Connect with us

B. Karlo

KAKVO POTČINJAVANJE, NA GRANICI…: Roditelji, od afganistanca ubijene njemačke djevojke i dalje podržavaju migraciju!

Objavljeno

- datum

 ŠTO BI IM ONA REKLA …Potpuno potčinjavanje koje graniči sa debilizmom: Roditelji njemačke djevojke, koju je prije dvije godina ubio afganistanski migrant, dobivaju nagradu zato što i dalje podržavaju migraciju!

Ako mislite da je slijedeća vijest neslana šala ili možda zločesta satira, varate se. Ne, već je to istina! Gorka i prije svega nevjerojatna istina, koja je još jedan primjer za polagano, postupno samokuinuće države Njemačke i za potpunu debilizaciju njene odnarođene političke, kulturne i medijske elite.

Najprije, da podsjetim na grozni zločin, koji je počinio Merkeličin migrant iz Afganistana, Hussein K., prije 2 godine u Freiburgu. U istom ovom Freiburgu, ljevičarskom raju, u kojem su nedavno drugi migranti brutalno silovali jednu 18-godišnju djevojku.  Zločin, koji se odigrao prije 2 godine, je jedan od mnogobrojnih zločina, koji su počinili Merkeličini i Sorosevi migranti u zadnje 3 godine, ali taj je dosada bio najbrutalniji i najšokantniji.

Izvor slike: Breitbart & Facebook

Dakle, navodno 17-godišnji (u stvarnosti je stariji!?), Afganistanc Hussein K., koji je u Njemačku stigao, baš u onim nepreglednim kolonama migranata, krajem 2015. nakon što im je Merkelica otvorila vrata, u listopadu 2016. je najprije brutalno silovao 19-godišnju studenticu Mariju Ladenburger, zatim ju je davio dok se nije onesvjestila, i onda ju je bacio u rijeku Dreisam i utopio. Nakon toga se doznalo, da je Hussein K., prije nego što je došao u Njemačku, nakratko boravio u Grčkoj, gdje je več bio počinio teško kazneno djelo, gurnuvši jednu djevojku sa strme litice, koja je nakon toga zadobila teške tjelesne ozlijede. Hussein K. je osuđen na zatvorsku kaznu u Grčkoj, ali je brzo pušten i onda je stigao u Njemačku. Na sudskom procesu zbog silovanja i ubojstva Marije Ladenburger, Hussein K. je cinično izjavio: “ma to je bilo samo žensko”, dakle, za njega sve, pih, sitnica. U međuvremenu je Hussein K, osuđen na doživotni zatvor, ali u Njemačkoj, a ne u Afganistanu i tako je na neki način ipak postigao što je htio: ima trajni boravak u Njemačkoj, u kojoj su zatvori zapravo sprdnja i udobniji su nego većina domova u Afganistanu. Poznajući debilnu njemačku ljevičarsku ideologiju, ne bi čudilo, da ga nakon nekoliko godina zatvora puste, jer se eto, popravio.

Maria Ladenburger bila je kći njemačkog političara nižeg ranga, koji radi u Bruxellesu u prostorijama EU i koji se zalagao za migraciju i pomoć izbjeglicama. I ona osobno se također angažirala u pomoći izbjeglicama. Sahrana nesretne djevojke tada, prije 2 godine, obavljena je u tajnosti, izvan očiju javnosti, a na sahrani je bio i Martin Schulz iz SPD-a, bivši predsjednik EU parlamenta i također veliki zagovornik migracije, koji je inače na listi onih 200 i nešto Sorosevih plaćenika, zastupnika EU pralamenta, koje je prije 2 godine razotkrio WikiLeaks. Schulz je dobar prijatelj Marijinog oca.

“Nagrada njemačkih novina za građane” (BDZV) je nagrada koju dodjeljuje organizacija udruženja izdavačkih kuća njemačkih novina, naravno onih novina, koje pripadaju glavnim medijima, propagandističkim plaćenicima u službi Sorosa i duboke države, Zato takve u Njemačkoj nazivaju “lažjivi tisak” (Lügenpresse). Nagrada se naziva “Njemački građanin godine” i dodjeljuje se svake godine jednoj ili više osoba za “izuzetne zasluge u društvu”. Prema obrazložemju BDZV, zasluga Marijinih roditelja; Clemensa i Friederike Ladenburger, je u njihovom “držanju”, nakon brutalnog ubojstva njihove kćeri. Zato što nisu podlegli mržnji, što i dalje podržavaju migraciju i multikulturalnost i što su nakon smrti svoje kćeri, kao znak humanosti osnovali Zakladu za studente. Nagrada će im biti uručena 13. ožujka naredne godine u Berlinu

Dakle organizacija elite nagrađuje roditelje iz te elite, faktički zato što su žrtvovali svoju kći za plemenitu stvar u ratu između kultura. Tako to ironično objašnjava  neovisna novinarka Annabel Shunke.

U ranijim vremenima su se dodjeljivali ordeni roditeljima vojnika koji su pali u ratu, a sada ovdje u ovom slučaju, nagrađuju se roditelji djevojke, za žrtvu, koju je podnijela u ratu kultura. Ova nagrada roditeljima ubijene Marije Ladenburger, je faktički jedan takav orden za služenje multikulturalnoj ideologiji.   “Ideologiji, koja je postala jedna vrsta kvazi-religije, čiji razmjer perverznosti ostavlja bez riječi.” – kaže Schunke i zaključuje sarkastično: “Ako AFD uskoro naraste na 20%, zakladu Marijinih roditelja, mogu još uvijek preimenovati  i nazvati je Zaklada Hussein K.”

Branimir Karlo  foto: DPA

  • Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne moraju odražavati stavove redakcije portala Croative.net

 

Komentari

Komentari

B. Karlo

Predsjednik njemačkog parlamenta poručio Nijemcima da se pomire sa time, da se većina nelegalnih migranata neće protjerati iz Njemačke!

Objavljeno

- datum

 NJEMCI U UŽASNOJ SITUACIJI, SLIJEDI LI REVOLUCIJA!?    Predsjednik njemačkog parlamenta, Bundestaga, Wolfgang Schäuble, nedavno je faktički poručio Nijemcima, da jednostavno moraju prihvatiti masovnu nelegalnu migraciju, koju im je nametnula Merkelica u službi Sorosa i duboke države. U zadnje 3 godine Merkelica i njemačka vlada, (kojoj je do izbora u rujnu 2017. pripadao i Schäuble), dovukli su skoro 2 milijuna ilegalnih arapskih i afričkih migranata, iz svih mogućih država Sjeverne Afrike, Bliskoga i Srednjeg istoka Azije. Iako je velikom broju njih odbijen zahtjeva za azilom, dosada ih je protjerano manje od 2%.

Sada je Schäuble otvoreno rekao, da  njemački građani ostave svaku nadu, da će ti migranti ikada biti protjerani, već da naprosto prihvate činjenicu, da će ogromna većina tih 2 milijuna migranata trajno ostati u Njemačkoj. Dakle, da se faktički prihvati, gaženje zakona i kapitulacija pravne države i sustava.

U razgovoru za „Welt am Sonntag“ , prije nekoliko tjedana, Schäuble je rekao:

“Treba nam biti jasno, koliko je teško protjerati (odbijene azilante). Zato ne treba gajiti previše nade, da ćemo moći protjerati većinu tih ljudi. Radije trebamo upregnuti svu snagu, u to, da njih (azilante) integriramo u naše društvo. One koji su sada već ovdje, trebamo  svim sredstvima integrirati, kako je najbolje moguće”.

Odvratni cinizam Schäuble-a: ” Ili migranti ili incest!

Wolfgang Schäuble, je stari iskusni političar Merkeličinog socijaldemokratiziranog CDU-a. U ranijim mandatima Merkeličine vlade bio je ministar za unutrašnje poslove, pa ministar za rad, pa ministar financija. Sada je predsjednik parlamenta. On od početka podržava Merkeličinu politiku masovne migracije i poznata je njegova izjava od prije 2 godine, da Njemačka mora primati što više migranta, jer inače će njemačko stanovništvo provoditi incest. Sa tom ciničnom izjavom Schäuble je želio reći, da je Nijemaca sve manje i manje, tako da se Nijemci ubuduće neće više moći ženiti i udavati među sobom, pa zato treba veliki broj migranta iz Azije i Afrike, da se Nijemci pomiješaju sa njima. Schäuble je 2016. sudjelovao na godišnjem skupu skupine Bilderberg.

Da je navodno jako, jako teško protjerati odbijene azilante, sve je to naravno planirani igrokaz za zavaravanje javnosti. Ogromna većina tih azilanata su namjerno uništili sve osobne dokumente, prije nego što su ušli u Njemačku i dakle, svi oni koji su bez ikakvih dokumenta ušli u Njemačku, po zakonu su ilegalni migranti i po zakonu, uopće ne bi smjeli biti pušteni u državu, a kamoli da podnose zahtjeve za azilom i boravkom. Ali Merkelica je po nalogu Sorosa i duboke države, pogazila sve te zakone i stavila ih iznad snage. I tako se svima njima dopuštalo, da predaju zahtjeve za azilom. Sve je to vrlo podmukao igrokaz. Na jednoj strani, se glumata, kofol, da se radi sve po zakonima i propisima, ali istovremeno na drugoj strani, duboka država preko Merkelice i ostalih svojih plaćenika u njemačkoj vladi, čini sve da sabotira te zakone.

Soros i Duboka država forsiranju kršenje zakona plaćanjem skupih odvjetnika…

Jer, kada velikom broju tih ilegalnih  migranta, zahtjev za azilom bude odbijen i dobiju nalog da napuste državu u roku od nekoliko dana ili tjedana, nijedan od njih to naravno neće dragovoljno učiniti, pa se po zakonu, takve treba silom protjerati. Ali onda u igru uskaču Soroseve organizacije, koje su tim migrantima i plaćale putne troškove od Azije i Afrike do Europe. Te organizacije tim migrantima, kojima je odbijen zahtjev  za azil, daju bezplatno odvjetnike i pravne stručnjake, koji za njih, ulažu žalbe sudovima i koji ih zastupaju sudovima i za njih obavljaju sve sve pravne stvari. Kada se zna koliko su u Njemačkoj odvjetnici skupi i sve stvari vezane sa sud i sudstvo, tako da jedan migrant, onako sam bez ičije pomoći naravno to nikako ne bi mogao. Ali tata Soros daje lovu, plaća odvjetnike i cijelu tu pravnu i sudsku proceduru. I na kraju bude po onoj: pojeo vuk magare. Te stvari sa žalbama i sudovim se otegnu u nedogled i na koncu samo vrlo mali broj tih odbijenih azilanata, bude protjeran. A oni koji i budu protjerani, većina njih se nakon nekoliko mjeseci opet vraća, pod nekim drugim imenom i opet polaže zahjtev za azilom, Takvih slučajeva je već bilo na pretek.
I ne samo to da se sabotiraju zakoni i pravna država, već Merkelica i njena sluganska vlada, ovim ilegalnim migrantima, žele omogućiti i dovlačenje svojih brojnih obitelji. Merkeličina vlada CDU-a i SPD-a, već je početkom ove godine donijela širokugrudnu odluku, da migranti mogu dovući i članove svojih obitelji iz Afrike i Azije. Kako procjenuju neovisni stručnjaci, na taj način, bi se broj afričkih i azijskih migranata, za samo desetak godina mogao upetorostručiti! Dakle, da od ovih 2 milijuna, putem dovlačenja članova obitelji, za desetak godina naraste 10 milijuna!!

POLIGAMIJA: Dovedite žena i djece koliko hoćete! Njemci časte…

I ovdje se, po nalogu Sorosa i duboke države, za nelegalne migrante, krše zakoni, sve u šesnaest. Tako je poznat slučaj, sirijskog migranta u gradu Pinnebergu, kod Hamburga, koji je zimus dovukao svoje dvije supruge i šestero djece iz Sirije!! I ured za strance u tom gradu mu je to odobrio! Iako je poligamija u Njemačkoj zakonom zabranjena. Plus, što je tom Sirijcu i njegovoj obitelji, još dana velika kuća za stanovanje, koju plaća država (Thyshiseinblick.de)

Prizor iz tog njemačkog parlamenta,  koji se odigrao prije nekoliko mjeseci, a u kojem je također sudjelovao Schäuble, pokazao je sav jad i bijedu Njemačke, i njene političke vrhuške, koja u službi globalističke elite, radi na uništenju vlastite države.

JAD I BIJEDA: Minuta šutnje za ubijenu djevojku, u novonjemačkom – “širenje mržnje”

Naime, zastupnici stranke AFD ustali su da minutom šutnje odaju sućut, djevojci Susanni, koju je nekoliko tjedana ranije ubio jedan irački izbjeglica.

Na to je reagirao predsjednik parlamenta, Wolfgang Schäuble, koji je zbog toga izrekao opomenu zastupnicima AFD-a, da jedna stranka sama i pojedinačni zastupnici, navodno nemaju pravo na takve samovoljne postupke u parlamentu i da je taj pokušaj minute šutnje “širenje mržnje”. A i mnogi zastupnici iz SPDa, Zelenih, Ljevice, pa i pojedinci iz iz CDU-a su prosvjedovali i bukom ometali tu minutu šutnje. Sramotno, jadno, bijedno, ali to je slika i prilika te odnarođene političke elite Njemačke

Akciju odavanja sućuti, inicirao je zastupnik AFD-a, Thomas Seitz, koji je rekao da svoj govor u Bundestagu, posvećuje ubijenoj Susanni.

Dopredsjednica parlamenta, Claudia Roth (čelnica stranke Zelenih, koja se najviše zalaže za migraciju), opomenula je Seitza, da ne govori o tome, već da se mora držati zadane teme o kojoj se raspravlja u Bundestagu, a kada je ovaj ipak nastavio sa svojim govorom, ona ga je prekinula i naredila da napusti govornicu (Welt.de).

DRŽAVA PUZI PREMA SAMOUKINUĆU – opomena za Hrvatsku!

Država u polaganom samoukinuću, Njemačka, je strašan primjer opomene Hrvatskoj i drugim državama, ako je narod previše pasivan, evo što se događa. Iako se prema anketama, 80% Nijemaca, protivi toj masovnoj migraciji, ali njihova izdajnička vlada u službi duboke države nastavlja i dalje otimati im državu. Dakle; ako narod ne bude budan i ako šutke i bez većeg otpora prihvati sve, izgubit će državu.  To je brutalna istina. To svakomu u Hrvatskoj treba biti jasno, posebno sada, s obzirom, na ono što se događa u susjedstvu Hrvatske u predjelu Bihaća u BiH. Dakle, kada se velika Njemačka, sa 82 milijuna stanovnika, ovako brzo preplavljuje migrantima i gazi, onda je malu Hrvatsku sa samo 4 i nešto milijuna stanovnika, još daleko lakše preplaviti i pregaziti s migrantima.

Prosvjednike zbog ubijene 18-godišnje djevojke napadaju merkeličini plaćenici i antifa batinaši

Zadnji tužni primjer: nakon brutalnog silovanja 18-godišnje njemačke djevojke od strane velike skupine arapskih migranata (većinom iz Sirije) u Freiburgu, skupina uznemirenih građana je održala prosvjed i zahtjevala od države i policije zaštitu građana, zaustavljanje migracije i kontrolu granica. I opet ista slika kao i u ranijim slučajevima svakog pokušaja prosvjeda protiv Merkeličine politike: odmah su se stvorili protudemonstranti; zeleni, ljevičari, hipsteri, i ostali plaćenici Sorosa i Merkeličinog režima. Koji su drečali protiv “fašizma” i zalagali se za još više migracije. Naravno predvođeni batinašima Antife. Koji imaju ulogu paralelne policije režima, da prijetnjama, zastrašivanjeima i nasiljem uguše svaki pokušaj otpora režimu. To im nasilje režim tolerira, zato se batinaši Antife nikada kazneno ne progone. Prema izjavama nekoliko očevidaca i sudionika prosvjeda, batinaši Antife su čak udarili nekoliko prosvjednika sa željeznim palicama. A protudemonstrante je podržao i gradonačelnik Freiburga, Martin Horn (iz SPD-a), koji je drečao protiv “nacizma” i okupljenu masu ljevičarskih protudemonstranata poticao da skakutaju u mjestu protiv “nacista”, te je vikao “Tko ne skakuće, taj je nacist!”

Inače, saznalo se: jedan od silovatelja, Merkeličin izbjeglica iz Sirije, već od ranije je pravio kriminal i nasilje, protiv njega je postojao naloga za uhićenjem i trebao je biti uhićen i preveden u istražni zatvor, ali nije. I onda je taj lijepo sudjelovao u masovnom silovanju (Branimir Karlo foto: welt.de)

  • Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne moraju nužno odražavati stavove redakcije portala Croative.net

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

B. Karlo

JAD I BIJEDA NJEMAČKE države, koju njena vlastita elita želi likvidirati

Objavljeno

- datum

Dva događaja koja oslikavaju jad i bijedu Njemačke, države, koju njena vladajuća elita želi likvidirati

Ta dva događaja odigrala su se istovremeno, prošle subote.

Događaj prvi: posjet Erdogana Njemačkoj. “Sultan” je primljen sa najvećim počastima. Najprije u predsjedničkoj palači, u dvorcu “Belleuve” u Berlinu, gdje ga je primio njemački predsjednik Steinmeier, a onda i uredu njemačkog kancelara, gdje ga je primila Merkelica.

Na jednoj strani Erdogan, kao pravi gedžo; samouvjeren, bahat, goropadan, a na drugoj strani, poslušne i ponizne njemačke pudlice: Steinmeier i Merkel. Nakon svečanog ručka, Erdogan je u predsjedničkoj palači održao govor u koje je opet napadao Njemačku i Nijemce, spominjući rasizam, a osvrnuo se i na aferu sa “njemačkim” reprezentativcima turskih korijena, Özilom i Gündoganom i također i zbog toga napao Nijemce, da su se nekorektno ponijeli prema njima dvojici. Erdogan je na koncu, zahtjevao pravo na dvostruko državljanstvo za sve Turke u Njemačkoj.

Steinmeier nije uzvratio ništa na Erdoganov bezobrazluk. Ali što očekivati od predsjednika države, koji je prije mjesec dana, nakon prosvjeda gnjevnih njemačkih građana u Chemnitzu, zbog brutalnog ubojstva jednog mladog Nijemca od strane trojice Merkeličnih izbjeglica, napao vlastite građane da su ekstremisti i nacisti i na facebooku podržao i lajkao ljevičarsku, ekstremističku polu-amatersku punk grupu “Feine Sahne Fischfilet”, koja u svojim pjesmama pjeva, da Njemačka treba crknuti i nestati.

Nakon Berlina, Erdogan je produžio do Kölna. Gdje je otvorio novosagrađenu, velebnu džamiju, najveću u Kölnu i Njemačkoj. Iza džamije stoji DTIB,- glavna turska državna vjerska institucija, koja upravlja i sa svim ostalim turskim džamijama u Njemačkoj. Prema općim ocjenama i njemačkog Ureda za zaštitu ustavnog poredka, aktivista kurdskih organizacija i turskih oporbenjaka i protivnika Erdogana u Njemačkoj, DTIB je usko povezan sa Erdoganom i njegovom  vladom i u džamijama DTIB-a se propovijeda ekstremizam i turski nacionalizam. Tako su u tim džamijama, zimus, turski imami molili za to, da Erdoganova armija osvoji kurdsku teritoriju Afrin na sjeveru Sirije, kada je Erdogan započeo tu ofenzvu protiv sirijskih Kurda. Ali, iako se odavno zna da je DTIB ekstremistička organizacija, njemačka vlada ne poduzima ništa. Umjesto toga, ona je, kako je bilo i očekivano, nedavno smjenila ravnatelja Ureda za zaštitu ustavnog poretka, Hansa-Georga Maasena. Zato, jer se on, nakon događaja u Chemitzu, suprostavio službenim lažnim izvješćima njemačke vlade i njenih  propagandnih medija, da je u Chemnitzu navodno bilo hajke na migrante. Maasen je to raskrinkao kao “fake news” i zato je morao otići, odnosno, kofol je premješten na drugu dužnost.

Njemačka vlada još uvijek Erdoganu prodaje poznate tenkove marke “leopard”, sa kojim je Erdoganova armija zimus osvojila kurdsku provinciju Afrin u sjevernoj Siriji i pri tome ubila i veliki broj civila.

Na svečanosti otvaranja nove dažmije u Kölnu, okupilo se oko 1000 nacionalističkih Turaka, Erdoganovih pristaša. Prvotno je bilo planirana velika fešta ispred džamije, na kojoj su trebali biti nazočni i najviši dužnosnici grada Kölna i pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija (Nordrhein-Westfallen), na čelu sa premjerom pokrajine Arminom Laschetom. Ali ipak zbog straha od reakcije javnosti, Laschet i ostali su odustali od toga. Ali je Laschet, uoči svečanosti otvaranja, primio Erdogana. I ta slika rukovanja dvojice političara, je pokazala  bijedu njemačkih vlastodržaca. Na jednoj strani drski i bahati Erdogan, a  na drugoj strani ponizni, Laschet, kao dječarac, kao učenik, pred strogim učiteljem koji mu isteže uši. Laschet je tipični Merkeličin potrčko,  “naprednog” CDU-a. Bezlični beskičmenjak, koji podržava migraciju, gay brakove, pobačaj, itd. Dakle, od te prvotno planirane velike fešte odustalo se, zbog straha od reakcije javnosti i mogućih sukoba Turaka i Kurda. Ali policija je po želji Erdogana i po naređenju Lascheta, držala po strani sve Kurde i ostale protivnike Erdogana, koji su željeli prosvjedovati protiv njega,. Plus, što je Erdogan imao još i svoju brojnu vlastitu gradu, osobnih tjeločuvara. Ta Erdoganova garda, njegovi tjeločuvari u crnim odijelima i tamnim naočalima, zauzeli su nekoliko obližnjih ulica Koelna i zatvorli iz za promet! Da bi se sultan osjećao sigurnijim.

Na svečanom govoru, prilikom otvaranja džamije, pred tisuću svoji napaljenih pristaša, Erdogan je opet napao Njemačku. Okolo su svuda bile samo turske zastave, i sve je izgledalo tako, kao da se to odvija u Istanbulu, ili Ankari, a ne u Kölnu, u srcu Njemačke.

Erdogan je tako još jednom pokazo, da je faktički suvladar Njemačke, Njemački vlastodršci, ne samo da ništa ne poduzimaju protiv DTIB-a, i ostalih turskih ekstremnih organizacija kao “Mili Görus” i “Sivi vukovi” ili arapskih islamističkih organizacija, već često, sa njima idu ruku pod ruku, i sa njima surađuju u borbi protiv vlastitog domicilnog naroda, pod maskom “borbe protiv desnog ekstemima i neonacizma”. One, koji kritiziraju turske nacionalističke ili radikalno islamističke organizacije, njih se napada da su eksremisti i nacisti, Takva dva slučaja su bila lani. Povjerenica Merkeličine vlade za integraciju, Aydan Özoguz, članica SPD-a, podrijetlom Turkinja, izjavila je da Nijemci nemaju nikave kulture. Na to je reagairao čelnik AFD-a, Alexander Gauland i rekao, da nju, Aydan Özoguz, treba odstraniti u Anatoliju. Njemački vlastodršci i propagandni mediji, uopće nisu kritizirali Özoguz za taj neviđeni bezobrazluk, već su napali Gaulanda. Drugi slučaj, je bio, kada je jedna turska organizacija u Njemačkoj, nakon lanjskih izbora, kritizirala namjeru novog ministra unutašnjih poslova Horsta Seehofera, da osnuje  podminstarstvo za domovinu. Iz te turske organizacije, rekli su da je to užasna namjera i da to “za domovinu”, podsjeća na Hitlera i nacizam iz 30-ih godina, To je podiglo tlak, čelniku AFD-a iz pokrajine Thüringen, Andreu Poggenburgu, koji je napao dužnosnike te turske organizacije, rekavši: ma što sebi umišljaju ti goniči deva i trgovci začinima!, pa Turci su pobili milijun i pol Armenaca, prije 100 godina i ni do danas to ne žele priznati, a ovamo nama dijele lekcije! Poggenburga su također napali svi mainstream političari i propagandni mediji i optužili ga da širi mržnju.

Koliko je njemačka vlada  Erdoganu izišla u susret, pokazuje i ovaj slučaj, koji se odigrao na konfrenciji za tisak, koju su Erdogan i Merkelica održali u Berlinu. Jedan od brojnih akreditiranih novinara nazočnih na konfrenciji bio je i tursko-kurdski novinar Ertugrul Yigit. Koji je na sebi imao majicu s natpisom: “sloboda za novinare u Turskoj”, aludirajući na mnoge novinare i kritičare, koje je Erdogan u Turskoj strpao u zatvor. Na zahtjev Erdogana i turske delegacije, Yigit je izbačen sa konfrencije za tisak, Odmah su ga ščepala dvojica Erdoganovih snagatora i silom izveli iz dvorane. Nitko od nazočnih njemačkih novinara iz mainstream medija, kojima su inače puna usta demokracije i slobode tiska, nije zucnuo ni riječi. A kamoli, da iz solidarnosti sa novinarskim kolegom napuste dvoranu, Ma kakvi. Inače ti isti novinari, iz protesta napuštaju presice stranke AFD , kada im ne odgovara neki odgovor članova stranke. A zamislimo da je u posjeti Njemačkoj bio Putin ili Trump, i da je Putin ili Trump na konfrerenciji za tisak, naredio izbacaivanje nekog kritičnog novinara. Ti isti  novinari iz Merkeličinih mainstream medija, danima bi drečali da je Putin diktator, odnosno da je Trump diktator, koji guši slobodu medija, a ovako nikom ništa. Dakle i ovdje se vidi da su njemački mainstream mediji i njihovi novinari plaćenici Merkeličine vlade.

Jer, kada to ne odgovara Merkelici, onda oni naprosto bezočno šute.

Ali ono što je Erdogan govorio sada u Berlinu i Kölnu, to je još mila majka, prema onomu što je on o Njemačkoj i Nijemcima u zadnje dvije godine govorio na “svom terenu” u Istanbulu i Turskoj. Kada ih je više puta popljuvao na najgori način. Onda se postavlja logičko pitanje, a to se pitaju i mnogi Nijemci, zašto onda njemačka vlada poziva tog bahatog “sultana” u Njemačku i dočekuje ga sa svim počastima?

Jedini logični odgovor je: zato što “duboka država” tako želi, i tako naređuje njemačkoj vladi. Bez obzira na sve razmirice između EU i SAD na jednoj i Erdogana i Turske na drugoj strani, Erdogan je važan partner za Zapad, tojest za gospodare iz duboke države. Jer je Turska i dalje pouzadni, strateški član NATO-a i jer je, ne zaboravimo, Erdogan ranije također podržavao glavosječe ISIL-a u Siriji, zajedno sa SAD-om, Izraelom i Saudijskom Arabijom. Kada je u pitanju Sirija, Erdogan, bez obzira na sve, i danas  ima isti stav kao i Izrael, Saudijska Arabija i SAD; dakle da je Asad “diktator” i “zločinac” i da mora otići s vlasti u Siriji. To je Erdogan bezbroj puta ponovio u zadnju godinu dana i nedavno još jednom. Pored toga, EU i Merkelica su prije 2 godine sklopili onaj sporazum sa njim, o izbjeglicama, za koji je Erdogan dobio 3 milijardi eura. Tom sporazumu je kumovao Sorosev aktivist, Austrijanac Gerald Knaus, čelnik organizacije European Stability Initiative, (ESI), koju financira Soroseva zaklada Otvoreno društvo.

Događaj drugi: Dakle istovremeno, kada je sultan Erdogan teferičio po Berlinu i Kölnu, u Hamburgu je održan prosvjed za podršku migraciji i izbjeglicama. Na kojem je bilo nazočno oko 20-ak tisuća ljudi: soroščad, pristalice Zelenih, Antifa, gay organizacije, turske i druge organizacije arapskih i neeuropskih migranta, i veliki broj ljevičarskih debila. Zahtjevalo se da se prestane sa protjerivanjem odbijenih azilanata, da Hamburg bude “sigurna luka za migrante”, da je migracija ljudsko pravo, itd… I napadalo se sve one, koji na bilo koji način kritiziraju masovnu migraciju. U mnoštvu šarenih parola i obilježja, mogle su se vidjeti i zastave Antife, komunističke zastave i gay zastave duginih boja..

Ta dva paralelna istovremana događaja  jedne subote, bila su slika jada i bijede današnje Njemačke, države u polaganom rastakanju. Ono što se događa u Njemačkoj već liči na ono što je francusski književnik Houllenbecq, opisao u svom romanu “Podčinjanvanje”, samo što je ovo u Njemačkoj okrutna stvarnost. Dakle, njemačka vladajuća vrhuška u službi duboke države i lijevo-liberalna samoproglašena progresivna elita, sve više i sve otvorenije i drskije, udružuje se sa najgorim ekstremistima, kako onim radikalno-islamističkim, tako i onim ekstremno ljevičarskim, u borbi protiv vlastitog domicilnog naroda, kojemu se, sada je to sasvim jasno, postepeno želi oteti njegova država. Metodama laži, manipulacija, straha i zastrašivanja stanovništva, želi se ugušiti svaki pokušaj širenja većih prosvjeda i većeg otpora i tako  odmah u korjenu sasjeći nastanak mogućeg širog pokreta. U te metode spada, slanje plaćenih protudemonstranata Antife i ostalih ljevičara na svaku demonstraciju koja je kritična prema Merkelici i njenoj politici, kao i ubacivanje agenata obavještajnih službi u te demonstracije, koji onda glume “naciste”, da bi diskreditirali svaki pokušaj širenja demonstracija.

A najnoviji spin Merkeličine vlade bio je ovaj: dan uoči glavnog njemačkog državnog praznika 3. listopada, mediji su objavli, da su policija i obavještajne službe navodno uhitile skupinu ekstremnih desničara i neonacista, koji su gle čuda, baš iz Chemnitza i koji su na 3. listopada tobože, planirali terorostički napad na njemačku vladu u Berinu i na migrante, i planirali, pazite ovo, ni manje ni više nego čak i državni prevrat! I to, ti navodni desni ekstremisti su to navodno dogovarali preko telefona, onako ćaskali na telefon, kako će praviti državni prevrat i policija im je prisluškivanjem ušla u trag. Čovjek se samo može cinično nasmijati ovoj lošoj izmišljotini na razini neznastvene fanatastike. Nitko tko je imalo inteligentan ne puši ovaj spin. Ali taj spin ima za cilj: 1) odvratiti pažnju od stvarne opasnosti za Njemačku; svakodnevni teror Merkeličinih izbjeglica i gubitak kontrole njemačke države, nad cijelim gradskim četvrtima kao Neukölln u Berlinu, gdje vladaju arapski mafijaški klanovi i 2) zastrašiti građane i stanovništvo da se u većem broju ne suprostavljaju Merkeličnoj vladi i njenoj politici polaganog uništavanja Njemačke. Poruka je za građane: ne pokušavajte se pridružiti  onima koji prosvjeduju protiv Merkelice i migracije, jer sve su to ekstremisti i nacisti, a evo sada i teroristi.  “Veliki brat” vas promatra.

Ah, da, najnoviji slučaj svakodnevnog “usrećivanja” Njemačke od strane Merkeličinih “liječnika” i “inžinjera”: Devetanestogodišnji afganistanski izbjeglica, prije tjedan dana, nožem je teško ranio i ozlijedio tri osobe u gradu Ravensburgu u pokrajini Baden-Württemberg. Sve tri osobe su hitno prebačene u bolnicu, jedna od njih je još uvijek u životnoj opasnosti. Afganistanac je uhićen, ali kasnije je saopćeno, da jadnik eto ima psihičke probleme i da mu treba liječnička pomoć (Branimir Karlo)

izvori: Junge Freiheit, Focus, journalistenwatch, unzensiert

Komentari

Pročitajte cijeli članak

B. Karlo

STARA UDBAŠKA ŠKOLA NIKAD ŽIVLJA: Kako Inoslav Bešker bezočno manipulira

Objavljeno

- datum

Navikli smo na manipulativni način izvješća hrvatskih mainstream medija i njihovih plaćeničkih novinara u njihovoj svakodnevnoj propagadnoj borbi protiv hrvatskog naroda. Navikli smo na njihov gedžovanluk, njihovo pljuvanje i prizemne metode.

Ali ono što je napravio Inoslav Bešker nedavno na portalu niskotiražnog listića Slobodna Dalmacija, je toliko gedžovanski, lažljivo, prizemno, gadljivo, ljigavno, jeftino, to prevazilazi sve što sam dosada vidio i pročitao od orjunaške kamarile. Doista dno dna.

Hrvatska državljanka koja se zove Yasmina ili Jasmina i njen muž, Bugarin, u Belgiji su pretukli jedan gay par. To su jedine poznate činjenice, koje su prenijeli belgijski mediji, ne upuštajući se u pozadinu slučaja  Na to je ispravno ukazao portal narod.hr u svojoj analizi Beškerovog članka. Dakle, belgijski mediji su izvjestili onako kako nalaže minimalna novinarska profesionalnost. Naprosto prenijeti poznate činjenice i ne upuštati se ni u kakve komentare, dok se ne utvrde motivi i cijela pozadina.

Ali što rade Bešker i Slobodna Dalmacija? Oni od tog slučaja, na tipičan senzacionalistički, bombastični gedžovanski način prave homofbni napad zatucane Hrvatice, za koji je odgovorna “hrvatska katolička homofobne kultura”.  To je Bešker sugerirao već u naslovu članka: “Epohalan uspjeh homofobne kulture: Hrvatica i suprug do krvi premlatili talijanskog crtača stripova i njegovog muža koji boluje od Alzheimerove bolesti!”

Dakle, za Beškera su ta “Hrvatica” i njeno nasilje produkti “hrvatske katoličke homofobne kulture”. Odmah u naslovu, dakle, Bešker je sa tri riječi riješio cijeli slučaj: hrvatska, katolička, homofbna. Stara udbaška škola, nekadašnjeg suradnika UDBE Beškera.

Kao prvo,  ta hrvatska državljanka, uopće nije etnička Hrvatica vec Romkinja. Kao drugo, uopće se ne zna, je li ona katolkinja i kakav svjetonazor ima, ali za Beškera je odmah jasno, da mora biti katolkinja. Kao treće, ne zna se razlog sukoba između te “Hrvatice” i njenog muža na jednoj i tog gay para na drugoj strani i zašto su njih dvoje napali taj gay par. Ali za Beškera je i tu stvar jasna, naravno homofobija i katolički odgoj, što drugo.

Potpunu sliku o katoličkim i homofobnim  Hrvatima, Beškeru je očito malo pokvarila činjenica, da je muž te hrvatske državljanke Bugarin, ali Bešker i za to ima rješenje, pa kaze: “Belgijski izvori kažu da je duša homofobnog para bijesna žena, Hrvatica, a da je njezin muž, poveći Bugar, bespogovorno sluša.” Jer, ustvari, muž Bugarin je bio taj koji je namlatio dvojicu gejeva. Dakle, hoće reći, eto taj bugarski muž je neki jadni podanički smotanko,  a ta “Hrvatica” je naravno grozna strašna dominatna šefica, koju taj jadnik mora slušati. Hoće reći:  taj Bugarin iako je on tukao iako on sjedi u istražnom zatvoru, u stvari nije kriv, da nije bilo nje, on nikada ne bi napadao te gayeve.

Da je motiv napada “hrvatska katolička homofba kultura”, to Beškeru još nije dovoljno, pa još nadodaje: “napadači, klasična obitelj sastavljena od muža i žene, mirnih susjeda homoseksualnoga bračnog para, čekali su ih u zasjedi iza parkinga za invalide.”  Dakle, “klasična obitelj” muž i žena, napala je mirni gay par. I ovdje je vidljiva podmukla manipulativna namjera, da se  diskreditira one koji se bore za očuvanje braka kao zajednice muža i žene. Jer, Bešker, hoće reći  “klasična” obitelj, dakle “klasični” bračni par je gori nego homoseksualni bračni par, koji su bili “mirni susjedi”.

I još i ovo sarkastično na kraju: “Da ne bude zabune: i žrtve i napadači su Evropljani, državljani Evropske unije, dionici evropske kulture.” Hoće reći; eto vidite kako  ta europska (kršćanska) kultura nije tako dobra i časna. Dakle, Bešker je i prije završetka istrage belgijske policije, odmah znao pozadinu i motive napada: Hrvati, katolici, homofobi, “klasična obitelj” i “dionici europske kulture”. To je to.

I naravno, ono što je također tipično za orjunašku kamarilu iz Jutarnjega, Slobodne, Indexa, i ostalog šljama u službi dubokle države, Bešker nije propustio napisati: “… O zasjedi i premlaćivanju u nedjelju u Gentu, u Flandriji, javile su mnoge svjetske agencije, a mnogi portali su prenijeli Padovanijev status s Facebooka…” Uh, ajde odvadi malo- što bi rekli naši ljudi. Vijest je iz rubrike crna kronika, kakvih u zapadnim i europskim medijima svaki dan ima na stotine, ali za Beškera je to naravno udarna vijest, koji su prenijele “svjetske agencije”. Tipično debelo pretjerivanje koju uvijek koristi ta kamarila, kada piše o nečem negativnom, što ima veze sa Hrvatskom i Hrvatima, da bi neupućrnim čitateljima nametnula dojam, kako eto cijeli svijet bruji o nama. Ma što je tragedija urušavanja mosta u Đenovi i pogibija desetina ljudi, sitnica. Svjetske agencije to ne interesira,  njima je važnije objaviti vijest iz crne kronike u Belgiji, o premlaćivanju dvojice gayeva. Tako je ta kamarila iz hrvatskih lažljivih mainstream medija, nakon “poljudske svastike”, prije 3 godine uglas drečala, kako eto cijeli svijet bruji o toj sramoti i fašizmu u Hrvatskoj, da je ta vijest udarna vijest  svih zapadnih medija. U stvarnosti su zapadni mediji, prenijeli tu vijest, kratko i  na rubu, većinom u sportskoj rubrici. Oni su izvjestili samo poznate činjenice, da je svastika osvanila na stadionu, da se traga za počiniteljima, itd. i uopće se nisu upuštali u motive i pozadinu slučaja. Nasuprot tome, hrvatski mainstream mediji su danima drečali, o fašizmu i povampirenom ustaštvu i za sve su odmah optužili desničarstvo,  domoljublje, katolicizam itd, dovodeći u vezu tu svastiku sa duhom nacionalizma i fašizma, koji se navodno odavno tolerira u hrvatskoj reprezentaciji.

Čitatelji koji su se javili na forumu Slobobodne Dalmacije, bili su šokirani ovom nevjerojatnom Beškerovom bezskrupuloznošću, u kojoj je potpuno odbacio i posljednje zrno novinarske profesionalnosti i neutralnosti (ako je on to takvo što ikad i imao), i otvoreno ispucao vlastitu duboku mržnju prema  konzervativnom i vjerskom dijelu Hrvata. Pošto su skoro svi komentari čiatatelja bili negativni na račun Beškera i S.Dalmacije, redakcija portala SD sutradan je obrisala sve komentare. Tri dana kasnije, 16. 8., prvotni naslov članka je malo promjenjen. Dakle, isti članak, prvotno objavljen 13.8. u 22:28, ali sada naslov nije glasio više “Epohalan uspjeh homofobne kulture: Hrvatica i suprug do krvi premlatili talijanskog crtača stripova i njegovog muža koji boluje od Alzheimerove bolesti!” , već  samo: “Hrvatica i suprug do krvi premlatili talijanskog crtača stripova i njegovog muža koji boluje od Alzheimerove bolesti!”

U ovom manipulativnom članku na birtijskoj razini, Bešker je premašio sam sebe. Ali nije to prvi put, da stari udbaš piše ovakave propagandne bljuvotine. Bešker se i ranije, dok je bio glavni kolmunist Jutanjeg lista, istakao ovakvim manipulativnim metodama.

Sličan primjer od prije dvije i pol godine. U Rimu se tada igrala utakmica Eurolige između Lazija i praške Sparte. Uoči te utakmice, skupina navijača Sparte, čeških huligana, na ulici u Rimu, maltretirala je jednu talijansku beskućincu i mokrila po njoj. Vijest iz rubrike navijački huliganizam. I tako su o tome izvjestili i talijanski, austrijski, njemački i ostali mediji. Dakle, češki huligani pravili su nasilje nad jednom bespomoćnom  beskućnicom. I to je bilo sve. Ali kako je o tome izvjestio Bešker na portalu Jutarnjega? Češki navijači, “katolici”, mokrili su po jadnoj beskućnici, iako je papa Franjo baš tada proglasio godinu milosrđa. I naravno, Bešker je tu još ubacio i neku poveznicu sa hrvatskim katolicima.

Iako se uopće ne zna, jesu li ti češki huligani katolici, odnosno jesu li uopće religiozni, i ako jesu kojoj religiji pripadaju, ili jesu li možda ateisti (jer upravo Češka je većinski ateistička), Bešker je od njih napravio katolike, ubacio poveznice: crkva-papa-Hrvati. Kasnije je i ovaj članak malo izmjenjen, pa su iz njega uklonjenje riječi, koje povezuju češke huligane sa katoličanstvom i poveznice sa papom, crkvom i godinom milosrđa. Kao što su i sada u ovom članku o premlaćivanju gayeva, iz naslova, uklonjenje riječi iz naslova, koje počinitelje povezuju sa hrvatskom, katoličkom, homofobnom kulturom.

Primjer drugi: Prije 3 godine, svi hrvatski mainstream mediji, su po nalogu svojih gazda  reklamirali masovnu migraciju arapskih “liječnika i “inžinjera”. Pa tako i Bešker u članku pod naslovom: “Na zastavi europskoga kršćanstva sada je izvezena riječ Sebičnost”. Bešker je tu napao sve one koji se protive toj migraciji:
“Na zastavi kršćanstva koje brane nije izvezena Solidarnost nego Sebičnost. Ekstremisti križa laćaju se terora baš poput ekstremista polumjeseca. Kršćanski terorizam u Evropi nije više ograničen na Bosnu (sjetimo se Srebrenice, a zapravo i Ahmića). U Njemačkoj ubacuju bombu (jugoslavensku) u centar za migrante u kojemu su muslimani, a višeput su potpalili takve centre, u Švedskoj maskirani premlaćuju Arape po željezničkoj stanici. Spram toga se slovenska, madžarska, slovačka i poljska islamofobija doimaju gotovo civilizirano.”

Bešker je u svrhu relativiziranja izmislio”eksremiste križa” i nekakav kršćanski trerorizam, po svoj poznatoj manipulativnoj metodi pravio usporedbu krušaka i jabuka i lagao da se u Njemačkoj i Švedskoj navodno progone muslimani, debelo uveličavajući par manjih incidenta, Ali zato je prešutio bezbrojne ogromne incidente i zločine od strane agresivnih arapskih migranata u Njemačkoj, Švedskoj, Austriji. A da je u Švedskoj totalno propala takozvana integracija i projekt multikulturalnosti, i da u gradskim četvrtima Malmöa, Stockholma, Göteborga, u kojima većinu čine arapski i afrički migranti, vlada bezakonje i švedski zakoni tamo ne važe i policija se ne usuđuje ići tamo, o tome je nedavno pisao čak i Jutarnji.

Kada se kasnije desila novogodišnja noć 2015. u Kölnu i mnogu  drugi bezbrojni napadi i zločini migranata, propagandisti Indexa, Juranjega, Tportala i ostalih lažjivih medija su se većinom ušutjeli. Ali Bešker je nastvaio sa propagandom. Sada je bila umjetnost, kako relativizirati i opravdati masovne seksualne nasrtaje arapskih migaranta na novogodišnju noć. Stara udbaška škola opet u svom elementu: uzmeš kruške i jabuke, pa ih usporediš. Nađeš nešto što je neusporedivio, i pokušaš na sve načine nategnuti i izjednačiti. I naravno opet u sve to malo  ubaciš Hrvatsku i Hrvate. Evo kako je Bešker to objasnio jednom:

“…U Kölnu je narušeno pravo na slobodu, na nedopustiv način. Žena, kao i bilo koji građanin, ima pravo hodati gdje hoće, sama ili u društvu, kako hoće, biti odjevena kako hoće. Sloboda znači i pravo ne biti komentiran, ne biti napadan radi stila slobode koji se bira. Ako je to trebalo napomenuti domaćim divljacima kada su kamenovali prvi Gay Pride u Splitu, onda to također treba, dakako i sudskom akcijom, staviti do znanja divljacima u Kölnu, ili bilo gdje u Uniji, po mogućnosti u svijetu. Ali krivcima, ne sunarodnjacima, ne suvjernicima.”

Bešker vadi iz naftalina povorku ponosa u Splitu (inače nasilno nametnutu od elite, protivno volji većine stanovnika), od dvije godine ranije i nekoliko bačenih kamenica i to izjednačava sa masovnim seksualnim nasrtajima arapskih migranata u Kölnu, Hamburgu i Stuttgartu. Gdje je njemačka policija, sa ogromnim postrojbama policajaca, neviđenim u povijesti Njemačke, morala cijelu noć intervenirati i gdje je nakon toga, bilo na tisuće kaznenih prijava protiv arapskih nasilnika. Dva događaja koja uopće nemaju veze jedan s drugim, ali važno je opet sve relativizirati i nekako tu ubaciti Hrvate i oblatiti ih.

I još jednom, na drugi način:

“…Naravno, može se moralizirati, reći da je svako nasilje nedopustivo, ali da u krajnjoj liniji nisu iste težine divljački nasrtaji na žene u Kölnu ili, 2500 kilometara jugoistočno, utapanje nekoliko desetaka imigranata u Egejskom moru. Nasilje ostavlja posljedice, pa i trajne, ali smrt je neizlječiva. Riječ je, međutim, o lažnoj dilemi: dizanje barijera na mediteranskoj obali, na schengenskim granicama Grčke, Italije, odnosno Španjolske, ne bi samo po sebi smanjilo količinu nasilja u srednjoj Evropi. Ali dok to dokažeš… da ne ponavljam dosjetku Nasrudina hodže o psu koji bježi iz Perzije glavom bez obzira jer ondje škope konje…”

Ovdje Bešker opet podmuklo, ljigavo i cinično, uspoređuje neusporedivo, kruške i jabuke. Opet nalazi primjer, sa kojim će relativizirati nasilje arapskih migranata u Kölnu, Dakle, za njega je utapanje nekoliko destaka migranata u Egejskom moru, isto tako nasilje, jednako onom nasilju u Kolnu. Iako, te migrante koji su se utopili u moru, nitko nasilno nije utopio, nitko ih nije pobacao u more, već su se sami utopili. Ako je netko kriv za njihovu smrt i smrt stotina drugih migranata, koji su se utopili u Egejskom i Sredozemnom moru, pokušavajući se dokopati Europe, to su oni, koji te migrante sa nevladinim udrugama i Sorosevim novcima, namamljuju i potiču ih da se upute na takav riskantan put preko velikog mora. Dakle, to su oni isti ljudi, koji su gazde i Beškeru i Jutarnjem i ostalim  hrvatskim propagandim medijima. Bešker relativizira nasilje u Kölnu, tako što kaže, ma dizanjem barijera na granicama EU, ne postiže se ništa i ne bi se smanjila količina nasilja u srednjoj Europi. Međutim činjenice su brutalne. Jer, baš u Kölnu na novogodišnju noć, velika većina migranata koji su napadali žene i djevojkle, bile su Merkeličine izbjeglice, koje su pristigle u Njemačku koji mjesec dana ranije, u jesen 2015., u onim masovnim kolonama, koje su  se kretale preko svih granica, od Grčke do Njemačke, koje su protutnjale i preko Hrvatske. Njemački mediji izvjestli su tada, da je policija u brojnim kontrolama osobnih isprava migranata, te noći u Kölnu, ustvrdila da su mnogi od njih bili pristigli tek prije mjesec dana u Njemačku i da su neki vikali policiji:  “Vi mi ne smijete činiti ništa, mama Merkel me je pozvala! ” A da ne govorimo o kasnijim puno gorim zločinima kao brutalnom silovanju i ubojstvu studentice Marie Ladeburger iz Freiburga, i desetcima sličnih slučajeva. Počinitelji, u skoro svim tim slučajevima nisu bili migranti “starosjedioci”, koji odavno žive u Njemačkoj, već baš oni “Merkeličini” migranti, pristigli krajem 2015. i početkom 2016. Dakle, dizanje barijera bi itekako pomoglo i da su se te “barijere”  podigle i da je Njemačka poput Mađarske spriječlila ulazak tih migranata, ne bi bilo ni masovnog silovanja u Kölnu, ni ubojstava Marie L., Mie iz Kandela, Sophie L. i drugih nesretnih djevojaka, ne bi bilo ni terorističkog napada u Berlinu uoči  Božića 2016. To su naprosto brutalne činjenice. A ne bi bilo ni brutalnog napada sjekirom na kineske turiste iz Hong Konga 2016. u jednom  vlaku u blizini Nürnberga, napada koji je takođe izveo jedan Merkeličin izbjeglica iz Afganistana, koji je tek prije nekoliko mjeseci bio pristigao u Njemačku. Baš taj napad spominjao je tada Bešker i opet sve relativizirao i poredio kruške i jabuke.  Nakon svih tih sada već masovnih  slučajeva zločina,  očito stisnut pred zid, kako opravdati raniju propagandu masovne migracije koju su provodili on i svi ostali propagndisti u mainstream medijima, Bešker je spomenuo  i taj napad tog Afganistanca na kineske turiste, spomenuo je i pokolj onog mladog Iranca u ljeto 2016. u Muenchenu, koji je tada ubio 9 osoba, spomenuo je i terorističke napade u Nizzi i Parizu. I što će Bešker ovaj put navesti kao protutežu tim zločinima, da bi ih relativizirao i umanjio? Samoubilački napad pripadnika ISIL- u Kabulu, u Afganistanu, koji se odigrao otprilike u isto vrijeme, u kojemu je poginula 61 osoba. Opet usporedba krušaka i jabuka. da bi se relativizirao užas zločina u Njemačkoj i Francuskoj. Jedina zajednička stvar i u tim zločinima, počinjenim u Njemačkoj i Francuskoj i u onom u Kabulu je da iza sviju stoje pripadninici ili simpatizeri ISIL-a i ekstremnog islamističkog funadmentalizma, Ali to Bešker naravno neće spomenuti,. Već nastavlja sa relativiziranjem. Afganistanac, Merkeličin izbjeglica, koji je sjekiriom, brutalno napao Kineze u njemačkokm vlaku, je za Beškera, naprosto luđak, kao i onaj mladi Iranac koji je pobio 9 osoba u Munechenu:”… Do šale ne treba biti, ali situacija je groteskna: dovoljan je jedan luđak, balavac, koji siječe sjekirom stanovnike Hong Konga, upale u to s manje povoda nego Pilat u Vjerovanje, pa da se blokira njemački željeznički promet; dovoljan je drugi gotovo podjednako balavi luđak da baci u kaos i paniku bavarsku prijestolnicu i zaljulja opstanak Angele Merkel u Kanzleramtu, jer se mjesnim katoličkim socijalkršćanima opet stislo…:”

Iranac koji je napravio pokolj u Murnchenu je za Beškera fanatik i psihotik: “..A što stoji iza atentata u Münchenu? Lako dobavljivo vatreno oružje (osobito nakon naših ratova) i masovna psihoza koja izbezumljuje i snage reda. To čini izvrsnu hranjivu podlogu. Nakon toga dovoljan je jedan psihotik (u odori američkoga lokalnog policajca, ili s upravo puštenom pravovjernom bradom, ili opsjednut križarskom misijom), uvjeren da su svi protiv njega, da su ga nepravedno i nepodnošljivo maltretirali i da je došlo vrijeme da slučajni uzorci kolektivnog krivca plate dio danka u krvi – pa da svjedočimo pokolju. U Münchenu, u Orlandu, na Utøyi, u Nici i tako dalje, niz je otvoren….”

I onda Bešker objašnjava…
“…Iza atentata u Kabulu stoji organizacija koja se oslanja na ideologiju, suludu ali ekonomski unosnu, koju podvaljuju pod religiju. Igraju na kartu sve češće širene tvrdnje da “ne postoji umjereni islam”. Čekam samo da netko kaže da je terorist Zidane udario glavom u prsi Materazzija iz vjerske mržnje protiv kršćanina koji mu je u duhu bratske ljubavi spomenuo sestru kao kurvu. Kako je govorio njemački filozof dr. Goebbels: laž postaje istina ako je dovoljno puta ponovimo….”

Tko o čemu kurva o poštenju. Odnosno, Goebbelsov učenik Bešker, laprda o Goebbelsu. Ovakvo gadljivo licemjerjre, može pokazati samo potpuno nemoralna i beskrupulozna osoba, koja vrlo dobro poznaje Goebbelsove metode, jer je obučena i trenirana u staroj jugoslavenskoj udbaškoj propagandnoj školi. Dakle, ovdje Bešker ne dopušta da se ukazuju na islamističku pozadinu nasilja i terorizma. ISIL-ovci i ostali teroristi, i zločinici Merkeličine izbjeglice u Njemačkoj su za Beškera, naprosto ili, terorosti, ili luđaci i fanatici, dakle nemaju veze sa islamom i ne smiju se uopće dovoditi u vezu njihova vjerska pripadnost i kultura iz koje dolaze. Ali kada je riječ o kršćanima i katolicma onda to ne vrijedi, onda Bešker, ima dvostruka mjerila,. što je pokazao ovaj njegov najnoviji propagandni uradak, izvješće o napadu na dvojicu gejeva u Belgiji. Iako počiniteljka  uopće nije ni etnička Hrvatica, ni katolkinja, i jedino što je veže za Hrvatsku je njena putovnica, za Beškera je to što je ona napala dvojicu gejeva naravno odraz “hrvatske, katoličke, homofbne” kulture. Nevještim sarakazom i lošim smislom za humor, Bešker kaže, ma, valjda će netko optužiti Zidanea, da je terorist i da je  iz vjerske mržnje protiv kršćanina Matterazija ovoga udario glavom (u finalu SP-a 2006.). To nitko nije rekao, niti će reći, da je Zidane terorist, ali da se ovdje radilo o mentalitetu koji dolazi iz arapske kulture, to je sasvim poznato. Jer, Zidaneu je bilo svjedno, što su stotine kamera na stadionu i što će sudac i svi ostali lako vidjeti da je namjerno udario Matterzzija i da će za to dobiti crveni karton i tako oštetiti svoju momčad u finalu SP-a. Njemu je bilo važnije osvetiti se Materazziju. Za takvu uvredu, psovanje majke ili sestre, među arapskim migrantskim krugovima u predgrađima Pariza ili Marseillea ( gdje je Zidane odrastao), ne dobiva se samo glava, već katkad i nož u prsa. Što svjedoče brojni slučajevi sukoba među migrantima u Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji. Ali javno kazati to da ima veze sa mentalitetom i kulturom tih migranata, to je odmah rasizam. Ali, da je umjesto Zidanea, Materazzija tako udario neki hrvatski igrač, onda bi Bešker i ostala orjunaška kamarila odmah drečali, da je to hrvatska katolička kultura,  zaostali patrijarhalni ognjištari, koji sami dijele pravdu, i ne znaju se ponašati civilizirano. Dakle, kada je pisao o nasilju arapskih migranta, onda je Bešker pisao da se ne smije generalizirati i da se to nasilje ne smije objašnajvati sa njihovom religijskom i kulturnom pozadinom, ali kada je nedavno pisao o ovom napadu na dva gaya u Belgiji, onda je odmah ispalio, da je ta taj napad odgovorna baš vjerska i kulturna pozadina počiniteljice, iako je njena jedina veza sa Hrvatskom, njena putovnica.

Nije to sve, ima još od Beškera, i od njegove propagandne djelatnosti. Kao naprimjer , uradci koje je ranije pisao protiv Trumpa, naravno po nalogu svojih gazda iz duboke države.

Naslov članaka koji je na portalu Jutarnjega, napisao prije  2 godine:

Koncentracija na “apokalipsu doma” Trumpu je baza za dezangažman u Evropi”

Četiri mjeseca uoči tadašnjih predsjeničkih izbora, Bešker je napao Trumpa, i to zato što je Trump najavljivao da će povući SAD iz globalističkih procesa i stalnih ratnih intervencija po svijetu. Za Beškera je to strašno, pa kaže: “Trump nam servira novi izolacionizam Sjedninjenih Država, povratak najprimitivnijoj verziji interesnih sfera” Dakle, najava Trumpa da SAD neće više posvuda bacati bombe, je “izolacionizam”. Problem su ne samo Trump, već i sva ostala smetala i protivnici globalizacije: “Na istoku Putin i Erdoğan, demokratski izabrani autokrati, doma suprematisti Farage, Le Pen, Salvini, Orbán, a na zapadu se kao Voldemortov crni znak uzdiže golema Trumpova glava, doduše ne crna nego narančasta ali s grimasom punom mržnje. Između toga dezorijentirana, nesigurna, uspaničena Evropa…”

Trump je, kaže, Bešker: “… hodajuća uvreda kapitalistima filantropima poput Andrewa Carnegieja ili familije Rockefeller, čijoj je zakladi geslo “mudra globalizacija”..
Aha, dakle “filantropima” (starogrčki: čovjekoljubcima), kako im Bešker slinavo tepa, jer su to njegove gazde koji ga plaćaju. I onda Bešker napada Trumpa, i zbog toga što je tada najavljivao da je NATO nepotrebna organizacija i da bi se SAD mogle povuči iza NATO-a, Bešker je kofol zabrinut zbog toga, što Trump navodno ne bi branio Estoniju i Latviju, ako ih napadne zločesti Putin i na kraju kritizira mlakost Europljana, što valjda nisu agresivniji i ratoborniji protiv Rusije i što bi se ako SAD napusti EU, ironično kaže branili “blok flautama”.

“Što će Europa? Odbijajući čvršću strukturu, odbijajući zajedničku obranu a i plaćanje za nju, Evropa je odlučila ostati artičoka koju je lako pojesti list po list, kako je lijepo rekao Cesare Borgia. Ostaje nam blok flauta”.

Nekoliko mjeseci kasnije, nakon što je Trump preuzeo dužnost predsjednika, početkom 2017., Bešker je opet napao Trumpa (i Putina) i zahtjevao faktički rat, uspoređujući današnju svjetsku situaciju sa onom 30-ih godina, kada je Hitler došao na vlast i tada se kaže on,  oklijevalo, pa je Hitler ojačao.

Niti Beškerov poznati stil, da sve to nekako uvije pominjanjem povijesnih usporerdbi i nekavih mudrosti i slično, nisu mogli prikiriti taj  ratnohuškački uradak. I naravno, Bešker, ne bi bio Bešker, da  sve to nije začino sa malo ustaštva i da nekako ubaci i Hrvatsku i Hrvate u sve to, iako oni nemaju nikakve veze sa Trumpom, ali eto Trump je valjda kripto-fašist, isto kao i hrvatski ustašoidi.

U tom uradtku pod naslovom: “Fenomen Trump će se ispuhati, osim ako ne eskalira u rat širih dimenzija: Ništa se nije naučilo od oklijevanja s kraja 30-ih godina prošlog stoljeća”, – Bešker dakle stavlja paralelu između dolaska Trumpa na vlast i   “provokativne apologije ustaštva” u Hrvatskoj, izraženoj u obliku postavljanja spomen ploče pripadnicima HOS-a u Jasenovcu.

U Bijelu kuću je kaže, Bešker, ušao “prostak i narcisoid, bahati lažac Donald J. Trump.” Možda je Trump primitivan, bahat, ovakav ili onakav, ali on nije odveo SAD u bankrot i nabio 20.000 milijardi dolara državnog duga i on nije uništio 5-6 država i  nije pobio 4 milijuna civila u zadnjih 17 godina na Bliskom istoku , otkad SAD tamo ratuje. Trump nije slao drone koje su ubijale civile, “mirotvorac” Obama jest.

Za Beškera su braća Kennedy, osim što su bili ženskari, (kao i Trump), bili “katolički klan”, Ono klan,  zvuči nekako opasno, zločesto, mafijaški, a riječ katolički je ionako uvijek opasna  i uvijek se povezuje sa Hrvatima, htjeli to ili ne. Ali ako su Kennedyjevi bili takav “klan”, zašto su onda obojica braće Kennedy okončala tako bijedno, sa metkom u glavu? Onda Bešker nahvali Kennedyjevog nasljednika Lyndona Johnsona, kao nekog liberalnog izbavitelja, iako je Johnson započeo rat u Vijetnamu, koji je koštao i Vijetnam i SAD, stotine i milijune tisuća žrtava, ali nema veze, jer  Johnson je kaže Bešker, “bio iskreni pobornik ljudskih prava”. Znači nakon “katoličkog klana” Kennedyjevih, došao je liberalni i napredni Johnson. Ali taj liberalni napredni Johnson, je nakon smrti Kennedyja, donio rat SAD-u, Onaj dugi i veliki rat u Vijetnamu. Dakle, ako povlačimo paralele po Beškeru: sada je Trump prepreka, da bi se opet mogao voditi rat-ovaj put rat protiv Rusije. A onaj koji bi preuzeo dužnost, ako bi pao Trump, bilo Hillary, ili Mitt Romney, ili Jeb Bush, ili bilo tko iz elite slugana duboke države, toga će Bešker i njegove korporativne kolege u SAD-u u New York Timesu, CNN-u itd, proglasiti liberalnim i naprednim, kao što su  onomad prije 50-ak godina takvim proglasili i L. Johnsona.

Ipak, Hrvatska je u goroj situaciji, zaključuje Bešker na kraju tog uradtka, jer Trump će kad tad nestati, ali ustaštvo u Hrvatskoj neće; “…fenomen Trump će se – kao i pužadizam, kao i kvalunkvizam, kao i još neki slični eksplozivni ali tranzitorni populizmi – ispuhati u eventualnoj novoj konjunkturi, ako ne eskalira u rat širih dimenzija.

Fenomen provokativne apologije ustaštva će opstati, jer nije uzmicao bez obzira na privredne okolnosti u posljednjih sedam desetljeća, niti ga je zgazila represija, niti su ga razdoblja bitno širih sloboda (u osamdesetima, ili u prošlom desetljeću) učinila izlišnim…”

Ustaštvo je za Beškera, naravno samo udbaški smokvin list za hrvatsko domoljublje,  kojega, kako on sam priznaje, nije zgazila ni represija od 1945. do 1991., a ni i svi pokušaji nasilnog preodgoja većine hrvatskog naroda i zatiranja tog domoljublja uz pomoć duboke države izvana, u zadnjih 18 godina, od početka takozvane “detuđmanizacije” do danas. Što je pokazao veličanstrveni uspjeh  hrvatske nogometne reprezentacije i veličanstvena proslava tog uspjeha, koja je orjunaše tipa Bešker, definitvno bacila u očaj. To je to. U tom smislu treba posmatrati i ovaj zadnji bijedni Beškerov uradak u kojem se očito debelo zaletio pred rudo i odmah optužio “hrvatsku, katoličku, homofbnu kulturu”.  Što je sama redakcija portala Slobodne Dalmacije nehotice priznala uklonivši to iz naslova članka. Ali ako netko misli, da bi Bešker sada zbog toga bio moralno pokoleban, i da bi ga to peklo, jer se zaletio i napravio gaf, taj se vara. Jer on, kao i ostala propagandna orjunaška ekipa u službi duboke države, nemaju ni trunke morala i savjesti i zato im je svjedno. A njihovi šefovi, urednici Slobodanke, Jutarnjega i ostalog šljama su isti takvi, zato se Beškeru neće ništa desiti, niti obična opemena. Sjetimo se samo onog bijednog propadgandnog uradtka Snježane Pavić prije 6 godina u Jutarnnjem. Najvećeg gafa u hrvatskom, a možda i cijelom europskom novinarstvu. Kada je ona, uoči odluke o drugostupanjskoj presudi Gotovini i Markaču, istrčala pred rudo, i već napisala optužnicu i Gotovini i Markaču, Domovinskom ratu i cijeloj državi Hrvatskoj. U medijima gdje, ima barem trun nekakve novinarske profesionalnosti i morala, pa makar to bilo i prividno i hinjeno, kad ništa zbog javnosti, novinar koji bi napravio takav gaf, takav promašaj, dobio bi otkaz. Ali Pavićka ga naravno nije dobila, već i dalje drobi propagandu u službi svojh gazda. Istu takvu, jadnu, bijednu, ljigavu, idiotsku, kao i Bešker, ista udbaška škola. Najnoviji primjer: članak koji je Pavićka nedavno napisala na portalu Jutarnjega: “Rugali se Hrvati Pakistancima…”. Poznata beškerovska metoda, bilo o čemu da pišu, po svaku cijenu ubaciti Hrvatsku Hrvate i katoličanstvo i totalno nategnuti sve. To što u strogo islamskoj državi Pakistan donedavno žene uopće nisu imale pravo da glasaju na izborima i još ga u potpunosti nemaju, a u Hrvatskoj u Saboru sjedi samo 20% zastupnica žena, to je za Pavićku potpuno isto i dokaz da i Hrvatska krši ženska prava i da je zatucana i zaostala isto kao i Pakistan.  Da, Bešker, Pavićka, Index i ostali su moralno pokvareni i nemaju nikakvih principa, to znamo, ali ustvari su ovakvi njihovi članci dokaz koliko su oni jadni, koliko ih razdire jad, bijes i mržnja. Jer stvarno netko mora biti totalno frustriran i jadan, da ama baš u svakoj prilici, bilo o čemu da piše,  pronalazi neke idiotske poveznice i uvijek mora pokušati sve nekako dovesti u vezu sa “katoličkom, hrvatskom, homofbonom kuluturom”.

* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Croative.net

Branimir Karlo

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno