Connect with us

Marija Šošić

SPLIT: Jerihonsko bdijenje za nerođene 12.-19.12.2018.

Objavljeno

- datum

I ove godine u Došašću, inicijativa 40 dana za život, organizira Jerihonsko bdijenje za nerođene, u crkvici sv. Trojice na Poljudu!

Počinjemo 12.12. na blagdan Gospe Guadalupske, zaštitnice pro-life pokreta, svetom Misom u 7 sati, a neprekidno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom trajat će do 19.12. kada bdijenje završava svetom Misom u 7 sati. Svakog dana Jerihonskog bdijenja slavit ćemo svetu Misu u 19 sati.

Nakane su: molitva za rođenje svakog začetog djeteta, za majke i očeve ranjene pobačajem, za parove željne djece te za liječnike i medicinsko osoblje koje vrši pobačaje, kao i za sve one koji zagovaraju pobačaj.

Jerihonsko bdjenje je skraćeni naziv za bdjenje: molitvu i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, uz molitvu krunice i čitanja Svetog pisma koje traje sedam dana i sedam noći. To je ratovanje na koljenima pred Gospodinom i s Gospodinom! Jerihon je ime drevnog grada o kojem čitamo u Knjizi o Jošui. Jošua je, nakon Mojsija, poveo izabrani narod u Obećanu zemlju i naišao na veliki otpor utvrđenog grada Jerihona. Jošua je slika Isusa koji vodi Crkvu kao novi Izrael u Kraljevstvo nebesko.

Izvorno, Jerihon znači ‘grad mjesec’. Mjesec je simbol tame, grijeha i poganstva. Jerihonske zidine su morale pasti da bi područje u kojem je vladalo poganstvo i idolopoklonstvo pripalo Gospodinu. Izrael je bio poslušan Gospodinovoj riječi, obilazio je sedam dana grad, trubio trubljom i nosio Kovčeg saveza tako da se grad na kraju predao.

ZAPIŠI SE ZA SVOJ TERMIN BDIJENJA, kao pojedinac, kao župa, zbor ili zajednica.. i srušimo zajedno, molitvom, Jerihonske zidine u našem gradu!!!!!!!

Kontakt za prijavu: 091/582 9044 (Marija)

Božji blagoslov!

Marija Šošić

 

koordinatorica Inicijative za Dalmaciju

mob: 091/582 9044

web: 40danazazivot.com

Komentari

Komentari

Marija Šošić

OD DANAS: BDIJ ZA IZGRADNJU KULTURE ŽIVOTA!

Objavljeno

- datum

Od danas, 26. rujna započinje bdijenje – jesenska kampanja Inicijative 40 dana za život, koja će trajati do 4. studenog 2018.

Bdijenje i molitva su za:

  • svako začeto dijete
  • svakog oca i majku, obitelj
  • za svaku ženu i muškarca ranjene ranom pobačaja
  • za svaku obitelj ranjenu grijehom pobačaja
  • našu Domovinu u kojoj grijeh namjernog pobačaja NEĆE imati glavnu riječ

 PRIDRUŽI SE INICIJATIVI 40 DANA ZA ŽIVOT! 

U srijedu 26. rujna počinje 10. kampanja Inicijative 40 dana za život, koja traje do 4. studenog. Ovo će do sada biti najveća kampanja, jer uključuje 29 gradova i 31 mjesto bdjenja. Novi gradovi uključeni u ovu kampanju su Zabok i Gospić, a još jedno mjesto bdjenja otvara se u Splitu, ispred poliklinike CiTo. Bdjenje ispred bolnica i domova zdravlja izuzetno je važno i zato su pozvani svi ljudi dobre volje da nađu vremena kroz tih 40 dana, jer njihovo prisustvo doslovno može spasiti nečiji život. O tome svjedoči i činjenica da je tijekom prvih 9 kampanja Inicijative, od korizme 2014. godine, spašeno 56 dječjih života, za koje se zna!

Ovu kampanju obilježit će tema o postabortivnom sindromu, tema o kojoj se rijetko govori, ali vezano uz koju Udruga „Hrvatska za Život“ već neko vrijeme provodi program „Oprostom oslobođene“ za pomoć majkama s ranama pobačaja:

„Ovu kampanju pozvani smo govoriti o posljedicama koje pobačaj ostavlja na majke, očeve, obitelji.“, rekla je Lidija Dugan, koordinatorica Inicijative za Slavoniju i voditeljica programa „Oprostom oslobođene“. „U više gradova Hrvatske održat ćemo tribine na tu temu te tako pružiti odgovore na pitanja ostavlja li pobačaj posljedice te kako Božje milosrđe i Njegova ljubav mogu dovesti do iscjeljenja, oproštenja i novog života.“

Vezano uz Božje milosrđe, za zaštitnika ove kampanje Inicijativa je izabrala svetog Leopolda Bogdana Mandića, hrvatskog sveca poznatog po tome što je ljude željne oprosta i pomirenja s Gospodinom, kroz sakrament ispovijedi vodio k Božjem milosrđu.

„Također, tijekom ove kampanje, ispred bolnica i domova zdravlja u Hrvatskoj donijet ćemo i sliku Milosrdnog Isusa, kakva je naslikana u izvornom obliku. Sliku nam je posudio pater Marko Glogović, a s prvim danom kampanje kreće od zagrebačkih mjesta bdjenja prema ostatku Hrvatske.“, rekla je Petra Milković, direktorica nacionalne kampanje.

Detaljan program i gdje će se slika koji dan nalaziti, možete pratiti na facebook i web stranicama Inicijative.

Važan događaj tijekom ove kampanje je i premijera hrvatskog dokumentarnog filma „40 dana…“, o Inicijativi 40 dana za život. Premijera će se održati 20. listopada u gotovo svim gradovima u Hrvatskoj, a film će se prikazati i na 8 mjesta u Bosni i Hercegovini te u nekoliko njemačkih gradova. Više o tome kada i gdje se prikazuje film, možete naći na web stranici 40danafilm.com

 

Koji su plodovi dosadašnjih Bdijenja?

PRIDRUŽI SE I TI INICIJATIVI!

Petra Milković,
direktorica nacionalne kampanje,
mob.: 0915739590

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Marija Šošić

TRI DANA I NOĆI neprekidnog BDIJENJA pred PRESVETIM ZA NEROĐENE

Objavljeno

- datum

Povodom blagdana Presvetog Srca Isusova i Bezgrešnog Srca Marijina organiziramo 3 dana i noći neprekidnog klanjanja pred Presvetim Oltarskim sakramentom 8.-11.6.2018. u crkvici svete Trojice na Poljudu.

Molitvene nakane su: molitva za rođenje svakog začetog djeteta, za sve majke i očeve ranjene pobačajem, pokajanje za grijeh pobačaja te za parove željne djece. 

Bdijenje započinje u petak, 8.6. svetom Misom u 7 sati (predvodi fra Ivica Jurić), a završava svetom Misom 11.6. u 7 sati (predvodi don Ivan Marić).


9. i 10. 6. svete Mise će biti u 19 sati. Misu na blagdan Bezgrešnog Srca Marijina predvodi don Boris Vidović, a u nedjelju 10.6. don Tomislav Topčić.

Presveto Srce Isusovo i Bezgrešno Srce Marijino; ova Srca kucaju za najmanje, a mi budimo „Treće srce“ pridruženo Njima u ovoj borbi. Dva Srca, kao dva Zavjeta Biblije, koja svjedoče za život! 

Prijavi se za svoj termin bdijenja na broj: 091/582 9044 (Marija)

Uključi se kao pojedinac, obitelj, župa, zbor, zajednica…

Božji blagoslov!

Marija Šošić

marija.sosic@40danazazivot.com

www.40danazazivot.com

091/5829044

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Marija Šošić

Relikvije sv. Ivana Pavla II. u Splitu

Objavljeno

- datum

Iz Inicijative 40 dana za život, dobili smo slijedeće priopćenje, koje prenosimo:

Dragi prijatelji! 

Osmi je dan korizmenog molitvenog bdijenja za svu začetu dječicu, za njihove majke i očeve, za doktore i medicinsko osoblje. 
Od prvog dana kampanje do danas, znamo za 29 spašenih života!!!!!  

Od početka postojanja Inicijative u svijetu je spašeno 14 000 života!!

Slava Gospodinu!

14 000 i nastavljamo dalje!

Spasi život tamo gdje živiš, uključi se i daj da i u našem gradu, zahvaljujući tvojim molitvama, tvojim nastojanjima, tvojem trudu, žive nova djeca, žive u radosti njihove majke i očevi!

Neka Inicijativa 40 dana za život u našem gradu bude početak kraja pobačaja!

   BDIJTE S NAMA UZ RELIKVIJE SV. IVANA PAVLA II. 23. veljače 2018 u Splitu   

Radosno Vas pozivamo da bdijete s nama uz relikviju svetog Ivana Pavla II. koja nakon otvaranja korizmene kampanje 14.2. u Splitu ponovno dolazi u naš grad u petak 23. veljače.

Relikvija će biti na mjestu bdijenja ispred splitskog rodilišta od 15 do 17 sati, a potom će biti prenesena u katedralu svetog Duje, gdje će svetu Misu u 18 sati predvoditi generalni vikar naše nadbiskupije don Miroslav Vidović. Nakon Mise vjernici će moći častiti relikviju sv. Ivana Pavla II. 

Relikvija je obišla mjesta mjesta u Imotskom, Makarskoj, Dubrovniku, Metkoviću i Zadru te nakon Splita stiže u Šibenik i Knin i potom iz Dalmacije putuje u Slavoniju na mjesta bdijenja a do kraja korizmene kampanje obići će svih 28 mjesta bdijenja u Hrvatskoj.

Sveti Ivane Pavle II. moli za nas! 

U ljubavi za malene!

Marija Šošić, koordinatorica za Dalmaciju 

www.40danazazivot.com

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno