Connect with us

Društvo

Srbija priprema otmicu generala Ante Gotovine

Published

on

KOLIKO JE HRVATA U PANAMA PAPIRIMA?    Kako saznajemo iz objavljenih Panama papira, korupcija je ušla u sve svjetske institucije. Čudimo se nekoj sramotnoj presudi haaškog Tribunala, a ona je najvjerojatnije kupljena, kao i ona koja nam se čini razumna i primjerena.

Imamo nevjerojatnu perverziju da je Srbija agresorski hladno 2003. proglasila svoju jurisdikciju za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije. Kukavičko ponašanje Hrvatske u svezi toga ne može se razumski objasniti. Nismo baš svi peta kolona. Netko je dobio konkretne novce da se to tolerira. Zaboravljeno je i pravno i drugo nasilje Srbije nad vukovarskim braniteljima, koji su bačeni na muke u srbijanskim logorima. Ne samo da je to hrvatska vrhuška krila, nego je i ona maltretirala vukovarske branitelje. Josip Manolić i Stipe Mesić to su tada upakirali u obranu kulta novog nacionalnog Vođe, kojega su tri godine kasnije pokušali razapeti, opet zbog novca, kada je Franjo Tuđman omeo njihove pokušaje da se uključe u privatizacijsku pljačku. Naša sramotna abolicija za četničke ubojice i silovatelje pravdala se time da kroz milost za poražene dokazujemo da smo pobjednici. To nije moglo proći bez opake korupcije. Na sve strane putovale su torbe novaca.

Umjesto da tuđmanizaciju i antituđmanizaciju ostavimo iza sebe, kao platforme korupcije, nacija se ponovno demontira i pljačka kroz suludi koncept “Velikog Vođe koji je umro i kakav se dugo neće roditi”. Taj zgodan zaklon za lopovluk prihvatile su i komunjare. Prilika stvara lopova, a oni koji nisu došli u priliku ukrasti moraju konačno početi graditi imun sustav, sve na bazi vjerojatnosti da niti u budućnosti neće doći u priliku drugome zavući ruku u džep. Kaže se da proleter sanja postati kapitalist i takve snove moramo razbiti, moramo se otrijezniti. Ovako smo izloženi jeftinoj destrukciji, pa je moguće i novo suđenje Anti Gotovini i Oluji, ovaj put u Beogradu, kao i “simetrično” suđenje Vojislavu Šešelju i Srbiji u Zagrebu.

Princip spojenih posuda 

Kao u filmskoj franšizi “Alien”, kada sretnete uljeza, postajete njegov domaćin. Pokazalo se da smo sa prodajom naših sustava strancima istovremeno usmjerili tajne službe kupaca da djeluju protiv Hrvatske. Mađarske tajne službe bile su nezainteresirane za Hrvatsku sve dok MOL nije kupio dio Ine. Nakon prodaje Zabe i PBZ-a talijanskim bankama, Italija se okrenula protiv Hrvatske. Nakon što su u Hrvatsku stigle austrijske banke, austrijski ministar financija mobilizira europske institucije protiv Hrvatske. Sve dok njemački Telekom nije preuzeo naš, mogli smo računati na podršku Nijemaca. Nakon prodaje Plive izraelskoj Tevi, mnogima su se počele priviđati ustaške zmije u hrvatskom srcu. Nakon što je Dukat postao francuski, a francuska firma preuzela gradnju novog zagrebačkog aerodroma, iz Pariza su stigle nove igre protiv Hrvatske. Vrijeme je da neki nacionalni resurs prodamo Amerikancima, da se protiv nas snažnije angažira i CIA. Jesmo li dnevno novinstvo prodali Britancima? Birajući kao svoje najpoželjnije suradnike strane državljane i osobe bez jasnog identiteta, premijer Tihomir Orešković potvrdio je svoju samosvijest stranca u Hrvatskoj.

Haaški Tribunal, ulazak u NATO i EU, arbitraže oko naših granica – Hrvatska se otimala za to da postane žrtva međunarodne institucionalne korupcije. “Ideološki” paraf Ivice Račana glede slovenskih pretenzija prema našem moru i primorju, zapravo je nametnut u okvirima korupcije. Ključ korupcijske hobotnice MOL – Ina nije Ivo Sanader, nego Ivica Račan i ekipa, koji su uz 25 posto + 1 dionicu Ine predali Mađarima na upravljanje financije Ine. ICTY se dokazao kao totalni civilizacijski promašaj, koji ima samo jednu svrhu: uhljebljenje i bogaćenje jalovih pravnika, kao i uklapanje u skupi administracijski turizam u povlaštenim članicama Unije – Tribunal je u Haagu. Slično je EK u Bruxellesu, Europski parlament u Strasbourgu, a ECB u Frankfurtu. Britancima je jasno da zbog svog rubnog otočkog položaja ne mogu računati na institucionalni turizam Unije, pa ne vide veliku potrebu da u Uniji ostanu. A Panama papiri ukazuju i na britanskog premijera Davida Camerona.

Institucionalna korupcija 

Nisu svi bogataši “self made”, kakav je Jack Ma, osnivač internetske trgovine Alibaba. Kako nam napominje Ratko Bošković, o takvima piše Caroline Freund u svojoj knjizi “Bogati ljudi, siromašne zemlje”. Problem su institucionalni lopovi. Iz financijskog podzemlja Paname procurilo je desetak  milijuna dokumenata. Mete raskrinkavanja su šefovi država, šefovi Fife, pa i nogometaš Leo Messi, na kojeg se već godinama naslanja svjetska proizvodnja nogometaških relikvija. Panamski dokumenti ukazuju na oko 200 tisuća moćnika umiješanih u izbjegavanje plaćanja poreza i pranje novca, preko off shore računa. Taj podatak rezonantno ukazuje na najmanje desetak milijuna korumpiranih moćnika diljem svijeta. Ako su već u Panami umočeni Putin, Assad, Gunnlaugsson i Cameron, to znači da su sve svjetske porezne oaze domaćini baš svim šefovima pojedinih zemalja, vjerojatno i šefovima institucija Unije. Hoćemo li u Panama papirima pronaći i ime nekog haaškog suca ili tužitelja?

Institucije su postale zločinačke organizacije. Nakon što su šefovi “naše” vojne službe pokrali blagajnu službe, ovih smo dana dobili i pljačku ureda Željka Dolačkog, šefa krim-policije! Navodno su nestali dokazi “supertajne” istrage protiv peruanskog narkokartela i pripadne fiktivne trgovine zlatom! Fiktivna trgovina sa konkretnim zlatom? Priča je na granici znanstvene fantastike. Nadnevka 15. veljače 2016. policajci Kobre presreli su I. Antonia i u njegovom automobilu pronašli 240 tisuća eura i 2 kila zlata. Antonio je pribavio “dokaze” da su euri i zlato zakonito stečeni, ali su ipak ostali u uredu Dolačkog. Ostaje dojam da policajci nisu očekivali da će I. Antonio pribaviti potrebitu dokumentaciju, pa su ulov preselili  u privatne džepove. Ponovno imamo situaciju iz filma “Istraga nad besprijekornim građaninom” talijanskog redatelja Elia Petria iz 1970. godine – šef policije na sve strane ostavlja dokaze protiv sebe, da dokaže svoju nedodirljivost. Hoće li ministar Vlaho Orepić podnijeti ostavku? Jer se protivio očigledno potrebitim smjenama u policiji. Ravnatelj policije i čelnici PU zagrebačke podnijeli su ostavke, a Dolački je udaljen s dužnosti. Tko će u policiji ili državi preuzeti dugove prema peruanskom narkokartelu?

Kako su kadrovi Josipa Perkovića ostali u “našim” tajnim službama, kao nedodirljive udbaške krave i telci, pojavila se legenda da je predsjednik Kompozitor hladno ušetao u prostorije vojne službe i ispraznio blagajnu. Sretni su i šefovi službe, jer nema operativnog rada, pa nitko ne može nešto zabrljati na terenu. Tako protuobavještajna sirotinja nije detektirala biznis sa održavanjem “naših” migova, a to se onda vraća i na Stipu Mesića, pa i na “štedljivog Jozu Radoša”, koji je zanemario naš ZTZ i popravljao migove u Rumunjskoj, ispod cijene, kako tvrdi, nakon što je rasturio SIS, da može raditi što ga volja. Propustio je napomenuti da su isti migovi tada bili 15 godina mlađi, i da su se i tada vratili pet godina stariji. Nego, tko je ono novinstvu prodao transkripte Miloševićevih telefonskih razgovora? Počinjena je veleizdaja! I tko je ono nakon te veleizdaje pobjegao pod okrilje Vesne Pusić. I tako ostao nedodirljiv! Preko koje su porezne oaze plaćeni ti transkripti? Eto prilike da ponovno krenemo u potragu za dijamantima MORH-a, ovaj put sve do Paname.

Novi lov na Generala

Otmica Ante Gotovine bit će spektakularna poput uhićenja Adolfa Eichmanna u Argentini. Naši migovi leže kao krave, posve neispravni, pa Srbi i/ili Srbijanci mogu oteti Antišu i sa običnom cesnom. Doček Ante Gotovine u Beogradu mogao bi biti jednako spektakularan kao njegov povratak u Zagreb iz Haaga. Zamislite taj mimohod  povijesti na beogradskom Surčinu, pod pokroviteljstvom slavnih Šešeljevih pobočnika Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića. Za nekoliko godina iz Beograda će urbi et orbi Nataša Kandić poslati svoj “Izveštaj o banalnosti zla”, u kojemu će opisati svoje dojmove sa suđenja Anti Gotovini u Beogradu. Shema je poznato suđenje Eichmannu u Jeruzalemu 1961. U izvješću Hannah Arendt pronalazimo Eichmanna kao bogeca među nacistima, koji se muči da njemačka željeznica udovolji velikim njemačkim potrebama, uključujući i transporte Židova. A siroti Ante Gotovina mučio se već sa svojim vlastitim prijevozom od Splita do Livna.

Gotovina je ireverzibilni kršćanin, koji je najprije bio misionar da bi skončao kao ribar. Srpska propaganda prikazuje ga kao hrvatskog monstruma, koji je kao francuski legionar progonio afričku djecu, da bi u Oluji potamanio srpsku nejač. Njegov zaštitni znak je famozni pas Žućko, obješen na zid spaljene kuće bez krova. Po tome ste znali da je hrvatska zver prošla. Po tome je razotkriveno da je Gotovina ubijao i u Vukovaru. O mrtvom Žućku na porušenom zidu u Vukovaru izvijestila je beogradska Duga. To je dovoljan dokaz protiv Gotovine. Doduše, ostaje nam jedna nezgodna zagonetka: kako je Gotovina u svakom svom pohodu pronašao jednog Žućka? To može razotkriti samo novo pošteno suđenje u Beogradu. “Uopšte ne žali što su mnogi Srbi napustili svoju Krajinu” – pisat će jednog dana Nataša, a ono već 70 godina Hrvatsku masovno napuštaju samo Hrvati. Oluja je spasila mnoge Srbe, da uludo ne izgube posljednjih 20 godina, koliko Hrvati uzalud traže pristojan posao u Hrvatskoj.

Nakon 20 godina postojanja, haaški Tribunal otkrio je legitimnu civilizacijsku vrijednost: Veliku Srbiju. Kod nas je nastupilo veliko olakšanje, jer je po automatizmu Hrvatska do Drine postala legitiman politički cilj. Nova podjela uloga u 90-tim, na branitelje Jugoslavije i separatiste, na borce protiv islama i islamske teroriste, ide za oslobađajućom presudom Ratku Mladiću. Vjerojatno je kupljena ona najpoželjnija presuda, gledano iz perspektive Srbije, koja je jako angažirana u svim haaškim procesima, dok su Hrvati samo publika. Presude Vojislavu Šešelju i Ratku Mladiću dovedene u onaj vremenski procjep koji prividno ublažava nedavni genocid u Srebrenici i ostale četničke zločine, u BiH i u RH. Srbi mudro koriste “antiteroristički” rat protiv islama. I još podmićuju sve redom. Hoće li novi odnos prema islamskim imigrantima dovesti do oslobađanja optuženih Hrvata iz Herceg-Bosne? Ili to nije plaćeno? Naravno da će Srbija i međunarodno obavještajno podzemlje navesti Šešelja da se zaputi u Hrvatsku i tako nam uvali pravosudno i drugo mučenje sa “harlekinom-krvolokom”. Novost je Šešeljevo javno udvaranje “predsednici Kolindici”, a kada neki mlohavi muškarac javno iskaže takvu pohotu, to ženu sluđuje. I još je Vojvoda!

Trebamo podržati Vesnu Pusić za tajnicu UN-a 

Naši obavještajci snimaju Kolindu Grabar Kitarović, a strana agentura prati Vesnu Pusić. Nakon što se pojavila teza da su naše tajne službe snimile “predsednicu Kolindicu” po narudžbi “vojvode Šešelja”, stigla je vijest o špijuniranju “ministrice Pusić” po narudžbi “kralja Orbana”. Navodno su Mađari snažno lobirali protiv Pusićke, da ne postane nova tajnica UN-a, jer bi na toj dužnosti mogla zaštititi hrvatske interese u Ini i u energetici općenito. Dobro, davila bi nas i cijeli svijet sa sociološkim floskulama, ali bi glede integriteta Hrvatske igrala korektno. Vesna Pusić dugi niz godina obavljala je značajne funkcije u Hrvatskoj, i vjerojatno je svjesno ili nesvjesno kroatizirana. Osim toga, njen suprug je utjecajan lobist u području energetike. Nikome nije drago što je Vesna Pusić u dobrim odnosima sa Stipom Mesićem, ali to može značiti da je dobro upućena u širi aspekt slučaja Ina. Mesić je desetljećima bio kontakt mnogih zemalja i njihovih službi prema Gaddafiju i Assadu. Vjerojatno puno zna o krađi naših koncesija u Siriji i Rusiji. Nekorektna izjava Vesne Pusić o agresiji Hrvatske na BiH sve više se interpretira kao jedini dokaz da smo na antiterorističkoj strani.

Sve je postalo otvorena igra – mađarski uvjet za modernizaciju Riječke rafinerije je oslobađanje Ine od poreza. Mnogima je porezna oaza Hrvatska. Da imamo vlast poput slovačke, MOL bi za prodaju svojih proizvoda u Hrvatskoj morao pokrenuti neku proizvodnju, recimo gradnju nove i moderne rafinerije, a on ne želi modernizirati ovu koju je dobio gratis, koja je bila konkurentna na svjetskoj razini. Vrijeme je da se konačno umiješa Vlada, krivo usmjerena na slučaj Ive Sanadera, koji je jalov slučaj jer je jalovo naše pravosuđe – odvjetnici od formata izvući će Sanadera, čime pada u vodu zamisao o poništavanju privatizacije Ine zbog evidentnog korumpiranja naše političke elite. Da je Ivo Sanader zaista domoljub, postao bi svjedok pokajnik, priznao bi krivnju, i tako ponovno “nacionalizirao” Inu. Ostaje nam nada da će afera “Panama Papers” razotkriti crne novce MOL-a i Ine. Država treba okrenuti pilu naopako i jednostavno preuzeti one rafinerije koje su MOL i/ili Ina proglasili kao neisplative.

Tvrtko Dolić 

Komentari

Društvo

Predrag Mišić: Milorad je shvatio da je politička prošlost…

Published

on

Na ispade saborskog zastupnika Milorada Pupovca u Saboru u srijedu reagirao je vukovarski branitelj i član HKS-a Predrag Mišić Peđa, postom naslovljenim – BEZ PRESEDANA

Jedini zaključak koji mogu donijeti je da je gospodin Milorad shvatio da je politička prošlost i da više nema kredibilitet predstavljati srpsku nacionalnu manjinu – Piše Mišić.

Vi, gospodine Pupovac, nikada niste htjeli graditi suživot i sad vam je došao kraj.

U Hrvatskom saboru, ne pamtim  takvu drskost, prostačenje i vrijeđanje samo zato što netko misli drugačije.
Nazivati nekoga citiram “pede*činom” i huljom i od tebe je Milorade previše. Što je sljedeći korak? Batinanje

Koristeći sabornicu da bi liječio svoje frustracije, uvidjevši da gubi tlo pod nogama, kao ranjena zvijer obrušio se na sve koji razmišljaju drugačije.
Opet koristiš srpsku manjinu kao živi štit.

Gubiš Milorade, pogledaj koliko si glasova dobio.

Ti si prošlost

A od predsjednika sabora tražim najoštriju osudu i sankcije. Gospodine premijeru Plenkoviću, hoćete li i ovo okarakterizirati kao slobodu govora ili govor mržnje što svakom normalnom je.

A da, umalo da zaboravim, sve što ste nabrojali i vama istom mjerom, napisao je vukovarski branitelj Predrag Peđa Mišić

Komentari

Continue Reading

Društvo

RUŠE LI SRBI RVL!? BUKIĆ IM ODGOVORIO: “Ligi je kraj ako ne želite igrati u Dalmaciji!”

Published

on

Pitanje je, odgovara li srbskom VS-u uopće nastavak igranja u Regionalnoj vaterpolskoj ligi, pa sad ovo koriste da se elegantno izvuku iz nje…

“Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL ” – rekao je dopresjednik i direktor HVS-a Perica Bukić.

Na ultimatum iz Beograda u kojem srbijanski klubovi ne žele igraju u Splitu ni 200 kometara od Splita (a to znači praktično, u cijeloj Dalmaciji) priopćenjem se oglasio Hrvatski vaterpolo savez.

“Slijedom sastanka čelništva Vaterpolskog saveza Srbije održanog 13. veljače 2019. sa vodećim ljudima srpskih klubova koji se natječu u Regionalnoj vaterpolskoj ligi (RVL), Hrvatski vaterpolski savez izražava iskreno žaljenje donešenom odlukom svojih sportskih kolega iz Beograda.

Donešen zahtjev i zaključak Vaterpolskog saveza Srbije i tamošnjih klubova nažalost u praksi nije provediv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolske lige. Duboko vjerujemo da se rješavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebice nakon službenog uručenog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se jamči sigurnost svim budućim sudionicima vaterpolskih nadmetanja, a koje je upućeno Povjerenstvu za natjecanje.

Hrvatskom vaterpolskom savezu, a uvjeren sam i hrvatskim klubovima potpuno je neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice naših čak 7 klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima.

Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VS Srbije. 

Kada bih karikirao, da bi udovoljili njihovim zahtjevima morali bi sagraditi olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita.

Stoga se odluka VS Srbije o neigranju u Dalmaciji može iščitati nažalost jedino kao njihovo odustajanje od RVL.

Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL, a prije svega s HVS-om kao direktno uključenim.

Vezano uz sve navedeno, ako su klubovi iz Srbije spremni odigrati završnicu ovosezonske RVL kako je to propozicijama i predviđeno, mi u Hrvatskoj ćemo takav stav podržati. 

Ako Vaterpolski savez Srbije uistinu ustraje s namjerom da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem format više neće egzistirati. 

Regionalna vaterpolska liga je podsjećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svjetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti.

Hrvatski vaterpolski savez će u najkraćem roku poslati svoj stav Vaterpolskom savezu Srbije na koji ćemo čekati službeno očitovanje.

Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a

Očito Srbi imaju neke druge razloge, pa su ovaj incident iskoristili da možda potiho napuse Ligu – čuje se u kuloarima…

foto: screenshot

Komentari

Continue Reading

Društvo

Žuti prsluci zbog cenzure napuštaju Facebook i odlaze na ruski VK

Published

on

Susret Macron – Zuckerberg – je li dogovorena suradnja (protiv žutih prsluka?) – Izvor: Twitter

KAKO FRANCUSKA VLADA ‘SURAĐUJE’ S FACEBOOKOM Bježeći od cenzure na Facebooku, Žuti prsluci “sele” malo pomalo na rusku društvenu mrežu VKontakte. Sputnik je razgovarao s organizatorom društvenih grupa kako bi razjasnio novonastali fenomen.

Odnedavno na ruskoj društvenoj mreži VKontakte (VK), jedna grupa Žutih prsluka broji više od tisuću članova. Najveća grupa Žutih prsluka koju zovu Info Blokada Žuti prsluci već ima više od 2.500 članova. Baš kao i na Facebooku, ove stranice sadrže informacije o blokadama, kao i video zapise i slike snimljene tijekom prosvjeda u francuskim gradovima. Većina publikacija je na francuskom jeziku.

Nakon što je otkriven ovaj fenomen, na pitanje zašto se sve više žutih prsluka mobilizira na VK, odgovor je bio jasan: “Želimo biti anonimni zbog “ogromne cenzure” na Facebooku. Mnogi prosvjednici preferiraju rusku alternativu”.

“Facebook je služio za komunikaciju na početku pokreta i za mnoge Žute prsluke je i dalje glavni komunikativni kanal. Međutim, postoji velika cenzura čim krenemo komunicirati između grupa kako bismo se okupili“, tvrdi sugovornik Sputnika.

Kaže da se osobno suočio s “velikom cenzurom”. Kontinuirano mu je zabranjen pristup grupama Facebooka i po nekoliko dana. Na kraju je bio potpuno blokiran pod izgovorom da “robot detektira anomalije”.

“Ponovno sam otvorio još jedan račun, još uvijek na Facebooku […] i ponovno oformio grupu s više od 1.500 članova, ali sam iznova bio žrtva cenzure. Slike su izbrisane bez ikakvog razloga, jer nikoga nisu vrijeđale. Na kraju je pristup računu blokiran”, ogorčeno objašnjava sugovornik.

Nakon svega, odlučio ja otvoriti grupu na ruskoj mreži VK, koju uzima za mjesto slobode gdje je moguće organizirati se bez cenzure.

Žuti prsluci na VK mreži

Upitan o tvrdnjama francuske vlade koja optužuje ruske medije, uključujući i Sputnika, za uplitanje u francuske unutarnje poslove, ovaj žuti prsluk napominje da su te izjave “bez osnova”.

“Vlada je toliko očajna da će optužiti mog psa da ohrabruje žute prsluke. Da, oni mogu reći da Rusija stoji iza svega, ali mi znamo da to nije istina”, završava žuti prsluk.

Također je podsjetio da je u svibnju prošle godine Emmanuel Macron upoznao Marka Zuckerberga. Prema Sputnikovom sugovorniku, “vjerojatno je” postignut određeni “sporazum između njih”.

Podsjetimo, nekoliko mjeseci nakon ovog sastanka, francuski predsjednik najavio je nadolazeće partnerstvo između vlade i Facebooka. Društvena mreža pristala je otvoriti svoja vrata za “četiri do pet stručnjaka” koje je imenovala francuska vlada kako bi im pokazali kako se moderiraju komentari.

Kontaktiran od strane BFM TV-a, Facebook je uvjerio da “nije dobio zahtjev od francuske vlade za suzbijanje sadržaja vezanog uz događaje”.

Ipak, mnogi žuti prsluci okrivljuju platformu koju je osnovao Mark Zuckerberg da djeluje protiv njih. Primjerice, nakon izmjena sredinom siječnja na Facebooku, “Službeni žuti brojač članova” smanjio se za gotovo milijun članova. Brojač je umjesto 2,8 milijuna pokazao 1,8 milijuna članova.

Izvor: SputnikNews

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno