Connect with us

Istaknuto

Je li Slavko Goldstein učinio dovoljno za svoju domovinu Hrvatsku?

Published

on

STUDENI 2015: Slavko Goldstein smatra da je [Stepinac] mogao i morao više.    Pitanje je da li je gospodin Goldstein učinio dovoljno za svoju domovinu Hrvatsku. Ili jemogao i morao više.

Zapravo, je li išta dobro učinio za svoju domovinu Hrvatsku. Stoga, traži se neki, barem jedan, dokaz da je nekim postupkom Slavka Goldsteina netko počeo više cijeniti njegovu domovinu Hrvatsku, odnosno postao prijatelj Hrvatima i zavolio ih – bilo tko, bilo gdje u velikome svijetu.

Dok se ne pronađe takav jedan krunski dokaz, postavlja se pitanje što je Hrvatska imala od gospodina Slavka Goldsteina? Osim što izdanak klana Goldsteinovih trenutno stoluje u Parizu, nerazdvojan od biste Broja#10.

Nepoznato je tko u obitelji Goldsteinovih skrbi o bistama ostalih:

titozombiji1. Mao Ce-tung (50 000 000 pobijenih)

2. Staljin (40 000 000)

3. Hitler (20 000 000+)

4. Čang Kaj-šek (10 000 000)

5. Lenjin (4 000 000)

6. Tujo Hideki, Japan (3 000 000)

7. Pol Pot, Crveni Khmeri, Kambodža (2 000 000)

8. etiopski marksist Mengistu (2 000 000)

9. Yahya Khan, Pakistan (1 000 000)

10. maršal Tito (1 000 000 pobijenih nakon rata)

Top-lista je iz 2003., iz knjige Claus Jakobi: ”Mein Tagebuch”, a temeljem Organizacije za pomoć žrtvama političke moći u Europi

Njemački sociolog i znanstvenik Klaus Jacobi u svojoj knjizi «Moj dnevnik», na listi svjetskih megaubojica 20. stoljeća stavlja Josipa Broza Tita na 10. mjesto sa preko 1 milijun žrtava poslije završetka Drugoga svjetskog rata. Njemački list Bild, 22.3.2003., a prenosi Večernji list od 13.9.2004.

Koliki je pravi broj žrtava dragog nam mega-zloćka, Tita – nikada nećemo doznati. Obratite pozornost, te prebrojte koliko ima komunista među ovih 10 zločinaca. Taj komunizam je zaista ubojito dobar.

Da li je idol Goldsteinovih mogao i morao učiniti više, te se plasirati i bolje od 10.mjesta? Teško: već je počelo ponestajati živih Hrvata.

Kako je pak struka gospodina Slavka Goldsteina, povijest, fluidna, i nekako pobjedničko-pisajuća, evo primjera druge top-liste. U britanskoj varijanti iz 2014. na licitaciji maršal Zloćko pada na 13.mjesto.

1.Mao Ce Tung (60 000 000),

2.Josif Staljin (40 000 000),

3.Adolf Hitler (30 000 000),

4.belgijski kralj Leopold II (8 000 000),

KrivotvorineGoldstein5.Hideki Tojo (5 000 000),

6.Enver Paša (2 000 000),

7.Pol Pot (1 700 000),

8.Kim Il Sung (1 600 000),

9.Mengistu Haile Mariam (1 500 000)

10.Yakubu Gowon (1 000 000)

11.Jean Kambanda (800 000)

12.Saddam Hussein (600 000)

13.Josip Broz Tito (570 000)

Da, teško je pisati povijest kada tvoj idol ubacuje tijela u jame bez ikakve evidencije. Radi li se o 570 000 nečijih očeva, stričeva, sinova – ili se radi o 1 000 000 nečijih očeva, sinova, supruga, djedova, kćeri – bez sudišta, teško je reći.

Opet: da li je idol Goldsteinovih mogao i morao učiniti više, i bolje se plasirati od 13.mjesta?

Bez nikad-dovoljno-činjenog Alojzija Stepinca nema ni svrhe postojanja gospodina Slavka Goldsteina. Baš kao što nema života nametniku bez nekog domaćina.

Hrvat napao Nijemce

Zagrebački nadbiskup napao rasne teorije

“Vatikanski radio je objavio Njemačkoj još jedan prosvjed utjecajnog europskog rimokatoličkog dostojanstvenika protiv njihovih nastojanja u širenju rasne teorije među okupiranim narodima, izvijestio je jučer ured ratnog informiranja (Office of War Information). Vatikan, njihov ured za informiranje (OWJ) kaže da je prenio dijelove propovijedi od ožujka uzoritog A. Stepinca, nadbiskupa zagrebačkog iz Hrvatske. On je kritizirao progone Židova ili drugih grupa «zbog toga što nisu njihove obiteljske svetinje u skladu s teorijama nacizma.” Imajući to u vidu katoličko svećenstvo ne smije ostati nijemo, ako želi sačuvati dostojanstvo svog poziva. Nadbiskup je održao propovijed 14. ožujka, ubrzo nakon što je hrvatska marionetska Vlada naredila da se prema svim Židovima pod njenom upravom treba odnositi u skladu s Nürnberškim odredbama.

New York Times, 8. lipnja 1943. u članku «Hrvat napada Nijemce», str. 10.

Crkveni dostojanstvenik napao Reich -…-

Napadi iz zraka na njemačke gradove (od strana saveznika) provocirani su od Nijemaca, koji su prvi upotrijebili zračnu silu protiv civilnog pučanstva” navodi se iz nadbiskupova govora izrečenog u Zagrebu. Govor je donesen nakon što je on uputio oštar prosvjed protiv ‘njemačke uredbe protiv sabotaže’ kojom se čitave zajednice smatraju odgovornima za štetu od akcija koje se dogode na njihovu području, «koja je imala negativan odjek u narodu u ovoj pretežno katoličkoj zemlji»,prenio je švicarski Gazette de Lausanne New York Times, 25. studenog 1943., str. 3.

Je li Stepinac time riskirao? Je li dovoljno riskirao? Je li mogao više? Neka neki današnji Goldstein u super-demokratskim državama kaže bezveznu stvar, recimo da odbija ispeći gay-tortu , riskirao bi svoju egzistenciju. Toliko o osobnom riziku i o kontekstu.

Louis Breiner, predsjednik Društva američkih Židova:

Ovaj visoki crkveni predstavnik osuđen je kao suradnik nacizma. Mi Židovi prosvjedujemo protiv takvih kleveta. Jer mi poznajemo njegovu prošlost, mi možemo reći da je on od 1934. i u sljedećim godinama uvijek bio vjerni prijatelj Židova. Te svoje osjećaje nije skrivao ni za vrijeme okrutnih progona pod Hitlerovim režimom. On je bio jedan od rijetkih ljudi u Europi koji su tad nastupili protiv nacističke tiranije, i to u svakom trenutku, kad je bilo najopasnije…Izjava dana dva dana nakon osude Stepinca; Bauer, 1979., s.130

A našem nametniku nikada dosta.

Da je klanu Goldsteinovih loše u ovoj nevoljenoj državi – baš i nije. Nikako da svi ti Goldsteinovi, Pusići  i ostali emigriraju, poderu domovnicu i spale putovnicu.

Ivan Horvat/homunizam

Izvori:

https://homunizam.files.wordpress.com/2015/11/komunisticke-zlocinci-nisu-antifasizma.pdf

http://www.jurekristo.com/clanci/osvrti/o-knjizi-goldsteinovih-holokaust-u-zagrebu/

Komentari

Istaknuto

PRKOSNO IZ TURSKE – Cavusoglu: Tursku neće zaplašiti Trumpove prijetnje

Published

on

Došao je novi, žestoki modgovor iz Turske koja sada izaziva odgovorom Sjedinjenim Državama da se neće dati zastrašiti nakon što ju je američki predsjednik Donald Trump upozorio da će biti ekonomski uništena ako napadne kurdske snage u Siriji.

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu prekorio je Trumpa, kazavši na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Ankari da “strateški partneri ne komuniciraju putem Twittera i društvenih medija”.

“Naši kanali su otvoreni”, rekao je, dodajući da je Trump dva puta nazvao turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana kako bi razgovarali o koordinaciji povlačenja američkih snaga iz Sirije.

Sjedinjene Države će “uništiti Tursku ako napadne Kurde“, napisao je Trump na Twitteru u nedjelju, predloživši da se uspostavi “sigurna zona široke 20 milja (32 km)”.

„Isto tako, ne želim da Kurdi izazivaju Tursku. Rusija, Iran i Sirija će imati najveću korist od dugoročne američke politike uništavanja DAEŠ-a u Siriji — prirodnih neprijatelja. I mi imamo koristi, ali sada je vrijeme da dovedemo naše trupe kući. Zaustavite beskrajne ratove!“, istakao je Trump tada u svom tweetu.

Trump je u prosincu najavio da će povući svoje postrojbe iz Sirije, proglasivši rat s Islamskom državom završenim.

“Prijetiti Turskoj ekonomski ne vodi nikamo”, rekao je Cavusoglu, podsjetivši da je upravo Erdogan prvi predložio uspostavu sigurne zone.

Erdoganov glasnogovornik Ibrahim Kalin poručio je da teroristi ne mogu biti partneri i saveznici.

“Turska očekuje od SAD-a da poštuje naše strateško partnerstvo i ne želi da teroristička propaganda na njega baci sjenu.”

Naglasio je da ne postoji razlika između Islamske države, Kurdistanske radničke stranke i sirijskih Kurda. “Nastavit ćemo se boriti protiv svih njih”, poručio je putem Twittera.

Sirijski Kurdi bili su najučinkovitiji američki saveznici u borbi protiv Islamske države.

Erdogan je prošli mjesec odgodio planiranu vojnu ofenzivu na sjevernu Siriju, ali i upozorio da to neće biti unedogled.

Komentari

Continue Reading

Istaknuto

“Dostajala je jedna jedina Marijina suza” da bi zloduhova moć okopnila…

Published

on

“OBRED” knjiga/film o egzorcizmu     Služba egzorcizma iznimno je važna i potrebna služba u Katoličkoj Crkvi, ali je iz raznih razloga pomalo zanemarivana zadnjih stotinjak godina. Iz tih, kao i drugih jednako važnih povoda, naš portal će u nekoliko nastavaka objaviti najupečatljivije dijelove knjige “Obred” američkog novinara Matta Baglija. Riječ je o istinitoj priči koju je novinar zabilježio i čiji je glavni lik američki svećenik Gary Thomas (inače hrvatskog podrijetla, njegov djed je u SAD došao iz područja Baćinskih jezera i promijenio prezime Tomić) koji je ispričao svoj duhovni put od svećenika skeptičnog prema egzorcizmu do glavnog egzorcista u jednoj kalifornijskoj biskupiji. (više…)

Komentari

Continue Reading

Istaknuto

Sezona račvastih jezika

Published

on

Nedavno je Tomislav Jonjić u ”Bujici” iznio zanimljivu opasku. Rekao je, otprilike, da sama pojava Zlatka Hasanbegovića djeluje na samozvane antifašiste baš kao svračići na guju nevjestu iz Šume Striborove. Ne mogu se suspregnuti i ne odati se, nego moraju isplaziti račvasti jezik i tako otkriti svoju zmijsku narav.

Da ništa drugo korisno nije učinio Hasanbegoviću bi već i zbog toga bilo zajamčeno ugledno mjesto u suvremenoj hrvatskoj politici. Otkako se pojavio na hrvatskoj političkoj sceni, Hasanbegović na sebe privlači toliku količinu mržnje pseudolijevih i projugoslavenskih snaga da na temelju toga možemo pouzdano ustvrditi da je riječ o iznimnom političaru i domoljubu.

Kukavni prebjeg u Bandićev tabor, stanoviti Polovanec, pokušao je izgovor za bijednu izdaju opozicije pronaći u Hasanbegovićevu prezimenu. Kao, Hasanbegovićevo prezime nije zagrebačko! Hvala Bogu da Bandićevo jest. No, treba biti pošten i dodati da tzv. Bandićeva opozicija nije ništa drugo ni zaslužila nego da bude izdana. Jer ne izdati Anku Mrak i Gordana Marasa – to nije ništa drugo do izdaja zdrave pameti i dobrog ukusa. Ali pustimo sad to, vratimo se Hasanbegoviću i račvastim jezicima. Na Polovanca se nadovezao Beljak pokušavajući galamom i bezobrazlukom nekako zabašuriti činjenicu da upravo tajnik njegove stranke, Ilija Ćorić, održao Bandića na vlasti u Zagrebu.

Beljak na svom profilu piše: ”… a Hasanbegović je, uz Kusturicu jedan od važnijih izdajnika bošnjačkog naroda. I jedan od važnijih učenika i sljedbenika Luburića i Pavelića, samo je prevelika kukavica da to javno i prizna. Efendija Hasanbegović je obični domaći izdajnik, kriptonacist i lažov.” Nepatvoreni govor ljubavi, to ni Glavašević i Matić ne mogu nadmašiti! Međutim, ne piše stručnjak za autoradije u afektu, to ne. Štoviše, svaka je riječ pomno odvagana. Paralela s Kusturicom, nepriznavanja Hasanbegoviću prava na hrvatski identitet, ubacivanje u priču Luburića i Pavelića, domaćih izdajnika i nacista, kao i nazivanje Hasanbegovića efendijom – sve je to sračunati da Hasanbegovića što više uvrijedi, obezvrijedi i, nada se Beljak, omrzne u očima običnih Hrvata. Jer Beljak, vodeći se valjda vlastitim primitivizmom i mržnjom prema onima koji drukčije misle, misli da su Hrvati zadrti klerofašisti koji ne mogu prihvatiti da Hrvat može biti i islamske vjeroispovijesti.

Ovaj model ocrnjivanja Hasanbegovića lažni antifašisti perpetuiraju otkako se Hasanbegović pojavio na političkoj sceni. Tomić ga je zvao ”retardom i balijom”, Hajdaš Dončić poturicom, Frljić ga je u kazališnoj predstavi prikazao kao svinju itd. Iz toga se mogu iščitati dvije stvari: da tzv. antifašisti nisu antifašisti nego jugonacionalisti i da su Hrvati islamske vjeroispovijesti označeni kao meta prema kojoj se ne smije imati nikakvog obzira jer su smetnja obnovi Jugoslavije u bilo kojoj varijanti. Polovanec, Beljak i slični instinktivno osjećaju koga i kako treba napadati da bi se sebi priskrbio glas naprednjaka, antifašista, urbanog dečka.

No, ne brinu mene toliko šovinistički ispadi drugorazrednih političara ni govnom ovjenčanih pjesnika koliko sve češće strjelice odapete na Hasanbegovića i NHR i na desnim portalima. Nekako tu njušim HDZ-ov agitprop, cijele kohorte na baš bistrih trolova, svrha kojih je upornim ponavljanjem floskula o ”Hasinoj” nejasnoći i neodređenosti glede statusa Hrvata u BiH posijati nemir i nepovjerenje u biračko tijelo sklono kroatocentričnim političkim opcijama. Ako se odnosi s Bošnjacima nastave komplicirati, a svi su izgledi da hoće, to će se zabijanje klina između hrvatskih birača i sve omiljenijeg Hasanbegovića nastaviti još žešće nego dosada. Žalosno bi bilo ako bi Tomiću, Frljiću, Beljku i sličnima uspjela provokacija.

Uostalom, da bi Hrvatska uistinu mogla pomoći Hrvatima u BiH, nužno je da prethodno pomogne sama sebi, to jest da provede barem simboličnu lustraciju i riješi se ”partijskog nasljeđa”. Ta ”partijska” mreža, čini se, uspješno prelazi stranačke granice i još uvijek funkcionira kao jedina istinska vlast u zemlji. Hasanbegovićeva uloga u toj poželjnoj tranziciji, kako sada stvari stoje, mogla bi biti vrlo važna. Ako ništa drugo, ono barem da prikrivene zmije pokažu svoj račvasti jezik.

Damir Pešorda

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno