencije.

„Sabor je sa 105 glasova ‘za’, dva suzdržana i 16 protiv, potvrdio zaključak svog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav da nisu ispunjene pretpostavke za raspisivanje dvaju državnih referenduma koje su inicirale građanske inicijative Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj.“

Protiv naroda su glasovali „domoljubni“ HDZ-ovci, „veliki katolici“, vitez, neokomunisti i antihrvatski sateliti Plenkovićeve vlasti.

Odlukom hrvatskog Sabora (koji vodi antihrvatsku politiku) je povrijeđen Ustav i Ustavni zakon o Ustavnom sudu. 

Vlada i Sabor negiraju Ustavno pravo naroda, Članak 1. Ustava RH:

(2) U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.

(3) Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.

Jasno je zašto su vladajući protiv referenduma, Članak 87.:

(5) Odluka donosena na referendumu obvezatna je.

Ustavnopravni stručnjak doc. dr. sc. Mato Palić kaže:

Kako je moguće da dva različita državna tijela (Hrvatski sabor i Ustavni sud) u isto vrijeme mogu biti nadležna odlučiti o istom pitanju (da li je ispunjena jedna od pretpostavki za raspisivanje referenduma)? Kako to da Hrvatski sabor zaključkom koji je donesen prekoračenjem ovlasti može derogirati Ustav i Ustavni zakon o Ustavnom sudu? Znači li takav presedan da će ubuduće Hrvatski sabor moći odlučivati o tome da li je prikupljen dovoljan broj potpisa, a Ustavni sud o ostalim pretpostavkama za raspisivanje referenduma? I kako to da nikada ranije nije proveden takav postupak??”

Njonjo i ostali uhljebi su protiv promjene izbornog zakona jer će izgubiti svoje privilegije. Političkom trgovinom oni (HDZ, SDP, HNS, SDSS i drugi) se uzajamno štite pa nema sankcija za kriminalne radnje, korupciju. Oni ne žele reforme, ne žele izgubiti svoje privilegije (što im sadašnji zakon osigurava) i tako uništavaju državu.

Po Ustavu RH Vlada je odgovorna Hrvatskom saboru, Članak 115.:

(1) Vlada je odgovorna Hrvatskom saboru.

(2) Predsjednik i članovi Vlade zajednički su odgovorni za odluke koje donosi Vlada, a osobno su odgovorni za svoje područje rada.

Međutim praksa pokazuje da je Sabor postao potrčko Vlade (potrčko Ivice, Ive, Zorana ili Andreja).

To je potvrdio i drug Kuščević, koji je lijepo izjavio: “Vlada je usvojila jednoglasno i Sabor će usvojiti Izvješće, Ustavni sud kaže da je sva napravljeno u skladu s Ustavom i zakonima. Ovo što se danas koristiti u dnevno-političke svrhe da bi se postigla mala politička vidljivost, neka služi na čast onima koji to rade.”

Sramotno je da Sabor ne odlučuje o ničemu već izvršava naređenja trenutnog vladara Plenkovića.

Mediji javljaju:

Ministar uprave Lovro Kuščević odgovorio je na optužbe Mostovih zastupnika da su članovi Povjerenstva koji su provjeravali potpise referendumskih inicijativa Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj – uništili kontrolne liste.

“Svi već znamo da su izjave Bulja, Grmoje u javnosti prihvaćene kao apsolutna istina, čudi me da im je promaklo i da ovako manipuliraju. Kompletna lista i popis se nalaze u aplikaciji koja je pohranjena u APIS-u. Svi listići, svaki glas i potpis se čuvaju u Saboru i moguće je u svakom trenu provjeriti je li neki potpis valjan ili nevaljan. Očito gospodi iz Mosta nije stalo od istine, da jest – bili bi se prijavili za uvid i vidjeli valjanost svog potpisa”, kaže ministar Lovro Kučević.

Dakle, može se provjeriti samo svoj potpis i drug Kuščević može raditi i tvrditi što hoće!

Mostovci otišli do Ministarstva uprave:

„Na poziv ministra Kuščevića otišli smo i do Ministarstva uprave, ali ni tamo nismo dobili uvid u dokumentaciju, ali smo dobili odgovor državne tajnice Josipe Rimac da zastupnici nemaju pravo uvida ni u potpise, ni u kontrolne liste bez privole 40-ak tisuća građana čiji su potpisi proglašeni nevažećima, rekao je Petrov.“

Drugarica Rimac im je kazala da moraju imati privolu 40.000 građana, koji su to građani?

Oni nemaju pravo uvida!? OK.

Ako oni nemaju pravo uvida pitanja su: Tko ima pravo uvida osim potpisnika? Je li Ministarstvo uprave pozvalo imenom i prezimenom potpisnike inicijativa da dođu provjeriti zašto su njihovi potpisi nevažeći?

Znaju li građani, koji su dali potpis, da je njihov potpis nevažeći? Zašto ih drug Kuščević nije pozvao da provjere svoj „nevažeći“ potpis kada samo oni mogu provjeriti svoj potpis?

Iz gore navedenog se može zaključiti da Ministarstvo uprave ne dozvoljava provjeru tobože nevažećih potpisa. Radi se o lažima i prevari najgore vrste. Inicijativama ne treba 40.000 potpisa već cca 3.200 potpisa pa je jasno da se radi o sramotnoj prevari.

Protiv volje naroda su, osim uhljeba iz HDZ-a, Plenkovićevi sateliti: pročetnički SDSS, antinarodni HNS, neokomistički SDP i otpadnici iz SDP-a i HNS-a.

Evo bisera vladajuće klike:

Jedan bjednik iz HNS-a govori o krivotvorenju potpisa. Neka pojasni imenom i prezimenom tko je krivotvorio, koliko je krivotvorenih potpisa, je li 40.000 potpisa krivotvoreno?

Sve rasprave bi bile izbjegnute da je drug Kuščević, inače veliki „domoljub“ i „veliki katolik“, dozvolio da predstavnici referendumskih inicijativa budu promatrači, samo promatrači, kod provjere potpisa. Sve bi bilo čisto i pošteno bez bespotrebnih rasprava.

Čemu služi Sabor?

Sabor se sveo na debatni klub gdje se iznose mišljenja, suprostavljeni stavovi, izvode igrokazi (takozvani performansi koji se danima pripremaju), gdje se pojedinci dive svojoj poluidiotskoj izvedbi, a u konačnici bez ikakve veze i potrebe jer je unaprijed odlučeno što će biti izglasano. Kokošari ne glasaju po savjesti već po naputku koje je donije stranka (bez obzira o kojoj se stranci radi).

Da se ukine Sabor narod to ne bi ni primjetio jer tu je Ivica, Ivo, Zoran ili Andrej. Suvišno je imati Sabor kada imaš Ivicu, Ivu, Zorana ili Andreja. Sabor je nepotreban i treba ga ukinuti jer je potrčko premijera i vladajuće klike (principijelne ili neprincipjelne koalicije). Umjesto da dajemo novac za saborske uhljebe dajmo za bolesnu djecu!

Biti protiv svog naroda je zločin!

Dr. Marko Jukić

Komentari

Continue Reading

Vijesti

KVIZ: Sličnosti hrvatskog i ruskog jezika

Published

on

Donosimo kratki youtube video sa zanimljivim kvizom koji ilustrira sličnosti hrvatskog i ruskog jezika, čak neke riječi koriste isključivo ovi narodi, što potkrepljuje tvrdnje o posebnim vezama Hrvata i Rusa.

Naime, prema povijesnim izvorima, upravo Hrvati su utemeljili Kiev, iz kojega je nastala Kii(e)vska Rus, kao temelj buduće ruske, odnosno ukrajinske države…

Pogledajmo zanimljiv video (u obliku simpatične kviz igraonice):

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno