Connect with us

Istaknuto

Svečana skupština HAZUDD-a

Objavljeno

- datum

U subotu 12. rujna 2015. godine u 15 sati u prostorijama restorana NK Lokomotiva na Kajzerici u Zagrebu (ulica Radoslava Cimermana 3) održana je svečana skupština Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u domovini i dijaspori (HAZUDD).

Predsjednik Akademije mr. sc. Dragan Hazler održao je prigodan govor, podsjetivši na slavnu prošlost HAZUDD-a, osnovanog 1978. godine u Baselu kao protuteža indoktriniranom JAZU-u kako bi časno promicao hrvatsku znanost, kulturu i umjetnost u Hrvatskoj i dijaspori.

Nakon kratkog obraćanja okupljenim hrvatskim akademicima predsjednik Hazler uručio je testimonium novim članovima Akademije. Novi hrvatski akademici postali su: umirovljeni admiral i poznati publicist, vojni analitičar i strateg Davor Domazet-Lošo; kipar Dubravko Radman; književnik i publicist, teoretičar slobodnog zidarstva i državništva Mladen Lojkić; odvjetnik i kolumnist Zvonimir Hodak; akademska slikarica Ingrid Runtić; etnomuzikolog i arheomuzikolog Krešimir Galin i povjesničar Damir Agičić.

hazudd2

Poslije svečane sjednice te postavljanja novih zadaća i ciljeva Akademije, hrvatski akademici su se uputili na poziv hrvatskih branitelja u Savsku 66. Akademija je poduprla inicijativu hrvatskih branitelja da se ovo mjesto imenuje u Trg Nevenke Topalušić. Na središnjem mjestu budućega trga stajat će spomen ploča hrvatskoj braniteljici Nevenki Topalušić koju je izradio i darovao hrvatski akademik Dubravko Radman. 

Martin Kolar/croative.net

martin.kolar.hr@gmail.com

Komentari

Komentari

Društvo

ISUSOVO PROROČANSTVO: ‘Kad vidite da Jeruzalem opkoli vojska, tada znajte da se približilo opustošenje njegovo!’

Objavljeno

- datum

Trump najavio priznanje Jeruzalema kao glavnog izraelskog grada i izazvao gnjev Arapa, teroristički napad dogodio se u Jeruzalemu odmah nakon Trumpove najave i sva geopolitička situacija ide prema ostvarenju Isusova proroštva o vrhuncu posljednjeg vremena. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

Kraljica svete krunice i Bitka kod Lepanta 1571. godine, a jedan od trojice ključnih turskih admirala i Hrvat Piali-paša

Objavljeno

- datum

Danas slavimo BDM – Kraljicu svete Krunice kao podsjećanje kada je cijela kršćanska Europa molila krunicu i zagovor Blažene djevice Marije za spas od uništenja, od strane Otomanskog carstva koje je tada bilo na vrhuncu moći. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

ZA KOJU IMPERIJU JE RADIO – Tko je prisilio Adolfa Hitlera da napadne Rusiju?

Objavljeno

- datum

EKSPLOZIVNA ANALIZA RUSKOG AUTORA    Hitlera su na vlast doveli Englezi radi rata s Rusijom – SSSR. Kada je odlučio da započne svoju igru, sklopivši Sporazum o nenapadanju sa SSSR, Engleska i Francuska su počele da ga na sve moguće načine podstrekavaju na rat sa Staljinom, kako bi ga vratile prvobitnom scenariju. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno