Connect with us

Kornelija Pejčinović

KAKO SAM BRANILA DEMOKRACIJU U HRVATSKOJ I ZAUSTAVILA IZVANREDNO STANJE 2002 G!

Published

on

DOKLE ĆEMO KAO NAROD TRPJETI PONIŽENJA? Bila je tema na jednoj mreži uoči prosvjednog skupa 13 rujna u Vukovaru.

Trpjet ćemo poniženja dok svaki Hrvat kao građanin ne osjeti odgovornost za javne poslove,  za narod i državu. Ne smije se propuštati  prilike misleći da će  netko drugi obaviti posao umjesto nas. Mora se djelovati na svaki način ne očekujući ni priznanja ni pljesak. Djelovati svatko prema svojim sposobnostima i mogućnostima. ZABORAVIVŠI NA PRIVATNO BRINUTI ZA OPĆE DOBRO.

Veličanstveni protest žrtve u Vukovaru od 13 listopada protiv nezainteresiranosti državnih institucija, pravosuđa za patnje vlastitog naroda, žrtvu okrutne srpske agresije, i konačno za izvršenje  pravde, je velika stvar, ali vidjet ćemo hoće li pokrenuti besramno nezainteresirane i bezosjećajne činovnike. Oni će se naviknuti na ritam od godinu dana, do idućeg protesta. Postoje li sankcije za njih?

Zašto ih ne uznemiravati neprekidno, pojedinačno. Pa izabrani su i na položaju su zato da rade, da ne jedu uzaludno kruh svoj. Zašto ne napisati dopisnicu zastupniku, ministru, predstavniku vlasti  za čije postupke držimo da nisu u interesu hrvatskog naroda i države?

Što mislite kad bi zastupnik za svoj neprimjereni govor, nastup i glasovanje u Saboru dobio 500, 1000, 2000 dopisnica protestnog sadržaja? Osjetio bi da je pod nadzorom javnosti. Ne bi mu bilo svejedno. Što mislite da su u Saboru uoči izglasavanja Istambulske konvencije primili sto tisuća dopisnica uz onaj skup u Zagrebu i Splitu? Građani moraju pojedinačno biti odgovorni i pojedinačno nadzirati vlast i tražiti ispravke. Dopisnica košta, mislim 5 kn. Otvorena je i od poštara do naslovljene osobe svatko pročita sadržaj, od portira do tajnice. Pismo se može baciti nepročitano u koš. Dopisnica se kao nadzor vlasti može neprekidno koristiti, pristojno izraziti svoje mišljenje s potpisom ili bez njega, svejedno.

Ja uvijek reagiram osobno prema svojim mogućnostima i to odmah, smjesta, ne tražeći pomoćnike ni saveznike i potpisujući imenom i prezimenom ono što pišem. Ovo je moje iskustvo i reakcija na nepravdu nanešenu hrvatskim braniteljima od prije 16 godina za koje sigurno nikada niste čuli.

KAKO SAM PREKINULA OPSADU GORNJEGA GRADA U RUJNU 2002?

OKUPACIJU GORNJEG GRADA OD TRGA BANA JELAČIĆA, TKALČIĆEVE, JURJEVSKE I UOKOLO NA SVE STRANE NAREDIO JE PREDSJEDNIK VLADE IVICA RAČAN I MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA ŠIME LUČIN.

Od trga bana Jelačića, Tkalčićeve, Kamenitih vrata, Jurjevske i uokrug Gornjeg grada izvedena je antiteroristička jedinica hrvatske policije do zuba naoružana i maskirana, a ulice su bile zakrčene policijskim autobusima, đipovima s rešetkama i drugim policijskim vozilima.

Tko je ta i tolika opasnost koja je Vladu Republike Hrvatske izazvala da izvede toliku silu na Gornji grad, Markov trg, na Kamenita vrata?

Zamislite! Osmorica hrvatskih policajaca, hrvatskih branitelja, neki od njih odlikovani zlatnom medaljom za hrabrost Prvog hrvatskog redarstvenika! Vlada se grozi osmorici od tridesetorice koji već tri mjeseca mirno i tiho podsjećaju Vladu svojom prisutnošću na svoj neriješeni problem i očekujući rješenje svog problema: OTPUŠTENI SU S BEZRAZLOŽNO, NEZAKONITO I BEZ OBRAZLOŽENJA S POSLA KAO VIŠAK ZAPOSLENIH DA BI SE NA NJIHOVO MJESTO UPOSLILI SRPSKI POVRATNICI I BIVŠI AGRESORSKI VOJNICI.

To se zbilo 2002. To je godina i vrijeme opće hajke na hrvatske branitelje koalicijske vlade SDP-a i HSLS-a, Račana i Budiše. To je bilo vrijeme kada se tražilo uhićenje bolesnog generala Janka Bobetka i njegovo izručenje Haagu.

Bila sam u molitvenoj skupini dr. Ružice Čavar koja je svakog petka od 10 – 11 molila na Kamenitim vratima za domovinu i uhićene hrvatske branitelje one u Haagu i one u Hrvatskoj. Mi smo redovito obilazili hrvatske policajce koji su protestirali smjestivši se u kapelicu sv. Sebastijana u crkvi sv. Marka, preko puta ulaza u Banske dvore. Nosili smo im hranu i potrepštine.

Vidjevši tog petka opsadu i crkvu potpuno zaokruženu specijalcima odjurila sam kući. U sebi sam nosila eksplozivni tekst koji sam unijela u kompjutor, isprintala ga, odjurila na Gornji grad, tekst urudžbirala u pisarnici Hrvatskog Sabora i dobila žig. Isti tekst fotokopiran sa žigom Sabora odnijela sam u Banske dvore i urudžbirala u pisarnici Vlade i dobila žig. Tako sam na istom tekstu imala obadva  žiga. Primjerak svog teksta s obadva žiga Vlade i Sabora sam isprintala u stotinjak primjeraka i podjelila saborskim zastupnicima, uključujući i Vladimiru Šeksu, koji  su se s podnevne pauze vrćali na zasjedanje Sabora.

Nakon ovog mog čina atiteroristička jedinica i sve policijske snage su se povukle s Gornjeg grada a policajci su ostali u kapeli sv. Sebastijana u crkvi sv. Marka do daljnjeg.

Evo tog teksta koji sam urudžbirala u Saboru i Vladi RH i koji sam podijelila zastupnicima.

Ispod fotokopiranog teksta nalazi se prijepis u slučaju da je tekst nekomu nečitljiv.

FOTOKOPIJA NASLOVNE STRANICE SA ŽIGOVIMA, A ISPOD NJE PRIJEPIS.

PRIJEPIS:

Kornelija Pejčinović, Sermageova 6, 10 000 Zagreb, tel: 2311-325; e-mail:kornelija. pejci[email protected]

HRVATSKOM SABORU

PREDSJEDNIKU HRVATSKOG SABORA I NJEGOVIM ZAMJENICIMA

SABORSKIM ODBORIMA

SABORSKIM ZASTUPNICIMA I SVIM TIJELIMA HRVATSKOG SABORA

HRVATSKOJ VLADI

PREDSJEDNIKU IVICI RAČANU

VIJESTI KOJE EMITIRA HTV ZAPOČINJU I ZAVRŠAVAJU SA SUĐENJEM: SUĐENJEM GOSPIČKOJ SKUPINI, SUĐENJEM BRANITELJIMA U ŠIBENIKU, SUĐENJEM BRANITELJIMA U SPLITU, SUĐENJEM SPECIJALCU U KARLOVCU, SUĐENJEM SLUČAJA PAKRAČKA POLJANA U ZAGREBU. PODIGNUTA OPTUŽNICA …. PUŠTENI IZ ZATVORA U SLUČAJU RIJEČKE BANKE, NASTAVLJEN PROCES ZLOČINAČKOJ SKUPINI itd. ZADNJA VIJEST IZ HRVATSKE SUDSKE SERIJE JE ZAHTIJEV HAAŠKOG TRIBUNALA ZA IZRUČENJEM GENERALA JANKA BOBETKA.

JE LI HRVATSKA JEDNA OGROMNA SUDNICA I OGROMAN ZATVOR? TO SE DOGAĐA ZA VAŠEG MANDATA, OSJEĆATE LI SE ODGOVORNI?

Gledala sam vas gospodo saborski zastupnici u raspravi o slučaju Janka Bobetka. Ne gleda vas samo hrvatska javnost, gledaju vas i sva diplomatska predstavništva i sve diplomatske i vojne misije uključujući i Misiju Haaškog Tribunala u Zagrebu i procjenjuju koliko ste sposobni i tvrdi, lukavi ili naivni u obrani nacionalnih interesa. Gledaju vas koliko ste vješti i zreli u nadmetanju, pregovaranju, u pravnim smicalicama i taktiziranju.

Mogu vam reći da ste pali na ispitu i da ste pokazali, čak i kada ste složni u ciljevima da ste naivne neznalice, da ste tijesto koje se strancima lako dade mijesiti. Bilo bi politički zrelo da ste poslušali onog starog odvjetničkog lisca, Vladimira Šeksa i s predsjednikom vlade sklopili i potpisali ugovor. To bi vam prema vani omogućilo niz taktičkih varijanti. Trebali ste potpisati ugovor između Sabora i Vlade, čak i da ste 100% uvjereni u iskrenost vladinih namjera iz čistog razloga ozbiljnosti obrane nacionalnih interesa. Ovako ste izgubili na vjerodostojnosti. Učinili ste ono što nikada ne biste učinili u vlastitom sudskom sporu ili u obrani imovinskih ili drugih osobnih interesa, u kojoj biste zasigurno odbili ponuđenu riječ i zatražili biste da se riječ – namjera – pismeno definira, utvrdi i ovjeri žigom kod javnog bilježnika ili na sudu. Bilo bi vrlo ozbiljno i državnički da ste u najvažnijim državnim pitanjima postupili s onoliko ozbiljnosti koliko to činite u svojim privatnim poslovima. Zaključni dio u vođenju saborske rasrpave predsjednika Sabora Zlatka Tomčića, kada je apelirao na vjeru a protivio se ugovoru s Vladom bio je porazno neozbiljan pa će on biti najodgovorniji pođu li stvari krivo. No to nam je slaba utjeha.

OVO SE DOGODILO ZA VAŠEG MANDATA: OSJEĆATE LI SE ODGOVORINIM?

SPECIJALCIMA JE OVA VLAST KRENULA NA GANDIJEVSKE NENAORUŽANE PROSVJEDNIKE. TO JE NOVI DOPRINOS HRVATSKE VLADE U OSTVARENJU EVROPSKOG DEMOKRATSKOG MODELA PONAŠANJA I PRISTUPU EUROPSKIM INTEGRACIJAMA.

NE SLIČI LI PRIZOR NASTUPA ANTITERORISTIČKE JEDINICE NA MARKOVOM TRGU NA NENAORUŽANE PROSVJEDNIKE – OTPUŠTENE HRVATSKE POLICAJCE  NA BIVŠE KOLEGE U RATU I U MIRU NA NAPAD BRITANSKIH TRUPA PROTIV NENAORUŽANOG MAHATME GANDIJA I NJEGOVIH SLJEDBENIKA IZ ČUVENOG FILMA „GANDI“?

NAPAD NA HRVATSKE NENAORUŽANE PROSVJEDNIKE SNAGOM ANTITERORISTIČKE JEDINICE ZBIO SE U HRVATSKOJ.

ČIJE PRIMJERE I PREPORUKE SLIJEDI OVA VLADA? OVO SE DOGODILO U HRVATSKOJ ZA VAŠEG SABORSKOG MANDATA: OSJEĆATE LI SE ODGOVORNIM?

UHIĆENI POLICAJAC KOJI JE 17 RUJNA PREVEZEN U VINOGRADSKU BOLNICU KIDNAPIRAN JE S BOLNIČKOG ODJELA I NE ZNA SE GDJE SE NALAZI. ZAPIS NJEGOVOG PRIJEMA KAO PACIJENTA DOVEŽENOG KOLIMA HITNE POMOĆI IZ BOLNIČKOG KOMPJUTORA JE IZBRISAN KAO DA GA NIKAD U BOLNICI NIJE NI BILO. 14 RUJNA JE TAJ HRVATSKI OTPUŠTENI POLICAJAC – BRANITELJ – ŽELJKO SALOPEK PROSLAVIO 29-ti ROĐENDAN. U OBRANU HRVATSKE JE STUPIO S NEPUNIH 18 GODINA.

JE LI HRVATSKA POLICIJSKA DRŽAVA? PODSJEĆA LI OVA POLICIJSKA INTERVENCIJA U BOLNICI NA PO ZLU ČUVENA VREMENA OZNE I KOS-a, UDBE I NA BLISKU SURADNJU POLICIJE I MEDICINE?

SVE SE OVO DOGAĐA ZA VAŠEGA MANDATA: OSJEĆATE LI SE ODGOVORNIM?

REŽIMI KOJI SU NA OVAJ NAČIN PROMICALI I „ULAGALI“ U OPĆE DOBRO URUŠILI SU SE I PROPALI JER NISU BILI SPOSOBNI ZA ŽIVOT. VIŠE SU „INVESTIRALI“ U SILE REPRESIJE NEGO U SNAGU ŽIVOTA. PROGONITELJE SU NEUSPOREDIVO VIŠE PLAĆALI OD ONIH KOJI SU STVARALI VRIJEDNOSTI I DOPRINOSILI.

SUDJELUJETE LI VI /ZASTUPNICI/ U OŽIVLJAVANJU OVOGA MRTVACA? OSJEĆATE LI SE ODGOVORNIM?

ODGOVORI KOJE SU SABORSKI ZASTUPNICI DOBILI NA PRVOM JESENSKOM ZASJEDANJU HRVATSKOG SABORA OD STRANE PREMIJERA RAČANA, DOPREDSJEDNIKA VLADE MATE GRANIĆA, MINISTRA ŠIME LUČINA I OSTALIH IZ VLADE PREMA LOGIČKOJ ANALIZI SADRŽAJA I PO NAČINU IZRAŽAVANJA MOGLI SU ZADOVOLJITI SAMO RETARDIRANE GRAĐANE OVE ZEMLJE

JESTE LI IH PRIHVATILI KAO ZADOVOLJAVAJUĆE I SUVISLE? AKO JESTE, OSJEĆATE LI SE ODGOVORNIM?

SJEĆATE LI SE HRVATSKE U RATU? NIJE BILA OBILJEŽENA OVAKVOM REPRESIJOM KAKVU DEMONSTRIRA OVA VLADA U MIRU.

OSJEĆATE LI SE ODGOVORNIM KAO IZABRANI PREDSTAVNICI NARODA?

Ako bacite jaje na legalno izabranog zastupnika i predstavnika demokratski izabrane vlade ne gine vam specijalna odmazda, zato ubuduće pazite koga birate! Što bi premijer Račan učinio da je bio na Clintonovom mjestu u vrijeme afere Levinski?

Čitatelju, nakon čitanja ovog teksta nemoj ostati skrštenih ruku kao naša sramota, naši hrvatski saborski zastupnici bez obzira na stranačku pripadnost. Unatoč tomu što su izabrani i zaduženi za obranu Ustava, države i pravnog demokratskog sustava nisu poduzeli nikakvu odgovarajuću akciju, nisu izašli na mjesto na kojemu je zavedeno izvanredno stanje, a pred njihovovom i našom matičnom kućom – Hrvatskim Saborom, pred kojom se odvija čitava drama. Oni /zastupnici/ se nisu okupili, nisu postavili pitanja o uzrocima opsadnog stanja. Oni ne mogu reći da nisu znali, da nisu vidjeli, da nisu bili izvješteni, da ih se to ne tiče. Oni su izdali svoje  birače, svoj mandat, narod i državu.

Čitatelju piši Vladi, premijeru Račanu, ministru Lučinu, ministrici pravosuđa i uprave, predsjedniku Sabora, saborskim odborima, zastupnicima, Ustavnom sudu, Odvjetničkoj komori, Pravnom fakultetu i medijima. Šaljite e- mailove zamjenicima i svima koje se to mora ticati. Opišite kako se „hrvatska demokratska vlast“ obračunava i rješava probleme vlastitih građana kojima uskraćuje pravo na normalan prosvjed. Vlada koja krši Ustav time postaje ne- demokratska nego autokratska, voluntaristička vlada.

NE DOPUSTITE DA STVARI ODU PREDALEKO!

PROTESTIRAJTE, PIŠITE, ŠIRITE GLAS O „HRVATSKOM MODELU DEMOKRACIJE“ I TRANZICIJE PREMIJERA RAČANA! SLUŽITE SE SVIM DEMOKRATSKIM SREDSTVIMA!

PREMIJER RAČAN I MINISTAR LUČIN SU PREKRŠILI TEMELJNU ODREDBU USTAVA REPUBLIKE HRVATSKE O PRAVU GRAĐANA NA MIRNE PROSVJEDE I IZRAŽAVANJE SVOGA MIŠLJENJA.

OPSADA – IZVANREDNO STANJE ZAVEDENO NA GORNJEM GRADU U GRADU ZAGREBU

Od noći 11 rujna 2002 uvedeno je bez prethodne najave opće opasnosti u jednom dijelu Republike Hrvatske, i to u srcu glavnog grada Zagreba, na Gornjem gradu u onom dijelu Republike Hrvatske u kojem se nalaze dva najznačajnija sjedišta državnih institucija- Hrvatski Sabor kao zakonodavno tijelo i Vlada Republike Hrvatske kao izvršno tijelo Hrvatskog Sabora.

Ove dvije institucije smještene su na lijepom malom trgu koji djeluje kao obiteljski foaje. Dijeli ih samo crkva sv. Marka koja se nalazi usred trga. Upravo u ovaj lijepi, mali, mirni tradicionalni , idilični dio grada dovedene su vrlo brojne jedinice specijalnih antiterorističkih policijskih snaga. Od početka Tkalčićeve, trga bana Jelačića, Kamenitih vrata, Jurjevske, i dalje i bliže Markovom trgu svi prilazi i izlazi su bili opsjednuti, zakrčeni i blokirani policijskim antiterorističkim snagama, policijskim autobusima i vozilima, običnim i blindiranim, đipovima s rešetkama itd. Na samom trgu oko crkve sv. Marka policajcni su bili raspoređeni jedan uz drugog u razmaku manjem od jednog metra. To je bilo stanje koje sam ja vidjela 13 rujna između 11 i 13 sati, a prema TV izvještajima kasnije je bilo još gore, jer su ulice snimljene prazne, bar tako ih je prikazao HTV.

Tko se sjeća 7 listopada 1991, vremena kad su bili raketirani Banski dvori ne može se sjetiti nikakve barijere, policije na ulicama, represije ili bilo kakvog znaka opsadnog stanja, pogotovo da bi na prilazu Majci Božjoj od Kamenitih vrata bilo bar 6 policajaca iako je Hrvatska tada bila napadnuta u ratu, a Peta armijska oblast puna mržnje na sve htrvatsko, s vrećama pjeska na prozorima, cijevima automatskih pušaka koje su virile između vreća na Krešimirovom trgu u centru grada.

TKO JE TO I KAKVA JE TO OPASNOST KOJA JE VLADU REPUBLIKE HRVATSKE IZAZVALA DA IZVEDE TOLIKI SILU NA GORNJI GRAD, NA MARKOV TRG?

KOME SE TO VLADA REPUBLIKE HRVATSKE GROZI? ZAMISLITE: OSMORICI HRVATSKIH POLICAJACA, HRVATSKIH BRANITELJA  OD KOJIH SU NEKI ODLIKOVANI ZLATNOM MEDALJOM ZA HRABROST PRVOG HRVATSKOG REDARSTVENIKA. GROZI SE OSMORICI OD TRIDESETORICE KOJI VEĆ TRI MJESECA TIHO I MIRNO PODSJEĆAJU VLADU SVOJOM PRISUTNOŠĆU NA NERIJEŠEN PROBLEM OČEKUJUĆI RJEŠENJE SVOG PROBLEMA. MIRNO I TIH SJEDE PREKO PUTA ULAZNIH VRATA U ZGRADU VLADE, POTPUNO UZ CRKVU NE OMETAJUĆI NI PROMET NI BILO KAKVU DRUGU NORMALNU AKTIVNOST NA TOM TRGU.

POLICAJCI SU ZAPOČELI ŠTRAJK U OŽUJKU 2002 JER SU BILI BEZRAZLOŽNO, NEZAKONITO I BEZ OBRAZLOŽENJA ILI S LAŽNIM OBRAZLOŽENJEM DA SU KAO VIŠAK ZAPOSLENIH OTPUŠTENI IZ SLUŽBE DA BI SE NJIHOVA MJESTA POPUNILA SRPSKIM POVRATNICIMA  – BIVŠIM AGRESORSKIM VOJNICIMA I VLADINIM ISTOMIŠLJENICIMA KOJI NEĆE IMATI UNUTARNJE PSIHOLOŠKE BARIJERE DA DJELUJU SILOM PROTIV HRVATSKOG NARODA.

ŠEST MJESECI SU HRVATSKI POLICAJCI GANDIJEVSKI MIRNO PODSJEĆALI VLADU I SABOR NA SVOJ NERJEŠENI PROBLEM I TRAŽILI ISTRAGU I ODGOVORNOST ZA UČINJENU NEPRAVDU I RJEŠENJE SVOG PROBLEMA.

U JEDNOM TRENUTKU JE RAČAN IZGUBIO ŽIVCE I ODLUČIO DOISTA RIJEŠITI PROBLEM NA NAČIN NA KOJI JE ON BIO OBUČEN I TRENIRAN DUGOGODIŠNJOM PARTIJSKOM ŠKOLOM I PRAKSOM.

11 RUJNA 2002 NA GODIŠNJICU TERORISTIČKOG ČINA U NEW YORKU KOMEMORACIJI JE ODLUČIO DATI SVOJ „DEMOKRATSKI OBOL I PRINOS“ TE JE DONIO ODLUKU ZAJEDNO SA SVOJIM MISNISTROM UNUTRAŠNJIH POSLOVA ŠIMOM LUČINOM ANGAŽIRATI ANTITERORISTIČKU JEDINICU OBUČENU ZA IZVEDBU NAJDELIKATNIJIH TERORISTIČKIH PROBLEMA DA ONA RIJEŠI NERJEŠENI PROBLEM NERASPOREĐENIH I NEZAKONITO OTPUŠTENIH HRVATSKIH POLICAJACA TAKO DA IH UKLONI SVOG VIDOKRUGA.

TAKO JE KOMUNIZAM DESETLJEĆIMA GURAO POD TEPIH VAN SVOG VIDOKRUGA PROBLEME ZA KOJE NIJE NALAZIO RJEŠENJA SVE DO SVOG URUŠAVANJA GODINE 1990-te NA PROSTORU OD JADRANA DO BAJKALA.

ZATO SVE ZEMLJE IZIŠLE IZ KOMUNIZMA IMAJU TRANZICIJSKE PROBLEME KOJI SE LIJEPO MOGU OPISATI KAO DESETLJEĆIMA NERJEŠAVANI PROBLEMI PRAVOSUĐA, ZEMLJIŠNIH KNJIGA, VLASNIŠTVA, GOSPODARSTVA, BANKARSTVA I SVAKOJAKIH DRUGIH KOJI SU DESETLJEĆIMA SKLANJANI IZ VIDOKRUGA UZ NAGLASAK POSTIGNUTIH RADNIH POBJEDA, A KAD SE VIDJELO DA NE VALJA PROGLASIO BI SE ZAOKRET I REFORMA, ALI UVIJEK PREMA MAKSIMI: DRUGOVI LAKO ĆEMO!

ZATO SU PREMIJER RAČAN I ŠIME LUČIN DOVELI TOLIKE POLICAJCE NA GORNJI GRAD DA FIZIČKI PRESELE PROBLEM NEGDJE DRUGDJE ONAKO KAKO SE TO ČINI S NAMJEŠTAJEM ILI GLOMAZNIM OTPADOM. PROBLEM MORA POSTATI NEVIDLJIV DOK NE ZASMRDI KAO TRANZICIJSKI PROBLEM LEŠA KOMUNIZMA ZA KOJI NIJE DOVEDEN MRTVOZORNIK KOJI BI GA DEFINITIVNO PROGLASIO MRTVIM I DAO NALOG ZA UKOP.

PRIKAZE IZ TOG MRTVOG SUSTAVA PRIZIVAJU SILU DA IM PRESELI PROBLEM NA NEVIDLJIVO MJESTO. MEĐUTIM, POLICAJCI SE NISU DALI UKLONITI, PRESELITI. POTRAŽILI SU SKLONIŠTE U CRKVI, U OKRILJU DRAGOG BOGA KOJI JE STVORIO, OČUVAO I ZAŠTITIO HRVATSKU I HRVATE OD ISTREBLJENJA I TOTALNE PROPASTI U PROŠLOSTI, U DOMOVINSKOM RATU, A UVJERENI SMO DA ĆE I DALJE ČUVATI I BRANITI HRVATE I DRUGE UGROŽENE NARODE OD ISTREBLJENJA, DA ĆE ČUVATI I BRANITI NEZAŠTIĆENE, UDOVICE, SIROĆAD, UBOGE I POTREBITE. NO ZATO U OVOZEMALJSKOM ŽIVOTU I DEMOKRATSKOM DRUŠTVU BIRAMO VLADU NA IZVRŠNE FUNKCIJE A NE POSTAVLJAMO BOGA, KAKO SI TO PREMIJER RAČAN UMIŠLJA DA JE.

PREMIJER RAČAN I MINISTAR LUČIN SU SAMI ODREDILI DIMENZIJE I ZNAČAJ PROBLEMA KOJI IMAJU RIJEŠITI ODABIROM SREDSTAVA I NAČINA ZA RJEŠENJE. VELIČINA I ZNAČAJ TOG PROBLEMA SU U SRAZMJERU S BROJNOŠĆU ANTITERORISTIČKIH SNAGA I VOZILA KOJA SU IZVEDENA NA TEREN.

SUDEĆI PREMA OPSADNOM STANJU NA GORNJEM GRADU PROBLEM JE VELIKI. MOGLO BI SE REĆI DA JE OGROMAN I DA I DA PO OPASNOSTI I ZNAČAJU DALEKO NADMAŠUJE PROBLEM NA HRVATSKIM GRANICAMA KADA SU PRIJE MJESEC DANA SRPSKI VOJNICI NA DUNAVU S OKUPIRANOG HRVATSKOG TERITORIJA NA ADI KOD VUKOVARA PUCALI PO HRVATSKIM GRAĐANIMA I DRŽALI IH U PRITVORU, A SLOVENSKI RIBARI PO NAGOVORU SLOVENSKE POLICIJE NAPADAJU HRVATSKE RIBARE U PIRANSKOM ZALJEVU.

TAMO NISU BILE IZVEDENE NIKAKVE POLICIJSKE NI ANTITERORISTIČKE JEDINICE A NA TAKAV POZIV NEKIH HRVATSKIH GRAĐANA VLADA JE REAGIRALA ŽESTOKO ODGOVARAJUĆI DA SE PROBLEMI MORAJU RJEŠAVATI MIRNIM PUTEM I SVIM DIPLOMATSKIM SREDSTVIMA KOJA STOJE NA RASPOLAGANJU.

KOJI JE RAZLOG DA SE NE KORISTE ISTA SREDSTVA I ULJUDNOST U NAČINU POSTUPANJA I RJEŠAVANJA OBIČNIH ADMINISTRATIVNIH PROBLEMA VLASTITIH GRAĐANA, NEGO SE U NAČINU RJEŠAVANJA ADMINISTRATIVNIH PROBLEMA HRVATSKIH BRANITELJA – NEZAKONITO OTPUŠTENIH HRVATSKIH POLICAJACA UVODE ANTITERORISTIČKE POLICIJSKE SNAGE?

ZAŠTO POSTOJI TAKVA RAZLIKA U POSTUPKU RJEŠAVANJA SPOROVA IZMEĐU HRVATSKIH GRAĐANA – OTPUŠTENIH HRVATSKIH POLICAJACA S HRVATSKOM VLADOM OD NAČINA RJEŠAVANJA SPOROVA S BIVŠIM I SADAŠNJIM AGRESORIMA NA REPUBLIKU HRVATSKU?

NA OVO PITANJE BISMO MORALI DOBITI ODGOVOR OD PREMIJERA RAČANA, MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA ŠIME LUČINA, MINISTRICE PRAVOSUĐA, HRVATSKOG SABORA, USTAVNOG SUDA I SVIH RELEVANTNIH TIJELA PRIJE NEGO SE NAŠA DRŽAVA NAĐE U TIRANIJI I DIKTATURI.

IAKO JE OVO PROBLEM I PROBLEM SVIH POLITIČKIH STRANAKA I ZASTUPNIKA BEZ OBZIRA NA STRANAČKU PRIPADNOST IPAK BIH POSTAVILA PITANJE HSLS-u, HDZ-u, HSP-u, DC-u, HIP-u, ONIMA KOJI SU, KAKO KAŽU, ZABRINUTI ZA HRVATSKU DRŽAVU.

ZAŠTO SE NISU POJAVILI PRED POLICIJSKIM SNAGAMA PRED ZGRADOM VLADE U NEPOSREDNOJ BLIZINI SABORA? ZAŠTO NISU KAO PREDSTAVNICI ZAKONODAVNE VLASTI POSTAVILI PITANJE ODGOVORNOSTI VLADE ZA PREKORAČENJE OVLASTI I KRŠENJE USTAVA? OVAJ NEMAR I INDOLENCIJU NEĆE VIŠE MOĆI SPRATI SA SVOGA IMENA. OČITO JE DA IM JAVNI POSLOVI, INTERES SIGURNOSTI DRŽAVE I PRAVNOG SUSTAVA NISU NA PRVOM MJESTU. LATINSKA POSLOVICA KAŽE: ZABORAVIVŠI NA PRIVATNO MISLITE NA OPĆE /DOBRO/.

ZAR BRIGA ZA OPĆE DOBRO I STRAH ZA OPSTANAK DRŽAVE I OPĆEG DOBRA NIJE GLAVNO ZANIMANJE PREDSTAVNIKA NARODA?

HRVATSKI NARODE OVA TI JE ŠKOLA DEMOKRACIJE VRLO SKUPA I OPASNA. NAUČI SE ODGOVORNO BIRATI! NEMOJ ZABORAVITI DA SI OVE SAM IZABRAO SEBI ŠTUJUĆI LAŽNE BOGOVE, KUMIRE DIVEĆI SE POLITIČARIMA, ESTRADI, ROKERIMA, MAFIJAŠIMA IZ VELIKE PONUDE „UZORA“HRVATSKE TELEVIZIJE I SADRŽAJNO I LIKOVNO BEZVRIJEDNIH MEDIJA. DAO SI SE NARODE ZAVESTI OTISCIMA S NASLOVNIH STRANICA KOJE VEĆ SUTRA ZAVRŠAVAJU U OTPADU KAO I AKTERI KOJE TE SLIKE PREDSTAVLJAJU.

U Zagrebu, 14 rujna 2002.                                                    Prof. Kornelija Pejčinović

Komentari

Kornelija Pejčinović

GDJE JE NESTALO SUKCESIJSKIH 589 MILIJUNA DOLARA?

Published

on

IZ MOG RATNOG ARHIVA – INDIVIDUALCA IZ “POZADINSKE FRONTE”

Kako su nestali novci depozita Narodne Banke Jugoslavije deponirani u stranim bankama?

Jednostavno. „Međunarodna zajednica“ nakon odluke Badinterove komisije o raspadu SFR Jugoslavija i priznanja novonastalih država bivše SFRJ nije stavila zabranu na korištenje tog novca iz saveznog deviznog depozita do okončanja sukcesije. Ona je pravo potpisa, upravljanja tim novcem prepustila Slobodanu Miloševiću, predsjedniku „Nove Jugoslavije“ u nadi da će ovaj brzo obnoviti staru SFR Jugoslaviju. A on je tim novcem sve do 1995 vodio rat protiv novonastalih država, bivših republika SFRJ, a kasnije ga koristio u ratnim operacijama na Kosovu.

Zar se nitko više ne sjeća kako je 1992 za predsjednika vlade Srbije doveden iz SAD-a Milan Panić, američki državljanin, za čijeg se upravljanja Srbijom vodio najkrvaviji rat u Bosni i Hercegovini i počinjena su najveća zlodjela na okupiranim područjima Hrvatske i BiH.  Time je ratu dat svojevrstan legitimitet.

Kada je 1991 bilo govora da bi Rudy Perpich, bivši guverner Minessote, došao u Hrvatsku za ministra vanjskih poslova vlada Georgea Busha seniora mu je zaprijetila da će istog časa izgubiti američko državljanstvo. Otkud tolika razlika u tretmanu Rudya Perpicha i Milana Panića? Pa valjda u tome što je Rudy Perpich uspješan Hrvat i nije smio doprinijeti svojim zalaganjem za Hrvatsku u vrijeme globalizacije kad nitko neovisnu Hrvatsku nije htio.

I danas, nitko da bi se sjetio Milana Panica, američkog državljanina, ratnog srpskog predsjednika i etničkog čistača Hrvata i muslimana. Pa za njegovog predsjednikovanja Srbijom opsjedani su Foča, Goražde, Žepa, Višegrad, Jajce, Sarajevo, Mostar, a s Trebinja i iz Crne Gore su slani topovski pozdravi Dubrovniku. Kada se govori o zločinu u Srebrenici, nitko da bi se prisjetio koordinirane uloge francuskih generala Maurillona i Bertrand de la Presla koji su prisilili Hrvate i muslimane, koji su se uspješno suprostavljali srpskoj agresiji i branili Foču i Goražde, da se razoružaju i da UNPROFOR-u predaju oružje, zauzvrat im je UNPROFOR trebao garantirati sigurnost.

Muslimani i Hrvati su razoružani a Foča i Goražde su pale u srpske ruke a onda je nastao egzodus razoružanog naroda i pokolj u Srebrenici. Na Međunarodnom sudu u Haagu sudi se najviše Hrvatima, malo Srbima, a gotovo nimalo muslimanima, a na ulogu francuskih generala i Milana Panica su i“međunarodna zajednica“i žrtve i mediji potpuno zaboravili. Ni njima, francuskim generalim, ni britanskim i francuskim snagama za brzo djelovanje, nitko ne sudi.

Britanci u hrvatskim odorama poklaše i zapališe Ahmiće a Hrvati završiše u Haagu na Sudu.

„Međunarodna zajednica“ koja je bila tako striktna u primjeni svake restriktivne mjere prema Hrvatskoj, blagoslovila je srpsko=jugoslavensko trošenje zajedničkog novca bivših republika u svrhu vođenja rata protiv istih. Na ovaj su način narodi bivše SFRJ doista financirali rat protiv samih sebe, a farsa je i čitavo natezanje oko sukcesije s praznom kasom.

Prema međunarodnom pravu ta se sukcesija morala obaviti nakon objavljivanja odluka Badinterove komisije. 1992 Jugoslavija se raspala i tada je trebalo sazvati mirovnu konferenciju, utvrditi granice i međusobne obveze novih država. Trebalo je raspustiti saveznu – SFRJ – vojsku, JNA, koja je ostala naoružana banda bez države i ravnomjerno prema uplati u saveznu blagajnu Federacije raspodijeliti ratnu opremu i sav novac iz deviznog depozita Narodne Banke Jugoslavije. I sva ratna oprema i taj novac spadaju u sukcesiju.

Međutim, to se nije dogodilo. Da se dogodilo, u tom slučaju bili bi ukinuti i efekti embarga na uvoz oružja žrtvi, a to bi, uz pravovremeno diplomatsko priznanje značilo i brzi kraj rata.

Ovaj rat je ustvari bio stavljanje nenaoružanog naroda u laboratorijske posebne uvjete, u arenu, s do zuba naoružanom vojskom, isto onako kako se to s kršćanima činilo u antičko rimsko vrijeme, kada su se gladijatori ili nenaoružani kršćani borili goloruki s divljim zvjerima  na opće veselje i delirij krvožedne publike /u ovom ratu
 „krvožedne publike međunarodnih zajednice“ i njezinih diplomatskih emisara/.. Time se unaprijed planirao željeni ishod sukoba.

„Međunarodna je zajednica“ svjesno gurnula narode bivše države u ovaj rat ostavivši Slobodanu Miloševiću i vojsku i savezni devizni depozit za ratovanje. A danas smo prisiljeni od te iste „Međunarodne zajednice“ tražiti kredite s lihvarskim kamatama za obnovu kuća, gospodarstva, čišćenje mina i spaljivanje ogromnih količina starih lijekova i sanitetskog materijala kojima je još 1940-te istekao rok korištenja a koje su nam „humanitarno“ slali kao pomoć i pri tome su se  oslobodili otpada, a  kao „humanitarci“ su bili oslobođeni od poreza u svojim državama.

Zar to nije sjajan posao bez rizika?

Radi se o tome da preživjela žrtva  mora od „međunarodne zajednice“ koja ju je izložila ratnom razaranju i ubijanju tražiti kredita s visokim kamatama za obnovu a ti lihvarski krediti garantiraju veliku dobit oligarhiji koja najprije natjera žrtvu da financira sama rušenje i zločin nad sobom a onda ju, kad je sve strahote preživjela i iznenadila svojim opstankom, prisiljava na lihvarske kredite s okrutnim uvjetima.

Trgovački putnici ove krvave, od pamtivijeka uspješne multinacionalne kompanije su bili: Gianni de Michelis, Hans van den Broek, Lord Owen, lord Carrington, Tornwald Stoltenberg, Cyrus Vace, Richard Holbrook, Madeleine Albright, Carl Bildt i ostali predstavnici ove međunarodne menažerije.

Za njih je rat odličan posao, a žrtve oni gledaju s visoka, i  preziru i one stvarne žrtve i počinitelji zločina nad njima.

Najviše se dobra svome narodu može učiniti ako se pri svakom diplomatskom susretu, sastanku i pri potpisivanju međunarodnih ugovora sve ove činjenice ima neprekidno na umu. To se mora znati u svim razgovorima, ali ne spominjati. Ako se „međunarodnoj zajednici“ tako pristupa onda se i drugačije gleda na ponude iz kataloga bjelosvjetskih „programa visokih idealističkih humanističkih proizvoda“.

Abolicijom svojih 85 000 četničkih izvedbenih subjekata „međunarodna je zajednica“ zaštitila svoje saveznike. A naši nisu njihovi pa im se zato sudi u Hrvatskoj i u Haagu. Svi koraci koje čini financijska oligarhija  iza scene pod imenom „međunarodne zajednice“ odvijaju se uvijek pod egidom „visokomoralnih ciljeva, civilizacijskih tečevina, demokratskih vrijednosti, pravde, istine, poštenja, ljudskih prava i transparentnosti“. A to je Prokrustova postelja na kojoj se može bespomoćnu žrtvu mučiti bez sankcija, vremenski neograničeno, izduživati, skraćivati, istezati, rezati sve dok pri tome diše, a pri tome još uspjeti ucjenama izvući velike financijske i ine koristi na koje žrtva silom pristaje sve da bi prekratila muke. Tako se čini dok žrtva ne bude po mjeri postelje kojoj se neprekidno mijenjaju dimenzije. Žrtva može i podleći tom „tretmanu ljudskih prava“, ali s obzirom na  korist koju je međunarodna lihvarska gospoda izvukla to više nije ni važno.

Takve Prokrustrove postelje i njihovi obslužitelji su razne misije poput OESS-a, EU-a, UN-a nadzori i stalne packe velepolsanstava, većina nevladinih „humanitarnih“ udruga – obavještajnih ekspozitura velikih sila u kriznim područjima. I Sud u Haagu je organiziran za žrtve agresije. Međunarodni protektori „urođeničkih“ naroda majstorskom izvedbom višestoljetne kolonijalne prakse velikih sila zavadi pa vladaj ugrožavaju sve stanovnike područja kojima su postavljeni kao „zaštitnici – protektori.“

Tako su Hrvati i Muslimani kao žrtve agresije stjerani u Federaciju BiH da se mrze i svađaju oko udjela u vlasti,  oko teritorija, oko broja optužnica za ratne zločine i tretmana u Haagu, jednom rječju oko svega, dok strani grabežljivci uništavaju njihovu baštinu, zemlju, zakapaju opasne tehnološke otpade na njihovom teritoriju, na pr. Francuzi na Vrelu Bosne, pljačkaju i trže njihova kulturna i ina dobra. S druge pak strane ta gospoda nema zamjerki i štiti najstrašnijim zločinima osvojenu, od domicilnog stanovništva, hrvatskog i muslimanskog, poput Izraela, očišćenu, etnički čistu, srpsku zajednicu u republici srpskoj dok istovremeno na sav glas propovjeda toleranciju i multietničnost u Federaciji BiH, Hrvatskoj i Makedoniji.

Pri tomu i oni i žrtve neprekidno optužuju pokojnog predsjednika dr. Franju Tuđmana da je djelio Bosnu a što većina žrtava prihvaća i hrani se tom otrovnom gljivom da utoli glad.

Može li netko odgovoriti: Zašto je Sloveniji nekažnjeno dopušteno da bude čista etnička država!!!??? A u Hrvatskoj se zahtijeva veća prava za nacionalne manjine nego za većinsko stanovništvo.? Pa nisu Hrvati u agresiji 1991-1995 ugrozili, ubijali, izgonili, protjerivali Srbe, Muslimane, Rusine, Madžare, Ukrajince i sami sebe nego je to činila srpska manjina uz pomoć JNA i Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Žrtvama se sudi, a u nametnutom nepravednom miru im je dato da se iživljavaju i iscrpljuju u vanjskim efektima sudskih, pravnih smicalica sa Slobodanom Miloševićem u Haagu, što je jedna manipulacija više da se počasti žrtve lažnom katarzom „pobjede pravičnosti“ kakvu mogu jedino smisliti direktni sotonini poslenici.

Eto „poštenja, pravde i humanizma“ imperijalnih sila G-7 sve u ime „bolje budućnosti“ svih. Tko ima oči nek vidi! Tko ima uši nek čuje! Tko ima mozga nek razmisli!

I na kraju pitam se: Hoće li se ikada naći nekolicina Hrvata dovoljno inteligentna, stručna, hrabra, a uz to nesebična i bogata, pa sve ove činjenice, i one druge koje sam iznijela u svojoj optužnici protiv „međunarodne zajednice“ J accuse – Optužujem, uobličiti u pravu tužbu i predati Sudu pravde u Haagu, Sudu za ljudska prava u Strasbourgu ili sudu u Bruxellesu koji prima svakojake tužbe.

Ovo su sve neoborive činjenice koje ne zastarjevaju a skinule bi povijesnu hipoteku s čitavog hrvatskog naroda, Države Hrvatske i oslobodile sve naše zatočene u Haagu.

Neka se ne zaboravi da javnost država koje sva ova zla čine ne zna što njihovi službeni predstavnici čine u inozemstvu. Ti počinitelji se svoje javnosti boje. Svakojake zločine oni mogu činiti dok istina ne postane bjelodana. U trenutku kada se vješto zaobiđu njihova Orwelijanska „ministarstva istine“ padaju njihove vlade.

Srpska propaganda radi dan i noć. Dovoljno je pogledati niz web stranica na kojima su aktivni. Promislite, čak i američki Quecker rade za Srbe! Možda im i treba nagraditi toliki trud i zauzetost! Što rade Hrvati? Ništa. Ono što rade političke stranke i njihovi članovi je čisti politički analfebetizam, diletantizam, sramota i njihova osobna i hrvatska.  Njihovi istupi na domaćoj i međunarodnoj sceni su ljudski nedolični, neiskusni, nedaroviti, bez dubljih i širih znanja, bez osobnog dostojastva i svijesti da predstavljaju narod i državu i svode se na dodvoravanje strancima i moljakanje.

Mi imamo argumente i oni su neoborivi. Oni mogu izdržati svaku provjeru. Zašto se nema hrabrosti iči pravom protiv silnika. Bitka nije uvijek unaprijed izgubljena. Put prava i istina su nam jedini pravi način u postizanju naših nacionalnih ciljeva. Ništarije i mlitavci se svima gade u životu, u politici i međunarodnim predstavnicicma.. Dobro obrazloženi argumenti iza kojih osoba koja ih izlaže čvrsto stoji,  diplomatski se ponaša s dostojanstvom, sviješću, da  predstavlja svoj narod i državu a ne sebe, izazivaju poštovanje i kod onih nesklonih. Takvo ponašanje je lijek protiv kompleksa manje vrijednosti. To je jedna olimpijska vještina  u kojoj se moramo trenirati i izboriti medalje. I ne zaboravimo: Ono što mi kao narod za sebe i one koji će doći poslije nas moramo učiniti sami, neće učiniti nitko drugi. Bez našeg zalaganja i vjere u Boga neće ni Bog učiniti ništa za nas. On će nam pripomoći, ali se zalagati uz njegovu pomoć moramo sami. Bog među ljudima traži suradnike za svoje veliko djelo. Jesmo li istinski božji suradnici?

U ratno vrijeme napisala i slala na sve strane prof. Kornelija Pejčinović

Komentari

Continue Reading

Kornelija Pejčinović

OVERTONOV PROZOR JE NAJVAŽNIJE OTKRIĆE VAŠEG ŽIVOTA: KAKO SE KORAK PO KORAK UVODE U DRUŠTVO, MORALNO NEPRIHVATLJIVI STAVOVI?

Published

on

Jeste li dobro shvatili što je rod-gender? Jeste li sigurni da je marihuana korisna? Je li SSSR bio osovina zla? Jesu li talibani napredni ratnici koji u Afganistanu ubijaju komunističko zlo? Je li Asad diktator? Želi li Rusija okupirati svijet? Zar se ne čudite što još nisu dječje oči servirane u restoranima?

Najvjerojatnije se ne slažete sa svakim od ovih stavova u nekim od ovih pitanja. Pa onda što ih povezuje? Umjesto uvoda ovoj veoma opasnoj priči i strašnoj tehnici utjecanja na ljudsku svijest postavili smo pitanja. Svi smo mi žrtve ove tehnike i prema kraju ovog teksta sagledat ćete svijet u pogledu ovih i mnogih mnogih drugih pitanja u posve drugom svijetlu.

Biti ili ne biti homoseksualac, pušiti ili ne pušiti marihuanu, je osobni izbor svakog pojedinca. Autori ovog članka ne raspravljaju o osobnim izborima i poštivaju ih. Ali kako se dogodilo da su u mnogim zemljama obadvije ove činjenice uključene u sustav pravila, normi i zaštićene zakonom. Zašto je i komu to bilo potrebno?

Joseph Overton je američki sociolog koji je ovu tehniku opisao kao promjenu društvenih stavova, normi, koje su prije toga bile ukorijenjene, fundamentalističke. On je u svojim djelima odbacivao  prirodni slijed stvari kao neistinit, lažan. Svoju tehniku opisao je kao tzv. „Prozor za raspravu“, ili „Prozor mogućnosti“ ili kako je poslije smrti ovog znanstvenika nazvan „Overtonov prozor.“ Prvotno ovaj prozor opisuje granice moralnosti  i sliku svijeta koja je vladajuća u društvu unutar koje političari mogu djelovati a da se ne bi iznenada sukobili sa stavovima izbornog tijela. Međutim, ove se granice postupno mogu mijenjati što omogućuje da se ucijepi svaka ideja u svijest čak i izuzetno moralnog društva.

OVERTONOV PROZOR JE JEDNOSTAVNA I UČINKOVITA TEHNIKA KOJA OMOGUĆAVA UCJEPLJIVANJE SVAKE IDEJE U SVIJEST ČAK I VISOKO MORALNOG DRUŠTVA.

Pročitajte ovaj članak i postat će vam jasno na koji su način homoseksualnost i istospolni brakovi legalizirani. Postat će vam jasno kako će se u skoroj budućnosti u Europi potpuno legalizirati pedofilija i incest  jednako kao i eutanazija djece.

Što se može postići korištenjem ove tehnike koju je opisao Overton?

Moguće je stvarati neprijatelje i robove od vlastitog naroda, legalizirati istospolne brakove, razoriti instituciju obitelji i još mnogo toga. Jednostavno SVE.

METODOLOGIJA JE TAKO RAZRAĐENA DA JE NEUSPJEH NEMOGUĆ.

Joseph Overton je opisao kako se neke ideje potpuno strane našem društvu mogu izvaditi iz smeća i odbačenosti, oprati ih i ako treba pretvoriti ih u zakon.

Prema teoriji Overtonovog prozora svaka ideja ili predmet društvenog života ima svoj tzv. PROZOR MOGUĆNOSTI. Unutar tog prozora o ideji se može ili ne može naširoko javno raspravljati, popularizirati je ili ozakoniti je. Prozor se pokreće promijenom raspona mogućnosti od jednostavnog stava do „nezamišljivog“ – potpuno stranog suvremenom moralu ili čak potpuno neprihvatljivog stava koji se dovodi do pozicije „ozakonjene politike“.  Na taj način ideja postaje naširoko raspravljena i prihvaćena od moderne svijesti i čak ozakonjena.

SVAKA IDEJA IMA SVOJ TZV. PROZOR MOGUĆNOSTI. UNUTAR TOG PROZORA O IDEJI SE MOŽE NAŠIROKO RASPRAVLJATI, PODRŽAVATI JE, POPULARIZIRATI ILI OZAKONITI JE. TAJ SE PROZOR KREĆE MIJENJAJUĆI RASPON MOGUĆNOSTI OD STAVA DA JE „NEZAMISLIVA“ DO PRIHVAĆANJA KAO „LEGALNE POLITIKE“ I ČAK OZAKONJENE POLITIKE.

To nije ispiranje mozga nego je daleko profinjenija tehnika. Njena je učinkovitost osigurana korak po korak tako da postepeno utječe na sustav koji dopušta tom procesu da ostane neprimijenćen od društva koje postaje siguran plijen.

Evo primjera kako se polako i postepeno započinje proces:

Najprije se započne diskusija o nečemu što je bilo neprihvatljivo u prošlosti a onda se počne smatrati prikladnim i u konačnici drušvo se podvrgne, podčini novom zakonu koji cementira i štiti jednu pojavu koja je ranije u prošlosti bila „nezamisliva“.

Evo uzmimo nešto što je sasvim nezamislivo u civiliziranom svijetu danas. UZMIMO KANIBALIZAM kao ideja da građani jedu jedni druge. Je li ovaj primjer dovoljno strašan?

Do danas je očito da se kanibalizam ne može smatrati prihvatljivim ili legalnim načinom života. Nema govora o tome ! Moderno društvo bi se žestoko usprotivilo svakom pokušaju otvorenog zastupanja takve ideje. Tako u pojmovnom slijedu Overtonovog prozorautvrđujemo da je mogućnost legalizacije ove teorije u prozoru mogućnosti ravna nuli. Prema Overtonovoj teoriji to bi se nazvalo „nezamislivim.“ Sada iskušajmo model u procesu kako se „nezamislivo“ može ostvariti u životu nakon što prođe kroz sve stupnjeve Prozora mogućnosti.

SUSTAV

Ponovimo: Overton opisuje metodu kao sustav a tehnika omogućuje legalizaciju ideje. SVAKE IDEJE.

Upozorenje! On nije ponudio recept. On nije oblikovao svoje misli na određeni način. On je opisao radnu metodu – sustav koraka, slijeda radnji koje neizbježno dovode do željenog ishoda, cilja. Korištena kao oružje ova tehnika može biti učinkovitija od atomske bombe u razaranju ljudske zajednice.

STUPANJ Br. 1: KOLIKO RADIKALNO!

Ideja kanibalizma je doista grozna i neprihvatljiva u modernom društvu. O tomu se ne raspravlja u tisku a još manje u „pristojnom društvu“. Na toj točci je kanibalizam „nezamišljiv.“ Kanibalizam je grozan i zabranjen. Stoga onaj prvi pokret Overtonovog prozora je da kanibalizam prenese s područja NEZAMISLIVOG na područje RADIKALNOG.

S obzirom da imamo slobodu govora ….. zašto nebismo o tome razgovarali?

Na koncu predpostavlja se da i znanstvenici o svemu razgovaraju i sve proučavaju. Za znanost nema tabu tema. Kad je tomu tako zašto ne bismo organizirali jedan etnološki simpozij pod naslovom: EGZOTIČNA TRADICIJA POLINEZIJSKIH PLEMENA. Tu će se raspravljati o povijesti tog predmeta – kanibalizma – kao o dijelu današnje znanosti. Kao rezultat takvog simpozija dobit ćemo kao činjenicu autoritativno mišljenje o kanibalizmu.

Eto vidite kako smo došli do toga da možemo raspravljati o kanibalizmu a da ostanemo u granicama ugledne znanosti.

Overtonov prozor se pokrenuo. Već imamo početak novoga stava koji omogučuje prijelaz od nepomirljivo negativnog društvenog stava k pozitivnijem stavu. Istovremeno uz održavanje znanstvenog skupa pokreće se i DRUŠTVO RADIKALNIH KANIBALA. Potpuno je nevažna činjenica da ono može postojati samo na internetu. Važno je da će se ono spominjati i citirati u određenim masovnim medijima.

Najvažnije je da Drušvo radikalnih kanibala stvara presedan. Zatim ovi su ekstremisti potrebni za stvaranje novog društvenog pojma – radikalnog strašila ili „loših kanibala“ a o drugim strašilima kasnije. U početku je dovoljno objaviti priče o tome što britanski znanstvenici i radikalni ekstremisti misle o jedenju ljudskog mesa.

Kao rezultat ovog prvog pokretanja Overtonovog prozora tema koja je donedavno bila tabu postala je predmet rasprave i nije više zastrašujuća, nije više sveta. Monolit je rascjepljen i stvorena „siva sjena“.

STUPANJ br. 2: A ZAŠTO NE?

Kako se prozor kreće kreće se i kanibalizam od radikalne paradigme u prostor MOGUĆEG.Na tom stupnju nastavljamo citirati „znanstvenike“. Ne smijemo se ne obzirati na znanost, zar ne? Radi se o spoznaji, o znanju o kanibalizmu, zar ne? Svatko tko odbija raspravu može se etiketirati kao čistunac, cjepidlaka ili hipokrit. A kako je hipokrizija za osudu kanibalizmu se može elegantno pridati novo ime, naprosto takvo da se nitko se nitko ne usudi etiketirati one koji „misle različito“.

PAŽNJA! Ovdje je vrlo važan trenutak STVARANJE EUFEMIZAMA. Da bi de legalizirala nezamisliva ideja nužno joj je promijeniti ime. Tako se više uopće neće govoriti o kanibalizmu. To se odsada zove antropologija. Ovaj pojam će također biti uskoro potrošen i zamijenjen novim.

Novo ime odvodi od bitnog značenja. Riječ se udaljuje od značenja i smisla koji je oprečan običnom jeziku. Kanibalizam se pretvara u antropologiju, a onda u anthropophila slično načinu kako  kriminalac mijenja svoje ime u putovnici.

ZA LEGALIZACIJU NEZAMISLIVE IDEJE NUŽNA JE PROMJENA IMENA

Usporedno s igrom imena stvaraju se povijesni, mitološki, stvarni ili izmišljeni pojmovi, to je ovdje nevažno. Važno je da je postupak valjan i utvrdit će se ili će se izmisliti „dokazi“ ili činjenice da se anthropophila u principu može legalizirati.

–        „Sjećaš li se legende o majci koja žrtvuje sebe i daje svoju krv piti djetetu koje umire od žeđi?“

–        „Što reći o pričama o antičkim bogovima koji su … – što je rimljanima bilo normalno!“

–        A onda kršćani nama bliski ritualno piju krv i jedu meso svoga boga. Nećete valjda kriviti kršćansku crkvu da čini nešto nedolično? Tko ste vi da to činite?

Glavni cilj svih ovih točaka – bar djelimično – udaljiti jedenje ljudskog mesa izvan granica zločinačkog. Ako se to dogodilo ma i samo jedamput u cijeloj povijesti.

STUPANJ br. 3: PRETPOSTAVLJA SE DA ĆE BITI OVAKO

Jedamput kad je ozakonjen presedan je presedan. Sad se otvara mogućnost da se Overtonov prozor pokrene od PRIHVATLJIVOG prema RAZUMNOM.

To je treći stupanj koji je završni u raspodjeli monolitnog problema koji je bio prije bio TABU.

·      „Pobuda, želja da se jede ljude je genetska crta, to je dio ljudske naravi.“

·      „Ponekad morate jesti ljudsko meso u nekim neizbježnim okolnostima.“

·      „Ima ljudi koji žele biti pojedeni.“

·      „Antrhropophilisti su izazvani.“

·      „Zabranjeno voće je najslađe.“

·      „Slobodna osoba ima slobodu da odlući što će jesti.“

·      „Nemojte pridržavati informacije. Dajte da svi znaju je li jedna osoba anthropophilist ili je antropofob.“

·      „Je li anthropophilia štetna? To zacijelo nije bilo dokazano.“

Bojno polje za vještački stvorenu društvenu svijest je stvoreno. Postavljena su dva strašila na kraju niza: Namjerno stvorene radikalne strane po pitanju kanibalizma. Poduzimaju se napori da se krivo predstavi većina ljudi (onih normalnih koji ne žele ostati ravnodušni po pitanju skidanja tabua s kanibalizma) i povezati ih sa strašilima koji predstavljaju krajnost i prikazati ih kao mrske radikale. Strašila igraju veoma važnu ulogu u podsticanju psihičke ludosti: agresivni fašist mrzi antropofagiju i želi spaliti žive kanibale, židove, komniste i crnce. Prisutnost u masovnim medijima naći će svi gore nabrojeni osim onih normalnih koji se prirodnu suprostavljaju legalizaciji kanibalizma.

Takva okolnost osigurava da tzv. „anthropophilist“ ostane negdje u sredini u sferi zdravog dok su sada oni strastveno suprostavljeni osuđuju kao „radikali“ na obadvije strane.

„Znanstvenici“ i novinari na toj točci su zauzeti dokazivanjem da su jednom u svoje vrijeme ljudi jeli jedni druge otkad postoji čovječanstvo i da je to po prirodi normalno. Sada predmet anthropophilie može biti pokrenut s područja RAZUMNOG u kategoriju POPULARNOG. Overtonov prozor se kreće dalje

ČETVRTI STUPANJ: IDEMO U PRAVOM SMJERU

Predmet kanibalizma je zadobio novu potporu. Podržan je upadom u područje koje povezuje predmet s povjesnim i mitološkim likovima i moguće sa suvremenim medijskim ličnostima.

Anthropophilia postaje naširoko prisutna u novostima i u govornim emisijama talk – show. Ljude jedu na ekranima kazališta, u pjesmama i video iscječcima …. Jedan od načina na koji se postaje u zaletu i popularan zove se „Pogledaj oko sebe“:

·      „Zar niste znali da je onaj slavni kompozitor bio … kako se ono kaže … anthropophil?

·      Onaj dobro poznati poljski scenarist je bio anthropophil čitavog života. Čak je bio diskriminiran zbog toga!“

·      „Ma pogledaj koliko je njih bilo strpano u ludnicu! Koliko je milijuna moralo u progonstvo i kolikim je oduzeto državljenstvo! Usput rečeno, kako Vam se sviđa novi hit Lady Ga-Ga, Pojedi me luče moje?“

Na tom stupnju predmet je doveden do vrha i počinje se ubacivati u masovne medije, show business i politiku.

Druga učinkovita strategija: Bit ideje se snažno uvukla među novinare, goste u govornim emisijama, u lokalnom vodstvu itd. Ovi su ljudi nesposobni  za dubinsku analizu jer imaju pred sobom samo date informacije a specijalisti su izvan rasprave i ostaju izvan krugova javnog mnijenja.

Tek kad dokazivanje postane dosadno i iscrpi sebe dolaze posebno pripremljeni profesionalci i kažu: Dame i gospodo, u stvarnosti su stvari drugačije. Koga je briga što se to i to, treba činiti tako i tako.“ I ova osoba daje raspravi konačni smjer. Taj novi smjer je predodređen od strane glavnog manipulatora PROZORA.

Kanibale se predstavlja kao ljudsku vrstu u brižljivo ojačanoj pozitivnoj slici. Da bi se opravdala leglizacija kanibalizma oni kriminalci koji je provode predstavljeni su tako da to predstavljanje nema nikakve veze s biti stvari:

·      „Oni su kreativne duše. Pa dobro, on je pojeo svoju  ženu, pa šta?!!“

·      „Oni stvarno vole ono što jedu. Jesti znači voljeti!“

·      „Anthropophilisti imaju u prosjeku viši stupanj inteligencije. Nastranu anthropophilia oni se drže visokih moralni vrijednosti.“

·      „Anthropophilisti su sami svoje žrtve. Njihov život je od njih učinio to što jesu.“

·      „Oni su tako odgojeni.“

Ovakvo preskakivanje je začin popularnih govornih emisija.

·      „Ispričat ćemo vam priču o tragičnoj ljubavi! On ju je htio pojesti! A jedino što je ona željela je da bude pojedena! Tko tu može presuditi? Tko ste vi da stanete na put toj ljubavi?!“

PETI STUPANJ: OVDJE SMO MI MOĆ

Peti stupanj Overtonovog prozora postignut je kada je predmet dovoljno zagrijan da se pokrene s točke kategorije POPULARNOG u sferu zakonodavne politike. Tu je na djelu legalna osnova. Lobističke stranke na vlasti konsolidiraju korak po korak u sjeni. Prevarantska „sociološka ispitivanja javnog mnijenja“ se objavljuju I pokazuju visoki postotak onih u korist laegalizacije kanibalizma. Političari počinju govore kojima ispituju izglede za legalizaciju. Novo je pravilo „zabranjuje se zabranjivati jedenje ljudi“  koje se usađuje u društvenu svijest.

To je posebna „poslastica liberalizma“ – tolerancija kao sredstvo zabrane tabua – zabrana je razorna za stremljenja čovječanstva.

Za vrijeme ovog konačnog micanja Prozora iz kategorije POPULARNO u polje ZAKONSKE POLITIKE društvo je već blokirano i razbijeno. Najzdraviji dio društva će se i dalje boriti protiv legalizacije one stvari koja je donedavna bila NEZAMISLIVA. Ali kao cjelina društvo je več potčinjeno i prihvatilo je poraz.

Zakoni su stupili na snagu, norme ljudske egzistencije su promijenjene – razorene, predmet će se širiti u škole i predškolske ustanove što znači da će iduće generacije rasti u svijetu u kojem neće imati mogućnosti preživljavanja.
OVO SE DOGODILO PRI LEGALIZACIJI PEDERASTIJE. ONI SADA TRAŽE DA SE ZOVU „GAYS“. UPRAVO SE SADA PRED NAŠIM OČIMA U EUROPI LEGALIZIRA INCEST I EUTANAZIJA DJECE.

KAKO SE OVA TEHNIKA MOŽE RAZBITI

Overton opisuje kako se prozor MOGUĆNOSTI kreće najbrže i najlakše u tolerantnom društvu. U društvu bez ideala i prema tome bez definiranih granica DOBRA I ZLA.

Biste li o svojoj majci govorili kao o torti? Biste li htjeli o tome napisati jedan članak? Biste li o tome ispjevali jednu pjesmu? Biste li dokazali da je biti torta normalno i čak nužno? To je ono što opisuje gore opisan tehnika. Ona ima svoje korijene u mentalitetu „ZNAM DA NEMA GRANICA.“

TAMO GDJE NEMA TABUA NIŠTA NIJE SVETO.

Nema svetih tema o kojima je zabranjemo raspravljati. Rasprava o važnim stvarima odmah se žestoko prekida. Što vi tu hoćete?

Imamo tzv. „slobodu govora“, koja je izokrenuta u slobodu dehumaniziranja pred našim očima. Pred našim očima miče se jedna granica za drugom a te granice služe za zaštitu našeg društva one su nas je čuvale od samouništenja. Put u konačno uništenje je sad več otvoren.

Mislite li da ne možete ništa sami učiniti?

Sasvim ste u pravu. Pojedinac ne može učiniti ništa. Ali vi osobno možete ostati ljudsko biće. Možete biti ljudsko biče. Kao ljudsko biće možete naći rješenje za svaki problem. Ono što je nemoguće pojedincu  može učiniti mnoštvo ujedinjenih u zajedničku ideju.

Osvrnite se oko sebe. Doveli su nas do toga da vjerujemo da je za svo napredno čovječanstvo gotovo normalno da prihvate homoseksualce i seksualne manjine: da prihvatimo njihovu podkulturu, njihove brakove, njihova prava da usvajaju djecu i da populariziraju svoje seksualne orijentacije u školama i predškolskim ustanovama. Govore nam da je to normalan način života.

Razmislite o sebi mislite li vi koristeći Overtonovu tehniku voditi društvo da postigne slijedeće ciljeve:

·      Smanjiti svjetsko stanovništvo ili usporiti njegov rast da se spase postojeće zalihe sirovina;

·      Iskrvariti određene jake države da ostane na vlasti samo jedna velesila;

·      Učiniti stanovništvo vlastite zemlje bezobličnim i nesposobnim da preuzme odgovornost u upravljanju u privido demokratskoj državi;

·      Stvarati kult potrošnje u kojem su potrebe građana uvijek veće od onoga što si mogu dopustiti;

·      Preseliti se na prirodna bogatstva druge države;

·      Stvoriti uvjete za nepošteno natjecanje, na primjer, nametanjem sankcija drugim državama.

Ako govorimo o cilju ograničenja demografskog rasta svjetskog stanovniđtva sasvim je logično da prisiljavamo ljude da obezvrijede instituciju obitelji i razvijaju homoseksualizam i sebičnost.

Poraz jedne zemlje može se pripremiti razvijanjem kulta neprijateljstvaprikazom nepredvidivosti i neljudskosti njenih stanovnika u očima drugih.

Hoćemo li pomagati udaljavanje građana od upravljanja prividno demokratskom državom promicanjem legalizacije marihuane imajući na pameti prvotni cilj ograničavanje rasta stanovništva.

Hoćemo li u tu svrhu uvlačiti  ljude u dugove namećući im kult potrošnje. Nudeći im da kupuju i kupuju ono što im nije uopće potrebno i to za onaj novac kojeg nemaju. Na taj način oni neće moći preuzeti odgovornost obrane svojih građanskih prava na ulici u strahu da ne ostanu bez ijedne pare i s obitelji na ulici.
Onda, dragi čitatelju, kakva ti je slika svijeta nakon ovog predloška? Razmišljaj o ovome članku, proslijedi ga. Ako sve ovo uzmeš u obzir sve što donose mediji gledajući kroz prizmu ove – Overtonove – tehnike – uskoro ćeš imati mnoga, jasna i nezaboravna otkrića.

Joseph P. Overton (1960 – 2003) bio je dopredsjednik Mackinac Center for Public Policy – Mackinac centra za javnu politiku. Poginuo je u avionskoj nesreći. On je zamislio i razradio teorijski model kako promijeniti društvenu percepciju o jednoj pojavi ili predmetu. Taj se model zove OVERTONOV PROZOR.

Temeljeno na članku Eugena Grzhaltsana

S engl. prevela i pripremila: Kornelija Pejčinović/antiterror.one

Komentari

Continue Reading

Kornelija Pejčinović

ZAŠTO SE UN UGOVOR O MIGRACIJAMA – MARAKEŠKI SPORAZUM – NE SVIĐA TRUMPU I ORBANU

Published

on

Dok je u inozemstvu već dugo u središtu rasprave Marakeški sporazum, u Italiji se vrlo malo govori o njemu. Riječ je o Ugovoru o migracijama UN-a. Njegovo puno ime je „Global Compact for safe, orderly and regular migration“ – kratica GCM ili Globalni ugovor o sigurnim, urednim i redovnim migracijama. Ugovor je još poznat kao New York Declaration – New York Deklaracija koju je jednoglasno potvrdila s 193 glasa Generalne skupština UN-a 19. rujna 2016 godine. Začetnik ideje je bio američki predsjednik Barack Obama.

“U Staklenoj palači  imaju vremena za gubljenje za retoričke vježbe?”

(ili hrvatski: Besposlen pop i jariče krsti…)

Ugovor je usmjeren na 23 područja /djelatnosti/ u 54 točke na 34 stranice i trebao bi stupiti na snagu u prosincu ove godine nakon potpisivanja u marokanskom Marakešu. Sporazum predviđa globalno i usklađeno upravljanje migracijskim smjerovima i ima za cilj jačanje„prava migranata“. Prepun je humanitarne retorike i jamči da potpisivanje dokumenta ni na koji način neće oštetiti suverenitet država članica. Na koji se to način, potpisuje sporazum o namjerama koji ne bi bio obvezatan u smislu međunarodnog prava? U Staklenoj palači vjerojatno imaju vremena za gubljenje za retoričke vježbe?

Međutim nije tako. Ne mali broj je onih koji u ovom Ugovoru UN-a vide Trojanskog konja koji će ograničiti državni suverenitet i najoštrijom kontrolom usporavati neregulirane migracije. Dovoljno je pročitati principe koje sadrži ovaj dokument koji tvrdi da „da su migracije uvijek bile dio ljudskog povijesnog iskustva i „vrjednujemo ih kao izvor prosperiteta, inovacije i održivog razvoja našeg globaliziranog svijeta.“U suštini se govori o istinskom i pravom „pravu na migracije“ koje moraju podržati sve države članice UN-a.

U dokumentu se kaže da „moramo svim našim građanima pružiti pristup objektivnim, jasnim i potkrijepljenim činjenicama o „prednostima i izazovima migracija, da bismo izbjegli priče koje stvaraju negativna mišljenja o migrantima.“ Ustvari iza lijepih riječi borbe protiv rasizma i ksenofobije skrivaju se propagandni ciljevi indoktrinacije s aluzijama na smrtonosne namjere. S druge strane govori se u istoj kampanji UN-a za migracije i o   nevladinim udrugama  (koje su nama Talijanima poslali inspekciju za procjenu stupnja rasizma.)

Nije slučajno da je Trump pregledao Ugovor o imigracijama prošlog prosinca. Američka veleposlanica u UN-u Nikki Haley u svoje vrijeme je rekla da „Deklaracija sadrži namjere koje nisu u skladu s američkom politikom. Zbog toga je predsjednik Trump odlučio da će Sjedinjene države odustati od sudjelovanja u procesu.“ Američku migracijsku politiku odlučuju Amerikanci a ne stranci. Nakon Trumpa isto je učinio i Orban. Ovo su riječi madžarskog ministra, Petera Szijjarta, izgovorene u srpnju:“Ujedinjeni narodi smatraju da je imigracija fundamentalno ljudsko pravo no za Madžarsku ona je svjetska opasnost, posebno za Europu.“ Isto je izjavio i Sebastijan Kurz koji je najavio da Austrija neće potpisati ugovor:“Migracija nije fundamentalno ljudsko pravo,“ rekao je rekao mladi austrijski premijer, dodajući da ovako sročeni Ugovor „Ograničava suverenitet naše države.“

Strahove suverenističkih političara dobro je sročila i Alice Weidel, vodeća političarka Afd – Alternative za Njemačku, koja je ovako komentirala izjavu austrijskog premijera: “Global Compact UN-a– Globalni ugovor – je otvoreni put za milijune afričkih migranata i legalizira neregularnu imigraciju. Ugovor UN-a, ustvari predviđa način za reguliranje – legaliziranje – ilegalnih imigranata i sadrži obvezu da im se osiguraju „dostojanstveni uvjeti rada“.

Sve u svemu svi se moramo potruditi da prihvatimo bilo koga unutar svojih granica i da mu garantiramo dobro plaćeni posao. Iza zavjese ljudskih prava sprema se prava invazija imigranata i kontrolnih službenika. Neophodno je da žuto – zelena – talijanska koalicijska vlada, ako je suverenisitčka kako tvrdi, hitno povuče svoj pristanak.

Autor: Valerio Benedetti Il Primato Nazionale           foto: tv21.tv

S tal. prevela prof. Kornelija Pejčinović

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno