Connect with us

Društvo

Ustaše se mogu vratiti u Hrvatski sabor kao nacionalna manjina

Published

on

 KOME TREBAJU HRVATI?    Strašno je da Ustaša nema u Hrvatskom saboru, a Četnika u istome ima dovoljno i za parlament Velike Srbije. Ustaše su postali rijetkost, osobe jako tražene samo zato da domoljubno nakite petu kolonu. Zašto Bunjevci mogu biti nacija, a Ustaše ne?

Bilo je tužno u utorak 4. listopada u Otvorenom na HTV1. Legendarni Roman Leljak dobronamjerno je iznio konkretne podatke o zastrašujućem genocidu nad Ustašama i Hrvatima nakon završetka Drugog svjetskog rata – od 25. svibnja do 20. lipnja provedena su zastrašujuća smaknuća po Titovom i Staljinovom naputku, uz aplikaciju sovjetskog iskustva iz Katinske šume, gdje su Sovjeti smaknuli sve poljske časnike. Hrvatska Javnost upoznata je s Titovim govorom, u kojemu je najavio da vraćena ustaška i domobranska vojska “neće gledati jugoslavensko sunce”.

Posebno je odzvanjala Leljakova napomena kako je prethodni tjedan pronađena nova grobnica smaknutih Hrvata, svi u dobi od 16 do 29 godina, uglavnom djeca mobilizirana na kraju rata – identifikaciju su olakšavale pločice s imenima i ostala dokumentacija, koju su zločinci ostavili uz žrtve, računajući da će staljinisti i titoisti vladati do kraja svijeta, što se kod nas potvrđuje, ali je u Sloveniji nešto blaža priča. Zločinci su držali da će dokumentacija s vremenom istruliti, zajedno sa žrtvama. Za te potrebe provedena je nedopustiva revizija povijesti, koja nas svojim potvrđenim krivotvorinama obvezuje na novo traganje za istinom.

Tvrtko Jakovina tjera svoje

Samo u Sloveniji na tisuće zločinaca uživaju partizanske mirovine. Tamo je identificirano 15 živih egzekutora zločina u Hudoj jami, koje nitko ne izvodi pred lice pravde. Još strašnije, nitko iz RH nije pokazao zanimanje za novo stratište! Potpisani su međudržavni sporazumi, parlamenti su izglasali rezolucije i zakone, a onda je sve gurnuto pod tepih. U RH najljepši trgovi još uvijek nose ime zločinca Tita. Jednako tužno bilo je promatrati bešćutnog i/ili zlonamjernog “ideološkog povjesničara” Tvrtka Jakovinu i sličnog novinara Dragana Markovinu, kako zločine demonski razvodnjavaju,

pa spominju Hirošimu, Jasenovac i Oluju, toliko odurno da je Ivica Lučić zamolio da se diskusija ne usmjerava prema punskim ratovima, jer se u tom smislu 1941. može gledati kao posljedica 1918. i onda je sve relativno, relativizirano, i opravdano. Srbija se ugodno rasteretila, pa se tamo pojedinci otvoreno deklariraju kao ljuti četnici i/ili Četnici, koji su po novome antifašisti, a zapravo pripadaju zajedno uz partizanske ubojice. Četnici su bili ratni zločinci u više agresija na hrvatske zemlje, a Ustaški pokret pojavio se nakon smaknuća hrvatskih zastupnika u beogradskom parlamentu, da bi nestao u vrtlogu raspada prve Jugoslavije i rata protiv tada odvojene hrvatske države pod njemačkom i talijanskom okupacijom. Bojim se da niti kod nas nećemo dohvatiti istinu dok se javno ne dopusti identitet ustaše i/ili Ustaše, kako onih iz Ustaškog pokreta, kojima je za rata okupator prepustio pojedine servisne funkcije, dok su ratni ustaše zapravo bili elitna vojna postrojba okupirane NDH, koja se opravdala svojim nevjerojatnim otporom prema Talijanima i njihovom pokušaju obnove Rimskog Carstva.

Tko su Bunjevci, a tko Ustaše?

Zanimljivo, Srbi su za Oluje napustili RH, barem tako tvrdi njihov zastupnik Milorad Pupovac, a u Hrvatskom saboru i dalje imaju dodatna tri manjinska zastupnika.

Ako prihvatimo Pupovčevu tezu, u Hrvatskoj su ostali samo Srbi na visokim pozicijama, a Pupovac upravo provodi kampanju da se ostali vrate na čelo naših javnih poduzeća. Kako odnosi stoje, u Hrvatskoj će ostati samo dobro pozicionirane osobe. Tko će raditi i puniti državnu blagajnu, kao i kase za često protuhrvatski nasađene manjine i manjinsko “civilno” društvo, za svu tu preskupu obrnutu diskriminaciju? Isto tako, ako su Ustaše manjina, kao što se tvrdi, vrijeme je da dobiju svoje zastupnike, ovisno o broju protjeranih i ubijenih, pa i svoje ljude na svim visokim pozicijama. Odnose li se HDZ-ove najave društvene integracije i na Ustaše? A da bi se mogao odrediti broj ustaških zastupnika, potrebito je u popisu stanovništva dodati zasebnu kućicu ili oznaku za Ustaše, kao što je imaju Bunjevci u srbijanskom popisu. Zar su buna i ustanak toliko različiti pojmovi? Po čemu se toliko razlikuju Rakovička buna i Velebitski ustanak?U popisu stanovništva trebamo razvrstati Hrvate prema njihovim karakteristikama, pa kada se netko izjasni da je Hrvat, a ne Ustaša, onda znate da je kastriran, pa možete postaviti nekakvu spasonosnu demografsku politiku, dajući veće poticaje Ustašama, kao što ih Srbijanci dijele Bunjevcima i Četnicima, odnosno Srbima.

Naime, što je više Ustaša, natalitet će rasti, pa ćemo prije izaći iz ekonomske i društvene krize, i u tome smislu potrebito je provesti edukaciju o državnom trošku. Znam da je mnogim kastriranim Hrvatima to neprihvatljivo, ali je to cijela neugodna istina.

Zašto Nijemci nemaju svog zastupnika?

Kada je hrvatski branitelj Robert Bosak pokušao ući u Hrvatski sabor kao zastupnik njemačke manjine, jugosloveni i orjunaši pakosno su se cerili: “Ha, ha, ha, vas smo sve pobili 1945.” U spomenutom Otvorenom, Jakovina je panično plakao nad pobijenim Nijemcima i protjeranim Talijanima! Zašto vidite samo hrvatske žrtve? – pitao je i obrisao suze. Možete misliti koliko je bio iskren prema “mrskom Nemcu”. Tvrtko Jakovina i Hrvoje Klasić su proizvodi oca i sina Goldstein i štićenici Bude i Mese. Na kraju su Bosaku orjunaši pri govorili da je Bodsak poljsko prezime, da je Robert Bosak zapravo Poljak, poput “Nijemca” Fridricha Nietzschea, i da nije branio Njemačku, nego Hrvatsku. Na to je Bosak prihvatio novu igru i zatražio da uđe u Sabor kao zastupnik Poljaka. I još je tvrdio da su svi Hrvati podrijetlom iz Poljske! Zamislite taj braniteljski bezobrazluk. Bože moj, u toj “ustaškoj Hrvatskoj” braniteljima nije dopušteno niti da se sami izjasne o svojoj nacionalnosti. Na kraju je Bosak shvatio da je okupatoru svejedno koje je nacionalnosti, i da ga smeta gola činjenica da je hrvatski branitelj. Osobno odbijam biti pripadnik takve “većinske” nacije, pa sam radije manjinac, Ustaša. Čemu zastupnici Poljaka u Hrvatskom saboru, kada su Poljaci zapravo ugroženi u svojoj Poljskoj, gdje ih o našem trošku Oliver Frljić iz Travnika uvjerava, zapravo ubjeđuje, da se trebaju suočiti sa svojom nacističkom prošlošću. Tko je ubijen u Katinskoj šumi? O čemu vi Poljaci pričate? Kao, svi su Poljaci zapravo Frljavi! Kakve budaletine izbaci Vrbas, to je nevjerojatno! Zanimljivo je da istom Frljavom nije palo na pamet da ode nizvodno do Banja Luke, i tamošnje frljave silovatelje suoči s njihovom zločinačkom prošlošću, sa zastrašujućom činjenicom da je paradržava Republika Srpska stvorena na ratnom zločinu. Ne, i s desne strane Une Frljavi ismijava strogo katolike i muslimane: Isus silazi s križa i siluje muslimanku.   

Zašto u Hrvatskom saboru nema Ustaša? 

Jesu li i Ustaše podrijetlom iz Poljske, ili su stigli iz Italije i Mađarske, ili su se ponovno pojavili kao uznici srbijanskih logora? Mora biti da su katolici? Ostaje fenomen da Predrag Matić nije iz srbijanskog logora izašao kao Ustaša. To je ta snaga identiteta, koji zasigurno nije hrvatski. Čak je i hrvatski Srbin Zoran Šangut iz srbijanskog logora izašao kao Hrvat, a Fred Predrag se ne da. Kada sam po Bosakovom receptu slično pokušao provesti sa svojom nacionalnom manjinom Ustaša, partijski kreteni ponovno su crkavali od smijeha: “I vas smo 1945. sve pobili!” Naravno, kada se u Otvorenom nađu nasuprot Leljaku, onda se brzo transformiraju u dobronamjerne osobe, koje pozivaju na nacionalno pomirenje. Proširena je predrasuda da Ustaše mogu u Sabor samo na listama pravaša. A Zlatko Hasanbegović? Kako je u Sabor ušao Željko Glasnović? E, vidite, to ipak nisu pravi Ustaše. Javno su se distancirali od ustaškog režima u NDH! Htjeli bi biti Ustaše, ali ne žele ući u pravaške stranke! Zar to nije sumnjivo? Dobro, možda su ti ljudi Ustaše u narodnosnom smislu? Poput Hrvata Bunjevaca koji su se priklonili Četnicima? Postojala je nekakva mogućnost da se Ustaše provuku u Sabor na listama HDZ-a i SDP-a, ali je i to ipak neizvedivo, jer ako u tim strankama samo naslute da volite svoju naciju i da ona nije srpska, crno vam se piše. Posebna “višestranačka” falanga orjunaša i labradorovaca provjerava sve zastupnike na ustaški sadržaj. Dakle, Zlatko Hasanbegović je ostao u HDZ-u samo zato što stvarno nije Ustaša.

Ustaše kao nacija

Čovjek si! Ustani! Uspravi se dostojanstveno, budi Ustaša! Na posljednjem domovinskom kongresu obnovio sam drevne axiome ustaške nacije. Sve je određeno lingvistički, simbolički  u znaku slova U, od Univerzuma do naše prapostojbine Ugarit, u kojoj se pojavio prvi alfabet i napisano izvorno U. Ono vruće vrilo U! Naravno da za počecima ustaškog jezika tragamo u drevnoj ugaritskoj civilizaciji, izvoru pismenosti. “Kockasti” tog vrimena nisu bili crveno-bili, nego crveno-modri. Zbog njihove ljubičaste odjeće i trgovanja s ljubičastom tkaninom zvali su ih Feničanima. Crkva je mudro od Feničana preuzela “boju ljubavi”. Ako je crvenu primjesu nadvladavala plava ili modra boja mora, neba i Univerzuma, dominirao je duh, pa se takva osoba uspravljala kao dostojanstveni Ustaša iz drevnog Ugarita. Veća sadržina crvene boje ukazivala je na dominaciju krvi i nasilja, pa je prirodno tome postala boja Partije. U tom je smislu kod Hrvata prevladao grb s vodećim bijelim poljem, a poklonici vodećeg crvenog polja odgovaraju da je duh zatvoren u tijelo, a ne obrnuto. Nikad se ne zna. Možda crveno, boja juga, zaista prezentira Crvenu Hrvatsku? Napominjem da je u odnosu na stare Ustaše i Duhovnike iliti Duvnjake jezik prošao svoju genezu “na putu prema dolje”, pa je tako nasilno približavan srpskom, da se lakše provede posrbljivanje. U duvanjskom kraju održala se i poneka avarska riječ. Primjerice, izvorišno i vrelno postalo je vrelina, pa se pridodalo spretno avarsko veranje i verlina, da bi se u modernoj transkripciji odvojila vrlina, koja zapravo zvuči kao crknuta kokoš ili neka druga mrljina. Ovdje dolazimo tek do ustaškog jezičnog međubića, a koliko se trebamo promijeniti na povratku u drevni Ugarit i Isusov zavičaj, to je zaista avantura duha i privlačna potraga za temeljnim ustaškim identitetom. Zapamtite da su u starih Ustaša veznici bili strogo samoglasnici. Neke smo znakove i pripadna slova posve potisnuli, tijekom prilagodbe latinskoj osnovi, da bi onda došlo do te nesretne prisilne kompatibilnosti u odnosu na srpsku ćirilicu, dodavanja ćiriličnih “čćđšž” pod izgovorom uvažavanja glagoljice, pa se može reći da smo “kulturno” podivljali.

Neke prijelomne trenutke u povijesti trebamo prepoznati. Godine 1941. raspala se prva Jugoslavija, ali nismo dobili priliku nego veliku nepriliku. Zato se prava prilika pojavila 1991. nakon raspada druge Jugoslavije. Uglavnom na tragu nacionalne tuge, našeg nacionalnog pletera i pletenica naših djevojčica smaknutih u Hudoj jami i na mnogim drugim stratištima za Ustaše. Danas vidimo da je pomirenje s Hrvatima obmana, da su Ustaše ostali sami kao i 1945. Da su u “pomirenoj” zemlji progonjeni žešće i temeljitije nego u obje Jugoslavije. Kolone Ustaša ponovno odlaze preko granice. Sveukupno gledano, mi Ustaše imamo svoje i zasebno: identitet i temeljno drevno nacionalno biće, civilizacijska i civilizirana pripadnost, jezik i pismo, rodoslovlje, simboli (grb, zastava, himna), povijest, pjesme i mučenici, među takvima i književnici i drugi umjetnici i znanstvenici. Mi smo nacija! Za početak prihvatljive demokratske bitke za sebe i svoje, bit će dovoljno dovesti u Sabor desetak ustaških zastupnika na razini nacionalne manjine. Društvena integracija? Asimilacija Hrvata ili Croata, kako se već zovu? Ne, slab je to materijal.

Tvrtko Dolić

Komentari

Društvo

Predrag Mišić: Milorad je shvatio da je politička prošlost…

Published

on

Na ispade saborskog zastupnika Milorada Pupovca u Saboru u srijedu reagirao je vukovarski branitelj i član HKS-a Predrag Mišić Peđa, postom naslovljenim – BEZ PRESEDANA

Jedini zaključak koji mogu donijeti je da je gospodin Milorad shvatio da je politička prošlost i da više nema kredibilitet predstavljati srpsku nacionalnu manjinu – Piše Mišić.

Vi, gospodine Pupovac, nikada niste htjeli graditi suživot i sad vam je došao kraj.

U Hrvatskom saboru, ne pamtim  takvu drskost, prostačenje i vrijeđanje samo zato što netko misli drugačije.
Nazivati nekoga citiram “pede*činom” i huljom i od tebe je Milorade previše. Što je sljedeći korak? Batinanje

Koristeći sabornicu da bi liječio svoje frustracije, uvidjevši da gubi tlo pod nogama, kao ranjena zvijer obrušio se na sve koji razmišljaju drugačije.
Opet koristiš srpsku manjinu kao živi štit.

Gubiš Milorade, pogledaj koliko si glasova dobio.

Ti si prošlost

A od predsjednika sabora tražim najoštriju osudu i sankcije. Gospodine premijeru Plenkoviću, hoćete li i ovo okarakterizirati kao slobodu govora ili govor mržnje što svakom normalnom je.

A da, umalo da zaboravim, sve što ste nabrojali i vama istom mjerom, napisao je vukovarski branitelj Predrag Peđa Mišić

Komentari

Continue Reading

Društvo

RUŠE LI SRBI RVL!? BUKIĆ IM ODGOVORIO: “Ligi je kraj ako ne želite igrati u Dalmaciji!”

Published

on

Pitanje je, odgovara li srbskom VS-u uopće nastavak igranja u Regionalnoj vaterpolskoj ligi, pa sad ovo koriste da se elegantno izvuku iz nje…

“Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL ” – rekao je dopresjednik i direktor HVS-a Perica Bukić.

Na ultimatum iz Beograda u kojem srbijanski klubovi ne žele igraju u Splitu ni 200 kometara od Splita (a to znači praktično, u cijeloj Dalmaciji) priopćenjem se oglasio Hrvatski vaterpolo savez.

“Slijedom sastanka čelništva Vaterpolskog saveza Srbije održanog 13. veljače 2019. sa vodećim ljudima srpskih klubova koji se natječu u Regionalnoj vaterpolskoj ligi (RVL), Hrvatski vaterpolski savez izražava iskreno žaljenje donešenom odlukom svojih sportskih kolega iz Beograda.

Donešen zahtjev i zaključak Vaterpolskog saveza Srbije i tamošnjih klubova nažalost u praksi nije provediv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolske lige. Duboko vjerujemo da se rješavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebice nakon službenog uručenog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se jamči sigurnost svim budućim sudionicima vaterpolskih nadmetanja, a koje je upućeno Povjerenstvu za natjecanje.

Hrvatskom vaterpolskom savezu, a uvjeren sam i hrvatskim klubovima potpuno je neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice naših čak 7 klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima.

Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VS Srbije. 

Kada bih karikirao, da bi udovoljili njihovim zahtjevima morali bi sagraditi olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita.

Stoga se odluka VS Srbije o neigranju u Dalmaciji može iščitati nažalost jedino kao njihovo odustajanje od RVL.

Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL, a prije svega s HVS-om kao direktno uključenim.

Vezano uz sve navedeno, ako su klubovi iz Srbije spremni odigrati završnicu ovosezonske RVL kako je to propozicijama i predviđeno, mi u Hrvatskoj ćemo takav stav podržati. 

Ako Vaterpolski savez Srbije uistinu ustraje s namjerom da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem format više neće egzistirati. 

Regionalna vaterpolska liga je podsjećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svjetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti.

Hrvatski vaterpolski savez će u najkraćem roku poslati svoj stav Vaterpolskom savezu Srbije na koji ćemo čekati službeno očitovanje.

Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a

Očito Srbi imaju neke druge razloge, pa su ovaj incident iskoristili da možda potiho napuse Ligu – čuje se u kuloarima…

foto: screenshot

Komentari

Continue Reading

Društvo

Žuti prsluci zbog cenzure napuštaju Facebook i odlaze na ruski VK

Published

on

Susret Macron – Zuckerberg – je li dogovorena suradnja (protiv žutih prsluka?) – Izvor: Twitter

KAKO FRANCUSKA VLADA ‘SURAĐUJE’ S FACEBOOKOM Bježeći od cenzure na Facebooku, Žuti prsluci “sele” malo pomalo na rusku društvenu mrežu VKontakte. Sputnik je razgovarao s organizatorom društvenih grupa kako bi razjasnio novonastali fenomen.

Odnedavno na ruskoj društvenoj mreži VKontakte (VK), jedna grupa Žutih prsluka broji više od tisuću članova. Najveća grupa Žutih prsluka koju zovu Info Blokada Žuti prsluci već ima više od 2.500 članova. Baš kao i na Facebooku, ove stranice sadrže informacije o blokadama, kao i video zapise i slike snimljene tijekom prosvjeda u francuskim gradovima. Većina publikacija je na francuskom jeziku.

Nakon što je otkriven ovaj fenomen, na pitanje zašto se sve više žutih prsluka mobilizira na VK, odgovor je bio jasan: “Želimo biti anonimni zbog “ogromne cenzure” na Facebooku. Mnogi prosvjednici preferiraju rusku alternativu”.

“Facebook je služio za komunikaciju na početku pokreta i za mnoge Žute prsluke je i dalje glavni komunikativni kanal. Međutim, postoji velika cenzura čim krenemo komunicirati između grupa kako bismo se okupili“, tvrdi sugovornik Sputnika.

Kaže da se osobno suočio s “velikom cenzurom”. Kontinuirano mu je zabranjen pristup grupama Facebooka i po nekoliko dana. Na kraju je bio potpuno blokiran pod izgovorom da “robot detektira anomalije”.

“Ponovno sam otvorio još jedan račun, još uvijek na Facebooku […] i ponovno oformio grupu s više od 1.500 članova, ali sam iznova bio žrtva cenzure. Slike su izbrisane bez ikakvog razloga, jer nikoga nisu vrijeđale. Na kraju je pristup računu blokiran”, ogorčeno objašnjava sugovornik.

Nakon svega, odlučio ja otvoriti grupu na ruskoj mreži VK, koju uzima za mjesto slobode gdje je moguće organizirati se bez cenzure.

Žuti prsluci na VK mreži

Upitan o tvrdnjama francuske vlade koja optužuje ruske medije, uključujući i Sputnika, za uplitanje u francuske unutarnje poslove, ovaj žuti prsluk napominje da su te izjave “bez osnova”.

“Vlada je toliko očajna da će optužiti mog psa da ohrabruje žute prsluke. Da, oni mogu reći da Rusija stoji iza svega, ali mi znamo da to nije istina”, završava žuti prsluk.

Također je podsjetio da je u svibnju prošle godine Emmanuel Macron upoznao Marka Zuckerberga. Prema Sputnikovom sugovorniku, “vjerojatno je” postignut određeni “sporazum između njih”.

Podsjetimo, nekoliko mjeseci nakon ovog sastanka, francuski predsjednik najavio je nadolazeće partnerstvo između vlade i Facebooka. Društvena mreža pristala je otvoriti svoja vrata za “četiri do pet stručnjaka” koje je imenovala francuska vlada kako bi im pokazali kako se moderiraju komentari.

Kontaktiran od strane BFM TV-a, Facebook je uvjerio da “nije dobio zahtjev od francuske vlade za suzbijanje sadržaja vezanog uz događaje”.

Ipak, mnogi žuti prsluci okrivljuju platformu koju je osnovao Mark Zuckerberg da djeluje protiv njih. Primjerice, nakon izmjena sredinom siječnja na Facebooku, “Službeni žuti brojač članova” smanjio se za gotovo milijun članova. Brojač je umjesto 2,8 milijuna pokazao 1,8 milijuna članova.

Izvor: SputnikNews

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno