Connect with us

Gordana Maras

SUSRET S JOSIPOM DEUROM na kraju njegove Hodnje za Domovinu

Objavljeno

- datum

Josip Deur, mladi poduzetnik iz Zadra prošle je subote okončao, ispred zagrebačke katedrale, svoju šestodnevnu “Molitvenu hodnju za domovinu” – piše na svom fb profilu Gordana Maras.

Motivi Molitvene hodnje Josip je detaljno obrazlozio pred svoj polazak u Zadarskom listu. Prepjesacio je 294 km s križem na ramenu, putem koga su činili šest etapa, svaka u jednodnevnom trajanju. Ispred ulaska u Zagreb Josipu su se pridruzili prijatelji – video V. Karlovića.

Javljao nam se Josip video kamerom sa svake etape, svjedočio o svojim iskušenjima na putu. O tomu će biti napravljen poseban prikaz.

U nekih sat vremena, nakon hodočašća, razgovarali smo s ovim mladim poduzetnikom, vjernikom, o brojnim temama iz našeg svagdašnjeg života. Bilo je ugodno i korisno čuti s koliko se volje i ljubavi ali i znanja, Josip zauzima za sve naše teškoće i tjeskobe.
I neka se podsjetimo da je Josip Deur autor otvorenog pisma nasem kardinalu Bozanicu… objavljenog na Braniteljskom…

 

Komentari

Gordana Maras

U Njemačkoj vrije! Najveća oporbena stranka (AfD) podigla tužbu protiv njemačke vlade

Objavljeno

- datum

U njemačkim mainstream medijima kao ni u zapadnim medijima, još uvijek nema vijesti kako je prošlog petka (18.svibnja) najveća oporbena stranka Alternativa za Njemačku (AfD) podnijela tužbu ustavnom sudu u Karlsruhe-u protiv njemačke vlade zbog njene politike “otvorenih vrata” za migrante iz Afrike i Azije.

To je politika koju je Merkelica započela mantrom “Wir schaffen das” (Mi to možemo) izrečene 31. kolovoza 2015. koja se drži pozivom migrantima za dolazak u Njemačku Iz tog vremena je i sada čuveni selfi Merkelice s migrantom. Međutim, kako se u tužbi navodi parlament nije konzultiran, zbog čega je uspostavljena “tiranija bezakonja”(AfD). Tu vijest o tužbi nalazimo na Zeit.de on line. Na web stranici AfD-a, je “povijesna” konferencija za tisak s pratećim videom s engleskim prijevodom, i tekst tužbe na 99 stranica.

Slijede poveznice:

https://www.zeit.de/…/fluechtlinge-angela-merkel-fluechtlin…

https://www.afdbundestag.de/nachlesen-klageschrift-der-afd…/

U razdoblju od siječnja 2015. do ožujka 2018, azil je u Njemačkoj dobilo 1.65 milijuna migranata (njemački Federalni ured za migracije i izbjeglice). U tom razdoblju se povećava kriminalitet u Njemačkoj, tipa fizičkog nasilja, posebice napadi nožem, te seksualna nasilja, trgovanje drogom čiji su počinitelji migranti. Politički ne korektni mediji su o tome izvješćivali (nekoliko objava je bilo i na ovom zidu) dok su glavni mediji iste radnje prešućiivali. Žrtve su najčešće bila djeca i žene iz njemačkih obitelji koje su bile prijateljski raspoložene prema migrantima.

U Njemačkoj su stvorene i “sigurnosne zone” i ulice kojima se mogu šetati Njemice, ali i “non-go” zone gdje organi reda ne ulaze (ove zone su masovnije prisutne u skandinavskim zemljama). Nijemci i njemice govore o povećanom njihovom strahu a sve veći broj škola gdje su djeca migranata (posebice naglašeno u Austriji), napuštaju djeca domicilnog stanovništva. I posljednjim napisima se piše i o njemačkim penzionerima koji tonu u siromaštvo i još puno tih negativnih posljedica multi-kulti života. To su i razlozi velikog porasta popularnosti najveće njemačke oporbene stranke koja je glavna ugroza Merkeličine koalicije na vlasti.

Njemaci kažu za AfD da je i intelektualno najjača stranka u Njemačkoj. Očekivano, njemački lijevo-liberalni mediji ovu stranku nazivaju ultra-desničarskom, nacističkom. AdF i Pegida (poznata njemačka antimigrantska stranka) redovito imaju prosvjede tjedne i mjesečne po velikim gradovima Njemačke (slika desno). AfD je za svibanj o.g. napravio čak i prosvijedni plan kojeg ispunjavaju manje prosvjedima na ulicama i trgovima već više po znamenitim povijesnim i turističkim mjestima, gdje održavaju vrlo kvalitetna predavanja. Sve veći broj njemačkih instituta obrađuju probleme “islamizacije” Njemačke i izlaze s nalazima u javnost. Na prosvjedima, osobito Pegide, gotovo redovito bude i kontra prosvjeda njemačkih antifa. No, upravo danas je održan i jedan prosvjed u Berlinu, ispred Branderbuških vrata, gdje antifa nije bilo. Riječ je o prosvjedu njemačkig bikersa , “teške mašinerije”, na kome antifa nije bilo ni u blizini. Prosvjed je održan pod naslovom “Bajkeri za Njemačku”- “Nas ima nekoliko tisuća. Bili smo odlični i vraćamo se.

” Pozvali su na masovne demonstracije zbog uvjeta koji vladaju u zemlji. Naslovna slika.

Komentari na podignutu tužbu su uglavnom pozitivni. Ali prisutna je i skepsa glede spremnosti da Ustavni sud uopće prihvati tužbu zbog “dobrih veza vlade s ustavnim sudom”.

„Biker für Deutschland“ demonstrieren in Berlin – „Antifa“ versteckt sich

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Gordana Maras

PUTIN OTVORIO ZIDA ŽALOVANJA ZA ŽRTVE POLITIČKE REPRESIJE U SSSR-U

Objavljeno

- datum

Ruski predsjednik Putin, 30. listopada 2017.godine, uz prisustvo gradonačelnika Moskve, Sergey Sobjanin i patrijarha Ruske pravoslavne crkve, Kirila, na poznatom moskovskom trgu, vodio je ceremoniju otvaranja ZIDA ŽALOVANJA ZA ŽRTVE POLITIČKE REPRESIJE U SSSR-U. Iz priloženog video snimka Putinova prigodnog, kratkog, govora, izdvajamo sljedeće poruke:

.- Spomenik je, sam po sebi, upozorenje da se represije ne ponove;

 – «politička represija bila je nacionalna tragedija koja je bila razorna za društvo, njegovu svijest i kulturu s posljedicama koje se i danas osjećaju; Naša dužnost je spriječiti zaborav»;

.- «spomenik je važan za nas, za cijelu zemlju danas, i još važniji je za mlade ljude, za budućnost Rusije»;

– «Mi i naši nasljednici trebamo se sjećati tragedija, represija i uzroka koji su do njih doveli. Ali, to ne znači pozivati na suđenje. Društvo ne bi trebalo biti ponovo gurnuto k opasnim linijama sukoba».

Bez spominjanja Staljinova imena, Putin je podsjetio na izvjesne povijesne činjenice it tog razdoblja:

 – bilo je to vrijeme apsolutno apsurdnih optužbi kada su milijuni ljudi označavani neprijateljima naroda, ubijani ili mučeni po zatvorima ili radnim logorima ili išli u egzile;

.-.»u povijesti naše zemlje kao i u povijesti svake druge, bilo je puno lažnih i kontroverznih perioda.  O njima se razgovara, argumentira i predlažu se različiti pristupi u objašnjenju nekih događanja. To je prirodni proces istraživanja, razumijevanja i traženja istine, ali  kad je god pitanje represije, postavljaju se pitanja smrti i patnji milijuna ljudi»,

– «kada posijete sve te masovne grobnice žrtava političke represije, a ima ih puno u Rusiji, razumije se da ne može biti oprosta.»

Cijeli tekst Putinova govora može se naći na stranici Predsjednik Rusije – OVDJE

Inicijativu za gradnju ovog spomenika Putin je javno podržao 2015.godine. Javni natječaj za izbor projekta bio je u organizaciji Muzeja za povijest GULAG. Gradnju spomenika financirao je glavni grad Rusije. Spomenij je projektirao ruski umjetnik i skulptor Georgi Frangulian.

Spomenik, dužine 32 m i visine 6 m, napravljen od prirodnog kamena iz 58 ruskih regija u kojima su se nalazili Staljinovi logori. Na kamenu su brončane figure koje simboliziraju duše stradalih, osvijetljene i posebnom noćnom rasvjetom. Na spomeniku nema imena stradalih, ni brojeva ali sa svake strane spomenika ima ispisane riječi SJEĆANJE, na jezicima svih naroda sovjetskog saveza, na službenim jezicima OUN-a, i na njemačkom…

Gordana Maras/Croative.net

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Gordana Maras

ODGOVOR NA SDP-ovo I SOROŠEVO RASTAKANJE HRVATSKE: Central European University jest, zastupniče Hajduković, političko pitanje!

Objavljeno

- datum

 SOROŠ ŠUMOM, A MAĐARI DRUMOM   Sorošev Central European University jest, zastupniče Hajduković, BAŠ POLITIČKO PITANJE, a ne pitanje ugleda Hrvatske, kako ste izjavili! (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno