Connect with us

Kultura i vjera

NEVJEROJATNO OTKRIĆE ZNASTVENIKA: Na dnu Crvenoga mora pronašli dokaz o autentičnosti Biblijskih spisa!

Objavljeno

- datum

Egipatsko Ministarstvo antikviteta je prije nekoliko dana objavilo priopćenje da je skupina podvodnih arheologa otkrila ostatke ogromne egipatske vojske iz 14. stoljeća prije Krista, na dnu Sueskog kanala, oko 1.5 kilometara od obale današnjeg grada Ras Ghariba.

Skupina je nastojala pronaći ostatke drevnih brodova i artefakata koji se povezuju uz trgovinu iz kamenog i brončanog doba. Tada su naišli na ogromnu količinu ljudskih kostiju koje su potamnile zbog starosti.

Znanstvenici, koje predvodi profesor Abdel Muhammad Gader, i koji su povezani s Arheološkim fakultetom Sveučilišta u Kairu već su otkrili više od 400 različitih kostura, kao i stotine komada oružja i komada oklopa. Pronašli su i ostatke dvaju ratnih kočija, razbacanih na području od oko 200 četvornih metara.

>> (VIDEO) Knjiga Postanka objavljuje stvarnu povijest svijeta

Znanstvenici procjenjuju da je još oko 5 000 tjelesa razbacanih na širem području, što indicira na ogromnu vojsku koja je nestala na ovom području.

Ova veličanstvena oštrica (na slici iznad) dio je egipatskog koplja, i zasigurno je bilo oružje od velike važnosti. Otkriveno je pokraj ostataka bogato ukrašene ratne kočije, i vjerojatno je pripadalo princu ili plemiću.

>> Genetika i katolička vjera u suglasju: Adam, Eva i Noa su povijesne osobe

Mnogi su tragovi na nalazištu dovela profesora Gadera i njegov tim do zaključka da su tijela možda povezana s poznatom epizodom iz Izlaska. Prvo, čini se kao da su svi vojnici umrli na suhom tlu, s obzirom da nema nikakvih pronađenih ostataka brodova na području. Položaj tjelesa, i činjenica da su zapeli u velikoj količini gline i kamena implicira da su umrli od odrona blata ili plimnog vala.

Sam broj tjelesa indicira da je ogromna drevna vojska nestala na ovom mjestu na dramatičan načni, sudeći po načinu njihove smrti. Oboje potvrđuje biblijsku verziju prelaska preko Crvenoga mora, kada je uništena vojska egipatskog faraona kada se natrag obrušila voda koju je Mojsije razdvojio. Ovaj novi pronalazak itekako dokazuje da je zaista postojala ogromna egipatska vojska koju je uništila voda Crvenoga mora tijekom vladavine kralja Akhenatena.

Stoljećima je u Bibliji opisani „prelazak preko Crvenoga mora“ bio odbačen od strane učenjaka i povjesničara kao čisto simbolički, a ne povijesni opis.

>> (VIDEO) Knjiga Izlaska je povijesno pouzdana

Ovo zapanjujuće otkriće donosi neporecive znanstvene dokaze da je jedna od najpoznatijih epizoda iz Staroga zavjeta uistinu bila povijesni događaj. Ono donosi potpuno novu perspektivu u priču za koju su mnogi povjesničari godinama mislili da je čista izmišljotina, što sugerira da su i druge poznate teme iz Biblije, poput egipatske kuge, zaista imaju stvarnu povijesnu bazu.

Tijekom idućih nekoliko godina očekuje se još više operacija pronalaska i iskopavanja na tome području. Profesor Gader i njegov tim već su izrazili svoju želju da iskopaju ostatak tjelesa i artefakata, s područja koje se pokazalo jednim od najbogatijih podvodnih arheoloških nalazišta ikada.

Izvor: Novi Život

Komentari

Oglasi
Komentari

Kultura i vjera

(FOTO) LIJEČNIK SVJEDOČI: Na dan Gospe Lurdske u našu bolnicu došla je Gospa, podijelio fotografije!

Objavljeno

- datum

Gospa Lurdska je uvijek blizu bolesnih tako da je ovaj događaj uistinu znakovit, onima koji poznaju snagu molitve!

Čuda koja se neprestano događaju nisu ovdje da bi u njih slijepo vjerovali i njima se klanjali, čuda su samo znak utjehe onima u tuzi, nada onima bez nade, slatkoća onima u patnji. Tako i ovaj čudesan događaj koji se dogodio 11. veljače na blagdan Gospe Lurdske u vojnoj bolnici u Cordobi u Španjolskoj nije ništa drugo nego malena utjeha onima koji tamo pate. O samom događaju posvjedočio je liječnik dr. Filippe Urca koji je podijelio fotografije.

O događaju je rekao: U ponedjeljak ujutro bio sam u vojnoj bolnici u Cordobi gdje sam kao liječnik radio gotovo četrdeset godina sve do mirovine u koju sam otišao prošlog listopada. U hodniku sobe broj 7 u zoru 11. veljače jedna je gospođa čiji je član obitelji teško bolestan satima molila u tom hodniku. Odjednom se iznad nje na zidu počeo formirati lik Gospe.

Treba naglasiti da je radijator ispod mjesecima isključen jer su ovdje temperature kao i ljeti vrlo visoke. Slika se pojavila i ne nestaje. Djelatnici bolnice pokušali su je očistiti svim sredstvima i alkoholom, ali slika ne odlazi. Gledajući je s jedne stane može se primijetiti lagani sjaj. Ne može se ne primijetiti da je ova slika slična Gospi Lurdskoj koja se ukazala baš ovako s rukama sklopljenim u molitvi – napisao je dr. Urce te podijelio fotografije:

Katolički portal nelcuoredigesu.it napisao je da ne treba mnogo razbijati glavu i raspravljati s onima koji ne razumiju jer Gospa je samo htjela pokazati da je blizu bolesnima, blizu onima koji su u patnji, blizu onima koji Njega zovu, kao majka koja pripada nama. Događaj je ovo koji je zagrijao srca mnogih u toj bolnici i to je ono što je važno. Jer Djevica Marija pokazala je onima koji je traže da je tamo, da sluša njihove molitve, da skuplja njihove suze.  U hodniku ove bolnice žena se molila za svoju obitelj i uz  veliku vjeru pozvala je Djevicu Mariju, koja je na njen poziv jasno došla.  Na fotografiji je dr. Felipe (desno)  s kapelanom bolnice Robertom Beldijem (lijevo).

Izvor: dnevno.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

(VIDEO/FILM) Sunce Montecassina- film o sv. Benediktu

Objavljeno

- datum

Italija, veljača 1944. Civili bježe od bombaških napada na Monte Cassino (prikazane su orginalne snimke iz Drugog svjetskog rata). Dok bespomoćno gledaju kako se samostan urušava, kroz plač govore kako je Bog napustio čovječanstvo. Redovnik iz samostana, također izbjeglica, tvrdi kako to nije istina i nastavlja pripovijedati kako je, čak i u doba pada Zapadnog Rimskog Carstva, u pustoši sličnoj Drugom svjetskom ratu, Bog poslao čovjeka poput Benedikta iz Nursije čija je svetost pomogla obnoviti europsku civilizaciju.

U tom trenutku film nas vraća na 500. g. Benedikt, rimski plemić, ostavlja svoje povlašteno patricijsko naslijeđe i povlači se u pećinu, spreman živjeti po Evanđelju. Malo po malo okuplja zajednicu redovnika, a cijeli svoj život posvećuje podučavanju kršćanskih pravila, postajući svetac i čineći čudesa na Božju slavu.

Izvor – wikipedia (Fear No Evil 1945 film)

“Netko bi mogao očekivati prilično statički, dosta spor film s obzirom na temu, ali ovaj film se kreće bržim tempom uz puno akcijskih scena koje zadržavaju napetost kod gledatelje. Fosco Giachetti igra glavnu ulogu s revnošću, dostojanstvom i autoritetom, prikazujući poniznost i posvećenost svetca“.

Ovaj film o Svetom Benediktu snimljen je 1945. u talijanskoj produkciji, a prijevod nam donosi prof. Danko Grgić. Iznimno cijenimo rad ljudi koji u svoje slobodno vrijeme daju svoj doprinos u evangelizaciji, a prevođenje katoličkih filmova i video-materijala tu svakako spadaju, te ih rado promoviramo na ovom blogu. Zato dodajemo i poveznicu na ovaj YouTube kanal gdje možete pogledati i ostale filmove, npr. o papi sv. Piu X., sv. Maloj Margareti od Castella ili sv. Mariji Goretti: ovdje

izvor: QuoVadisCroatia

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

Popularni vjeroučitelj Miletić ima zanimljiv post, evo što kaže o Valentinovu i početku korizme

Objavljeno

- datum

Vjeroučitelj Marin Miletić iz Rijeke koji je javnost osvojio svojim nastupom kod Aleksandra Stankovića, na društvenim mrežama progovorio je o početku korizme i danu zaljubljenih. Miletić smatra kako Čista srijeda Valentinovu vraća drevni sjaj. “Čovječe, ljubav za koju si spreman umrijeti, baš za nju se isplati živjeti”, poručuje.
  
Miletićevu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“Poučak Čiste srijede

Počinje. Korizma. Danas pak strogi post i nemrs. Isus u čitanjima jasno poziva da nabacimo osmijeh na lice i blistamo u ljubavi koju primismo. Čista srijeda nam govori kako propada ljubav usmjerena na sebe sama, a živi ljubav koja izgara za onog drugog. Čista srijeda Valentinovu, danu zaljubljenih, vraća drevni sjaj. Čovječe, ljubav za koju si spreman umrijeti, baš za nju se isplati živjeti. Ljubavlju kojom ljubiš sebe trebaš ljubiti svakoga tko te okružuje. Odgovoran si za tog drugoga. Po uzoru na onoga koji je iz čiste ljubavi bio spreman podnijeti tešku muku, odbacivanje, patnju, križ i smrt – da bi nama zadobio spasenje.

Čista srijeda Valentinovo čini smislenijim. Ne u potrebi nužne patnje u vezi, braku, nipošto, nego u otvorenosti da križ životni stisnemo uz sebe i ponosno ga nosimo. Jer u onaj dan kada nas pozove Stvoritelj, baš ćemo preko tog križa prijeći naše provalije promašaja i ući kroz vrata nebeskog Jeruzalema. Hrabro zato! I s radošću! Blagoslovljen dan neka vam bude. Svima!”, poručio je Marin Miletić.

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno