Connect with us

Vijesti

NAJAVA JAVNOG SPALJIVANJA ISKAZNICA IDS-a UKAZUJE NA VELIKI FIJASKO NJIHOVE POLITIKE

Published

on

foto: facebook/IDS

Godinama pratim, analiziram i pišem o IDS-u, tako da ovaj čin promatram kao simboličan protest i veliko razočaranje politikom IDS-a. Nikada članstvo IDS-a nisam smatrala svojim neprijateljima,već političkim neistomišljenicima!   Spaljivanje kao čin nije primjereno kada se spaljuju knjige, međutim kako se ovdje ne radi o nikakvom kulturnom , ni inom blagu, to je znak prekida svih veza sa dotičnom strankom. Tek toliko , jer će se sigurno naći neki ” dušebrižnici,” koji će takav čin kritizirati..  Naime u demokratskom društvenom uređenju svatko ima pravo na svoje mišljenje i da to svoje mišljenje javno iznese. Takav moj stav potvrđuje i Deklaracija UN o ljudskim pravima, koju je potvrdila i Vlada RH,

NN 12/2009 (27.11.2009.), Odluka o objavi Opće deklaracije o ljudskim pravima
Članak 19.

Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.

Mnogo ima članovi IDS-a i simpatizera  i među mojim bliskim prijateljima, jer mi svi živimo u Istri i volimo i održavamo našu tradiciju ,naše običaje i našu kulturu što je očiti znak da nismo isključivi i da mi stvarno živimo taj naš suživot u Istri.

Međutim sa druge strane ima mnogo isključivosti, zadojenosti nedemokratskim idejama i totalitarnim ponašanjem! To je isključivo krivica IDS-ovih čelnika, koji to totalitarno, jednoumno, netolerantno ponašanje potpiruju, radi sakupljanja političkih poena!

Protiv širenja takvog ponašanja, govora mržnje, huškačkog ponašanja prema neistomišljenicima uvijek sam reagirala i direktno poimence, argumentirano upozoravala u svojim tekstovima. Pri tome sam bila izložena neumjerenim, prostačkim i zatucanim napadima i na osobnom nivou, no to me nije obeshrabrilo niti pokolebalo!

IDS je privukao glasačko tijelo u Istri praveći se zaštitnikom njihovih interesa, zamatajući to u lokal-patriotizam. Međutim taj lokal-patriotizam pretvorio se kod IDS-ovih čelnika u sustavnu pljačku istarskih resursa i istarskog naroda.

Pretvarajući društveno u privatno, prodajući istarsku zemlju i obalu, uništavajući industriju i podređujući gospodarstvo trgovini i turizmu, punili su svoje bankovne račune u ino-bankama. Internetom kruže brojke koliko koji IDS-ov čelnik ima sada, a  u Istri se dobro zna koliko i što su imali prije nego su ušli u politiku.

Foto: facebook

Pored njih troje ima još načelnika općina i IDS-ovih čelnika koji su se obogatili preprodajom zemljišta, na jednostavan način, kupujući kao poljoprivredno zemljište od starijih seljaka, koji više ne mogu obrađivati ili od onih koji su preselili u gradove, općinskom odlukom prenamjene to isto zemljište i prodaju po strostruko višim cijenama kao građevinsko i još ga urbaniziraju da povećaju cijenu.

Poznat je slučaj bivšeg IDS-ovog ministra turizma u Vladi Zorana Milanovića, Veljka Ostojića ,koji je morao dati ostavku zbog afere sa zemljištem u Balama!

Imajući na umu sve te okolnosti čvrsto vjerujem da mnogi od ovih koji bi spalili člansku iskaznicu IDS-a, čine to zato što su  razočarani IDS-om, ali ne zato što su devastirali i opljačkali i buduće generacije Istrana, nego zato što nisu ispunili obećanje o autonomiji Istre, odnosno Republike Istre, koje je bilo okosnica IDS-ovog Programa i Programskih Deklaracija. Pljačku  bi im i oprostili, ali  Republiku Istru ne mogu, jer je poznata rečenica među idsovim glasačima “Bolje da nas kredu naši, nego oni priko Učke”

Neće svi oni koji misle zapaliti člansku iskaznicu IDS-a, time zavoljeti Hrvatsku, oni su a priori protiv Hrvatske.

Kako sam kao Puljanka  i Uljanikova umirovljenica, emotivno vezana i za svoj rodni grad i za Uljanik poručila bih ovim budućim paliteljima članskih iskaznica IDS-a, da sam i ja duboko razočarana IDS-ovom politikom prema gradu Puli i Uljaniku. Potpuno pogrešna politika, pogrešne procjene vođene osobnim interesima, a ne interesima zajednice, građana Pule i radnika Uljanika i njihovih obitelji.

Kao politička stranka koja je bila na vlasti toliko godina u gradu Puli i u Istri , trebali su zastupati interese građana koji su im dali svoj glas i svoje povjerenje, da rade u njihovu korist i da brane njihove interese, a ne da ih osiromašuju, ostave bez posla, bez zemlje i praktično otjeraju iz svoga grada i Istre ” trbuhom za kruhom”!

Dok sa jedne strane osiromašenim i  obespravljenim  radnicima djeca nemaju za osnovne životne potrebe, oni su svoju djecu , unuke i praunuke osigurali uzimajući kao da je njihovo, ono što su njihovi roditelji i roditelji prijašnjih generacija svojim radom stvarali i gradili!

Uljanik je simbol Pule, prepoznatljiv kao i Pulska Arena.

Uljanik i turizam mogli su kohabitirati, mogli su doprinositi razvoju grada i okolice. Uljanikovi divovi su bili turistička atrakcija i uljepšavali vizuru pulske luke noću.

Turisti su se zaustavljali kraj ograde Uljanika i gledali brodove koji su se gradili.

Uljanik je otvarao kapije kod svakog porinuća broda sa navoza na Otoku. Svako porinuće  je bilo turistička atrakcija!  To je bio veličanstven doživljaj, kada bi zasvirale sve sirene i brod polako kliznuo u more.

U Uljaniku se održavala međunarodna utrka, Uljanikov maraton,!  Sve je to bilo i za građane Pule i za turiste sastavni dio turističke ponude grada Pule!

Uljanik je simbol Pule, prepoznatljiv kao i Pulska Arena.  A pogrešna, slijepa i sebična politika IDS- a je to sve sustavno uništavala!

Uljanik i turizam su itekako, išli u centru grada zajedno!
Uljanikovi divovi su bilo turistička atrakcija, posebno kada bi zasvirale sve sirene i brod polako kliznuo u more.
Turisti su se zaustavljali kraj ograde Uljanika i gledali brodove koji su se gradili.
Uljanik je otvarao kapije kod svakog porinuća u luci.

Potpuno je pogrešna i slijepa politika IDS- a koja ga je sustavno uništavala!

Lili Benčik 

Komentari

Vijesti

Fahrudin Radončić: Bakir Izetbegović je kreten

Published

on

Bakir Izetbegović je kreten, rekao je Fahrudin Radončić predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB), gostujući u emisiji “Face to Face”. Ujedno je Bakira Izetbegovića optužio za montiranje sudskih procesa ali i ključnu ulogu u projektu Komšić.

Na primjedbu voditelja kako su to “teške riječi”, Radončić je nastavio:

-Ja se ispričavama ljudima koji imaju tu mentalnu stranu, ali njemu se ne ispričavam. Popiši što je govorio za mene i moju obitelj, a ja o njemu nisam ništa govorio u prvom licu – rekao je vlasnik “Avaza”.

Izetbegovića je optužio za montiranje sudskih procesa preko SIPA-e i OSA-e.

-Ako vama netko montira proces, tko to može raditi. Ako on diže ljude iz SIPA-e, diže ljude iz OSA-e, ako imate ‘Osmicu’ (Osman Mehmedagić) tog nesretnog nekadašnjeg magacionera koji pritišće suce da vas osude, ako ide i vrši pritisak na sve pore društva i medije, to je bolan hobotnice. Što ja ne bi to nazivao pravim imenom…. i sad se to kaže to je nešto osobno Fahro. Ne možete me udarati tamo gdje sam najjači – poručio je Radončić.

Izetbegovića i SDA je optužio i za projekt Komšić.

-Za pobjedu Komšića ključnu ulogu ima SDA. Koja je najutjecajnija stranka u islamskoj zajednici, pa SDA! SDA noć uoči izbora promijeni tisuće članova izbornih komisija – istaknuo je.

Podsjetio je i na druga loša iskustva s SDA.

-Ja se iskreno nadam da će ovog puta Vlada biti mnogo uspješnija.Ne znam hoće li opstati. Svi koji su bili sa SDA imaju jako loše iskustvo. SDA dok vas mami šećerom vas mami. Tražili su harmonizaciju odnosa i poslije tri mjeseca prave montirane procese protiv nas. To se u politici zove prevara – zaključio je Radončić.

M.J./HRsvijet.net

Komentari

Continue Reading

Vijesti

SVAKI MLADI HRVAT BI TREBAO POGLEDATI OVAJ VIDEO – VRO MASLENICA – 5 MINUTA ZA SJEĆANJE

Published

on

U Maslenici se Hrvatska vojska pokazala kao organizirana sila, odlučna da, unatoč protivljenju međunarodne zajednice, u konačnici oslobodi cijeli svoj državni teritorij

U operaciji Maslenica prvi i jedini put sukobile su se najbolje i najelitnije postrojbe obiju vojski i u tom je sudaru velikosrpski neprijatelj polomio zube. 5.000 Arkanovih “Tigrova”, “Knindži”, “Martićevaca” i “Niških specijalaca” – poraženo do koljena – prenosi priznajem.hr.

Hrvatska vojska i policija 22. siječnja 1993. započele su ograničenu ofenzivnu operaciju kodnog naziva “Gusar”;. U samo tri dana oslobođena je tzv. ružičasta zona okupiranoga zadarskog zaleđa. Oslobođen je cijeli prostor na potezu Maslenica – Zadar, od Rovanjske, Maslenice, Posedarja, Novigrada, Pridrage, Škabrnje, Islama Latinskog, Kašića pa do Zemunika i tamošnje zrakoplovne luke. Cilj akcije bilo je stvaranje uvjeta za nesmetanu gradnju novoga Masleničkog mosta, čime bi se prekinula dugotrajna prometna izolacija sjevera i juga Hrvatske, koji su dotada bili povezani preko Paškoga mosta i trajektnom linijom Prizna-Žigljen.

Epilog

Operacija Maslenica ostati će trajno zabilježena u hrvatskoj povjesnici po jasno upućenoj poruci neprijatelju kakav ga završetak očekuje na tada okupiranim područjima RH. U svega nekoliko dana Hrvatska vojska je uspješno izvršila planiranu zadaću razbivši dotad samouvjerene neprijateljske snage. Značenje ove operacije očitovalo se i prema međunarodnoj zajednici, koja je dotad izražavala duboku sumnju u osposobljenost i snagu hrvatskih oružanih snaga. Tu sumnju ne samo da su demantirane već se čitavu međunarodnu javnost nakon Operacije Maslenica osvjedočila u potpunu spremnost Hrvatske i njenih oružanih snaga, da osigura ostvarenje potpuno slobodne i samostalne hrvatske države.

Operacija Maslenica je pobjedničkoj HV donijela niz iskustava koja su joj uvelike pripomogli u daljnjem jačanju, organizaciji, razvoju i uporabi postrojbi, što se očitovalo u kasnijim bitkama u kojima su oslobođena sva hrvatska područja – donosi Priznajem.hr

Priznajem.hr | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Vijesti

IZ BEOGRADSKIH MEDIJA Crnogorski metropolit: Vojvodina je republika, Srbija će opet biti Pašaluk

Published

on

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve poručio je Srbiji da se bavi Vojvodinom, jer je to zasebna republika.

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo ocijenio je da je Republika Srpska umjetna tvorevina i da bi Bosna i Hercegovina trebala biti cjelovita, „kao što je nekada bila“.

– Nema države u državi. Jer s takvom republikom i takvom politikom u BiH narodi će uvijek biti na gubitku. Niko ni s kim, pa će zarasti i staze kojima prolaze. Uvijek će biti ta mržnja. Nadam se da će doći do ujedinjenja – istakao je Vladika.

Srbima u Srbiji poručujem, dodaje, da se ne bave Bosnom, nego onim što je dobro za narod i Europu.

– Bolje je Srbiji da misli o Vojvodini, da vide kako će riješiti to pitanje. Jer, kako ja to vidim i kako se ljudi ponašaju u Novom Sadu, to je neka zasebna republika u sklopu Srbije, a hoće li to tako ostati, neka povedu i o tome računa – rekao je vladika Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Kako je zaključio, ako se to desi, Srbija će se svesti na prostor Beogradskog pašaluka.

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno