Connect with us

Društvo

Prljava kampanja banaka uoči odluke Ustavnog suda o valutnoj klauzuli

Published

on

KOLONA IVANE MANDIĆ     Kao i prije godinu dana, prije očitovanja VTS-a, tužene banke i cijeli pridruženi nametnički sustav pokrenuli su domaće i svjetske institucije da podrže klauzulu CHF.

Od svibnja do svibnja, banke puštaju sve pozitivne inicijative da se ispušu, a onda dolaze optimističke najave, pa tako MMF tvrdi da slijedi oporavak našeg gospodarstva, te stoga nema potrebe ukidati klauzulu CHF. Vjerovali ili ne, u Hrvatsku je stiglo izaslanstvo MMF-a na čelu s Johannesom Wiegandom, da spriječi smjenu Borisa Vujčića. To je istovremeno odgovor svima onima koji tvrde da je nedavni prosvjed Udruge Franak prošao nezapaženo. 

Usnuo sam ružan san. Vode Zorana Milanovića u lancima proizvedenim u Jasenovcu! Mislim se, nikakvo čudo, svi su mu bili u partizanima. Nesretnik zaista nije imao od koga preuzeti bilo kakvo znanje o ekonomiji. Zoran Milanović zapravo je medicinski slučaj. Jedini je Hrvat kojemu nitko nije ubijen na Križnom putu. Kad ono, ne vode Milanovića na Križni put, nego u Gunju! Tamo treba podignuti državnu pomoć u visini 4,36 kuna, crno na bijelom. Ostatak fonda djetinjasti Premijerko spiskao je na troškove svoje zabavne vožnje u amfibiji. Ima potrebu pobjednički navigavati potopljenom Hrvatskom. 

HNB i banke nameću sudstvu kalendar presuda, tako da padaju nakon bankarskih simpozija i naručenih izjava iz svjetskih institucija

Svjetska banka formirana je za suzbijanje siromaštva a digla se u zaštitu banaka. I pripadni MMF prije svega trebao bi voditi računa o stanju ekonomije, održivom razvoju i održivom socijalnom balansu. Kao i prije godinu dana, dolaze naručeni signali iz Svjetske banke i MMF-a da valutna klauzula CHF ostane i da se pripadnim kreditima priđe kako paše bankama, odnosno da se loši portfelji banaka prevale državi i svima nama. Imamo dojam da se okupljanje bankara, HNB-ovaca i “ekonomista” u Opatiji protiv dužnika banaka događa uoči značajnih sudskih presuda, a zapravo financijska oligarhija diktira kada će sudstvo donositi odluke, nakon što banke i “prvoborci za financijsku stabilnost” bohacpripreme domaću Javnost za dužničko ropstvo pokradene i opljačkane sirotinje. DORH i slične institucije moraju ispitati koliko bankarski lobi ruši ustavnu autonomiju sudstva. 

Kako prisiliti tužene banke da preuzmu svoj dio odgovornosti za slučaj Franak, zapravo za proizvod koji su na tržište lansirale banke? Ima više načina da se problem kredita s klauzulom CHF riješi bezbolno, ali Ministarstvo financija može biti sigurno da će izbjeći tužbe ako se drži svojih kompetencija. Lalovac mora ponuditi banke da konvertiraju kredit s klauzulom CHF po početnom tečaju i s početnim uvjetima ili slijedi porez na imovinu banaka. Sve drugo za sada je prazno puhanje, koje vraća SDP u izbornu utrku, ali ne za dugo, jer će uskoro sve postati jako providno. 

Socijalni pristup dugovima i kreditima zapravo je prevaljivanje loših pozicija vjerovnika na državu, odnosno na sve nas 

Potrebno je naglasiti nedopustiv inženjering bankara i njihove interesne skupine. Kako to odgovara pohlepnim bankarima, Svjetska banka i MMF preporučuju nam Bohačekov model socijalnog pristupa, koji se pokazao neprimjenjiv već u aktualnoj kampanji za oprost duga – riješeno je samo 10 posto slučajeva za nesretnike, a ti su već propali, pa im predatorski sustav ovrha nema što oduzeti.  Za socijalni otpis duga po kreditu prijavilo se samo 100 dužnika banaka! Još jedanput naglašavam: u Opatiji su se ponovno okupili bankari, uključujući HNB, da stvore lažnu socijalnu klimu, koja treba navesti Ustavni sud da potvrdi valutnu klauzulu. Ustavni sud je svoj datum odluke prolongirao kako bankarskom inženjeringu paše. 

VujciElementarna nepogoda ima svoja pravila, a slučaj Franak ima razmjere elementarne nepogode. Kako se uopće pojavila implicitno retardirana tvrdnja da kredite s klauzulom CHF treba rješavati socijalno? Zamislimo da u Gunji pomoć dobiju samo oni koji su imali samo jednu nekretninu, a ostali neka se slikaju kada su gradili cijele dvore, kolibu za djedove i bake, i ne znam koliko gospodarskih zgrada. Kulaci su proizvodili, a danas traže pomoć od države koja ne radi ništa! Tako su neki stradalnici dobili pomoć ispod 5 kuna, što je otprilike iznos na koji dužnici mogu računati da će banke prihvatiti kao sporan. 

I hvaljena legalizacija pretvara se u elementarnu nepogodu, pa je na kraju moralno pala i Anka Mrak-Taritaš, jedina ministrica koja je dobivala prolaznu ocjenu. Umjesto u pokretanje proizvodnje, nabavku strojeva i opreme, ili u potrošnju, vlasnici “nelegalnih” kuća i poslovnih zgrada zadužili su se radi financiranja legalizacije, što je možda spasilo neke projektne urede, ali je isisalo velike novce u pravcu nezajažljive i besmislene lokalne samouprave i javnih poduzeća. Nakon provedene legalizacije, oderanim vlasnicima stigli su novi viši računi za odvoz smeća i za komunalnu naknadu, sve u kategoriji dužničkog ropstva, pa su ispali budale svi oni koji su se odlučili za legalizaciju. Oprostite, zašto sam dobio veću naknadu za kanalizaciju, kada nas je doma isti broj, jedemo sve manje i slično tome? Velim, ne pada kiša po kubikaži moje kuće, nego po krovu! Zar to nije porez na zrak? A ne, odgovaraju nam gotovani, to vam je nešto poput angažirane snage kod struje, mogućnost da trošite, što plaćate bez obzora koliko trošite. Nitko vas ne smeta da iznad pipe ugradite još dvije, za gornje kubike! Vi možete u kanalizaciju usmjeriti i više, i za te potrebe postavili smo šire cijevi! Naša računica pokazuje da je priliv fekalija uglavnom proporcionalan kubikaži kuće. Ako ne vjerujete, mogu vam otvoriti šaht kod Mamutice! Bože, što nam lokalne i savezne bande rade, toga nema nigdje na svijetu.      

Dizajn prijepora kao odvlačenje naše pažnje od pravih problema 

Svake se godine ekonomske obmane doziraju u travanjsko i svibanjsko vrijeme nacionalnih prijepora, kada Jasenovac i Bleiburg produbljuju nutarnje podjele i guraju ekonomska pitanja u drugi plan. Danas Židovi u Hrvatskoj ne pitaju kakva je NDH bila glede rasnih zakona, nego ih zanima jeli bila jeftinija od današnje Hrvatske, pod uvjetom da rata nije bilo. Strašno je da se naša draga Hrvatska, sanjana Država Pravde glede toga ne može nositi niti s komunističkom diktaturom Jugoslavije. Gle, banda se dosjetila kako do kraja uništiti naše zdravstvo, pa neka se onda pojavi jedna jedina osoba koja neće žaliti za komunizmom. Sve što se događa ulazi u domenu protuhrvatskog dizajna – budućnost je katastrofa. 

Evidencija imovinskog stanja političara i dužnosnika postala je nedostupna na Internetu baš prije očitovanja Ustavnog suda o valutnoj klauzuli, a Vlada se ograđuje od agencija kojima je nadređena! Navodno je posve izbrisan podatak o banci kod koje je neki dužnosnik zadužen. Jasno je da u svezi toga treba provjeriti sve suce VTS-a, jer na očitovanje tog suda glede valutne klauzule nisu djelovali samo nominirani suci u predmetu Dobronićeve presude. Isto tako, za dužnosnika treba otvoriti imovinske kartice svih članova njegove obitelji. Vlada i HNB trebali su onemogućiti kredite s klauzulom CHF, a oni su učinili još gore dijeleći povlaštene kredite svojim zaposlenicima, pa nikakvo čudo da iz HNB-a dolazi ovakvo ignoriranje dužnika banaka po valutnoj klauzuli. Kao, tko je kriv budalama? Gledajte kako su pametni u HBOR-u i HNB-u! Uzeli su kunske kredite gratis! Zaposlenici HNB-a ponašaju se kao da su državne rezerve njihove, a strukturu i namjenu bonusa ne zna nitko. Vjerovali ili ne, zaposlenici HBOR-a privatizirali su sredstva namijenjena za razvoj! 

Vlada glumi da kontrolira krizu, a zapravo slijepo računa da oporavak uvijek dođe 

Premijer i ministri podmeće nam svoju nesposobnost kao namjerno manipuliranje krizom. Vladajuća koalicija Kukuriku već tri godine sustavno uništava zemlju, jureći prema dnu prije izbora, a u vrhuški se nađe osoba koji stvarno misle da nakon totalnog pada slijedi oporavak, koji će onda sebi pripisati. Ako u međuvremenu izgube vlast, pozivat će se na to da su stvorili uvjete za oporavak. EU se oporavlja, pa mnogi analitičari tvrde da će to pokrenuti i Hrvatsku. Nisam u to siguran, jer u toj istoj EU imamo nama neprijateljske centre moći. Smiješe nam se bankrot, nemiri i vojne intervencije. Pojedincima u SDP-u to se čini bolje nego da HDZ ponovno dođe na vlast, ali to nije tako. Upravo je nesposobni HDZ već dva puta ostavio nesposobnu Partiju na visokim pozicijama, prikazujući takav idiotizam kao svoju civilizacijsku razinu.  

Događa se nešto nevjerojatno: Vlada i HNB (time i Hrvatski sabor) dozvoljavaju isisavanje nevjerojatnih količina našeg novca kroz klauzulu CHF, a u investicijama, potrošnji i pokretanju poduzetništva značajna je svaka kuna. Možemo reći da Hrvatska, kreirana ovako, kao statistička pogreška, nije značajna u komparativnoj povijesti kultura i civilizacija, ali svjetski liberalni fašizam ima svoju presliku i na Hrvatsku. Postoje referentni ciklusi i unutar hrvatske povijesti. Talijansko-njemačka okupacija Hrvatske iz 1941. ima svoj današnji izraz u financijskoj okupaciji Hrvatske od strane talijansko-germanskog bazena. Gdje su se ti rigidni partizani posakrivali? 

Zapravo je nevjerojatno koliko se Lalovac pati s Vujčićem, a SDP i HNS kontroliraju Sabor, koji može pokrenuti smjenu guvernera Vujčića, kao i onih viceguvernera koji kontroliraju poslovanje banaka. Sabor ima ovlasti za pokretanje smjene Vujčića prije isteka njegovog mandata 2018. Vujčić nas uvjerava da bi konverzija kredita s klauzulom CHF ugrozila monetarnu i financijsku stabilnost zemlje. Jeli cijeli vrh države poremećen? Dug ubrzano konvergira prema 100 milijardi eura. “Po zadnjem izvještaju Eurostata, dug građana i poduzeća iznosi oko 140 posto bruto domaćeg proizvoda – to je negdje oko 420 milijardi kuna. Po tome smo podatku gori od Grčke. Država je dužna 280 milijardi, a građani i tvrtke 420 milijardi.” – izjavio je ministar Lalovac. Bankarski sustav ne razvija ništa – postao je glavna smetnja za izlazak zemlje iz krize. “Banke će sigurno morati ići u otpis potraživanja. Ako su mogle u doba najveće krize 2009.  izvući 10-12 milijardi kuna dobiti svojim maticama, ne vidim razloga da sad ne podmetnu leđa i pomognu hrvatskim građanima. Jer one zarađuju od hrvatskih građana i hrvatskih tvrtki.” – naglasio je Lalovac. Nego, kod koga je lobirao Mate Granić i što to konkretno znači? Opravdano padaju prijedlozi da se monetarna politika odvoji od nadzora poslovnih banaka. 

Najviše čudi ponašanje Tomislava Karamarka, jer je za kredite s klauzulom CHF uz HNB odgovornija HDZ-ova vlast od SDP-ove. Umjesto da najavi popravni ispit ako dođe na vlast, Karamarko se odlučio za strategiju nezamjeranja bankama. Možda će tako riješiti financiranje izborne utrke i podršku međunarodnih struktura? Kada uz sve to pogledamo rezerviranost Karamarka prema veličanstvenom hrvanju Gorana Marića protiv pogrešne monetarne politike HNB-a, onda se postavlja pitanje kuda Karamarko vodi HDZ?  Zanimljivo, Karamarko mora ispravljati pogrešne izjave Josipa Budimira, ekonomskog stratega HDZ-ove koalicije! Karamarko ne želi savez sa sirotinjom, pa nam se opet smiješi koalicija HDZ-a sa strankom Milorada Pupovca, koji se, ruku na srce, potvrdio kao socijalno osjetljiviji od Karamarka. Vrijeme oblikuje treći put, ali vrijeme zna iscuriti.

Bio jednom jedan dobar sudac Dobronić 

Posve argumentirana presuda Radovana Dobronića protiv valutne klauzule i u korist udruga Potrošač i Franak, zapravo u korist konverzije kredita s klauzulom CHF po početnim parametrima, predstavlja izuzetak zahvaljujući Dobronićevoj moralnoj autonomiji i njegovom profesionalnom poštivanju ustavnih parametara sudstva. Banke ne samo da nisu pristale na takvu konverziju kredita, nego ne žele klijentima nadoknaditi niti ono što su im natovarili kroz muljanje s visinom kamate. Još gore, opravdani zahtjevi prevarenih i opljačkanih klijenata banaka, kojima je uvaljen pokvaren proizvod, odnosno proizvod s greškom, koriste se u protukampanji banaka da se loši portfelji prevale državi, time i svima nama, pa i onim dužnicima koji još uvijek otplaćuju prenapuhane glavnice.  

Društveni odnosi opako se zaoštravaju. Prosvjednu kolonu Udruge Franak prema Trgu bana Jelačića vodio je Drago Mandić, čija se kćer Ivana ubila jer više nije mogla otplaćivati kredit s klauzulom CHF. Iskazana neosjetljivost na pojačanu psihozu suicida posve je nova dimenzija monetarnog i društvenog konflikta, koji se pretvara u klasni. Ministri Boris Lalovac i Goran Maras žele nešto poduzeti da se stanje popravi, ali sumnjam da isto promišljaju ostali članovi Vlade. Mišljenja sam da Zoran Milanovič nema hrabrosti provesti zaokret, i da više možemo očekivati od Vesne Pusić, koja se često suprotstavila suludim namjerama SDP-a. Problem je što Zoran Milanović nema pojma o ekonomiji, a Vesna Pusić snalazi se u financijskim problemima samo privatno, i još ostaje na razini svojih osobnih međunarodnih ambicija, gdje banke imaju jak utjecaj. 

Tvrtko Dolić

Komentari

Društvo

Jan Ivanjek: Nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti

Published

on

Natječaj za nabavu borbenih zrakoplova poništen je, još se ne zna kako dalje. Hoće li se krenuti u novi natječaj ili možda u izravnu pogodbu? Kako stvari stoje, prepuštanje nekoj drugoj državi da nam uz naplatu čuva nebo ne dolazi u obzir.

Izgubljeno vrijeme u pregovorima s Izraelcima ne može se vratiti, a, čini se, ni naplatiti.

U međuvremenu ionako vremešni hrvatski MiG-ovi još su ostarjeli – bliži im se konačno prizemljenje. Koliko će Vladi trebati da pronađe nov model nabave zrakoplova, koliko da zaključi posao, kad bi prvi mogao poletjeti iznad Hrvatske?

Gosti „Teme dana“ su bili bivši zapovjednik Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva general Josip Štimac te vojni analitičar Jan Ivanjek.

Nastupio je svojevrsni obrat u razmišljanju ministra obrane, kakvih i koliko borbenih zrakoplova Hrvatskoj treba. Ministar je rekao kao je za njega najbolja platforma F-16, da budu novi avioni i da ih ima manje.

– Stručna studija koja je napravljena ne ide ispod 12 aviona, rekao je Štimac.

Ivanjek je rekao kako nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti. S obzirom da nije prošlo da uzmemo najmoćnije rabljene avione, donesena je odluka da nabavimo nove borbene avione.
– Dugoročno se mora doći do brojke od 12 aviona, naglašava Ivanjek.

– Naši postojeći migovi mogu letjeti do 2024. godine i ako do tada ne ugovorimo kupnju zrakoplova, to bi bio veliki problem zato što bi se ljudski potencijal, koji je i tako u osipanju, počeo još više osipati, ističe Ivanjek.

Štimac je rekao kako bi nam Amerikanci mogli ponuditi Block 50/52 što bi nas moglo zadovoljiti. Takav tip aviona imaju i Poljaci.

Ivanjek smatra da bi nas osnovni paket aviona mogao koštati milijardu dolara i to bi nam olakšalo iduću seriju nabave (HRT)

Komentari

Continue Reading

Društvo

Robert Valdec o lobistima /narikačama u svezi (ne)kupnje F-16 koju moraju pročitati svi, posebno u MORH-u

Published

on

Propala, je izgleda, nabavka F 16 Barak višenamjenskih lovaca opremljenih onako kako su ponuđeni na natječaju. Ovo pišem jer imam što reći o HRZ i nabavci zrakoplova – piše Valdec na svom fb profilu.

Zanimljivo je da sada nad propalim poslom najviše nariču oni koji su do jučer F-16 Barak nazivali ‘starim kantama’, ‘otpadom’ i sl.

Dobar dio njih (govorim o ‘velikim stručnjacima’) nariče po inerciji, samo zato jer su ‘popušili’ čaščenje od SAAB-a za koji su gorljivo navijali, a koje im je obećano ako se HRZ opremi Gripenima. Šveđani su ih tijekom tendera vodali kao medvjede po Švedskoj, trpali im u torbe mobitele, laptope, kemijske, rokovnike, vodali ih po večerama…, a oni, ‘stručno’, objašnjavali Hrvatima kako je Gripen daleko najbolja opcija. Jer, ‘novo je novo’.

Oni vještiji su, umjesto mobitela, rokovnika i kemijskih olovki, na račune dobili i nešto konkretnije – neću o imenima, dovoljno je proguglati najstrastvenije ‘Gripenovce’. Među njima ima novinara, ‘vojnih analitičara’, umirovljenih pilota, političara…

I o tom sam tenderu davno pisao. Između onog što su nam odredili da ‘smijemo’ kupiti, F 16 Barak je, po meni, bio najbolja opcija. Na stranu što se za isti iznos može kupiti eskadrila, realno, boljih višenamjenskih lovaca. Ako ne boljih, a onda ne lošijih, no osjetno jeftinijih, pod boljim uvjetima.

Ali, opremanje ratnog (a i civilnog) zrakoplovstva je ionako više politička odluka. Otprilike slična onoj kada je, danas u terminalnoj fazi, Croatia Airlines, umjesto Boing-a odabrala Airbus. I tu su se provizijama napunili offshore računi, sagradili dvorci u okolici Zagreba, no to je neka druga priča.

I u njoj su obje opcije između kojih smo mogli birati bile podjednako kvalitetne (financijski, Boing je nešto jeftiniji), dakle osim toga koji će Tuđmanov savjetnički lobi ubrati proviziju, odabir je signalizirao i političku naklonjenost (EU – SAD).

No vojne nabavke su ipak nešto posve drugo. U jednom razdoblju novinarske karijere bavio sam se, između ostalog, i naoružanjem i vojnom opremom, nabavkama, međunarodnom trgovinom, tržištem oružja i vojne opreme i to crnim i bijelim, obišao dosta međunarodnih sajmova naoružanja i vojne opreme širom svijeta, ponešto tvornica (po svijetu), razgovarao i s trgovcima i s kupcima i s korisnicima. Pa si utvaram da ponešto o tome i znam.

Ako ostavimo po strani politiku pa čak i cijenu i uvjete (npr. održavanje, obuka, rezervni dijelovi, eventualne modernizacije, nadogradnje), najznačajnija stvar pri odluci o odabiru određenog ‘proizvoda’ (nebitno radi li se o jurišnoj pušci, streljivu, zrakoplovu, tenku ili oklopnom vozilu…) su reference.

Dakle, je li se (kada, gdje, kako, u kojim uvjetima i kojem obujmu, koliko efikasno itd.) određeni proizvod dokazao u operativnoj upotrebi i koje su oružane sile već njime opremljene, kakva su im iskustva itd. Jedan od najslikovitijih primjera je jurišna puška AK 47 (i njene inačice) koja je odavno planetarni brend. Postao je to i pištolj Glock, izraelski UZI…

Složeniji sustavi poput zrakoplova, protuzračnih borbenih sustava, raketnih, radarskih i sličnih sofisticiranih sustava druga su priča, no činjenica da je neko oružje, oruđe ili sustav dokazan u operativnoj upotrebi tu je najvažniji. Mislim da ne treba elaborirati zašto je tome tako, dovoljno je napomenuti kako za tako delikatnu namjenu poput oružanog sukoba, nitko pametan neće kupiti ‘mačka u vreći’ bez obzira na to koliko ta vreća bila lijepa i bez obzira na to koliko prodavač te vreće slatkorječivo i uvjerljivo hvalio svoju robu.

I za takve ‘mačke u vreći’ postoje brojni primjeri – jedan od ne tako davnih bio je i naš tender za nabavku borbenih oklopnih vozila. U finalu ostala su dva ponuđača: finska ‘Patria’ i austrijski (zapravo američki) ‘Pandur’. Rezultate znamo – na tenderu je pobijedila Patria. S pravom.

Naime, Patria je već bila u naoružanju nekoliko svjetskih oružanih snaga, u operativnoj upotrebi (tu je bio i offset program, a još se vuku i repovi korupcijskih afera) .

No ‘Pandur2’, tada zapravo, nije postojao – bila je riječ o prototipu čiji ga je proizvođač gurao HV-u kako bi si počeo sastavljati referentnu listu. No unatoč tome, naši su ‘stručnjaci’ po medijima ispisivali hvalospjeve, svako malo putujući u Austriju po ‘rokovnike i penkale’, vješto prešućujući činjenice.

Poput one da je tijekom jedne demonstracije na jednom austrijskom poligonu, kojoj su nazočili i hrvatski novinari (znam i poimence koji), došlo do incidenta – nezgode, u kojem su ozbiljno ranjeni austrijski vojnici (loše rješenje strojnice na kupoli – povratne eksplozije ozlijedile su posadu). O tome, naravno, nije bilo riječi u medijima. Jebi ga, rokovnici su ipak bili u kožnom uvezu. A i nova Motorola Rizr Z8 je bila baš sexy.

Tako nismo mogli u našim medijima, čiji su novinari, ‘investigativno’ analizirali Gripen na licu mjesta – u Švedskoj, u organizaciji proizvođača/prodavača, pročitati o korupcijskim aferama koje još uvijek drmaju i Brazil i Tajland, i Češku i Južnoafričku republiku (nakon tendera na kojem je Gripen pobijedio).

Nije nigdje bilo niti riječi o Gripenima koji su se srušili, incidentima, a još manje o tome da je jedino ‘vatreno krštenje’ taj zrakoplov imao za vrijeme uvođenja ‘demokracije i ljudskih prava’ u Libiju, gdje je uspješno uništio nekoliko meta – par beduinskih šatora i jednu karavanu na devama.

Da se vratimo našim nesuđenim F 16 Barak.

Prvo, hrvatska strana koja je raspisala tender i odlučila spizditi naših pola milijarde dolara, trebala se na vrijeme informirati – no VOA, MVP i slične organizacije su zacijelo imale drugog, pametnijeg posla.

Drugo, ako ništa, bar je nekom, nadam se, došlo iz dupeta u glavu koliko je našim ‘strateškim partnerima’ zapravo stalo do nas.

I treće – da netko na vlasti ima muda pa da kaže kako ćemo, kad već ne možemo kupiti F 16 Barak, tražiti i ponude za, recimo, KAI T-50 Golden Eagle, PAC JF-17 Thunder/CAC FC-1 Xiaolong, Su-35, Su-30MKK…

Mnijem da bi, u tom slučaju, naši ‘strateški partneri’ ekspresno promijenili odluku i isporučili nam odmah eskadrilu F 16 Barak-a sa svim nadogradnjama, uz akcijski popust. Još bi dobili i komplet kuhinjskih noževa na poklon.

Robert Valdec Foto: fb/Valdec

Komentari

Continue Reading

Društvo

PUTIN OBJAVIO OTVORENI RAT ILUMINATIMA: Ako Soros ikad uđe u Rusiju, nikad više iz nje neće izaći!

Published

on

Rusija je izdala službeno priopćenje da je George Soros tražen “živ ili mrtav”, navodeći da su i on i njegova organizacija “prijetnja za rusku nacionalnu sigurnost.”

Sorošu je zabranjen ulazak u Rusiju još od prošle godine, kada se saznalo da je on pomogao uništenje ruske ekonomije u ranim ’90 -im, izvještava Veteranstoday.com, a prenosi Webtribune.

Još prije šest godina objavljeno je:

“Prva stvar koju trebate znati o “Goldman Sachs” je da je to najmoćnija investicijska banka na svijetu, da je svuda, da je to veliki vampir koji sisa lice čovječanstva i nemilosrdno dosipa svoj lijevak krvi koji miriše na novac.”

“U stvari, povijest nedavne financijske krize potpisana je od strane ove banke i njenih pitomaca.”

Soros je kao ova banka. Fil Butler kaže: “George Soros je zamijesio svaku političku pitu koja postoji. Ako postoji kriza na svijetu, sigurna je oklada da on ima udjela u tome. “

Može se reći da su Soros i Goldman Sachs ideološki pripadnici istog bratstva. Njihova strategija je malo drugačija, ali je krajnji rezultat uništenje života putem ekonomskog sustava (bilo da je u pitanju kapitalizam ili socijalizam) i politička manipulacija.

Soros misli da je nepobjediv. Misli da može kretati u politici cijele planete u nekoliko treptaja oka i da nitko ne može mu kaže da prestane. On je tvorac financijske alkemije. Smatra da može ubiti političku stabilnost Europe i Amerike bez izazova.

Soros je star, ali nije zastario. Njegova organizacija je nedavno razotkrivena u obavljanju tajnih operacija osmišljenih da destabiliziraju Rusiju. Povodom toga zanimljiv je citat procurio iz dosjea “Soros fondacije”:

“Naš interes je da se uključimo u aktivnosti ruskih pokreta koji se bore protiv tradicionalnih vrijednosti. Ali imenovanje naše strane je problematično: mi smo u poslu kanaliziranja novca u drugim zemljama u političke svrhe. “

Sada se vidi pravo lice Soroša. Sve te priče o pomaganju sirijskim izbjeglicama, o spašavanju Ukrajine, o “građanskim pravima” i uvođenju “demokracije” u Rusiju su samo dimna zavjesa.

Prema Butleru, sve je to infekcija Soroša. Soros želi uništiti rusku tradicionalnu obitelj. On želi da Rusija bude kao zoološki vrt, a “demokracija” je termin kojim obmanjuje mase.

Soros je u veljači 2015.godine napisao da je “Putin veća prijetnja postojanju Europe od ISIS-a” i takvim izjavama je samo otpočeo svoj đavolji plan.

“Čelnici SAD-a i EU griješe kad misle da je Rusija potencijalni saveznik u borbi protiv islamske države. Dokazi ih osporavaju. Putinov cilj poticanje razgradnje EU, a najbolji način da to postigne je da poplavi Europu sirijskim izbjeglicama. “

“Ruski avioni su bombardirali civilno stanovništvo u južnoj Siriji i natjerali ih da pobjegnu u Jordan i Libanon. Sada je u pustinji 20 tisuća sirijskih izbjeglica koje čekaju prijam u Jordan. “

A dokazi ovakvih tvrdnji? Pa, dokazi su u samom Sorošu. Ono što on kaže je dovoljno. Nema potrebe za istragama. Soros je alfa i omega, početak i kraj. I ako dokazi slučajno ukazuju na nešto drugačije onda moraju biti odbijeni. Ako se Rusija zaista bori protiv terorista onda je takva informacija ipak lažna jer se Soros sa njom ne slaže.

Soros ne shvaća da je ranjiviji nego ikada ranije jer se ne ponaša praktično. Teži da dopuni ideološke dogme i zanemaruje istinu.

Vjerojatno je istina da je Soros protiv izraelskog režima, ali ono što on daje to s druge strane uzima.

Svidjelo se to njemu ili ne, Soros neizravno podupire izraelske zločine time što podržava organizacije za rušenje Asada. Ako zaista želi učiniti nešto dobro onda bi se trudio da stvari popravi a ne da podržava zločinačke ideologije koje vode uništavanju.

Soros je agent novog svjetskog poretka.

Rusiji je očito bilo dosta ovog čovjeka i na kraju su mu zabranili pristup državi. Soroša i njegovu subverzivnu organizaciju označili su kao “prijetnju nacionalnoj sigurnosti.”

“Soroš je špekulant i samoproglašeni filantrop, a njegove malverzacije oslobođene od poreza su sastavni dio ratne mašinerije” – riječi su Williama Engdahla.

On je očito u pravu. Ali Rusija je više nego spremna odstraniti Soroša. Ako se ikad Soros ohrabri ući u Rusiju, nikada više iz nje neće izaći.

Rusija potresa same temelje novog svjetskog poretka i političkog sotonizma.

Veteranstoday.com | Webtribune.rs | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno