Connect with us

Vijesti

Što Hrvati imaju s Dubrovnikom ili tko puzi nikada ne pada…

Published

on

Nakon 24 godine ukida se legendarna emisija “Pola ure kulture. “Progresivno” Programsko vijeće HRT-a je napokon progledalo. Drugovi su se 24 godine pitali kamo to vodi?

Od kuda početi? Događaji, događanja i dogovaranja… svih sa svima. Kaže mi moj prijatelj s tenisa Luka Z. (ne smijem navesti prezime jer je SOA u pitanju pa da ga ne prokuže…) s primjetnom sjetom u glasu: “Hodak, Predsjednica je smijenila Matu, šteta, naš je čovik…”. “Kako šteta?”, uzvratih ja. “Sedam godina je bio ministar pa kad je Tuđman umro ‘oprao’ ga je u Pukijevom Nacionalu k’o zadnju gnjidu i demaskirao se kao čovjek i političar”. “Ma ti misliš na Granića!”, živnu Luka…

“Smijenila ti je ona Matu Radeljića, a ne ‘tvog’ Matu”. “Aaaaa, to…”, objesila mi se donja vilica. Ali to nije sve! Podiže Luka glas:

“Znaš li koga je imenovala za savjetnicu?”. “Pojma nemam, ne bavim ti se ja politikom moj Luka”. “Mirjanu Hrgu!”, na to će Luka. Opet mi se refleksivno otelo jedno “Aaaa tu!”.

Ne znam zašto, ali sjetih se u isti čas jedine latinske poslovice koju sam jedva uspio zapamtiti iz šeste gornjogradske gimnazije: “Nomen est omen”. “Aaaa, to je novinarka koja je izjavila: “U srcu sam prava ljevičarka, žalim što Thompson ne razumije sramotu i užas ustaškog režima”. Luka Z. je neumoljiv i odmah dodaje: To ti je ona koja se javno upitala: “Što Hrvati imaju s Dubrovnikom?”.

A što Hrvati imaju s Mirjanom Hrgom šaptom se upitam ja nakon što sam se prethodno hrabro osvrnuo malo lijevo i malo desno. No nije naša Mirjana usamljena u svom neznanju. Isto pitanje sami sebi postavljaju i oni neki “gospari” iz Grada koji sanjaju neovisnu “Dubrovačku republiku”, neovisnu od RH i Zagreba.

Uz njih si isto pitanje postavljaju i razni “gospari” iz Trebinja, Beograda i Podgorice. Prošlo je već puno vremena pa se zaboravlja da su odgovor na to pitanje dali dubrovački branitelji i postrojbe HOS-a nakon 6. prosinca 1991. kad je kulminiralo agresorsko bombardiranje Dubrovnika.

Taj dan bitkom na Srđu uz doprinos IX. Bojne HOS-a Dubrovnik je obranjen. Danas se još samo poneki Dubrovčani, zajedno s Hrgom, pitaju što Hrvati imaju s Dubrovnikom? Osim naravno kostiju HOS-ovaca koji su izginuli na Srđu. Dana 7. prosinca 1991. kao odvjetnik HSP-a i HOS-a sjedio sam u Starčevićevom domu s Paragom i suradnicima te smo bili u isto vrijeme i ponosni i tužni. Ponosni jer je agresor dobio po “onoj stvari”, a tužni jer se najbolji među HOS-ovcima više neće nikada vratiti.

No nova savjetnica je još relativno mlada pa će, vjerujem, jednog dana shvatiti što Hrvati imaju s Dubrovnikom. Popela se na jedno od dva brda vlasti u Hrvata, a tamo imaju odgovore na sva pitanja koja muče neuki puk. Osim naravno na neka… I tako preko noći padoše savjetnici koji su pripadali suverenističkoj struji ili jasnije nacionalnoj struji.

A KGK je pobijedila na izborima upravo glasovima nacionalno svjesnih Hrvata. Jedan je Mate dobio “šimecki”, a drugi trijumfira. No moglo je biti i gore. Mogao je netko žičarom došlepati na Pantovčak, recimo, Vedranu Rudan ako trenutno nije u Beogradu. Na sve to ponosni i tvrdi Hrvateki muče, čkome i misle si “nikada ne pada onaj koji uvijek puzi”.

Modrić je upravo osvojio naslov klupskog prvaka svijeta u Abu Dhabiju pobjedom od 4:1 protiv Al Aina. Kojeg trenira Zoran Mamić. Usput je, ljevičarima uvijek “ugledni“ Guardian, proveo anketu u kojoj je “malo govno” proglašen po tko zna koji put najboljim igračem na svijetu. Luka je dobio čak 246 bodova više od Ronalda te 284 više od Messija.

Pitam se samo čini li se to i vama kao dio globalne klerofašističke zavjere protiv naših orjunaša i progresivnih Večernjakovih sociologa koji tobože kuže balun, Denisa Latina, Šokre Beljaka, Željka Jovanovića, redakcije Novosti i tko bi ih sve pobrojao…

Kad smo već kod najveće “sporedne stvari na svijetu” dobro je spomenuti sportsku redakciju Jutarnjeg. Nakon što je Mamićev kandidat za predsjednika Zagrebačkog nogometnog saveza blago rečeno “popušio”, Jutarnji je bez naznake neke uzročne veze s tim događajem odmah najavio početak kraja Davora Šukera koji je, usput rečeno, predsjednik HNS-a u trenutku najvećeg uspjeha našeg nogometa u povijesti. Drugo mjesto na svijetu. Dobro, Šuker i nije neka posebna persona u nogometu.

Jedva je bio najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. Igrač Reala, Arsenala, Seville, drugi u izboru za Zlatnu loptu Ballon D’or… U trenutku kad nas je doveo skoro do vrha svjetskog nogometa izvjesni Jurnović, zvani Jura, u Jutarnjem piše kako Šuker dobiva kopačku zvanu “Šimecki”. Redakcija, koja se svojevremeno zalagala da se osnuje antifašistička navijačka grupa propalog NK Zagreba, još jednom je promašila prazan gol s pola metra. Naime, isti taj dan kad je trio JJJ nudio prijesni krumpir u vidu Šukerove smjene došla je vijest iz UEFE da će “smijenjeni” Davor 7. veljače 2019. u Rimu  postati dopredsjednik Europskog nogometnog saveza.

To je, naravno, na radost i veselje Jutarnjeg, Večernjeg, Slobodne, Novog lista, Željka Jovanovića, crtača svastike.. najviši doseg jednog nogometnog djelatnika iz Lijepe naše. Inače, godina 2018. je, barem što se tiče nogometa, čisti “san ljetne noći”. Ali kako za koga… da je predsjednik saveza, recimo, Mario Stanić bilo bi znatno manje želučanih problema kod naših “fudbalera”. Hrvatski problem je što su svi “pismeni“ barem što se tiče nogometa. Još od Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika nije bilo toliko “pismenih” navijača.

Kad smo već kod Deklaracije sjetih se jednog starog vica.Na fejsu cinici podbadaju svakodnevno. Od kada smo potpisali Istanbulsku konvenciju i Marakeški kompakt ženama je u Hrvatskoj kao u raju.  Zadar, Karlovac, Požega…

Zadar je epicentar snažnog moralnog potresa koji još trese Lijepu našu. Kriv je naravno odvjetnik, fiškal, koji koristi rupe u zakonu. Zakonu o kaznenom postupku koju pišu svi zvani i nezvani. Svi osim sudaca i odvjetnika.

Naime kaj! I studenti na Pravnom faksu, nakon što pogledaju snimku događaja, od prve će reći pa to je bio pokušaj ubojstva. I bit će u pravu. Nabildani tip pola sata mlati djevojku od 18 godina. Surovo i sustavno. Više puta udara njenom glavom o umivaonik. Glava je vitalni dio tijela… udara je nogom u glavu. Fizički nerazmjer i upornost nasilja od pola sata dosta su za zaključak da je Općinski državni odvjetnik iz Zadra promašio kvalifikaciju kaznenog djela. Izgovor da je podloga za kvalifikaciju bio nalaz i mišljenje vještaka ne drži vodu. U praksi sam imao slučajeva kad je počinitelj pucao u osobu i samo je okrznuo te joj nanio lakšu tjelesnu ozljedu.

Vještak bi povredu kvalificirao kao lakšu tjelesnu. No tužilaštvo bi uvijek imalo u vidu namjeru počinitelja da je htio nekog ubiti. U takvom slučaju nije pravno relevantno je li ozljeda bila teška ili laka nego umišljaj na izvršenje ubojstva.

U Zadru smo imali školski primjer kaznenog djela ubojstva u pokušaju. Branitelj optuženog je imao na raspolaganju dvije mogućnosti. Pojaviti se na raspravi i pozdraviti se sa svojim klijentom koji bi tada otišao u pritvor ili ne doći i tako omogućiti svom branjeniku izlazak iz pritvora. Svaki odvjetnik koji ima i malo hrabrosti i profesionalne etike postupio bi kao i ovaj iz Zadra. Ali kao i obično, naše državno odvjetništvo i sudovi s posebnim potrebama kad zaj….. kanaliziraju bijes javnosti na odvjetnike. Srećom ovaj put bez naročitog uspjeha.

Zadar je preuzeo od Splita vodstvo na tablici gradova s najviše narkomana. Sumnja se da je vodstvo postignuto uz pomoć dopinga.

Nakon 24 godine ukida se legendarna emisija “Pola ure kulture. “Progresivno” Programsko vijeće HRT-a je napokon progledalo. Drugovi su se 24 godine pitali kamo to vodi? Centar za mirovne studije već je razmišljao o podnošenju kaznene prijave protiv Branke Kamenski.

Slobodan Prosperov Novak zloupotrebljavao je dobrotu, liberalnost i velikodušnost HRT-a dokazujući, doduše bez uspjeha, da su Krleža, pok. moj klijent Slobodan Novak, Ivan Aralica i drugi hrvatski književni velikani bolji književnici od Ante Tomića, Jurice Pavičića, Predraga Lucića, Bore Dežulovića, bolji čak i od Vedrane Rudan.

U praksi se opet, lirski rečeno, radilo o lovi. Hrvatske knjižnice nisu pokazivale duboku klasnu svijest i nisu u roku odmah s puno ljubavi otkupljivale knjige iz ergele Jagne Pogačnik. Recimo, knjigu Bore Dežulovića “Pjesme iz Lore” treba otkupiti svaka knjižnica u RH. Idealna je kao podmetač za kristalnu vazu. I ja se osobno osjećam malo zakinut jer ni jedna knjižnica nije otkupila ni jednu moju knjigu “Lijevom našom”. Tješi me što je čitava naklada rasprodana u roku od 28 dana.

Možda je razlog tog meteorskog uspjeha ležao u činjenici da je knjiga izdana samo u 10 primjeraka! Ipak, potpunu tišinu i mrak oko moje knjige prekinula je Branka Kamenski u “Pola ure kulture“. Bio sam tronut kad sam vidio svoju knjigu na Hrvatskoj televiziji. Nije me ni najmanje zasmetalo što je na njoj bila velika i lijepa kristalna vaza.

U svakom slučaju, “progresivne” snage na HRT-u trebale su pune 24 godine da skinu s programa najbolju kulturnu emisiju na “ovim prostorima”. Sad napokon mogu odahnuti  Nina Obuljen, Branimir Pofuk, Ante Tomić i ljubitelji njegovog podoficirskog humora, Veljo Visković, Jurica Pavičić, Miljenko Jergović, Goran Gerovac, Boris Pavelić, Vedrana Rudan… Na fejsu misle da je zabijen još jedan čavao u lijes hrvatske kulture. Možda i jest, ali doći će dan kad ćemo konačno zabiti glogov kolac u jedan drugi lijes. Sad dolazi vrijeme za “kritičko mišljenje i podilaženje dnevno političkim potrebama”.

Kako bi rekao Winston Churchill 9. veljače 1941.: “Ovo još nije kraj. Nije čak ni početak kraja. Ali je možda kraj početka”
Godina 2019. bit će uzbudljiva. Pomalo čak i smiješna. Kao da recimo Slovenci i Austrijanci snime u koprodukciji komediju. Izvrsnu analizu dao Nino Đula u Magazinu Jutarnjeg od 15. prosinca. Malo se kockao i pogodio rekavši “nema toga ne principijelnog što Predsjednica ne bi poduzela ako će joj netko zauzvrat obećati drugi mandat”. Pogodio čovjek k’o prstom u pekmez! Piše Nino nadalje nebuloze da je HNS politička stranka, ali za njega se ona treba zvati Hrvatska narodna statistička pogreška – HNSP.

Opet je pogodio. Zlobno se cereka na spomen Anke Taritaš Mrak dok ona izgovara “Mi iz Amsterdamske koalicije…”. Na makadamskog gradonačelnika “Amsterdamskom koalicijom”. Odlična analiza i zajednički nazivnik iz kojeg se nazire sljedeće: na nacionalnoj sceni ostat će Plenkovićev HDZ i Bandić ako ga zdravlje posluži. HNS će se rastopiti k’o Ledo sladoled u Vrdoljakovoj Ledo škrinji čim nestane struje-vlasti.

Anka Mrak i Josipović, zajedno s drugim lijevim marginalcima, postat će prava statistička pogreška. Ocjena SOA-e odnosno Sigurnosno obavještajne agencije o jačanju četništva u RH pokazat će se ozbiljnija nego se to danas čini. Vukovar je meki trbuh RH. Milaković to vrlo dobro zna pa kaže kako u ratu ne strada uvijek samo jedna strana.

Naravno, nastradali su i pošteni Srbi jer su njihovi sunarodnjaci bili agresori u Hrvatskoj. Jeste li ikada nakon 1945. čuli kako se jugoslavenska narodna vlast javno kaje jer su u II. svjetskom ratu teško nastradali i Nijemci? Započeli su rat i izgubili ga. K’o i Srbi u Hrvatskoj. Izgubili su rat, Krajinu, Crnu Goru, Kosovo, polako se trese i Vojvodina, a stare velikosrpske iluzije se još samo podgrijavaju u pepelu povijesnog poraza.

Milaković i njegovi instruktori čuvaju se kao zmija noge da ne bi zucnuli o etničkom protjerivanju Hrvata iz Cavtata, Slanog, Benkovca, Obrovca, Drniša, Skradina, Vrlike, Knina, Petrinje, Plitvica, Bogdanovaca, Belog Manastira, Njemaca, Ćelija, Vukovara, Saborskog itd.

Sve dok hrvatska diplomacija ostaje okovana u svom povijesnom poltronsko-kmetskom mentalitetu to ćemo imati sve više problema. Razni Vujini, Milakovići… prodavat će svoju pokvarenu bozu, a Hrvateki će se stalno ponovno čudom čuditi. Komšić će čistiti hrvatske kadrove u BiH diplomaciji uz zadovoljni osmijeh Klisovića i Vesne Pusić, ali i uz muk hrvatske vladajuće nomenklature. Ljevica, kako se to od nje i očekuje, misli da će donošenje Deklaracije o položaju Hrvata u BiH dovesti do čistke.

Navodno je kompromisna i nefunkcionalna, bez jasnih stavova države koja se po Ustavu treba brinuti za Hrvate u BiH, države koja je pobijedila u ratu, koja je u EU i NATO-u pa ju stoga nije ni trebalo donositi. Komšić će se i tako ubrzo pojaviti u Zagrebu na “kafi” s Mesićem i Josipovićem. I ne samo s njima. Bit će još dugo tako, sve dok je Hrvatska u svojevrsnom političkom celibatu. Stoga je cinizam i nadalje zadnja linija obrane pred političkim kretenizmom.

Prema pravilima WTO-a o trajanju i kvaliteti proizvoda, Hrvati su u BiH već tako dugo, da im ističe garancija pa ih valja nadomjestiti jednom novom, najbolje onom najbrojnijom nacijom.

Komentari

Vijesti

Predsjednica se izgubila u vremenu i prostoru

Published

on

By

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nas je počastila tiskovnom konferencijom o svom četvorogodišnjem mandatu pa je normalno osvrnuti se na njen mandat od 4 godine. I mi takozvani marginalci (domoljubi i branitelji), kako nas naziva predsjednica, imamo pravo kazati svoje mišljenje o njenom mandatu.

O predsjednici imam pozitivno mišljenje i mislim da je tri godine mandata odradila korektno, imala je jasan cilj (Inicijativa tri mora), promovirala je Hrvatsku na svjetskoj političkoj sceni (sastala se s kineskim predsjednikom Xijem, predsjednicima Trumpom, Putinom, kancelarkom Merkel i drugima), trudila se zaštititi nacionalne interese koliko joj Ustav RH dozvoljava. Okruženje nije bilo povoljno, naprotiv mediji su je stalno držali na nišanu a politički protivnici su je vrijeđali na najgori način. Budući da je vrijeđanje dolazilo od takozvanih lijevih, mediji su to odobravali i nikada nisu kritički o tome pisali.

Međutim, u zadnjoj godina mandata (4 godina) predsjednica se izgubila u vremenu i prostoru, pozvala je predsjednika četničke Srbije u posjet Hrvatskoj. Na upućene dobronamjerne kritike odgovorila je da je kritiziraju figure s margine političkoga spektra“ .

Osvrnuo sam se na riječi predsjednice 18. veljače 2018. godine člankom „Što traže hrvatski „Marginalci“ ?“ (https://croative.net/sto-traze-hrvatski-marginalci/) (vidi dolje što tražimo)

Pozivanje predsjednika četničke Srbije u Hrvatsku nakon sramotne izložbe u New Yorku, izložbe o genocidnosti hrvatskog naroda je sramotno. Na toj izložbi je istaknuto da su Hrvati ubili 700.000 Srba, da su ubili više od 20.000 djece u Jasenovcu itd. Do kada ćemo dopuštati te laži?

Danas, godinu dana nakon tog sramotnog posjeta možemo podvući crtu i pitati koji je rezultat posjeta, nakon godinu dana. Rezultat je NULA! Ponavljam rezultat je NULA!

Agresor (Srbija) na Hrvatsku nije dao podatke gdje su masovne grobnice, gdje su nestali, nije vratio dokumentaciju vukovarske bolnice, nije vratio matične knjige, filmove, kulturno blago, nije platio ratnu odštetu itd. Srbija i dalje ima Zakono o univerzalnoj jurisdikciji nad državljanima Hrvatske!? Zar to nije sramota? Srbija i dalje vodi pročetničku imperijalističku politiku a političari govore o napretku Srbije glede ulaska u EU!? Strašno i uvredljivo!

Bio je to strašan promašaj predsjednice na što su branitelji, takozvani marginalci, ukazali. Danas je sasvim jasno da su branitelji bili u pravu.

Predsjednica je podržala reformu školstva druga Jokića što je isto bio promašaj.

Predsjednica se nije jasno odredila prema Istanbulskoj konvenciji koja negira suverenitet RH,  niti Marakeškom sporazumu koji obvezuje.

Predsjednica nije nedvosmisleno podržala pravo naroda da iziđe na referendum, nije osudila manipulacije koje ministar Kuščević izvodi (brojenje potpisa i broj navodno nevažećih potpisa).

Po pitanju pozdrava „Za dom spremni“ ima pravo da to nije u izvornom obliku stari hrvatski pozdrav. Povezivati taj pozdrav s ustaštvom na kraju 20-tog stoljeća i sada u trećem tisućljećju je idiotizam. Kakve veze imaju branitelji u Domovinskom ratu i ustaše? Nemaju nikakve veze pa je nedopustivo dovoditi ih u neku vezu. Ustaše su poražene, pobijene i pomrle pa danas lupetati o ustaštvu je neprimjereno. Očito je da predsjednica nedovoljno zna povijest, da ne zna mnogo o Domovinskom ratu pa sluša svoje savjetnike koji postavljaju pitanje što Hrvatska ima s Dubrovnikom!

Stalno se izvrću činjenice, negiraju dokazi, negiraju dokumenti i naglašava ustaštvo samo zato da bi se prikrio kriminal, da bi se zadržale pozicije i privilegije. Veličanje zločinca Tita je pozitivno, poželjno i napredno bez obzira što je ubio pola milijuna Hrvata, što je devastirao Hrvatsku za vrijeme svoje diktature. Zbog toga se nikoga ne proziva!

Podržavati Hrvate u BiH na hrvatskoj televiziji i u hrvatskim komunističkim medijima je obično lupetanje od kojega nema koristi. Pitanje položaja Hrvata u BiH se ne rješava izjavama u medijima već razgovorima u centrima moći: u Washingtonu, Londonu, Brusselsu, Berlinu i Moskvi! Hrvatska vanjska politika je katastrofalna, izbor Komšića u BiH je strašan poraz hrvatske vanjske politike. Neka predsjednica sama ocjeni koliko je ona kriva za tu katastrofu (nečinjenjem i imenovanjem veleposlanika).

Nije upitno naše članstvo u EU, NATO-u i drugim asocijacijama upitno je što hrvatski predstavnici ne zastupaju interese hrvatskog naroda i države.

Predsjednica je odrasla osoba koja sama (tako kaže) bira svoje savjetnike i donosi odluke pa treba snositi i posljedice. Pozivanje na loše savjetnike je neprimjereno.

Predsjednicu napadaju mnogi kritičari, posebno su zanimljivi poluidioti s fakultetskom diplomom koji sve znaju a nisu do gležnja predsjednici. Slušajući i čitajući mnogobrojne komentara vidljivo je da se radi o mržnji, kod nekih o patološkoj mržnji.

Predsjednica je kazala: “Svaki zločin se treba osuditi, povijesno utvrđivanje istine je pravi korak naprijed. Jedan zločin se ne treba opravdavati drugim. Ne uspoređujem zločine. Zločin je zločin i treba ga promatrati individualno”, slažem se ali se pitam je li predsjednica misli ozbiljno, je li stoji iza svojih riječi? Nažalost, predsjednica ne misli ozbiljno jer ne brani otkrivanje istine o Drugom svjetskom ratu. Otkrivanje istine u Hrvatskoj naziva se fašizmom, pojavom ustaštva, revizijom povijesti i slično.

Predsjednica je komentirala osuđujuću presudu provokatoru Ercegu pa je govorila o slobodi govora, (Pitanje: zašto je komentirala nepravomoćnu presudu?). U slučaju Erceg se ne radi o slobodi govora, radi se o govoru mržnje kojega dotični širi. On ima pravo na svoje mišljenje ali njegovi javni ekscesi i njegov javni govor mržnje su neprihvatljivi. Nije prihvatljivo njegovo veličanje zločinca Tita i blaćenje branitelja bez obzira kako na to gledaju savjetnici predsjednice.

Predsjednica se susretala s našim iseljenicima širom svijeta ali rezultati su izostali!

Treba podsjetiti Predsjednicu da Hrvatska nije mnogo napredovala u zadnje četiri godine, nisu napravljene nužne reforme, situacija u pravosuđu je katastrofalna, zdravstveni sustav puca po šavovima, ne dozvoljava se demokratsko izjašnjavanje naroda (referendumi), nije promijenjen nakaradni izborni zakon, nije rješeno pitanje blokiranih, onemogućava se glasovanje Hrvatima izvan Hrvatske (mali broj mjesta za glasovanje, neuvođenje elektronskog glasovanja), vanjska politika je katastrofalna, u medijima imamo govor mržnje, širenje lažnih vijesti i cenzuru.  

Ponovno podsjećam na napisano 18. 2. 2018. godine:

Tko su ti „Marginalci“?

To smo mi koji smo branili Hrvatsku, to su udovice hrvatskih branitelja, to su domoljubi koji ukazuju na antihrvatsku politiku hrvatske vlade! Dakle mi „Marginalci“ ( s navodnicima i bez navodnika) smo protiv: uklanjanja HOS-ove ploče,  protiv Jokićeve kurikularne reforme, protiv usvajanja Istanbulske konvencije, protiv financiranja četničkih Novosti, protiv Frljizacije hrvatske kulture, protiv protupravnog financiranja Srpske pravoslavne crkve, protiv političkog imenovanja antihrvatskih konzula i veleposlanika, protiv uhljeba na svim razinama itd.

Što mi „MARGINALCI“ tražimo?

Mi „Marginalci“ tražimo: izmjenu izbornoga zakona, reformu pravosuđa, izmjenu ovršnoga zakona, reformu zdravstva, tražimo istinu o Jasenovcu, zaštiti hrvatskog književnog jezika,  zaštitu obitelji i naše pozitivne tradicije, tražimo procesuiranje zločinaca i udaljavanje antihrvatskih kadrova iz državnih službi (četničkih ubojica i silovatelja, udbaša i kosovaca). To mi „Marginalci“ tražimo bez odgode! 

Dr. sc. Marko Jukić

Hrvatski branitelj i domoljub (takozvani „marginalac“)

Komentari

Continue Reading

Vijesti

Hrvatski Sabor protiv hrvatskog naroda – SRAMOTA

Published

on

By

Dana 15. veljače 2019. godine Sabor je većinom glasova odbio raspisati referendum o promjeni izbornog zakonodavstva i o otkazivanju Istanbulske konvencije.

„Sabor je sa 105 glasova ‘za’, dva suzdržana i 16 protiv, potvrdio zaključak svog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav da nisu ispunjene pretpostavke za raspisivanje dvaju državnih referenduma koje su inicirale građanske inicijative Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj.“

Protiv naroda su glasovali „domoljubni“ HDZ-ovci, „veliki katolici“, vitez, neokomunisti i antihrvatski sateliti Plenkovićeve vlasti.

Odlukom hrvatskog Sabora (koji vodi antihrvatsku politiku) je povrijeđen Ustav i Ustavni zakon o Ustavnom sudu. 

Vlada i Sabor negiraju Ustavno pravo naroda, Članak 1. Ustava RH:

(2) U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.

(3) Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.

Jasno je zašto su vladajući protiv referenduma, Članak 87.:

(5) Odluka donosena na referendumu obvezatna je.

Ustavnopravni stručnjak doc. dr. sc. Mato Palić kaže:

Kako je moguće da dva različita državna tijela (Hrvatski sabor i Ustavni sud) u isto vrijeme mogu biti nadležna odlučiti o istom pitanju (da li je ispunjena jedna od pretpostavki za raspisivanje referenduma)? Kako to da Hrvatski sabor zaključkom koji je donesen prekoračenjem ovlasti može derogirati Ustav i Ustavni zakon o Ustavnom sudu? Znači li takav presedan da će ubuduće Hrvatski sabor moći odlučivati o tome da li je prikupljen dovoljan broj potpisa, a Ustavni sud o ostalim pretpostavkama za raspisivanje referenduma? I kako to da nikada ranije nije proveden takav postupak??”

Njonjo i ostali uhljebi su protiv promjene izbornog zakona jer će izgubiti svoje privilegije. Političkom trgovinom oni (HDZ, SDP, HNS, SDSS i drugi) se uzajamno štite pa nema sankcija za kriminalne radnje, korupciju. Oni ne žele reforme, ne žele izgubiti svoje privilegije (što im sadašnji zakon osigurava) i tako uništavaju državu.

Po Ustavu RH Vlada je odgovorna Hrvatskom saboru, Članak 115.:

(1) Vlada je odgovorna Hrvatskom saboru.

(2) Predsjednik i članovi Vlade zajednički su odgovorni za odluke koje donosi Vlada, a osobno su odgovorni za svoje područje rada.

Međutim praksa pokazuje da je Sabor postao potrčko Vlade (potrčko Ivice, Ive, Zorana ili Andreja).

To je potvrdio i drug Kuščević, koji je lijepo izjavio: “Vlada je usvojila jednoglasno i Sabor će usvojiti Izvješće, Ustavni sud kaže da je sva napravljeno u skladu s Ustavom i zakonima. Ovo što se danas koristiti u dnevno-političke svrhe da bi se postigla mala politička vidljivost, neka služi na čast onima koji to rade.”

Sramotno je da Sabor ne odlučuje o ničemu već izvršava naređenja trenutnog vladara Plenkovića.

Mediji javljaju:

Ministar uprave Lovro Kuščević odgovorio je na optužbe Mostovih zastupnika da su članovi Povjerenstva koji su provjeravali potpise referendumskih inicijativa Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj – uništili kontrolne liste.

“Svi već znamo da su izjave Bulja, Grmoje u javnosti prihvaćene kao apsolutna istina, čudi me da im je promaklo i da ovako manipuliraju. Kompletna lista i popis se nalaze u aplikaciji koja je pohranjena u APIS-u. Svi listići, svaki glas i potpis se čuvaju u Saboru i moguće je u svakom trenu provjeriti je li neki potpis valjan ili nevaljan. Očito gospodi iz Mosta nije stalo od istine, da jest – bili bi se prijavili za uvid i vidjeli valjanost svog potpisa”, kaže ministar Lovro Kučević.

Dakle, može se provjeriti samo svoj potpis i drug Kuščević može raditi i tvrditi što hoće!

Mostovci otišli do Ministarstva uprave:

„Na poziv ministra Kuščevića otišli smo i do Ministarstva uprave, ali ni tamo nismo dobili uvid u dokumentaciju, ali smo dobili odgovor državne tajnice Josipe Rimac da zastupnici nemaju pravo uvida ni u potpise, ni u kontrolne liste bez privole 40-ak tisuća građana čiji su potpisi proglašeni nevažećima, rekao je Petrov.“

Drugarica Rimac im je kazala da moraju imati privolu 40.000 građana, koji su to građani?

Oni nemaju pravo uvida!? OK.

Ako oni nemaju pravo uvida pitanja su: Tko ima pravo uvida osim potpisnika? Je li Ministarstvo uprave pozvalo imenom i prezimenom potpisnike inicijativa da dođu provjeriti zašto su njihovi potpisi nevažeći?

Znaju li građani, koji su dali potpis, da je njihov potpis nevažeći? Zašto ih drug Kuščević nije pozvao da provjere svoj „nevažeći“ potpis kada samo oni mogu provjeriti svoj potpis?

Iz gore navedenog se može zaključiti da Ministarstvo uprave ne dozvoljava provjeru tobože nevažećih potpisa. Radi se o lažima i prevari najgore vrste. Inicijativama ne treba 40.000 potpisa već cca 3.200 potpisa pa je jasno da se radi o sramotnoj prevari.

Protiv volje naroda su, osim uhljeba iz HDZ-a, Plenkovićevi sateliti: pročetnički SDSS, antinarodni HNS, neokomistički SDP i otpadnici iz SDP-a i HNS-a.

Evo bisera vladajuće klike:

Jedan bjednik iz HNS-a govori o krivotvorenju potpisa. Neka pojasni imenom i prezimenom tko je krivotvorio, koliko je krivotvorenih potpisa, je li 40.000 potpisa krivotvoreno?

Sve rasprave bi bile izbjegnute da je drug Kuščević, inače veliki „domoljub“ i „veliki katolik“, dozvolio da predstavnici referendumskih inicijativa budu promatrači, samo promatrači, kod provjere potpisa. Sve bi bilo čisto i pošteno bez bespotrebnih rasprava.

Čemu služi Sabor?

Sabor se sveo na debatni klub gdje se iznose mišljenja, suprostavljeni stavovi, izvode igrokazi (takozvani performansi koji se danima pripremaju), gdje se pojedinci dive svojoj poluidiotskoj izvedbi, a u konačnici bez ikakve veze i potrebe jer je unaprijed odlučeno što će biti izglasano. Kokošari ne glasaju po savjesti već po naputku koje je donije stranka (bez obzira o kojoj se stranci radi).

Da se ukine Sabor narod to ne bi ni primjetio jer tu je Ivica, Ivo, Zoran ili Andrej. Suvišno je imati Sabor kada imaš Ivicu, Ivu, Zorana ili Andreja. Sabor je nepotreban i treba ga ukinuti jer je potrčko premijera i vladajuće klike (principijelne ili neprincipjelne koalicije). Umjesto da dajemo novac za saborske uhljebe dajmo za bolesnu djecu!

Biti protiv svog naroda je zločin!

Dr. Marko Jukić

Komentari

Continue Reading

Vijesti

KVIZ: Sličnosti hrvatskog i ruskog jezika

Published

on

Donosimo kratki youtube video sa zanimljivim kvizom koji ilustrira sličnosti hrvatskog i ruskog jezika, čak neke riječi koriste isključivo ovi narodi, što potkrepljuje tvrdnje o posebnim vezama Hrvata i Rusa.

Naime, prema povijesnim izvorima, upravo Hrvati su utemeljili Kiev, iz kojega je nastala Kii(e)vska Rus, kao temelj buduće ruske, odnosno ukrajinske države…

Pogledajmo zanimljiv video (u obliku simpatične kviz igraonice):

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno