Connect with us

Festival

RASPLAMSAJ OLUJE U PJESMI I SRCU

Objavljeno

- datum

U nedjelju, 02. kolovoza 2015. godine, u Domu kulture-Blagajna , staro selo Jesenice, s početkom u 20,30 sati, održati će se VI. Večer domoljubme poezije, ove godine s tematskim naslovom “Rasplamsaj oluju u pjesmi i srcu”.

Za sudjelovanje na ovogodišnjim večerima poezije, ove godine raspisan je  natječaj i odaslan na razne adrese, a na natječaju su mogli sudjelovati svi hrvatski pjesnici iz zemlje i inozemstva, koji dostave dvije domoljubne pjesme.

Poseban ocjenjivački sud pogledao je sve pristigle radove, i za Večer domoljubne poezije izabrao tekstove koji su zadovoljili estetski i vrijednosni kriterij.

Izabrani radovi biti će tiskani u posebnom zborniku.

Pjesnici čiji su radovi izabrani, i koji će ove godine govoriti svoje stihove su: Ivica Šušić, Dragica Zeljko-Selak, Anita Martinac, Stipan Medvidović, Danica Bartulović, Nevenka Kvačević, Julija Stapić, Đurđica Tičinović, Siniša Filip-Novak, Mate Karađa, Anđelka Korčulani, Petar- Frane Bašić, Ivan Patrlj, Branka Mlinar, Ivan Šarolić i Snježana Martinović. Poseban ocjenivački sud će odabrati tri najbolja rada i dodjeliti im nagradu, te 5 pohvala za kvalitetu izvedbe. Prvonagrađeni će tradicionalno dobiti nagradu GUNGA.

I ove godine, izbornik Večeri domoljubne poezije je gospodin Mate Buljubašić, a voditelj  gospodin Mladen Vuković.

Vešer poezije će započeti Pučki pjevači Jesenica  pjesmom koja poprima karakter jeseničke himne JESENICE, JESENICE..

Dosadašnje večeri domoljubne poezije su održavane na kamenoj pozornici Zemunika Dvora,   a  od ove godine Festival jeseničke poezije seli na vanjsku pozornicu obnovljenog Doma kulture – Blagajna.

M. B./croative.net

 

Komentari

Komentari

Festival

Don Mladen Parlov: BITKA KOJA SE VODI, jest – kako ostati na BOŽJEM PUTU

Objavljeno

- datum

 BDIJENJE ZA JEDINSTVO I SLOGU HRVATA  Šesti dan Bdijenja za Domovinu u crkvici Sv. Trojice bio je poseban; dugo vremena nije se na ovom kultnom mjestu Hrvata, okupilo toliko ljudi, a slavlje je predvodio don Mladen Parlov. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

Sedmodnevno Bdijenje nastavljeno misom koju je predvodio fra Tomislav Hristić

Objavljeno

- datum

Danas je Sv. misom u crkvi Sv, Trojice koju je predvodio župnik istoimene župe, fra Tomislav Hristić, nastavljeno 7-dnevno besprekidno bdijenje pred Presvetim, s nakanom za slogu i jedinstvo domovine Hrvatske. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

(FOTO GALERIJA) SPLIT: Drugi dan Jerihonskog bdijenja za Domovinu

Objavljeno

- datum

Prolazi drugi dan Jerihonskog bdijenja za slogu i jedinstvo hrvatskog naroda, dan koji je naszavljen svetom misom koju je predvodio pater fra Josip Marcelić. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno