Connect with us

Društvo

Lex Monetae – Italija zasigurno izlazi iz euro zone čime baca Njemačku na koljena

Published

on

Više nije pitanje hoće li Italija napustiti euro zonu ili ne. Stvar je trenutka i o tome privatno pričaju svi eminentni ekonomisti. Za nekoliko mjeseci ili godina, Italija će morati napustiti zajedničku valutu Euro. Tragičar cijele priče neće biti Italija, nego njemački narod koji će platiti ceh loše provedbe europske ideje. Umjesto saveza europskih naroda, tehnokrati globalističkih ideja su pokušali ostvariti utopiju zvanu “europska nacija”.

Italija je dužna preko 2.300 milijardi, koje više ni teorijski ne može vratiti. Toga su svi svjesni osim onih koji nemaju otvorene oči. Ne, to neće štetiti talijanskom narodu, a ni drugim prezaduženim narodima Europske unije i eurozone. Štetu će platiti lijevi i desni globalistički tehnokrati. Lijevi su izdali radnike i narod, a desni naciju u koju se zaklinju.

Svaki novi izbori u svijetu nam donose nove suverenističke stranke i predsjednike. U Italiji imamo Pokret 5 zvjezdica i Ligu, a u Sjedinjenim Državama Donalda Trumpa. Ne zaboravimo ni predsjednika Vladimira Putina koji je primjer suverenističke politike.

Vladati suvereno, znači misliti o svom narodu, a ne o globalističkim tehnokratima kojima je globalni svijet tržište, a ekonomski migranti prilika za dobiti jeftine i slabo obrazovane “kućne” pomoćnike i pomoćnice.

Želite znati kako će Njemačka pasti na koljena?

Stvar je jednostavna i logična. Suverenističke stranke i političari će morati donijeti odluku. Zatvoriti oči, te ekonomski i moralno dokrajčiti svoj narod ili će donijeti jedinu ispravnu odluku – izaći iz euro zone. Euro svim svojim karakteristikama predstavlja ekonomiju Njemačke i interes njemačkih radnika, građana i umirovljenika.

Pitate se kako to možemo znati? Dovoljno je pogledati izvozno/uvoznu bilancu. Njemačka ima izvozni suficit od 1000 milijardi eura, dok gotovo sve ostale zemlje imaju deficit. Bilo kakav pokušaj da se ovaj problem riješi, Njemačka neće dozvoliti.

Kako je došlo do toga?

Njemačka je posuđivala novac svima. Najbolji su primjer Grci koji su njemačkim novcem kupovali njemačke automobile. Možemo reći da je Njemačka subvencionirala grčku potražnju i svoju ponudu. Cilj je bio omogućiti dobre plaće njemačkim radnicima i mirovine umirovljenicima. Grčka taj novac neće nikada vratiti. Rijetki pričaju javno da osiguranje grčkog duga drže njemačke osiguravajuće kuće. Krug je doista začaran i vrlo nepovoljan za Njemačku ekonomiju.

Italija nije Grčka. Danas u Italiji na vlasti imamo demokratski izabrane političare koji misle za promil više o svom narodu nego prošla vlast. Sve je očitije da novoizabrana suverenistička vlast Italije neće nastaviti uništavati talijanski narod i ekonomiju. Pitanje me momenta kada će zatražiti ustupke od Njemačke kako bi riješila svoj ekonomski problem. Ustupci su u ovom slučaju su otpisi kredita, veća inflacija i financiranje infrastrukture kao što je najavio Donald Trump i kao što već čini Vladimir Putin. Iz gore navedenih razloga Njemačka na to nikada neće pristati, jer će time ugroziti interese svojih građana.

Lex Monetae – zakon kojeg se boje

Jedini izlaz za suvereniste u Italiji će biti novi izbori koji će im vjerojatno omogućiti apsolutnu većinu u talijanskom parlamentu. Tada će Pokret 5 zvjezdica i Liga apsolutnom većinom odlučiti izaći iz eurozone. Vratit će nacionalnu valutu pozivajući se na Lex Monetae i svoj dug pretvoriti u svoju nacionalnu valutu koja će predstavljati talijansku ekonomiju. Preko noći će Italija dobiti instrument za rješavanje ekonomske krize. Vjerojatno će Italiju pratiti i ostale zemlje euro zone, jer bez Italije euro zona nema budućnosti.

Njemačka će preko noći izgubiti 500 milijardi eura, jer kredite zemalja koje izlaze iz euro zone osiguravaju njemačke osiguravajuće kuće. Dodatnih 500 milijardi će biti izgubljeno zbog povećanja konkurentnosti do jučer prezaduženih zemalja koje su izlaskom iz euro zone postale jeftinije i povoljnije za domaću proizvodnju i potrošnju.

Kako vidimo, ipak će “nevidljiva ruka” odraditi svoje i pokrenuti kotač potreban da suvereni narodi budu bar malo sretniji. Naše je da se pripremimo i budemo spremni za taj moment, a u cilju da sve prođe što bezbolnije i da se aktualni kvazi lijevi i kvazi desni zaustave u svojoj namjeri rasprodavanja i uništavanja nacionalnog dobra. Logicno.com

Komentari

Društvo

Predrag Mišić: Milorad je shvatio da je politička prošlost…

Published

on

Na ispade saborskog zastupnika Milorada Pupovca u Saboru u srijedu reagirao je vukovarski branitelj i član HKS-a Predrag Mišić Peđa, postom naslovljenim – BEZ PRESEDANA

Jedini zaključak koji mogu donijeti je da je gospodin Milorad shvatio da je politička prošlost i da više nema kredibilitet predstavljati srpsku nacionalnu manjinu – Piše Mišić.

Vi, gospodine Pupovac, nikada niste htjeli graditi suživot i sad vam je došao kraj.

U Hrvatskom saboru, ne pamtim  takvu drskost, prostačenje i vrijeđanje samo zato što netko misli drugačije.
Nazivati nekoga citiram “pede*činom” i huljom i od tebe je Milorade previše. Što je sljedeći korak? Batinanje

Koristeći sabornicu da bi liječio svoje frustracije, uvidjevši da gubi tlo pod nogama, kao ranjena zvijer obrušio se na sve koji razmišljaju drugačije.
Opet koristiš srpsku manjinu kao živi štit.

Gubiš Milorade, pogledaj koliko si glasova dobio.

Ti si prošlost

A od predsjednika sabora tražim najoštriju osudu i sankcije. Gospodine premijeru Plenkoviću, hoćete li i ovo okarakterizirati kao slobodu govora ili govor mržnje što svakom normalnom je.

A da, umalo da zaboravim, sve što ste nabrojali i vama istom mjerom, napisao je vukovarski branitelj Predrag Peđa Mišić

Komentari

Continue Reading

Društvo

RUŠE LI SRBI RVL!? BUKIĆ IM ODGOVORIO: “Ligi je kraj ako ne želite igrati u Dalmaciji!”

Published

on

Pitanje je, odgovara li srbskom VS-u uopće nastavak igranja u Regionalnoj vaterpolskoj ligi, pa sad ovo koriste da se elegantno izvuku iz nje…

“Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL ” – rekao je dopresjednik i direktor HVS-a Perica Bukić.

Na ultimatum iz Beograda u kojem srbijanski klubovi ne žele igraju u Splitu ni 200 kometara od Splita (a to znači praktično, u cijeloj Dalmaciji) priopćenjem se oglasio Hrvatski vaterpolo savez.

“Slijedom sastanka čelništva Vaterpolskog saveza Srbije održanog 13. veljače 2019. sa vodećim ljudima srpskih klubova koji se natječu u Regionalnoj vaterpolskoj ligi (RVL), Hrvatski vaterpolski savez izražava iskreno žaljenje donešenom odlukom svojih sportskih kolega iz Beograda.

Donešen zahtjev i zaključak Vaterpolskog saveza Srbije i tamošnjih klubova nažalost u praksi nije provediv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolske lige. Duboko vjerujemo da se rješavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebice nakon službenog uručenog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se jamči sigurnost svim budućim sudionicima vaterpolskih nadmetanja, a koje je upućeno Povjerenstvu za natjecanje.

Hrvatskom vaterpolskom savezu, a uvjeren sam i hrvatskim klubovima potpuno je neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice naših čak 7 klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima.

Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VS Srbije. 

Kada bih karikirao, da bi udovoljili njihovim zahtjevima morali bi sagraditi olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita.

Stoga se odluka VS Srbije o neigranju u Dalmaciji može iščitati nažalost jedino kao njihovo odustajanje od RVL.

Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL, a prije svega s HVS-om kao direktno uključenim.

Vezano uz sve navedeno, ako su klubovi iz Srbije spremni odigrati završnicu ovosezonske RVL kako je to propozicijama i predviđeno, mi u Hrvatskoj ćemo takav stav podržati. 

Ako Vaterpolski savez Srbije uistinu ustraje s namjerom da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem format više neće egzistirati. 

Regionalna vaterpolska liga je podsjećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svjetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti.

Hrvatski vaterpolski savez će u najkraćem roku poslati svoj stav Vaterpolskom savezu Srbije na koji ćemo čekati službeno očitovanje.

Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a

Očito Srbi imaju neke druge razloge, pa su ovaj incident iskoristili da možda potiho napuse Ligu – čuje se u kuloarima…

foto: screenshot

Komentari

Continue Reading

Društvo

Žuti prsluci zbog cenzure napuštaju Facebook i odlaze na ruski VK

Published

on

Susret Macron – Zuckerberg – je li dogovorena suradnja (protiv žutih prsluka?) – Izvor: Twitter

KAKO FRANCUSKA VLADA ‘SURAĐUJE’ S FACEBOOKOM Bježeći od cenzure na Facebooku, Žuti prsluci “sele” malo pomalo na rusku društvenu mrežu VKontakte. Sputnik je razgovarao s organizatorom društvenih grupa kako bi razjasnio novonastali fenomen.

Odnedavno na ruskoj društvenoj mreži VKontakte (VK), jedna grupa Žutih prsluka broji više od tisuću članova. Najveća grupa Žutih prsluka koju zovu Info Blokada Žuti prsluci već ima više od 2.500 članova. Baš kao i na Facebooku, ove stranice sadrže informacije o blokadama, kao i video zapise i slike snimljene tijekom prosvjeda u francuskim gradovima. Većina publikacija je na francuskom jeziku.

Nakon što je otkriven ovaj fenomen, na pitanje zašto se sve više žutih prsluka mobilizira na VK, odgovor je bio jasan: “Želimo biti anonimni zbog “ogromne cenzure” na Facebooku. Mnogi prosvjednici preferiraju rusku alternativu”.

“Facebook je služio za komunikaciju na početku pokreta i za mnoge Žute prsluke je i dalje glavni komunikativni kanal. Međutim, postoji velika cenzura čim krenemo komunicirati između grupa kako bismo se okupili“, tvrdi sugovornik Sputnika.

Kaže da se osobno suočio s “velikom cenzurom”. Kontinuirano mu je zabranjen pristup grupama Facebooka i po nekoliko dana. Na kraju je bio potpuno blokiran pod izgovorom da “robot detektira anomalije”.

“Ponovno sam otvorio još jedan račun, još uvijek na Facebooku […] i ponovno oformio grupu s više od 1.500 članova, ali sam iznova bio žrtva cenzure. Slike su izbrisane bez ikakvog razloga, jer nikoga nisu vrijeđale. Na kraju je pristup računu blokiran”, ogorčeno objašnjava sugovornik.

Nakon svega, odlučio ja otvoriti grupu na ruskoj mreži VK, koju uzima za mjesto slobode gdje je moguće organizirati se bez cenzure.

Žuti prsluci na VK mreži

Upitan o tvrdnjama francuske vlade koja optužuje ruske medije, uključujući i Sputnika, za uplitanje u francuske unutarnje poslove, ovaj žuti prsluk napominje da su te izjave “bez osnova”.

“Vlada je toliko očajna da će optužiti mog psa da ohrabruje žute prsluke. Da, oni mogu reći da Rusija stoji iza svega, ali mi znamo da to nije istina”, završava žuti prsluk.

Također je podsjetio da je u svibnju prošle godine Emmanuel Macron upoznao Marka Zuckerberga. Prema Sputnikovom sugovorniku, “vjerojatno je” postignut određeni “sporazum između njih”.

Podsjetimo, nekoliko mjeseci nakon ovog sastanka, francuski predsjednik najavio je nadolazeće partnerstvo između vlade i Facebooka. Društvena mreža pristala je otvoriti svoja vrata za “četiri do pet stručnjaka” koje je imenovala francuska vlada kako bi im pokazali kako se moderiraju komentari.

Kontaktiran od strane BFM TV-a, Facebook je uvjerio da “nije dobio zahtjev od francuske vlade za suzbijanje sadržaja vezanog uz događaje”.

Ipak, mnogi žuti prsluci okrivljuju platformu koju je osnovao Mark Zuckerberg da djeluje protiv njih. Primjerice, nakon izmjena sredinom siječnja na Facebooku, “Službeni žuti brojač članova” smanjio se za gotovo milijun članova. Brojač je umjesto 2,8 milijuna pokazao 1,8 milijuna članova.

Izvor: SputnikNews

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno