Connect with us

Društvo

ČIJI JE PROIZVOD A. PLENKOVIĆ? Surovo ubijanje Hrvatske za potrebe visoke kamatne stope

Published

on

SAMARITANAC ANDREJ PLENKOVIĆ VRAĆA NAM SE KAO ŽIDOV     Carskim ukazom kao novi lokalni namjesnik stiže nam Andrej Plenković, za potrebe cenzusa. Njegov prethodnik nešto je petljao s MOL-om, ali je nesvjesno ometao ostale korporacijske zadaće, pa su ga pravi gospodari Hrvatske poslali u prijevremenu mirovinu.

Pobijedili smo Furiju! Malo morgen! Španjolska je reprogramirala svoje dugove s novim skoro besplatnim zaduženje, a mi plaćamo 5-6 posto za praktično svoje novce, koje smo jednostavno poklonili stranim bankama. Kako se naš autonomni oporavak oduljio, našu ekonomsku i drugu budućnost u većoj će mjeri odrediti britanski Brexit nego Breexit Tomislava Karamarka. Ako su Englezi ostali protiv nas, neće nam pomoći niti istinske formacijske reforme. Koliko je u smjenu na čelu države umiješan Beograd, koliko Ljubljana, koliko se pridodao London, koliko Frankfurt, a koliko sve dolazi od Karamarkove ishitrene najave da će provesti lustracije? Nadao sam se da će Karamarko zauzdati Udbu, makar i kao njen bivši miljenik ili novi šef, ali se dogodilo suprotno. Da se tako izrazim, Stipe Mesić i Vladimir Šeks bili su jači. Tu je i simbolička razina odlaska “sigurnjaka Karamarka”. Tu su i njegovi osobni defekti, koje je bespoštedno prezentirao tjednik 7dnevno. Čini se da su tektonski poremećaji u glavnoj udbaškoj stranci destabilizirali cijelu zemlju, ali to ne mora biti tako.

Čiji je proizvod Andrej Plenković?

A novi miljenik Udbe je judaizirani Samaritanac Andrej Plenković. U prvi plan stavlja nakazno Tuđmanovo rodoslovno pomirenje, nekakvo pragmatično ujedinjavanje udbaša i ustaša, koje uvijek završi tako da udbaši vladaju a ustaše se dnevno tri puta ispričavaju. I, jede li se to? Plenković je kilometrima daleko od istinskog demokršćanskog svjetonazora. Prati ga i neoprostiv krimen sudjelovanja u “našem” pridruživanju EU. Pripadaju li Andrej Plenković, Zoran Milanović, Dejan Jović i KGK istoj školi našeg resora vanjskih poslova? Kao što reče Josip Đakić, čudna su to imena. Tko su pravi savjetnici KGK, koga ona mora slušati? Jeli hitno zaprašila na ćupriju pomirbe svojom voljom, da ugrabi značaj, ili je Karamarko odstranjen da bi Ona mogla započeti pomirenje koje će nastaviti On, Plenković? Za potrebe nove privatizacijske pljačke? Ruku na srce, Plenković je primijetio dramatično smanjenje broja Hrvata u BiH, ali ne nudi nikakvo konkretno rješenje. Tko mu je smetao da se na razini Europskog parlamenta zauzme za proizvodnju u Mostaru i u cijeloj Hercegovini. Najgore od svega, o Plenkoviću se pozitivno izjasnio Vladimir Šeks. Na čelu RH već četvrt stoljeća smjenjuju se miljenici Udbe, a Udba ipak rastura Hrvatsku. A da prekinemo taj cirkus u Münchenu, koji se sveo na sudski turizam u korist Njemačke? Pozovimo Josipa Perkovića u zemlju da otvoreno preuzme vlast! Za sve nas bilo bi bolje da Udba otvoreno vlada. I da konačno saznamo tko je veća faca, Šeks ili Mesić? Šeks kuka kako je Karamako iz HDZ-a otjerao intelektualce. Nije istina – otjerao je i Šeksa. Ivan Sinčić tvrdi kako HDZ rastura Živi zid, a HDZ-ovci ovih dana dišu na škrge. Živi zid je konkurencija SDP-u i laburistima.

U uvjetima široke i koordinirane ugroze, sve se svodi na našu snagu, a ono smo bačeni na koljena, na svim razinama. Svakom našem dužnosniku u gramima se važe bilo kakva prisutnost hrvatstva, koje se izjednačava sa fašizmom. A kada zasjedne “građanin svijeta”, zasjedne i interes svijeta. Umjesto lustracija jugoslavenskih struktura, provodi se lustracija hrvatskih domoljuba. Naši susjedi svjesni su toga da je ovakvu RH kreirala i uspostavila Udba, pa su pripomogli u rasturanju udbaškog HDZ-a, što kod mene osobno izaziva zlurado veselje. Istovremeno mi toleriramo četničku postavu na čelu Srbije, pa i pripadnu petu kolonu u zemlji. Naša predsjednica izljubila se s pobočnikom četničkog vojvode Vojislava Šešelja! Premijer je pao u Saboru, pa predsjednica misli kako su njene kompetencije porasle. A novi premijer mogao bi lako postati Zoran Milanović, koji će KGK jednostavno pomesti. Ulovili smo Slovence u nedopustivoj muljaži, zapravo su to učinili drugi, a mi smo nakon toga neobjašnjivo utihnuli. Mogući izlazak Britanije spasio bi Uniju, koja se treba reducirati na Eurozonu. Izlazak Britanije iz Unije nametnuo bi širenje Eurozone, pa bi kod nas ta pogubna valutna klauzula postala prošlost. Da su se Britanci ipak odlučili ostati u Uniji, znali bi to naplatiti, svima nama.

Biblijska matrica

Teško je u modernim političkim odnosima sagledati nekakvu nadu za nas i za našu ekonomiju. Andreja Plenkovića poslali smo u novi Rim kao nekakvog hrvatskog taoca, koji je slučajno dobio ime popularno u Crvenoj armiji, a ne vraća se niti kao Europejac nego kao Židov. U nešto starije vrijeme, Idumejci Herodi iz Rima su se vratili kao Židovi. I kao veliki graditelji! Iskoristili su rimske fondove i pokrenuli investicije. A prije investicija, Rimljani su pospremili glasačke popise, zapravo liste za svoj proaktivni cenzus. Zaboravite apostolske priče o Sinu Božjem – Spasitelj je došao kao dijete rimskog poreza. Daj caru carevo i kralju kraljevo! Zašto imam osjećaj da Plenković neće sagraditi novi hram, niti pokrenuti investicije koje već nisu zacrtane.

I dalje imamo ružan kreditni rejting Lijepe naše!!! Zemlju otvoreno upropaštavaju orjunaški kadrovi. Poklanjaju naše novce, koji nam se vraćaju kao tuđi skupi krediti. Izumili su i nekakve poremećene neravnoteže, fenomen svjetskih razmjera. Orjunaške i labradorske diverzije proizvode nam i u dalekoj Francuskoj. Imamo i orjunašku svastiku na Poljudu. Jesu li Hrvati zaista toliko značajni da se protiv njih podiže cijeli svijet? Budite posve sigurni da je svjetski rat protiv Hrvata i Hrvatske pokrenut iz ekonomskih razloga, da bi postao civilizacijski prihvatljiv kroz poznatu predatorsku matricu podjele plijena. Dobio je i svoje dublje značajke poput krvarine – mnogi su Hrvati dokazivali svoju antifašističku podobnost kroz konkretno djelovanje protiv vlastite hrvatske nacije. S bilo kakvom izjavom protiv Hrvata i Hrvatske, potvrđivali ste se kao antifašist i politički podobna osoba. Takva selekcija nikada nije obustavljena. Mnogi su to digli na prividno znanstvenu razinu, poput famoznih “istraživača socijalnog rada”. Danas radije nastavljaju istim titoističkim putem nego da javno priznaju da su zalutali u znanost.

Porobljavanje glave

Kod nas ekonomiju kreiraju potrebe politike, a politiku čine lopovi. Lažna obećanja daju lopovi – onaj tko laže, taj i krade. Možemo li reći da su politolozi veći lašci od političara? Neko sam veče zamalo izvratio želudac slušajući Ivana Rimca, koji povremeno slaže facu pokusnog kunića za žgaravicu, a zapravo predaje srodnu “Metodologiju istraživanja u socijalnom radu”. Melankolični “politolog” Rimac živne samo onda kada prozove Hrvate i hrvatsku Hrvatsku. Rimac predaje na Pravnom fakultetu u Zagrebu, gdje se smjestio uz pomoć svog prijatelja Ive Josipovića, umjetnika glazbene žgaravice. Na zagrebačkom Pravnom fakultetu plaćamo i informatičke “eksperte”, vjerojatno i one koji glume stručnjake kvantne fizike. Zagrebački Pravni fakultet je sveučilište! Za stotine tisuća društvenih nametnika, kod nas i u svijetu, izmišljene su znanstvene discipline koje to nisu, koje su smiješne već u svome nazivu.

Možemo reći da je kvalitetna ona reforma školstva koja će sa sveučilišta udaljiti lažne intelektualce, “društvene šminkere”, kako ih naziva Davor Pavuna. “Profesor Rimac” nam onako orjunaški reče da trebamo pojedine faze Titovog partijskog djelovanja promatrati odvojeno. Tada je vidno živnuo, a njegova žgaravica preselila je u naše sleđene želuce. Kao, Tito je nešto sitno zabrljao, ali je pripadao partizanskom pokretu i Pokretu nesvrstanih. A ono je orjunaš kao sovjetski agent dodatno destabilizirao već okupiranu Hrvatsku i proveo genocid nad nacijom u koju se labradorski uvukao. Zanimljivo, isti Rimac jednog drugog diktatora Hitlera promatra jednodimenzionalno, strogo u odnosu na Holokaust. A ako slijedimo orjunašku logiku “znanstvenika Rimca” glede Tita, možemo reći da je Hitler sveukupno pozitivna pojava. Dugi niz godina najpoznatiji Adolf pripadao je njemačkoj socijali i borio se za njemačku socijalu! Da je ostao u savezu zla sa Staljinom i komunističkim “antifašistima”, Hitler bi nakon rata bio na čelu Pokreta nesvrstanih, vjerojatno i saveznik Yassera Arafata u palestinskom “građanskom ratu protiv Izraela”. Vidite, čak se i svrstani Ante Pavelić nakon rata sklonio u nesvrstane zemlje, ili tu negdje. Toliko vas odvoje od konkretnog života, da pomislite kako to nema nikakve veze sa ekonomijom – taj je naziv kod nas kodno ime za lagodan život o trošku zajednice. Naime, takvi kao Rimac porobljavaju nas u našim glavama, a onda se takav odnos vraća u podjelu rada. I u podjelu plijena! U popisu stanovništva trebamo izbaciti izjašnjavanje po nacionalnosti – mjerodavno je zanimanje. Među deset domaćih politologa devetorica su orjunaši! Zaraza se oplođuje tu među nama, na Zagrebačkom sveučilištu, a napose na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, koji je udomio niz orjunaša, pa i jednog Dejana Jovića, još jednog prijatelja Ive Josipovića. Svi oni hladno svjedoče da je krvoločni Josip Staljin zaista bio antifašist, i prema tome pretežito pozitivna pojava.

“Ekonomija kao otimačina i lagodan život bez rada” ima svoju ekonomsku i političku grabež. Dio našeg Jadrana za sebe žele države i pojedinci. Mađare je Rim koristio za širenje katoličke kršćanske konfesije što dalje na istok, ali je njihova seoba uvijek ostala u okvirima njihovog davnog prvotnog prodora prema Jadranu, kada ih je zaustavilo tada snažno Hrvatsko kraljevstvo. Do kraja svijeta Mađari će pokušavati da nam preotmu Kvarner. Vidite što sve Slovenci rade da se dokopaju našeg mora. Danas Mađari prate naftni krvotok – u samo jednom tankanju nacurili su sebi i Rijeku i Siget. Srbi su nam nanijeli toliko zla da je za njih i sve nas danas pomalo glupo da krenu drugim putem. Židovi su nam nanijeli veliku štetu sa svojim tezama o fašističkom Ustaškom pokretu i autonomnim hrvatskim rasnim zakonima, toliko nenadoknadivo da nas ne može namiriti niti obrnuta restitucija. I Englezi su nam nanijeli toliko zla da je i njima glupo ispričavati se – daleko je jednostavnije do kraja provesti genocid nad Hrvatima. A kada vas svatko slobodno napucava i zlostavlja, onda vas ćušne i neki neiživljeni jado, pa se na Hrvate i Hrvatsku zaletavaju i “velesile” snage Slovenije, koja muze Uniju a sluša Rusiju. Susjedna Dežela nanijela nam je jako puno zla, a postoji samo tri dana. I još nam se sva ta neprijateljska inercija i grupno nasilje vraćaju kao opstrukcija naše realne ekonomije i našeg sveukupnog života.  

Most špijuna 

Franjo Tuđman labradorski je 90-tih poštedio mostove između Hrvatske i Srbije, kao da je znao da će se ovih dana na jednom takvom brvnu naguravati srbijanski jarac i hrvatska jarebica. Rogato srpsko jare zapravo nije srbijansko – podrijetlom je iz okolice Bugojna. Malo po malo, razjareni početnik Aco Vučić postao je hatamoto četničkog vojvode Vojislava Šešelja. Onaj povjerljivi Srbin koji je kod slavnog srpskog intelektualca Šešelja ulazio bez kucanja. Bilo je to jako opako vrijeme. “Jedan dan Stanimirović, Dokmanović, Hadžić, došli su u krug vojarne, pljuvali su nas i govorili da je ovo sveto srpsko tlo. Plakale smo i šutjele” – svjedoči nam nesretna Ružica Erdelji. Stoga sam na hrvatskoj strani “brvna pomirenja” očekivao istu Ružicu, koju su Vučićevi pobratimi mjesecima bespoštedno silovali i ponižavali na sve moguće načine, uključujući i junačko velikosrpsko mokrenje po žrtvi. Jedan od sudionika takvog svetosavskog pokrštavanja postao je zastupnik u Hrvatskom saboru. Ali, kako to biva, na brvno se ubacila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja se 90-tih šminkala u ministarstvima. Predsjednica RH drži da nije popišana, da se žrtvuje zbog bolje pozicije hrvatske manjine u Srbiji, ali mi ostali nismo stekli takav dojam. Netko je popišan. Mi ili ona ili naši ubijeni, mučeni i nestali.

Sve je na svoj način uklopljeno u ekonomiju, jer smo Srbiji trebali nametnuti ratne reparacije i pospremiti sve ostalo, kao uvjet našeg pristanka za ulazak Srbije u EU. Ovako je namirena samo predsjednica KGK. Tomislavu Karamarku danas je žao što se nije osobno kandidirao za predsjednika RH, jer bi tako ostao u vrhu naše politike i još se veselo navlačio s prvim srbijanskim jarcem. Slično je Jadranka Kosor reagirala na slovenskog Boruta Pahora, kojeg su godinama uzgajali da napali Ivu Sanadera. Onako kvarcan i nabubrio, Pahor je privukao i mnoge prividno muške Hrvate. U sličnom prepakiranju nudi se i nabrekli pobočnik Vučić, bre topao i dobrohotan, poput Šešelja.

Okupacija u 26 slika

Na stranu svi ti tragični igrokazi, uključujući novo ponižavanje Hrvata, nabrojimo prave okvire udruženog zločinačkog pothvata, koji ima za cilj porobljavanje hrvatske nacije, kao i poništavanje svake hrvatske države: (1) Garancija dobiti za strano vlasništvo, strani kapital i strane investicije (2) Nastojanje da se kamate zaduživanja RH i državljana RH zadrže u intervalu 5-6 posto (3) Konstruirani negativan kreditni rejting zemlje, kao cilj a ne stanje (4) Suspenzija reprogramiranja dugova države prema bankama (5) Zadržavanje II. mirovinskog stupa i njegovo prebacivanje u fondove u vlasništvu stranih banaka (6) Financijski inženjering tipa “RBA zadruge” (7) Valutna klauzula i kriminalan obračun kamata (8) Jačanje tranzitnog “izvoza” i pripadne “industrijske” proizvodnje (9) Odgađanje proglašavanja “Hrvatskog gospodarskog pojasa” na našoj strani Jadrana (10) Ignoriranje “Hrvatske ekološkog dobra” (11) Financiranje društvenih nametnika i/ili pete kolone, uključujući Labrador, uključujući i zaboravljene pripadnike Crne ruke (12) Suspenzija protuobavještajne zaštite i dovođenje stranaca na čelo pojedinih sustava (13) Protuhrvatske društvene reforme i hiperprodukcija “društvenih šminkera” (14) Nasilje jugoslavenskih nametničkih struktura (15) Divljanje titoista (16) Titoističko relativiziranje ranije veličanstvene hrvatske povijesti (17) Politički inženjering i nametnute krize (18) Suspenzija pozitivnih odrednica društvene formacije (19) Izjednačavanje hrvatstva i fašizma (20) Fašizacija hrvatskog grba (21) Fašizacija Ustaškog pokreta (22) Zatiranje korienskog pravopisa i starije hrvatske književnosti (23) Razaranje doma, kao i bilo kakvog glasnog izjašnjavanja za dom i obitelj (24) Osporavanje obrambenog karaktera Domovinskog rata i potiskivanje domovinskog bića nacije (25) Suzbijanje katoličkog i naglašeno hrvatskog marijanstva (26) Potiskivanje hrvatske kulture i svega hrvatskog. 

Izrabljivačka matrica jako je opaka. Nametnuti su procesi koji vode potpunom iscrpljivanju Hrvatske i državljana Hrvatske. Paralelni (strani) paradržavni bankarski sektor stalno ubire istu ili veću dobit, bez obzira koliko guši ekonomiju zemlje i životni standard državljana RH. Lopovski utržak političke elite postaje početni kapital otvorenog financijskog inženjeringa. Imamo odumiranje države u korporacijskom kapitalizmu. Osiromašena i prezadužena država postaje jeftin i poslušan servis korporacija.      

Obavještajna ranjivost 

U totalnom ratu protiv Hrvatske sudjeluju i zapadne tajne službe, koje su stotinu godina povezane sa onima iz obje Jugoslavije. Na čelu naše tajne SOA je francuski državljanin, ali to nije pomoglo da se zaustavi divljanje orjunaša i labradorovaca za vrijeme utakmice Hrvatska – Češka. Sve je kalendarski najavljeno na facebook adresama, pa se tako znalo gdje su na stadionu unešene bengalke, znalo se gdje su pohranjene, ali francuska policija nije niti provjerila objavljene i dostavljene podatke – sve se dogodilo u uvjetima najavljenog bespoštednog rata protiv terorizma i bilo kakve slične opstrukcije nogometnog Eura 2016. Naš nogometni rejting ne prati onaj kreditni, pa su i na tome planu pokrenuti procesi koji nas trebaju baciti na začelje kolone. I onda Vatreni poraze jednu Španjolsku! Koje li drskosti?

U totalnom razaranju hrvatskog nacionalnog bića provodi se i udar na naše civilizacijske odrednice doma, Domovine i Marije Dolorosa nasuprot očevini, Otadžbini i Hristosovoj Kevi, Mariji Theotokos. Sve to ugrađuje se i na nogometnim stadionima. Povik “Za dom!” postao je zabranjen. Na svakom “file manageru” bilo kojeg operativnog sustava, ikona “home” označava korijenski direktorij, a samo u lokalizacijama za Hrvate to se čini sumnjivo. Da stavimo “U”? Kao Ubuntu? Jedna civilizacijski viša razina kvalificirana je kao nazadna. Dežurstvo glede našeg grba otišlo je tako daleko da su na nogometnom Mundialu u Brazilu pokrenute osude različitih svjetskih asocijacija jer su se neki naši navijači pojavili s početnim crvenim poljem, da bi tri dana kasnije došli na udar međunarodnog “civiliziranog” podzemlja hrvatski grbovi s početnim bijelim poljem, pa je tako poslana poruka da je razumno izbjegavati bilo kakav hrvatski grb. Isuse, u NDH se igrao i nogomet! Taj Ivan Perišić bio mi je cijelo vrijeme sumnjiv. 

Tvrtko Dolić 

Komentari

Društvo

Jan Ivanjek: Nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti

Published

on

Natječaj za nabavu borbenih zrakoplova poništen je, još se ne zna kako dalje. Hoće li se krenuti u novi natječaj ili možda u izravnu pogodbu? Kako stvari stoje, prepuštanje nekoj drugoj državi da nam uz naplatu čuva nebo ne dolazi u obzir.

Izgubljeno vrijeme u pregovorima s Izraelcima ne može se vratiti, a, čini se, ni naplatiti.

U međuvremenu ionako vremešni hrvatski MiG-ovi još su ostarjeli – bliži im se konačno prizemljenje. Koliko će Vladi trebati da pronađe nov model nabave zrakoplova, koliko da zaključi posao, kad bi prvi mogao poletjeti iznad Hrvatske?

Gosti „Teme dana“ su bili bivši zapovjednik Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva general Josip Štimac te vojni analitičar Jan Ivanjek.

Nastupio je svojevrsni obrat u razmišljanju ministra obrane, kakvih i koliko borbenih zrakoplova Hrvatskoj treba. Ministar je rekao kao je za njega najbolja platforma F-16, da budu novi avioni i da ih ima manje.

– Stručna studija koja je napravljena ne ide ispod 12 aviona, rekao je Štimac.

Ivanjek je rekao kako nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti. S obzirom da nije prošlo da uzmemo najmoćnije rabljene avione, donesena je odluka da nabavimo nove borbene avione.
– Dugoročno se mora doći do brojke od 12 aviona, naglašava Ivanjek.

– Naši postojeći migovi mogu letjeti do 2024. godine i ako do tada ne ugovorimo kupnju zrakoplova, to bi bio veliki problem zato što bi se ljudski potencijal, koji je i tako u osipanju, počeo još više osipati, ističe Ivanjek.

Štimac je rekao kako bi nam Amerikanci mogli ponuditi Block 50/52 što bi nas moglo zadovoljiti. Takav tip aviona imaju i Poljaci.

Ivanjek smatra da bi nas osnovni paket aviona mogao koštati milijardu dolara i to bi nam olakšalo iduću seriju nabave (HRT)

Komentari

Continue Reading

Društvo

Robert Valdec o lobistima /narikačama u svezi (ne)kupnje F-16 koju moraju pročitati svi, posebno u MORH-u

Published

on

Propala, je izgleda, nabavka F 16 Barak višenamjenskih lovaca opremljenih onako kako su ponuđeni na natječaju. Ovo pišem jer imam što reći o HRZ i nabavci zrakoplova – piše Valdec na svom fb profilu.

Zanimljivo je da sada nad propalim poslom najviše nariču oni koji su do jučer F-16 Barak nazivali ‘starim kantama’, ‘otpadom’ i sl.

Dobar dio njih (govorim o ‘velikim stručnjacima’) nariče po inerciji, samo zato jer su ‘popušili’ čaščenje od SAAB-a za koji su gorljivo navijali, a koje im je obećano ako se HRZ opremi Gripenima. Šveđani su ih tijekom tendera vodali kao medvjede po Švedskoj, trpali im u torbe mobitele, laptope, kemijske, rokovnike, vodali ih po večerama…, a oni, ‘stručno’, objašnjavali Hrvatima kako je Gripen daleko najbolja opcija. Jer, ‘novo je novo’.

Oni vještiji su, umjesto mobitela, rokovnika i kemijskih olovki, na račune dobili i nešto konkretnije – neću o imenima, dovoljno je proguglati najstrastvenije ‘Gripenovce’. Među njima ima novinara, ‘vojnih analitičara’, umirovljenih pilota, političara…

I o tom sam tenderu davno pisao. Između onog što su nam odredili da ‘smijemo’ kupiti, F 16 Barak je, po meni, bio najbolja opcija. Na stranu što se za isti iznos može kupiti eskadrila, realno, boljih višenamjenskih lovaca. Ako ne boljih, a onda ne lošijih, no osjetno jeftinijih, pod boljim uvjetima.

Ali, opremanje ratnog (a i civilnog) zrakoplovstva je ionako više politička odluka. Otprilike slična onoj kada je, danas u terminalnoj fazi, Croatia Airlines, umjesto Boing-a odabrala Airbus. I tu su se provizijama napunili offshore računi, sagradili dvorci u okolici Zagreba, no to je neka druga priča.

I u njoj su obje opcije između kojih smo mogli birati bile podjednako kvalitetne (financijski, Boing je nešto jeftiniji), dakle osim toga koji će Tuđmanov savjetnički lobi ubrati proviziju, odabir je signalizirao i političku naklonjenost (EU – SAD).

No vojne nabavke su ipak nešto posve drugo. U jednom razdoblju novinarske karijere bavio sam se, između ostalog, i naoružanjem i vojnom opremom, nabavkama, međunarodnom trgovinom, tržištem oružja i vojne opreme i to crnim i bijelim, obišao dosta međunarodnih sajmova naoružanja i vojne opreme širom svijeta, ponešto tvornica (po svijetu), razgovarao i s trgovcima i s kupcima i s korisnicima. Pa si utvaram da ponešto o tome i znam.

Ako ostavimo po strani politiku pa čak i cijenu i uvjete (npr. održavanje, obuka, rezervni dijelovi, eventualne modernizacije, nadogradnje), najznačajnija stvar pri odluci o odabiru određenog ‘proizvoda’ (nebitno radi li se o jurišnoj pušci, streljivu, zrakoplovu, tenku ili oklopnom vozilu…) su reference.

Dakle, je li se (kada, gdje, kako, u kojim uvjetima i kojem obujmu, koliko efikasno itd.) određeni proizvod dokazao u operativnoj upotrebi i koje su oružane sile već njime opremljene, kakva su im iskustva itd. Jedan od najslikovitijih primjera je jurišna puška AK 47 (i njene inačice) koja je odavno planetarni brend. Postao je to i pištolj Glock, izraelski UZI…

Složeniji sustavi poput zrakoplova, protuzračnih borbenih sustava, raketnih, radarskih i sličnih sofisticiranih sustava druga su priča, no činjenica da je neko oružje, oruđe ili sustav dokazan u operativnoj upotrebi tu je najvažniji. Mislim da ne treba elaborirati zašto je tome tako, dovoljno je napomenuti kako za tako delikatnu namjenu poput oružanog sukoba, nitko pametan neće kupiti ‘mačka u vreći’ bez obzira na to koliko ta vreća bila lijepa i bez obzira na to koliko prodavač te vreće slatkorječivo i uvjerljivo hvalio svoju robu.

I za takve ‘mačke u vreći’ postoje brojni primjeri – jedan od ne tako davnih bio je i naš tender za nabavku borbenih oklopnih vozila. U finalu ostala su dva ponuđača: finska ‘Patria’ i austrijski (zapravo američki) ‘Pandur’. Rezultate znamo – na tenderu je pobijedila Patria. S pravom.

Naime, Patria je već bila u naoružanju nekoliko svjetskih oružanih snaga, u operativnoj upotrebi (tu je bio i offset program, a još se vuku i repovi korupcijskih afera) .

No ‘Pandur2’, tada zapravo, nije postojao – bila je riječ o prototipu čiji ga je proizvođač gurao HV-u kako bi si počeo sastavljati referentnu listu. No unatoč tome, naši su ‘stručnjaci’ po medijima ispisivali hvalospjeve, svako malo putujući u Austriju po ‘rokovnike i penkale’, vješto prešućujući činjenice.

Poput one da je tijekom jedne demonstracije na jednom austrijskom poligonu, kojoj su nazočili i hrvatski novinari (znam i poimence koji), došlo do incidenta – nezgode, u kojem su ozbiljno ranjeni austrijski vojnici (loše rješenje strojnice na kupoli – povratne eksplozije ozlijedile su posadu). O tome, naravno, nije bilo riječi u medijima. Jebi ga, rokovnici su ipak bili u kožnom uvezu. A i nova Motorola Rizr Z8 je bila baš sexy.

Tako nismo mogli u našim medijima, čiji su novinari, ‘investigativno’ analizirali Gripen na licu mjesta – u Švedskoj, u organizaciji proizvođača/prodavača, pročitati o korupcijskim aferama koje još uvijek drmaju i Brazil i Tajland, i Češku i Južnoafričku republiku (nakon tendera na kojem je Gripen pobijedio).

Nije nigdje bilo niti riječi o Gripenima koji su se srušili, incidentima, a još manje o tome da je jedino ‘vatreno krštenje’ taj zrakoplov imao za vrijeme uvođenja ‘demokracije i ljudskih prava’ u Libiju, gdje je uspješno uništio nekoliko meta – par beduinskih šatora i jednu karavanu na devama.

Da se vratimo našim nesuđenim F 16 Barak.

Prvo, hrvatska strana koja je raspisala tender i odlučila spizditi naših pola milijarde dolara, trebala se na vrijeme informirati – no VOA, MVP i slične organizacije su zacijelo imale drugog, pametnijeg posla.

Drugo, ako ništa, bar je nekom, nadam se, došlo iz dupeta u glavu koliko je našim ‘strateškim partnerima’ zapravo stalo do nas.

I treće – da netko na vlasti ima muda pa da kaže kako ćemo, kad već ne možemo kupiti F 16 Barak, tražiti i ponude za, recimo, KAI T-50 Golden Eagle, PAC JF-17 Thunder/CAC FC-1 Xiaolong, Su-35, Su-30MKK…

Mnijem da bi, u tom slučaju, naši ‘strateški partneri’ ekspresno promijenili odluku i isporučili nam odmah eskadrilu F 16 Barak-a sa svim nadogradnjama, uz akcijski popust. Još bi dobili i komplet kuhinjskih noževa na poklon.

Robert Valdec Foto: fb/Valdec

Komentari

Continue Reading

Društvo

PUTIN OBJAVIO OTVORENI RAT ILUMINATIMA: Ako Soros ikad uđe u Rusiju, nikad više iz nje neće izaći!

Published

on

Rusija je izdala službeno priopćenje da je George Soros tražen “živ ili mrtav”, navodeći da su i on i njegova organizacija “prijetnja za rusku nacionalnu sigurnost.”

Sorošu je zabranjen ulazak u Rusiju još od prošle godine, kada se saznalo da je on pomogao uništenje ruske ekonomije u ranim ’90 -im, izvještava Veteranstoday.com, a prenosi Webtribune.

Još prije šest godina objavljeno je:

“Prva stvar koju trebate znati o “Goldman Sachs” je da je to najmoćnija investicijska banka na svijetu, da je svuda, da je to veliki vampir koji sisa lice čovječanstva i nemilosrdno dosipa svoj lijevak krvi koji miriše na novac.”

“U stvari, povijest nedavne financijske krize potpisana je od strane ove banke i njenih pitomaca.”

Soros je kao ova banka. Fil Butler kaže: “George Soros je zamijesio svaku političku pitu koja postoji. Ako postoji kriza na svijetu, sigurna je oklada da on ima udjela u tome. “

Može se reći da su Soros i Goldman Sachs ideološki pripadnici istog bratstva. Njihova strategija je malo drugačija, ali je krajnji rezultat uništenje života putem ekonomskog sustava (bilo da je u pitanju kapitalizam ili socijalizam) i politička manipulacija.

Soros misli da je nepobjediv. Misli da može kretati u politici cijele planete u nekoliko treptaja oka i da nitko ne može mu kaže da prestane. On je tvorac financijske alkemije. Smatra da može ubiti političku stabilnost Europe i Amerike bez izazova.

Soros je star, ali nije zastario. Njegova organizacija je nedavno razotkrivena u obavljanju tajnih operacija osmišljenih da destabiliziraju Rusiju. Povodom toga zanimljiv je citat procurio iz dosjea “Soros fondacije”:

“Naš interes je da se uključimo u aktivnosti ruskih pokreta koji se bore protiv tradicionalnih vrijednosti. Ali imenovanje naše strane je problematično: mi smo u poslu kanaliziranja novca u drugim zemljama u političke svrhe. “

Sada se vidi pravo lice Soroša. Sve te priče o pomaganju sirijskim izbjeglicama, o spašavanju Ukrajine, o “građanskim pravima” i uvođenju “demokracije” u Rusiju su samo dimna zavjesa.

Prema Butleru, sve je to infekcija Soroša. Soros želi uništiti rusku tradicionalnu obitelj. On želi da Rusija bude kao zoološki vrt, a “demokracija” je termin kojim obmanjuje mase.

Soros je u veljači 2015.godine napisao da je “Putin veća prijetnja postojanju Europe od ISIS-a” i takvim izjavama je samo otpočeo svoj đavolji plan.

“Čelnici SAD-a i EU griješe kad misle da je Rusija potencijalni saveznik u borbi protiv islamske države. Dokazi ih osporavaju. Putinov cilj poticanje razgradnje EU, a najbolji način da to postigne je da poplavi Europu sirijskim izbjeglicama. “

“Ruski avioni su bombardirali civilno stanovništvo u južnoj Siriji i natjerali ih da pobjegnu u Jordan i Libanon. Sada je u pustinji 20 tisuća sirijskih izbjeglica koje čekaju prijam u Jordan. “

A dokazi ovakvih tvrdnji? Pa, dokazi su u samom Sorošu. Ono što on kaže je dovoljno. Nema potrebe za istragama. Soros je alfa i omega, početak i kraj. I ako dokazi slučajno ukazuju na nešto drugačije onda moraju biti odbijeni. Ako se Rusija zaista bori protiv terorista onda je takva informacija ipak lažna jer se Soros sa njom ne slaže.

Soros ne shvaća da je ranjiviji nego ikada ranije jer se ne ponaša praktično. Teži da dopuni ideološke dogme i zanemaruje istinu.

Vjerojatno je istina da je Soros protiv izraelskog režima, ali ono što on daje to s druge strane uzima.

Svidjelo se to njemu ili ne, Soros neizravno podupire izraelske zločine time što podržava organizacije za rušenje Asada. Ako zaista želi učiniti nešto dobro onda bi se trudio da stvari popravi a ne da podržava zločinačke ideologije koje vode uništavanju.

Soros je agent novog svjetskog poretka.

Rusiji je očito bilo dosta ovog čovjeka i na kraju su mu zabranili pristup državi. Soroša i njegovu subverzivnu organizaciju označili su kao “prijetnju nacionalnoj sigurnosti.”

“Soroš je špekulant i samoproglašeni filantrop, a njegove malverzacije oslobođene od poreza su sastavni dio ratne mašinerije” – riječi su Williama Engdahla.

On je očito u pravu. Ali Rusija je više nego spremna odstraniti Soroša. Ako se ikad Soros ohrabri ući u Rusiju, nikada više iz nje neće izaći.

Rusija potresa same temelje novog svjetskog poretka i političkog sotonizma.

Veteranstoday.com | Webtribune.rs | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno