Connect with us

Kultura i vjera

NEVJEROJATNO OTKRIĆE ZNASTVENIKA: Na dnu Crvenoga mora pronašli dokaz o autentičnosti Biblijskih spisa!

Objavljeno

- datum

Egipatsko Ministarstvo antikviteta je prije nekoliko dana objavilo priopćenje da je skupina podvodnih arheologa otkrila ostatke ogromne egipatske vojske iz 14. stoljeća prije Krista, na dnu Sueskog kanala, oko 1.5 kilometara od obale današnjeg grada Ras Ghariba.

Skupina je nastojala pronaći ostatke drevnih brodova i artefakata koji se povezuju uz trgovinu iz kamenog i brončanog doba. Tada su naišli na ogromnu količinu ljudskih kostiju koje su potamnile zbog starosti.

Znanstvenici, koje predvodi profesor Abdel Muhammad Gader, i koji su povezani s Arheološkim fakultetom Sveučilišta u Kairu već su otkrili više od 400 različitih kostura, kao i stotine komada oružja i komada oklopa. Pronašli su i ostatke dvaju ratnih kočija, razbacanih na području od oko 200 četvornih metara.

>> (VIDEO) Knjiga Postanka objavljuje stvarnu povijest svijeta

Znanstvenici procjenjuju da je još oko 5 000 tjelesa razbacanih na širem području, što indicira na ogromnu vojsku koja je nestala na ovom području.

Ova veličanstvena oštrica (na slici iznad) dio je egipatskog koplja, i zasigurno je bilo oružje od velike važnosti. Otkriveno je pokraj ostataka bogato ukrašene ratne kočije, i vjerojatno je pripadalo princu ili plemiću.

>> Genetika i katolička vjera u suglasju: Adam, Eva i Noa su povijesne osobe

Mnogi su tragovi na nalazištu dovela profesora Gadera i njegov tim do zaključka da su tijela možda povezana s poznatom epizodom iz Izlaska. Prvo, čini se kao da su svi vojnici umrli na suhom tlu, s obzirom da nema nikakvih pronađenih ostataka brodova na području. Položaj tjelesa, i činjenica da su zapeli u velikoj količini gline i kamena implicira da su umrli od odrona blata ili plimnog vala.

Sam broj tjelesa indicira da je ogromna drevna vojska nestala na ovom mjestu na dramatičan načni, sudeći po načinu njihove smrti. Oboje potvrđuje biblijsku verziju prelaska preko Crvenoga mora, kada je uništena vojska egipatskog faraona kada se natrag obrušila voda koju je Mojsije razdvojio. Ovaj novi pronalazak itekako dokazuje da je zaista postojala ogromna egipatska vojska koju je uništila voda Crvenoga mora tijekom vladavine kralja Akhenatena.

Stoljećima je u Bibliji opisani „prelazak preko Crvenoga mora“ bio odbačen od strane učenjaka i povjesničara kao čisto simbolički, a ne povijesni opis.

>> (VIDEO) Knjiga Izlaska je povijesno pouzdana

Ovo zapanjujuće otkriće donosi neporecive znanstvene dokaze da je jedna od najpoznatijih epizoda iz Staroga zavjeta uistinu bila povijesni događaj. Ono donosi potpuno novu perspektivu u priču za koju su mnogi povjesničari godinama mislili da je čista izmišljotina, što sugerira da su i druge poznate teme iz Biblije, poput egipatske kuge, zaista imaju stvarnu povijesnu bazu.

Tijekom idućih nekoliko godina očekuje se još više operacija pronalaska i iskopavanja na tome području. Profesor Gader i njegov tim već su izrazili svoju želju da iskopaju ostatak tjelesa i artefakata, s područja koje se pokazalo jednim od najbogatijih podvodnih arheoloških nalazišta ikada.

Izvor: Novi Život

Komentari

Komentari

Kultura i vjera

ZAOKRET! Macronov ministar koji je izbacio rodnu ideologiju iz škola, izbacuje i mobilne telefone

Objavljeno

- datum

 MARINE LePEN JE NAZVALA TO IDEOLOŠKOM POBJEDOM U OBRAZOVANJU Ministar obrazovanja Francuske Jean-Michel Blanquer, najavio je zabranu korištenje mobilnih telefona u svim školama već od 2018. godine.

“Ubrzano radimo na ovom problemu, te načinu kako zabraniti korištenje telefona”, izjavio je Jean-Michel Blanquer. Ministar je također pokrenuo pitanje nošenje uniformi u školama, te najavio da će to biti moguće ali uz odobrenje svake škole.

Često se u narodu kaže: “daj osobi vlast, pa ćeš vidjeti njeno pravo lice”. U većini slučajeva stvari krenu naopako. Dobar postane loš, a oni koji su vjerovali u slatke riječi budu razočarani – donosi portal Logicno.com.

Ipak u slučaju ministara Jean-Michel Blanquera izuzetak je potvrdio pravilo. Radi se o ministru koji čini vrlo dobre poteze. Ministar je jasan u svojim stavovima koji se sve više dopadaju svim građanima Republike Francuske. Po njemu škola služi za naučiti čitati, pisati, računati i respektirati druge, a ne za širenje ideologija koje stvaraju sukobe u društvu.

Ovome je i Marine Le Pen da potporu nazivajući ovo “ideološkom pobjedom” na području nacionalnog obrazovanja. “Govor g. Blanquera […] za nas je ideološka pobjeda, ali sada i politička pobjeda”, rekla je Marine Le Pen tijekom konferencije za novinare u sjedištu svoje stranke.

“Dijete koje je naučilo respektirati druge, respektirat će svakoga”, izjavio je Jean-Michel Blanquer.

“U obrazovanje djece treba uključiti roditelje koji će zajedno sa školom, usaditi djeci prave vrijednosti koje su izgubljene”, nastavlja Blanquer.

Jean-Michel Blanquer ne želi dozvoliti pristup udrugama koje šire ideologije u školske klupe, jer iskustvo iz vremena Hollandove vlada pokazuje da je pokušaj odvajanja roditelje od obrazovanja djece bila velika greška, koju ministar želi ispraviti.

Redakcija portala croative.net mu želi puno sreće.

izvori: Logicno | france.rt.com | Croative.net

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

(VIDEO) Beskućnik pronašao 10.000 dolara, pa ih vratio vlasnici milijunašici: A onda je uslijedilo…

Objavljeno

- datum

 INSPIRACIJA BAŠ ZA BOŽIČNO VRIJEME   Elmer Alvarez, beskućnik iz New Havena, pronašao je ček od 10.000 dolara na ulici. Iako nije imao ništa, odlučio je novac vratiti pravom vlasniku.

Kako se ispostavilo, ček je pripadao Roberti Hoskie, američkoj milijunašici iz New Havena. Oduševljena djelom Alvareza željela je učiniti mu nešto posebno.

Prenoseći uživo na Facebooku, Hoskie mu je uručila nekoliko poklona koje nikada neće zaboraviti. U snimku, bogatašica je na početku objasnila da Alvarez nema pojma šta će mu se dogoditi.

Najprije je pozvala beskućnika u kuću i pohvalila njegovo dobro djelo.

– Nisi znao tko je iza tog čeka. Nisi svjestan kakvo srce imaš – rekla je.

 
Najprije mu je uručila certifikat, a onda mu je rekla da mu poklanja punu školsku stipendiju Outreach Reality škole za nekretnine u kojoj je ona predsjednik.

Takođe mu je osigurala i sate englskog jezika, kao i svako savjetovanje o karijeri koje želi. Takođe mu je organizovala i interview za posao dok ne završi svoje satove za nekretnine, piše “Spotlite stories”.

Vidno zaprepašten Alvarez rekao je da ga je Hoskina dobrota inspirirala da se fokusira na stvaranju bolje budućnosti za sebe i svoju djevojku.

– Razmišljao sam samo kako se ta osoba koja je izgubila ček osjeća – rekao je Alvarez.

– Bilo je trenutaka u mom životu kada nisam mogla dati ništa, a sada kada mogu da pružim osjećaj je tako prijatan – rekla je Hoskie.

NHRegister | croative.net

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

ISUSOVO PROROČANSTVO: ‘Kad vidite da Jeruzalem opkoli vojska, tada znajte da se približilo opustošenje njegovo!’

Objavljeno

- datum

Trump najavio priznanje Jeruzalema kao glavnog izraelskog grada i izazvao gnjev Arapa, teroristički napad dogodio se u Jeruzalemu odmah nakon Trumpove najave i sva geopolitička situacija ide prema ostvarenju Isusova proroštva o vrhuncu posljednjeg vremena. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak
Najave

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.