Connect with us

Društvo

Što Hrvati mogu očekivati od Andreja Plenkovića?

Published

on

Odgovor: Hrvatima se crno piše. Mogu očekivati samo jedno Veliko Ništa.

U središnjici HDZ-a se već neko vrijeme osjetio vonj. Netko je ugazio u nešto. Nitko nije siguran da to nije baš na njegovim potplatama. Nije se pričalo o tome, samo su svi mudro šutjeli – kao kada netko u liftu ispusti vjetar. Čak se i pas u tom trenutku napravi nevješt. Onda se TO NEŠTO razgazilo svuda, te je ovog tjedna konačno jako zasmrdilo. Tek sada se svi glasno pitaju što to užasno smrdi?

Andrek Plenković

Kratko i jasno: EUlita ga je poslala kao gubernatora da eutanazira HDZ. Što je ovaj Spavač naumio postalo je kristalno jasno izborom Nina-Nene Obuljen za gospođu ministarku. Umočena je do minđuša u Hobotnicu Audio Vizualnog Criminala (HAVC). Sada možemo očekivati i drugi nastavak filma o ustaškoj kami u Dvoru na Uni. Moglo je biti i gore. A što da je imenovao Savu Štrbca?

Ne vidim da bi bilo razlike. “Umočena” nadzire sve pokretne slike u Hrvatskoj. Jako je kvalitetno nadzirala HAVC i pripomogla iznjedriti četničke filmske uratke. Bila je i predsjednica Programskog vijeća HRT – partijske televizije štafetara Gorana Radmana. Andrej smatra da je Umočena prava osoba za istražiti vlastitu umočenost u kriminal.

Kako će ona hraniti nevladine udruge vladinim novcem – nije teško predvidjeti. “Iskurak”, “Kontra”, “LibidoOS”, “Babci”… svi će doći na svoje. Ne znaš u kojoj od njih ima više majki-odgajateljica. Više nećemo morati gledati izvedbe Urše Jaukar. U svakom zlu neko dobro.

Po kojim kriterijima Umočena raspoređuje novac vidi se po tome što je knjige generala Praljka s dokumentima od nacionalnog povijesnog značaja proglasila šundom, dok nema ništa protiv istraživanja zašto zjapi prazna kino-dvorana “Zvezdara” u Beogradu. Ona je kriminalizaciju Domovinskog rata dovela na višu razinu: šundizacija Domovinskog rata. Možda mi te ljude nepravedno osuđujemo da su protiv Domovinskog rata. Sve ovisi koju državu tko smatra svojom domovinom. Tu je problem.

Znanstveni interes Umočene su “raznolikost kulturnih izričaja”. Koji su njeni stavovi, ovako naprednoj i uneskastoj (UNESCO), recimo o imigraciji, bojim se i zamisliti. Netko pakostan bi joj zaželio da osobno iskusi suvremeno kulturno obogaćivanje u zapadnoj Europi. Možda joj netko pokloni turistički aranžman  novogodišnjeg dočeka 2017. u Koelnu.

Nemojmo se iznenaditi kada i od europejčine Andreka čujemo politički korektne lijevoliberalne stavove o imigrantima, istospolnoj klasi, eutanaziji, pobačaju, GMO, depopulaciji, globalnom zatopljenju/zahlađenju čovjekom izazvanim. On se nikada ne istrčava bez potrebe. Sve ćemo čuti kada za to dođe vrijeme. Kao što je baš pravo vrijeme da nas Nina-Nena vrati u 1986.

Sada se hadezeovci čude. Čude se svako malo: Najprije su izabrali hohštaplera Sanadera. Onda kumrovačke partijske škole uzdanicu Kosoricu. Pa Mesićeva voditelja kampanje. I sada EU podvornika Plenkovića.

Kada su se osjetile populističke promjene u Hrvatskoj, u sreski komitet je došao drug iz partijske policije.

– “Stipe, tvoj mali, jel Zoran?, on će ostati u presvučenoj partiji. A, ti Mario, onaj tvoj mali , Andrej, je određen za Hrvatsku Ustašku Zajednicu.”-“Joj, druže, zašto moj ne može među naše? Kud baš u tu Zajebnicu! Mali je tako miran i povučen…”– “Muči! Baš to je prevagnulo. Ne možemo tamo poslati Stipinog štemera. Tamo treba netko miran, koji može dugo mirovati, dok ne zatreba.”

Dobro, ovaj literarni uradak je malo izmišljen. Ako je mogao Hribar-Obuljen HAVC financirati izmišljotinu o Dvoru, mogu si i ja pustiti mašti na volju.

I tako je Andrej Plenković konačno zatrebao. Hrvatski birači su dobili izbor: Ili će glasovati za Andreja Milanovića ili za Zorana Plenkovića. Samo to oni tada nisu znali. Sada znamo da su obojica iz iste Zbriselske bojne. Osim čuvene Minhenske bojne, postojala je i Zbriselska bojna. U njoj su rame uz rame bojovali Zoki i Andrej. Nije da su oni zbrisali u Bruxelles. Bože sačuvaj! Nego su čuvali sjevernu bojišnicu da neprijatelj domovine ne dođe sa sjevera.

Hrvatsku je danas preuzelo 200 udbaških obitelji. Kao Stasi i slični, Udba je bila partijska policija. Pljačku i privatizaciju su sproveli oni koji su najglasnije vikali. Reći će netko.

-“Ali, ali… torbari, Hercegovci…”-Hajdemo ovako: Tko je tada mogao dobiti menadžerski kredit?-“Kakav menadžerski kredit?”-Onaj gdje ti odlučiš kakva će ti biti plaća, pa da možeš vraćati taj kredit koji si si dao iz firminih novaca. U suštini firminim novcem vraćaš firmi. Nakon toga ti ostanu dionice firme. Kako su te isplate iscrpile firmu, radnička klasa ide na cestu, a tebi ostane ako ništa drugo, a ono zemljište.

U toj menadžerskoj poziciji se nije mogao naći netko tko nije bio u Partiji. Kada je došlo preslagivanje, svi su se razišli po svim strankama. Oni s više poduzetničkog smisla su dobili u ruke resurse, a javno-privatno partnerstvo će to kompenzirati ovima ubačenima u stranke. Ruka ruku mije.

Pogledajte slike s partijskih sastanaka, komiteta, plenuma i naći ćete očeve tih 200 obitelji. Mlade Skojevce se manje slikalo, pa su mnogi današnji drmatori ostali neuslikani. Ali onaj tko želi znati, zna za njih.

Andrej je bio aktivan u Titovoj omladini. Otac je bio utemeljitelj i direktor Fakulteta političkih nauka u Zagrebu. Dobivao je i ‘platu’ savjetnika generalnog direktora Radio Televizije Zagreb. Branka Puharića i Veljka Kneževića. Kako su sinovi bili zajedno u Zbriselskoj bojni, isto tako su im i ćaće zajedno radile u takozvanoj Službi za razvoj na RTZ. Svi djelatnici ove službe su bili djelatnici Udbe i KOS-a. Otac Mario je i predavao polaznicima tečaja Udbe na današnjoj Policijskoj akademiji u Svetošimunskoj. Došao je i do čina majora.   izvor.

Andrej Plenković je Titov omladinac, dijete partije i sin majora. Neće čuditi što će nas Plenković uvjeravati da se okrenemo budućnosti a ne prošlosti. Gubernator će ovdje aplicirati EU svjetonazor. Malim koracima.

Plenkovića su željeli uza se i Vesna Pusić i Ivo Josipović. Mene, na primjer nisu pitali. On je morao odbiti, jer je bio predviđen za drugi zadatak. Spavač je konačno aktiviran 2016.

Ništa, pa ni imenovanje gospođe ministarke, ne može iznenaditi onoga koji zna nešto o Plenkovićevim korijenima. To je genetski. Sin je došao iz Bruxellesa. Otac je radio za Beograd. Vjerojatno djed za Budimpeštu, a pradjed za Beč. Nije čudno što obitelj više voli slovo B od slova U.

Niti novi premijer, naš Ivica Beskičmanović nije mogao ispasti drukčiji. Crno nam se piše što će bez resetiranja sve ostati kakvo je bilo. Sjaši Zoran da uzjaše Andrej. Oni su dvije strane iste briselske medalje. Kada dođe vrijeme za rabijatnog, vadi se Milanović. Kada se svi zasite sirovine, vadi se uglađeni Plenković.

-“Ma, pusti svjetonazorska pitanja, najvažnije je da netko sredi gospodarstvo”-Bez moralnog resetiranja nema ništa. Bez prokazivanja umreženih udbaša nema ništa. Bez oduzimanja nepravedno stečenog nema ništa. Bez lustracije ostaju moućnosti ucjenjivanja. Ništa se ne može promijeniti i ništa se neće promijeniti.

Dobra stvar je što će se dolaskom Spavača konačno urušiti HDZ. Kao posljedica budućih Plenkovićevih poteza (koji će neke ljude jako iznenaditi, a neke nimalo) HDZ će izgubiti niz slijedećih izbora (EU, lokalni ili koji već budu).

Birači su upravo prevareni. Oni koji su glasovali za HDZ samo zato da ne propadnu njihovi glasovi, imati će i druge opcije. Sada je očito da Most i Živi zid nisu tu samo za jednu sezonu. Glasovi će se iz izbora u izbore prelijevati k njima i omjeri će se okrenuti. HDZ će postati minorna strančica koju će druge snubiti za potporu.

Nakon Plenkovićevih poteza, iz izbora u izbore sve će manje birača imati razloga glasovati za HDZ. Ispostavit će se da je HDZ desničarski u istoj mjeri u kojoj je i Merkeličin CDU danas desnica. Ili koliko je desničarska američka Republikanska stranka. Sva ta desnica je danas zauzeta od lijevoliberalnih iznutra. Odgovor običnog puka je uzlet “Alt-Right”-a u SAD, Pegide, AfD, Le Pen, Geerta Wildersa i ostalih. Slično će biti i kod nas.

Dolazak Plenkovića i njegova velika prevara birača je ipak dobra stvar – zato jer će to okončati iluziju koju imamo. Maske su pale. HDZ neće preživjeti Plenkovića. Ako nekoga hvale novinari Jutarnjeg – odmah mi se pali lampica. Eto, tako sam znao.

Ne treba žaliti. Jer, HDZ ionako više nije ni hrvatska ni demokratska. Ostat će samo Zajednica udbaša drugo koljeno.

Ivan Horvat Homunizam | Croative.net

Komentari

Društvo

Jan Ivanjek: Nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti

Published

on

Natječaj za nabavu borbenih zrakoplova poništen je, još se ne zna kako dalje. Hoće li se krenuti u novi natječaj ili možda u izravnu pogodbu? Kako stvari stoje, prepuštanje nekoj drugoj državi da nam uz naplatu čuva nebo ne dolazi u obzir.

Izgubljeno vrijeme u pregovorima s Izraelcima ne može se vratiti, a, čini se, ni naplatiti.

U međuvremenu ionako vremešni hrvatski MiG-ovi još su ostarjeli – bliži im se konačno prizemljenje. Koliko će Vladi trebati da pronađe nov model nabave zrakoplova, koliko da zaključi posao, kad bi prvi mogao poletjeti iznad Hrvatske?

Gosti „Teme dana“ su bili bivši zapovjednik Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva general Josip Štimac te vojni analitičar Jan Ivanjek.

Nastupio je svojevrsni obrat u razmišljanju ministra obrane, kakvih i koliko borbenih zrakoplova Hrvatskoj treba. Ministar je rekao kao je za njega najbolja platforma F-16, da budu novi avioni i da ih ima manje.

– Stručna studija koja je napravljena ne ide ispod 12 aviona, rekao je Štimac.

Ivanjek je rekao kako nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti. S obzirom da nije prošlo da uzmemo najmoćnije rabljene avione, donesena je odluka da nabavimo nove borbene avione.
– Dugoročno se mora doći do brojke od 12 aviona, naglašava Ivanjek.

– Naši postojeći migovi mogu letjeti do 2024. godine i ako do tada ne ugovorimo kupnju zrakoplova, to bi bio veliki problem zato što bi se ljudski potencijal, koji je i tako u osipanju, počeo još više osipati, ističe Ivanjek.

Štimac je rekao kako bi nam Amerikanci mogli ponuditi Block 50/52 što bi nas moglo zadovoljiti. Takav tip aviona imaju i Poljaci.

Ivanjek smatra da bi nas osnovni paket aviona mogao koštati milijardu dolara i to bi nam olakšalo iduću seriju nabave (HRT)

Komentari

Continue Reading

Društvo

Robert Valdec o lobistima /narikačama u svezi (ne)kupnje F-16 koju moraju pročitati svi, posebno u MORH-u

Published

on

Propala, je izgleda, nabavka F 16 Barak višenamjenskih lovaca opremljenih onako kako su ponuđeni na natječaju. Ovo pišem jer imam što reći o HRZ i nabavci zrakoplova – piše Valdec na svom fb profilu.

Zanimljivo je da sada nad propalim poslom najviše nariču oni koji su do jučer F-16 Barak nazivali ‘starim kantama’, ‘otpadom’ i sl.

Dobar dio njih (govorim o ‘velikim stručnjacima’) nariče po inerciji, samo zato jer su ‘popušili’ čaščenje od SAAB-a za koji su gorljivo navijali, a koje im je obećano ako se HRZ opremi Gripenima. Šveđani su ih tijekom tendera vodali kao medvjede po Švedskoj, trpali im u torbe mobitele, laptope, kemijske, rokovnike, vodali ih po večerama…, a oni, ‘stručno’, objašnjavali Hrvatima kako je Gripen daleko najbolja opcija. Jer, ‘novo je novo’.

Oni vještiji su, umjesto mobitela, rokovnika i kemijskih olovki, na račune dobili i nešto konkretnije – neću o imenima, dovoljno je proguglati najstrastvenije ‘Gripenovce’. Među njima ima novinara, ‘vojnih analitičara’, umirovljenih pilota, političara…

I o tom sam tenderu davno pisao. Između onog što su nam odredili da ‘smijemo’ kupiti, F 16 Barak je, po meni, bio najbolja opcija. Na stranu što se za isti iznos može kupiti eskadrila, realno, boljih višenamjenskih lovaca. Ako ne boljih, a onda ne lošijih, no osjetno jeftinijih, pod boljim uvjetima.

Ali, opremanje ratnog (a i civilnog) zrakoplovstva je ionako više politička odluka. Otprilike slična onoj kada je, danas u terminalnoj fazi, Croatia Airlines, umjesto Boing-a odabrala Airbus. I tu su se provizijama napunili offshore računi, sagradili dvorci u okolici Zagreba, no to je neka druga priča.

I u njoj su obje opcije između kojih smo mogli birati bile podjednako kvalitetne (financijski, Boing je nešto jeftiniji), dakle osim toga koji će Tuđmanov savjetnički lobi ubrati proviziju, odabir je signalizirao i političku naklonjenost (EU – SAD).

No vojne nabavke su ipak nešto posve drugo. U jednom razdoblju novinarske karijere bavio sam se, između ostalog, i naoružanjem i vojnom opremom, nabavkama, međunarodnom trgovinom, tržištem oružja i vojne opreme i to crnim i bijelim, obišao dosta međunarodnih sajmova naoružanja i vojne opreme širom svijeta, ponešto tvornica (po svijetu), razgovarao i s trgovcima i s kupcima i s korisnicima. Pa si utvaram da ponešto o tome i znam.

Ako ostavimo po strani politiku pa čak i cijenu i uvjete (npr. održavanje, obuka, rezervni dijelovi, eventualne modernizacije, nadogradnje), najznačajnija stvar pri odluci o odabiru određenog ‘proizvoda’ (nebitno radi li se o jurišnoj pušci, streljivu, zrakoplovu, tenku ili oklopnom vozilu…) su reference.

Dakle, je li se (kada, gdje, kako, u kojim uvjetima i kojem obujmu, koliko efikasno itd.) određeni proizvod dokazao u operativnoj upotrebi i koje su oružane sile već njime opremljene, kakva su im iskustva itd. Jedan od najslikovitijih primjera je jurišna puška AK 47 (i njene inačice) koja je odavno planetarni brend. Postao je to i pištolj Glock, izraelski UZI…

Složeniji sustavi poput zrakoplova, protuzračnih borbenih sustava, raketnih, radarskih i sličnih sofisticiranih sustava druga su priča, no činjenica da je neko oružje, oruđe ili sustav dokazan u operativnoj upotrebi tu je najvažniji. Mislim da ne treba elaborirati zašto je tome tako, dovoljno je napomenuti kako za tako delikatnu namjenu poput oružanog sukoba, nitko pametan neće kupiti ‘mačka u vreći’ bez obzira na to koliko ta vreća bila lijepa i bez obzira na to koliko prodavač te vreće slatkorječivo i uvjerljivo hvalio svoju robu.

I za takve ‘mačke u vreći’ postoje brojni primjeri – jedan od ne tako davnih bio je i naš tender za nabavku borbenih oklopnih vozila. U finalu ostala su dva ponuđača: finska ‘Patria’ i austrijski (zapravo američki) ‘Pandur’. Rezultate znamo – na tenderu je pobijedila Patria. S pravom.

Naime, Patria je već bila u naoružanju nekoliko svjetskih oružanih snaga, u operativnoj upotrebi (tu je bio i offset program, a još se vuku i repovi korupcijskih afera) .

No ‘Pandur2’, tada zapravo, nije postojao – bila je riječ o prototipu čiji ga je proizvođač gurao HV-u kako bi si počeo sastavljati referentnu listu. No unatoč tome, naši su ‘stručnjaci’ po medijima ispisivali hvalospjeve, svako malo putujući u Austriju po ‘rokovnike i penkale’, vješto prešućujući činjenice.

Poput one da je tijekom jedne demonstracije na jednom austrijskom poligonu, kojoj su nazočili i hrvatski novinari (znam i poimence koji), došlo do incidenta – nezgode, u kojem su ozbiljno ranjeni austrijski vojnici (loše rješenje strojnice na kupoli – povratne eksplozije ozlijedile su posadu). O tome, naravno, nije bilo riječi u medijima. Jebi ga, rokovnici su ipak bili u kožnom uvezu. A i nova Motorola Rizr Z8 je bila baš sexy.

Tako nismo mogli u našim medijima, čiji su novinari, ‘investigativno’ analizirali Gripen na licu mjesta – u Švedskoj, u organizaciji proizvođača/prodavača, pročitati o korupcijskim aferama koje još uvijek drmaju i Brazil i Tajland, i Češku i Južnoafričku republiku (nakon tendera na kojem je Gripen pobijedio).

Nije nigdje bilo niti riječi o Gripenima koji su se srušili, incidentima, a još manje o tome da je jedino ‘vatreno krštenje’ taj zrakoplov imao za vrijeme uvođenja ‘demokracije i ljudskih prava’ u Libiju, gdje je uspješno uništio nekoliko meta – par beduinskih šatora i jednu karavanu na devama.

Da se vratimo našim nesuđenim F 16 Barak.

Prvo, hrvatska strana koja je raspisala tender i odlučila spizditi naših pola milijarde dolara, trebala se na vrijeme informirati – no VOA, MVP i slične organizacije su zacijelo imale drugog, pametnijeg posla.

Drugo, ako ništa, bar je nekom, nadam se, došlo iz dupeta u glavu koliko je našim ‘strateškim partnerima’ zapravo stalo do nas.

I treće – da netko na vlasti ima muda pa da kaže kako ćemo, kad već ne možemo kupiti F 16 Barak, tražiti i ponude za, recimo, KAI T-50 Golden Eagle, PAC JF-17 Thunder/CAC FC-1 Xiaolong, Su-35, Su-30MKK…

Mnijem da bi, u tom slučaju, naši ‘strateški partneri’ ekspresno promijenili odluku i isporučili nam odmah eskadrilu F 16 Barak-a sa svim nadogradnjama, uz akcijski popust. Još bi dobili i komplet kuhinjskih noževa na poklon.

Robert Valdec Foto: fb/Valdec

Komentari

Continue Reading

Društvo

PUTIN OBJAVIO OTVORENI RAT ILUMINATIMA: Ako Soros ikad uđe u Rusiju, nikad više iz nje neće izaći!

Published

on

Rusija je izdala službeno priopćenje da je George Soros tražen “živ ili mrtav”, navodeći da su i on i njegova organizacija “prijetnja za rusku nacionalnu sigurnost.”

Sorošu je zabranjen ulazak u Rusiju još od prošle godine, kada se saznalo da je on pomogao uništenje ruske ekonomije u ranim ’90 -im, izvještava Veteranstoday.com, a prenosi Webtribune.

Još prije šest godina objavljeno je:

“Prva stvar koju trebate znati o “Goldman Sachs” je da je to najmoćnija investicijska banka na svijetu, da je svuda, da je to veliki vampir koji sisa lice čovječanstva i nemilosrdno dosipa svoj lijevak krvi koji miriše na novac.”

“U stvari, povijest nedavne financijske krize potpisana je od strane ove banke i njenih pitomaca.”

Soros je kao ova banka. Fil Butler kaže: “George Soros je zamijesio svaku političku pitu koja postoji. Ako postoji kriza na svijetu, sigurna je oklada da on ima udjela u tome. “

Može se reći da su Soros i Goldman Sachs ideološki pripadnici istog bratstva. Njihova strategija je malo drugačija, ali je krajnji rezultat uništenje života putem ekonomskog sustava (bilo da je u pitanju kapitalizam ili socijalizam) i politička manipulacija.

Soros misli da je nepobjediv. Misli da može kretati u politici cijele planete u nekoliko treptaja oka i da nitko ne može mu kaže da prestane. On je tvorac financijske alkemije. Smatra da može ubiti političku stabilnost Europe i Amerike bez izazova.

Soros je star, ali nije zastario. Njegova organizacija je nedavno razotkrivena u obavljanju tajnih operacija osmišljenih da destabiliziraju Rusiju. Povodom toga zanimljiv je citat procurio iz dosjea “Soros fondacije”:

“Naš interes je da se uključimo u aktivnosti ruskih pokreta koji se bore protiv tradicionalnih vrijednosti. Ali imenovanje naše strane je problematično: mi smo u poslu kanaliziranja novca u drugim zemljama u političke svrhe. “

Sada se vidi pravo lice Soroša. Sve te priče o pomaganju sirijskim izbjeglicama, o spašavanju Ukrajine, o “građanskim pravima” i uvođenju “demokracije” u Rusiju su samo dimna zavjesa.

Prema Butleru, sve je to infekcija Soroša. Soros želi uništiti rusku tradicionalnu obitelj. On želi da Rusija bude kao zoološki vrt, a “demokracija” je termin kojim obmanjuje mase.

Soros je u veljači 2015.godine napisao da je “Putin veća prijetnja postojanju Europe od ISIS-a” i takvim izjavama je samo otpočeo svoj đavolji plan.

“Čelnici SAD-a i EU griješe kad misle da je Rusija potencijalni saveznik u borbi protiv islamske države. Dokazi ih osporavaju. Putinov cilj poticanje razgradnje EU, a najbolji način da to postigne je da poplavi Europu sirijskim izbjeglicama. “

“Ruski avioni su bombardirali civilno stanovništvo u južnoj Siriji i natjerali ih da pobjegnu u Jordan i Libanon. Sada je u pustinji 20 tisuća sirijskih izbjeglica koje čekaju prijam u Jordan. “

A dokazi ovakvih tvrdnji? Pa, dokazi su u samom Sorošu. Ono što on kaže je dovoljno. Nema potrebe za istragama. Soros je alfa i omega, početak i kraj. I ako dokazi slučajno ukazuju na nešto drugačije onda moraju biti odbijeni. Ako se Rusija zaista bori protiv terorista onda je takva informacija ipak lažna jer se Soros sa njom ne slaže.

Soros ne shvaća da je ranjiviji nego ikada ranije jer se ne ponaša praktično. Teži da dopuni ideološke dogme i zanemaruje istinu.

Vjerojatno je istina da je Soros protiv izraelskog režima, ali ono što on daje to s druge strane uzima.

Svidjelo se to njemu ili ne, Soros neizravno podupire izraelske zločine time što podržava organizacije za rušenje Asada. Ako zaista želi učiniti nešto dobro onda bi se trudio da stvari popravi a ne da podržava zločinačke ideologije koje vode uništavanju.

Soros je agent novog svjetskog poretka.

Rusiji je očito bilo dosta ovog čovjeka i na kraju su mu zabranili pristup državi. Soroša i njegovu subverzivnu organizaciju označili su kao “prijetnju nacionalnoj sigurnosti.”

“Soroš je špekulant i samoproglašeni filantrop, a njegove malverzacije oslobođene od poreza su sastavni dio ratne mašinerije” – riječi su Williama Engdahla.

On je očito u pravu. Ali Rusija je više nego spremna odstraniti Soroša. Ako se ikad Soros ohrabri ući u Rusiju, nikada više iz nje neće izaći.

Rusija potresa same temelje novog svjetskog poretka i političkog sotonizma.

Veteranstoday.com | Webtribune.rs | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno