Connect with us

Društvo

KAZALIŠNA HUB: Ubojstvo Stjepana Radića naručile su banke

Published

on

KREDITI SU NOVO ORUŽJE GENOCIDA  Nije HSS pobjeđivao u srpskim selima sa šahovnicom i brigom za hrvatsko selo, nego sa ukidanjem dugova. Ne samo da je potrebna revizija privatizacije i pretvorbe, nego i potpuno preslagivanje naše povijesti i naše stvarnosti.

Saskia Sassen upozorava na opasnost od modernih banaka. Krediti su novo oružje genocida.

Pozivanje na zajedništvo u skladu je s izvanstranačkom dužnošću predsjednice Hrvatske, ali mi nekako nije leglo. Vuče mi na napuhavanje državne administracije, poput glavnica kredita s valutnom klauzulom u švicarskom franku. Hrvatsku danas rastura podjela na bazi privatizacijske pljačke i korupcije, koja je mnoge nesretnike odvela u dužničko ropstvo. Nema te sile koja će natjerati bankare da formiraju bilo kakvu zadrugu sa svojim klijentima.

Okrugli stol UF 

Udruga Franak izvijestila je u utorak saborski Odbor za financije i državni proračun o svojim nastojanjima da se krediti s valutnom klauzulom u švicarskom franku konvertiraju u kunske. U zagrebačkom Europskom domu o tome je upriličena polemika. Presuda Radovana Dobronića izdržala je test vremena, potvrđujući se kao temeljito argumentirana. Izbjegavajući očitovanje glede valutne klauzule, Visoki trgovački sud zapravo je neodgovorno prebacio lopticu na Vrhovni sud. Znanstvenici i ostali sudionici polemike potvrdili su činjenicu da banke klijentima nisu isplatile kredite u švicarskom franku, i da su kroz instrument povećanja kreditne sposobnosti klijenta nametnule klauzulu u švicarskom franku, iako su znale da je na povijesno niskoj razini i da može samo rasti.

Ekonomski analitičar Niko Delić predložio je konverziju svih kredita s valutnom klauzulom po tečaju na dan odobrenja kredita, izračun preplaćenog iznosa (zbog porasta tečaja), izračun nove glavnice i umanjenje mjesečne rate. Njegova je preporuka da banke očekivane prihode nadomjeste kroz dokapitalizaciju, tako što bi HNB otkupio obveznice s niskom kamatnom stopom (recimo 1 posto godišnje), koje mogu izdati RH, HBOR ili naš “suvereni fond” u inozemstvu. Nijemci su proveli sličan postupak.

Ponovno je analizirano pet poznatih opcija HNB-a. Prva o zamrzavanju otplatnog tečaja na 6,39 kuna je zapravo već aplicirana mjera Vlade. Druga opcija bavi se smanjenjem kamate, u smislu da rata naraste, a napuhana glavnica ostaje. Prelazi u suludu treću opciju: balon odgođenih potraživanja. Četvrta opcija, verzija A, predstavlja konverziju svih stambenih kredita s valutnom klauzulom u takozvane kunske (po isplati su svi bili kunski), sve po tržišnom tečaju. Iako bi to bila katastrofa za dužnike banaka, HNB baca dimnu zavjesu ukazivanjem na problem devizne pričuve, iako svi znamo da kredita u švicarskom franku realno nije bilo. Verzija B predstavlja konverziju valutne klauzule u eursku po tržišnom tečaju. Peta opcija jesu (neprimjenjive) porezne olakšice, a HNB tu spominje i najam nekretnine iscrpljenom klijentu, kao simbolički izraz doživotnog ropstva.

HNB nije baš toliko bez pameti, nego priprema teren za beskrupuloznu ponudu takozvane Hrvatske udruge banaka. Vjerovali ili ne, informatički HUB poziva na socijalnu pravdu! Klijente banaka dijeli u tri razreda – one koji su se zadužili do milijun kuna i one koji su se zadužili do dva milijuna kuna, sve po očekivanom tečaju švicarca od 10 kuna, na kraju godine. Najbolje platiše žele razapeti na planini Kavkaz, gdje bi im kao bankarski lešinari kljucali jetru – pao je prijedlog da se takvima ukine ograničenje kamate na 3,23 posto! Da pojasnim: država bi svojim interventnim mjerama pomogla loše platiše, odnosno očistila portfelje banaka, pravih klijenta HUB-a, i dalje ide guljačina preživjelih po tržišnom tečaju. Kao da je država preuzela obvezu da stranim poslovnim bankama povećava dobit.

Informatički HUB svoje ciljeve dostiže kroz setup opcije. Sporije socijalne slotove 1 i 2 milijuna kuna svodi na 100 i 200 tisuća franaka, pa se promijeni takt na sabirnici, i to postaje 50 i 100 tisuća eura, dok istodobno frekvencija procesora diže zaduženje s 200 tisuća franaka na 300 tisuća eura. Genijalno! HUB ne može dobro živjeti bez bogatih banaka! Za dužnike do milijun kuna HUB predlaže model najamnine stan preuzima nova nekretninska agencija ili APN, a banka se tako rješava smeća – loših kredita i prljavog posla. Konverziju valutne klauzule HUB razmatra za oba prva razreda, uz balon za razlike, one i onako kako ih vide banke,  uz kamatu na balon kako je žele banke. Kazalište HUB pronašlo je još jedan genijalan način: vaš visok stambeni kredit razdvoji se na dva niža ljepše se vidi.

Gdje su nama pametne ustaše i pametni četnici? 

U sjeni inauguracije predsjednice Kolinde Grabar Kitarović prošlo je gostovanje sociološkog para Saskije Sassen i Richarda Senetta, u programu Kazališnog teatra HNK. Richard Senett razvio je svoju sociološku analizu urbanog života i problema individualnosti u modernom svijetu, uglavnom pod utjecajem Hannah Arendt, o kojoj sam pisao u 7Dnevno od 20. prosinca 2013. Senettovo proročko djelo je “Pad javnog čovjeka” iz 1977. u kojemu prikazuje sumornu povijest javne kulture i javnog prostora. Kod nas smo nedavno imali neotesan napad brzo i površno uzgojenog “privatnog proizvoda” na dokazane znanstvenike. Ništa nije onako kako se čini, pa u pozitivne crte biografije Hannah Arendt ubrajamo njenu bliskost s Martinom Heideggerom, koji se gotovo bez ostatka priklonio njemačkom nacizmu. Arendt je pratila suđenje Adolfu Eichmanu u Jeruzalemu i o tome 1964. objavila knjigu “Izvješće o banalnosti zla”.

A dobra žena Saskia Sassen odrasla je u Argentini, uz Adolfa Eichmana. Njen otac Willem bio je etablirani nacist, ali se Saskia ipak razvila u glas slobode protiv svakog porobljavanja. Globalizaciju vidi kao duboko ekonomsko restrukturiranje. Indentificirala je fenomen globalnog sela/grada, i o tome 1991. objavila knjigu. Sassen nalazi da je današnja društvena formacija neodrživa zbog velike nejednakosti. Masovni zločini dolaze iz sustava financija! Tradicionalno bankarstvo (ono manje opasno, iz vremena Stjepana Radića) prodavalo je ono što je imalo: novac, i za to ubiralo kamatu. Današnje bankarstvo prodaje ono što nema i to je pogubno za sve. Najbolji primjer je valutna klauzula za Hrvate, Srbe, Poljake i još neke niže nacije, koja poprima argumentaciju i posljedice nacizma. Uništeni klijenti banaka proglašeni su špekulantima. Financijsko tržište postalo je destruktivan sustav, ponovila je Sassen u intervjuu Biseri Fabrio. Političari ne žele učiniti napor da upoznaju financije.

 

Kao i u Hrvatskoj, u SAD-u je potrošačko gospodarstvo u rukama pet velikih banaka. Imamo pobunu Banke splitsko-dalmatinske protiv “domaćih” banaka koje su kroz kredite s valutnom klauzulom praktično protuustavno pojačale svoje tržišne udjele. Ako su u toj otimačini zakonski podržane, to znači da trebaju kazneno odgovarati i umiješane strukture. Saskia Sassen priznaje formacijsku potrebu za bankama, ali samo uz strogu regulativu. Kako su zanemarile naše gospodarstvo i naše nacionalne interese, glavne banke u Hrvatskoj zaista su suvišne ako plaće države i javnih poduzeća usmjerimo preko HPB-a i banaka poput BSD-a, bahate banke u Hrvatskoj mogu staviti ključ u bravu. Kod nas imamo fenomen da nekakva udruga 8 tuženih banaka nastupa kao udruga svih banaka u Hrvatskoj.

Početnu ideju EU kao zone mira i pozitivnog utjecaja na okruženje i svijet, korporacije su jednostavno odbacile u korist korporativne zone. Europski supermarketi i trgovački lanci jednostavno su uništili naš srednji sloj, koji se trebao širiti, kao zdrava gospodarstvena i investicijska baza, koja se rado upušta u konkurentnu proizvodnju i poslove koji donose dobit. Nestali su kvartovski dućani i zanatske radnje, pa smo bili prisiljeni kupovati automobile na kredit, uz valutnu klauzulu, za potrebe tjedne kupnje u nekom velikom supermarketu izvan grada. Nametnut je način života koji bankama i stranim korporacijama donosi poslove i dobit. Sassen zagovara suprotstavljanje korporacijama, odbacivanje koncesija i franšiza, uz povratak dućana i kafeterija iz supermarketa u gradove i sela, pa će se tako u našim naseljima obnoviti srednji sloj. Kada slušam Saskiju Sassen, kao da je Stjepan Radić ustao iz groba.

Banke su slomile prvu Jugoslaviju 

Atentat na Stjepana Radića i ostale hrvatske zastupnike u beogradskom parlamentu bio je nesreća na svjetskoj razini. Direktno je generiran Ustaški pokret, a isti izvor zla može se pohvaliti širenjem četničke topologije još u prvoj Jugoslaviji. Obično kažemo da je kralj Aleksandar Karađorđević iskoristio velikosrpsko ludilo Crne ruke i uveo diktaturu, ali je stvarnost bila daleko kompleksnija. Primjerice, bankama nije pasao HSS sa svojim programom oprosta dugova. Upravo takav HSS počeo je pobjeđivati i u srpskim selima. Ti su odnosi slabo vidljivi iz današnje perspektive, jer je već sljedeće godine uslijedila velika svjetska depresija, koja je uzdrmala i banke. Kralj je zabavljao raju, a diktatura je ponovno koncentrirala moć u bankama: Privilegovana agrarna banka, Hipotekarna banka i slične. Sukladno svemu, organizatori ubojstva kralja Aleksandra 1934. bili su strani bankari, nezadovoljni zatvaranjem jugoslavenskog financijskog tržišta.

Za neke pojmove trebamo zabraniti kategorizacije hrvatsko, srpsko i/ili jugoslavensko. Kako se neka udruga stranih poslovnih banaka može nazvati hrvatskom? Gostujući na HRT4 nadnevka 13. veljače, Zoran Bohaček iz takozvane Hrvatske udruge banaka dao je izjavu da je zanemariv rast rate sa 12 na 14 tisuća. Ta bahatost ostala je bez valjanog odgovora, kao da Bohaček nastupa u kazališnim predstavama, pa ima pravo glumiti negativca. Richard Senett je u HNK ukazao na potrebu za novim kazališnim izrazima. Glumatanje hubovaca spašava čelnike optuženih banaka od pojavljivanja u Javnosti. Kao, dužnici su digli kredite od Bohačeka. Koliko pamtim, udruge Franak i Potrošač pokrenule su tužbe u svezi kredita s valutnom klauzulom u švicarskom franku protiv konkretnih banaka.

Bohaček nesretnike koji su opterećeni valutnom klauzulom u švicarskom franku naziva glasnom manjinom. Jer onih s valutnom klauzulom u euru ima više! Nekako bi trebalo zabrani ti bilo kome i bilo čijim i bilo kakvim udrugama da provociraju tuđe klijente i Javnost. To je preraslo u mentalno nasilje. Neka Zoran Bohaček pomaže bankarima, ako bankari ne mogu shvatiti ono što je očigledno polupismenom informatičaru, ali u svezi slučaja Franak trebaju se oglasiti banke direktno, jer su direktno tužene. Ne trebamo nikakav društveni konsenzus koji obuhvaća nekakav HUB, nego konsenzus tuženih banaka, klijenata koji su banke tužili, odnosno udruga koje su u tome posredovale: Franak i Potrošač, HNB-a, sudstva (Dobronićeva presuda) i Vlade RH. Zašto se cijelo vrijeme Zoran Bohaček i Željko Ivanković ubacuju u taj odnos? To je neprihvatljivo ometanje komunikacije.

Tvrtko Dolić

Komentari

Društvo

Jan Ivanjek: Nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti

Published

on

Natječaj za nabavu borbenih zrakoplova poništen je, još se ne zna kako dalje. Hoće li se krenuti u novi natječaj ili možda u izravnu pogodbu? Kako stvari stoje, prepuštanje nekoj drugoj državi da nam uz naplatu čuva nebo ne dolazi u obzir.

Izgubljeno vrijeme u pregovorima s Izraelcima ne može se vratiti, a, čini se, ni naplatiti.

U međuvremenu ionako vremešni hrvatski MiG-ovi još su ostarjeli – bliži im se konačno prizemljenje. Koliko će Vladi trebati da pronađe nov model nabave zrakoplova, koliko da zaključi posao, kad bi prvi mogao poletjeti iznad Hrvatske?

Gosti „Teme dana“ su bili bivši zapovjednik Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva general Josip Štimac te vojni analitičar Jan Ivanjek.

Nastupio je svojevrsni obrat u razmišljanju ministra obrane, kakvih i koliko borbenih zrakoplova Hrvatskoj treba. Ministar je rekao kao je za njega najbolja platforma F-16, da budu novi avioni i da ih ima manje.

– Stručna studija koja je napravljena ne ide ispod 12 aviona, rekao je Štimac.

Ivanjek je rekao kako nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti. S obzirom da nije prošlo da uzmemo najmoćnije rabljene avione, donesena je odluka da nabavimo nove borbene avione.
– Dugoročno se mora doći do brojke od 12 aviona, naglašava Ivanjek.

– Naši postojeći migovi mogu letjeti do 2024. godine i ako do tada ne ugovorimo kupnju zrakoplova, to bi bio veliki problem zato što bi se ljudski potencijal, koji je i tako u osipanju, počeo još više osipati, ističe Ivanjek.

Štimac je rekao kako bi nam Amerikanci mogli ponuditi Block 50/52 što bi nas moglo zadovoljiti. Takav tip aviona imaju i Poljaci.

Ivanjek smatra da bi nas osnovni paket aviona mogao koštati milijardu dolara i to bi nam olakšalo iduću seriju nabave (HRT)

Komentari

Continue Reading

Društvo

Robert Valdec o lobistima /narikačama u svezi (ne)kupnje F-16 koju moraju pročitati svi, posebno u MORH-u

Published

on

Propala, je izgleda, nabavka F 16 Barak višenamjenskih lovaca opremljenih onako kako su ponuđeni na natječaju. Ovo pišem jer imam što reći o HRZ i nabavci zrakoplova – piše Valdec na svom fb profilu.

Zanimljivo je da sada nad propalim poslom najviše nariču oni koji su do jučer F-16 Barak nazivali ‘starim kantama’, ‘otpadom’ i sl.

Dobar dio njih (govorim o ‘velikim stručnjacima’) nariče po inerciji, samo zato jer su ‘popušili’ čaščenje od SAAB-a za koji su gorljivo navijali, a koje im je obećano ako se HRZ opremi Gripenima. Šveđani su ih tijekom tendera vodali kao medvjede po Švedskoj, trpali im u torbe mobitele, laptope, kemijske, rokovnike, vodali ih po večerama…, a oni, ‘stručno’, objašnjavali Hrvatima kako je Gripen daleko najbolja opcija. Jer, ‘novo je novo’.

Oni vještiji su, umjesto mobitela, rokovnika i kemijskih olovki, na račune dobili i nešto konkretnije – neću o imenima, dovoljno je proguglati najstrastvenije ‘Gripenovce’. Među njima ima novinara, ‘vojnih analitičara’, umirovljenih pilota, političara…

I o tom sam tenderu davno pisao. Između onog što su nam odredili da ‘smijemo’ kupiti, F 16 Barak je, po meni, bio najbolja opcija. Na stranu što se za isti iznos može kupiti eskadrila, realno, boljih višenamjenskih lovaca. Ako ne boljih, a onda ne lošijih, no osjetno jeftinijih, pod boljim uvjetima.

Ali, opremanje ratnog (a i civilnog) zrakoplovstva je ionako više politička odluka. Otprilike slična onoj kada je, danas u terminalnoj fazi, Croatia Airlines, umjesto Boing-a odabrala Airbus. I tu su se provizijama napunili offshore računi, sagradili dvorci u okolici Zagreba, no to je neka druga priča.

I u njoj su obje opcije između kojih smo mogli birati bile podjednako kvalitetne (financijski, Boing je nešto jeftiniji), dakle osim toga koji će Tuđmanov savjetnički lobi ubrati proviziju, odabir je signalizirao i političku naklonjenost (EU – SAD).

No vojne nabavke su ipak nešto posve drugo. U jednom razdoblju novinarske karijere bavio sam se, između ostalog, i naoružanjem i vojnom opremom, nabavkama, međunarodnom trgovinom, tržištem oružja i vojne opreme i to crnim i bijelim, obišao dosta međunarodnih sajmova naoružanja i vojne opreme širom svijeta, ponešto tvornica (po svijetu), razgovarao i s trgovcima i s kupcima i s korisnicima. Pa si utvaram da ponešto o tome i znam.

Ako ostavimo po strani politiku pa čak i cijenu i uvjete (npr. održavanje, obuka, rezervni dijelovi, eventualne modernizacije, nadogradnje), najznačajnija stvar pri odluci o odabiru određenog ‘proizvoda’ (nebitno radi li se o jurišnoj pušci, streljivu, zrakoplovu, tenku ili oklopnom vozilu…) su reference.

Dakle, je li se (kada, gdje, kako, u kojim uvjetima i kojem obujmu, koliko efikasno itd.) određeni proizvod dokazao u operativnoj upotrebi i koje su oružane sile već njime opremljene, kakva su im iskustva itd. Jedan od najslikovitijih primjera je jurišna puška AK 47 (i njene inačice) koja je odavno planetarni brend. Postao je to i pištolj Glock, izraelski UZI…

Složeniji sustavi poput zrakoplova, protuzračnih borbenih sustava, raketnih, radarskih i sličnih sofisticiranih sustava druga su priča, no činjenica da je neko oružje, oruđe ili sustav dokazan u operativnoj upotrebi tu je najvažniji. Mislim da ne treba elaborirati zašto je tome tako, dovoljno je napomenuti kako za tako delikatnu namjenu poput oružanog sukoba, nitko pametan neće kupiti ‘mačka u vreći’ bez obzira na to koliko ta vreća bila lijepa i bez obzira na to koliko prodavač te vreće slatkorječivo i uvjerljivo hvalio svoju robu.

I za takve ‘mačke u vreći’ postoje brojni primjeri – jedan od ne tako davnih bio je i naš tender za nabavku borbenih oklopnih vozila. U finalu ostala su dva ponuđača: finska ‘Patria’ i austrijski (zapravo američki) ‘Pandur’. Rezultate znamo – na tenderu je pobijedila Patria. S pravom.

Naime, Patria je već bila u naoružanju nekoliko svjetskih oružanih snaga, u operativnoj upotrebi (tu je bio i offset program, a još se vuku i repovi korupcijskih afera) .

No ‘Pandur2’, tada zapravo, nije postojao – bila je riječ o prototipu čiji ga je proizvođač gurao HV-u kako bi si počeo sastavljati referentnu listu. No unatoč tome, naši su ‘stručnjaci’ po medijima ispisivali hvalospjeve, svako malo putujući u Austriju po ‘rokovnike i penkale’, vješto prešućujući činjenice.

Poput one da je tijekom jedne demonstracije na jednom austrijskom poligonu, kojoj su nazočili i hrvatski novinari (znam i poimence koji), došlo do incidenta – nezgode, u kojem su ozbiljno ranjeni austrijski vojnici (loše rješenje strojnice na kupoli – povratne eksplozije ozlijedile su posadu). O tome, naravno, nije bilo riječi u medijima. Jebi ga, rokovnici su ipak bili u kožnom uvezu. A i nova Motorola Rizr Z8 je bila baš sexy.

Tako nismo mogli u našim medijima, čiji su novinari, ‘investigativno’ analizirali Gripen na licu mjesta – u Švedskoj, u organizaciji proizvođača/prodavača, pročitati o korupcijskim aferama koje još uvijek drmaju i Brazil i Tajland, i Češku i Južnoafričku republiku (nakon tendera na kojem je Gripen pobijedio).

Nije nigdje bilo niti riječi o Gripenima koji su se srušili, incidentima, a još manje o tome da je jedino ‘vatreno krštenje’ taj zrakoplov imao za vrijeme uvođenja ‘demokracije i ljudskih prava’ u Libiju, gdje je uspješno uništio nekoliko meta – par beduinskih šatora i jednu karavanu na devama.

Da se vratimo našim nesuđenim F 16 Barak.

Prvo, hrvatska strana koja je raspisala tender i odlučila spizditi naših pola milijarde dolara, trebala se na vrijeme informirati – no VOA, MVP i slične organizacije su zacijelo imale drugog, pametnijeg posla.

Drugo, ako ništa, bar je nekom, nadam se, došlo iz dupeta u glavu koliko je našim ‘strateškim partnerima’ zapravo stalo do nas.

I treće – da netko na vlasti ima muda pa da kaže kako ćemo, kad već ne možemo kupiti F 16 Barak, tražiti i ponude za, recimo, KAI T-50 Golden Eagle, PAC JF-17 Thunder/CAC FC-1 Xiaolong, Su-35, Su-30MKK…

Mnijem da bi, u tom slučaju, naši ‘strateški partneri’ ekspresno promijenili odluku i isporučili nam odmah eskadrilu F 16 Barak-a sa svim nadogradnjama, uz akcijski popust. Još bi dobili i komplet kuhinjskih noževa na poklon.

Robert Valdec Foto: fb/Valdec

Komentari

Continue Reading

Društvo

PUTIN OBJAVIO OTVORENI RAT ILUMINATIMA: Ako Soros ikad uđe u Rusiju, nikad više iz nje neće izaći!

Published

on

Rusija je izdala službeno priopćenje da je George Soros tražen “živ ili mrtav”, navodeći da su i on i njegova organizacija “prijetnja za rusku nacionalnu sigurnost.”

Sorošu je zabranjen ulazak u Rusiju još od prošle godine, kada se saznalo da je on pomogao uništenje ruske ekonomije u ranim ’90 -im, izvještava Veteranstoday.com, a prenosi Webtribune.

Još prije šest godina objavljeno je:

“Prva stvar koju trebate znati o “Goldman Sachs” je da je to najmoćnija investicijska banka na svijetu, da je svuda, da je to veliki vampir koji sisa lice čovječanstva i nemilosrdno dosipa svoj lijevak krvi koji miriše na novac.”

“U stvari, povijest nedavne financijske krize potpisana je od strane ove banke i njenih pitomaca.”

Soros je kao ova banka. Fil Butler kaže: “George Soros je zamijesio svaku političku pitu koja postoji. Ako postoji kriza na svijetu, sigurna je oklada da on ima udjela u tome. “

Može se reći da su Soros i Goldman Sachs ideološki pripadnici istog bratstva. Njihova strategija je malo drugačija, ali je krajnji rezultat uništenje života putem ekonomskog sustava (bilo da je u pitanju kapitalizam ili socijalizam) i politička manipulacija.

Soros misli da je nepobjediv. Misli da može kretati u politici cijele planete u nekoliko treptaja oka i da nitko ne može mu kaže da prestane. On je tvorac financijske alkemije. Smatra da može ubiti političku stabilnost Europe i Amerike bez izazova.

Soros je star, ali nije zastario. Njegova organizacija je nedavno razotkrivena u obavljanju tajnih operacija osmišljenih da destabiliziraju Rusiju. Povodom toga zanimljiv je citat procurio iz dosjea “Soros fondacije”:

“Naš interes je da se uključimo u aktivnosti ruskih pokreta koji se bore protiv tradicionalnih vrijednosti. Ali imenovanje naše strane je problematično: mi smo u poslu kanaliziranja novca u drugim zemljama u političke svrhe. “

Sada se vidi pravo lice Soroša. Sve te priče o pomaganju sirijskim izbjeglicama, o spašavanju Ukrajine, o “građanskim pravima” i uvođenju “demokracije” u Rusiju su samo dimna zavjesa.

Prema Butleru, sve je to infekcija Soroša. Soros želi uništiti rusku tradicionalnu obitelj. On želi da Rusija bude kao zoološki vrt, a “demokracija” je termin kojim obmanjuje mase.

Soros je u veljači 2015.godine napisao da je “Putin veća prijetnja postojanju Europe od ISIS-a” i takvim izjavama je samo otpočeo svoj đavolji plan.

“Čelnici SAD-a i EU griješe kad misle da je Rusija potencijalni saveznik u borbi protiv islamske države. Dokazi ih osporavaju. Putinov cilj poticanje razgradnje EU, a najbolji način da to postigne je da poplavi Europu sirijskim izbjeglicama. “

“Ruski avioni su bombardirali civilno stanovništvo u južnoj Siriji i natjerali ih da pobjegnu u Jordan i Libanon. Sada je u pustinji 20 tisuća sirijskih izbjeglica koje čekaju prijam u Jordan. “

A dokazi ovakvih tvrdnji? Pa, dokazi su u samom Sorošu. Ono što on kaže je dovoljno. Nema potrebe za istragama. Soros je alfa i omega, početak i kraj. I ako dokazi slučajno ukazuju na nešto drugačije onda moraju biti odbijeni. Ako se Rusija zaista bori protiv terorista onda je takva informacija ipak lažna jer se Soros sa njom ne slaže.

Soros ne shvaća da je ranjiviji nego ikada ranije jer se ne ponaša praktično. Teži da dopuni ideološke dogme i zanemaruje istinu.

Vjerojatno je istina da je Soros protiv izraelskog režima, ali ono što on daje to s druge strane uzima.

Svidjelo se to njemu ili ne, Soros neizravno podupire izraelske zločine time što podržava organizacije za rušenje Asada. Ako zaista želi učiniti nešto dobro onda bi se trudio da stvari popravi a ne da podržava zločinačke ideologije koje vode uništavanju.

Soros je agent novog svjetskog poretka.

Rusiji je očito bilo dosta ovog čovjeka i na kraju su mu zabranili pristup državi. Soroša i njegovu subverzivnu organizaciju označili su kao “prijetnju nacionalnoj sigurnosti.”

“Soroš je špekulant i samoproglašeni filantrop, a njegove malverzacije oslobođene od poreza su sastavni dio ratne mašinerije” – riječi su Williama Engdahla.

On je očito u pravu. Ali Rusija je više nego spremna odstraniti Soroša. Ako se ikad Soros ohrabri ući u Rusiju, nikada više iz nje neće izaći.

Rusija potresa same temelje novog svjetskog poretka i političkog sotonizma.

Veteranstoday.com | Webtribune.rs | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno