Connect with us

Društvo

Šokantna inicijativa katolika Sjedinjenih Država

Published

on

Dok su sva sredstva izvještavanja podložna globalističkoj moći usredotočena na širenje prokletstva na svjetskoj razini zbog neočekivanog i njima nepoželjnog američkog preddsjednika Donalda J. Trumpa iz SAD-a dolazi vijest da su izdavač katoličke revije The Remnant, Michael J. Matt, i drugi istaknuti katolici SAD-a David L.Sonnier (umirovljeni dužnosnik Vojske SAD-a – US Army), Christofer A. Ferrara (Predsjednik Udruženja katoličkih odvjetnika SAD-a), Chris Jackson (Catholics4Trump.com), Elizabeth Yore (utemeljiteljica YoreChildren) poslali pismo novom predsjedniku SAD-a sa zbunjujućim sadržajem.

Pošiljatelji poslanice su postavili neka točna i neugodna pitanja o ulozi prethodne američke administracije u događajima bitnim za život Katoličke crkve, posebno usmjereni na događaje abdikacije Pape Benedikta XVI (Josepha Ratzingera) i izbora na pontifikalni prijestol Jorge Maria Bergoglia koji je uslijedio.

Popratna pitanja koja slijede traže izričito pokretanje istrage koja se tiče provjere činjenica koje su iskrsle u objavi tekstova elektroničke  pošte – mails – koje je pisala bivša državna tajnica Hillary Clinton a izašle su na vidjelo objavom Wikileaksa – u kojima se najavljuje radikalna promjena Katoličke crkve, „katoličko proljeće“ u stilu onog arapskog proljeća koje je potaknula administracija Obama, ustvari promjena režima u skladu s diktatom globalista.

Zbunjeni smo ponašanjem Pape toliko ideologiziranog da izgleda kao da je više u misiji promicanja sekularne agende ljevice. Izgleda kao da mu nije misija voditi Katoličku crkvu u njenoj svetoj misiji. Ne spada u ulogu pape da bude uvučen u politiku toliko da ga se smatra za vrh međunarodne ljevice.

S obzirom na to da želimo najbolje našoj zemlji i katolicima cijelog svijeta vjerujući da je odgovornost svih svjesnih vjernih katolika SAD-a da traže i zahtijevaju istragu o slijedećim pitanjima:

1.      U kojoj je mjeri Agencija za nacionalnu sigurnost nadzirala konklavu koja je izabrala papu Franju?

2.    Koje su druge radnje izvršene pod okriljem agenata SAD-a u pogledu abdikacije Pape Benedikta i konklave koja je izabrala Papu Franju?

3.      Jesu li agenti vlade SAD-a imali kontakte s „mafijom“ kardinala Dannieelsa?

4.   U danima koji su prethodili abdikaciji Pape Benedikta obustavljene su sve međunarodne monetarne transakciji Vatikana. Jesu li vladine agencije SAD-a umješane u ove operacije?

5.      Zašto su međunarodne monetarne transakcije uspostavljene 12 veljače 2013 na dan kada je Benedikt XVI objavio svoje povlačenje? Radi li se tu o pukom slučaju?

6.      Kakve su radnje poduzimali, ako jesu, John Podesta, Hillary Clinton i ostali povezani s djelovanjem Obame umiješani u raspravu koja je predviđala izazivanje „katoličkog proljeća“?

7.      Kakve je naravi bio tajni sastanak podpredsjednika John Bidena i Pape Benedikta XVI u Vatikanu u lipnju 2011 u pogledu navedenih podataka?

8.      Koju ulogu su imali u tome George Soros i ostali mđunarodni financijeri koji trenutno imaju stalni boravak u SAD-u?

Mi vjerujemo da je sama pojava ovih pitanja bez odgovora dovoljna da opravda ovaj zahtijev za istragu.

Ako bi takva istraga utvrdila da je vlada SAD-a na neprimjeren način utjecala na poslove Katoličke crkve tražimo da rezultati istrage budu objavljeni tako da katolički vjernici mogu tražiti odgovarajuće radnje od onih osoba u našoj hijerarhiji koje su nastavile biti vjerne nauku Katoličke crkve.

Molimo da shvatite da ne tražimo „istragu u Katoličkoj crkvi. Tražimo jednostavno da se istraži nedavne aktivnosti vlade SAD-a kojoj ste danas Vi izvršni poglavar.“ izvor: ordinefuturo.net

Autor: Marco Sudati  Izabrala i s tal. prevela prof. Kornelija Pejčinović

 

Komentari

Društvo

Predrag Mišić: Milorad je shvatio da je politička prošlost…

Published

on

Na ispade saborskog zastupnika Milorada Pupovca u Saboru u srijedu reagirao je vukovarski branitelj i član HKS-a Predrag Mišić Peđa, postom naslovljenim – BEZ PRESEDANA

Jedini zaključak koji mogu donijeti je da je gospodin Milorad shvatio da je politička prošlost i da više nema kredibilitet predstavljati srpsku nacionalnu manjinu – Piše Mišić.

Vi, gospodine Pupovac, nikada niste htjeli graditi suživot i sad vam je došao kraj.

U Hrvatskom saboru, ne pamtim  takvu drskost, prostačenje i vrijeđanje samo zato što netko misli drugačije.
Nazivati nekoga citiram “pede*činom” i huljom i od tebe je Milorade previše. Što je sljedeći korak? Batinanje

Koristeći sabornicu da bi liječio svoje frustracije, uvidjevši da gubi tlo pod nogama, kao ranjena zvijer obrušio se na sve koji razmišljaju drugačije.
Opet koristiš srpsku manjinu kao živi štit.

Gubiš Milorade, pogledaj koliko si glasova dobio.

Ti si prošlost

A od predsjednika sabora tražim najoštriju osudu i sankcije. Gospodine premijeru Plenkoviću, hoćete li i ovo okarakterizirati kao slobodu govora ili govor mržnje što svakom normalnom je.

A da, umalo da zaboravim, sve što ste nabrojali i vama istom mjerom, napisao je vukovarski branitelj Predrag Peđa Mišić

Komentari

Continue Reading

Društvo

RUŠE LI SRBI RVL!? BUKIĆ IM ODGOVORIO: “Ligi je kraj ako ne želite igrati u Dalmaciji!”

Published

on

Pitanje je, odgovara li srbskom VS-u uopće nastavak igranja u Regionalnoj vaterpolskoj ligi, pa sad ovo koriste da se elegantno izvuku iz nje…

“Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL ” – rekao je dopresjednik i direktor HVS-a Perica Bukić.

Na ultimatum iz Beograda u kojem srbijanski klubovi ne žele igraju u Splitu ni 200 kometara od Splita (a to znači praktično, u cijeloj Dalmaciji) priopćenjem se oglasio Hrvatski vaterpolo savez.

“Slijedom sastanka čelništva Vaterpolskog saveza Srbije održanog 13. veljače 2019. sa vodećim ljudima srpskih klubova koji se natječu u Regionalnoj vaterpolskoj ligi (RVL), Hrvatski vaterpolski savez izražava iskreno žaljenje donešenom odlukom svojih sportskih kolega iz Beograda.

Donešen zahtjev i zaključak Vaterpolskog saveza Srbije i tamošnjih klubova nažalost u praksi nije provediv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolske lige. Duboko vjerujemo da se rješavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebice nakon službenog uručenog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se jamči sigurnost svim budućim sudionicima vaterpolskih nadmetanja, a koje je upućeno Povjerenstvu za natjecanje.

Hrvatskom vaterpolskom savezu, a uvjeren sam i hrvatskim klubovima potpuno je neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice naših čak 7 klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima.

Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VS Srbije. 

Kada bih karikirao, da bi udovoljili njihovim zahtjevima morali bi sagraditi olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita.

Stoga se odluka VS Srbije o neigranju u Dalmaciji može iščitati nažalost jedino kao njihovo odustajanje od RVL.

Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL, a prije svega s HVS-om kao direktno uključenim.

Vezano uz sve navedeno, ako su klubovi iz Srbije spremni odigrati završnicu ovosezonske RVL kako je to propozicijama i predviđeno, mi u Hrvatskoj ćemo takav stav podržati. 

Ako Vaterpolski savez Srbije uistinu ustraje s namjerom da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem format više neće egzistirati. 

Regionalna vaterpolska liga je podsjećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svjetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti.

Hrvatski vaterpolski savez će u najkraćem roku poslati svoj stav Vaterpolskom savezu Srbije na koji ćemo čekati službeno očitovanje.

Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a

Očito Srbi imaju neke druge razloge, pa su ovaj incident iskoristili da možda potiho napuse Ligu – čuje se u kuloarima…

foto: screenshot

Komentari

Continue Reading

Društvo

Žuti prsluci zbog cenzure napuštaju Facebook i odlaze na ruski VK

Published

on

Susret Macron – Zuckerberg – je li dogovorena suradnja (protiv žutih prsluka?) – Izvor: Twitter

KAKO FRANCUSKA VLADA ‘SURAĐUJE’ S FACEBOOKOM Bježeći od cenzure na Facebooku, Žuti prsluci “sele” malo pomalo na rusku društvenu mrežu VKontakte. Sputnik je razgovarao s organizatorom društvenih grupa kako bi razjasnio novonastali fenomen.

Odnedavno na ruskoj društvenoj mreži VKontakte (VK), jedna grupa Žutih prsluka broji više od tisuću članova. Najveća grupa Žutih prsluka koju zovu Info Blokada Žuti prsluci već ima više od 2.500 članova. Baš kao i na Facebooku, ove stranice sadrže informacije o blokadama, kao i video zapise i slike snimljene tijekom prosvjeda u francuskim gradovima. Većina publikacija je na francuskom jeziku.

Nakon što je otkriven ovaj fenomen, na pitanje zašto se sve više žutih prsluka mobilizira na VK, odgovor je bio jasan: “Želimo biti anonimni zbog “ogromne cenzure” na Facebooku. Mnogi prosvjednici preferiraju rusku alternativu”.

“Facebook je služio za komunikaciju na početku pokreta i za mnoge Žute prsluke je i dalje glavni komunikativni kanal. Međutim, postoji velika cenzura čim krenemo komunicirati između grupa kako bismo se okupili“, tvrdi sugovornik Sputnika.

Kaže da se osobno suočio s “velikom cenzurom”. Kontinuirano mu je zabranjen pristup grupama Facebooka i po nekoliko dana. Na kraju je bio potpuno blokiran pod izgovorom da “robot detektira anomalije”.

“Ponovno sam otvorio još jedan račun, još uvijek na Facebooku […] i ponovno oformio grupu s više od 1.500 članova, ali sam iznova bio žrtva cenzure. Slike su izbrisane bez ikakvog razloga, jer nikoga nisu vrijeđale. Na kraju je pristup računu blokiran”, ogorčeno objašnjava sugovornik.

Nakon svega, odlučio ja otvoriti grupu na ruskoj mreži VK, koju uzima za mjesto slobode gdje je moguće organizirati se bez cenzure.

Žuti prsluci na VK mreži

Upitan o tvrdnjama francuske vlade koja optužuje ruske medije, uključujući i Sputnika, za uplitanje u francuske unutarnje poslove, ovaj žuti prsluk napominje da su te izjave “bez osnova”.

“Vlada je toliko očajna da će optužiti mog psa da ohrabruje žute prsluke. Da, oni mogu reći da Rusija stoji iza svega, ali mi znamo da to nije istina”, završava žuti prsluk.

Također je podsjetio da je u svibnju prošle godine Emmanuel Macron upoznao Marka Zuckerberga. Prema Sputnikovom sugovorniku, “vjerojatno je” postignut određeni “sporazum između njih”.

Podsjetimo, nekoliko mjeseci nakon ovog sastanka, francuski predsjednik najavio je nadolazeće partnerstvo između vlade i Facebooka. Društvena mreža pristala je otvoriti svoja vrata za “četiri do pet stručnjaka” koje je imenovala francuska vlada kako bi im pokazali kako se moderiraju komentari.

Kontaktiran od strane BFM TV-a, Facebook je uvjerio da “nije dobio zahtjev od francuske vlade za suzbijanje sadržaja vezanog uz događaje”.

Ipak, mnogi žuti prsluci okrivljuju platformu koju je osnovao Mark Zuckerberg da djeluje protiv njih. Primjerice, nakon izmjena sredinom siječnja na Facebooku, “Službeni žuti brojač članova” smanjio se za gotovo milijun članova. Brojač je umjesto 2,8 milijuna pokazao 1,8 milijuna članova.

Izvor: SputnikNews

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno