Connect with us

Društvo

Njeno tijelo – njen izbor! DALA SE OSLIJEPITI jer je oduvijek željela biti slijepa!

Published

on

Ne znam da li ste do sada čuli za “medicinski potpomognuto osljepljivanje”. Ja nisam. Kada se neka stvar ne nazove pravim imenom (npr. “ludost”) , onda imate problem s opisivanjem. Jedna žena je dobila svojih 15 minuta slave nakon što se dala oslijepiti.

Prije sumraka psihijatrije to bi svatko nazvao ludošću. Nekada bi to bio psihijatrijski bolesnik kojeg treba braniti od samog sebe ili druge od njega. No danas, u epohi tolerancije i svih različitosti, najagilniji američki psihijatrijski bolesnici se liječe sami – doslovno se ispucavaju po djeci u američkim školama. To je napredak psihijatrije koja se “ne bi štela mešati” – i tek kad netko nije zadovoljan sa svojim stanjem, proglašava ga bolesnim. Do tada je samo “različit”. A sve je počelo 1973. s čudesnim masovnim “ozdravljenjem” homoseksualaca, izbacivanjem s liste psihijatrijskih poremećaja. Nije sada čudo da bujicu ludosti više nije moguće zaustaviti.

Vratimo se ovoj ludači.

Netko želi da bude lijep, netko da bude viši/niži, netko da bude koječime obdareniji ili suprotno … Njena najveća životna želja je bila da bude slijepa. Stoga se je odlučila oslijepiti, kako bi bila sretna (ta, tko smo mi da sudimo i da nekom stajemo na put k sreći). Sretna vjerojatno onako kako je sada sretan bivši atletičar, a sada najvjerojatnije jedina “Žena godine” s penisom: Caitlyn Jenner, (ex.Bruce). 

caitlyn_jenner2

Naša 30-godišnja ludača iz Sjeverne Karoline (samo SAD može uzgojiti takve), Jewel Shuping ima tzv. “Body Integrity Identity Disorder” (to je službeno još uvijek kakti neki poremećaj). Takvi ljudi OSJEĆAJU da imaju “viška” jednu ili više nogu, ruku ili bilo koji dio tijela. On im smeta – i nastoje ga se riješiti rezanjem.

To podsjeća na sve one koji OSJEĆAJU da su u pogrešnom tijelu, pa teroriziraju sve normalne po zahodima i kupaonicama. Evo, recimo ovogodišnje nominiranoj “Ženi godine” smeta što joj sve visi između nogu (a toga tamo ima dosta). Ne znaš tko je luđi:ex.Bruce Jenner koji u svojoj glavi OSJEĆA da je zapravo žena – ili svi oni liberalni tikvani koji ustaju u punoj dvorani i plješću joj na hrabrosti i udijeljuju korpulentnom mišićavku nagradu za “Ženu godine”.

Našoj Jewel Shuping sudbina nije bila skona. Rođena je NE-slijepa (život nekada zaista nije pravedan). Ali za to postoje doktori. Našla je psihologa koji joj je odlučio pomoći da oslijepi. Ispunila joj se cjeloživotna želja da bude slijepa uz pomoć medicine. Počeo joj je postupno ukapavati u oči najprije neke kapi da oči malo utrnu, pa onda kemijsko sredstvo za odštopavanje odvoda. Valjda nešto kao “Mr.Musculo”. Medicina je zaista daleko dogurala. A i sredstva za odštopavanje odvoda.

Dakle:

U oči.“Mr.Musculo”/”Domestos”/”Sanitar”?!Najprije u jedno oko, onda u drugo oko.

 

Tu Shupingovu je stvarno trebalo šupirati u ludnicu. Valjda postoje neki lijekovi od kojih bi joj bilo bolje – a da se ne moraju uzimati kroz oči.
Što svjedoči naša heroina:

Boljelo je, mogu vam reći. Oči su mi vrištale, a te kapi su mi palile kožu obraza. No sve na što sam mislila je da ću biti slijepa i da će sve biti OK”


Jewel-Shuping2Trebalo joj je pola godine da konačno oslijepi. Iskreno, mislio sam da je “Muscolo”/”Domestos” puno efikasniji. Naša ludača je konačno sretna sa svojim bijelim štapom.

I evo nas sada na teritoriju “Njeno tijelo – njen izbor”. Poznata mantra pobornika pobačaja.

Postavlja se pitanje etičnosti tog psihologa (ili psihologinje?). No, kod pobačaja, u ime takvog istog ženinog tjelesnog integriteta, slave doktore koji ubijaju. Ovaj psiholog je imao čak i pristanak “objekta”, dok kod pobačaja nemamo pristanak svih strana, pogotovo ne fetusa. Digresija: zanimljivo je da nema pobačenih pobornika pobačaja.

Pomisao da netko sebi ulije u oči “Mr.Musculo” ili “Domestos” izaziva čitatelju refleks grčenja. To je bolno i odvratno. Ali, ako stvarno vjerujete da je tjelesni integritet toliko važan da opravdava pobačaj, ne postoji logičan razlog da se postupak psihologa ovdje proglasi moralno upitnijim nego kod pobačaja.

U svjetlu slučaja Shuping, razmotrimo slijedeći hipotetski scenarij o pro-choice pitanju:

Jane je odlučila da se odrežu noge njenog embrija u 7. tjednu trudnoće. Jane jednostavno OSJEĆA da su mu noge “višak”. Vjerujući da Jane ima pravo odlučiti što će biti s njenim tijelom, dr.John uz pomoć suvremene tehnologije izvede operaciju i odreže noge Jane-inog embrija.U 10. tjednu Jane iz sličnog razloga odluči da se odrežu ruke njenom fetusu, To je njeno tijelo i osobni izbor i spada u ženska prava.(nećemo dalje razvijati ovaj scenarij, iako ima toga još u originalu, upravo s očima fetusa: Liberalni branitelji ženskih prava ne bi tu vidjeli neki problem – naslućujem to prema tome kakvu salvu smijeha na konferenciji aborcionista je izazvalo prepričavanje slučaja ispadanja očne jabučice fetusa u krilo doktorice – vrckavi smijeh traje do 2:22 do 2:50 videa. U nastavku ove dame jadikuju zbog stigme što rade to što rade – dođe ti ih žao što sve moraju trpiti zbog svog posla):https://www.youtube.com/watch?time_continue=157&v=aYN3nYQ2FE0

Nadalje, Jane može odlučiti da pobaci ili da rodi amputirano dijete. U slučaju da rodi, to otkriva očitu činjenicu da Jane-ine akcije nisu bile na njenom tijelu, nego na tijelu druge osobe.

Ako je istina da se ženino pravo da upravlja vlastitim tijelom PROŠIRUJE na njeno nerođeno dijete, onda su sve akcije Jane dopuštene. Pretpostavljajući da nismo psihopate, mi prirodno osuđujemo Jane-ine hipotetske akcije kao nehumane i moralno odbojne.

Ženino pravo na tjelesnu autonomiju ne ide tako daleko. Prokletstvo biologije. Jane-ino pravo da upravlja svojim tijelom se ne proširuje na njen fetus.

Ovo je samo još jedan misaoni eksperiment, poput onog o poznatom violinisti prikvačenom za vaše bubrege. Ali život je donio još nešto: navodno je naš dragulj, Jewel Shuping počela izlaziti s čovjekom koji je prirodno slijep. Na nekoliko razina se potvrđuje poslovica: “ljubav je slijepa”.

E, sada tek idu prava pitanja:

Što ako Jewel Shuping poželi da se osigura da imaju slijepo dijete? Nemojte samo reći da je to glupa pretpostavka – jer ona je i sama poželjela biti slijepa, pa to i nije više nerealno.Dakle, tko jamči da svoj OSJEĆAJ da bi trebala biti slijepa, ova ludača ne proširi i na svoje dijete?Da bi to što je učinila sebi, učinila i svome djetetu nakon rođenja (“uvijek želimo svom djetetu ono što smatramo najboljim”) – to bi bio zločin.Ali postoji legalna mogućnost da to ostvari “prije nego se rodi”!“Planirano roditeljstvo” može sve što zaželite, zar ne?

P.S. Direktorica “Panned Parenthooda” je isto nominirana za “Ženu godine”!
Tko bi rekao da će jedna odluka Američkog psihijatrijskog udruženja (APA) imati takve dosege na sveopću provalu ludosti !

Ivan Horvat

Izvor: secularprofile | homunizam | croative.net

Komentari

Društvo

Jan Ivanjek: Nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti

Published

on

Natječaj za nabavu borbenih zrakoplova poništen je, još se ne zna kako dalje. Hoće li se krenuti u novi natječaj ili možda u izravnu pogodbu? Kako stvari stoje, prepuštanje nekoj drugoj državi da nam uz naplatu čuva nebo ne dolazi u obzir.

Izgubljeno vrijeme u pregovorima s Izraelcima ne može se vratiti, a, čini se, ni naplatiti.

U međuvremenu ionako vremešni hrvatski MiG-ovi još su ostarjeli – bliži im se konačno prizemljenje. Koliko će Vladi trebati da pronađe nov model nabave zrakoplova, koliko da zaključi posao, kad bi prvi mogao poletjeti iznad Hrvatske?

Gosti „Teme dana“ su bili bivši zapovjednik Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva general Josip Štimac te vojni analitičar Jan Ivanjek.

Nastupio je svojevrsni obrat u razmišljanju ministra obrane, kakvih i koliko borbenih zrakoplova Hrvatskoj treba. Ministar je rekao kao je za njega najbolja platforma F-16, da budu novi avioni i da ih ima manje.

– Stručna studija koja je napravljena ne ide ispod 12 aviona, rekao je Štimac.

Ivanjek je rekao kako nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti. S obzirom da nije prošlo da uzmemo najmoćnije rabljene avione, donesena je odluka da nabavimo nove borbene avione.
– Dugoročno se mora doći do brojke od 12 aviona, naglašava Ivanjek.

– Naši postojeći migovi mogu letjeti do 2024. godine i ako do tada ne ugovorimo kupnju zrakoplova, to bi bio veliki problem zato što bi se ljudski potencijal, koji je i tako u osipanju, počeo još više osipati, ističe Ivanjek.

Štimac je rekao kako bi nam Amerikanci mogli ponuditi Block 50/52 što bi nas moglo zadovoljiti. Takav tip aviona imaju i Poljaci.

Ivanjek smatra da bi nas osnovni paket aviona mogao koštati milijardu dolara i to bi nam olakšalo iduću seriju nabave (HRT)

Komentari

Continue Reading

Društvo

Robert Valdec o lobistima /narikačama u svezi (ne)kupnje F-16 koju moraju pročitati svi, posebno u MORH-u

Published

on

Propala, je izgleda, nabavka F 16 Barak višenamjenskih lovaca opremljenih onako kako su ponuđeni na natječaju. Ovo pišem jer imam što reći o HRZ i nabavci zrakoplova – piše Valdec na svom fb profilu.

Zanimljivo je da sada nad propalim poslom najviše nariču oni koji su do jučer F-16 Barak nazivali ‘starim kantama’, ‘otpadom’ i sl.

Dobar dio njih (govorim o ‘velikim stručnjacima’) nariče po inerciji, samo zato jer su ‘popušili’ čaščenje od SAAB-a za koji su gorljivo navijali, a koje im je obećano ako se HRZ opremi Gripenima. Šveđani su ih tijekom tendera vodali kao medvjede po Švedskoj, trpali im u torbe mobitele, laptope, kemijske, rokovnike, vodali ih po večerama…, a oni, ‘stručno’, objašnjavali Hrvatima kako je Gripen daleko najbolja opcija. Jer, ‘novo je novo’.

Oni vještiji su, umjesto mobitela, rokovnika i kemijskih olovki, na račune dobili i nešto konkretnije – neću o imenima, dovoljno je proguglati najstrastvenije ‘Gripenovce’. Među njima ima novinara, ‘vojnih analitičara’, umirovljenih pilota, političara…

I o tom sam tenderu davno pisao. Između onog što su nam odredili da ‘smijemo’ kupiti, F 16 Barak je, po meni, bio najbolja opcija. Na stranu što se za isti iznos može kupiti eskadrila, realno, boljih višenamjenskih lovaca. Ako ne boljih, a onda ne lošijih, no osjetno jeftinijih, pod boljim uvjetima.

Ali, opremanje ratnog (a i civilnog) zrakoplovstva je ionako više politička odluka. Otprilike slična onoj kada je, danas u terminalnoj fazi, Croatia Airlines, umjesto Boing-a odabrala Airbus. I tu su se provizijama napunili offshore računi, sagradili dvorci u okolici Zagreba, no to je neka druga priča.

I u njoj su obje opcije između kojih smo mogli birati bile podjednako kvalitetne (financijski, Boing je nešto jeftiniji), dakle osim toga koji će Tuđmanov savjetnički lobi ubrati proviziju, odabir je signalizirao i političku naklonjenost (EU – SAD).

No vojne nabavke su ipak nešto posve drugo. U jednom razdoblju novinarske karijere bavio sam se, između ostalog, i naoružanjem i vojnom opremom, nabavkama, međunarodnom trgovinom, tržištem oružja i vojne opreme i to crnim i bijelim, obišao dosta međunarodnih sajmova naoružanja i vojne opreme širom svijeta, ponešto tvornica (po svijetu), razgovarao i s trgovcima i s kupcima i s korisnicima. Pa si utvaram da ponešto o tome i znam.

Ako ostavimo po strani politiku pa čak i cijenu i uvjete (npr. održavanje, obuka, rezervni dijelovi, eventualne modernizacije, nadogradnje), najznačajnija stvar pri odluci o odabiru određenog ‘proizvoda’ (nebitno radi li se o jurišnoj pušci, streljivu, zrakoplovu, tenku ili oklopnom vozilu…) su reference.

Dakle, je li se (kada, gdje, kako, u kojim uvjetima i kojem obujmu, koliko efikasno itd.) određeni proizvod dokazao u operativnoj upotrebi i koje su oružane sile već njime opremljene, kakva su im iskustva itd. Jedan od najslikovitijih primjera je jurišna puška AK 47 (i njene inačice) koja je odavno planetarni brend. Postao je to i pištolj Glock, izraelski UZI…

Složeniji sustavi poput zrakoplova, protuzračnih borbenih sustava, raketnih, radarskih i sličnih sofisticiranih sustava druga su priča, no činjenica da je neko oružje, oruđe ili sustav dokazan u operativnoj upotrebi tu je najvažniji. Mislim da ne treba elaborirati zašto je tome tako, dovoljno je napomenuti kako za tako delikatnu namjenu poput oružanog sukoba, nitko pametan neće kupiti ‘mačka u vreći’ bez obzira na to koliko ta vreća bila lijepa i bez obzira na to koliko prodavač te vreće slatkorječivo i uvjerljivo hvalio svoju robu.

I za takve ‘mačke u vreći’ postoje brojni primjeri – jedan od ne tako davnih bio je i naš tender za nabavku borbenih oklopnih vozila. U finalu ostala su dva ponuđača: finska ‘Patria’ i austrijski (zapravo američki) ‘Pandur’. Rezultate znamo – na tenderu je pobijedila Patria. S pravom.

Naime, Patria je već bila u naoružanju nekoliko svjetskih oružanih snaga, u operativnoj upotrebi (tu je bio i offset program, a još se vuku i repovi korupcijskih afera) .

No ‘Pandur2’, tada zapravo, nije postojao – bila je riječ o prototipu čiji ga je proizvođač gurao HV-u kako bi si počeo sastavljati referentnu listu. No unatoč tome, naši su ‘stručnjaci’ po medijima ispisivali hvalospjeve, svako malo putujući u Austriju po ‘rokovnike i penkale’, vješto prešućujući činjenice.

Poput one da je tijekom jedne demonstracije na jednom austrijskom poligonu, kojoj su nazočili i hrvatski novinari (znam i poimence koji), došlo do incidenta – nezgode, u kojem su ozbiljno ranjeni austrijski vojnici (loše rješenje strojnice na kupoli – povratne eksplozije ozlijedile su posadu). O tome, naravno, nije bilo riječi u medijima. Jebi ga, rokovnici su ipak bili u kožnom uvezu. A i nova Motorola Rizr Z8 je bila baš sexy.

Tako nismo mogli u našim medijima, čiji su novinari, ‘investigativno’ analizirali Gripen na licu mjesta – u Švedskoj, u organizaciji proizvođača/prodavača, pročitati o korupcijskim aferama koje još uvijek drmaju i Brazil i Tajland, i Češku i Južnoafričku republiku (nakon tendera na kojem je Gripen pobijedio).

Nije nigdje bilo niti riječi o Gripenima koji su se srušili, incidentima, a još manje o tome da je jedino ‘vatreno krštenje’ taj zrakoplov imao za vrijeme uvođenja ‘demokracije i ljudskih prava’ u Libiju, gdje je uspješno uništio nekoliko meta – par beduinskih šatora i jednu karavanu na devama.

Da se vratimo našim nesuđenim F 16 Barak.

Prvo, hrvatska strana koja je raspisala tender i odlučila spizditi naših pola milijarde dolara, trebala se na vrijeme informirati – no VOA, MVP i slične organizacije su zacijelo imale drugog, pametnijeg posla.

Drugo, ako ništa, bar je nekom, nadam se, došlo iz dupeta u glavu koliko je našim ‘strateškim partnerima’ zapravo stalo do nas.

I treće – da netko na vlasti ima muda pa da kaže kako ćemo, kad već ne možemo kupiti F 16 Barak, tražiti i ponude za, recimo, KAI T-50 Golden Eagle, PAC JF-17 Thunder/CAC FC-1 Xiaolong, Su-35, Su-30MKK…

Mnijem da bi, u tom slučaju, naši ‘strateški partneri’ ekspresno promijenili odluku i isporučili nam odmah eskadrilu F 16 Barak-a sa svim nadogradnjama, uz akcijski popust. Još bi dobili i komplet kuhinjskih noževa na poklon.

Robert Valdec Foto: fb/Valdec

Komentari

Continue Reading

Društvo

PUTIN OBJAVIO OTVORENI RAT ILUMINATIMA: Ako Soros ikad uđe u Rusiju, nikad više iz nje neće izaći!

Published

on

Rusija je izdala službeno priopćenje da je George Soros tražen “živ ili mrtav”, navodeći da su i on i njegova organizacija “prijetnja za rusku nacionalnu sigurnost.”

Sorošu je zabranjen ulazak u Rusiju još od prošle godine, kada se saznalo da je on pomogao uništenje ruske ekonomije u ranim ’90 -im, izvještava Veteranstoday.com, a prenosi Webtribune.

Još prije šest godina objavljeno je:

“Prva stvar koju trebate znati o “Goldman Sachs” je da je to najmoćnija investicijska banka na svijetu, da je svuda, da je to veliki vampir koji sisa lice čovječanstva i nemilosrdno dosipa svoj lijevak krvi koji miriše na novac.”

“U stvari, povijest nedavne financijske krize potpisana je od strane ove banke i njenih pitomaca.”

Soros je kao ova banka. Fil Butler kaže: “George Soros je zamijesio svaku političku pitu koja postoji. Ako postoji kriza na svijetu, sigurna je oklada da on ima udjela u tome. “

Može se reći da su Soros i Goldman Sachs ideološki pripadnici istog bratstva. Njihova strategija je malo drugačija, ali je krajnji rezultat uništenje života putem ekonomskog sustava (bilo da je u pitanju kapitalizam ili socijalizam) i politička manipulacija.

Soros misli da je nepobjediv. Misli da može kretati u politici cijele planete u nekoliko treptaja oka i da nitko ne može mu kaže da prestane. On je tvorac financijske alkemije. Smatra da može ubiti političku stabilnost Europe i Amerike bez izazova.

Soros je star, ali nije zastario. Njegova organizacija je nedavno razotkrivena u obavljanju tajnih operacija osmišljenih da destabiliziraju Rusiju. Povodom toga zanimljiv je citat procurio iz dosjea “Soros fondacije”:

“Naš interes je da se uključimo u aktivnosti ruskih pokreta koji se bore protiv tradicionalnih vrijednosti. Ali imenovanje naše strane je problematično: mi smo u poslu kanaliziranja novca u drugim zemljama u političke svrhe. “

Sada se vidi pravo lice Soroša. Sve te priče o pomaganju sirijskim izbjeglicama, o spašavanju Ukrajine, o “građanskim pravima” i uvođenju “demokracije” u Rusiju su samo dimna zavjesa.

Prema Butleru, sve je to infekcija Soroša. Soros želi uništiti rusku tradicionalnu obitelj. On želi da Rusija bude kao zoološki vrt, a “demokracija” je termin kojim obmanjuje mase.

Soros je u veljači 2015.godine napisao da je “Putin veća prijetnja postojanju Europe od ISIS-a” i takvim izjavama je samo otpočeo svoj đavolji plan.

“Čelnici SAD-a i EU griješe kad misle da je Rusija potencijalni saveznik u borbi protiv islamske države. Dokazi ih osporavaju. Putinov cilj poticanje razgradnje EU, a najbolji način da to postigne je da poplavi Europu sirijskim izbjeglicama. “

“Ruski avioni su bombardirali civilno stanovništvo u južnoj Siriji i natjerali ih da pobjegnu u Jordan i Libanon. Sada je u pustinji 20 tisuća sirijskih izbjeglica koje čekaju prijam u Jordan. “

A dokazi ovakvih tvrdnji? Pa, dokazi su u samom Sorošu. Ono što on kaže je dovoljno. Nema potrebe za istragama. Soros je alfa i omega, početak i kraj. I ako dokazi slučajno ukazuju na nešto drugačije onda moraju biti odbijeni. Ako se Rusija zaista bori protiv terorista onda je takva informacija ipak lažna jer se Soros sa njom ne slaže.

Soros ne shvaća da je ranjiviji nego ikada ranije jer se ne ponaša praktično. Teži da dopuni ideološke dogme i zanemaruje istinu.

Vjerojatno je istina da je Soros protiv izraelskog režima, ali ono što on daje to s druge strane uzima.

Svidjelo se to njemu ili ne, Soros neizravno podupire izraelske zločine time što podržava organizacije za rušenje Asada. Ako zaista želi učiniti nešto dobro onda bi se trudio da stvari popravi a ne da podržava zločinačke ideologije koje vode uništavanju.

Soros je agent novog svjetskog poretka.

Rusiji je očito bilo dosta ovog čovjeka i na kraju su mu zabranili pristup državi. Soroša i njegovu subverzivnu organizaciju označili su kao “prijetnju nacionalnoj sigurnosti.”

“Soroš je špekulant i samoproglašeni filantrop, a njegove malverzacije oslobođene od poreza su sastavni dio ratne mašinerije” – riječi su Williama Engdahla.

On je očito u pravu. Ali Rusija je više nego spremna odstraniti Soroša. Ako se ikad Soros ohrabri ući u Rusiju, nikada više iz nje neće izaći.

Rusija potresa same temelje novog svjetskog poretka i političkog sotonizma.

Veteranstoday.com | Webtribune.rs | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno