Connect with us

Gordana Maras

SUSRET S JOSIPOM DEUROM na kraju njegove Hodnje za Domovinu

Objavljeno

- datum

Josip Deur, mladi poduzetnik iz Zadra prošle je subote okončao, ispred zagrebačke katedrale, svoju šestodnevnu “Molitvenu hodnju za domovinu” – piše na svom fb profilu Gordana Maras.

Motivi Molitvene hodnje Josip je detaljno obrazlozio pred svoj polazak u Zadarskom listu. Prepjesacio je 294 km s križem na ramenu, putem koga su činili šest etapa, svaka u jednodnevnom trajanju. Ispred ulaska u Zagreb Josipu su se pridruzili prijatelji – video V. Karlovića.

Javljao nam se Josip video kamerom sa svake etape, svjedočio o svojim iskušenjima na putu. O tomu će biti napravljen poseban prikaz.

U nekih sat vremena, nakon hodočašća, razgovarali smo s ovim mladim poduzetnikom, vjernikom, o brojnim temama iz našeg svagdašnjeg života. Bilo je ugodno i korisno čuti s koliko se volje i ljubavi ali i znanja, Josip zauzima za sve naše teškoće i tjeskobe.
I neka se podsjetimo da je Josip Deur autor otvorenog pisma nasem kardinalu Bozanicu… objavljenog na Braniteljskom…

 

Komentari

Gordana Maras

HUMANITARNE ili MIGRANTSKE VIZE Biblijska najezda skakavaca

Objavljeno

- datum

“OUT OF CONTROL IDEA”   Global ComPact (komunisticki pakt) prihvacen je 11. prosinca u Maroku. Istog dana u Europi, EC ozakonila je “humanitarne vize” ili migrantske vize na razini EU-a za narode trecih zemalja – piše na svom fb Gordana Maras.

Trazitelji azila mogu u veleposlanstvima, konzulatima EU zemalja van teritorije EU-a zatraziti vize a onda, nakon nesmetanog putovanja, u zemlji konacne destinacije, zatraziti azil. Kontrole osoba na granici gube smisao, a te osobe se mogu slobodno kretati po zemlji/ama EU. Test studije o migrantskim vizama je u slijedećoj objavi.

Materijal u formi studije, sredinom srpnja o.g., Europskoj komisiji je dostavila skupina Zelenih u EP. Isti materijal nije bio usvojen na sjednici EP koncem proslog tjedna zbog ozbiljnih primjedbi vecine zemalja clanica, ciji je noseci argument protiv bio da “prijedlog predstavlja ogromni sigurnosni rizik za 500 mln europskih gradjana”.

U nedjeljnoj radio emisiji, madjarski clan EP-a, Thomas Deutsch, izvjescuje da je ruseci sva pravila demokratske procedure, pro-migrantska vecina u EP koju cine socijalisti, zeleni, komunisti i neki liberali, uspijela dostaviti prijedlog za humanitarne vize na, odgovarajucm komisijama EP, i tako ga sraviti na novu plenarnu sjednicu EP. T. Deutch je rekao da je zanimljivo koliko se inzistira na proceduri kada se zeli sankcioniati zemlje Centralne Europe, a koliko se ista ne postuje kada je rijec o operacijama u okviru samog EP-a.

Zanimljivo, slicne mutne operacije sprovode i naši globalisti u saboru, npr. Skupljanje potpisa za dovodjenje sorosevog učilista u Rijeku ili najnoviji potpisi za ukidanje pozdrava ZDS.

Gordana Maras

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Gordana Maras

(VIDEO) HRVATSKA U MIGRANTSKIM RALJAMA

Objavljeno

- datum

 S GRANIČNOG PRIJELAZA MALJEVAC    Cjeloviti video snimak tiskovne konferencije koju je umirovljeni general hrvatske policije, gosp. Željko Sačić održao u podne, dana 26. listopada 2018., na hrvatsko-bosanskom graničnom prijelazu Maljevac uključuje i na licu mjesta, izjave zastupnika u hrvatskom sabor, gosp. Hrvoja Zekanovića te predsjednice Udruga udovica branitelja DR-a Zagreba i zagrebačke županije kao i predsjednice Udruge obitelji umrlih branitelja RH, gospođe Rozalija Bartolić i Tanja Polić-Marković.

Podsjećamo da se na graničnom prijelazu Maljevac prije sedam dana dogodio ozbiljan  granični incident,  od kada je ovaj, inače, najprometniji granični prijelaz s Bosnom, zatvoren.

Pozivu hrvatskim medijima za praćenje ove konferencije odazvao se mali broj pozvanih medija, od kojih je  jedino Hrvatska televizija, u svojim večernjim vijestima, objavila dio govora generala Sačića (video HT-a na kraju teksta).

Poziv generala Sačića hrvatskim institucijama da započnu koristiti sva raspoloživa ustavno-pravna sredstva u zaštiti hrvatskih granica sa Crnom Gorom, Bosnom i Srbijom, od raspoređivanja vojske duž granica, barijerama do dizanja pričuvnih snaga kako bi se sačuvala sigurnost u zemlji i opstanak hrvatske države, spriječilo nasilje i kaos, čini se realnom procjenom stupnja sigurnosne ugroze. Za razliku od ove stručne procjene, premjer Plenković jučer na pitanje novinara da li misli dizati ogradu na granici s BiH, odgovara da mu je rečeno: »Hrvatska granična policija sa cca 6300 ljudi štiti našu granicu i sprječava nezakonite migracije u suradnji sa graničnim policijama nama susjednih zemalja«. Da rezimiramo ono oko čega se slažu gen. Sačić i premijer: da je duljina hrvatske granice sa C. Gorom, BiH i Srbijom, ukupno 1 400 km  „da imamo cca 6000 graničnih policajaca, nesto intervetne policije i nesto specijalne policije. I to je to.

>> Plenkovićeva vlada potpisala deklaraciju da će naseljavati afričke crnce i arape u Hrvatsku?

Dalje general Sačić na svom fb piše: „Pa budimo spokojni, mirni, čuvaju nas točno dva policijska službenika po kilometru dužnom naše granice, u 24h ako ne spavaju…ako rade u tri ili normalno 4 smjene onda nas čuva 0,6 policajaca po km…hmm…ako dobro trči, ili leti moža može registrirati horde INVAZIVNIH I AGRESIVNIH, ILI BAREM može pružiti pomoć najjadnijima, najnemoćnijima među njima…“. Pa sad sudite o razboritosti našeg premijera. Deja-vu!

HOĆE LI HRVATSKA ODBITI POTPISATI GLOBALNI SPORAZUM O MIGRACIJI

Hrvatski mediji su nakon ove tiskovne konferencije počeli  izvještavati o brojnim nemilim događanjima vezane za legalne i ilegalne imigrante, prije svega, u Njemačkoj i Italiji preuzimajući vijest tiskovnih agencija odnosnih zemalja koje također odnedavna, sukladno promjeni političkih klima u tim zemljama, počinju izvještavati o kriminalnim, zločinačkim aktivnostima migranata, poglavito vezanih za žrtve seksualnih nasilja (žene, djeca). Zanimljivo da izostaju vijesti o neredima i sve glasnijim otporima migrantskim politikama. Jednako je zanimljivo da u cijelosti izostaju vijesti o takvim događanjima iz Francuske. Ono što ni na koji način nije prisutno u hrvatskim nosećim glasilima je narastajući otpor u nekim zemljama EU- potpisivanju Globalnog Sporazuma za sigurnu, urednu i redovnu migraciju (puni naziv: Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration- GSM) čije je potpisivanje  za 10. prosinca 2018. najavila naša predsjednica. Uspostava ovog globalnog sporazuma dogovorena je u rujnu 2016.godine usvajanjem tzv. New York Declaration na sastanku šefova država i vlada svih zemalja članica OUN-a. Sastanku su bili nazočni i naši visoki državni predstavnici. Treba reći i to, da su ove deklaracije dio tzv. Rabatskog procesa, ustanovljenog 2006.godine pd punim nazivom Euro-afričkiki dijalog o migraciji i razvoju  na inicijativu Maroka, Španjolske, Francuske i Senegala a u cilju smanjenja ilegalne migracije u europske zemlje.

Svakih dvije –tri godine sastajale su se 58 zemalja da na, nižim predstavničkim razinama raspravljaju o tehničkim problemima migracija. Postupno, korak po korak, mijenja se pristup migrantskim pitanjima a osobito nakon ekonomske krite kada se o migraciji sve više govori kao čimbeniku ekonomskog razvoja razvienih europskih zemalja i u tom smislu usvajaju se nove strategie i deklaracie.Veliki svjetski kapital apsolutno preuzima vođenje migracijskog procesa na globalnoj razini i postaje novi globalni bussiness. Svim ovim sastancima prisustvovali su i predstavnici našeg ministarsva vanjskih poslova. Razumijevaći ili ne razumijevajući procese.

>> Vladajuće političke „elite“ derogiraju vlastite zakone

Suština je da se Hrvatska stavljanjem svog potpisa, 2. svibnja ove godine, na Deklaraciju o suradnji na migracijama, tzv.Marakesh deklaracija, ustvari obvezala  na prihvat svih odredbi iz Deklaracije. Ovu deklaraciju  potpisala je početkom svibnja ove godine 31 europska zemlja i 26 afričkih. Za razliku npr. od Mađarske koja je na mađarskoj televiziji svojoj i ino javnosti obznanila razloge zašto neće potpisati deklaraciju, „u potpunosti je protiv mađarskih sigurnosnih interesa…ekstreman i prisitran“, ili  za razliku od Poljske u  kojoj ministar unutarnjih poslova predlaže da „Varšava napusti globalistički pakt  jer nacrt sporazuma ne sadrži  adekvatna jaka jamstva suverenog prava odlučivanja o tome tko dolaziile na njihov teritorij, niti razlikuje pravnu i ilegalnu migraciju“, naša javnost nije ni na koji način bila upoznata s potpisivanjem ove deklaracije.

Dakako, ako se ne zapostavi premijerova uskočica s usporedbom standarda Afrike i Hrvatske koja je sablaznila našu javnost. Naknadnim pojašnjenjem iz premijerovog kabineta u svrhu pojašnjenja što je premijer htio reci, onim upućenijima u metajezik  bruxelles administracije, a posebice inzistiranje u tekstu na “ekonomskim neravnotežama”, kazivao je na stanoviti  netransparentan razvoj događanja ( dnevnik.hr). Temeljem deklaracije, koncem lipnja o.g. sabor je, npr. usvojio  odluku o višestruko većim socijalnim naknadama migrantima u odnosu na domaće stanovništvo (u okviru tzv Koordinacije sustava socijalne siurnosti). Ili, npr, u sprovedbi predsjedničnih  demografskih mjera izvršena je i izmjena  Zakona o državljnastvu u cilju lakšeg sticanja hrvatskog državljanstva, u kojem jedna od odredbi govori  i o neimanju potrebe da naši povratnici poznaju i latinično pismo (Sic!).

SRAMOTNO: Čije je to „naše društvo i čije su institucije“

I najnoviji, a sad možemo reći i besramni čin omalovažavanja hrvatskog naroda  je reći: „Krajnji je cilj našeg društva, ali i svih institucija da aktivno sudjelujemo u njihovoj (migranata) boljoj i efikasnijoj integraciji. Za pitat se je čije je to „naše društvo i čije su institucije“. I dalje „stoga je cilj ove prezentacije upoznati poslodavce s mjerom te u dijalogu poslodavaca.“ Ovo je bio credo jučeašnji skupa održanog  u Zagrebu  u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca na kome su  predstavljene mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, „Osposobljavanje na radnom mjestu“ s naglaskom na uključivanje migrantske populacije na tržište rada. Kažu, cilj ove prezentacije je upoznati poslodavce s mjerom te u dijalogu poslodavaca i predstavnika HZZ-a utvrditi postoje li administrativne ili druge prepreke koje koče bolju iskoristivost mjere (Hup.hr). I konačno, jasno je rečeno  da je „Jedan od ključnih koraka integracije, pronalaženje posla i osiguravanje financijske samostalnosti migranata za njihovo uključivanje u zajednicu, čime se, zapravo postiže trostruki efekt: brže uključivanje migranata u društvo, racionalno raspolaganje sredstvima namijenjenim pomoći toj populaciji, ali i ne manje važno, rješavanje, barem dijela problema kroničnog nedostatka radne snage, što je postao jedan od gorućih problema u Republici Hrvatskoj.“

Ovaj „gorući problem“ proizvele su hrvatske globalističke vlade, vrlo svjesno i vrlo tendenciozno, kako bi ostvarile ZAMJENU STANOVNIŠTVA. O tome se radilo i radi se. Sustavno provođen plan iseljavanje Hrvata i zatiranje hrvatskog identiteta.

Pogledajte dio obraćanja generala Sačića s HRT-a.

Gordana Maras

 

 

 

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Gordana Maras

U Njemačkoj vrije! Najveća oporbena stranka (AfD) podigla tužbu protiv njemačke vlade

Objavljeno

- datum

U njemačkim mainstream medijima kao ni u zapadnim medijima, još uvijek nema vijesti kako je prošlog petka (18.svibnja) najveća oporbena stranka Alternativa za Njemačku (AfD) podnijela tužbu ustavnom sudu u Karlsruhe-u protiv njemačke vlade zbog njene politike “otvorenih vrata” za migrante iz Afrike i Azije.

To je politika koju je Merkelica započela mantrom “Wir schaffen das” (Mi to možemo) izrečene 31. kolovoza 2015. koja se drži pozivom migrantima za dolazak u Njemačku Iz tog vremena je i sada čuveni selfi Merkelice s migrantom. Međutim, kako se u tužbi navodi parlament nije konzultiran, zbog čega je uspostavljena “tiranija bezakonja”(AfD). Tu vijest o tužbi nalazimo na Zeit.de on line. Na web stranici AfD-a, je “povijesna” konferencija za tisak s pratećim videom s engleskim prijevodom, i tekst tužbe na 99 stranica.

Slijede poveznice:

https://www.zeit.de/…/fluechtlinge-angela-merkel-fluechtlin…

https://www.afdbundestag.de/nachlesen-klageschrift-der-afd…/

U razdoblju od siječnja 2015. do ožujka 2018, azil je u Njemačkoj dobilo 1.65 milijuna migranata (njemački Federalni ured za migracije i izbjeglice). U tom razdoblju se povećava kriminalitet u Njemačkoj, tipa fizičkog nasilja, posebice napadi nožem, te seksualna nasilja, trgovanje drogom čiji su počinitelji migranti. Politički ne korektni mediji su o tome izvješćivali (nekoliko objava je bilo i na ovom zidu) dok su glavni mediji iste radnje prešućiivali. Žrtve su najčešće bila djeca i žene iz njemačkih obitelji koje su bile prijateljski raspoložene prema migrantima.

U Njemačkoj su stvorene i “sigurnosne zone” i ulice kojima se mogu šetati Njemice, ali i “non-go” zone gdje organi reda ne ulaze (ove zone su masovnije prisutne u skandinavskim zemljama). Nijemci i njemice govore o povećanom njihovom strahu a sve veći broj škola gdje su djeca migranata (posebice naglašeno u Austriji), napuštaju djeca domicilnog stanovništva. I posljednjim napisima se piše i o njemačkim penzionerima koji tonu u siromaštvo i još puno tih negativnih posljedica multi-kulti života. To su i razlozi velikog porasta popularnosti najveće njemačke oporbene stranke koja je glavna ugroza Merkeličine koalicije na vlasti.

Njemaci kažu za AfD da je i intelektualno najjača stranka u Njemačkoj. Očekivano, njemački lijevo-liberalni mediji ovu stranku nazivaju ultra-desničarskom, nacističkom. AdF i Pegida (poznata njemačka antimigrantska stranka) redovito imaju prosvjede tjedne i mjesečne po velikim gradovima Njemačke (slika desno). AfD je za svibanj o.g. napravio čak i prosvijedni plan kojeg ispunjavaju manje prosvjedima na ulicama i trgovima već više po znamenitim povijesnim i turističkim mjestima, gdje održavaju vrlo kvalitetna predavanja. Sve veći broj njemačkih instituta obrađuju probleme “islamizacije” Njemačke i izlaze s nalazima u javnost. Na prosvjedima, osobito Pegide, gotovo redovito bude i kontra prosvjeda njemačkih antifa. No, upravo danas je održan i jedan prosvjed u Berlinu, ispred Branderbuških vrata, gdje antifa nije bilo. Riječ je o prosvjedu njemačkig bikersa , “teške mašinerije”, na kome antifa nije bilo ni u blizini. Prosvjed je održan pod naslovom “Bajkeri za Njemačku”- “Nas ima nekoliko tisuća. Bili smo odlični i vraćamo se.

” Pozvali su na masovne demonstracije zbog uvjeta koji vladaju u zemlji. Naslovna slika.

Komentari na podignutu tužbu su uglavnom pozitivni. Ali prisutna je i skepsa glede spremnosti da Ustavni sud uopće prihvati tužbu zbog “dobrih veza vlade s ustavnim sudom”.

„Biker für Deutschland“ demonstrieren in Berlin – „Antifa“ versteckt sich

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno