Connect with us

Zdravlje i ljepota

Otkriven je lijek za jednu od najrazornijih bolesti

Objavljeno

- datum

Znanstvenici su ubrizgali oboljelima supstancu u moždanu tekućinu i simptomi bolesti su nestali

Eksperimentalni lijek koji su liječnici ubrizgali u moždanu tekućinu snizio je razinu toksičnih bjelančevina u mozgu i uklonio simptome Huntingtonove bolesti, javio je ovih dana BBC veliku novost u vezi lijeka koji bi trebao olakšati život milijunima oboljelih širom svijeta.

Riječ je o neurodegenerativnom i nasljednom poremećaju koji utiče na koordinaciju mišića i dovodi do mentalnog propadanja i karakterističnih simptoma u ponašanju. Simptomi bolesti mogu individualno varirati kod pogođenih članova iste porodice, ali obično predvidljivo napreduju u sve težem obliku. Najraniji simptomi su često suptilni problemi s raspoloženjem ili spoznajama, praćeno općim nedostatkom koordinacije i nestabilnim hodom

Istraživački tim, na Sveučilištu u Londonu, kaže da postoji nada da se smrtonosna bolest može zaustaviti. Stručnjaci kažu da bi to moglo biti najveće otkriće u vezi neurodegenerativnih bolesti u posljednjih 50 godina.

Umiru u vegetativnom stanju

Huntingtonova bolest je jedna od najrazornijih bolesti i opisuju je kao Parkinsonovu, Alzheimerovu i motoričku neuronsku bolest u jednom.

Peter Allen, 51-godišnji pacijent kaže:
– Završavaš u gotovo vegetativnom sanju, što je stvarno strašan kraj života.

Budući da je bolest nasljedna, on je gledao kako od te bolesti umiru i njegova majka Stephanie, i ujak Keith i baka Olive.

Testovi pokazuju da će i njegova sestra Sandy i brat Frank također s godinama oboljeti od te bolesti.

Troje braće ima osmero djece, a svi su odrasle mlade osobe od kojih svaka ima 50 posto šansi da se kod nje razvije Huntingtonov poremećaj.

Nezaustavljivo odumiranje stanica u mozgu utječe na kretanje, ponašanje, pamćenje i sposobnost razmišljanja.

Petar, iz Essexa kaže:
– Teško je imati te degenerativne tvari u sebi. Znaš da je današnji dan bolji od sljedećeg.

Bolest je nasljedna

Bolest se počinje razvijati u 30-im i 40-im godinama života, a pacijenti umiru obično 10-20 godina nakon početka simptoma.

Huntingtonova bolest uzrokovana je pogreškom u dijelu DNK koji se zove Huntington gen. Genetska pogreška oštećuje protein i pretvara ga u ubojicu moždanih stanica.

Novi lijek je dizajniran da utišava gen. Na pokusu u kojem je sudjelovalo 46 pacijenata je lijek koji se ubrizgavao u tekućinu koja oblaže mozak i leđnu moždinu. Liječnici su se najprije bojali da bi lijek mogao izazvati meningitis, no ništa od toga se nije dogodilo. Postupak je proveden u Leonard Wolfson Experimental Neurology Center u Nacionalnoj bolnici za neurologiju i neurokirurgiju u Londonu.

Lijek se pokazao sigurnim i pacijenti su ga dobro podnijeli,a  bitno je smanjio razinu Huntington gena u mozgu.

Profesor Sarah Tabrizi, glavni istraživač i direktor Huntingtonovog centra za bolesti u UCL-u, rekao je BBC-u:

– Po prvi put imamo supstancu koja ima potencijal, imamo nadu, imamo terapiju koja jednog dana može usporiti ili spriječiti Huntingtonovu bolest. Ovo je od izuzetne važnosti za pacijente i njihove obitelji.

Liječnici to ne nazivaju lijekom. Još uvijek trebaju kroz dulji tijek vremena pratiti podatke kako bi se pokazalo da li će snižavanje razine Huntingtona promijeniti tijek bolesti. Istraživanja na životinjama sugeriraju da bi se to moglo dogoditi jer su se u tim eksperimentima oporavile čak i neke motoričke funkcije.  

‘Roche’ ima prava na lijek

Profesor John Hardy, koji je nagrađen za rad na Alzheimerovoj bolesti, rekao je BBC-u:
– Ja stvarno mislim da je to potencijalno najveće otkriće u vezi neurodegenerativnih bolesti u zadnjih 50 godina i smatram da bi se tim putem trebalo ići i u liječenju drugih neurodegenerativne bolesti kojima je uzrok povećana količina bjelančevina u mozgu.

Prof Mallucci, koja surađuje s britanskim institutom upozorila je da je to još uvijek prerano za očekivati ​​lijek i za druge genetske neurodegenerativne bolesti

– Za njih nije tako jasno kao za Huntingtonovu bolest, jer su složenije i manje poznate. Svi detalji istraživanja bit će
objavljeni iduće godine.

Terapiju je razvila Ionis Pharmaceuticals, koji kažu da je lijek znatno premašio očekivanja, a prava su prodana Rocheu, javlja BBC.

Izvor: express.hr

Komentari

Zdravlje i ljepota

LIJEČNICI ŠOKIRANI: Ovo ubija 93 posto stanica raka debelog crijeva za samo 2 dana?

Objavljeno

- datum

Rak debelog crijeva danas je jedan od najrasprostranjenijih oblika raka među muškarcima i ženama, ali iako ima mnogo prirodnih lijekova koji sprječavaju ovu bolest, medicinski dužnosnici i dalje smatraju da nema dovoljno istraživanja koja podržavaju te činjenice.

Kako znanošću danas dominira farmaceutska industrija i najveći broj istraživanja financiraju farmaceutske tvrtke, ona su uglavnom usmjerena na novčanu dobit, a ne na zdravlje ljudi.

Odlični primjer toga dolazi sa Sveučilišta u Adelaideu u Australiji, gde su istraživači otkrili da laurinska kiselina (koja čini 50 posto kokosovog ulja) uništava više od 93 posto stanica raka debelog crijeva kod ljudi u 48 sati nakon tretmana, piše The Raw Food World.

Moćni kokos

Potencijal kokosovog ulja u borbi protiv raka tek je nedavno otkriven, ali njegova moć u liječenju mnogih bolesti već je odavno poznata.

Kao prirodno sredstvo kokosovo ulje je pravi lijek protiv mnogih virusa, bakterija, gljivica i parazita. Dobro je za probavu, jetru, kao i kožu i zarastanje rana.

Kokosovo ulje odnedavno se koristi i u liječenju srčanih bolesnika, protiv Alzheimerove bolesti, ali i dijabetesa.

Intrigantno je da je laurinska kiselina otrovala stanice raka tako što je istodobno izazvala oksidativni stres, pritom znatno smanjujući razinu glutationa, koji je potreban stanicama raka da bi se zaštitile od oksidativnog stresa, odnosno viška radikala iz kisika.

Eksperimenti su provedeni in vitro u Petrijevim zdjelicama, ali i in vivo na štakorima, pokazavši jednak učinak.

Laurinska kiselina se inače nalazi i u majčinom mlijeku, a predstavlja masnu kiselinu koja podržava imunuloški sustav i ima antimikrobna svojstva.

NAPITKOM PROTIV RAKA: Sok čija se receptura potajno dijeli, a navodno uništava rak

Čudotvorni učinci

Kliničke studije Američkog društva za nutricionizam su pokazale da masti u kokosovu ulju “mogu biti korisne u liječenju i prevenciji stanja poput dijabetesa, osteoporoze, virusnih bolesti (mononukleoza, hepatitisa C, herpesa…), bolesti žučne vrećice, Chronove bolesti i raka”.

Dokazano je da kokosovo ulje umanjuje neželjene učinke kemoterapije i da poboljšava kvalitetu života pacijenata oboljelih od raka.

Žalosno je što farmaceutske kuće ne žele financirati daljnja istraživanja o čudotvornim učincima ovih prirodnih spojeva.

Potencijal kokosova ulja u borbi protiv raka tek je nedavno otkriven, ali njegova moć u liječenju mnogih bolesti već je odavno poznata. Kao prirodno sredstvo kokosovo ulje je pravi lijek protiv mnogih virusa, bakterija, gljivica i parazita. Dobro je za probavu, jetru, kao i kožu te za zarastanje rana.

Kokosovo ulje odnedavno se koristi i u liječenju srčanih bolesnika, protiv Alzheimerove bolesti, ali i dijabetesa.

Izvor: net.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Zdravlje i ljepota

Ako imate dovoljno ovog vitamina, ne možete imati rak, TVRDE DOKTORI I NUDE LIJEK!

Objavljeno

- datum

U svojoj knjizi dr. Manner tvrdi da je postotak izlječenja viši od 90 posto, a ujedno navodi i listu namirnica bogatih ovim važnim vitaminom.

Rak je postao toliko rasprostranjena bolest, koja više nije rezervirana samo za starije ljude, već od njega masovno oboljevaju mlade osobe, pa čak i bebe.

Jedini dostupan javni lijek je kemioterapija, koju mnogi medicinski stručnjaci nazivaju i „otrovom koji liječi“, jer pored kancerogenih, ubija i zdrave ćelije i tako uništava imunološki sistem.

Međutim, jedan liječnik kategorično tvrdi da rak nije ništa drugo.

Naime, on uspoređuje rak sa skorbutom – stanjem koje izaziva oticanje tkiva, kao i promjene na koži, zglobovima i vezivnom tkivu. Vjerovalo se da je ovo bolest, sve dok nije otkriveno da su sve ovo simptomi nedostatka vitamina C.

U pitanju je doktor Harold V. Manner (Harold W. Manner), profesor biologije i načelnik biološkog odjeljenja na Sveučilišta Loyola u Chicagu.

„Oni koji boluju od raka trebaju prvo znati što je rak. Ne paničarite. Istražite svoje zdravlje. Kao što niko ne umire od skorbuta, ne možete ni od nedostatka vitamina B17“, tvrdi on.

Savjeti doktora Mannera za liječenje tumora

Doktor Maner vjeruje da je, pošto je po njegovom mišljenju u pitanju samo težak nedostatak vitamina B17, za liječenje i prevenciju raka sasvim dovoljno da svakog dana pojedete 15 do 20 jezgra iz koštice kajsija. Naime, on smatra da je lijek za rak leatril, sjedinjenje koje se ekstrahira iz amigdalina – poznatijeg i kao vitamin B17.

Također, on savjetuje da treba jesti klice pšenice, za koje se vjeruje da su čudesni lijek koji spriječava i liječi rak. Bogate su tečnim kiselinom i leatrilom. Ove supstance ima i u košticama jabuka.

U svojoj knjizi pod nazivom „Smrt tumora“, dr Manner tvrdi da je postotak izlječenja raka pomoću leatrila viša od 90 posto, piše Urbanatural.in. Ujedno navodi i listu namirnica bogatih vitaminom B17 i tvrdi da ako ga budete redovno unosili u dovoljnim količinama, nikada nećete morati brinuti da ćete dobiti ovu opaku bolest.

Namirnice bogate vitaminom B17

– Koštice i sjemenke voća

jabuke, kajsije, breskve, kruške i suhe šljive (najbolji izvor amigdalina)

– Varivo

kukuruz, grah, klice sočiva, grašak, grah sorte Lima, boranija

– Orašasto voće

Gorki badem (najbogatiji prirodni izvor B17), australski (makadamski) orah, indijski badem

– Bobičasto voće

crni dud, borovnica, aronija, kupine, maline i jagode

– Žitarice

sezam i laneno sjeme,  griz, ječam, pšenični griz, orzo, raž, leća, šećerna trska

Vitamin B17 može se naći i u pivskom kvascu i mesu bundeve.
Doktor upozorava na još jedan važan faktor rizika – kemikalije koje dospijevaju u organizam putem hrane.

Obavezno vodite računa da dobro isperete ruke nakon pranja, kao i posude nakon što ih operete detrđentom. Ako vam na posuđu ostanu tragovi kemikalija, kada na njega stavite vruću hranu ili piće, oni će upiti otrove u sebe i završiti će u vašem tijelu.

Što se tiče uklanjanja otrova sa voća i povrća, Manner savjetuje da istrljate koru solju i isperete vodom.

Izvor: Novi.ba

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Zdravlje i ljepota

Ako pojedete jedan list ove biljke možete si spasiti život! Evo kako se koristi…

Objavljeno

- datum

Veliki broj ljudi se bori sa raznim vrstama oboljenja, iako su im liječnici više puta govorili da su uradili sve što je u njihovoj moći i da ne znaju kako više da im pomognu, nego da jednostavno nema više nade za njih.

Oboljele osobe ni u takvim uvijetima nisu željeli odustati, nego su se nastavili boriti za svoj život i počeli sa primjenom domaćih lijekova.

Među najljekovitije biljke na cijeloj zemlji ubraja se maslačak!

U njemu se nalazi mnogo ljekovitih sastojaka koje su pogodne za liječenje raznih oboljenja, pogotovo kada je riječ o želučanim bolestima, žuči, ali i leukemiji. Pomaže organizmu da pobijedi bolest, te da se sve funkcije unutra njega normalno vrše.

Ljekovitost maslačka

maslacak-2

Listovi maslačka sadrže mnogo vitamina, pa stručnjaci tvrde da je bolje koristiti njegove listove nego špinat. Od vitamina najviše su zastupljeni A, B2, G, D i C, a minerali koji su prisutni su natrij, željezo, fosfor, kao i kalij.

Maslačak se ubraja u jake diuretike koji pomažu kod liječenja bubrežnih oboljenja, raznih alergijskih reakcija, povišene razine kolesterola u krvi, stvaranju žuči, a ujedno ga možete koristiti kako bi iz jetre uklonili sve toksine.

Trudnicama se preporučuje upotreba listova maslačka od kojih možete napraviti salatu, jer kako smo i rekli sadrže mnogo ljekovitih materija.

Ovaj čaj se može primjenjivati kako bi izliječili bolesti želuca i jetre!

Ako biste konzumirali svaki dan po čašu ovog čaja u trajanju od dva tjedna, onda biste se mogli izliječiti od raznih oboljenja.

Probleme sa krvnim tlakom, oslabljenim apetitom, probavnim smetnjama, sve to možete pobijediti njegovim uzimanjem.

Izvor: abportal

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno