Connect with us

Vijesti

Srb je bizantski naziv za Hrvate kršćane, a Raška nikad nije bila kolijevka srbstva!

Published

on

Srbijanci uporno tvrde da je Raška srbijanska pradomovina i da su tamo živjeli Srbi, ali nikada ne kažu: Tko su bili ti Srbi? Kakve sveze ima etimologijski Srbija i Raška? Kakve sveze Rašani imaju sa Srbijancima?

Raška je najprvo bila hrvatska i janačka, potom je došla pod vlast Bizanta, a nakon propasti Bizanta je došla pod vlast Bugara.  Bizantu, nakon propasti rimskog Imperija, priklonila se Krajina koja se izvorno zvala Cervena,  dakle, Krajina, a oba naziva su ukazivala na carevinu Harvaču ili Hrvatsku.

Krajina se zvao prostor Dioklecijanove provincije Dalmacije koja je uključivala prostor od Trsta sve do Drača. Dračani su bili još poznati kao Traci, a prije toga su bili poznati kao Dard-ani, dakle, Harvač-ani i, što jasno ukazuje da su bili dio haravačke ili arijske civilizacije. Raška se izvorno zvala Arača, dakle, Haravača,  a odatle toponimi A-Rača i A-Raša, kao i prezimena Aračić, Račić, Rogić, Rašica, Rašić, Rakić, Rako, Rokić, Rajić, Rožić i mnoga druga. 

Srb je bizantski naziv za Hrvate kršćane. Zašto? Upravo zato jer su Hrvačani ili Cerveni nametanjem kršćanstva postali Cerve, kasnije ih je Rim nazvao Serve, a Bizant ih je nazvao Srbi jer Bizant nije imao slova za glas V niti je imao slova za glasove Č, C ili H. Slovo C u latinskom pismu je stalo za glas K dok je glas Č zamjenjivan glasom G. Slično su Claveni postali Slaveni zamjenom C slovom S. U to vrijeme i latinsko i bizantsko pismo su imali slovo za glas S, ali nisu imali slovo za glas H pa je čudno kad Srbijanci danas tvrde da su Hrvati nastali od Srbijanaca ili Srba. Ovo nam pokazuje koliko su pismo i pravopis nužni za razumjevanje povijesti civilizacija i modernih naroda i nacija. Bez toga ne možemo razumjeti antičku povijest, a to dozvoljava legendama  i mitovima, ako ih ne razumijemo, da je definiraju pogrešno.

Mi, naime, danas i ne razumjemo ulogu mita u prijašnjim civilizacijama. Mit je najviše utemeljen na nekim stvarnim događajima i povezuje hrabrog i jakog  smrtnika sa odlikama astroloških bogova. Srbijanci su izgradili svoju mitologiju na lažima, a zbog toga moraju stalno lagati o SPC u Raškoj, pa SPC od njih stvara svirepe krvnike. Srbijanci su danas žrtve SPC, a to su postali i prečki Srbi, pa SPC treba zabraniti zakonom djelovanje u RH. 

Tko su onda prečki Srbi ili Prečani? To su Hrvati koji su prihvatili pravoslavlje nakon osnivanja kraljevine Jugoslavija zbog kraljevskih privilegija – pašnjaka, mogućnosti zapošljavanja u državnoj upravi, miliciji i vojski. Oni i danas nose hrvatska imena i prezimena isto kao i bosanski muslimani.  Od hrvatskih pravoslavaca po prezimenima se razlikuju pravoslavni Cincari i Vlasi jer njihova prezimena su nadimci kao Gazivoda, Munižaba, Vatavuk i neka druga. Oni su bježeći pred Osmanlijama došli u Austrogursku, odnosno, na hrvatski teritotrij i služili u austrijskoj vojnoj krajini kao graničari i stočari. Oni se razlikuju od hrvatskih Vlaha, koji su bili poznati kao Čavari ili Avari i Čavali i Avali, a bili su jedna od dvije kaste u kraljevini Hrvatskoj. Drugu kastu su činili vladari, svećenici, učitelji, vojnici i pisari.

Hrvati su u prošlosti bili još poznati kao Hraci (Harači) ili Traci jer su pod Bizantom prihvatili bizantsko kršćanstvo, a propašću Bizanta osnovali su carevinu Bugarsku koja je uključivala današnju Makedoniju i Srbiju sve do A-Bela Hrvata (Crada ili Grada), dakle, Beograda, a  zavladala je i Raškom nakon što je granica Crvene Hrvatske postala rijeka Drina 924. godine. Kod Hrvata u Krajini i Italiji Abel se zvao Avel, dakle, Avil. Raška je najprvo bila dio carevine ili krajine Hrvatske. Kako je Raška bila pod bugarskom vlašću, imala je bizantsko kršćanstvo. Dušan Silni je preko bizantsko grčkog pisma etnik Cerve ili Serve nazvao Srbom i osvojio istočnu Hercegovinu, Duklu, Makedoniju i dio Albanije, koja tada nije postojala, iskoristivši borbu Bizanta i Bugara sa Osmanlijama. Tada je zatražio od carigradskog patrijarha da ga okruni za cara. Ne samo da ga je carigradski Patrijarh nije okrunio nego ga je izbacio  iz zajednice pravoslavnih crkava. Nakon toga je slao svoje emisare u Rim gdje je tražio da ga za kralja okruni Papa, ali je međuvremenu umro.  Dakle, on nikada nije bio okrunjen ni za cara ili kralja.

Dakle, Raška nikad nije bila srbijanska država, ali Bosna jest bila hrvatska. Naime, prije nego su Mađari, nakon Pakta Convente 1102. godine, zavladali Hrvatskom, njima se ranije suprostavio Petar Svačić i njega smatram tvorcem hrvatske države Bosne. U Bosni je nastala i hirilica ili kirilica sa slovima za sve hrvatske glasove u odnosu na grčko bizantsko pismo kojim se služila bugarska carevina. U tu hirilici su ušla glagoljička slova za glasove koje nije imalo bizantsko grčko pismo, a ta hirilica je bila utemeljena na glagoljičkom pismu. Postoji mnogi dokazi kad se uklanjala glagoljica i zamjenivala hirilicom koju Hrvati često nazivaju bosančicom. Na temeljima te hirilice je nastala sva slavenska pravoslavna ćirilica. Međutim, pravoslavci pogrešno vjeruju da je ćirilicu stvorio Ciril u Srijemu, što je apsurdno jer Srijem tada nije bio dio  Bizanta već se nalazio pod franačkom vlašću kao obe Bele Hrvatske.

Premijer Plenković je u školama ukinuo hrvatsku anitčku i srednjovjekovnu povijest, skriva komunističke, partizanske i četničke svirepe zločine nakon završetka 2. Svjetskog rata  nad domobranima i svima onima koji nisu prihvaćali komunizam i komunističku otimačinu. Oni su pobili više od pola milijuna Hrvata, od toga najviše njih u cvijetu muškosti i tako preko Hrvatica uz pomoć vojske i milicije okupirali Hrvatsku. On krivotvori povijest obrambenog rata izjednačujući krivnju mada se radilo o srbočetničkoj agresiji uz pomoć četničke jugovojske i milicije. Danas hrvatsku povijest piše Pupovac uz asistenciju gospodina Plenkovića. To je dovoljno razloga da se probudi članstvo HDZ i da demostrativno traži njegovu smjenu. Oni ne trebaju napuštati stranku ali na slijedećim izborima moraju glasati protiv HDZ-a jer jedino tako mogu sa vlasti skinuti nerazumnog i antihrvatskog Plenkovića.

Dokle će Srbijanci i SPC pljuvati po hrvatskom narodu i religiji, a Plenković na sve te uvrede ne odgovara jer ne poznaje povijest. Dakle, slijedeći hrvatski lider morao bi biti povjesničar jer povjesničar Tuđman je odolio svim lažima i podvalama komunističkih i četničkih elita  i stvorio nezavisnu hrvatsku državu koju danas ruši njegov HDZ. 

Premijere Plenkoviću, zar nije došao trenutak da odstupiš sa čela HDZ-a i da raspišeš izbore za Sabor jer tvoja Vlada nije demokratska ni kreativna. Ona stvara totalitarno društvo sa mnogim potezima koji Hrvatima oduzimaju dostojanstvo i suverenost.

Srećko Radović

  • Mišljenja iznesena u ovom tekstu osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Croative.net

Komentari

Vijesti

Predsjednica se izgubila u vremenu i prostoru

Published

on

By

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nas je počastila tiskovnom konferencijom o svom četvorogodišnjem mandatu pa je normalno osvrnuti se na njen mandat od 4 godine. I mi takozvani marginalci (domoljubi i branitelji), kako nas naziva predsjednica, imamo pravo kazati svoje mišljenje o njenom mandatu.

O predsjednici imam pozitivno mišljenje i mislim da je tri godine mandata odradila korektno, imala je jasan cilj (Inicijativa tri mora), promovirala je Hrvatsku na svjetskoj političkoj sceni (sastala se s kineskim predsjednikom Xijem, predsjednicima Trumpom, Putinom, kancelarkom Merkel i drugima), trudila se zaštititi nacionalne interese koliko joj Ustav RH dozvoljava. Okruženje nije bilo povoljno, naprotiv mediji su je stalno držali na nišanu a politički protivnici su je vrijeđali na najgori način. Budući da je vrijeđanje dolazilo od takozvanih lijevih, mediji su to odobravali i nikada nisu kritički o tome pisali.

Međutim, u zadnjoj godina mandata (4 godina) predsjednica se izgubila u vremenu i prostoru, pozvala je predsjednika četničke Srbije u posjet Hrvatskoj. Na upućene dobronamjerne kritike odgovorila je da je kritiziraju figure s margine političkoga spektra“ .

Osvrnuo sam se na riječi predsjednice 18. veljače 2018. godine člankom „Što traže hrvatski „Marginalci“ ?“ (https://croative.net/sto-traze-hrvatski-marginalci/) (vidi dolje što tražimo)

Pozivanje predsjednika četničke Srbije u Hrvatsku nakon sramotne izložbe u New Yorku, izložbe o genocidnosti hrvatskog naroda je sramotno. Na toj izložbi je istaknuto da su Hrvati ubili 700.000 Srba, da su ubili više od 20.000 djece u Jasenovcu itd. Do kada ćemo dopuštati te laži?

Danas, godinu dana nakon tog sramotnog posjeta možemo podvući crtu i pitati koji je rezultat posjeta, nakon godinu dana. Rezultat je NULA! Ponavljam rezultat je NULA!

Agresor (Srbija) na Hrvatsku nije dao podatke gdje su masovne grobnice, gdje su nestali, nije vratio dokumentaciju vukovarske bolnice, nije vratio matične knjige, filmove, kulturno blago, nije platio ratnu odštetu itd. Srbija i dalje ima Zakono o univerzalnoj jurisdikciji nad državljanima Hrvatske!? Zar to nije sramota? Srbija i dalje vodi pročetničku imperijalističku politiku a političari govore o napretku Srbije glede ulaska u EU!? Strašno i uvredljivo!

Bio je to strašan promašaj predsjednice na što su branitelji, takozvani marginalci, ukazali. Danas je sasvim jasno da su branitelji bili u pravu.

Predsjednica je podržala reformu školstva druga Jokića što je isto bio promašaj.

Predsjednica se nije jasno odredila prema Istanbulskoj konvenciji koja negira suverenitet RH,  niti Marakeškom sporazumu koji obvezuje.

Predsjednica nije nedvosmisleno podržala pravo naroda da iziđe na referendum, nije osudila manipulacije koje ministar Kuščević izvodi (brojenje potpisa i broj navodno nevažećih potpisa).

Po pitanju pozdrava „Za dom spremni“ ima pravo da to nije u izvornom obliku stari hrvatski pozdrav. Povezivati taj pozdrav s ustaštvom na kraju 20-tog stoljeća i sada u trećem tisućljećju je idiotizam. Kakve veze imaju branitelji u Domovinskom ratu i ustaše? Nemaju nikakve veze pa je nedopustivo dovoditi ih u neku vezu. Ustaše su poražene, pobijene i pomrle pa danas lupetati o ustaštvu je neprimjereno. Očito je da predsjednica nedovoljno zna povijest, da ne zna mnogo o Domovinskom ratu pa sluša svoje savjetnike koji postavljaju pitanje što Hrvatska ima s Dubrovnikom!

Stalno se izvrću činjenice, negiraju dokazi, negiraju dokumenti i naglašava ustaštvo samo zato da bi se prikrio kriminal, da bi se zadržale pozicije i privilegije. Veličanje zločinca Tita je pozitivno, poželjno i napredno bez obzira što je ubio pola milijuna Hrvata, što je devastirao Hrvatsku za vrijeme svoje diktature. Zbog toga se nikoga ne proziva!

Podržavati Hrvate u BiH na hrvatskoj televiziji i u hrvatskim komunističkim medijima je obično lupetanje od kojega nema koristi. Pitanje položaja Hrvata u BiH se ne rješava izjavama u medijima već razgovorima u centrima moći: u Washingtonu, Londonu, Brusselsu, Berlinu i Moskvi! Hrvatska vanjska politika je katastrofalna, izbor Komšića u BiH je strašan poraz hrvatske vanjske politike. Neka predsjednica sama ocjeni koliko je ona kriva za tu katastrofu (nečinjenjem i imenovanjem veleposlanika).

Nije upitno naše članstvo u EU, NATO-u i drugim asocijacijama upitno je što hrvatski predstavnici ne zastupaju interese hrvatskog naroda i države.

Predsjednica je odrasla osoba koja sama (tako kaže) bira svoje savjetnike i donosi odluke pa treba snositi i posljedice. Pozivanje na loše savjetnike je neprimjereno.

Predsjednicu napadaju mnogi kritičari, posebno su zanimljivi poluidioti s fakultetskom diplomom koji sve znaju a nisu do gležnja predsjednici. Slušajući i čitajući mnogobrojne komentara vidljivo je da se radi o mržnji, kod nekih o patološkoj mržnji.

Predsjednica je kazala: “Svaki zločin se treba osuditi, povijesno utvrđivanje istine je pravi korak naprijed. Jedan zločin se ne treba opravdavati drugim. Ne uspoređujem zločine. Zločin je zločin i treba ga promatrati individualno”, slažem se ali se pitam je li predsjednica misli ozbiljno, je li stoji iza svojih riječi? Nažalost, predsjednica ne misli ozbiljno jer ne brani otkrivanje istine o Drugom svjetskom ratu. Otkrivanje istine u Hrvatskoj naziva se fašizmom, pojavom ustaštva, revizijom povijesti i slično.

Predsjednica je komentirala osuđujuću presudu provokatoru Ercegu pa je govorila o slobodi govora, (Pitanje: zašto je komentirala nepravomoćnu presudu?). U slučaju Erceg se ne radi o slobodi govora, radi se o govoru mržnje kojega dotični širi. On ima pravo na svoje mišljenje ali njegovi javni ekscesi i njegov javni govor mržnje su neprihvatljivi. Nije prihvatljivo njegovo veličanje zločinca Tita i blaćenje branitelja bez obzira kako na to gledaju savjetnici predsjednice.

Predsjednica se susretala s našim iseljenicima širom svijeta ali rezultati su izostali!

Treba podsjetiti Predsjednicu da Hrvatska nije mnogo napredovala u zadnje četiri godine, nisu napravljene nužne reforme, situacija u pravosuđu je katastrofalna, zdravstveni sustav puca po šavovima, ne dozvoljava se demokratsko izjašnjavanje naroda (referendumi), nije promijenjen nakaradni izborni zakon, nije rješeno pitanje blokiranih, onemogućava se glasovanje Hrvatima izvan Hrvatske (mali broj mjesta za glasovanje, neuvođenje elektronskog glasovanja), vanjska politika je katastrofalna, u medijima imamo govor mržnje, širenje lažnih vijesti i cenzuru.  

Ponovno podsjećam na napisano 18. 2. 2018. godine:

Tko su ti „Marginalci“?

To smo mi koji smo branili Hrvatsku, to su udovice hrvatskih branitelja, to su domoljubi koji ukazuju na antihrvatsku politiku hrvatske vlade! Dakle mi „Marginalci“ ( s navodnicima i bez navodnika) smo protiv: uklanjanja HOS-ove ploče,  protiv Jokićeve kurikularne reforme, protiv usvajanja Istanbulske konvencije, protiv financiranja četničkih Novosti, protiv Frljizacije hrvatske kulture, protiv protupravnog financiranja Srpske pravoslavne crkve, protiv političkog imenovanja antihrvatskih konzula i veleposlanika, protiv uhljeba na svim razinama itd.

Što mi „MARGINALCI“ tražimo?

Mi „Marginalci“ tražimo: izmjenu izbornoga zakona, reformu pravosuđa, izmjenu ovršnoga zakona, reformu zdravstva, tražimo istinu o Jasenovcu, zaštiti hrvatskog književnog jezika,  zaštitu obitelji i naše pozitivne tradicije, tražimo procesuiranje zločinaca i udaljavanje antihrvatskih kadrova iz državnih službi (četničkih ubojica i silovatelja, udbaša i kosovaca). To mi „Marginalci“ tražimo bez odgode! 

Dr. sc. Marko Jukić

Hrvatski branitelj i domoljub (takozvani „marginalac“)

Komentari

Continue Reading

Vijesti

Hrvatski Sabor protiv hrvatskog naroda – SRAMOTA

Published

on

By

Dana 15. veljače 2019. godine Sabor je većinom glasova odbio raspisati referendum o promjeni izbornog zakonodavstva i o otkazivanju Istanbulske konvencije.

„Sabor je sa 105 glasova ‘za’, dva suzdržana i 16 protiv, potvrdio zaključak svog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav da nisu ispunjene pretpostavke za raspisivanje dvaju državnih referenduma koje su inicirale građanske inicijative Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj.“

Protiv naroda su glasovali „domoljubni“ HDZ-ovci, „veliki katolici“, vitez, neokomunisti i antihrvatski sateliti Plenkovićeve vlasti.

Odlukom hrvatskog Sabora (koji vodi antihrvatsku politiku) je povrijeđen Ustav i Ustavni zakon o Ustavnom sudu. 

Vlada i Sabor negiraju Ustavno pravo naroda, Članak 1. Ustava RH:

(2) U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.

(3) Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.

Jasno je zašto su vladajući protiv referenduma, Članak 87.:

(5) Odluka donosena na referendumu obvezatna je.

Ustavnopravni stručnjak doc. dr. sc. Mato Palić kaže:

Kako je moguće da dva različita državna tijela (Hrvatski sabor i Ustavni sud) u isto vrijeme mogu biti nadležna odlučiti o istom pitanju (da li je ispunjena jedna od pretpostavki za raspisivanje referenduma)? Kako to da Hrvatski sabor zaključkom koji je donesen prekoračenjem ovlasti može derogirati Ustav i Ustavni zakon o Ustavnom sudu? Znači li takav presedan da će ubuduće Hrvatski sabor moći odlučivati o tome da li je prikupljen dovoljan broj potpisa, a Ustavni sud o ostalim pretpostavkama za raspisivanje referenduma? I kako to da nikada ranije nije proveden takav postupak??”

Njonjo i ostali uhljebi su protiv promjene izbornog zakona jer će izgubiti svoje privilegije. Političkom trgovinom oni (HDZ, SDP, HNS, SDSS i drugi) se uzajamno štite pa nema sankcija za kriminalne radnje, korupciju. Oni ne žele reforme, ne žele izgubiti svoje privilegije (što im sadašnji zakon osigurava) i tako uništavaju državu.

Po Ustavu RH Vlada je odgovorna Hrvatskom saboru, Članak 115.:

(1) Vlada je odgovorna Hrvatskom saboru.

(2) Predsjednik i članovi Vlade zajednički su odgovorni za odluke koje donosi Vlada, a osobno su odgovorni za svoje područje rada.

Međutim praksa pokazuje da je Sabor postao potrčko Vlade (potrčko Ivice, Ive, Zorana ili Andreja).

To je potvrdio i drug Kuščević, koji je lijepo izjavio: “Vlada je usvojila jednoglasno i Sabor će usvojiti Izvješće, Ustavni sud kaže da je sva napravljeno u skladu s Ustavom i zakonima. Ovo što se danas koristiti u dnevno-političke svrhe da bi se postigla mala politička vidljivost, neka služi na čast onima koji to rade.”

Sramotno je da Sabor ne odlučuje o ničemu već izvršava naređenja trenutnog vladara Plenkovića.

Mediji javljaju:

Ministar uprave Lovro Kuščević odgovorio je na optužbe Mostovih zastupnika da su članovi Povjerenstva koji su provjeravali potpise referendumskih inicijativa Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj – uništili kontrolne liste.

“Svi već znamo da su izjave Bulja, Grmoje u javnosti prihvaćene kao apsolutna istina, čudi me da im je promaklo i da ovako manipuliraju. Kompletna lista i popis se nalaze u aplikaciji koja je pohranjena u APIS-u. Svi listići, svaki glas i potpis se čuvaju u Saboru i moguće je u svakom trenu provjeriti je li neki potpis valjan ili nevaljan. Očito gospodi iz Mosta nije stalo od istine, da jest – bili bi se prijavili za uvid i vidjeli valjanost svog potpisa”, kaže ministar Lovro Kučević.

Dakle, može se provjeriti samo svoj potpis i drug Kuščević može raditi i tvrditi što hoće!

Mostovci otišli do Ministarstva uprave:

„Na poziv ministra Kuščevića otišli smo i do Ministarstva uprave, ali ni tamo nismo dobili uvid u dokumentaciju, ali smo dobili odgovor državne tajnice Josipe Rimac da zastupnici nemaju pravo uvida ni u potpise, ni u kontrolne liste bez privole 40-ak tisuća građana čiji su potpisi proglašeni nevažećima, rekao je Petrov.“

Drugarica Rimac im je kazala da moraju imati privolu 40.000 građana, koji su to građani?

Oni nemaju pravo uvida!? OK.

Ako oni nemaju pravo uvida pitanja su: Tko ima pravo uvida osim potpisnika? Je li Ministarstvo uprave pozvalo imenom i prezimenom potpisnike inicijativa da dođu provjeriti zašto su njihovi potpisi nevažeći?

Znaju li građani, koji su dali potpis, da je njihov potpis nevažeći? Zašto ih drug Kuščević nije pozvao da provjere svoj „nevažeći“ potpis kada samo oni mogu provjeriti svoj potpis?

Iz gore navedenog se može zaključiti da Ministarstvo uprave ne dozvoljava provjeru tobože nevažećih potpisa. Radi se o lažima i prevari najgore vrste. Inicijativama ne treba 40.000 potpisa već cca 3.200 potpisa pa je jasno da se radi o sramotnoj prevari.

Protiv volje naroda su, osim uhljeba iz HDZ-a, Plenkovićevi sateliti: pročetnički SDSS, antinarodni HNS, neokomistički SDP i otpadnici iz SDP-a i HNS-a.

Evo bisera vladajuće klike:

Jedan bjednik iz HNS-a govori o krivotvorenju potpisa. Neka pojasni imenom i prezimenom tko je krivotvorio, koliko je krivotvorenih potpisa, je li 40.000 potpisa krivotvoreno?

Sve rasprave bi bile izbjegnute da je drug Kuščević, inače veliki „domoljub“ i „veliki katolik“, dozvolio da predstavnici referendumskih inicijativa budu promatrači, samo promatrači, kod provjere potpisa. Sve bi bilo čisto i pošteno bez bespotrebnih rasprava.

Čemu služi Sabor?

Sabor se sveo na debatni klub gdje se iznose mišljenja, suprostavljeni stavovi, izvode igrokazi (takozvani performansi koji se danima pripremaju), gdje se pojedinci dive svojoj poluidiotskoj izvedbi, a u konačnici bez ikakve veze i potrebe jer je unaprijed odlučeno što će biti izglasano. Kokošari ne glasaju po savjesti već po naputku koje je donije stranka (bez obzira o kojoj se stranci radi).

Da se ukine Sabor narod to ne bi ni primjetio jer tu je Ivica, Ivo, Zoran ili Andrej. Suvišno je imati Sabor kada imaš Ivicu, Ivu, Zorana ili Andreja. Sabor je nepotreban i treba ga ukinuti jer je potrčko premijera i vladajuće klike (principijelne ili neprincipjelne koalicije). Umjesto da dajemo novac za saborske uhljebe dajmo za bolesnu djecu!

Biti protiv svog naroda je zločin!

Dr. Marko Jukić

Komentari

Continue Reading

Vijesti

KVIZ: Sličnosti hrvatskog i ruskog jezika

Published

on

Donosimo kratki youtube video sa zanimljivim kvizom koji ilustrira sličnosti hrvatskog i ruskog jezika, čak neke riječi koriste isključivo ovi narodi, što potkrepljuje tvrdnje o posebnim vezama Hrvata i Rusa.

Naime, prema povijesnim izvorima, upravo Hrvati su utemeljili Kiev, iz kojega je nastala Kii(e)vska Rus, kao temelj buduće ruske, odnosno ukrajinske države…

Pogledajmo zanimljiv video (u obliku simpatične kviz igraonice):

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno