Connect with us

Društvo

Kardinal Parolin ove godine hitno na Bilderbergu: Zašto?

Objavljeno

- datum

Tema Bilderberga ove godine je “populizam”:   I, kako vidimo, pozvan je ove godine između ostalih nitko drugi do sekretar Vatikana, Kardinal Pietro Parolin.

Salvini, ministar unutrašnjih poslova, obećaje na Siciliji repatrijaciju pola milijuna ilegalnih migranata. Skandal za globalizam i projekt mjenjanja naličja Evrope:


Evropa, službenici globalizma koji je vode, je u šoku. Počeo se buditi istok, Slovačkom marširaju grupe Marijana Kotlebe:

braneći kršćanski identitet svoje nacije. Slično u Mađarskoj, ako ne vole Orbana, imaju partiju Jobik:


Poljska, Austrija… a sada Italija koja postaje prva zemlja na Zapadu koja dobiva vladu protivnu volji globalista – piše M.B. na blogu O dosta toga …

Pogledajmo kolika je suprotnost između Salvinijevog nastupa na Siciliji i jednog od prvih Franjinih izlazaka van Italije, na granični talijanski otok Lampedusa gdje je pozivao migrante na prelazak u Evropu:

Pope Francis blesses faithfull during his visit in Lampedusa Island, south Italy, 08 July 2013.
ANSA/CIRO FUSCO

Dođite, i postanite robovi u Libiji! Dođite, i plaćajte prostitucijom vaš prelazak preko Mediterana! Dođite, i utopite se u moru!

Postoji i ova interpretacija i posljedica de facto nerazboritog poziva. I upravo to Salvini koristi dijalektičkim skokom: “spasiti ćemo mnoge živote od ropstva i davljenja u moru”, itd.

Prema svemu tome, nova talijanska vlada je nepoželjna. Franjo, na službi Novom Poretku, odrađuje svoje: šalje Parolina na sastanak u Bildebergu. Doista, kad su Pet Zvijezda i Sjeverna Liga predložili Savonu za ministra ekonomije, bio je prema prema Pezzo Grosso upravo jedna visoka ličnost iz Vatikana koja je predložila Predsjedniku Mattarella za ne odobriti takav potez izazivajući neviđenu krizu u Italiji.

No, nadajmo se da je talijanima dovoljno pregorilo i da su u stanju vidjeti kuda naprijed. I da imaju dovoljno vjere za ne dati se povući Bergogliovim praznim porukama. Doista, talijanski ministar obitelji odgovara na pitanje “Da li Vam se sviđa Papa Franjo?”, sa: “Recimo da više volim Kardinala Burke”.

Samo im je to još falilo. I Parolin treba u Bilderberg, hitno.

Još bih volio, da se u Hrvatskoj i inače na Balkanu također dogodi nešto slično. Možda smo “najbolji na svijetu” u ovom ili onom, ali ponajbolji smo sigurno u kukanju. Zašto biti tako pesimista i ne početi preokret? Nitko sa strane ne će doći da nam pomogne. Uz Božju pomoć, moguće je.

Komentari

Društvo

Preminula Aretha Franklin. Poslušajte neke od njezinih najljepših pjesama

Objavljeno

- datum

Aretha je bila jedna od najnagrađivanijih pjevačica u glazbenoj povijesti, a osvojila je čak 18 Grammyja, uključujući jedan za životno postignuće…

Jučer je u 77. godini života, nakon duge i teške borbe s rakom gušterače, preminula američka pjevačica kraljica soula Aretha Franklin. Aretha je jedna od najnagrađivanijih pjevačica u glazbenoj povijesti; osvojila je čak 18 Grammyja, koji je najveća godišnja glazbena nagrada koju svake godine dodjeljuje američka Akademija za diskografsku umjetnost i znanost.

Ostvarila je reputaciju najuglednije gospel, soul i R&B umjetnice i dobila svoju zvijezdu na holivudskoj stazi slavnih. Njezin je glas čak proglašen ‘prirodnim dobrom’ (natural resource) države Michigan.

Aretha je kći poznatog baptističkog propovjednika Clarence LaVaughn Franklin. Od njezine rane dobi glazbi su je poučavale zvijezde gospela kao što su Mahalia Jackson i Clara Ward.

Za glazbenicom tuguje njezina obitelj i obožavatelji diljem svijeta. Pokoj vječni daruj joj, Gospodine.   U nastavku možete poslušati neke od njezinih najljepših pjesama:

Vedrana Prka; Book.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

(VIDEO) Prava istina o društvenim mrežama: Ovaj video će vam otvoriti oči!

Objavljeno

- datum

Ovaj video pokazuje istinski prikaz društvenih mreža kao i način na koji oni utječu na naše živote i na živote mlađih generacija.

Danas je vrlo lako potpasti pod utjecaj svijeta tehnologije i društvenih medija. Ponekad smo toliko koncentrirani na ekrane ispred sebe da prestanemo primjećivati svijet oko nas.

Na primjer, jeste li ikada bili u restoranu i pogledali malo uokolo da biste opazili skupinu prijatelja u kojoj svatko drži mobitel u ruci? To je danas vrlo uobičajen prizor.

Netko bi pomislio da će nas društvene mreže učiniti društvenijima, no čini se da oni na nas imaju drugačiji efekt. Previše smo skoncentrirani na svoje ekrane tako da ignoriramo odnose koji se odvijaju ispred nas. Ovaj video pokazuje istinski prikaz društvenih mreža kao i način na koji oni utječu na naše živote i na živote mlađih generacija.

Ljudi će danas bez ikakvih problema davati svoje informacije i objavljivati ih na internetu gdje će pisati različite osobne stvari. Ipak, kada dođe do interakcije ”licem u lice”, komunikacija staje. Čini se kako je ovo u suprotnosti sa svime onime što društvene mreže promiču.

Ipak, s porastom broja pametnih telefona i činjenicom da djeca danas u sve ranijoj dobi imaju pristup mobitelima, postoji opravdan strah da će se ovaj trend samo nastavljati.

Ovo je snažna izjava koja će vas navesti na to da na trenutak odložite svoj pametni telefon i da uživate u jednostavnim stvarima koje nam je Bog dao. Tako nam je drago što se ova poruka počela širiti. Idući puta kada budete bili ”na mreži” sjetimo se svi ovoga govora i nemojmo zaboraviti na svijet oko nas.

Izvor: Novi život

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

SRBIJA PRIJETI RATOM: Mračni Vulin poručio ‘Velika Albanija’ znači rat

Objavljeno

- datum

Nema slobodne i suverene zemlje bez snažne Vojske, a naša pozicija i u pregovorima o Kosovu i Metohiji biće jača u onoj meri u kojoj bude jačala i naša Vojska, izjavio je danas ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin i naveo da se on već jasno i glasno izjasnio za razgraničenje.

“Smatram da treba zaustaviti širenje ‘velike Albanije’, najopasnije političke ideje na prostoru Balkana. ‘Velika Albanija’ znači rat, i to ne samo rat sa Srbijom i Srbima, već paljenje Crne Gore, Makedonije, možda i Grčke, a sigurno Srbije. Hoćete li da je zaustavimo ili nećete, ili da sačekamo na neki drugi vremenski raspored zvijezda i sila”, upitao je Vulin.

On je na Televiziji Hepi rekao da po pitanju razgraničenja još ništa nije dogovoreno, jer su najveće svjetske sile protiv toga, o čemu, kaže, svjedoči i izjava njemačke kancelarke Angele Merkel donosi Priznajem.hr.

“Oni hoće nezavisno i cjelovito Kosovo. Vučić se drznuo ući u borbu i i kazati im da to Kosovo nije ni nezavisno, a da ne smije biti ni cjelovito, da ne može biti tako. On ima tu hrabrost, a svi su protiv njega. Najveći broj svjetskih sila jesu protiv njega, i protiv ovakvih ideja”, naglasio je Vulin.

Kaže i da najveće svjetske sile hoće da opravdaju 1999. godinu, jer razgraničenje na KiM bi značilo da NATO agresija nije bila po pravu i pravdi i da na taj način priznaju da je ta agresija bila akt nasilja, pravnog i svakog drugog.

Prema njegovim riječima, to bi značilo da priznaju i zločine na KiM i da za njih neko mora odgovarati i biti kažnjen.

“Mi smo u jednom političkom i povijesnom trenutku kada možemo pomoći nekome tko mijenja povijest, mislim na Vučića, a možemo mu i odmoći. Svako od nas će stajati pred poviješću. Ja vjerujem da je ovo obnova srpske državnosti i zaustavljanje širenja ”velike Albanije” i zato ću činiti sve da pomognem”, zaključio je ministar Vulin. Priznajem.hr | Tanjug | HMS |Croative

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno