Connect with us

Magazin

Otvoreni tajni dokumenti CIA-e: Hitler se nije ubio u bunkeru nego…

Objavljeno

- datum

Dokumenta s kojih je skinuta oznaka “povjerljivo” pokazuju da se 1955. godine njihov doušnik hvalio o susretu koji je imao s Adolfom Hitlerom i priložio fotografije na kojima su on i Führer – deset godina poslije Hitlerovog samoubojstva.

U dokumentima stoji da je 1955. godine šef “Divizije zapadne hemisfere” CIA primio tajnu bilješku, zbog čijeg naslova je sasvim sigurno popio nešto za smirenje. Naslov je bio “Operativni: Adolf Hitler”, rekao je Sputnik.

Kako je naslov nagovijestio, vršitelj dužnosti šefa stanice u Venezueli je tvrdio da je od jednog svog kontakta dobio obavijest kakvo se dobiva jednom u životu – desetljeće poslije svog navodnog samoubojstva u bunkeru, Hitler je itekako živ i nalazi se u Argentini.

Je li to Hitler ili ne?

Ukratko, s jednim od doušnika, Cimelodijem, kontaktirao je prijatelj od povjerenja, bivši pripadnik SS trupa, Filip Sitroen, koji je tvrdio da je jednom mjesečno u Kolumbiji bio u kontaktu s Hitlerom, koji je koristio lažno ime Adolf Satlmaer za vrijeme putovanja iz Maracaibo , gdje je radio u tvrtki za špediciju.

Sitroen je rekao Cimelodyju da je fotografirao čak i osakaćenog borca, a ta je nota bila nejasna.

Također je izjavio da je Hitler napustio Kolumbiju i otišao u Argentinu negdje u siječnju 1955. godine i dodao kako je prošlo deset godina od Drugog svjetskog rata i da saveznici nisu mogli biti krivi za Hitlerovu smrt kao ratnog zločinca.

Poruka je zaključila da ni CIA niti Cimelody ne mogu procijeniti valjanost podataka koji su bili u bilješkama, ali je proslijeđen kao informacija o “mogućem interesu”.

Razjareni šef Odjela pregledao je arhiv pretraživanjem rekorda i našao izvješće stare godine u kojoj nije samo tvrdnja da Hitler nije mrtav, ali kažu da postoji cijela kolonija nacista u Južnoj Americi. Ovaj put su podaci dolazili iz Sitroena.

“Filip Sitroen je rekao bivšem članu ove baze da je, dok je radio za tvrtku iz Kolumbije, upoznao osobu koja je jako ličila i uz to tvrdila da je Adolf Hitler. Sitroen je tvrdio da je dotičnog upoznao u naselju Kolonija rezidenata u Tunji, koje je kako tvrdi, naseljeno velikim brojem bivših nacista koji slijede ovog navodnog Hitlera sa idolatrijom nacističke prošlosti, oslovljavajući ga sa ‘Führer’, pozdravljajući ga nacističkim pozdravom i diveći mu se. ”

Više zla nego dobra

Šef odjela ponovno je pisao šefu Odjela, pitajući hoće li nastaviti istraživati ​​potencijalno nestali Adolf Hitler ili ne.

“Ako Glavni stožer želi, odjel u Bogoti može provesti istragu u vezi sa slučajem ‘Adolf Satlmaer’ u Tongi u Kolumbiji”, piše u dopisu.

Tjedan dana kasnije, šef divizije odgovorio je da nema prigovora za poduzimanje daljnjih istraga ovog slučaja. Istodobno je smatrao da bi “trebalo puno truda i napora na tom pitanju” bez mogućnosti da se utvrdi nešto konkretno.

Stoga je predložio da slučaj bude odbačen.

Izvor: Blic

Komentari

Oglasi
Komentari

Magazin

Svjetski poznata pjevačica razbjesnila Srbe, oni joj uzvratili: “Karijera ti je gotova!”

Objavljeno

- datum

POPULARNA pjevačica Rita Ora, čija su dva hita bila na vrhu glazbene ljestvice u Britaniji, najavila je dolazak na proslavu 10. obljetnice nezavisnosti Kosova 17. veljače, što je razbjesnilo mnoge u Srbiji koji su to doživjeli kao uvredu. 

Rita Ora stiže na Kosovo! Mlada je pjevačica kosovskih je korijena te se raduje danima koji su pred njezinim narodom. Na društvenim mrežama napisala je kako je jako uzbuđena što će nazočiti desetoj godišnjici proglašenja Republike Kosovo.

“Vrlo sam uzbuđena što ću vam se pridružiti na Kosovu na proslavi 10. godišnjice nezavisnosti, 17. veljače. Za tu prigodu dizajnirala sam i duksicu koju ćete moći kupiti kao uspomenu na noć koju ćemo provesti zajedno. Vidimo se uskoro”, napisala je Rita na svom Twitteru. 

 

Britanska je pjevačica, spisateljica tekstova i glumica Rita Ora  rođena je 1990. u Prištini kao Rita Sahatçiu Ora, a s roditeljima se preselila u London kada joj je bila godina dana.
Glazbenu karijeru započela je 2007. godine kada je gostovala na pjesmi “Awkward”, pjevača Craiga Davida. Godine 2009. prijavila se na emisiju Eurovision: Your Country Needs You koja traži pjevača koji će nastupati za Ujedinjeno Kraljevstvo na Euroviziji. 

Poslije toga, reper Jay Z joj je ponudio ugovor za njegovu diskografsku kuću Roc Nation kojeg je potpisala. Debitantski studijski album Ora objavila je 2012. godine. Album je proizveo dva hit singla, “How We Do (Party)” i “R.I.P.”, koji su dosegli vrh UK ljestvice.

 


U Londonu je odrasla i ondje živi , no očito nije zaboravila svoje korijene.

Mnogi su joj ljudi iz Srbije poručili da je dobrodošla u Srbiju, a bilo je i uvreda na njezin račun, budući da je Kosovo za Srbiju itekako osjetljiva tema.

 

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

KAKAV SRETNIK: Kopao u svom dvorištu i naišao na najneverovatnije otkriće! (FOTO)

Objavljeno

- datum

Obično se kaže da trebate probati nešto prije nego što kupite, ali kada je riječ o novim kućama, to baš i nije opcija – a mnoštvo novih vlasnika dočekano je sa neprijatnim iznenađenjem kao rezultat tome.

Ponekad, ta mala iznenađenja mogu biti sjajna. Barem se to desilo ovom momku!

Kada je gledao arhitektonske planove svoje nove kuće, otkrio je da se nešto krije ispod njegovog imanja, nešto veliko. Zgrabio je lopatu i počeo je kopati.

Kada je udario u metal, znao je da je nešto pronašao. Bilo je to pravo tajno skrovište u njegovom dvorištu i to ne malo. Kuća je sazidana tokom 60-ih godina, a planovi za skrovište predani su zajedno sa planovima za kuću. PRAVO JE ČUDO, DA JE PREŽIVJELA:  Bilo je vrijeme da se skine poklopac. Zapitao se što će pronaći unutra? Bilo je dosta fekalija na dnu.

Ovo je vjerovatno mjesto odakle zrak ulazi. Kada bi se ovaj prolaz urušio, tko god da je bio unutra umro bi od gušenja. Ipak, sklonište je bilo u dobrom stanju i izgledalo je kao šteta da propadne.

Raščišćavanje je zahtjevalo dosta truda. Ipak, već je izgledalo mnogo bolje. Uz pomoć prijatelja, bilo je vrijeme da se sredi i ulaz.

Željeli su da budu sigurni da će im trajati vječno. I stare zarđale stepenice morale su se ukloniti. Nakon što je očistio prostor shvatio je da je dobio još jednu veliku prostoriju u okviru domaćinstva koja sada zaista djeluje prekrasno!

Izvor: Kurir.rs

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

HUMOR ILI CINIZAM Soros optužio Facebook i Google za manipuliranje i obmanu

Objavljeno

- datum

Neočekivane mudrosti čovjeka koji je svoje bogatstvo izgradio na manipulacijama i obmanama.

George Soros, koji je kroz mnoge manipulacije i obmane stekao milijarde, optužio je tvrtke koje stoje iza društvenih mreža za stvaranje „prepreka inovacijama,“ zbog činjenice da su postale previše moćne te bi zbog toga trebale biti srušene – prenosi riječi samozvanog filantropa Tribun.hr.

Dok često puta igraju „inovativnu i oslobađajuću ulogu,“ tvrtke obmanjuju korisnike „manipuliranjem njihove pozornosti“ i „namjernim razvijanjem ovisnosti“ njihovim uslugama, napisao je Soros na stranici Project Syndicate.

Prema njegovim tvrdnjama, Facebook i Google posebno, dvije su tvrtke koje stvaraju profit time što njihovi korisnici ostaju dugo vremena na njihovim stranicama. Soros smatra kako bi se društvene mreže trebale „strožije regulirati“ s ciljem „očuvanja kompetencije, inovacije te poštenog i otvorenog pristupa.“

„Postoje sličnosti između internet platformi i kockarnica. Kasina su razvila tehnologije da ulove mušterije do te mjere da prokockaju sav svoj novac, čak i novac koji nemaju,“ tvrdi „filantrop“ Soros.

Soros je u konačnici zaključio kako bi ovakve monopolističke IT tehnologije mogle oformiti savez s autoritativnim državama što bi „moglo rezultirati mrežom totalitarne kontrole kakvu niti George Orwell nije mogao zamisliti.“

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno