Connect with us

Vijesti

Pokret za hrvatsku budućnost: O Europi, Hrvatskoj, migracijama i iskorjenjivanju Židova i kršćana

Published

on

Prije 80 godina Europa je počela iskorjenjivati svoje Židove. Danas veći dio islamskoga svijeta iskorjenjuje svoje kršćane. Ono što se događa danas nije pitanje jesi li Židov ili kršćanin, budući da smo za islamski svijet i jedni i drugi krivovjernici.

Vladajuća struktura Europske unije ruši judeo-kršćanske, moralne temelje Europe. Time se iznutra oslobađa svojih kršćana. Ugrožava i Židove.Istodobno, izvana, uz ostalo, uvozi novi ekstremni islamski fundamentalizam, koji se nameće simbolima (burka, stotine novih džamija i islamskih centara u starom europskom krajoliku u kojima se čak i otvoreno propovijeda podčinjavanje „nevjernika“ i štošta drugo), simboličkim zahtjevima (skidanje križa) i uzurpacijama (zadržavanje pravana obiteljsko, privatno i „kolektivno“ pravo za pripadnike islama čak i ako je ono u suprotnosti s pravom država u koje dođu).

Na topri oblikovanju politika i strategija ne treba reagirati tako da se, iz straha ili iz raznih obzira, popušta. Reakcija iz straha ili oportunističke popustljivosti pogrješna je reakcija.Što se više bude popuštalo, odnosno što se više budu prihvaćali islamski simboli, zahtjevi i pritisci, oni će tražiti još više. Jedino razumno jest postaviti granice tom prodiranju i tom zadiranju. Pozicije su definirane i samo preostaje vidjeti hoće li u ovom sukobu nadvladati među domaćim stanovništvom strah i ideja „otvorenih granica“.Ili će prevladati ideja o nužnosti postavljanja granica islamskom prodoru putem masovnih i nezakonitih migracija. Danas je dugoročna i temeljna prijetnja Europi islam koji teži širenju i, pritom, eliminaciji u doglednoj budućnosti svakoga koga smatra krivovjernikom, odnosno svakoga koji nije musliman ili se ne bude pokoravao islamskom zakonu.

Iako globalistička mreža pokušava taj procesne-vojne invazije prikrivati i zabašurivati, stišavajući svaki zdravorazumski glas, potrebno je jasno i otvoreno reći, pa i pod cijenu da nas proglase „rasistima“, „ksenofobima“ i „populistima“, da je u tijeku danas kapilarna i puzeća, a sutra možda opet(kao 2015.) masovnija, i svakako dugotrajna, islamska invazija na Europu.

I prije je globalistička mreža pokušavala prikrivati glasovekoji su upozoravali: Ili će se Europa vratiti svojim temeljima, ili će postati muslimanska. Europska kultura slobode i „ljudskih prava“ bez ograničenja i bez nutarnjih sadržaja nema budućnost – unatoč svim materijalnim, znanstvenim, tehničkim i umnim dostignućima. Liberalizirana, judeo-kršćanskih i grčko-rimskih, srednjovjekovnih i humanističkih korijena i kriterija lišena Europa neće biti sposobna pružati otpor prodiranju onog islama koji ugrožava dvotisućljetni europski identitet.Samo ponovno otkriće europskih temelja i uskrsnuće drevne duše i duha kršćanske Europe mogu polučiti uspjeh.

Nisu ti zdravorazumski glasovi pozivali na „križarski rat“, na mržnju ni na isključivost prema islamu ili prema muslimanima općenito.Ali nisu ni prihvaćali lažni „dijalog“ kakav su dekadentni duhovi tvrdili da treba voditi – dijalog u kojem zatvaraš oči za realitete, za dubinske razlike između zapadne i islamom oblikovanih kultura.Nego su tražili istinski dijalog. A istinski međureligijski i interkulturalni dijalog moguć je samo između dvaju jasnih identiteta. Samo ako smo svjesni svoga vlastitog identiteta, ako ga uopće imamo, te akodobro poznajemo sugovornika, njegove vrijednosti, pravila i način razmišljanja. Dijalog ne znači prešućivanje ili žrtvovanje ni vlastitoga ni tuđega identiteta u korist fiktivnih ciljeva – upravo onako kao što je fiktivan cilj bilo naivno vjerovanje da će „Arapsko proljeće“ preobraziti autokratske arapsko-islamske zemlje sjeverne Afrike i Bliskog istoka u zemlje liberalne demokracije po zapadnim mjerilima, standardima i ukusima.

Danas moćna globalistička mreža nameće tzv. Marakeški sporazum (Globalni kompakt), koji će mnoge države prihvatiti na međuvladinu skupu u Maroku (10. i 11. prosinca). Otpore se nastoji otkloniti, a svaki zdravorazumski glas stišati. Unatoč tomu, protiv sporazuma većina je niz srednjoeuropskih država, kojih se demokratski Zapad odrekao u korist Sovjetskog saveza nakon završetka Drugog svjetskog rata, koje danas u zapadnoeuropskim metropolama tretiraju kao „problematične“, ili kao drugorazredne u Europskoj uniji. Zašto te zemlje odupiru, najprije raspodjeli izbjeglica po „kvotama“, a sada i reguliranju „prava“ migranata? Zato što ne žele preuzimati rizike koji nisu nužni, niti se izlagati ugrozama koje se mogu izbjeći, niti slabiti

Migracije naime Globalni kompakt definira kao univerzalno ljudsko pravo. Političke obveze preuzete prihvaćanjem tog dokumenta sutra ćemo morati pretakati u propise. One koji se protive priljevu migranata moglo bi se uskoro čak i kazneno goniti. A razne institucije izvana i udruge tzv. civilnoga društva iznutra dobit će novo jako oružje za discipliniranje Hrvatske i za prozivanje hrvatskih državljana za „nehumanost“, „islamofobiju“, „ksenofobiju“, „diskriminaciju“ i tomu sličnaliberalistička etiketiranja.

Prihvaćanjem Marakeškog sporazuma migriranje će nedvojbeno dobiti tijekom sljedećih godina nov zamah.Svakog migranta koji se domogne hrvatskog teritorija, a zacijelo i one koji hoće nezakonito prijeći hrvatsku granicu, morat će se, po svemu sudeći, početi tretirati kao „regularne“ izbjeglice. A to za Hrvatsku – koja je zatvorena žicom prema Sloveniji i Mađarskoj i ima dugačku otvorenu kopnenu granicu prema Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, te morsku prema Italiji –znači veliku realnu opasnost. A značii izlaganje velikim sigurnosnim, političkim, ekonomsko-socijalnim i drugim rizicima i ugrozama.

Hrvate koji se, dok drama s nadolaskom Afrikanaca i Azijata traje, svakodnevno iseljavaju u zapadnoeuropske zemlje moglo bi se nakon „Marakeša“ početi „nadomještati“ muslimanskim ili kojim drugim imigrantimana prethodno ispražnjenim područjima. Ako Hrvatska nekim čudom i uspije držati pod kakvom-takvom kontrolom dugačku granicu prema Bosni i Hercegovini, muslimanski migranti ostajat će, bar privremeno,nadomak njezinih granica – u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Čak i da im se spriječi ulazak u Hrvatsku, ostajat ćekao realna prijetnja, osobito Hrvatima u BiH u smislu daljnjeg njihova slabljenja, i brojčanog i političkog.

Ne treba zaboraviti ni na Tursku, koja, osim velika utjecaja na muslimane u Bosni i Hercegovini i na „Zapadnom Balkanu“, može u svakom trenutku odustati od primjene sporazuma o migrantima što ga je prije dvije-tri godine zaključila s Europskom unijom. A ako Italija još više zaoštri kontrolu svoje morske granice, Hrvatskoj bi se mogla otvoriti još jedna fronta na tisuću kilometara dugoj morskoj granici u Jadranu.

U ovom trenutku gospodarska je, demografska, politička, geopolitička i ideološka situacija u Hrvatskoj takva da je prihvaćanje Globalnog kompakta o migracijama, koji nameće svjetska globalistička mreža,nepoželjno i opasno.Hrvatske granice prema schengenskom području poklapaju se s granicama prema Mađarskoj i Sloveniji. A one su većinom zaštićene i žilet-žicom.

Vlada RH odlučila je prihvatiti sporazum te u Marakeš poslati ministra unutarnjih poslova Božinovića. To se u ovom trenutku ne može više spriječiti, unatoč činjenici da je većina srednjoeuropskih zemalja odbila prihvatiti Globalni kompakt. No ako domoljubne snage, svjesne realiteta, jednoga dana preuzmu vlast, iz sporazuma će Hrvatska isto tako i izaći kao što će sada ući.

Smatramo potrebnim reći i to da bi za prihvaćanje sporazuma te vrste inače u svakoj doista demokratskoj zemlji bio nužan širi politički konsenzus, a možda i provjera na referendumu. No glasovanje o sporazumu blokirao je već na vanjskopolitičkom odboru HDZ-ov predsjednik toga odbora. Nimalo demokratski, i nimalo „uključivo“ prema oporbi, prema drukčijim mišljenjima i prema raspoloženju većine naroda. HDZ čini što čini unatoč mogućnosti da se i njemu zbog jednoga dana dogode, kao i Macronu u Francuskoj, „žuti prsluci“.

A kada migracije postanu u praksi prevelik problem za (preostali) hrvatski narod i za hrvatsku državu, – gdje će tada biti dužnosnici i toliki oportunisti koji se sada prave kao da je sve „u najboljem redu“? Koji zabijaju glavu u pijesak pred svakom neugodnom ili prijepornom činjenicom iako znaju da već odviše toga i već predugo „nije u redu“. No dokle su na vlasti, ili pri vlasti, ili uz vlast, i dok im leđa štite brojni korisnici i dobitnici ili svakovrsne sluge ove i ovakve vlasti, svi oni mogu se zavaravati tlapnjom da će zauvijek ostati tako. A ne će ostati tako, ma što si svi oni umišljali! Ne uspije li se formirati alternativni politički pokret, dogodit će im se (ni od koga planirani) narodni pokret – što će za njih biti mnogo opasnije od uobličenog i discipliniranog političkog pokreta za hrvatsku budućnost. U svakom slučaju, čeka ih prevrat – bilo to onako kao prije desetak godina u Mađarskoj, prije tri godine u SAD-u odnosno dvije i pol u Britaniji te u Poljskoj, bilo kao ove godine u Italiji, bilo kao ovih tjedana u Francuskoj…

Poticajna skupina za osnivanje „Pokreta za hrvatsku budućnost“

Komentari

Vijesti

Fahrudin Radončić: Bakir Izetbegović je kreten

Published

on

Bakir Izetbegović je kreten, rekao je Fahrudin Radončić predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB), gostujući u emisiji “Face to Face”. Ujedno je Bakira Izetbegovića optužio za montiranje sudskih procesa ali i ključnu ulogu u projektu Komšić.

Na primjedbu voditelja kako su to “teške riječi”, Radončić je nastavio:

-Ja se ispričavama ljudima koji imaju tu mentalnu stranu, ali njemu se ne ispričavam. Popiši što je govorio za mene i moju obitelj, a ja o njemu nisam ništa govorio u prvom licu – rekao je vlasnik “Avaza”.

Izetbegovića je optužio za montiranje sudskih procesa preko SIPA-e i OSA-e.

-Ako vama netko montira proces, tko to može raditi. Ako on diže ljude iz SIPA-e, diže ljude iz OSA-e, ako imate ‘Osmicu’ (Osman Mehmedagić) tog nesretnog nekadašnjeg magacionera koji pritišće suce da vas osude, ako ide i vrši pritisak na sve pore društva i medije, to je bolan hobotnice. Što ja ne bi to nazivao pravim imenom…. i sad se to kaže to je nešto osobno Fahro. Ne možete me udarati tamo gdje sam najjači – poručio je Radončić.

Izetbegovića i SDA je optužio i za projekt Komšić.

-Za pobjedu Komšića ključnu ulogu ima SDA. Koja je najutjecajnija stranka u islamskoj zajednici, pa SDA! SDA noć uoči izbora promijeni tisuće članova izbornih komisija – istaknuo je.

Podsjetio je i na druga loša iskustva s SDA.

-Ja se iskreno nadam da će ovog puta Vlada biti mnogo uspješnija.Ne znam hoće li opstati. Svi koji su bili sa SDA imaju jako loše iskustvo. SDA dok vas mami šećerom vas mami. Tražili su harmonizaciju odnosa i poslije tri mjeseca prave montirane procese protiv nas. To se u politici zove prevara – zaključio je Radončić.

M.J./HRsvijet.net

Komentari

Continue Reading

Vijesti

SVAKI MLADI HRVAT BI TREBAO POGLEDATI OVAJ VIDEO – VRO MASLENICA – 5 MINUTA ZA SJEĆANJE

Published

on

U Maslenici se Hrvatska vojska pokazala kao organizirana sila, odlučna da, unatoč protivljenju međunarodne zajednice, u konačnici oslobodi cijeli svoj državni teritorij

U operaciji Maslenica prvi i jedini put sukobile su se najbolje i najelitnije postrojbe obiju vojski i u tom je sudaru velikosrpski neprijatelj polomio zube. 5.000 Arkanovih “Tigrova”, “Knindži”, “Martićevaca” i “Niških specijalaca” – poraženo do koljena – prenosi priznajem.hr.

Hrvatska vojska i policija 22. siječnja 1993. započele su ograničenu ofenzivnu operaciju kodnog naziva “Gusar”;. U samo tri dana oslobođena je tzv. ružičasta zona okupiranoga zadarskog zaleđa. Oslobođen je cijeli prostor na potezu Maslenica – Zadar, od Rovanjske, Maslenice, Posedarja, Novigrada, Pridrage, Škabrnje, Islama Latinskog, Kašića pa do Zemunika i tamošnje zrakoplovne luke. Cilj akcije bilo je stvaranje uvjeta za nesmetanu gradnju novoga Masleničkog mosta, čime bi se prekinula dugotrajna prometna izolacija sjevera i juga Hrvatske, koji su dotada bili povezani preko Paškoga mosta i trajektnom linijom Prizna-Žigljen.

Epilog

Operacija Maslenica ostati će trajno zabilježena u hrvatskoj povjesnici po jasno upućenoj poruci neprijatelju kakav ga završetak očekuje na tada okupiranim područjima RH. U svega nekoliko dana Hrvatska vojska je uspješno izvršila planiranu zadaću razbivši dotad samouvjerene neprijateljske snage. Značenje ove operacije očitovalo se i prema međunarodnoj zajednici, koja je dotad izražavala duboku sumnju u osposobljenost i snagu hrvatskih oružanih snaga. Tu sumnju ne samo da su demantirane već se čitavu međunarodnu javnost nakon Operacije Maslenica osvjedočila u potpunu spremnost Hrvatske i njenih oružanih snaga, da osigura ostvarenje potpuno slobodne i samostalne hrvatske države.

Operacija Maslenica je pobjedničkoj HV donijela niz iskustava koja su joj uvelike pripomogli u daljnjem jačanju, organizaciji, razvoju i uporabi postrojbi, što se očitovalo u kasnijim bitkama u kojima su oslobođena sva hrvatska područja – donosi Priznajem.hr

Priznajem.hr | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Vijesti

IZ BEOGRADSKIH MEDIJA Crnogorski metropolit: Vojvodina je republika, Srbija će opet biti Pašaluk

Published

on

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve poručio je Srbiji da se bavi Vojvodinom, jer je to zasebna republika.

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo ocijenio je da je Republika Srpska umjetna tvorevina i da bi Bosna i Hercegovina trebala biti cjelovita, „kao što je nekada bila“.

– Nema države u državi. Jer s takvom republikom i takvom politikom u BiH narodi će uvijek biti na gubitku. Niko ni s kim, pa će zarasti i staze kojima prolaze. Uvijek će biti ta mržnja. Nadam se da će doći do ujedinjenja – istakao je Vladika.

Srbima u Srbiji poručujem, dodaje, da se ne bave Bosnom, nego onim što je dobro za narod i Europu.

– Bolje je Srbiji da misli o Vojvodini, da vide kako će riješiti to pitanje. Jer, kako ja to vidim i kako se ljudi ponašaju u Novom Sadu, to je neka zasebna republika u sklopu Srbije, a hoće li to tako ostati, neka povedu i o tome računa – rekao je vladika Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Kako je zaključio, ako se to desi, Srbija će se svesti na prostor Beogradskog pašaluka.

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno