Connect with us

Magazin

HRABRO SRCE: ‘Možda su jači, ali nikad neće imati srce kakvo imaju Hrvati!’

Objavljeno

- datum

Navijanje montažom: Na poznati govor iz filma ‘Hrabro srce’ umetnut je titl koji je ‘posvećen’ današnjem polufinalu Hrvatske i Engleske.

Wallace sada poziva hrvatske igrače na pobjedu…

Uoči polufinalne utakmice Hrvatske i Engleske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji na društvenim mrežama masovno se pojavljuju raznorazne montaže kojima se pruža podrška jednoj ili drugoj momčadi.

Tako je osvanuo i poznati govor Williama Wallacea (kojeg glumi Mel Gibson) iz filma Hrabro srce, no u ovaj video dodan je ponešto izmijenjeni titl (prilagođen utakmici), a ide ovako:   00:34 01:41 William Wallace: ‘Hrvatski sinovi! Ja sam Zlatko Dalić i u vama vidim najbolju ekipu koja može osvojiti Svjetsko prvenstvo. Stigli ste do polufinala, ali ne smijete sada stati. Ovakvu šansu za prolazak u finale nikada više nećete imati. Hoćete li se boriti do kraja?’

Mnoštvo: Ne možemo više, prejaki su Englezi! Potpuno smo iscrpljeni, kolabirat ćemo na terenu. Bolje da se predamo i sačuvamo od ozljeda.

Wallace: Ok, možete se boriti i kolabirati i ozlijediti, a možete se i predati i sačuvati od toga… neko vrijeme. Ali, kad za puno godina ostarite i sjedite sa svojim unucima, pitajte se biste li pristali mijenjati sve ono što ste postigli za još jednu šansu, samo jednu šansu da se vratite na ovaj teren i pokažete bahatim Englezima da su možda oni veći i jači od nas, ali nikad neće imati srce kakvo Hrvati imaju!!!!

Mnoštvo kliče u znak odobravanja: ‘U boj, u boj, za narod svoj!’ A zatim se prikazuje scena engleskog vojnika koji kaže: ‘Gareth (izbornik Engleske), najeb*** smo!’

 

Komentari

Komentari

Magazin

VIRALNO – HIT NA MREŽAMA: RUSI LUDUJU ZA KOLINDOM…

Objavljeno

- datum

Ruska pjevačica Alina Zakharova autorica je i izvođačica pjesme ‘Kolinda’ kroz koju se prikazuju slike hrvatske predsjednice, koja je očito popularna među Rusima i nakon Svjetskog prvenstva.

Naslov pjesme je “Posveta hrvatskoj predsjednici”, a izvođači su veseli. šarmantni i zabavni.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji je postala zvijezda društvenih mreža, a sada je ona i zvijezda novog ruskog spota

– Nježno ćemo se maziti na kiši – jedan je od stihova pjesme kojoj je, kako se navodi, autorica i izvođačica pjesme Alina Zakharova. Alina se u spotu pojavljuje u haljini kakvu je Kolnda nosila za susret s ruskim predsjednikom Putinom.

Pjeva i kako Kolinda iznenađuje i oduševljava, a dane pretvara u blagdane.

Zajedno uz rasplesani ansambl klaunova, balerine, muškarcima u odijelima i čudnog lika s maskom, pojavljuju se i fotografije Kolinde u videu koji je titlovan na hrvatski, vjerojatno uz Googleov prevoditelj.

Neki bi ovo mogli shvatti  i kao parodiju, a to će učiniti  samo oni koji ne poznaju Rusuju i rusku glazbu  ili  zbog drugih razloga preziru hrvatsku predsjednicu.

osvrt: Maxportal  Foto:screenshot

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

OMOTANA U VEO TAJNI: U ruševinama Atlantide skrivena jedna od najvećih misterija?!

Objavljeno

- datum

Foto: Matrixdisclosure

Jedan od temelja rane alkemije bila je tajanstvena ploča koja je sadržavala tajne magije i svemira, prolaskom vremena i prenošenjem legende postala je jedna od najtraženiji artefakta u svijetu okultizma.

Poznata pod raznim nazivima, među kojima je najpopularniji smaragdna ploča, ovaj nedostižan predmet je jedan ili čak niz pravokutnih zelenih ploča na kojima su ugravirani različiti simboli i natpisi koji opisuju sve vrste čarobnog znanja, posebice onog povezanog s alkemijom i transmutacijom materije iz jednog oblika u drugi, poput metode stvaranja legendarnog Kamena mudraca i uputama kako manipuliranja samom materijom svemira.

Neki tvrde da sadrži i tajne transformiranja vlastite svijesti i postizanja višeg stanja uma ili prosvjetljenja.

Točan izgled i tajne napisane na ploči nisu potvrđene sa sigurnošću kao ni njezin tvorac. Većina se slaže da je autor otac Hermetičke magije i alkemije, legendarni filozof i svećenik Hermes Trismegistus iz petog stoljeća.

Hermes je navodno napisao “Corpus Hermeticum”, niz ‘svetih’ tekstova koji su temelji hermetičnosti, a Smaragdna ploča je njegovo remek-djelo. Ostale bezbrojne teorije uključuju da je ploču kreirao sina biblijskog Adama i Eve, Seth,  ili čak da ju je stvorio Thot, kralj svećenik Atlantide prije  38.000 godina.

Zbog brojnih priča i teorija stvoritelja i gdje se ploča trenutno nalazi teško je išta sa sigurnošću odrediti. Jedne od najpopularnjijih teorija tvrde da je pokopana pod piramidama u Egiptu, dok druge tvrde da je u Kovčegu Saveza ili je vraćena u potopljene ruševine Atlantide.

Ono što je poznato jest da u 12. stoljeću prvi ju je put preveo na latinski Hugo von Santalla, i da se barem u ovoj verziji autorstvo pripisuje Hermesu Trismegistusu. Također je poznato da su ti prijevodi u to vrijeme bili vrlo utjecajni u alkemiju, a sve to postaje zanimljivije jer nikakvi dokazi o stvarnom fizičkom postojanju izgubljene ploče nikad nisu bili otkriveni.

Znamo to samo iz pisanih izvještaja i različitih prijevoda, a neki od tih prijevoda su napisali vrlo utjecajni ljudi tog vremena, uključujući Rogera Bacona, Michaela Maiera, Aleistera Crowleya, Alberta Magnusa, Erica Johna Holmyarda, Julija Ruske i Carl Junga koji tvrdi kako ga je ploča posjetila u svojim snovima.

Izvor: dnevno.hr | ekskluzivno | Croative.net

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

MALE ŠALE STARIH MAJSTORA! Mladost – ludost, starost …

Objavljeno

- datum

Dosadi dr. Starčeviću mirovina i odluči on  otvoriti kliniku.

Na ulicu postavi tablu sa sljedećim tekstom:

 

Klinika dr. Starčevića

Cijena kompletnog tretmana 5000 kn.

Ako tretman ne uspije – vraćam 10000 kn!

Mladi liječnik, uvjeren da stari prdonja više nema pojma o medicini, odluči iskoristiti priliku i zaraditi 10000 kn… i, ode do dr. Starčevićeve klinike.

 

Mladić:

“Dr. Starčeviću, izgubio sam čulo okusa. Ima li mi pomoći?”

 

Dr. Starčević, obraćajući se medicinskoj sestri, reče:

“Sestro, donesite molim vas lijek iz kutije broj 22 i kapnite 3 kapi  mladiću na jezik.”

A mladić će na to:

“Aaaa…! …pa to je benzin!”

Dr. Starčević:

“Čestitam! Povratilo vam se ćulo okusa!Bit će to 5000 kn.”

 

Naljuti se mladić pa se poslije nekoliko dana vrati u kliniku dr. Starčevića, u namjeri da vrati novac.

 

Mladić:

“Izgubio sam pamćenje, ničega se ne mogu sjetiti.”

Dr. Starčević:

“Sestro, donesite molim vas lijek iz kutije broj 22 i kapnite 3 kapi pacijentu na jezik.”

Mladić:

“E, neće moći – to je benzin!”

Dr. Starčević:

“Čestitam! Vratilo vam se pamćenje!

Bit će to 5000 kn.”

 

Pošto je izgubio 10000 kn, izjuri mladić bjesno iz klinike, ali se poslije nekoliko dana ponovo vrati.

 

Mladić:

“Oslabio mi je vid – jedva da išta vidim!”

Dr. Starčević:

“Nažalost, za to nemam lijeka. Zato vam vraćam vaših 10000 kn.” I dade mu novčanicu od 100 kn.

Na to će mladić:

“Pa, ovo je samo 100 kn!?!”

Dr. Starčević:

“Čestitam! Vratio vam se vid! Bit će to 5000 kn.”

 

* * *

Pouka:

To što si mladić, ne garantira da ćeš nadmudriti starčevića.

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno