Connect with us

Društvo

U INDIJI SE ZBOG MONSANTA UBILO NEKOLIKO TISUĆA FARMERA!

Published

on

ZASTUPNICI, ZNAJU LI VAŠE ŽENE I DJECA DA IH TRUJETE? Proljev, poremećaj vida i disanja, svrbež kože, 6-8 puta veće oštećenje DNA, neplodnost, pobačaji, poremećaj u novorođenčadi, umanjenja veličina glave, genetske promjene centralnog nervnog sustava, uvećana smrtnost stanica koje sudjeluju u formiranju skeleta,oštećenja očiju, nerazvijeni bubrezi … su posljedice restrukturiranja privrede na GMO – piše na fb stranici Istinom protiv laži

Argentinska vlada u želji da izvuče zemlju iz duboke ekonomske recesije, 1990. Restrukturirala je svoju privredu na genetički modificiranoj (GM) soji, namijenjenoj izvozu. Jedini znanstveni oslonac u prilog takvoj odluci bili su znanstvenici podaci vlasnika GM soje-korporacije Monsanto.

Način rada Monsanta već je prepoznatljiv u svijetu. Potkupi i vladaj, tipičan način rada gangstera sa Wall Streeta po uzoru na američke gangstere iz vremena Al Caponea, Lucky Luciana i drugim mafijaških obitelji.

Danas, 15 godina nakon početka sjetve soje, preko 56 % (oko 19 milijuna hektara) argentinskih oranica zasijano je GM RoudupReady (RR) sojom-tolerantnom na Monsantov herbicid Roundup.

>> ZLOGLASNI MONSANTO USKORO PREUZIMAJU CIJELU SLAVONIJU, CENTRALA U OSIJEKU!

Zahvaljujući velikim poljoprivrednim poduzetnicima i transnacionalnim korporacijama i korumpiranim političarima i medijima , taj proizvodni program ‘prihvaćen’ je kao ekonomski uspjeh. Istovremeno 200 tisuća malih poljoprivrednika iseljeno je sa zemlje( obrađivali su 8 milijuna hektara) .

EU uvozi godišnje oko 38 milijuna tona RR soje bez uvoznih carina. Zbog otpora Europljana prema RR-soji, ova jeftina soja završava kao stočna hrana na velikim industrijskim farmama, a rezultat je niska cijena mesa , jaja i mlijeka, kojoj mali farmeri EU-a ne mogu konkurirati, a o ‘kvaliteti’ ovih proizvoda sve znamo!

ŠTO JE ROUNDUP?

Roundup je smjesa aktivne tvari glifosata, te aditiva AMPA, POEA i drugih koji su poslovna tajna proizvođača. U prometu su četiri različite formulacije Roundupa (Express, Bioforce,Travaux i Travaux Plus.) Sve četiri formulacije testirane su u laboratoriju na tri kulture humanih stanica. 24 sata nakon testiranja, sa mnogo manjom koncentracijom od one koja se preporuča u poljoprivredi, sve su stanice uginule.

Otrovnost Roundupa nije proporcionalna koncentraciji glifosata. Povećava se s koncentracijom, vremenom i prisutnošću aditiva.

Argentinska polja RR soje svake se godine prskaju s 200-300 milijuna litara herbicida, uglavnom Roundupa i Atrazina. Ovi herbicidi imaju negativan učinak na okoliš i zdravlje 120 milijuna ljudi.

>> (VIDEO) MAĐARI SPALILI SVA POLJA GMO-a! TAKO SE PONAŠA DOMOLJUBNA VLADA!

Koje su posljedice?

U regijama uzgoja već nekoliko godina liječnici registriraju ozbiljne zdravstvene poremećaje uzrokovane prskanjem.

1. Akutni učinak: Proljev, poremećaj vida i disanja, svrbež kože

2. Kronični učinci: nakon dužeg vremena 6-8 puta veće oštećenje DNA, neplodnost, pobačaji, poremećaj u novorođenčadi, umanjenja veličina glave, genetske promjene centralnog nervnog sustava, uvećana smrtnost stanica koje sudjeluju u formiranju skeleta,oštećenja očiju, nerazvijeni bubrezi.

3. Glifosat se ne razgrađuje , već se nakuplja u stanicama. Izvješća za 10 godina pokazuju
do pet puta uvećanu učestalost mana kod novorođenčadi. Učestalost pobačaja stalno raste, pa ima žena koje su imale i do pet uzastopnih pobačaja.

4. Glifosati se akumuliraju u vodama i tlu, te tu ostaju godinama. Istovremeno Monsanto širi neistinite tvrdnje o biorazgradivosti glifosata u tlu.

5. Kako bi se osigurale nove proizvodne površine masovno se sijeku šume. Na starim i novim površinama RR soja se više godina uzastopno sije kao monokultura, stvarajući tako dodatne ekološke probleme i smanjenje biološke različitosti.

6. Europljani odbijaju konzumirati hranu od GM soje te meso, mlijeko i jaja od životinja hranjenih GM sojom. Naš bivši premijer Milanović dozvolio je Monsantu da ne mora na proizvodima označavati da su GMO!

Što se dogodilo u Indiji nakon 10 godina uzgoja GM pamuka ?

Argentina i Indija stravični su primjeri stradanja izazvanih sjetvom GM usjeva. Iz njihovih primjera bi trebali naučiti kako se zaštititi od agresivnih korporacija i domaćih korumpiranih političara i znanstvenika.

>> SUKOB DIVOVA: Svjetska zdravstvena organizacija tvrdi da Monsanto proizvodi uzrokuju rak

 

Dok Monsanto i njegov predstavnik u Indiji uporno tvrde da je GM pamuk povećao dohodak indijskog farmera, A S C of Indija ih proziva zbog neistinitog izvještavanja.
Dvije trećine površina pod GM pamukom, zbog suše u 2011., imali su 50% umanjen urod.

Osnovna metoda ‘uspješnosti’ Monsanta u osvajanju novih zemalja je korupcija odnosno kupovanje političara na vlasti ili iskorištavanje njihove gluposti.

Farmeri koji su podigli kredite za GM sjeme i mineralna gnojiva sada nemaju odakle vratiti kredit.

Posljedica su masovna samoubojstva farmera dužnika. Samo u državi Maharashtra samoubojstvo je izvršilo do danas nekoliko tisuća farmera ( 2011. godine 3,141 farmer je izvršio samoubojstvo)!

>> Londonska studija šokirala i Monsanto – GMO izrazito kancerogen!

To je Monsanto kojeg je doveo Stjepan Mesić, to je Monsanto zbog kojeg slavonski farmeri propadaju, to je Monsanto koji je instalirao Oreškovića kako bi mu (pro)dao preostalu plodnu slavonsku zemlju na kojoj planira posaditi specijalno sjeme samo za Hrvate , točnije ustaše kako nas nerijetko vole etiketirati hrvatski i srpski političari.

Hoće li im to uspjeti ovisi samo o nama.

Naši političari na vlasti su samo pijuni koji moraju odraditi ono za što su dobili novce. To je hrvatska zbilja, to je žalosna istina.

Narod im to nije dozvolio i oni se nemaju pravo tako ponašati.

Jesu li uopće svjesni da će i njihova djeca jesti Monsantove proizvode, da će i njihove kćeri sutra rađati deformiranu djecu!?Ako nisu toga svjesni onda nisu normalni ljudi!

Pripremio: Ivica Luka Vrkić

Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima ( Universal Declaration of Human Rights)
Član 19.

Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice.
Sva ljudska bića su rođena slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima.

Podsjećamo na vašu prisegu,

“Prisežem svojom čašću da ću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske”.

/Ovo je naš link na kojem svakodnevno možete čitati naše objave/

Nismo ni lijevi ni desni, nismo ni kupljeni ni korumpirani. Pišemo istinu i samo istinu. Istinu ćemo pisati i ponavljati sve dok njihova ISTINA ne postane ono što jest, LAŽ I IZDAJA!

Komentari

Comments

Društvo

Predrag Mišić: Milorad je shvatio da je politička prošlost…

Published

on

Na ispade saborskog zastupnika Milorada Pupovca u Saboru u srijedu reagirao je vukovarski branitelj i član HKS-a Predrag Mišić Peđa, postom naslovljenim – BEZ PRESEDANA

Jedini zaključak koji mogu donijeti je da je gospodin Milorad shvatio da je politička prošlost i da više nema kredibilitet predstavljati srpsku nacionalnu manjinu – Piše Mišić.

Vi, gospodine Pupovac, nikada niste htjeli graditi suživot i sad vam je došao kraj.

U Hrvatskom saboru, ne pamtim  takvu drskost, prostačenje i vrijeđanje samo zato što netko misli drugačije.
Nazivati nekoga citiram “pede*činom” i huljom i od tebe je Milorade previše. Što je sljedeći korak? Batinanje

Koristeći sabornicu da bi liječio svoje frustracije, uvidjevši da gubi tlo pod nogama, kao ranjena zvijer obrušio se na sve koji razmišljaju drugačije.
Opet koristiš srpsku manjinu kao živi štit.

Gubiš Milorade, pogledaj koliko si glasova dobio.

Ti si prošlost

A od predsjednika sabora tražim najoštriju osudu i sankcije. Gospodine premijeru Plenkoviću, hoćete li i ovo okarakterizirati kao slobodu govora ili govor mržnje što svakom normalnom je.

A da, umalo da zaboravim, sve što ste nabrojali i vama istom mjerom, napisao je vukovarski branitelj Predrag Peđa Mišić

Komentari

Continue Reading

Društvo

RUŠE LI SRBI RVL!? BUKIĆ IM ODGOVORIO: “Ligi je kraj ako ne želite igrati u Dalmaciji!”

Published

on

Pitanje je, odgovara li srbskom VS-u uopće nastavak igranja u Regionalnoj vaterpolskoj ligi, pa sad ovo koriste da se elegantno izvuku iz nje…

“Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL ” – rekao je dopresjednik i direktor HVS-a Perica Bukić.

Na ultimatum iz Beograda u kojem srbijanski klubovi ne žele igraju u Splitu ni 200 kometara od Splita (a to znači praktično, u cijeloj Dalmaciji) priopćenjem se oglasio Hrvatski vaterpolo savez.

“Slijedom sastanka čelništva Vaterpolskog saveza Srbije održanog 13. veljače 2019. sa vodećim ljudima srpskih klubova koji se natječu u Regionalnoj vaterpolskoj ligi (RVL), Hrvatski vaterpolski savez izražava iskreno žaljenje donešenom odlukom svojih sportskih kolega iz Beograda.

Donešen zahtjev i zaključak Vaterpolskog saveza Srbije i tamošnjih klubova nažalost u praksi nije provediv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolske lige. Duboko vjerujemo da se rješavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebice nakon službenog uručenog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se jamči sigurnost svim budućim sudionicima vaterpolskih nadmetanja, a koje je upućeno Povjerenstvu za natjecanje.

Hrvatskom vaterpolskom savezu, a uvjeren sam i hrvatskim klubovima potpuno je neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice naših čak 7 klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima.

Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VS Srbije. 

Kada bih karikirao, da bi udovoljili njihovim zahtjevima morali bi sagraditi olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita.

Stoga se odluka VS Srbije o neigranju u Dalmaciji može iščitati nažalost jedino kao njihovo odustajanje od RVL.

Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL, a prije svega s HVS-om kao direktno uključenim.

Vezano uz sve navedeno, ako su klubovi iz Srbije spremni odigrati završnicu ovosezonske RVL kako je to propozicijama i predviđeno, mi u Hrvatskoj ćemo takav stav podržati. 

Ako Vaterpolski savez Srbije uistinu ustraje s namjerom da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem format više neće egzistirati. 

Regionalna vaterpolska liga je podsjećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svjetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti.

Hrvatski vaterpolski savez će u najkraćem roku poslati svoj stav Vaterpolskom savezu Srbije na koji ćemo čekati službeno očitovanje.

Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a

Očito Srbi imaju neke druge razloge, pa su ovaj incident iskoristili da možda potiho napuse Ligu – čuje se u kuloarima…

foto: screenshot

Komentari

Continue Reading

Društvo

Žuti prsluci zbog cenzure napuštaju Facebook i odlaze na ruski VK

Published

on

Susret Macron – Zuckerberg – je li dogovorena suradnja (protiv žutih prsluka?) – Izvor: Twitter

KAKO FRANCUSKA VLADA ‘SURAĐUJE’ S FACEBOOKOM Bježeći od cenzure na Facebooku, Žuti prsluci “sele” malo pomalo na rusku društvenu mrežu VKontakte. Sputnik je razgovarao s organizatorom društvenih grupa kako bi razjasnio novonastali fenomen.

Odnedavno na ruskoj društvenoj mreži VKontakte (VK), jedna grupa Žutih prsluka broji više od tisuću članova. Najveća grupa Žutih prsluka koju zovu Info Blokada Žuti prsluci već ima više od 2.500 članova. Baš kao i na Facebooku, ove stranice sadrže informacije o blokadama, kao i video zapise i slike snimljene tijekom prosvjeda u francuskim gradovima. Većina publikacija je na francuskom jeziku.

Nakon što je otkriven ovaj fenomen, na pitanje zašto se sve više žutih prsluka mobilizira na VK, odgovor je bio jasan: “Želimo biti anonimni zbog “ogromne cenzure” na Facebooku. Mnogi prosvjednici preferiraju rusku alternativu”.

“Facebook je služio za komunikaciju na početku pokreta i za mnoge Žute prsluke je i dalje glavni komunikativni kanal. Međutim, postoji velika cenzura čim krenemo komunicirati između grupa kako bismo se okupili“, tvrdi sugovornik Sputnika.

Kaže da se osobno suočio s “velikom cenzurom”. Kontinuirano mu je zabranjen pristup grupama Facebooka i po nekoliko dana. Na kraju je bio potpuno blokiran pod izgovorom da “robot detektira anomalije”.

“Ponovno sam otvorio još jedan račun, još uvijek na Facebooku […] i ponovno oformio grupu s više od 1.500 članova, ali sam iznova bio žrtva cenzure. Slike su izbrisane bez ikakvog razloga, jer nikoga nisu vrijeđale. Na kraju je pristup računu blokiran”, ogorčeno objašnjava sugovornik.

Nakon svega, odlučio ja otvoriti grupu na ruskoj mreži VK, koju uzima za mjesto slobode gdje je moguće organizirati se bez cenzure.

Žuti prsluci na VK mreži

Upitan o tvrdnjama francuske vlade koja optužuje ruske medije, uključujući i Sputnika, za uplitanje u francuske unutarnje poslove, ovaj žuti prsluk napominje da su te izjave “bez osnova”.

“Vlada je toliko očajna da će optužiti mog psa da ohrabruje žute prsluke. Da, oni mogu reći da Rusija stoji iza svega, ali mi znamo da to nije istina”, završava žuti prsluk.

Također je podsjetio da je u svibnju prošle godine Emmanuel Macron upoznao Marka Zuckerberga. Prema Sputnikovom sugovorniku, “vjerojatno je” postignut određeni “sporazum između njih”.

Podsjetimo, nekoliko mjeseci nakon ovog sastanka, francuski predsjednik najavio je nadolazeće partnerstvo između vlade i Facebooka. Društvena mreža pristala je otvoriti svoja vrata za “četiri do pet stručnjaka” koje je imenovala francuska vlada kako bi im pokazali kako se moderiraju komentari.

Kontaktiran od strane BFM TV-a, Facebook je uvjerio da “nije dobio zahtjev od francuske vlade za suzbijanje sadržaja vezanog uz događaje”.

Ipak, mnogi žuti prsluci okrivljuju platformu koju je osnovao Mark Zuckerberg da djeluje protiv njih. Primjerice, nakon izmjena sredinom siječnja na Facebooku, “Službeni žuti brojač članova” smanjio se za gotovo milijun članova. Brojač je umjesto 2,8 milijuna pokazao 1,8 milijuna članova.

Izvor: SputnikNews

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno