Connect with us

Društvo

Imigrantska kriza: Priča o farmi Merkelovih

Published

on

Jednom davno, bila je to najbogatija farma u cijelom kraju. S ponajboljim pasminama krava, koza, ovaca, konja, kokoši i svinja. Nadaleko poznata kvaliteta mlijeka, sira i ostaloga – sve zbog urednosti, čistoće i produktivnosti farme Merkelovih.

Merkelovi su smatrali da bi životinje davale još i više – kada bi bile pod što manjim stresom. Stoga su odlučili životinjama pustiti sve na volju. I kada bi se pojavilo bolesno mlado, nisu ga liječili ni odvajali (da se izbjegne stres), već su rekli da su bolesti prirodne: krdo bi, da je u divljini, imalo i bolesne pripadnike. Merkelovi su stoga potpuno redefinirali što će od sada smatrati bolestima: nema diskriminacije nečega samo zato što izlazi van okvira općeprihvaćene norme.

Životinje u pogrešnom tijelu

Tako ohrabrene, uskoro su se javile životinje koje su smatrale kako su “zatočene” u krivom tijelu. Ono što se prije smatralo nenormalnim i da je za psihijatrijsko liječenje, Merkelovi su ne samo tolerirali, već i cijenili kao bogatstvo različitosti. Nije toga bilo puno – pa kako bi nečija sloboda mogla loše utjecati na tradicionalnu većinu?

Jedna krava si je tako umislila da je ona zapravo pijetao zatočen u tijelu krave. Sredili su da joj se odreže zdravo vime i napravi kirurška rekonstrukcija krijeste i kljuna. Novi pijetao je konačno bio zadovoljan sa životom. Svi su ga hvalili zbog njegove hrabrosti. Slavu je zasjenio samo incident kad je izgazio nešto jaja – nenavikao manevrirati u skučenom kokošinjcu. Ipak, činilo se da će sada sve biti bolje.

Conchita-WurstNo, kokoši su bile neštofobne, te uvijek uspaničeno lepršale po kokošinjcu kada bi se kravo-pijetao htio popeti na njih i odraditi svoju dužnost. Neznanje i predrasude. A možda je problem i što ima kopita umjesto čaporaka? I tako nije bilo kraja skupim operacijama. Pijetao nikako da bude sretan među zatucanim kokošima. Mora da je problem u kokošima, a ne u njemu. Jer, sve su mu već bili operirali (osim mozga) – i ništa nije pomagalo.

Posebne životinje

Duh slobode se nezaustavljivo širio farmom, zbog čega su svi hvalili Merkelove. No, zamijetili su da se neki od bikova počinju više zabavljati između sebe, nego što su bili zainteresirani za krave. Nestašno bi naskakivali jedan drugoga i u žaru se olakšavali, gdje bi našli prikladnu rupicu. Istina, taj novi interes za fekalije je donekle snizio razinu čistoće na farmi. Osim toga, zaigrani bikovi su počeli čudno poboljevati i imali su kraći životni vijek – ali su očito bili vrlo veseli od tolikih fekalija (osim kada su bili depresivni ili ljutiti na cijeli svijet).

pederSve to je utjecalo i na krave. Neke od njih su prestale biti zainteresirane za bikove, te su se međusobno trljale i lizale hrapavim jezicima. Slične pojave ženko-mužjačke ne-tolerancije uskoro su se proširile i među ostalim vrstama.

Na farmi Putinovih (ne tako naprednoj farmi istočno od Merkelovih), su se zgražali i nastojali da njihove životinje ne vide preko ograde što se događa kod Merkelovih.

Jednoga dana su se svi takvi veseli bikovi, ovnovi, jarci, konji i prasci,  zajedno s trljajućim kravama, ovcama, kozama, kobilama i prasicama, svi nekako sakupili u jednu povorku. Zajedno s par onih “u krivom tijelu” zaista su bili oličenje različitosti. Ponosno paradiranje ovih posebnih životinja je postalo tradicionalno. Iz mukanja se dalo razabrati da paradiraju zbog jednakosti, i to u spomen na nerede kod kopanja pokraj kamenog zida.

Sve manje mladunčadi

No, Merkelovi su primijetili da je na farmi sve manje telića, praščića, jarića, janjadi i druge mladunčadi. Čini se da su i preostale životinje, gledajući kako u slavi bezbrižno žive ove posebne životinje, postale nekako manje zainteresirane za podizanje mladunčadi. Bunile su se da im se deformiraju vimena od dojenja, kobile da ne mogu jednako brzo trčati kao pastusi kada su bređe, a prasice da se osjećaju debelo.

Na farmi su ponosne povorke posebnih životinja bile sve brojnije i veselije – a mladunčadi sve manje. Tko je mogao predvidjeti takav razvoj događaja?

Merkelovi su bili zabrinuti zbog starenja farme. Cijelo vrijeme su se bojali globalne prenapučenosti i iscrpljivanja planetarnih resursa – a sada im se lokalno desio pad populacije! Što poduzeti?

Dođite !

Znali su za jednu daleku farmu na jugu u rasulu. Otišli su pozvati tamošnje životinje da dođu kod njih – naravno, iz humanih razloga. Jer, bilo je tužno vidjeti jadne zapuštene ovce s janjadi, koze s kozlićima, kržljave krave s teladi. Nisu se Merkelovi bunili što se za njihov poziv pročulo i po drugim farmama tamo uokolo.

immigFormiralo se jedno duuuugačko nepregledno stado. Tko zna od kuda sve su se priključile i druge kržljave životinje: od nekih potpuno crnih ovaca i koza, do nepoznatih žutih pasmina. Sa farme Orbanovih, koja im je bila na putu, gazde su javile da to stado čudno izgleda. Najmanje su pobrojali mladunčadi s majkama, a najviše (preko 70%) nekih snažnih bivola. Ne bikovi, nego vrlo rogati bivoli – ali koji cijelo vrijeme muču kao da su pitomi bikovi.

Ovce koje se ne uklapaju u stereotipe

Kada su opazili još i hijene pomiješane među ovcama, Orbanovi su panično krenuli ograđivati svoju farmu. Sve napredne farme su ih optuživale da su nehumani i da krivo vide: da su to samo čudne ovce. “Je li se glasaju kao ovce? Da. Onda to moraju biti ovce!”.

Očito, mladi Orbanovi nisu toliko navikli na različitosti: ove neobične životinje su samo ovce koje se ne uklapaju u stereotipe.

https://www.youtube.com/watch?v=Wpd20QWRNvQ

Guske u magli

Nakon što su svojeglavi Orbanovi ipak zapriječili put ovom mega-stadu, ono je skrenulo kroz područje “gusaka-u-magli”. U toj neuglednoj farmi su računali da će ograda sačinjena od stabljika kukuruza biti dovoljna na odvrati mega-stado od prolaska, ali su se prevarili. Iznervirane guske-u-magli su se onda porječkale s puranima, tj. “ćurkama” sa susjedne farme. Mega-stado je u međuvremenu prolazilo i prolazilo i prolazilo kraj njih, ne obazirući se na posvađenu perad.

Dobrodošlica

Domaće krave su ispočetka bile oduševljene dolaskom.

Kada su mnogobrojne pridošlice konačno stigle na farmu Merkelovih, bile su odmah zbrinute. Ono što je sve iznenadilo je da je sada izmeta bilo posvuda po farmi. Pridošlice su navikle olakšavati se bilo gdje i tu naviku su donijele i istovarile tu.

https://www.youtube.com/watch?v=JYgubuuD7Vk

Testosteron

Za Merkelove potpuno neočekivano, oni bivoli su odmah navalili na domaće krave. U tom naletu testosterona je potpuno stradala i aktualna parada ponosa posebnih životinja. Bivoli su ih izgazili s posebnim entuzijazmom.

Domaće krave su se počele žaliti na nasilje. Merkelovi nisu htjeli da se sazna za “nezgode” ženki, očito pre-osjetljivih na kulturno obogaćivanje, koje su im pridošlice nastojale pružiti, te su to nastojali zataškati kao problem kulturnih razlika i nesnalaženja pridošlica. Glavno da na farmi uskoro bude više mladunčadi.
Čini se da je to bio slučaj “izgubljenih u prijevodu”, jer su pridošlice bile uvjerene da domaće krave jedva čekaju da ih ovi osjemene. Zašto bi inače prevaljivali toliki put, ako to nije bio slučaj? Rekli su im da svjetlopute krave jedva čekaju. Ta vidjeli su na TV-u da su ženke na farmi Merkelovih potpuno zanemarene – jer su im mužjaci “zabavljeni” jedni s drugima: infantilni su i nema im tko praviti mladunčad.
/Dopuna: U međuvremenu je maknut taj video “Muslim Migrants Demand Sex: ‘Problem, problem problem here (points to groin) Balls is very big’”. Trenutno jedini preostali trag ovog videa: http://conservativepost.com/video-muslim-migrants-demand-sex-problem-here-points-to-groin-balls-is-very-big/. Transkript (jer je samo pitanje vremena kada će Politička korektnost ukloniti i ovaj)./

Refugees in refugee shelter talk about their problems, “not having sex.”

“I slept three days in hospital because of this problem.”
Reporter: “What was the problem?”
“Problem, problem problem here (points to groin) Balls is very big.
Reporter: “Your balls?”
“Really. He said make sex with anyone.”

Preuzimanje

Pridošlice su očekivale da će svi odmah dobiti vlastite luksuzne štale, svinjce i bogati džeparac – a to se nije desilo. Uskoro su se prevarene i frustrirane grupe pridošlica počele međusobno boriti za prevlast i konačno zavladale farmom – dok su se domaće životinje sakrivale raspršene po zakutcima farme. Pas Rex, koji je bio zadužen za red i disciplinu na farmi – podlegao je ranama koje mu je zadao čopor nasilnika naoružanih samo golim zubima. Sofisticirana oprema nije pomogla protiv mnoštva.

immigTuca

Ispostavilo se da su one čudne ovce zaista bile hijene. Nezahvalno su jednog dana okružile Merkelove na čistini, dok su im donosili hranu, te ih sredile uz hihotanje.

isil1

Otada farme Merkelovih više nema. To se sada zove Merkelov hijenfat. Sada sve ženke moraju hodati smjerno pokrivene. Nitko se više ne javlja da je u pogrešnom tijelu. Naskakivanje mužjak-na-mužjaka i trljanje ženki su opet znak mentalne bolesti. Bivša farma Merkelovih ima sada mladunčadi “za izvoz”.

Epilog

Ovisno tko je prepričava, ova priča završava nesretno ili sretno. Za jedne je to priča o novom početku. Za druge je to priča “Kako smo propali”.

Ili su jedni bili jako pametni i snažni, ili su drugi bili jako glupi i bolesni.

Vezane teme:

Ovo je vaša budućnost, Europljani!

Dont gou tu Džrmeni, ju stupid !

izvor: Ivan Horvat/homunizam

Komentari

Društvo

Jan Ivanjek: Nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti

Published

on

Natječaj za nabavu borbenih zrakoplova poništen je, još se ne zna kako dalje. Hoće li se krenuti u novi natječaj ili možda u izravnu pogodbu? Kako stvari stoje, prepuštanje nekoj drugoj državi da nam uz naplatu čuva nebo ne dolazi u obzir.

Izgubljeno vrijeme u pregovorima s Izraelcima ne može se vratiti, a, čini se, ni naplatiti.

U međuvremenu ionako vremešni hrvatski MiG-ovi još su ostarjeli – bliži im se konačno prizemljenje. Koliko će Vladi trebati da pronađe nov model nabave zrakoplova, koliko da zaključi posao, kad bi prvi mogao poletjeti iznad Hrvatske?

Gosti „Teme dana“ su bili bivši zapovjednik Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva general Josip Štimac te vojni analitičar Jan Ivanjek.

Nastupio je svojevrsni obrat u razmišljanju ministra obrane, kakvih i koliko borbenih zrakoplova Hrvatskoj treba. Ministar je rekao kao je za njega najbolja platforma F-16, da budu novi avioni i da ih ima manje.

– Stručna studija koja je napravljena ne ide ispod 12 aviona, rekao je Štimac.

Ivanjek je rekao kako nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti. S obzirom da nije prošlo da uzmemo najmoćnije rabljene avione, donesena je odluka da nabavimo nove borbene avione.
– Dugoročno se mora doći do brojke od 12 aviona, naglašava Ivanjek.

– Naši postojeći migovi mogu letjeti do 2024. godine i ako do tada ne ugovorimo kupnju zrakoplova, to bi bio veliki problem zato što bi se ljudski potencijal, koji je i tako u osipanju, počeo još više osipati, ističe Ivanjek.

Štimac je rekao kako bi nam Amerikanci mogli ponuditi Block 50/52 što bi nas moglo zadovoljiti. Takav tip aviona imaju i Poljaci.

Ivanjek smatra da bi nas osnovni paket aviona mogao koštati milijardu dolara i to bi nam olakšalo iduću seriju nabave (HRT)

Komentari

Continue Reading

Društvo

Robert Valdec o lobistima /narikačama u svezi (ne)kupnje F-16 koju moraju pročitati svi, posebno u MORH-u

Published

on

Propala, je izgleda, nabavka F 16 Barak višenamjenskih lovaca opremljenih onako kako su ponuđeni na natječaju. Ovo pišem jer imam što reći o HRZ i nabavci zrakoplova – piše Valdec na svom fb profilu.

Zanimljivo je da sada nad propalim poslom najviše nariču oni koji su do jučer F-16 Barak nazivali ‘starim kantama’, ‘otpadom’ i sl.

Dobar dio njih (govorim o ‘velikim stručnjacima’) nariče po inerciji, samo zato jer su ‘popušili’ čaščenje od SAAB-a za koji su gorljivo navijali, a koje im je obećano ako se HRZ opremi Gripenima. Šveđani su ih tijekom tendera vodali kao medvjede po Švedskoj, trpali im u torbe mobitele, laptope, kemijske, rokovnike, vodali ih po večerama…, a oni, ‘stručno’, objašnjavali Hrvatima kako je Gripen daleko najbolja opcija. Jer, ‘novo je novo’.

Oni vještiji su, umjesto mobitela, rokovnika i kemijskih olovki, na račune dobili i nešto konkretnije – neću o imenima, dovoljno je proguglati najstrastvenije ‘Gripenovce’. Među njima ima novinara, ‘vojnih analitičara’, umirovljenih pilota, političara…

I o tom sam tenderu davno pisao. Između onog što su nam odredili da ‘smijemo’ kupiti, F 16 Barak je, po meni, bio najbolja opcija. Na stranu što se za isti iznos može kupiti eskadrila, realno, boljih višenamjenskih lovaca. Ako ne boljih, a onda ne lošijih, no osjetno jeftinijih, pod boljim uvjetima.

Ali, opremanje ratnog (a i civilnog) zrakoplovstva je ionako više politička odluka. Otprilike slična onoj kada je, danas u terminalnoj fazi, Croatia Airlines, umjesto Boing-a odabrala Airbus. I tu su se provizijama napunili offshore računi, sagradili dvorci u okolici Zagreba, no to je neka druga priča.

I u njoj su obje opcije između kojih smo mogli birati bile podjednako kvalitetne (financijski, Boing je nešto jeftiniji), dakle osim toga koji će Tuđmanov savjetnički lobi ubrati proviziju, odabir je signalizirao i političku naklonjenost (EU – SAD).

No vojne nabavke su ipak nešto posve drugo. U jednom razdoblju novinarske karijere bavio sam se, između ostalog, i naoružanjem i vojnom opremom, nabavkama, međunarodnom trgovinom, tržištem oružja i vojne opreme i to crnim i bijelim, obišao dosta međunarodnih sajmova naoružanja i vojne opreme širom svijeta, ponešto tvornica (po svijetu), razgovarao i s trgovcima i s kupcima i s korisnicima. Pa si utvaram da ponešto o tome i znam.

Ako ostavimo po strani politiku pa čak i cijenu i uvjete (npr. održavanje, obuka, rezervni dijelovi, eventualne modernizacije, nadogradnje), najznačajnija stvar pri odluci o odabiru određenog ‘proizvoda’ (nebitno radi li se o jurišnoj pušci, streljivu, zrakoplovu, tenku ili oklopnom vozilu…) su reference.

Dakle, je li se (kada, gdje, kako, u kojim uvjetima i kojem obujmu, koliko efikasno itd.) određeni proizvod dokazao u operativnoj upotrebi i koje su oružane sile već njime opremljene, kakva su im iskustva itd. Jedan od najslikovitijih primjera je jurišna puška AK 47 (i njene inačice) koja je odavno planetarni brend. Postao je to i pištolj Glock, izraelski UZI…

Složeniji sustavi poput zrakoplova, protuzračnih borbenih sustava, raketnih, radarskih i sličnih sofisticiranih sustava druga su priča, no činjenica da je neko oružje, oruđe ili sustav dokazan u operativnoj upotrebi tu je najvažniji. Mislim da ne treba elaborirati zašto je tome tako, dovoljno je napomenuti kako za tako delikatnu namjenu poput oružanog sukoba, nitko pametan neće kupiti ‘mačka u vreći’ bez obzira na to koliko ta vreća bila lijepa i bez obzira na to koliko prodavač te vreće slatkorječivo i uvjerljivo hvalio svoju robu.

I za takve ‘mačke u vreći’ postoje brojni primjeri – jedan od ne tako davnih bio je i naš tender za nabavku borbenih oklopnih vozila. U finalu ostala su dva ponuđača: finska ‘Patria’ i austrijski (zapravo američki) ‘Pandur’. Rezultate znamo – na tenderu je pobijedila Patria. S pravom.

Naime, Patria je već bila u naoružanju nekoliko svjetskih oružanih snaga, u operativnoj upotrebi (tu je bio i offset program, a još se vuku i repovi korupcijskih afera) .

No ‘Pandur2’, tada zapravo, nije postojao – bila je riječ o prototipu čiji ga je proizvođač gurao HV-u kako bi si počeo sastavljati referentnu listu. No unatoč tome, naši su ‘stručnjaci’ po medijima ispisivali hvalospjeve, svako malo putujući u Austriju po ‘rokovnike i penkale’, vješto prešućujući činjenice.

Poput one da je tijekom jedne demonstracije na jednom austrijskom poligonu, kojoj su nazočili i hrvatski novinari (znam i poimence koji), došlo do incidenta – nezgode, u kojem su ozbiljno ranjeni austrijski vojnici (loše rješenje strojnice na kupoli – povratne eksplozije ozlijedile su posadu). O tome, naravno, nije bilo riječi u medijima. Jebi ga, rokovnici su ipak bili u kožnom uvezu. A i nova Motorola Rizr Z8 je bila baš sexy.

Tako nismo mogli u našim medijima, čiji su novinari, ‘investigativno’ analizirali Gripen na licu mjesta – u Švedskoj, u organizaciji proizvođača/prodavača, pročitati o korupcijskim aferama koje još uvijek drmaju i Brazil i Tajland, i Češku i Južnoafričku republiku (nakon tendera na kojem je Gripen pobijedio).

Nije nigdje bilo niti riječi o Gripenima koji su se srušili, incidentima, a još manje o tome da je jedino ‘vatreno krštenje’ taj zrakoplov imao za vrijeme uvođenja ‘demokracije i ljudskih prava’ u Libiju, gdje je uspješno uništio nekoliko meta – par beduinskih šatora i jednu karavanu na devama.

Da se vratimo našim nesuđenim F 16 Barak.

Prvo, hrvatska strana koja je raspisala tender i odlučila spizditi naših pola milijarde dolara, trebala se na vrijeme informirati – no VOA, MVP i slične organizacije su zacijelo imale drugog, pametnijeg posla.

Drugo, ako ništa, bar je nekom, nadam se, došlo iz dupeta u glavu koliko je našim ‘strateškim partnerima’ zapravo stalo do nas.

I treće – da netko na vlasti ima muda pa da kaže kako ćemo, kad već ne možemo kupiti F 16 Barak, tražiti i ponude za, recimo, KAI T-50 Golden Eagle, PAC JF-17 Thunder/CAC FC-1 Xiaolong, Su-35, Su-30MKK…

Mnijem da bi, u tom slučaju, naši ‘strateški partneri’ ekspresno promijenili odluku i isporučili nam odmah eskadrilu F 16 Barak-a sa svim nadogradnjama, uz akcijski popust. Još bi dobili i komplet kuhinjskih noževa na poklon.

Robert Valdec Foto: fb/Valdec

Komentari

Continue Reading

Društvo

PUTIN OBJAVIO OTVORENI RAT ILUMINATIMA: Ako Soros ikad uđe u Rusiju, nikad više iz nje neće izaći!

Published

on

Rusija je izdala službeno priopćenje da je George Soros tražen “živ ili mrtav”, navodeći da su i on i njegova organizacija “prijetnja za rusku nacionalnu sigurnost.”

Sorošu je zabranjen ulazak u Rusiju još od prošle godine, kada se saznalo da je on pomogao uništenje ruske ekonomije u ranim ’90 -im, izvještava Veteranstoday.com, a prenosi Webtribune.

Još prije šest godina objavljeno je:

“Prva stvar koju trebate znati o “Goldman Sachs” je da je to najmoćnija investicijska banka na svijetu, da je svuda, da je to veliki vampir koji sisa lice čovječanstva i nemilosrdno dosipa svoj lijevak krvi koji miriše na novac.”

“U stvari, povijest nedavne financijske krize potpisana je od strane ove banke i njenih pitomaca.”

Soros je kao ova banka. Fil Butler kaže: “George Soros je zamijesio svaku političku pitu koja postoji. Ako postoji kriza na svijetu, sigurna je oklada da on ima udjela u tome. “

Može se reći da su Soros i Goldman Sachs ideološki pripadnici istog bratstva. Njihova strategija je malo drugačija, ali je krajnji rezultat uništenje života putem ekonomskog sustava (bilo da je u pitanju kapitalizam ili socijalizam) i politička manipulacija.

Soros misli da je nepobjediv. Misli da može kretati u politici cijele planete u nekoliko treptaja oka i da nitko ne može mu kaže da prestane. On je tvorac financijske alkemije. Smatra da može ubiti političku stabilnost Europe i Amerike bez izazova.

Soros je star, ali nije zastario. Njegova organizacija je nedavno razotkrivena u obavljanju tajnih operacija osmišljenih da destabiliziraju Rusiju. Povodom toga zanimljiv je citat procurio iz dosjea “Soros fondacije”:

“Naš interes je da se uključimo u aktivnosti ruskih pokreta koji se bore protiv tradicionalnih vrijednosti. Ali imenovanje naše strane je problematično: mi smo u poslu kanaliziranja novca u drugim zemljama u političke svrhe. “

Sada se vidi pravo lice Soroša. Sve te priče o pomaganju sirijskim izbjeglicama, o spašavanju Ukrajine, o “građanskim pravima” i uvođenju “demokracije” u Rusiju su samo dimna zavjesa.

Prema Butleru, sve je to infekcija Soroša. Soros želi uništiti rusku tradicionalnu obitelj. On želi da Rusija bude kao zoološki vrt, a “demokracija” je termin kojim obmanjuje mase.

Soros je u veljači 2015.godine napisao da je “Putin veća prijetnja postojanju Europe od ISIS-a” i takvim izjavama je samo otpočeo svoj đavolji plan.

“Čelnici SAD-a i EU griješe kad misle da je Rusija potencijalni saveznik u borbi protiv islamske države. Dokazi ih osporavaju. Putinov cilj poticanje razgradnje EU, a najbolji način da to postigne je da poplavi Europu sirijskim izbjeglicama. “

“Ruski avioni su bombardirali civilno stanovništvo u južnoj Siriji i natjerali ih da pobjegnu u Jordan i Libanon. Sada je u pustinji 20 tisuća sirijskih izbjeglica koje čekaju prijam u Jordan. “

A dokazi ovakvih tvrdnji? Pa, dokazi su u samom Sorošu. Ono što on kaže je dovoljno. Nema potrebe za istragama. Soros je alfa i omega, početak i kraj. I ako dokazi slučajno ukazuju na nešto drugačije onda moraju biti odbijeni. Ako se Rusija zaista bori protiv terorista onda je takva informacija ipak lažna jer se Soros sa njom ne slaže.

Soros ne shvaća da je ranjiviji nego ikada ranije jer se ne ponaša praktično. Teži da dopuni ideološke dogme i zanemaruje istinu.

Vjerojatno je istina da je Soros protiv izraelskog režima, ali ono što on daje to s druge strane uzima.

Svidjelo se to njemu ili ne, Soros neizravno podupire izraelske zločine time što podržava organizacije za rušenje Asada. Ako zaista želi učiniti nešto dobro onda bi se trudio da stvari popravi a ne da podržava zločinačke ideologije koje vode uništavanju.

Soros je agent novog svjetskog poretka.

Rusiji je očito bilo dosta ovog čovjeka i na kraju su mu zabranili pristup državi. Soroša i njegovu subverzivnu organizaciju označili su kao “prijetnju nacionalnoj sigurnosti.”

“Soroš je špekulant i samoproglašeni filantrop, a njegove malverzacije oslobođene od poreza su sastavni dio ratne mašinerije” – riječi su Williama Engdahla.

On je očito u pravu. Ali Rusija je više nego spremna odstraniti Soroša. Ako se ikad Soros ohrabri ući u Rusiju, nikada više iz nje neće izaći.

Rusija potresa same temelje novog svjetskog poretka i političkog sotonizma.

Veteranstoday.com | Webtribune.rs | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno