Connect with us

Društvo

Tvrtko Dolić: Zoran Milanović treba provoditi svoja predizborna obećanja

Published

on

TIHI DRŽAVNI UDAR     Preseljenje s Pantovčaka bilo je predizborno obećanje Stipe Mesića, ali ga Ivica Račan nije nametao. Neobjavljeni državni udar na predsjedničku funkciju Kolinde Grabar Kitarović živjet će kao dnevna opstrukcija njene dužnosti. Sve podsjeća na sklanjanje dokumentacije Udbe prilikom osamostaljenja RH. Često imamo slučaj da političari radije provode tuđa obećanja nego svoja.

Zoran Milanović podbacio je na svim područjima, pa sada “pomaže” predsjednici Kolindi. Što god Milanović dotakne, to se raspada, pa računa da tako može destabilizirati i predsjednicu Kolindu. 

Plan 21 sveo se na samo jednu točku – opstrukcija Hrvatske. Svuda u svijetu je običaj da predsjednik na odlasku ne donosi nikakve značajne odluke bez pristanka osobe kojoj predaje svoju dužnost, a “naš” je krenuo u selidbu svog ureda, kao da vodi kiosk. U sklopu šire promocije stranog i tuđinskog interesa, umjesto da pomognu korisnicima stambenih kredita s klauzulom u švicarskom franku, Milanović i Lalovac spašavaju strane poslovne banke, prebacujući na grbaču svih nas loše pozicije u portfelju poslovnih banaka. Ovdje promatramo dva aspekta zavjere protiv predsjednice Kolinde. 

Simbolička razina

Titove rezidencije bile su i ostale predsjedničke. Time je RH određena u okvirima

Vladajućoj jugoslavenskoj struji jako je važno da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović preseli sa svoje pozicije u savezu NATO u Titovu rezidenciju. U protivnom, gdje će to nacionalističko divljanje završiti? Zamislite tu pamet! Stanovnike Hrvatske nazvala je Hrvatima! Kao da stanovnike Njemačke nazovete Nijemcima.

titoističkog naslijeđa, koje je prisutno u svim porama našeg društva. Banski dvori su bombardirani zbog više ciljeva, a ne trebamo previdjeti da je Franjo Tuđman nakon toga završio u Titovoj rezidenciji na Pantovčaku. Vladajućoj jugoslavenskoj struji jako je važno da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović preseli sa svoje pozicije u savezu NATO u Titovu rezidenciju. U protivnom, gdje će to nacionalističko divljanje završiti? Zamislite tu pamet! Stanovnike Hrvatske nazvala je Hrvatima! Kao da stanovnike Njemačke nazovete Nijemcima. Ako partizani danas popuste, sutra će predsjednica Kolinda tražiti brisanje Titovog imena sa zagrebačkog Kazališnog trga. Sa cirkusom oko Visoke, Zoran Milanović i Ivo Josipović ponižavaju novu predsjednicu RH, pokušavajući da je svedu na fikus. 

Svjedoci smo očajničkih pokušaja Ive Josipovića da izbjegne korektnu primopredaju dužnosti, dokumentacije i budućih obveza. Nisu u pitanju samo njegove nepodopštine, nego i preostala dokumentacija Stipe Mesića i Franje Tuđmana, koji su na Pantovčaku proveli svaki po 10 godina. To sramotno natezanje oko primopredaje predsjedničke dužnosti možemo nazvati Lex Perković 2. Obavještajno i sigurnosno zanimljiva dokumentacija SRH/RH bila je trideset pet godina u rukama Josipa Perkovića i njegovih prijatelja, na čelu SRH i RH, pa je bilo prirodno da Josip Perković, prilikom svake primopredaje dužnosti na visokoj razini, sklanja kvalitetu na tajnu lokaciju, tamo gdje je pohranjena dokumentacija SDS-a, odnosno republičke udbe. Kako je Lex Perković omanuo, sve je palo na Zorana Milanovića i Ivu Josipovića. Aleksandra Perkovića na dvore Pantovčaka poslao je njegov otac Josip Perković, uglavnom kao taoca, po srednjevjekovnim pravilima. Da ga Stipe Mesić i Ivo Josipović mogu likvidirati ako Josip Perković propjeva. Nisam baš siguran da će Saša ostati lojalan plemstvu iz šume. 

Opstrukcija funkcije 

Umjesto da Ivo Josipović, Zoran Milanović, Vesna Pusić i Ante Kotromanović što prije uključe Kolindu Grabar Kitarović u rješavanje problema u njenoj ustavnoj kompetenciji, praktično imamo državni udar na funkciju predsjednice RH, koja je potvrđena kroz institut direktne demokracije, izravno iskazanom voljom birača u RH. Još prije njene izborne pobjede, na Kolindu Grabar Kitarović krenuli su opaki napadi iz Vlade RH. Prisjetimo se izjave Vesne Pusić da predsjednica Kolinda mora promijeniti svoju retoriku. Pusićka je to izjavila kao da je ona šef Vlade, pa se pitam tko stoji iza kampanje da se predsjednica Kolinda zadrži u preseljavanju barem na godinu dana. Cijelo vrijeme napadamo Zorana Milanovića, a možda je stvarni šef Vesna Pusić?

Postavlja se pitanje zašto Milanović, Josipović i Pusićka idu protiv predsjednice Kolinde, kada će pobjednik slijedećih parlamentarnih izbora morati pognuti glavu i predsjednici Kolindi doći na noge, makar i kod Kamenitih vrata, da mu Predsjednica potvrdi mandat za sastavljanje nove vlade. Znači li to da su SDP i HNS svjesni da ne mogu dobiti predstojeće parlamentarne izbore? Ivo Josipović jednostavno je od Stipe Mesića preuzeo dužnosti i obveze, zadržavajući Sašu Perkovića u Uredu predsjednika, a predsjednici Kolindi praktično je ponuđena ulica, pa je za nju najbolje da formira IZM odmah do Gospe Kamenitih vrata. Jasno je da će uz ovakve opstrukcije predsjednica Kolinda prvu godinu svog mandata potrošiti na konstituiranje funkcionalno prihvatljivog ureda. Tehnološki razvoj ide joj na ruku, pa se na Internet može priključiti i sa svog osobnog mobitela.        

“Ako ne želite u Visoku, odmah ćemo promijeniti odluku” – izjavio je Zorana Milanović, kao da je Kolinda Grabar Kitarović gost koji traži prenoćište za dan-dva. Iz ureda predsjednice Kolinde došla je izjava da će držati Ivu Josipovića odgovornim za ugrožavanje nacionalne sigurnosti i onemogućavanje demokratske primopredaje vlasti. Prisjetimo se kako je Stipe Mesić iz Ureda bivšeg predsjednika RH opstruirao vanjsku politiku RH, pokušavajući na svoju ruku spasiti Gaddafija. Možete zamisliti što nas sve čeka u režiji Ive Josipovića i Vesne Pusić. Lako za vojsku, najveća bitka vodi se za diplomatske misije i diplomatske sinekure. Gospođo predsjednice, prihvatite komunističko kadroviranje diplomacije RH, pa nakon toga možete sjediti gdje god želite, ako treba i u Banskim dvorima. 

Tvrtko Dolić/croative.net

Komentari

Društvo

Predrag Mišić: Milorad je shvatio da je politička prošlost…

Published

on

Na ispade saborskog zastupnika Milorada Pupovca u Saboru u srijedu reagirao je vukovarski branitelj i član HKS-a Predrag Mišić Peđa, postom naslovljenim – BEZ PRESEDANA

Jedini zaključak koji mogu donijeti je da je gospodin Milorad shvatio da je politička prošlost i da više nema kredibilitet predstavljati srpsku nacionalnu manjinu – Piše Mišić.

Vi, gospodine Pupovac, nikada niste htjeli graditi suživot i sad vam je došao kraj.

U Hrvatskom saboru, ne pamtim  takvu drskost, prostačenje i vrijeđanje samo zato što netko misli drugačije.
Nazivati nekoga citiram “pede*činom” i huljom i od tebe je Milorade previše. Što je sljedeći korak? Batinanje

Koristeći sabornicu da bi liječio svoje frustracije, uvidjevši da gubi tlo pod nogama, kao ranjena zvijer obrušio se na sve koji razmišljaju drugačije.
Opet koristiš srpsku manjinu kao živi štit.

Gubiš Milorade, pogledaj koliko si glasova dobio.

Ti si prošlost

A od predsjednika sabora tražim najoštriju osudu i sankcije. Gospodine premijeru Plenkoviću, hoćete li i ovo okarakterizirati kao slobodu govora ili govor mržnje što svakom normalnom je.

A da, umalo da zaboravim, sve što ste nabrojali i vama istom mjerom, napisao je vukovarski branitelj Predrag Peđa Mišić

Komentari

Continue Reading

Društvo

RUŠE LI SRBI RVL!? BUKIĆ IM ODGOVORIO: “Ligi je kraj ako ne želite igrati u Dalmaciji!”

Published

on

Pitanje je, odgovara li srbskom VS-u uopće nastavak igranja u Regionalnoj vaterpolskoj ligi, pa sad ovo koriste da se elegantno izvuku iz nje…

“Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL ” – rekao je dopresjednik i direktor HVS-a Perica Bukić.

Na ultimatum iz Beograda u kojem srbijanski klubovi ne žele igraju u Splitu ni 200 kometara od Splita (a to znači praktično, u cijeloj Dalmaciji) priopćenjem se oglasio Hrvatski vaterpolo savez.

“Slijedom sastanka čelništva Vaterpolskog saveza Srbije održanog 13. veljače 2019. sa vodećim ljudima srpskih klubova koji se natječu u Regionalnoj vaterpolskoj ligi (RVL), Hrvatski vaterpolski savez izražava iskreno žaljenje donešenom odlukom svojih sportskih kolega iz Beograda.

Donešen zahtjev i zaključak Vaterpolskog saveza Srbije i tamošnjih klubova nažalost u praksi nije provediv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolske lige. Duboko vjerujemo da se rješavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebice nakon službenog uručenog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se jamči sigurnost svim budućim sudionicima vaterpolskih nadmetanja, a koje je upućeno Povjerenstvu za natjecanje.

Hrvatskom vaterpolskom savezu, a uvjeren sam i hrvatskim klubovima potpuno je neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice naših čak 7 klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima.

Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VS Srbije. 

Kada bih karikirao, da bi udovoljili njihovim zahtjevima morali bi sagraditi olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita.

Stoga se odluka VS Srbije o neigranju u Dalmaciji može iščitati nažalost jedino kao njihovo odustajanje od RVL.

Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL, a prije svega s HVS-om kao direktno uključenim.

Vezano uz sve navedeno, ako su klubovi iz Srbije spremni odigrati završnicu ovosezonske RVL kako je to propozicijama i predviđeno, mi u Hrvatskoj ćemo takav stav podržati. 

Ako Vaterpolski savez Srbije uistinu ustraje s namjerom da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem format više neće egzistirati. 

Regionalna vaterpolska liga je podsjećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svjetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti.

Hrvatski vaterpolski savez će u najkraćem roku poslati svoj stav Vaterpolskom savezu Srbije na koji ćemo čekati službeno očitovanje.

Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a

Očito Srbi imaju neke druge razloge, pa su ovaj incident iskoristili da možda potiho napuse Ligu – čuje se u kuloarima…

foto: screenshot

Komentari

Continue Reading

Društvo

Žuti prsluci zbog cenzure napuštaju Facebook i odlaze na ruski VK

Published

on

Susret Macron – Zuckerberg – je li dogovorena suradnja (protiv žutih prsluka?) – Izvor: Twitter

KAKO FRANCUSKA VLADA ‘SURAĐUJE’ S FACEBOOKOM Bježeći od cenzure na Facebooku, Žuti prsluci “sele” malo pomalo na rusku društvenu mrežu VKontakte. Sputnik je razgovarao s organizatorom društvenih grupa kako bi razjasnio novonastali fenomen.

Odnedavno na ruskoj društvenoj mreži VKontakte (VK), jedna grupa Žutih prsluka broji više od tisuću članova. Najveća grupa Žutih prsluka koju zovu Info Blokada Žuti prsluci već ima više od 2.500 članova. Baš kao i na Facebooku, ove stranice sadrže informacije o blokadama, kao i video zapise i slike snimljene tijekom prosvjeda u francuskim gradovima. Većina publikacija je na francuskom jeziku.

Nakon što je otkriven ovaj fenomen, na pitanje zašto se sve više žutih prsluka mobilizira na VK, odgovor je bio jasan: “Želimo biti anonimni zbog “ogromne cenzure” na Facebooku. Mnogi prosvjednici preferiraju rusku alternativu”.

“Facebook je služio za komunikaciju na početku pokreta i za mnoge Žute prsluke je i dalje glavni komunikativni kanal. Međutim, postoji velika cenzura čim krenemo komunicirati između grupa kako bismo se okupili“, tvrdi sugovornik Sputnika.

Kaže da se osobno suočio s “velikom cenzurom”. Kontinuirano mu je zabranjen pristup grupama Facebooka i po nekoliko dana. Na kraju je bio potpuno blokiran pod izgovorom da “robot detektira anomalije”.

“Ponovno sam otvorio još jedan račun, još uvijek na Facebooku […] i ponovno oformio grupu s više od 1.500 članova, ali sam iznova bio žrtva cenzure. Slike su izbrisane bez ikakvog razloga, jer nikoga nisu vrijeđale. Na kraju je pristup računu blokiran”, ogorčeno objašnjava sugovornik.

Nakon svega, odlučio ja otvoriti grupu na ruskoj mreži VK, koju uzima za mjesto slobode gdje je moguće organizirati se bez cenzure.

Žuti prsluci na VK mreži

Upitan o tvrdnjama francuske vlade koja optužuje ruske medije, uključujući i Sputnika, za uplitanje u francuske unutarnje poslove, ovaj žuti prsluk napominje da su te izjave “bez osnova”.

“Vlada je toliko očajna da će optužiti mog psa da ohrabruje žute prsluke. Da, oni mogu reći da Rusija stoji iza svega, ali mi znamo da to nije istina”, završava žuti prsluk.

Također je podsjetio da je u svibnju prošle godine Emmanuel Macron upoznao Marka Zuckerberga. Prema Sputnikovom sugovorniku, “vjerojatno je” postignut određeni “sporazum između njih”.

Podsjetimo, nekoliko mjeseci nakon ovog sastanka, francuski predsjednik najavio je nadolazeće partnerstvo između vlade i Facebooka. Društvena mreža pristala je otvoriti svoja vrata za “četiri do pet stručnjaka” koje je imenovala francuska vlada kako bi im pokazali kako se moderiraju komentari.

Kontaktiran od strane BFM TV-a, Facebook je uvjerio da “nije dobio zahtjev od francuske vlade za suzbijanje sadržaja vezanog uz događaje”.

Ipak, mnogi žuti prsluci okrivljuju platformu koju je osnovao Mark Zuckerberg da djeluje protiv njih. Primjerice, nakon izmjena sredinom siječnja na Facebooku, “Službeni žuti brojač članova” smanjio se za gotovo milijun članova. Brojač je umjesto 2,8 milijuna pokazao 1,8 milijuna članova.

Izvor: SputnikNews

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno