Connect with us

Vijesti

PISMO AMERIČKOM VELEPOSLANIKU U RH…

Published

on

Poštovani,

Pismo koje je hrvatsko-američki istraživački novinar poslao američkom veleposlaniku u Hrvatskoj Robertu W, Kohorstu, objavljujemo u cijelosti.

Poštovani gospodine Veleposlaniče,

Sa ovim dobronamjernim pismom (napisano na hrvatskom a ne na engleskom radi mogućih pogrešaka) obraćam se Vama zbog ispravka Vaših netočnih navoda u Vašem razgovoru za najnoviji tjedni časopis NACIONAL u kojem ste iznijeli svoje negodovanje u svezi navodnog REVIONIZMA 2. SVJETSKOG RATA.

Prije nego prijeđem na navedeni odgovor u par rečenica želim Vam reći nekoliko riječi o sebi tako da znate tko Vam se ovako otvoreno obraća. Ja Vlado Glavaš, američki sam državljanin. Živio sam 25 godina sa svojom obitelji u Chicagu. Za vrijeme svog američkog života godinama sam se bavio istraživačkim novinarstvom, proučavao američku povijest kao i društveno-politički život svoje druge domovine. Proučavao sam brojne CIA i FBI dokumente glede povijesti sa ovih prostora kao i o etničkom životu u USA. Bio sam član Novinarske udruge grada Chicaga, a i javni djelatnik u društvenom (političkom, kulturnom i športskom) životu Hrvata u Chicagu i u Americi. Nikada nisam bio kažnjavan a niti sam obavljao nezakonite radnje. Za svoj društveni rad godine 1988. bio sam nagrađen sa titulom ČOVJEKA GODINE države Illinos za očuvanje i ugleda etničkog života u ILLINOIS i u USA.

Radi moga i ženinog neumornog rada u hrvatskom društvenom životu osobno me je više puta jugoslavenska tajna služba (UDB-a) pokušala likvidirati, a na moju ženu Danicu je na kućnom pragu 9.1.1986. izvršen izravni atentat sa nožem gdje je izgubila oko 4/5 krvi i zahvaljujući Bogu i brzoj intervenciji savjesnih liječnika ostala na životu, ali sa teškim posljedicama. Pod pritiskom Beograda FBI je sve ove slučajeve zataškao iako se znalo ime ubojice i naredbodavaca. Sada prijeđimo na navedeni predmet.

Poštovani gospodine Veleposlaniče, ovim Vašim javnim istupom ne samo da ste povrijedili povijesnu istinu nego ste se priklonili krivotvorenoj povijesti s kojom Beograd cijelo 20. stoljeće obmanjuje svjetsku javnost izmišljajući hrvatske zločine da bi prikrili svoju zločinačku politiku. Kada ste čuli od Beograda da je Srbija bila prva država u Europi koja je 1942. potpuno očistila Srbiju od Židova (to pohvalno pismo poslala je Hitleru), porušili sinagoge i imali brojne konclogore diljem Srbije u kojima su stradale desetine tisuća Židova, Roma, Mađara, Hrvata, Bugara, Albanaca i…

Četnici su na čelu s Dražom Mihaljevićem (kojeg je Srbija nedavno sa njegovim suradnicima rehabilitirala) usko surađivali sa Hitlerom, a posebno sa Mussolinijem od kojeg je dobivao oružje i logistiku, pa s time rušio i palio hrvatska sela, masakrirao brojne Hrvate i Muslimane. Možete li zamisliti zločin da su to nakon Drugog svjetskog rata planski pripisivali Hrvatima ili opisivali kao ustanak protiv NDH (Nezavisne države Hrvatske)?! Navedimo primjer takve laži – četnički pokolj mirnih hrvatskih hodočasnika i seljana u okolini mjesta Srba u Hrvatskoj – bez ikakve grižnje savjesti, nakon godine 1945. proglasili su partizanskim ustankom, koji se na žalost i danas na neki način slavi. Od 1908. pa nadalje, a posebno nakon 1918. Beograd planski ide na proširenje srpskih granica na štetu Hrvatske i u tom režiranom pohodu čine brojne zločine i svijetom šire lažne informacije s terena, a sve sa planom da se potpuno uništi Hrvatska i Hrvatski narod.

Dana 6. Travnja 1941. četnici su popalili više hrvatskih sela i ubili na desetine nedužnih seljaka u okolici Bjelovara i Hrvatima nije ništa drugo preostalo da spase Hrvatski narod od potpunog nestanka  nego  proglasiti svoju NDH 10.4.1941. Taj čin se nije svidio ni Beogradu, Londonu kao ni Parizu zato što je srušen njihov zločinački plan, te odmah proglasili NDH fašističkom tvorevinom da bi u isto vrijeme prešućivali srpsku usku suradnju sa nacističkom Njemačkom i Fašističkom Italijom. Zločine koje su činili srpski četnici i Titovi partizani prepisivali su  Hrvatima. Tito je prema CIA dokumentima i engleskoj dokumentaciji u samom vrhu svjetskih zločinaca. Ostavio je oko 2000 masovnih grobnica ispunjenih pretežno hrvatskim starcima, ženama, djecom i nedužnim seljacima (Ranković, drugi čovjek odmah iza Tita, na sjednici CKJ u Beogradu je 1951. izjavio da je poubijano preko 500.000 Hrvata) i brojne logore smrti. Za Tita su se gradila razna skloništa i tuneli. Imao je vile, dvorce, lovišta, otoke, vlakove, brodove i… po njemu su proglašavani gradovi, ulice. Tito se  nije borio protiv Pavelićevog ustaškog režima već isključivo protiv Hrvatske. Da se je on borio protiv ustaškog režima rušio bi samo režim i Hrvatska bi opstala kao država sa drugim političkim sustavom i sačuvale bi se brojne ljudske žrtve i imovina. Njemu je glavni cilj bio rušenje Hrvatske i istrebljenje Hrvatskog naroda a što nepobitno pokazuju brojni zločini tijekom rata kada je skupa sa četnicima rušio tvornice, mostove, željeznice, bolnice, crkve, džamije, sinagoge, palio sela i ubijao nedužne ljude. Samo nakon rata poubijao je blizu milijun ljudi, pa prema tome se partizanski pokret na čelu sa Titom (tu treba dodati i četnike) nikako ne mogu nazvati imenom ANTIFAŠISTI nego pravim imenom ZLOČINAČKI POKRET. Na žalost sve je to radio u saznanju Londona i Moskve. Nakon rata Beograd je sa svojim lažima, pisanjem krive povijesti i snimanjem propagandističkih filmova toliko nanio zla Hrvatskoj da i danas nosi teške posljedice.

Tajni partizanski, partijski, četnički i ustaški  dokumenti koji se strogo čuvaju u Beogradu, kao i engleski dokumenti, pokazuju potpuno drugu sliku stvarnog stanja tijekom rata na hrvatskim prostorima, pokazuju da je u NDH bilo 13 generala Srba i čak 28 generala Židova, da je Pavelićeva žena bila Židovka i razne druge istinite činjenice. Jasenovac je bio ustaški logor, ali ne konclogor već radni logor u kojem je stradao vrlo mali broj ljudi isključivo onih koji su bili protiv Hrvatske i činili zločine nad Hrvatima (u logoru su na ključnim mjestima u raznim odjelima upravo bili Židovi), a logor je postojao i nakon rata sve do 1951. u kojem su likvidirani brojni Hrvati. Drugi slučaj je tz. logor Jadovno kojeg Srbi, Židovi i Romi proglašavaju logorom smrti a i to da je u jamu kod logora ubačeno blizu 40.000 Srba, Židova i Roma što je potpuna laž. Istraživanja speleologa 1988. i 1992. dokazala su da je u toj tz. jami smrti pronađeno nekoliko kostura životinja i niti jedan ljudski, a zašto imaju i video snimak istražitelja.

Ovu i sličnu laž i danas projugoslavenski, antihrvatski i prosrpski povjesničari, kulturnjaci i političari šire svijetom a samo kako bi i nadalje nanosili štetu Hrvatskoj jer jednostavno ni današnju Hrvatsku ne prihvaćaju kao svoju domovinu, pa svaki domoljubni nastup Hrvata proglašuju ustaškim i fašističkim, a ne smeta im širenje partizanskih i četničkih laži kao što to ustrajno čine razne tz. nevladine udruge, dr. Ognjen Kraus, dr. Ivo Goldstein, dr. Pupovac i njima slični koji svoju rođenu domovinu Hrvatsku ne mogu smisliti kao slobodnu državu, a u isto vrijeme ne smeta im fašistička Srbija i zločinački partizanski pokret i komunistička partija. Posebno naglasimo Milorada Pupovca čija su dva brata sa oružjem u ruci ratovali protiv Hrvatske 90. (poslije abolirani), Pupovca koje je godinama širio laži na račun Hrvata o prekrštavanju oko 10.000 Srba i da su Srbi žrtve ovog rata a ne Hrvati, da su Hrvati započeli rat a ne Srbi, Pupovca koji otvoreno zastupa velikosrpsku politiku dokazanog četnika i današnjeg Predsjednika Srbije Vučića, a prešućuju da je preko 10.000 Srba iz Hrvatske dragovoljno branilo svoju Hrvatsku od velikosrpske agresije, Vučića koji ima obraza po svijetu slati lažne vijesti o progonu Srba. Na žalost taj svijet umjesto ispitivanja vjerodostojnosti – njegove i njemu sličnih – svijet njega i slične krivotvoritelje prihvaća kao sugovornike.

Poštovani gospodine Veleposlaniče, ja sa ovim navodima ne želim braniti ni ustaše, a bome ni partizane i četnike, niti odobravati bilo čiji zločin – posebno sa hrvatske strane, već mi je želja da se istraži prava istina na ovim prostorima. Ne samo tijekom 2. svjetskog rata – nego njegove uzročnike i posljedice, kao i uzročnike rušenja druge Jugoslavije i tijek Domovinskog rata. Povijest je znanost koja svakodnevno doživljava reviziju na temelju dokumenata, poput medicine, fizike i… pa bi bilo normalno da se u Hrvatskoj pokrene potpuno novi MEĐUNARODNI INSTITUT u kojem bi radili neovisni povijesni i ini znanstvenici iz Hrvatske, Srbije, BiH, Izraela, Engleske, USA, Njemačke, Vatikana, Rusije koji bi na temelju vjerodostojnih pisanih dokumenata i osobnih iskaza obrađivali i pisali pravu povijest. Prije toga politika bi morala odraditi ključnu ulogu i tražiti dostup tajnim arhivima u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Ljubljani, Vatikanu, Londonu, Moskvi, Berlinu, New Yorku i…, pa ako treba ići i preko UN. Na ovaj način konačno bi se skinula stigma sa Hrvatskog naroda kao ustaškog, fašističkog i zločinačkog i saznala prava istina ne samo u RH nego u Srbiji, Sloveniji, BiH i…

Vama gospodine Veleposlaniče preporučam da se ubuduće ne upuštate u ovakve neutemeljene povijesne ocjene i da odstranite savjetnike koji Vas žele uvući u slične i nedobronamjerne igre koje izazivaju nesagledive posljedice. Ako već tražite donekle pravog savjetnika iz povijesti sa ovih prostora onda Vam ja sugeriram da uzmete neovisnu povjesničarku Ester Gitman, Židovku  rođenu u Sarajevu a živi u USA, koja dobro poznaje povijest sa ovih prostora.

Poštovani gospodine Veleposlaniče vjerujem da će te ove moje dobronamjerne prijedloge razumjeti i prihvatiti te u tom duhu zahvaljujem i želim Vam svako dobro i uspješnu diplomatsku dužnost u LIJEPOJ I DRAGOJ HRVATSKOJ.

S poštovanjem, Vlado Glavaš

Komentari

Vijesti

Fahrudin Radončić: Bakir Izetbegović je kreten

Published

on

Bakir Izetbegović je kreten, rekao je Fahrudin Radončić predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB), gostujući u emisiji “Face to Face”. Ujedno je Bakira Izetbegovića optužio za montiranje sudskih procesa ali i ključnu ulogu u projektu Komšić.

Na primjedbu voditelja kako su to “teške riječi”, Radončić je nastavio:

-Ja se ispričavama ljudima koji imaju tu mentalnu stranu, ali njemu se ne ispričavam. Popiši što je govorio za mene i moju obitelj, a ja o njemu nisam ništa govorio u prvom licu – rekao je vlasnik “Avaza”.

Izetbegovića je optužio za montiranje sudskih procesa preko SIPA-e i OSA-e.

-Ako vama netko montira proces, tko to može raditi. Ako on diže ljude iz SIPA-e, diže ljude iz OSA-e, ako imate ‘Osmicu’ (Osman Mehmedagić) tog nesretnog nekadašnjeg magacionera koji pritišće suce da vas osude, ako ide i vrši pritisak na sve pore društva i medije, to je bolan hobotnice. Što ja ne bi to nazivao pravim imenom…. i sad se to kaže to je nešto osobno Fahro. Ne možete me udarati tamo gdje sam najjači – poručio je Radončić.

Izetbegovića i SDA je optužio i za projekt Komšić.

-Za pobjedu Komšića ključnu ulogu ima SDA. Koja je najutjecajnija stranka u islamskoj zajednici, pa SDA! SDA noć uoči izbora promijeni tisuće članova izbornih komisija – istaknuo je.

Podsjetio je i na druga loša iskustva s SDA.

-Ja se iskreno nadam da će ovog puta Vlada biti mnogo uspješnija.Ne znam hoće li opstati. Svi koji su bili sa SDA imaju jako loše iskustvo. SDA dok vas mami šećerom vas mami. Tražili su harmonizaciju odnosa i poslije tri mjeseca prave montirane procese protiv nas. To se u politici zove prevara – zaključio je Radončić.

M.J./HRsvijet.net

Komentari

Continue Reading

Vijesti

SVAKI MLADI HRVAT BI TREBAO POGLEDATI OVAJ VIDEO – VRO MASLENICA – 5 MINUTA ZA SJEĆANJE

Published

on

U Maslenici se Hrvatska vojska pokazala kao organizirana sila, odlučna da, unatoč protivljenju međunarodne zajednice, u konačnici oslobodi cijeli svoj državni teritorij

U operaciji Maslenica prvi i jedini put sukobile su se najbolje i najelitnije postrojbe obiju vojski i u tom je sudaru velikosrpski neprijatelj polomio zube. 5.000 Arkanovih “Tigrova”, “Knindži”, “Martićevaca” i “Niških specijalaca” – poraženo do koljena – prenosi priznajem.hr.

Hrvatska vojska i policija 22. siječnja 1993. započele su ograničenu ofenzivnu operaciju kodnog naziva “Gusar”;. U samo tri dana oslobođena je tzv. ružičasta zona okupiranoga zadarskog zaleđa. Oslobođen je cijeli prostor na potezu Maslenica – Zadar, od Rovanjske, Maslenice, Posedarja, Novigrada, Pridrage, Škabrnje, Islama Latinskog, Kašića pa do Zemunika i tamošnje zrakoplovne luke. Cilj akcije bilo je stvaranje uvjeta za nesmetanu gradnju novoga Masleničkog mosta, čime bi se prekinula dugotrajna prometna izolacija sjevera i juga Hrvatske, koji su dotada bili povezani preko Paškoga mosta i trajektnom linijom Prizna-Žigljen.

Epilog

Operacija Maslenica ostati će trajno zabilježena u hrvatskoj povjesnici po jasno upućenoj poruci neprijatelju kakav ga završetak očekuje na tada okupiranim područjima RH. U svega nekoliko dana Hrvatska vojska je uspješno izvršila planiranu zadaću razbivši dotad samouvjerene neprijateljske snage. Značenje ove operacije očitovalo se i prema međunarodnoj zajednici, koja je dotad izražavala duboku sumnju u osposobljenost i snagu hrvatskih oružanih snaga. Tu sumnju ne samo da su demantirane već se čitavu međunarodnu javnost nakon Operacije Maslenica osvjedočila u potpunu spremnost Hrvatske i njenih oružanih snaga, da osigura ostvarenje potpuno slobodne i samostalne hrvatske države.

Operacija Maslenica je pobjedničkoj HV donijela niz iskustava koja su joj uvelike pripomogli u daljnjem jačanju, organizaciji, razvoju i uporabi postrojbi, što se očitovalo u kasnijim bitkama u kojima su oslobođena sva hrvatska područja – donosi Priznajem.hr

Priznajem.hr | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Vijesti

IZ BEOGRADSKIH MEDIJA Crnogorski metropolit: Vojvodina je republika, Srbija će opet biti Pašaluk

Published

on

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve poručio je Srbiji da se bavi Vojvodinom, jer je to zasebna republika.

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo ocijenio je da je Republika Srpska umjetna tvorevina i da bi Bosna i Hercegovina trebala biti cjelovita, „kao što je nekada bila“.

– Nema države u državi. Jer s takvom republikom i takvom politikom u BiH narodi će uvijek biti na gubitku. Niko ni s kim, pa će zarasti i staze kojima prolaze. Uvijek će biti ta mržnja. Nadam se da će doći do ujedinjenja – istakao je Vladika.

Srbima u Srbiji poručujem, dodaje, da se ne bave Bosnom, nego onim što je dobro za narod i Europu.

– Bolje je Srbiji da misli o Vojvodini, da vide kako će riješiti to pitanje. Jer, kako ja to vidim i kako se ljudi ponašaju u Novom Sadu, to je neka zasebna republika u sklopu Srbije, a hoće li to tako ostati, neka povedu i o tome računa – rekao je vladika Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Kako je zaključio, ako se to desi, Srbija će se svesti na prostor Beogradskog pašaluka.

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno