Connect with us

Zdravlje i ljepota

Otkriven je lijek za jednu od najrazornijih bolesti

Objavljeno

- datum

Znanstvenici su ubrizgali oboljelima supstancu u moždanu tekućinu i simptomi bolesti su nestali

Eksperimentalni lijek koji su liječnici ubrizgali u moždanu tekućinu snizio je razinu toksičnih bjelančevina u mozgu i uklonio simptome Huntingtonove bolesti, javio je ovih dana BBC veliku novost u vezi lijeka koji bi trebao olakšati život milijunima oboljelih širom svijeta.

Riječ je o neurodegenerativnom i nasljednom poremećaju koji utiče na koordinaciju mišića i dovodi do mentalnog propadanja i karakterističnih simptoma u ponašanju. Simptomi bolesti mogu individualno varirati kod pogođenih članova iste porodice, ali obično predvidljivo napreduju u sve težem obliku. Najraniji simptomi su često suptilni problemi s raspoloženjem ili spoznajama, praćeno općim nedostatkom koordinacije i nestabilnim hodom

Istraživački tim, na Sveučilištu u Londonu, kaže da postoji nada da se smrtonosna bolest može zaustaviti. Stručnjaci kažu da bi to moglo biti najveće otkriće u vezi neurodegenerativnih bolesti u posljednjih 50 godina.

Umiru u vegetativnom stanju

Huntingtonova bolest je jedna od najrazornijih bolesti i opisuju je kao Parkinsonovu, Alzheimerovu i motoričku neuronsku bolest u jednom.

Peter Allen, 51-godišnji pacijent kaže:
– Završavaš u gotovo vegetativnom sanju, što je stvarno strašan kraj života.

Budući da je bolest nasljedna, on je gledao kako od te bolesti umiru i njegova majka Stephanie, i ujak Keith i baka Olive.

Testovi pokazuju da će i njegova sestra Sandy i brat Frank također s godinama oboljeti od te bolesti.

Troje braće ima osmero djece, a svi su odrasle mlade osobe od kojih svaka ima 50 posto šansi da se kod nje razvije Huntingtonov poremećaj.

Nezaustavljivo odumiranje stanica u mozgu utječe na kretanje, ponašanje, pamćenje i sposobnost razmišljanja.

Petar, iz Essexa kaže:
– Teško je imati te degenerativne tvari u sebi. Znaš da je današnji dan bolji od sljedećeg.

Bolest je nasljedna

Bolest se počinje razvijati u 30-im i 40-im godinama života, a pacijenti umiru obično 10-20 godina nakon početka simptoma.

Huntingtonova bolest uzrokovana je pogreškom u dijelu DNK koji se zove Huntington gen. Genetska pogreška oštećuje protein i pretvara ga u ubojicu moždanih stanica.

Novi lijek je dizajniran da utišava gen. Na pokusu u kojem je sudjelovalo 46 pacijenata je lijek koji se ubrizgavao u tekućinu koja oblaže mozak i leđnu moždinu. Liječnici su se najprije bojali da bi lijek mogao izazvati meningitis, no ništa od toga se nije dogodilo. Postupak je proveden u Leonard Wolfson Experimental Neurology Center u Nacionalnoj bolnici za neurologiju i neurokirurgiju u Londonu.

Lijek se pokazao sigurnim i pacijenti su ga dobro podnijeli,a  bitno je smanjio razinu Huntington gena u mozgu.

Profesor Sarah Tabrizi, glavni istraživač i direktor Huntingtonovog centra za bolesti u UCL-u, rekao je BBC-u:

– Po prvi put imamo supstancu koja ima potencijal, imamo nadu, imamo terapiju koja jednog dana može usporiti ili spriječiti Huntingtonovu bolest. Ovo je od izuzetne važnosti za pacijente i njihove obitelji.

Liječnici to ne nazivaju lijekom. Još uvijek trebaju kroz dulji tijek vremena pratiti podatke kako bi se pokazalo da li će snižavanje razine Huntingtona promijeniti tijek bolesti. Istraživanja na životinjama sugeriraju da bi se to moglo dogoditi jer su se u tim eksperimentima oporavile čak i neke motoričke funkcije.  

‘Roche’ ima prava na lijek

Profesor John Hardy, koji je nagrađen za rad na Alzheimerovoj bolesti, rekao je BBC-u:
– Ja stvarno mislim da je to potencijalno najveće otkriće u vezi neurodegenerativnih bolesti u zadnjih 50 godina i smatram da bi se tim putem trebalo ići i u liječenju drugih neurodegenerativne bolesti kojima je uzrok povećana količina bjelančevina u mozgu.

Prof Mallucci, koja surađuje s britanskim institutom upozorila je da je to još uvijek prerano za očekivati ​​lijek i za druge genetske neurodegenerativne bolesti

– Za njih nije tako jasno kao za Huntingtonovu bolest, jer su složenije i manje poznate. Svi detalji istraživanja bit će
objavljeni iduće godine.

Terapiju je razvila Ionis Pharmaceuticals, koji kažu da je lijek znatno premašio očekivanja, a prava su prodana Rocheu, javlja BBC.

Izvor: express.hr

Komentari

Zdravlje i ljepota

Čišćenje bubrega na stari način ruske narodne medicine

Objavljeno

- datum

Sastoji se iz dvije uzastopne etape: jedan tjedan piju se diuretici, a sljedećeg tjedna njima se dodaje 5 kapi jelovog ulja i sve to pije se 3 puta dnevno, na 30 minuta prije jela

Čim se u mokraći pojavi talog (obično 3-4 dana), počnite primjenjivati ​​dopunske preporuke za izbacivanje kamenja i pijeska kroz mokraćne kanale.

Nakon dva tjedna čišćenja odmorite organizam (1-2 tjedna) i ponovite istu kuru liječenja, i dalje ponavljajte sve dotle, dok ne postignete željeni rezultat.

Upozorenje: Smjesu diuretika i jelovog ulja treba piti kroz slamčicu, jer može rastvori caklinu na zubima! Neki ga ljudi sipaju u kapsule od lijekova i gutaju.

Originalno čišćenje bubrega

U 50-70 grama svježe mokraće rastopiti 5 kapi jelovog ulja. Zatim 1-2 minute snažno mućkati da se sve dobro izmiješa i popiti u jednom gutljaju.

Obratite pažnju da smjesa ne dodiruje zube. Možete piti i kroz slamčicu. Da bi zaštitili zube, prethodno možete isprati usta biljnim uljem.

Smjesu mokraće sa jelovim uljem piti 3 puta dnevno 15-20 minuta prije jela.

Kura liječenja traje 5-7 dana. Poslje pauze od 2-3 dana ponoviti kuru. Tako provesti 2-5 kura. Po potrebi možete ponoviti poslje 1-2 mjeseca.

Čišćenje bubrega sjemenom lana

Ovo je sredstvo za čišćenje bubrega kojeg su višestruko provjerili ruski seoski liječnici. Uzeti čajnu žličicu sjemena lana na čašu vode i skuhati. Dva dana piti po pola čaše juhe od sjemena lana, svakog drugog sata.

Pošto je juha od lana dosta gusta, prije uzimanja treba ga razrijediti toplom vodom (poželjno je da se voda prethodno magnetizira – bolje čisti). Ukoliko vam se učini da juha od lana ima neugodan okus, možete u njega dodati limunov sok.

Jednostavno čišćenje bubrega čajem od trava

Pripremite čaj od troskota, listova breze i usitnjenih plodova šipka. Po 2-3 jušne žlice svake komponente sipajte u litarsku teglu. Sadržaj prelijte kipućom vodom, teglu zatvorite i postavite je u lonac s kipućom vodom, a ispod nje stavite neku tkaninu.

Lonac držite na slaboj vatri 15-20 minuta, skinite s vatre i ostavite da odstoji. Navečer popite 2 čaše kao čaj, a u preostalom čaju rastvoriti dvije jušne žlice soli i u toj otopini natopiti vunenu tkaninu.

Tkaninu ocijediti i duž cijelih leđa staviti kao zagrijavajuću oblogu. Dopunski na dio tijela oko bubrega staviti grijalicu (termofor). Oblogu držati preko noći. U početku mokraća vam može bitimutna, a zatim će postati prozračna i čista.

Istovremeno će se čistiti zglobovi i kralježnica, prestat bolovi, očistit će se svaka stanica organizma. S obzirom da su komponente ekstrakta neškodljive, primjenjujte ekstrakt dok ne postignete željeni rezultat – to jest čistu mokraću.

Čišćenje bubrega pomoću lubenice

Ta ugodna terapija čišćenja primjenjuje se ljeti, u sezoni lubenica. Treba stvoriti zalihe lubenica i kruha od proklijale pšenice.

Želite jesti – lubenica, želite piti – lubenica, jako ste gladni – lubenica s kruhom!

Za vrijeme čišćenja poželjno je prisustvo ukućana, zbog toga, što će vam možda biti potrebna pomoć kada počne izlaziti pijesak i kamenčići.

Tko ima slabo srce, treba unaprijed pripremiti korvalol, Validol, Nisador (amonijak). Poželjno je stalno primjenjivati ​​kupku s toplom vodom i pripremljenim čajem od trava.

Zapamtite, to je mala operacija bez noža. Tu terapiju čišćenja možete kombinirati s drugim sredstvima za čišćenje organizma od kamena: pijenjem svježe iscijeđenih sokova, fizičkim vježbama i drugim.

Takvo čišćenje traje 2-3 tjedna do postizanja zadovoljavajućih rezultata.

Izvor: NSP/(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Zdravlje i ljepota

DOKTORI SU GA OTPISALI: Ovaj čovjek je pobijedio 2 tumora, evo što je pio (VIDEO)

Objavljeno

- datum

Iako su mu liječnici davali male šanse da preživi, ​​Božo je odlučio da se ne preda

Bjelopoljac Božo Kojović iz sela Gorice u Vraneškoj dolini, nakon 10 godina borbe za život i operacija čak dva karcinoma, na grlu i na plućima, može odahnuti.

Iako su mu liječnici davali male šanse da preživi, ​​Božo je odlučio da se ne preda. Isposničkog izgleda, s malo nade za oporavak, informirao se o bolesti i načinu liječenja, usput ne zaobilazeći ni narodne lijekove.

“Sve smo radili da mu olakšamo bolest, da mu pomognemo. Što god da sam čula, spremala sam, pokušavala na sve načine da ga izvučemo iz smrti … “, priča njegova supruga Bosiljka.

Božo je promijenio i način prehrane, odbacio je cigarete i alkohol, a vodu za piće zamijenio je surutkom i čajevima. Uz propisane lijekove, koristio je mlade cvjetove jele, i med od maslačka. Recept za lijek od kojeg se Božo oporavio i počeo raditi nije tajna, kaže njegova supruga.

Recept…

“Korjen od maslačka se iščupa, treba paziti kad se čupa da se čitav korijen iščupa, da iz njega ne istoče ljekoviti sokovi. Na četiri litre vode stavim šaku korijena, to se zagrije do vrenja, minutu samo. Ostavi se da odstoji desetak minuta i procijedi. Po jednu žlicu meda u to i pije se” – rekla je Bosiljka.

Svima koji obole od ove opake bolesti, Božo poručuje da slušaju savjete liječnika, ali i da uzimaju prirodne lijekove.

Izvor: NSP

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Zdravlje i ljepota

SVEUČILIŠTE STANFORD: Ovo je puno jače od bilo kakve kemoterapije…

Objavljeno

- datum

Smrznuti limuni su puno više moćniji od kemoterapije u borbi protiv raka, prema novom istraživanju Sveučilišta Stanford koje se očajnički skriva od strane Farmaceutskih kompanija

Studija je pokazala da snažni nutrijenti u kori limuna mogu uništiti stanice raka kod 12 vrsta raka, uključujući i neke od najsmrtonosnijih – prostate, debelog crijeva, gušterače i pluća.

Objašnjavajući da je najpotentniji način konzumirati limun da ga se zamrzne, a zatim ga konzumirati zajedno sa svojom korom, istraživači navode da strašno griješimo kada je u pitanju limunova kora koje je zapravo mnogo više zdravstveno korisna nego ostatak ovog voća, a mi ju bacamo u smeće.

Kako najbolje iskoristiti moćne hranjive tvari u kori ovog čudesnog voća?

Prvo isperite limun temeljito, a zatim ga bacite u zip-lock vrećicu i stavite ih u zamrzivač. Pričekajte dok se potpuno ne zamrzne i naribajte cijeli limun uz pomoć običnog ribeža. Sada možete dodati ovaj ribani limun na bilo koje jelo koje želite, pospite ga na svoj sladoled ili salatu ili ga dodajte u svoj prirodni zeleni sok i promućkajte.

Naribani limun će omogućiti da sve ima bolji okus, te će pojačati prehrambeni profil hrane isto tako. Ispada da limunova kora sadrži do 10 puta više vitamina nego limunovo meso i sok, pa ju zdravstveni stručnjaci diljem svijeta preporučuju.

Ako počnete pratiti ovo pravilo kod konzumiranja limuna, zamrzavajući ga za jelo zajedno sa korom, dobit ćete daleko veće zdravstvene koristi nego da samo iscijedite dok iz limuna. Svi vitamini i druge hranjive tvari koje se nalaze u kori limuna osvježit će svaku stanicu i tkivo u vašem tijelu i pomoći u detoksifikaciji.

Zdravstveni stručnjaci su rekli da je limunova kora ima učinak tisuću puta snažnija od kemoterapije i to bez bilo kakvih štetnih nuspojava povezanih s kemoterapijom.

Farmaceutske tvrtke koje pokreću ovaj svijet žele zadržati ovu tajnu sve dok ne pronađu način da ga sintetiziraju i pretvore ga u lijek da na njemu mogu zaraditi novac, ali koliko ljudi će umrijeti do tada?

Ribani smrznuti limun je super lako kombinirati s hranom. Možete ga dodati na sladoled, salate, u juhe i tako dalje i iskoristiti sve prednosti koje posjeduje. Najbolja stvar o zamrznutom limunu je da je on nevjerojatno učinkovit protiv svih vrsta raka, cista i tumora.

Višestruke studije na tu temu su pokazala snažan učinak limuna protiv stanica raka i preporučuju ga kao tretman. Osim toga, kora od limuna ima snažno antibakterijsko i antimikrobno djelovanje što znači da je on učinkovit protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija, također.

Limunova kora također regulira krvni tlak, ima antidepresivno djelovanje i uklanja osjećaj tjeskobe i razdražljivosti. Ako to nije dovoljno, limunova kora alkalizira vaše tijelo i regulira pH vrijednost krvi, promovirajući optimalno zdravlje.

Spojevi koji se naći u kori od limuna, kao što smo već rekli, su tisuću puta snažniji od adriamicina, lijeka koji se obično koristi u kemoterapiji, ali je još važnije da spojevi u kori od limuna djeluju samo na maligne stanice, uništavajući ih, a ostavljajući zdrave stanice netaknute.

Izvor: NoviSvjetskiPoredak.com

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno