Connect with us

Vijesti

Protuustavno “mirnodopsko” djelovanje SDSS-a

Published

on

Stanimirović-Pupovčev SDSS pred Ustavnim sudom – prenosimo pisanje hrvatskog fokusa.

„Zahtjev još nismo zaprimili, međutim želim vjerovati da je gospodin to govorio u svoje ime, a ne u ime stranke. Zakon je jasan, ukoliko u statutu, u programskim načelima stranke, nema nečega što je protuustavno, a uvjeren sam da takve stvari nisu unutra, onda ne će biti razloga“

VLADI REPUBLIKE HRVATSKE

MINISTARSTVO UPRAVE

gosp. LOVRO KUŠČEVIĆ, ministar

OTVORENO PISMO

(STANIMIROVIĆ-PUPOVČEV SDSS PRED USTAVNIM SUDOM?)

„Zahtjev još nismo zaprimili, međutim želim vjerovati da je gospodin to govorio u svoje ime, a ne u ime stranke. Zakon je jasan, ukoliko u statutu, u programskim načelima stranke, nema nečega što je protuustavno, a uvjeren sam da takve stvari nisu unutra, onda ne će biti razloga“.

0. Nakon poznata mu „krika“, pobuda HDZ-ova vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave – glede moguća pokretanja zabrane Milakovićeva Demokratskog saveza Srba (DSS) – neuviđanjem protuustavnosti, očito kuca na zatvorena vrata Ministarstva uprave (v. moto). U tom kontekstu – istakavši da „Hrvatska nije zemlja u kojoj se zabranjuje sloboda govora niti se zabranjuju političke stranke“ – premijer Andrej Plenković drži da nije dobro podizati „tenzije između Hrvata i srpske manjine u Hrvatskoj“. S tim u svezi, kao neupitni političko-koalicijski partner, „inkluzivna“ Stanimirović-Pupovčeva Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) podržava premijera koji „promovira mirnu reintegraciju i njen značaj za Vukovar i istok Hrvatske, kao i državu u cjelini“.

Nije li, međutim, upravo SDSS „prava adresa“, tj. alarmantni predmet ozbiljna ustavnog propitivanja? Naime, obilježeno kao „balvan u peti hrvatskog parlamentarizma“, svekoliko je „mirnodopsko“ djelovanje SDSS-a protustavno, budući da svojim programom „smjera podrivanju slobodnog demokratskog poretka ili ugrožavaju opstojnosti Republike Hrvatske“. S obzirom na to, glede nadležnosti, Ministarstvu uprave Republike Hrvatske predlažemo: „pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti pred Ustavnim sudom Republike Hrvatske“ (Zakon o političkim strankama, Narodne novine, 28/06, čl. 17).

1. O čemu je riječ? Sustavne historiografsko-politološko-političke raščlambe bjelodano pokazuju: kako su SDSS-ova programska izvorišta baštinski etnicistička i secesionističko-teroristička, prekrivena tobožnjim „antifašizmom“, što susljedno proizlazi iz njezine velikosrpske, kolokvijalno četničke ideologije. S tim u svezi – glede nelustrirana jugo-komunističkog i aboliranog srbo-četničkog totalitarizma, što je referentni okvir (o)pozicijske koruptivno-klijentističke nomenklature –SDSS očigledno djeluje onkraj hrvatskih državnih i nacionalnih interesu (dakle: i hrvatskih Srba).

2. Zbog toga, u kontekstu „mirne reintegracije“ prema Khuenovom modelu („narod u narodu“ / „država u državi“) – uz ugradbu parapolitičkog sustava (SNV, ZVO i dr.) – kao „etnička stranka s građanskim predznakom“ (Milorad Pupovac), SDSS svojim „drveno željeznim“ (u)strojem drobi i narušava hrvatski suverenitet. S tim u svezi, unatoč upozorbe Ustavnog suda (2013.), skandalozno je (pače: veleizdajno) do današnjih dana protegnut petogodišnji „moratorij na hrvatsku povijest u Hrvatskom Podunavlju“. (1998. – 2003.). Naime, „srpska deca uče noviju istoriju na svoj način, drugačiji nego u hrvatskim knjigama“, tako „smo izostavili poglavlje o Domovinskom ratu jer i dalje smatramo da je to bio građanski rat” (Vojislav Stanimirović).

3. Riječ je o velikosrpskom projektu „Srbi kao ključ“ (natio serbica clavis), koji počinje i završava s ciljem pretvaranja Srba iz nacionalne manjine u konstitutivni (politički) narod, tj. Republiku Hrvatsku pozicionirati kao nacionalnu državu Hrvata, ali i kao nacionalnu državu Srba. Suvremeni je oblikovatelj toga projekta, obilježen kao notorni „zločinac za pisaćim stolom“, prof. dr. sc. Milorad Pupovac. Kao Pofukov „ubojiti spoj politike i lingvistike“, Pupovac je zaglavni kamen (o)pozicijske koruptivno-klijentističke nomenklature koja je, kao agentura tu–i inozemnih središta moći, dovela nacionalno i društveno biće do moralno-društvena i demografsko-gospodarskog sloma.

4. Sve u svemu: ustavnim propitivanjem SDSS-a, kao “balvana u peti hrvatskog parlamentarizma“ (kao i inih srpskih nacionalno-etničkih stranaka) bitnije se razviđa završna (dramatična) etapa procesa hrvatske nacionalno-političke integracije (natio croatica clavis). Naime, onkraj „ustavnoga kaosa“, spomenutim se procesom konstituira „hrvatski politički narod“ (suvremeno HRVATSKA NACIJA), čijom je sastavnicom – uz najviše domete kulturne autonomije – i srpsko-etnička (pravoslavna) manjina. Zasad, ustavno nepoznata/nepriznata kategorija, HRVATSKA NACIJA predstavljala bi ukupnost državljana (pojedinaca), što se pridržavaju jednoga te istoga USTAVA i koja je za razliku od pojedinca (građanina) nositelj suvereniteta.

5. Zbog svega toga: tobože „ekskluzivna” Penavina pobuda, tragom nedavna „vukovarskog krika”, bjelodano pokazuje: „kako i onda 90-ih, tako i danas, Hrvatska pada i prolazi u Vukovaru”. Naime, stekliški kazano – onkraj aboliranih „Stanimirović-Pupovčevih Srba“, iz tuđe – hrvatsku nacionalnu povijest zajednički ispisuju tek osloboditeljski „Srbi Predraga Peđe Mišića“, iz vlastite glave. Ako je „nacija svakodnevni plebiscit“ (Ernest Renan), onda se upravo u Vukovaru simbolički porađa hrvatska nacija. Na taj način, usuprot globalističkih okova zapadno-balkanske „(č)etničke“, Hrvatska se usmjerava suverenističkim putem zapadno-europske „liberalne demokracije“.U svakom slučaju, ako ikad,konačno je došlo “vreme da prestanemo biti predmetom slavoserbskih experimentaciah“ (Ante Starčević, 1867.).

STOP PARTITOKRACIJI – SLOBODA HRVATSKOJ NACIJI!

Prof. dr. sc. Ivan Biondić – IVOT, glasnogovornik HAZUD-a, koordinator KBUZ BASTION VUKOVAR

hrvatski-fokus.hr

Komentari

Vijesti

Fahrudin Radončić: Bakir Izetbegović je kreten

Published

on

Bakir Izetbegović je kreten, rekao je Fahrudin Radončić predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB), gostujući u emisiji “Face to Face”. Ujedno je Bakira Izetbegovića optužio za montiranje sudskih procesa ali i ključnu ulogu u projektu Komšić.

Na primjedbu voditelja kako su to “teške riječi”, Radončić je nastavio:

-Ja se ispričavama ljudima koji imaju tu mentalnu stranu, ali njemu se ne ispričavam. Popiši što je govorio za mene i moju obitelj, a ja o njemu nisam ništa govorio u prvom licu – rekao je vlasnik “Avaza”.

Izetbegovića je optužio za montiranje sudskih procesa preko SIPA-e i OSA-e.

-Ako vama netko montira proces, tko to može raditi. Ako on diže ljude iz SIPA-e, diže ljude iz OSA-e, ako imate ‘Osmicu’ (Osman Mehmedagić) tog nesretnog nekadašnjeg magacionera koji pritišće suce da vas osude, ako ide i vrši pritisak na sve pore društva i medije, to je bolan hobotnice. Što ja ne bi to nazivao pravim imenom…. i sad se to kaže to je nešto osobno Fahro. Ne možete me udarati tamo gdje sam najjači – poručio je Radončić.

Izetbegovića i SDA je optužio i za projekt Komšić.

-Za pobjedu Komšića ključnu ulogu ima SDA. Koja je najutjecajnija stranka u islamskoj zajednici, pa SDA! SDA noć uoči izbora promijeni tisuće članova izbornih komisija – istaknuo je.

Podsjetio je i na druga loša iskustva s SDA.

-Ja se iskreno nadam da će ovog puta Vlada biti mnogo uspješnija.Ne znam hoće li opstati. Svi koji su bili sa SDA imaju jako loše iskustvo. SDA dok vas mami šećerom vas mami. Tražili su harmonizaciju odnosa i poslije tri mjeseca prave montirane procese protiv nas. To se u politici zove prevara – zaključio je Radončić.

M.J./HRsvijet.net

Komentari

Continue Reading

Vijesti

SVAKI MLADI HRVAT BI TREBAO POGLEDATI OVAJ VIDEO – VRO MASLENICA – 5 MINUTA ZA SJEĆANJE

Published

on

U Maslenici se Hrvatska vojska pokazala kao organizirana sila, odlučna da, unatoč protivljenju međunarodne zajednice, u konačnici oslobodi cijeli svoj državni teritorij

U operaciji Maslenica prvi i jedini put sukobile su se najbolje i najelitnije postrojbe obiju vojski i u tom je sudaru velikosrpski neprijatelj polomio zube. 5.000 Arkanovih “Tigrova”, “Knindži”, “Martićevaca” i “Niških specijalaca” – poraženo do koljena – prenosi priznajem.hr.

Hrvatska vojska i policija 22. siječnja 1993. započele su ograničenu ofenzivnu operaciju kodnog naziva “Gusar”;. U samo tri dana oslobođena je tzv. ružičasta zona okupiranoga zadarskog zaleđa. Oslobođen je cijeli prostor na potezu Maslenica – Zadar, od Rovanjske, Maslenice, Posedarja, Novigrada, Pridrage, Škabrnje, Islama Latinskog, Kašića pa do Zemunika i tamošnje zrakoplovne luke. Cilj akcije bilo je stvaranje uvjeta za nesmetanu gradnju novoga Masleničkog mosta, čime bi se prekinula dugotrajna prometna izolacija sjevera i juga Hrvatske, koji su dotada bili povezani preko Paškoga mosta i trajektnom linijom Prizna-Žigljen.

Epilog

Operacija Maslenica ostati će trajno zabilježena u hrvatskoj povjesnici po jasno upućenoj poruci neprijatelju kakav ga završetak očekuje na tada okupiranim područjima RH. U svega nekoliko dana Hrvatska vojska je uspješno izvršila planiranu zadaću razbivši dotad samouvjerene neprijateljske snage. Značenje ove operacije očitovalo se i prema međunarodnoj zajednici, koja je dotad izražavala duboku sumnju u osposobljenost i snagu hrvatskih oružanih snaga. Tu sumnju ne samo da su demantirane već se čitavu međunarodnu javnost nakon Operacije Maslenica osvjedočila u potpunu spremnost Hrvatske i njenih oružanih snaga, da osigura ostvarenje potpuno slobodne i samostalne hrvatske države.

Operacija Maslenica je pobjedničkoj HV donijela niz iskustava koja su joj uvelike pripomogli u daljnjem jačanju, organizaciji, razvoju i uporabi postrojbi, što se očitovalo u kasnijim bitkama u kojima su oslobođena sva hrvatska područja – donosi Priznajem.hr

Priznajem.hr | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Vijesti

IZ BEOGRADSKIH MEDIJA Crnogorski metropolit: Vojvodina je republika, Srbija će opet biti Pašaluk

Published

on

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve poručio je Srbiji da se bavi Vojvodinom, jer je to zasebna republika.

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo ocijenio je da je Republika Srpska umjetna tvorevina i da bi Bosna i Hercegovina trebala biti cjelovita, „kao što je nekada bila“.

– Nema države u državi. Jer s takvom republikom i takvom politikom u BiH narodi će uvijek biti na gubitku. Niko ni s kim, pa će zarasti i staze kojima prolaze. Uvijek će biti ta mržnja. Nadam se da će doći do ujedinjenja – istakao je Vladika.

Srbima u Srbiji poručujem, dodaje, da se ne bave Bosnom, nego onim što je dobro za narod i Europu.

– Bolje je Srbiji da misli o Vojvodini, da vide kako će riješiti to pitanje. Jer, kako ja to vidim i kako se ljudi ponašaju u Novom Sadu, to je neka zasebna republika u sklopu Srbije, a hoće li to tako ostati, neka povedu i o tome računa – rekao je vladika Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Kako je zaključio, ako se to desi, Srbija će se svesti na prostor Beogradskog pašaluka.

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno