Connect with us

Vijesti

POUZDANI IZVOR IZ VRHA HDZ-A: Plenković je već bivši?

Objavljeno

- datum

Doznao sam iz vrlo pouzdanih izvora da je sklopljen pakt između predsjednice države i njezinog bliskog prijatelja da sruše predsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. Navedeno je nekoliko razloga za taj pakt. Izvor kaže kako Kolinda Grabar – Kitarović očajno želi drugi predsjednički mandat, ali da joj na putu do tog cilja stoji Andrej Plenković, pa je potrebno pravovoremeno eliminiranje Plenkovića, prvenstveno kao predsjednika HDZ-a, što bi značilo da Plenković ne bi bio u mogućnosti spriječiti nominaciju Kolinde Grabar – Kitarović od strane HDZ-a.

S druge strane, Miljan Brkić i njegovi istomišljenici u HDZ-u iz dana u dan sve su više zabrinuti zbog prevelikog skretanja HDZ-a u lijevo i kontinuiranog pada HDZ-ovog rejtinga među biračima. Isti izvor tvrdi da ukoliko u iduća dva do tri mjeseca ne zaustavi pad rejtinga HDZ-a Brkić će dobiti vjetar u leđa i odličan razloga za micanje Plenkovića, kao što je to bio slučaj s Karamarkom. Imajući u vidu da je u Hrvatskoj diktatura političara i da sva vlast, kao i beneficije, pripada političarima, izvor tvrdi da Brkiću neće biti problem dobiti za sebe veći bro brojnih istaknutih članova HDZ-a koji isključivo vode računa o vlastitim, a ne državnim interesima.

Ma koliko sam skeptičan i prema tom pouzdanom izvoru, sve jače javne kritike koje Kolinda Grabar – Kitarović upućuje Vladi, a to znači Plenkoviću, dobra je potvrda da Kolinda Grabar-Kitarović i Milijan Brkić sapunjaju dasku Andreju Plenkoviću.

U zadnja je dva dana vidljivo da, osim kritike iz Bruxellesa, Plenkovića motivira i tjera u rješavanje gorućih političkih problema u državi i strah od negativne reakcije unutar HDZ-a i na njegov status najnegativnijeg političara u Hrvatskoj. Tu titulu dugo vremena imao je Tomislav Karamarko prije nego što je Plenković krenuo u Karamarkovo rušenje s čelnog mjesta HDZ-a.

Smatram da neće proći još dugo vremena do potvrde da je sklopljen savez između Kolinde Grabar-Kitarović i Miljana Brkića za rušenje Plenkovića. Naime, ukoliko Plenković preživi rastuću krizu u kojoj se nalazi Hrvatska, Milijan Brkić bi u HDZ-u mogao doživjeti sudbinu Tomislava Karamarka.

Također, Plenkovićeva najava ratifikacije Istanbulske konvencija mogla bi prudubiti i ubrzati raskol unutar HDZ-a, što će biti voda na Brkićev mlin.

Izvor: Facebook

Komentari

Oglasi
Komentari

Vijesti

Čestitka Grabar-Kitarović Putinu: ‘Uz snažne povijesne veze, dobri uvjeti za jačanje odnosa’

Objavljeno

- datum

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prva je zapadna državnica koja je u ponedjeljak čestitala izbornu pobjedu ruskom kolegi Vladimiru Putinu te mu poručila kako za jačanje odnosa dviju zemalja postoje dobri uvjeti i perspektiva.

Grabar-Kitarović u poruci Putinu kaže kako joj je “osobito zadovoljstvo u ime državljana Republike Hrvatske i u osobno ime” čestitati na pobjedi na predsjedničkim izborima.

“Za unaprjeđenje i jačanje odnosa između Republike Hrvatske i Ruske Federacije, koje vežu i snažne povijesne veze, postoje dobri uvjeti i dobra perspektiva”, piše hrvatska predsjednica, uvjerena kako će oni biti iskorišteni za “ostvarivanje plodonosne suradnje u cijelom nizu područja važnih za dobrobit naših građana”.

“Posebice bih se osvrnula na našu gospodarsku suradnju za koju postoji snažan potencijal za njezino daljnje jačanje”, naglasila je.

Po BBC-ju i agenciji France Presse, ruskom predsjedniku, do ove, još nije stigla nijedna čestitka sa Zapada. Dosad su mu čestitali predsjednici Kine, Kazahstana, Bjelorusije, Kube, Venezuele i Srbije.

Grabar-Kitarović prošle je godine bila u službenom posjetu Rusiji. “Izražavam nadu kako će se Vaš uzvratni posjet Republici Hrvatskoj moći ostvariti u skoroj budućnosti”, kazala je hrvatska predsjednica u čestitki.

Izvor: Hina

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Vijesti

DOZNAJEMO: Interpol pomogao pokretanje akcije protiv Alije i Bakira Izetbegovića za pranje novca, ali….

Objavljeno

- datum

Nadležne službe u Sarajevu svojedobno su, posebno 1995. i 1996. godine pokrenule istragu kako bi se utvrdilo gdje su završila financijska sredstva s tajnog računa Alije/Bakira Izetbegovića u Beču
Interpol je, doznajemo, veći dio dokumentacije o tragu tog novca ustupio kolegama u Sarajevu, uključujući i popis svjedoka, kao i transkripte iskaza koje su pojedini svjedoci dali njemačkim i austrijskim istražiteljima, osim transkripta telefonskih razgovora kojima je Interpol raspolagao još od 1993. godine.
Međutim, Sarajevo je, kako doznajemo od izvora bliskog istrazi, dokumentaciju iskoristilo isključivo za prikrivanje daljnje istrage i onemogućavanja pokretanja istražnih, ali i kaznenih postupaka pred sudovima.Istodobno je utvrđeno kako je sva dokumentacija o Izetbegovićevim tajnim računima u Beču jednostavno nestala iz Ministarstva sigurnosti, gdje je, navodno, bila pohranjena pod nadzorom tadašnjeg ministra Tarika Sadovića.
Pretpostavlja se da je Sadović uništio povjerljive dosjee koji skrivaju trag o tajnim računima Bakira Izetbegovića.
Sadović je, kako doznajemo, dokumentaciju uništio prema dogovoru s njegovim političkim mentorom Bakirom Izetbegovićem, jer je jednim od obavještajnih izvješća u spisu utvrđeno kako je upravo Bakir Izetbegović, nakon smrti Alije Izetbegovića, potpisnik nekoliko tajnih računa na kojima se još do 2007. nalazilo više od 3 milijarde američkih dolara!
Kako u spisima i dosjeima Ministarstva sigurnosti postoji više spisa u kojima se navode tajni računi, Sadović je još prije nekog vremena ograničio pristup tzv. “povjerljivim informacijama”, uglavnom Srbima i Hrvatima koji su radili ili još rade kao ovlaštene osobe u Ministarstvu sigurnosti, otkriva nam izvor iz samog Ministarstva.
Tako je Sadović omogućio Izetbegoviću prikrivanje novca na tajnim računima koje je naslijedio nakon očeve smrti, ali je onemogućio i nastavak velike međunarodne istrage koja je trebala biti završena pred istražnim tijelima BiH.

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Vijesti

Član SDP-a se žestoko obrušio na potpredsjednicu: ”Samo se seksala sa glavešinama”!

Objavljeno

- datum

SDP-ovac Marko Melčić žestoko se obrušio na potpredsjednicu SDP-a Milanku Opačić istresavši niz uvredljivih izjava koje je s javnosti podijelio i na Facebooku i u medijima.

“Vrijeme je da se Milanku Opačić ‘outsourca’ iz vrha stranke jer je došla ravno s faksa u vrh stranke i Sabor i nije radila nikad ništa konkretno u realnom sektoru. Osim seksa s glavešinama.” Uvredljiva je to poruka koju je na svom Facebook profilu u ponedjeljak objavio SDP-ovac Marko Melčić, inače direktor Zagrebačke čistoće koji je nedavno dosta slobodno o svakom pojedinom članu stranke govorio i tijekom jednog gostovanja na Hrvatskoj televiziji.

No, potom paljbu ružnih riječi nije zaustavio ni govoreći o stranci i Milanki Opačić za Index. Ustvrdio je kako je sadašnja potpredsjednica stranke uvijek bila na funkciji pa i onda kada jedan mandat nije bila saborska zastupnica, jer joj je, kako je kazao, pokojni Ivica Račan osigurao mjesto saborske činovnice.

“Milanka je jedna niškoristi, bila je na velikim funkcijama, ništa kvalitetno nije napravila. Vozila se u Audiju, u jednom ona, u drugom gorile, luksuzno je živjela, ne trebaju nam takvi”, kaže Melčić dodajući kako zavičajne glasove dobije unatoč tome što nikad nije živjela na Baniji.

“Ona je razmaženo derište, odmah je došla na funkciju i cijelo je vrijeme tamo. Ona je izmislila outsourcing, a nema pojma o ničemu. Ja sam bio direktor u Holdingu pa mi outsourcing ne pada na pamet”, gorak je Melčić.

Opačić: Čovjeka nikad nisam vidjela

Sama Opačić tvrdi da ne poznaje svog kolegu niti zna zbog čega mu je meta godinama. “Čovjeka nikad nisam vidjela, ne znam kako izgleda, možda sam ga i srela na stranačkim skupovima. Nemam pojma tko je ni što je, ni što radi. To je problem gradske organizacije. To nema veze s ovim izborima, to traje godinama, te gadarije. Čovjek ima neki problem, to nije u mojoj ingerenciji. Sve što sam napravila u SDP-u napravila sam na konvencijama u ime ljudi koji su me izabrali”, kazala je Opačić.

Izvor: priznajem.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno