Connect with us

Društvo

Masoni su dizali srpske ustanke i bili prvi ‘prosvjetitelji’

Objavljeno

- datum

Bivši šef sektora obavještajaca John Coleman: ‘Na vrhu je britanska služba MI6, a sve ostale američke, izraelske i službe su podređene i izvršavaju naređenja središnjeg tijela!’

Emil Čić u razgovoru za naš portal pojasnio nam je puno dublje probleme masonerije i vanjske politike Hrvatske, koja luta jedno duže razdoblje. Što je bit problema i tko je u kojem momentu pogriješio Čić je zanimljivo predočio našim čitateljima. Zanimalo nas je, koliko su neki odnosi i kada krivo procijenjenjeni i kakve je to imalo konzekvence za našu sudbinu.

Zbog čega je britanski utjecaj u našoj politici presudan i koja je tu uloga masona?

Ovo ključno pitanje hrvatske sudbine temeljito sam objasnio u knjizi “Povijest hrvatskih neprijatelja”, koja je do sada doživjela tri izdanja (2002., 2008. i 2011.) i tema ne zastarijeva, već je sve aktualnija. Ovo pitanje je dvostruko pitanje, odnosno, radi se o odnosu geopolitike i religije. Moram se vratiti na francusku revoluciju i njezine posljedice nakon 1789.

Kada je britanska masonerija u sustav masonerije uspjela uvući francusku aristokraciju, postignut je cilj odsijecanja francuskog katoličkog plemstva od Crkve, a u daljnjem tijeku uvlačenjem francuskog građanstva (‘buržoazije’) u krug masonerije Francuska se na razini intelektualnog sloja sasvim udaljila od ideje odanosti katoličkom pravovjerju, te je Papinstvo s vremenom izgubilo politički oslonac u francuskom Kralju i ideji odane katoličke monarhije. Taj proces borbe odvijao se vrlo dugo, no raznim revolucionarnim kretanjima (1830, 1848., 1870.) Francuska je dobila masonsku vlast i odmetnula se od Crkve. Time je masonerija (čisti sotonizam) dobila povijesnu bitku na krajnjem Zapadu.

Koja je veza s Hrvatskom?

Britanski obavještajni sustav dugim je nizom desetljeća Srbiju pripremao za geostratešku vladaricu na hrvatskim (austro-ugarskim) prostorima o čemu sam u knjizi “Povijest hrvatskih neprijatelja” opširno citirao korespondenciju tvorca Jugoslavije Seton Watsona iz knjige povijesnih dokumenata, “R. W.Seton Watson i Jugoslaveni”, koju je 1976. g. potpisala Britanska Akademija zajedno s JAZU. EmilCicVeć u “Hrvatskom Pravu” 29. lipnja. 1929., u svom članku, pravaški ideolog Milan pl. Šufflay bio je prvi koji je ukazao na prave tvorce Kraljevine SHS, a to su bili Englezi Wickham Steed i Seton Watson (Watson je važniji). Kroz Jugoslaviju Britanija je uvijek čuvala svoje Carstvo, tj. nevidljivi Commonwealth, i privilegije u Indiji, ali taj geopolitički potez koji je uspjela realizirati, ujedno je bio i potez protiv snage katoličke Crkve i protiv malog katoličkog Hrvatskog naroda, kojeg su temeljito poklali srbokomunističkom rukom na kraju II. svj. rata, jer su Hrvati biološki previše ometali planove Novog Svjetskog Poretka.
Masonska revolucija u Mađarskoj 1848., o kojoj u svojim memoarima “Ban Jelačić” govori prijatelj bana Jelačića domaršal Josip Neustädter (1796.-1866.), trebala je odigrati istu ulogu kakvu je uspješno odigrala francuska revolucija, i otrgnuti carsku Austriju iz orbite katoličkih država odanih Papi, a iskoristili su nezadovoljstvo Mađara austrijskom politikom. Ali tada nisu uspjeli, zahvaljujući Hrvatima i banu Jelačiću! Geopolitička smetnja Britanskom carstvu bila je i protestantska Njemačka, koja je nakon svoga jačanja vodila politiku savezništva s Austro-Ugarskom i nastojala je preko Hrvatske i osmaniziranog Balkana sagraditi željezničke veze sve do Bagdada, čime bi izvršila prodor prema interesnoj sferi Britanskog Carstva. Sada se ne ćemo posebno osvrtati i na carsku pravoslavnu Rusiju koja je jednako tako opkoljavala Britansko Carstvo na Istoku, pa ih je sve trebalo uništiti jednim potezom u Prvom svj. ratu.

Geopolitički, u Europi je bilo neophodno Katoličkoj Crkvi oduzeti posljednjeg odanog saveznika – Austro-Ugarsku i presjeći geopolitički prodor Njemačke i Austrije prema istoku, stoga je Britanija odigrala prljavu političku igru i preko Srbije izvršila atentat na prijestolonasljednika Ferdinanda: iako je bilo jasno da je Srbija kriva, gle, odjednom je Britanija bila spremna zaštiti Srbiju i ući u svjetski rat, iako je se – na izgled – taj sukob ništa ne tiče.

Zar se Hrvati nikako nisu mogli sporazumjeti s Britanijom i masonerijom?

Ne treba zaboraviti da su Hrvati zamalo spriječili gubitak I. svj. rata centralnih sila jer su 1915. zajedno sa saveznicima osvojili Beograd i Srbiju te je hrvatski barun Stjepan Sarkotić (http://hr.wikipedia.org/wiki/Stjepan_Sarkotić ) zbog svojih zasluga bio guverner Beograda, a na kraju rata, u osamnaestoj bitci domobrani su slomili talijansku vojsku na Soči. Da Njemačka nije ostala bez goriva za svoja vozila, Njemačka i Austrija bi zamalo dobile rat. Britanija već nekoliko stotina godina ima masonsku vlast i cijela politika Britanije usmjerena je na ovladavanje svim ključnim točkama i slamanje monoteističke katoličke religije, pa su im Hrvati dvostruka zapreka: vojna i teritorijalna, jer bez nas ne mogu nadzirati prostor Europe, i religijska, jer su si za postavili zadatak uklanjanja kršćanstva iz prostora Europe i cijelog svijeta, a konzervativni vjernici Hrvati im u tom poslu ne smiju smetati. Zbog toga Britanija na ovim prostorima ne može prestati igrati igru podržavanja četništva i boljševičke UDBAe: sve to ruši hrvatski narod, vjeru i cijelu Hrvatsku, a kako to izgleda osjećamo svakog dana. Britanski savjet da se UDBAškog šefa Perkovića ne izručuje Njemačkoj na tragu je onoga što trpimo i na tragu je ciljeva koji se nisu promijenili: veliku Srbiju nastoji se obnoviti, a vjeru u Boga nastoji se uništiti svim raspoloživim sredstvima.

Beograd je pun masonskih simbola, od kada to datira?

Na službenoj stranici Velike Lože Srbije možete pročitati: “…Već u vrijeme vladavine Josipa II Harsburškog, 1785. Osnovana je prva Loža na tlu današnje Srbije u Petrovaradinu pod imenom Probitas. Znameniti članovi ove Lože bili su episkop Josif Jovanović Šakabenta i kasniji mitropolit Stefan Stratimirović. U drugom, južnom dijelu današnje Srbije, u vrijeme vladavine turskog sultana Selima III, u Beogradu je od oko 1790 djelovala Tursko-srpska Loža, o čijem imenu i radu ima malo podataka, ali se zna da su njeni eminentni članovi bili su Mitropolit beogradski Metodije, Petar Ičko, Knez Aleksa Nenadović, Janko Katić. Među članovima je bilo i kršćana i muslimana i židova. Tokom ustanka i borbe za nacionalno oslobođenje, 1804 do 1813, značajnu ulogu igrali su masoni – Petar Ičko i Janko Katić, a u prvoj vladi obrazovanoj 1811. Prvi ministar prosvjete bio je Dositej Obradović, također mason i srpski prosvjetitelj. …” (http://www.rgls.org/sr/o-nama/istorija-srbija.html)

Prema njihovu vlastitu priznanju masoni su dizali srpske ustanke i bili prvi “prosvjetitelji”, a budući da je masonerija krenula iz Britanije, jasno je da su međunarodne veze bile jake i odigrale su svoju igru među ‘braćom’. Kod nas je prosvjetu držala Katolička Crkva, pa je jasno tko se i što se sukobio na tlu Hrvatske: zastava britanskih pirata i masonskih loža lubanje i kosti (četnici!), u ime SPC, i katolički križ koji je oduvijek smetao masoneriji.

Zašto je prekinuta veza sa Njemačkom i koja je masonska loža u Njemačkoj naš protivnik?

Kako sam već upozorio u jednom od prethodnih odgovora, Britanija je na ovom tlu uvijek podržavala jugoslavensko-četničke struje. Dakle, kako u kratkim intervalima možemo vidjeti, predstavnici ljevice koji čine formalnu vlast u Hrvatskoj, idu u London na česte konzultacije, a iz Londona dobivaju savjet bivše šefice obavještajne službe da se Perkovića ne izručuje Njemačkoj. Takvom politikom obavezno mora doći do pogoršanja s Njemačkom, koja se drži strogih slova zakona. Njemačka, na žalost, nakon Drugog svj. rata više nije sasvim neovisna država, također je pod potpunim nadzorom masonerije, ali ima neke svoje manevarske sposobnosti i interese koje nastoji provesti.

Masonerija je načelno ujedinjena kada treba rušiti kršćanstvo, ali je sukobljena među sobom kada se radi o određenim sektorima politike i novca. Želim reći da je na polju vjere svaka masonska loža neprijatelj kršćanstva i Crkve, ali na polju politike ponekad mogu zapuhati privremeni vjetrovi koji nam koriste.

Predstavnici Njemačke biskupske konferencije koji su s predstavnicima Ujedinjene Velike lože Njemačke službeno razgovarali od 1974. do 1980., i zajedno istraživali bit masonskoga učenja, vjerojatno su utjecali i na njemačke masone da hrvatskoj pomognu, no to u povijesnim procesima ne može imati trajno pozitivan učinak, a na vjerskom polju može biti destruktivno.

U svakoj masonskoj loži, gdje god se ona nalazila, odlučujući je utjecaj Velikog Orijenta Britanije, koja je ‘majka svih loža’, pa će njemačke lože nastupiti kao protivnik kada se Novi Svjetski Poredak ujedini prema koncepciji središnjice.

Kakva je veza masona i izraelskih tajni službi ?

Ako znamo da je masonerija danas u posjedu svih država onda je jasno da je opis koji je u svojoj izvornoj knjizi “Komitet 300″ (kod nas je tiskana krivotvorina knjige, a ja sam čitao original prvog izdanja) dao bivši šef sektora obavještajaca John Coleman sasvim točan: na vrhu je britanska služba MI6, a sve ostale američke, izraelske i službe su podređene i izvršavaju naređenja središnjeg tijela.

Kuda vodi Hrvatska vanjska politika u ovom trenutku?

Hrvatska vanjska politika je sluganska. Vanjska politika RH je s jedne strane u strane ruke međunarodnog masonstva predala financijski i ekonomski suverenitet, s druge strane u kontekstu Novog Svjetskog Poretka srpski političari u anacionalnom boljševičkom SDP-u nastoje obnoviti sve srpske privilegije koje su Srbi imali u dvjema Jugoslavijama, u čemu su dobrim dijelom i uspjeli: zapošljavati četnike u hrvatskoj policiji je nečuveni čin veleizdaje i izručenja naroda neprijatelju, do te mjere da u Vukovaru možemo očekivati i oružane sukobe i ubijene četnike.

Dakle, politika boljševičkog-komunističkog vodstva vodi Hrvate u nove sukobe. Kao što vidimo ljevica koja kroji zakone u korist ćirilice i udvara kolonijalistima i okupatorima Hrvatske, radi u korist provociranja hrvatske nacionalne većine i obnove titoističkog kolonijalizma i to u najopasnijem i najgorem obliku. Problem je sluga takve politike da ne uočavaju koliko su s takvim potezima i sami sebe ugrozili.

U mnogim veleposlanstvima su slike Josipa Broza, upućuje li i to na vezu veleposlanika i masona?

Naravno: boljševizam je britanski masonski produkt koji ima za cilj porobljavanje naroda i uništenje nacionalnog identiteta, pa je dužnosnik na visokom položaju, koji je okružen takvim simbolima, redovito i izraz vlasti zloduha koji je ideologiju i stvorio. Prije desetak godina sam, kada su me pitali zašto imamo ulice nazvane po hrvatskim neprijateljima odgovorio: Zato jer nas sadašnji gospodari kane vratiti u ‘svijetlu budućnost’ iz koje smo uspješno pobjegli. A političku prošlost i budućnost na ovom tlu nameću masoni. Mi se od toga branimo.

Autor: Igor Drenjančević/hop.hr

Komentari

Komentari

Društvo

ZERO HEDGE: ZAMALO ARMAGEDON! JE LI PUTIN PONOVO SPASIO čovječanstvo!?

Objavljeno

- datum

Zamislite glavnu vijest: Po ne znam koji put je Vladimir Putin spasio čovječanstvo… ovo u glavnim medijima nećete pročitati

Petrodolar polako odlazi sa scene kao jedini izvor vojne i ekonomske nadmoći SAD-a. Dolazi era stvarnog novca i ekonomije – ZLATO.  

Zbog toga je SAD-u i NATO saveznicima rat potreban kao nasušni kruh, makar nuklearni, makar propast svijeta, jer su padom Berlinskog zida 1989 zacrtali jednopolarni svijet neoliberalizma u kojem će oni biti JEDINI PRAVI PUT, ISTINA I ŽIVOT – VLADARI I “MORAL” SVIJETA SVOJIM RATOVIMA, NASILJEM, BANKARSKIM PRIJEVARAMA I PLJAČKAMA.

U potpunoj samovjerenosti da su velikom pljačkom Rusije za vrijeme Jeljcina Rusiju potpuno uništili tako da se nikada neće više oporaviti poništili su sve sporazume o neširenju NATO saveza na istok, o ravnoteži i kontroli nuklearnih balističkih projektila. Došli su na ruske granice od Afganistana do Kaliningrada. I onda im se pojavio VLADIMIR PUTIN koji je Rusiji vratio snagu obrane i dostojanstvo velike nacije.

18 rujna 2018. je s francuske fregate ispaljena raketa koja je uništila ruski tridesetmetarski avion elektronskog nadzora nad bliskoistočnim područjem. Istovremeno su 4 izraelska F-16 bili u sjeni tog ogromnog aviona da bi izazvali sirijsku protuzračnu obranu. To je bila zamka – strašna zamka – koja se dogodila nakon petosatnog razgovora između Erdogana i Vladimira Putina i sporazuma o odustajanju od Idlib ofanzive. Iz svega se moglo vidjeti da je NATO bio spreman reagirati na sirijsku ofanzivu na Idlib pod svaku cijenu: S podvalom bojnih otrova ili bez nje, jer je za njih Sirija pitanje vladavine nad svijetom. U Idlibu je nekoliko desetina tisuća džihadista među kojima se nalaze brojni američki, britanski, francuski i ini NATO operativci. Svi su oni uzeli za taoce 2 i pol milijuna stanovnika Idliba.

Shvativši ozbiljnost situacije Putin je prisilio Erdogana na ustupka i napravili su zajedničku zonu nadzora i odustali od ofanzive. SAD-u i NATO savezu je bila izmaknuta prilika za napad. Izostanak ofanzive za SAD i NATO je bio nezamisliv jer su pripreme za III svjetski rat gotove.

IZMISLILI SU DRUGI CASUS BELLI: Oborit će ruski elektronski nadzorni avion s 15 članova posade i izazvati Rusiju na odmazdu protiv Izraela i Francuske koji su članovi NATO saveza i tako opravdati OPĆI NATO NAPAD NA SIRIJU I RUSIJU ŠTO BI BIO ARMAGEDON.

Kako je Vladimir Putin promijenio scenarij pročitajte:

Sjajni komentator Tom Longo piše:

It was obvious to me that this attack was designed as a provocation to start World War III in Syria and blame the Russians for attacking a NATO member without proper cause, since the Syrian air defense forces were the ones responsible for shooting down the plane.  Lying us into war is a time-honored American political tradition. The setup is pretty clear. Israel and France coordinated an attack on multiple targets within Syria without US involvement but with absolute US knowledge of the operation to provoke Russia into going off half-cocked by attacking the inconsequential French frigate which assisted Israel’s air attack….That would constitute an attack on a NATO member state and require a response from NATO, thereby getting the exact escalation needed to continue the war in Syria indefinitely and touch off WWIII.

Author: Tyler Durden/ZeroHedge

Prevela i uredila: Kornelija Pejčinović

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

(VIDEO) Darko Milinović: ‘Mislim da je u vrhu HDZ-a već donesena odluka da potpisi GI Narod odlučuje – ne važe’

Objavljeno

- datum

Darko Milinović, bivši ministar zdravstva i donedavni član Predsjedništva HDZ- a gostovao je u Bujici na Z1 televiziji gdje je prokomentirao svoje naprasno izbacivanje iz stranke.

Takvom scenariju već smo svjedočili kada su minirali dr. Andriju Hebranga, on je kao kandidat HDZ-a pobjedio jedino kod nas u Lici, ustvrdio je Milinović.

Potencijal predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da preuzme funkciju premijerke

“Smatram da bi ona bila dobra premijerka i predsjednica HDZ-a zato što je istinska demokršćanka, ne baca ideologiju sa strane. S druge strane, Andrej Plenković je rekao jednu točnu  stvar, a to je da ga ideologija ne zanima, a ako te u stranci ne zanima ideologija, onda nisi zavrijedio voditi tu stranku! On je samo u jednome vjerodostojan, a to je da će riješiti HDZ ideologije”, smatra Milinović.

Kolinda Grabar-Kitarović najpopularniji je političar u državi, dodao je.

”Kada bi Predsjednica odlučila biti premijerka, to bi bio početak kraja Andreja Plenkovića. Danas je Predsjednica najpopularniji političar u Hrvatskoj i drži do svojih načela, drži do demokršćanstva, crkve, domoljublja i svih onih dobrota koji krase srca svih istinskih HDZ-ovaca. Mislim da ju Plenković u pohodu na drugi mandat neće podržati, to će biti s figom u džepu, isto kao što je Milanović napravio Josipoviću, a HDZ Andriji Hebrangu.“

‘Dva dana prije izbacivanja dobio sam nemoralnu ponudu od Plenkovića’

Gostujući u Bujici na Z1, bivši član Predsjedništva HDZ-a i ličko-senjski župan dr. Darko Milinović otkrio je:

“Dva dana prije nego što su me izbacili iz stranke dobio sam nemoralnu ponudu Andreja Plenkovića! Ponudili su mi da povučem kandidaturu i da me neće izbaciti nego samo opomenuti. Ja ipak nisam mogao na to pristati i hodati pognute glave”

Voditelj je Milinovića pitao i o padu s motora.

“Bilo je to u 6. mjesecu na Grobniku, vozio sam 200 na sat i onda mi je skliznula guma i pao sam, slomio sam kost na dva dijela, ali neki dan opet sam bio na Grobniku i nije me strah… Uvijek se vraćam tamo gdje me srce zove i kao što sam se vratio na Grobnik, tako ću se vratiti i u HDZ! S time da u HDZ-u nisam pao nego sam izbačen na jedan totalitarno-komunistički način, bez prava bilo kakvog glasa, bez prava na obranu”, kazao je Milinović.

Nastavio je o izbacivanju iz stranke.

“Iako me zakonski nisu smjeli izbaciti jer su već krenuli unutarstranački izbori, oni su to ipak uradili, što je protustatutarno. Od kada je HDZ-a, ovo je najveći i najnedemokratičniji način izbacivanja člana Predsjedništva najjače stranke u državi. Izbačen sam na telefonskoj sjednici”, opisao je.

Usporedio je svoje i Plenkovićevo članstvo u HDZ-u.

“Kada sam postao član HDZ-a i potpisao pristupnicu, Plenković je tada pisao svoj diplomski rad, u kojem su mu uzori bili marksizam i jugoslavenski doajeni. On je veličao Kardelja, a ja sam stvarao HDZ i domovinu. Samo u mojoj užoj obitelji ima još 23 učlanjenih HDZ-ovaca, koji su kada su mene izbacili, željeli vratiti iskaznice, ali ja im nisam dao. A koliko u Plenkovićevoj obitelji ima HDZ-ovaca”, upitao je Milinović.

‘Karamarko je HDZ vodio demokratski’

Karamarko je HDZ vodio na demokratski način, a Plenković ga vodi kao staljinist, misli Milinović.

“U vrijeme Karamarka to je bio demokratski HDZ. Kada smo on i ja bili u kandidaturi za predsjednika stranke, tu je bilo oštrine i težih riječi, ali nakon kampanje Tomislav Karamarko je pokazao svoju snagu te smo prešli preko svega što je bilo i radili u korist HDZ-a. Tada je Plenković rekao da HDZ ne može biti taoc jednoga čovjeka i zbog tih riječi nije snosio baš nikakve sankcije jer je HDZ u vrijeme Karamarka bio puno demokratičniji. Iako je Tomislav Karamarko tražio da u to vrijeme kandidat za župana Ličko-senjske županije bude netko drugi, mi smo ipak izglasali čovjeka kojeg je predlagala stranačka baza i za to nismo snosili nikakve posljedice, iako je Karamarko imao drugačije želje”, usporedio je.

Bivši član Predsjedištva vladajuće stranke smatra da je ona pod Plenkovićem skrenula skroz ulijevo.

“HDZ je na prošlim izborima imao kandidate za Hrvatski sabor, poput Culeja, Medveda, Krtičevića, Kovača, Penave, Đakića, Marića, Anušića, Hasanbegovića, Esih, Brkića, Klimana, Kirina, Šipića, Bobana i mnogih drugih za koje je članstvo zajedno s biračima smatralo da drže desnu stranu HDZ-a. Ukupno 25 HDZ-ova kandidata od kojih sam i ja jedan od njih, dobili smo više od 230 tisuća glasova, dok je HDZ sveukupno dobio 600 tisuća. Dakle 35 posto smo dobili nas 25 i to su sve ljudi koji pripadaju desnom krilu. I danas se nitko od njih ništa ne pita unutar HDZ-a! Idemo spomenuti samo 9. izbornu jedinicu. Sramota je da HDZ-ovci iz te izborne jedinice koja nam uvijek najviše donosi i koja je naša utvrda, nisu zaslužili da imaju barem jednog ministra u Vladi. To je dio Splita, Zadar, Šibenik i cijela Lika, to su ljudi koji su najviše doprinijeli pobjedi HDZ-a”, smatra Milinović.

Milinović još nije odlučio hoće li se vratiti u Sabor.

“Još uvijek imam tu dilemu. Dao sam sebi vremena da razmislim do nove godine hoću li se vratiti u Sabor ili ću ostati u županiji. Moj povratak u Sabor se preuveličava, ali Plenković ima Sauchu i Ronka, tako da ako se ja i vratim u Sabor, ova Vlada ipak ne bi pala”, ustvrdio je.

Ističe kako ne vjeruje u prijevremene izbore, ali očekuje veliku koaliciju.

“Malo su se pecnuli s Vukovarom. Jedino se zna da Plenković HDZ vodi u veliku koaliciju i nakon eventualnih prijevremenih izbora, jedino bi bila moguća koalicija HDZ-a i SDP-a. To bi bio masovni egzodus članova HDZ-a iz te stranke. Duboko sam uvjeren da je to želja Andreja Plenkovića. Da o meni ovisi većina, dobro bih razmislio jer je ovo ipak Vlada HDZ-a. Ako bi ju srušio, tada bi bili korak bliže ostvarenju Plenkovićeve želje za velikom koalicijom”, obrazložio je Milinović.

Potpise za referendum proglasit će nevažećima?

U nastavku emisije Milinović je šokirao gledatelje upozorenjem.

“Lovru Kuščevića Građanska inicijativa ‘Narod odlučuje’ treba prijaviti Povjerenstvu za sukob interesa jer politički tajnik HDZ-a prebrojava potpise kao ministar i to bez nadzora! Vjerojatno je dobio naredbu od Plenkovića i tome ćemo biti svjedoci uskoro – da ti potpisi ne važe! Mislim da je u uskom krugu vrha HDZ-a već donesena takva odluka!”, upozorio je.

Komentirao je ministra Lovru Kušćevića i u kontekstu vlastitog slučaja.

“On me je jednom nazvao i rekao ‘Hvaljen Isus i Marija’, a ja sam mu rekao da nema pravo tako govoriti. To je bio naš zadnji razgovor”, otkrio je Milinović.

Milinović je u Bujici otkrio i detalje svojih razgovora s ministrom Horvatom.

“S njim sam imao desetak razgovora u kojima je izražavao nezadovoljstvo politikom Vlade Andreja Plenkovića, a sada kada je postao ministar, kritizira mene”, predbacio je.

Odluku o ratifikaciji Istanbulske konvencije Plenković je donio sam, na Predsjedništvu stranke o tome uopće nismo raspravljali – priznao je Milinović i pojasnio:

“Upravo Istanbulska konvencija govori da je Andrej Plenković odlučio HDZ voditi prema lijevom centru – i točka. Način na koji je to napravio puno govori… Svi mi u predsjedništvu imamo svoje zaleđe, svoje ime i prezime. Ja sam gledao televiziju kada je Andrej Pleneković na Dan žena, 08. ožujka izjavio da će HDZ u Sabor uputiti ratifikaciju Istanbulske konvencije, a svi mi iz Predsjedništva stranke ostali smo u čudu. Tek nakon njegove izjave krenula je rasprava u Predsjedništvu. Da je krenulo obrnutim procesom, nikada HDZ ne bi uputio u Sabor ratifikaciju Istanbulske konvencije”.

Milinović podržava Penavu, autobusi iz Like idu u Vukovar

Darko Milinović u Bujici je podržao vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu, rekao je da su u kontaktu i da će 13. listopada iz Like u Vukovar doći puni autobusi hrvatskih branitelja.

“Mi smo bili u kontaktu kada je obznanio datum prosvjeda. Sada je moj prijatelj Penava u sličnoj situaciji kao ja; dakle njega je njegovo biračko tijelo koje ga je izabralo tražilo da reagira na ovaj način. Slično je zatražilo i 300 članova HDZ-a u Lici, koji su željeli ići u Zagreb samo čuti odgovor na jedno pitanje: kada će napokon biti unutarstranački izbori u Ličko-senjskoj županiji koji su tri puta odgođeni bez obrazloženja?! Sada će autobusi puni branitelja ići u Vukovar i ja ću im se pridružiti”, otkrio je.

‘Plenkovića je Bruna razočarala’

Komentirao je i saborski okršaj Brune Esih i predsjednika Vlade.

“Plenkovića je Bruna razočarala, a mene je očarala! Njegov nervozan i bahat nastup govori i o njegovom odnosu prema ženi! Bruna je potpuno u pravu, a Plenkoviću ništa ne znači njenih 10 tisuća glasova koje je dobila i donijela HDZ-u. Kada su se sastavljale liste za izbore, Plenković je želio da troje iz Zagreba budu na listi u Lici i ja sam to odbio jer na prvom mjestu zastupam ljude svoje županije. Onda je htio zeznuti dr. Miru Kovača i staviti ga u 9. izbornu jedinicu na lošu poziciju na listi, ali birači su na to najbolje odgovorili i dali mu 12 tisuća preferencijalnih glasova! Ivana Maletić nije zagrizla na njegov spin i nije željela u 9. izbornu jedinicu“, objasnio je Milinović.

Na kraju Bujice Milinović je poslao poruku aktualnom šefu HDZ-a.

2Mislim da je ovo labuđi pjev Andreja Plenkovića. Na unutarstranačkim izborima većina pravih demokršćana neće glasovati za njega. Ponosan sam što ne pripadam Plenkovićevom HDZ-u, a u svoj HDZ ću se vratiti”, poručio je.

Izvor: croative.net | Z1

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

(VIDEO) ŽESTOKA POLEMIKA Brune Esih i Plenkovića: PRIPREMITE PADOBRAN! ‘Budite muško, raspišite izbore!’

Objavljeno

- datum

Na današnjem Aktualnom prijepodnevu, prve jesenske sjednice Hrvatskog sabora, tijekom kojeg zastupnici postavljaju pitanja članovima Vlade, Bruna Esih, zastupnica Neovisnih za Hrvatsku,  ministra Lovru Kuščevića pozdravila s “Hvaljen Isus i Marija”,  i postavila pitanje premijeru Andreju Plenkoviću o referendumskoj inicijativi Narod odlučuje.

Esih: “Pokušavate zaštititi koalicijskog partnera SDSS? Volja naroda ne može se zauvijek ignorirati”

Pitanje Brune Esih: “Poštovani predsjedniče Sabora, poštovane gospođe i gospodo ministri, poštovani ministre Kuščeviću: hvaljen Isus i Marija! Poštovani gospodine Plenkoviću, Vama upućujem svoje pitanje.

Dvije godine su prošle, u ovom koalicijskom vladajućem „bućkurišu“ gdje je osnovna značajka bila prijevara birača. Ipak postoji nešto u čemu ste ipak uspjeli ostati dosljedni, da ne kažem „vjerodostojni“, a to je vaš stav o narodnim referendumima kao produktu neinformiranosti građana i zastrašujućoj volji većine. To podsjećam na neke Vaše izjave povodom Brexita u Britaniji ili povodom referenduma o Lisabonskim ugovorima u Nizozemskoj i Francuskoj. Za pretpostaviti je da se ministar Kuščević također, poput Vas, brine s tom „građanskom zastrašujućom voljom“, a koja je, usput budi rečeno, upravo njega i dovela na to mjesto na kojem sada sjedi za razliku od mnogih drugih ministara koji sjede ovdje ispred nas zastupnika.

Po vašem naputku, on od te ugroze vjerojatno pokušava zaštititi vašeg koalicijskog partnera – SDSS, Milorada Pupovca, Vojislava Stanimirovića i Đorđa Ćurčića.

Međutim, gospodine Plenkoviću, volja naroda iskazana je s preko 404 odnosno 406 tisuća potpisa građana, na zakonom predviđen način, i bez obzira na Vaše unutarnje demone i strahove, demokracija se ne može zauvijek izigravati jer onda, složit ćete se, to više i nije demokracija.

I gospodine Plenkoviću, konkretno pitanje, a s obzirom da ste Vi i gospodin Kuščević više mjeseci o tom pitanju vijećali, odgovorite, molim konretno, koliko nas dugo još mislite držati taocima vaše romanse s SDSS-om, recite nam konkretan rok, kada ćete prebrojati potpise i kada ćete raspisati referendum.“

Predsjednik Sabora Jandroković pokušao ju je prekinuti prije kraja pitanja.
„Molim Vas da se drugi put pripremite pa postavite pitanje u okviru vremena“ – rekao je Jandroković Bruni Esih.

Plenković Bruni Esih: “Da sam Vas poznavao prije izbora, ne biste bili na listi HDZ-a”

Odgovor premijera Plenkovića:

„Poštovana zastupnice Esih, ja vam čestitam, trebalo je pune dvije godine da od Vas čujemo prvo zastupničko pitanje. Od Vaša tri skromna, pa gotovo lijena, nastupa u dvije godine od kad imate povjerenje birača ovdje u ovom zastupničkom domu. Dobro je da Vaši birači znaju da kad Vam daju glas da Vi u tijelu u koje ste izabrani u biti nećete napraviti ništa. Ništa- nula, „zero“ – kako bi rekao Vaš pobočnik iliti dopredsjednik stranke, gospodin Hasanbegović, koji vidim da voli govoriti, a koji je pobjegao, nema ga. Sabor se ponovno sastao, a njega nema. Ima vremena za orkestrirane pitalice i emisije u posebno scenaristički pripremljenim nastupima, ali za Sabor vremena nema. Kao ni Vi očito. Zbog Vaše pasivnosti, gospođo, ali i činjenice da ste Vi dobili mandat na listi HDZ-a. Mojom greškom, da budem sasvim jasan. I greškom nacionalnog vijeća HDZ-a jer su Vas hvalili. Hvalili su Vas iz Ureda predsjednice, hvalili su Vas tu neki od mojih kolega, zahvaljujući čijoj preporuci sam Vas stavio na listu. Ja Vas tad nisam poznavao, da sam Vas poznavao, ne biste bili na listi. I to je dobro da zna narod, na kojeg se Vi pozivate.

Što se tiče referendumskih inicijativa, vidim da Vi ovdje imate neke natruhe kao da ste iz neke druge profesije, pa tražite meni neke interne dileme i pitalice. Kojih ja nemam. Ja imam vrlo jasan okvir koji se zove Zakon. Zakon o referendumu. Koji očito nije baš najbolji, nije nastao u vrijeme moje Vlade, nije ga ona sastavljala: pun je praznina. Pa ga tako oni koji prikupljaju popise mogu različito tumačiti. Možete imati rok, a možete nakon roka, što god hoćete. Ja, dok su se skupljali potpisi, sukladno najboljoj praksi, i mojem uvijerenju, nisam rekao niti jednu jedinu riječ. Ni za ni protiv. Tako to rade ozbiljni i odgovorni državnici, gospođo Mrak-Taritaš, a ne diplomati (rekao je referirajući se na raniji komentar Anke Mrak-Taritaš koja je da je Plenkoić diplmat, a ne državnik). Bez obzira što vam diplomacija donese širinu koja bi mnogima ovdje jako koristila, uključujući i gospođu Esih.

Što se tiče ministra Kuščevića, Vlada je donijela zaključak, Povjerenstvo od 7 ljudi postoji, izbrojit će se potpisi, provjerit će se svaki potpis, a vrijedit će i od onih koji možda ne budu živi kad se prebroje potpisi, a potpisali su, gospodine Sladoljev.

NAROD.hr >> Marko Sladoljev: ‘Ako umrem dok ovi prebroje potpise za referendum, vrijedi li moj potpis kao valjan?’

To je jedna zapanjujuća i loša za državu podrivačka poruka nepovjerenja u institucije. Zašto to radite? Zašto mislite da bi povjerenstvo, ministar Kuščević ili druge institucije, išao za time da napravi bilo što drugo od onoga što mu Zakon kaže? Mislite da se mi budimo s tom ambicijom? Ne. Vi možda da, ali mi ne.”

Esih Plenkoviću: “Pripremite si padobran”

Bruna Esih:

„Hvala Vam lijepa. Ja sam savršeno zadovoljna Vašim odgovorom jer, gospodine Plenković,moram ustvrditi da ste doista bili prozirni, točno sam znala što ćete reći. Moram Vam reći, opće me ne zanima što mislite o meni osobno, o mom radu, mojoj stranci jer da sam željela nešto o tome čuti, ostala bih u HDZ-u. Ja mislim da ćete uskoro svi skupa Boga moliti da nas zaista i nema, a ne samo Gordana Jandrokovića da nam spriječi dolazak na Vinkovačke jeseni kako biste Vi mogli u miru zaplesati šokačko kolo.

Ali kad već pitate, kolega Zlatko upravo odgovara novinarima na pitanja, na one Vaše paranoje od jučer da mi stojimo iza nekakvih teških nacionalnih pokreta usmjerenih protiv Vas. Kolega Glasnović je u Australiji gdje HDZ rapidno gubi podršku, pa eto, pozvani smo mi, a ne više nekog iz HDZ-a.

Ukoliko mislite da je ovo smjer koji će Vas odvesti prema novome mandatu, samo izvolite- raspišite izbore, ja Vam bacam rukavicu, budite muško, ja ću biti žensko.

Dakle, molim Vas malo poniznosti. Ni u HDZ-u niste centar svijeta, i tu ste samo u prolazu. Znamo da je bilo Vaših prethodnika kojima su isto čuvali leđa, a kasnije su ta leđa bila puna noževa. Dakle, ja osobno, poznavajući Vaš, rekla bih životni habitus, mislim da nite osoba koja je spremna za valjanje u blatu. Dakle, pripremite si padobran. A to si možete pripremiti upravo tako da poštujete napokon volju naroda, da ih napokon čujete i da raspišete taj referendum. Naravno, prethodno prebrojite glasove.“

Jandoković je nakon toga reagirao na navod o zabranjivanju dolaska u Vinkovce rekavši:
„To je jedna gnjusna laž, koji je izgovorio g. Hasanbegović, a Vi ju sada ponavljate. Sram Vas bilo.“

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno