Connect with us

Društvo

Lex Monetae – Italija zasigurno izlazi iz euro zone čime baca Njemačku na koljena

Objavljeno

- datum

Više nije pitanje hoće li Italija napustiti euro zonu ili ne. Stvar je trenutka i o tome privatno pričaju svi eminentni ekonomisti. Za nekoliko mjeseci ili godina, Italija će morati napustiti zajedničku valutu Euro. Tragičar cijele priče neće biti Italija, nego njemački narod koji će platiti ceh loše provedbe europske ideje. Umjesto saveza europskih naroda, tehnokrati globalističkih ideja su pokušali ostvariti utopiju zvanu “europska nacija”.

Italija je dužna preko 2.300 milijardi, koje više ni teorijski ne može vratiti. Toga su svi svjesni osim onih koji nemaju otvorene oči. Ne, to neće štetiti talijanskom narodu, a ni drugim prezaduženim narodima Europske unije i eurozone. Štetu će platiti lijevi i desni globalistički tehnokrati. Lijevi su izdali radnike i narod, a desni naciju u koju se zaklinju.

Svaki novi izbori u svijetu nam donose nove suverenističke stranke i predsjednike. U Italiji imamo Pokret 5 zvjezdica i Ligu, a u Sjedinjenim Državama Donalda Trumpa. Ne zaboravimo ni predsjednika Vladimira Putina koji je primjer suverenističke politike.

Vladati suvereno, znači misliti o svom narodu, a ne o globalističkim tehnokratima kojima je globalni svijet tržište, a ekonomski migranti prilika za dobiti jeftine i slabo obrazovane “kućne” pomoćnike i pomoćnice.

Želite znati kako će Njemačka pasti na koljena?

Stvar je jednostavna i logična. Suverenističke stranke i političari će morati donijeti odluku. Zatvoriti oči, te ekonomski i moralno dokrajčiti svoj narod ili će donijeti jedinu ispravnu odluku – izaći iz euro zone. Euro svim svojim karakteristikama predstavlja ekonomiju Njemačke i interes njemačkih radnika, građana i umirovljenika.

Pitate se kako to možemo znati? Dovoljno je pogledati izvozno/uvoznu bilancu. Njemačka ima izvozni suficit od 1000 milijardi eura, dok gotovo sve ostale zemlje imaju deficit. Bilo kakav pokušaj da se ovaj problem riješi, Njemačka neće dozvoliti.

Kako je došlo do toga?

Njemačka je posuđivala novac svima. Najbolji su primjer Grci koji su njemačkim novcem kupovali njemačke automobile. Možemo reći da je Njemačka subvencionirala grčku potražnju i svoju ponudu. Cilj je bio omogućiti dobre plaće njemačkim radnicima i mirovine umirovljenicima. Grčka taj novac neće nikada vratiti. Rijetki pričaju javno da osiguranje grčkog duga drže njemačke osiguravajuće kuće. Krug je doista začaran i vrlo nepovoljan za Njemačku ekonomiju.

Italija nije Grčka. Danas u Italiji na vlasti imamo demokratski izabrane političare koji misle za promil više o svom narodu nego prošla vlast. Sve je očitije da novoizabrana suverenistička vlast Italije neće nastaviti uništavati talijanski narod i ekonomiju. Pitanje me momenta kada će zatražiti ustupke od Njemačke kako bi riješila svoj ekonomski problem. Ustupci su u ovom slučaju su otpisi kredita, veća inflacija i financiranje infrastrukture kao što je najavio Donald Trump i kao što već čini Vladimir Putin. Iz gore navedenih razloga Njemačka na to nikada neće pristati, jer će time ugroziti interese svojih građana.

Lex Monetae – zakon kojeg se boje

Jedini izlaz za suvereniste u Italiji će biti novi izbori koji će im vjerojatno omogućiti apsolutnu većinu u talijanskom parlamentu. Tada će Pokret 5 zvjezdica i Liga apsolutnom većinom odlučiti izaći iz eurozone. Vratit će nacionalnu valutu pozivajući se na Lex Monetae i svoj dug pretvoriti u svoju nacionalnu valutu koja će predstavljati talijansku ekonomiju. Preko noći će Italija dobiti instrument za rješavanje ekonomske krize. Vjerojatno će Italiju pratiti i ostale zemlje euro zone, jer bez Italije euro zona nema budućnosti.

Njemačka će preko noći izgubiti 500 milijardi eura, jer kredite zemalja koje izlaze iz euro zone osiguravaju njemačke osiguravajuće kuće. Dodatnih 500 milijardi će biti izgubljeno zbog povećanja konkurentnosti do jučer prezaduženih zemalja koje su izlaskom iz euro zone postale jeftinije i povoljnije za domaću proizvodnju i potrošnju.

Kako vidimo, ipak će “nevidljiva ruka” odraditi svoje i pokrenuti kotač potreban da suvereni narodi budu bar malo sretniji. Naše je da se pripremimo i budemo spremni za taj moment, a u cilju da sve prođe što bezbolnije i da se aktualni kvazi lijevi i kvazi desni zaustave u svojoj namjeri rasprodavanja i uništavanja nacionalnog dobra. Logicno.com

Komentari

Komentari

Društvo

BIVŠI GLAVNI TRUMPOV SAVJETNIK: „Amerika se kreće prema REVOLUCIJI koja će je KOSITI KAO SRP…”

Objavljeno

- datum

Trump i Bannon još dok su bili u nistom timu…

Amerika se kreće prema revoluciji koja će „kositi kao srp travu“, predviđa u novom dokumentarnom filmu Steve Bannon, donedavni glavni savjetnik američkog predjsednika Donalda Trumpa.

– Ako se na neki način ne dopusti preraspodjela bogatstva, u ovoj zemlji će doći do revolucije, rekao je čovjek koji se smatra zaslužnim što je Donald Trump osvojio Bijelu kuću, u nizu razgovora s Erolom Morissom, redateljem dokumentarca „Američka darma“ koji je premijeru imao na festivalu u Veneciji.

– Imati ćemo još jednu finanscijsku krizu, svako pametan to vidi. Mislim da je potrebno radikalno restrukturiranje. To ne može biti borba jastucima. Za takvu promjenu trebaju „ubojice“. I zato je Trump predsjednik. Bilo je jasno da dolazi netko poput njega – kaže Bannon.

Bannon tvrdi da je „praznovjerni“ Trump bio na putu katastrofalnog poraza prije nego što mu je on preuzeo kampanju.

Priznao je da se poslužio „džiju-džicu“ manevrima u odnosima sa javnošću kako bi Trumpa spasio od propasti nakon što je u javnost procurela njegova izjava o ženama „samo ih zgrabite za p….“

U to je uključeno i dovođenje žene koja je Billa Clintona optužila za silovanje na ključnu televizijsku debatu.

Odbio je, međutim, reći je li imao svoje prste u puštanju mailova Hillary Clinton u javnost preko Wikileaksa, što je predizbornu kampanju vratilo na smijer koji je Trump želio.

Bivši urednik desničarskog portala Breitbarta kaže da pre nije poznavao Trampa, ali je odmah video njegov potencijal.

U kampanji su maksimalno pojednostavili niz populističkih slogana: „Izgradite zid“, „Uništite Islamsku državu“, „Gubite se iz Iraka i Irana“.

Trumpa je savjetovao da odmah po ulasku u Bijelu kuću „udari čekićem“ u vidu niza izvršnih uredbi, uključujući i kontroverznu „zabranu muslimanima“.

– Ako zaspete medije sa pet stvari odjednom, tri će proći. Oni ne mogu proveriti sve odjednom, kaže Bannon.

Otkrio je i da Trump može biti naivan.

– On je zaista mislio da će mu „New York Times“ željeti sve najbolje kad postane predsjednik, rekao je

Za sebe kaže da bio samo jedan od savetnika u Bijeloj kući, „ali onaj čiji je lavež glasan“. Tvrdi da nije ogorčen zbog toga što ga je Trump otpustio u kolovozu 2017. godine nakon što je ispao iz kruga omiljenih suradnika.

– Nisam to shvatio osobno. Tako su se dogodile stvari, objašnjava. Dio je to njegovo vjerovanja u dharmu, hinduski koncept dužnosti i sudbine koji vlada svemirom.

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

(VIDEO) Kršćanska dužnost kralja Poljske i Velikoga Vojvode Litve Jana III. Sobieskog – obrana katoličke Europe od Antikristova islama

Objavljeno

- datum

Jan III. Sobieski (17. kolovoza 1629. – 17. lipnja 1696.) je jedan od najznačajnijih katoličkih vladara Poljsko – Litavske Unije, od 1674. do svoje smrti kralj Poljske i Veliki Vojvoda Litve.

Njegova 22-godišnja vladavina obilježena je stabilizacijom prilika u Poljsko – Litavskoj Uniji, kojoj je to bilo prijeko potrebno nakon teških razaranja iza švedske agresije i Ustanka Bogdana Hmeljnickog. 

Katolički kralj Jan III. Sobieski je bio omiljen među svojim podanicima, jer se dokazao kao veliki vojskovođa, najpoznatiji je po svojoj pobjedi nad Turcima (14. srpnja – 12. rujna) 1683. u bitci kod Beča. Opsada je okončana bitkom kojom je prekinuto napredovanje Osmanskoga carstva u Europi.

Hrvati i drugi bivši katolički narodi, probudite se iz opijenosti okova vjerskoga sinkretizma i anarhije liberalizma! Obratite se na pravu katoličku vjeru! Idite na Misu svih vremena i tradicionalne sakramente, molite Krunicu i uzmite mač slavnih kršćanskih predaka u ruke i stijeg Krista Kralja, te stupite na bojno polje svoje porobljene domovine nasuprot slugama raskršćanjene Europe i pred njihove kukavičke vazale koji naseljavaju stari kontinent islamistima i izborite se za Katoličku državu.

Više vrijedi jedan Božji lav od stotine tisuća bezbožnih jaraca. Vrijedniji je jedan katolički orao od mnoštva modernističkih vrana.

Bog ne ostavlja nijedan narod koji mu se skrušeno i u pokajanju za svoje grijehe obrati za pomoć pristupajući Katoličkoj Crkvi izvan koje nema vremenitoga i vječnoga spasenja.

Presveta Bogorodice, moli za nas! Živio Krist Kralj!

Tradikatolik.blogspot.com

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

Don Josip Mužić: Hrvatski mediji su okupatorski, psihološki razaraju narod!

Objavljeno

- datum

 IMPRESIVNO!    Upoznajte svećenika koji je hrabro istupio u obranu Isusa Krista!

 SPLIT, utorak, 18.09. – 19:30, predstavljanje knjige ‘Božicno cudo na Okitu’ – neobjašnjiv fenomen, čudesan znak 

Don Josip Mužić koji je izazvao reakcije u Hrvatskoj jer se zamislite usudio reći da hrvatski svećenici trebaju po svojoj savjesti zabraniti Pričest (dakle Tijelo i Krv Kristovu) političarima koji javno zagovaraju i promiču ubojstvo čovjeka u svakom smislu, nije bilo tko, odnosno nije svećenik kojeg mediji mogu diskreditirati kao neukog. To je svećenik impresivne biografije, nevjerojatno obrazovani svećenik, profesor i doktor, docent koji je zaređen za svećenika od strane svetog Pape Ivana Pavla II.

>> Splitski svecenik i profesor dr. Josip Mužic: “Tko je glasovao za ratifikaciju IK, ne smije pristupati pricesti”

Nedavno je dao intervju za radiopostaju Mir Međugorje gdje je prilično snažno raskrinkao – Rat protiv čovjeka, govorio je o izdajnicima hrvatske, medijima, eugenici koja se trenutno odvija, Antikristu i antikristima, masoneriji, te mnogim gnjusobama koje Zli i njegovi podanici čine u svijetu, ali i Hrvatima, te upozorio da bi svećenici kao i laici trebali biti principijelni, čuvati nauk crkve te se ne dodvoravati se svijetu (grijehu).

>> ODGOVOR prof. dr. don JOSIPA MUŽICA biskupu UZINICU? Pojašnjenje pojašnjenja

Političare koji promoviraju pobačaj usporedio je sa sotonistima.

Voditelj ga je upitao: Što ako vam predstavnici vlasti dođu s vama razgovarati o problemu pobačaja.

Nemam ja što razgovarati. To je kao da mi dođe sotonist i traži ekumenizam. Kakav ekumenizam sa sotonističkom crkvom? – izravan je bio don Mužić.

>> DR. MUŽIĆ U ZADRU: U svijetu se godišnje izvrši oko 53 milijuna pobacaja

Otkad sam se vratio u Hrvatsku bojkotiram sve hrvatske medije jer smatram da su to okupatorski mediji, rekao je također don Mužić i nastavio: U smislu da ne žele dobro svom narodu i da uništavaju taj narod psihološki. Da bi očuvao svoju psihološku ravnotežu postim od dnevnika, od radija, gledam samo portale i ako mi dođe novina, prolistam je, ali ne želim potrošiti ni centu i podržavati neprijatelje Hrvatske.

Složio se da je izvještavanje masovnih medija s prosvjeda protiv Istanbulske konvencije u Zagrebi bilo – bolesno, te objasnio: Mi smo za vrijeme komunizma znali da smo pod tuđinskim jarmom bezbožne komunističke ideologije, a danas dopuštamo da nas mantaju i vuku za nos u ime hrvatstva i demokršćanstva. To su sve floskule, nikakvog sadržaja ni pokrića, to su uglavnom prodani ljudi, prodane duše i izdajice. Ako dopuštamo da nas oni truju i našu djecu nemamo šanse opstati, oni će nas ubit psihički – rekao je don Mužić.

>> NA HTV-u: ‘Rat protiv covjeka’ – razgovor s don Jozom Mužićem

Također osvrnuo se na evangelizaciju naših političara te rekao da još uvijek vrijedi ona da kao kršćani moramo ljubiti i ateiste ali također moramo osuđivati izdaju i boriti se protiv izdaje jer to uništava naš narod. Upozorio je da nije sad važno pitanje evangelizacije prema takvim ljudima nego je urgentnije pitanje kako sačuvati one zdrave snage koje mi imamo. Tko se njima bavi? Zašto bi se mi bavili onima koji su svojevoljno izašli iz Crkve i rade sustavno protiv Crkve? Moramo mi moliti za njihovo obraćenje ali ako ne pozabavimo sa zdravim ljudima koji su još tu izgubit ćemo i to i neće nas više biti’, rekao je i dodao: moramo se posvetiti zdravim ljudima kojima je vjera na srcu i njima dat prve redove a ne drugima, aludirajući na političare koji promiču grijeh i uredno dobivaju prve redove u hrvatskim crkvama.

Poslušajte izvrstan intervju s don Josipom Mužićem i saznajte kako ovaj hrabri svećenik razmišlja:

 SPLIT, utorak, 18.09. – 19:30, predstavljanje knjige dr. Mužića ‘Božicno cudo na Okitu’ – neobjašnjiv fenomen, cudesan znak 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno