Connect with us

Tvrtko Dolić

Hrvatska treba zatražiti ratnu odštetu od Njemačke

Published

on

 EURO MACHT FREI     Zapadu i istoku, protestantizmu i pravoslavlju, židovstvu i korporacijama, zgodno je nacističke i fašističke grijehe prevaljivati na katoličke nacije poput Poljaka i Hrvata.

Hrvati moraju okrenuti pilu naopako. Ne trebamo mi nikome platiti odštetu za Drugi svjetski rat, nego su Drugi dužni nama. Za sve ratove i stradanja u Lijepoj našoj krivi su agresori, i oni trebaju platiti odgovarajuće ratne odštete. Oni su ti koji se trebaju ispričati. Hrvatima je nekako neugodno glede posljednje agresije na Hrvatsku tražiti ratnu odštetu od Srbije i Crne Gore. Kao, siromašne su to zemlje. I još je paradržavna Republika Srpska u BiH nastala na ratnom zločinu, ali nitko joj za to ne ispostavlja račun. Naprotiv, tamo su čuvari logora i počinitelji zločina zaštićeni kao borci, koji uživaju “državne” počasti i privilegije. Zašto smo takvi? Baš nikakvi. Zašto više vodimo računa o tome što druge smeta, nego o svome nacionalnom interesu?

Što nas briga ako je Beograd Berlinu naplatio stradanja Hrvata i Hrvatske. Mi Hrvati s tog naslova nismo dobili niti marke, a zašto su Nijemci zaobilazili Zagreb i provodili “pretovar” istočno, u Beogradu, to je njihov problem. Nijemci tvrde da je to bila muljaža Saveznika. U redu, ali Hrvati za tu muljažu ne snose krivnju. I još su podvrgnuti jezovitom genocidu. Mi svoje tražimo. Kako su reparacije zamućene i kome su otišli novci za naša stradanja, neka rasprave Berlin i Beograd, kada su danas u tako dobrim odnosima. Wiena nam duguje odštetu za naša stradanja u Velikom ratu, Berlin i Moskva su odgovorni za naša stradanja u Drugom svjetskom ratu, a Beograd je odgovoran za srbijansku agresiju na Hrvatsku i BiH, koja se na neki način može gledati kao Treći svjetski rat, jer je cijeli svijet u tome imao svoje zločinačke prste. Ako je druga Jugoslavija s ratnom odštetom gradila mostove u Africi, to nam može biti utjeha, ali ne i opravdanje, niti za Nijemce, niti za Beograd. Naše povijesno pitanje Nijemcima glasi: zašto raspad Jugoslavije mijenja njemački povijesni dug prema Hrvatima? Jer, da se Jugoslavija 1941. održala, nitko Hrvatima ne bi dodijavao za njemačke, talijanske, sovjetske, srpske i velikosrpske gluposti, odnosno zločine. Eto, Jugoslavija se 1945. ipak obnovila, a zahvaljujući njemačkoj intervenciji 1941. Hrvati su stigmatizirani kao nacija Trećeg Reicha, a zapravo smo bili okupirani, kao i cijela prva Jugoslavija. Zar i Srbija nije priključena Osovini? Zar se Osovini nije priključila i prva Jugoslavija? Dragovoljno!

>> PwC o Inicijativi tri mora: Šest preporuka Inicijativi i pet projekata vrijednih 384 milijarde eura

Pretjerujemo u civilizacijskom veličanju Europe. Rasizam je proizvod Europe. Europska robovlasnička formacija u SAD-u održala se do druge polovice 19. stoljeća. Nijemci i Talijani rado svoju odgovornost za fašizam i nacizam prevaljuju na Poljake i Hrvate, i još u tome sudjeluju Židovi, jer velike ekonomske sile i moćne nacije žele surađivati (=vladati) bez tereta prošlosti. Malo je nezgodno što su talijanski fašizam i njemački nacizam marširali dva desetljeća prije nego što su okupirali hrvatske zemlje, i podržali NDH strogo kao servis za prljave poslove, ali potlačeni narodi imaju kratko pamćenje. Ako su Talijani zaista podržali Nezavisnu Državu Hrvatsku, zašto su bombardirali ustaške i domobranske položaje i postrojbe u dalmatinskim gradovima? Zašto su Talijani zahtijevali da se Rafael Boban povuče iz Bosne, a onda oni u nju ušli? Ako su Nijemci zaista podržali NDH, zašto je Hitlerov osobni izaslanik Edmund Glaise-Horstenau najozbiljnije radio na obnovi Jugoslavije, da bi taj rasistički slavenski projekt obustavio tek nakon pada Italije, kada se vratio ideji obnove Austrougarske. Ako su partizani provodili akcije koje nisu pasale nacistima i njihovom etničkom čišćenju, zašto je Glaise-Horstenau nudio Staljinove i Titove bandite da prihvate njemačku plaću? U vrijeme kada su nacisti i fašisti jednako spaljivali i srpska i hrvatska sela, ona za koje se saznalo ili samo čulo da su neki mještani otišli u partizane. Etnička čišćenja i uvjete za etnička čišćenja dogovorno su provodili nacisti, fašisti, četnici i partizani. Zašto Nijemci danas pokušavaju obnoviti Jugoslaviju? Hoće li Angela Merkel poput Staljina pokušati provesti projekt velike balkanske federacije? Koja bi uz bivšu Jugoslaviju uključivala Bugarsku, Albaniju i Grčku. Merkelica je u tome staljinistički glupa, jer Srbi neće pristati na jače povezivanje država ili savez država u kojemu ne mogu dominirati. To je ključni pokretač “Titovog” zaokreta 1948.

>> Ivica Šola: Europska unija postaje prijetnja narodima Europe

Istra sve do Trsta i sva Dalmacija vraćeni su o okvire NDH već nakon pada Italije. Dakle, sovjetski partizani i ostali “osloboditelji” nisu Hrvatsku proširili ili pomaknuli na zapad, nego su nam oduzeli i naš istok i naš središnji korpus, značajnije nego što su to učinili Poljacima. I još smo na zapadu stisnuti sa Slovenijom, koja je prigrabila našu obalu prema Trstu, a otkida hrvatsko ozemlje i hrvatsko more i ovih dana. Poljsku su pomakli, a Hrvatsku sažimali sa svih strana, grabeći u samu utrobu, i to nikako da prestane. Planirana prijestolnica NDH danas je glavni grad srpske paradržave u BiH, a nakon Slovenije, velikosrpski i islamski (pola – pola) radikalizirana BiH traži morski izlaz do otvorenog mora, iako takvo u Jadranu ne postoji, iako niti Srbija niti Turska nisu u svome sastavu imale Neum. Od Lijepe naše jadranske, slavonske i bosanske napravljena je zemlja koja se može povezati samo koridorima i velikim mostovima, koji su “veliki ekonomski i futuristički projekti” samo zato da se amenuje otimačina hrvatskih teritorija. To što nam Nijemci, Talijani, Turci i Srbijanci duguju, ne može se strogo svesti na njihove ratne zločine u Lijepoj našoj.     

>> Kako je vrhunska europska intelektualna krema raskrinkala antifašizam

Koji “hrvatski Jasenovac”? Iz ekonomija Jasenovca generalissimo Glaise-Horstenau i sva ta nacistička i fašistička bagra svako su jutro dobijali za doručak, u okupiranim zagrebačkim vilama, svježe mliječne i druge proizvode OPG-ova Jasenovca, protegnutim sve do Zagreba, da mogu opsluživati europske žderonje. Glaise-Horstenau je došao sav sluđen sa svog obilaska sisačke regije. Lako za žrtve partizana i četnika, u rijeci je vidio kako pluta njegova omiljena kravica! Svako je jutro jeo njen maslac! To je zaista strašno. Koja je plemenita osoba bio taj Hitlerov osobni izaslanik! Današnji antispecisti bi dodali da je kravama trebalo ponuditi Glaise-Horstenauove masne naslage, po cijenu da se otruju. Ništa ne dugujemo Nijemcima, nego Nijemci duguju nama. Koje “Danke Deutschland”? Za što? Naplatimo im barem taj naš domaći maslac i domaći sir, koje su požderali 1941-45. Sve te proklamirane najave njemačkog vraćanja duga Hrvatima, izrečene od Ferdinanda Habsburškog do Adolfa Hitlera Austrijskog, samo su propagandne gluposti. Ako nije tako, zašto Njemačka i Austrija danas ne podižu tvornice u njima dragoj (kapitalističkoj) Hrvatskoj? Vidi, vidi – skupa im hrvatska radna snaga. I, sve su takve investicije neizvjesne, jer Hrvatska svako malo nestane. U nekoj germanskoj okupaciji. Dragi Nijemci, ako ste nam nešto dužni, platite nam to danas, u eurima. Jer, današnji okupator rasprodaje i prezadužuje Hrvatsku, da se namiri na državnim jaslama. Zar nije bolje da bandu financiramo kroz ratnu odštetu? Prisiljeni smo prodati svoje za svoje, ali dajte da izbjegnemo barem kamate. Ako mislite da niste proizveli nikakva razaranja i etnička čišćenja u hrvatskim zemljama, ako se sve može svesti na to da ste besplatno požderali samo tri maslaca, platite nam ta tri maslaca, ali da se sve službeno provede i verificira, da se zna da vi nama dugujete ratnu odštetu, a ne mi vama, kako se ponašate.        

POLJSKU SU POMAKLI NA ZAPAD

Što se čeka s Hrvatskom?

Čiji je Auschwitz? Umjesto ratne odštete, Nijemci su Poljacima dali Auschwitz i mnoge druge nacističke kampove. Dakle, Poljska je pomaknuta za oko 100 kilometara na zapad, ali to ne znači da danas Poljska ulazi u uže jezgro Europe iliti “Eurozonu prve brzine”, kamo povijesno i privredno pripada, nego je praktično udaljena od ruskih naftnih i plinskih nalazišta, a još uvijek je prva na udaru zapada i istoka. Njemački sud ovih je dana ozakonio plinovod “Opal” kao kopneni nastavak plinovoda “Sjeverni tok”, čime je blokirana tužba poljske regulatorne plinske agencije, a Poljska osuđena na ruski plin. Bloomberg sve to gleda prirodno svojoj vizuri – EU se politički i ekonomski raspada. Njemačka je prvi vanjskotrgovinski partner Poljske, s godišnjom razmjenom iznad 100 milijardi eura. 

Odgovor Poljaka je posve razumljiv – poljski ministar obrane Antoni Macierewicz izjavio je kako je Poljska u Drugom svjetksom ratu masakrirana, a povijesni računi nisu plaćeni. Po njemu, Njemačka mora Poljskoj platiti ratnu odštetu za gubitke nastale od 1939. do 1945. godine, za šest godina opakog svjetskog rata na njenom tlu. Predstavnici vladajuće pravaške stranke Pravo i pravda (PiS) Jaroslawa Kaczynskog izjavili su kako je to njihova moralna dužnost. “Riječ je o golemim svotama i činjenici da Nijemci godinama odbijaju svoju odgovornost za Drugi svjetski rat” – izjavio je Jaroslaw Kaczynski. Pokojni Lech Kaczynski je 2004. kao gradonačelnik Varšave izjavio kako bi Njemačka morala platiti 38 milijardi eura samo za uništavanje Varšave. Čeka se mišljenje ekspertnog tima poljskog parlamenta. Naime, “poljska” prosovjetska i okupacijska vlada nakon Drugog svjetskog rata je oprostila dio duga koji se odnosio na tadašnju istočnu Njemačku, odnosno DDR, koji je u okviru Varšavskog ugovora formalno bio poljski saveznik. Saveznici su 1953. u Londonu donijeli odluku o prestanku naplate ratne štete od Njemačke, imajući u vidu činjenicu da su nacisti došli na vlast u Njemačkoj zbog opterećenosti te zemlje s ratnim odštetama za Prvi svjetski rat. Pod sovjetskim pritiskom, od daljnje naplate ratne odštete odustala je i vladajuća sovjetska garnitura u Poljskoj. Do tada su stotine njemačkih tvornica razmontirane i odvežene u Sovjetski Savez. Dobro, a kada će Poljska zatražiti ratnu odštetu od Sovjetskog Saveza, odnosno od Rusije? Koliko se zna, sovjetska agentura proizvodila je nered i u Hrvatskoj. 

”Nije istina da je poljska vlada odbila primiti njemačke ratne reparacije. To je učinila tadašnja sovjetska kolonija naziva Narodna Republika Poljska, koja je odustala od dijela reparacija koja su se odnosila na također marionetsku državu pod nazivom Demokratska Republika Njemačka. Usput, taj čin nikad nije službeno registriran, nego su to odlučili provesti tadašnji političari” – izjavio je Macierewicz. Nakon što se eksperti izjasne, možemo očekivati izvješće Ureda za pravnu analizu poljskog parlamenta, sve na temelju međunarodnih pravnih studija i u okvirima poljskog službenog zahtjeva za ratnom odštetom. Macierewicz je optužio i Staljinov Sovjetski Savez da je bio u dosluhu s Hitlerovom Njemačkom. Sve je krenulo sa Sporazumom  Ribbentrop – Molotov. “Crvena pošast i sovjetske trupe čekali su da Varšava bude slomljena od strane njemačkih krvnika” – izjavio je Macierewicz. Poljaci su se morali boriti s dva neprijatelja istovremeno, koji su se urotili protiv postojanja poljske nacije.” Kada će neki hrvatski dužnosnik izjaviti kako je Socijalistička Republika Hrvatska bila sovjetska kolonija? Čak i nakon 1948. godine, kada su se razišli Staljin i Tito, kada se sovjetska i boljševička okupacija ipak održala u svome dobrom dijelu, uz jače pridodavanje velikosrpske dominacije.

Ovih se dana pokazuje koliko je obavještajno usmjereno djelovanje Olivera Frljića u Poljskoj, u smislu njegovog neukusnog poziva Poljacima da se suoče sa svojom prošlošću. U Poljskoj njemačku istinu šire mediji u vlasništvu njemačkog koncerna Ringier Axel Springer, a onu američku istinu šire mediji u vlasništvu američkog Scrippsa. Zašto u našim medijima imamo protuhrvatske tekstove? Tko su krajnji vlasnici Jutarnjeg lista i Večernjaka? I glavnih televizijskih kuća? Možete li vjerovati da se na nekim našim “lijevim” portalima pojavila informacija kako je u oslobađanju Poljske poginulo 600 tisuća sovjetskih vojnika i časnika. I da su stotine tisuća sovjetskih ratnih zarobljenika bili zatočeni u nacističkim koncentracijskim logorima u Poljskoj. A zapravo je Poljska odgurnuta od “osloboditelja” i pomaknuta na zapad, tako da je Auschwitz danas u Poljskoj. Pa se tako Poljacima a ne “osloboditeljima” prigovara etničko čišćenje od Nijemaca na teritoriju od Szczecina na sjeveru do Wrocława na jugu, kao i u području Gdańska i baltičkog priobalja. Istočni dijelovi Poljske, oko 180 tisuća četvornih kilometara, pripojeni su Sovjetskom Savezu, a danas Rusi kažu da su u tome profitirali Litva, Bjelorusija i Ukrajina. Pomaknute na zapad, zajedno s Poljskom.

Tvrtko Dolić 

Komentari

Tvrtko Dolić

Rasklimana Sveta stolica

Published

on

 ZLOSTAVLJANJE DJECE U PENNSYLVANIJI     Reže li papa granu na kojoj sjedi? Na nedopustiva zastranjivanja svećenika oglasio se isprikom i napadom na klerikalizam, čime otvara problem koncepta Katoličke crkve. Kada odlaze u svećenike mladi trebaju taj osjećaj misije i pripadnosti odabranima. Karel Wojtyla direktno je pozvan – čuo je da sam Bog izgovara njegovo ime.

Kako sam se odlučio za kritiku Katoličke crkve u ovo vrijeme antikatoličkih križarskih ratova zapadnih sila, evangelika, protestanata, judaista i islamista? Nije to laka odluka, jer je pravilo da Rim ruše barbari. Papa Franjo napada klerikalizam u smislu umišljenosti svećenika da su nešto posebno od drugih vjernika, a zapravo su samo ljudi – zastranjivanja i poremećenost time nužno ulaze u svećeničke redove. Papa me pomalo podsjeća na našeg nogometnog izbornika Zlatka Dalića i njegovo pozivanje na poniznost. Koja vražja poniznost? Stisni se kao klerik, stisni se kao čovjek – bolje da te nema. Zar nije vrijeme da se katolici ponovno usprave i otvoreno traže svoj dio svijeta i svoj dio života. Naravno da unutar katoličkog svećenstva ima opakih likova, ali je to posve normalno, jer svećenici ne dolaze po Duhu svetom, poput Isusa, nego ih “novače” među ljudima. Možemo reći da niti Duh sveti ne može Demiurgu preoteti svaku barabu, a nisam nešto siguran da se puno potrudio oko mene osobno. Isus je pretjerao s tim svojim preuzimanjem grijeha baš za svakoga. Ima tako pokvarenih ljudi da ih Duh sveti ne želi pridobiti na svoju stranu. Pape su zbog seksualnog zlostavljanja od strane katoličkog svećenstva danas izloženi svuda u svijetu, što je prirodno, jer se Katolička crkva proširila sve tamo do Patagonije. Crkveni raskol iz XI stoljeća može se gledati i kao podjela grijeha, u prošlosti i u budućnosti. Kada su se sjeverne europske nacije odvojile od griješnog Rima, bilo je zadovoljstva i na strani Svete stolice, koja se riješila griješnika na sjeveru. Katolička crkva naprosto se otimala za svoju prisutnost u tri Amerike, da bi na kraju dobila samo veći prostor za pospremanje.

Zlostavljanja od strane vjernika

Nakon zastranjivanja pojedinih katoličkih svećenika u Irskoj i Chileu, pod povećalom je kler u američkoj državi Pennsylvaniji. Kako priznaje sam papa Franjo, u posljednjih 70 godina, tamo su najmanje tisuću maloljetnih osoba bile žrtve seksualnog zlostavljanja od strane katoličkog svećenstva. To je zaista jezovito i otvara pitanje što poduzeti da neko pastoralno djelovanje ne preuzme sve deformacije društva iz kojeg dolazi i društva u koje ulazi. U svezi napada pape Franje na kler, javlja se strah koliko će nova doktrina da su svećenici samo ljudi dovesti do toga da svećenici lakše prihvate ljudske slabosti. Da se prestanu odupirati svojim ljudskim manama. S druge strane, u podsvijesti nekog svećenika njegova “uzvišena pastoralna misija” može biti izgovor za toleranciju prema vlastitom zastranjivanju. Bojim se da papa ulazi u jako riskantnu reformu, koja nameće određen doktrinarne prilagodbe. Mladi ljudi ulaze u kler zbog tog osjećaja posebnosti. Kako provesti “novačenje” mladih svećenika? Kao sjemeništarci najčešće su seksulano usmjereni na starije od sebe, kao i svi drugi njihovi vršnjaci, a što će im donijeti starenje, to nitko ne može predvidjeti. Pojave poput pedofilije ruše cijeli koncept Crkve. Jer, Bog je stvorio čovjeka na svoju sliku.

Misterij Trojstva

Mistična tajna Univerzuma: Otac, Sin i Duh sveti. Tko je Otac? Jer ako slijedimo Pavla, onda je Isus fantazam, emanacija Duha svetog. Grubo rečeno, Isus nije sin Božji, nije stvoren poput čovjeka u kojega Duh sveti ulazi (ili ne ulazi) po njegovom rađanju ili kasnije, nego nam prvotno dolazi iz same ishodišne duhovne plerome, koja u spletu okolnosti tadašnjeg rimskog imperija ulazi u odraslog sina Marije od Kafarnauma. Marija je rodila Sina Božjeg, a paraklit Isus je viša razina, jer nam širi Objavu Duha svetog kao njegova emanacija. Isus je pozvao na pobunu protiv očeva i Oca. Kao što reče provokativni darvinist Richard Dawkins, starozavjetni Jahve je najsurovije biće u Univerzumu – ljubomoran, sitničav, nepravedan, zlopamtilo, osvetoljubiv, krvoločan, ženomrzac, homofob, rasist, djecoubojica, sadomazohist, pakosni silnik. Duboke su to vode i opasno je u njih zaroniti, jer onaj koji stvara materijalni svijet, galaksije, crne rupe i raspade cijelih kozmičkih staza, zasigurno nije biće koje će dopustiti da kao sićušno stvorenje na Zemlji važem njegov značaj u odnosu na Duh sveti iliti Apsolut. Time se vraćamo na problem prapočetka. Kako je pokrenut ovakav Univerzum? Ako hipotetički odstranimo Stvoritelja, Bože mi oprosti na ovakvoj izjavi, onda duhovna pleroma ne emanira, a Duh sveti utapa se u ništavilo Kozmosa. Dobro prepoznajemo kroz svijest o zlu ili neprihvatljivom. Važno je shvatiti da Duh sveti nije rezerviran za svećenike, nego ulazi u čovjeka, i samo takvi ljudi trebaju ulaziti u svećeničke redove. A čovjek nije kreiran niti stvoren kao savršeno biće. Licenca i dizajn (savršenog) čovjeka trebali bi dolaziti iz duhovne plerome, ali se bojim da Stvoritelj unosi svoje korekcije. Poremećenost poput pedofilije može sustići svakog čovjeka, a klerik je na kraju samo čovjek.

Zlostavljanje vjere

Pojedinačno zlostavljanje od strane nekog svećenika prema drugoj osobi je kraj civilizacije, a događa se i zlostavljanje prema nekoj religiji ili konfesiji od strane drugih kolektiviteta i pojedinih diktatora. Večernjakov novinar Hassan Haidar Diab piše o tome kako je u Njemačkoj ovih dana jezidsku azilanticu Ashawk Haji Hamid presreo starkelja Abu Humam iz ISIL-a, koji je tu mladu djevojku zatočio, silovao i mučio. Ashawk je bila u grupi jezidskih djevojčica koje je ISIL u kolovozu 2014. oteo u Mosulu. Pripadnici ISIL-a dijelili su međusobno djevojčice kao seksualno roblje i preprodavali – Ashawk je na tržnici za 100 dolara kupio isilovac kojemu je uspjela pobjeći. Izbjeglu Ashawk neće rado prihvatiti u svojoj blizini niti jedna tuđa religija. Njemačka policija nije uhitila Abu Hamama, najvjerojatnije zato što su zapadne sile kreirale ISIL. Religijsko zlostavljanje često je generirano izvan religijskih skupina. Jesu li vladajuće strukture u Pennsylvanji takve i toliko pakosne da im paše zlostavljanje djece katolika? Kada SAD, Izrael i priljepci ovladaju arapskim resursima, ISIL će jednostavno nestati, kao što je ispario i Osama Bin Laden. Hrvati su doživjeli istovremeni pogrom i klera i laika. Na kraju Drugog svjetskog rata nad Hrvatima je proveden genocid. Partizani i komunjare ubili su 515 katoličkih svećenika. Posao iz svibnja 1945. nastavlja se danas drugim sredstvima. Ubojice se nikada nisu pokajale za svoj zločin. Naprotiv, od strane antifa i drugih protuhrvatskih skupina generirana je nevjerojatna mržnja prema Katoličkoj crkvi a napose prema Crkvi u Hrvata. Kod nas najprije moramo prepoznati opći okvir zlostavljanja i progona katolika, pa tek onda provjeriti koji svećenici prelaze civilizacijsku granicu svoje pastoralne misije. Ne dajte da vas zavara pedofilija, koja je poremećenost, ali ne isključivo starijeg svećenstva u Katoličkoj crkvi. U suzbijanju i progonu Katoličke crkve koordinirano djeluju velike zapadne sile, anglikanci, protestanti, raznorazni jahvisti, pravoslavci i antife, a ne trebamo smetnuti s uma činjenicu da je Turska vodila dugi rat protiv Katoličke crkve, što se vidi i na karti hrvatskih zemalja.

Pedofilije ima svuda, pa i među svećenstvom

Pravo im budi. Neke loše slike o sebi šalje nam sama Crkva. Isus i apostoli bili su mladi ljudi, koji su propovijedali duboke društvene promjene, pobunu protiv očeva i Oca. “Tko se hrvao sa svijetom postao je velik tako što je svijet savladao, tko se borio sa samim sobom veći je jer je samog sebe nadvisio, a onaj tko se s Bogom bori veći je od svih.” – napisao je to Otac egzistenicalizma Søren Kierkegaard u svome djelu “Strah i drhtanje”, u kojemu na svoj način promatra psihološke pojmove u biblijskim “koordinatnom” sustavu. Već tijekom prvih stoljeća, kristjanstvo su preuzeli starci. Gašenje Crkve kao vojne sile stvorilo je dokolicu za različita zastranjivanja, uključujući pedofiliju. Crkveni dvori potisnule su spavaonice za križarske redove. Zašto je za Crkvu loše da svećenik ima svoju obitelj i nešto milodara preusmjeri u kućni proračun? Da ne spava u uškopljenoj vojarni. Celibat uništava Katoličku crkvu. Prva briga Crkve trebala bi biti obitelj, a sami katolički svećenici nisu obiteljski ljudi, u smislu da se žene i imaju djecu, što je u ostalim kristjanskim konfesijama dopušteno. Izgovaraju se da je njihova obitelj Crkva. Oni su posebni, a to može značiti svašta, od snažnog poziva vjere i žrtve za druge do sklonosti prema suprotnom spolu samo u smislu izrabljivanja. Najznačajniji apostoli Petar i Pavao bili su oženjeni. Kako su najviši katolički svećenici metuzalemi u raspadanju, neprijatelji Katoličke crkve u prvi plan dovode pedofiliju, koja se u “novačenju” mladih ne može predvidjeti. Naravno da među svećenstvom ima pedofila. Pedofilija je danas jedini dokaz da su katolički svećenici ljudi.

Inkvizicija i Križarski ratovi

Danas propaganda protiv katolika ide obrnutim povijesnim redoslijedom: pedofilija, Inkvizicija, Križarski ratovi. U svezi stvaranja neraspoloženja prema Katoličkoj crkvi, antife rado naglase Inkviziciju. Znate, nije to bilo ništa posebno – sve velike svjetske religije imaju slične sustave borbe protiv nutarnje hereze. S bulom “Ad extirpanda” pape Inocenta IV. iz 1252. pokrenuto je uspostavljanje reda u tadašnjem divljanju lokalnih “pravovjernika”. Nakon uvođenja Inkvizicije, smanjio se broj žrtava vjerskog discipliniranja. U brojnim slučajevima, Inkvizicija je spriječila narodna i vjerska smaknuća bez suda. Znate, vjerski fanatici morali su se u svojim prokazivanjima obratiti Inkviziciji, dolazilo je do istrage neugodne za sve strane, pa su zagriženi pravovjerci i pravoslavci odustajali od progona. Svećenstvo se počelo bojati “unutarnje kontrole” – nije lako pozvati strašne suce zbog bilo koga, ako ste se sami ogriješili o vjerske norme i sve ljudske zakone, pa vam se svaka istraga može obiti o glavu. Istina, Crkva je s discipliniranjem heliocentričnog dominikanca Giordana Bruna prešla dopustivu granicu, ali ne prema civilu, nego prema svome svećeniku. Što se veli, Bruno nije znao prezentirati svoja znanstvena saznanja politički mudro, na uspravnici prihvatljiv način. Zar nije isusovac Nikola Kopernik prezentirao svoj heliocentrični sustav skoro stoljeće ranije? Svaki problem od prije pola milenija, u kojemu se i svećenici i laici nisu mogli snaći, promatra se kroz povećalo današnje znanosti. Kristjanstvo je formalno pokrenulo Križarske ratove za oslobađanje Isusovog groba, a zapravo su se vodili ratovi za ovladavanje Putom svile i strateškim pozicijama, koje su preuzeli kalifati. Teutonski križarski red protegao se do Poljske, Litve i Novgoroda – ishodišno je osnovan u Palestini, u famoznoj luci Akra. Poraz famozne Crociate u Palestini doveo je do pokušaja ovladavanja svijetom morskim rutama izvan Mediterana. Bilo to pravo antifama ili ne, “nazadna” Katolička crkva promijenila je svijet i vrijeme.

Raspad jedinstvene Crkve i kriza papinstva

Razveselila me antifa “pamet” Jurice Pavičića. Veli da smo za vladavine Partije imali fotografije hrvatskih policajaca kako pomažu sirijskoj djevojčici da uđe u vlak, a danas kada je po Pavičiću na vlasti Crkva (!?) isti naglašava da hrvatski policajci pljačkaju migrante. Posve suprotno, naši problemi dolaze od toga što Crkva ne vlada, što Isusa razapinju svaki dan. Besposlen pop kobile krsti! Vjerski ratovi plamte na sve strane, a katolički svećenici mašu s grančicama mira. Dojam je da se Katolička crkva kroz raznorazne isprike najgorem ološu udaljila od reformi Grgura VII. Mi smo Talijanima prvi susjedi, Italija je domaćin katoličkom Pontifikatu iliti Mostu, Hrvati su uglavnom katolici, a u Hrvatskoj dominiraju komplementarne skupine. Vojne zrakoplove nismo trebali kupiti od Izraela, nego dobiti gratis od Svete stolice. Nekada su pape predvodili vojne pohode, a danas se ponašaju kao čelnici protuhrvatskih udruga. U svojoj dugoj povijesti, Katolička crkva pokušavala je ovladati istokom. To su zlatne godine Hrvata, koji su najprije u ime Bizanta, a nakon 9. stoljeća u ime Rima, širili kristjanstvo na sjeveroistok Europe. Tako veliko širenje nije mogla održati niti jedna religija, niti jedna vojna sila. Presudilo je Hegelovo pravilo u morfologiji civilizacija. Crkva se počela raspadati iznutra, kroz nekoliko različitih crkvenih raskola. U antička vremena, ekonomski interesi presvlačili su se u sukobe oko divinizacije Isusa i prirode njegove pojave. Odvajali su se gnostici, arijevci, manijevci, nestorijanci i more drugih kristjanskih pravaca. Rađanje islama i kalifata potisnulo je Bizant, da bi odvajanje Hrvatske od Bizanta u vrijeme Branimira označilo prevagu Rima, što za kristjanstvo nije dobro završilo. Da je Bizant ostao kristjanski dominantan, Carigrad bi teže pao u turske ruke. U vrijeme Križarskih ratova i u širem razdoblju “širenja riječi Božje i ovladavanja svjetskom ekonomijom”, odvojile su se zasebne nakupine pravoslavaca, protestanata, evangelika, i more drugih kristjanskih konfesija. Sve bi to bilo prihvatljivo da je Katolička crkva još uvijek snažna vojna asocijacija. Ovako, skoro sve europske katoličke zemlje uvučene su u NATO, u kojemu kolo vode evangelici, protestanti, judejci, pa i Turci.

Previše Talijana

Papa Franjo je Jorge Mario Bergoglio iz Argentine, ali talijanskog rodoslovnog podrijetla. Italija je u Velikom ratu bila na pobjedničkoj strani, a papa Benedikt XV. stolovao je od 1914. do 1922. Rođen je u Genovi kao Giacomo della Chiesa. Godine 1914. on je na liniji tada rastućih jehovaca – najavljuje dolazak Isusovog kraljevstva mira, a ono izbija Prvi svjetski rat. Svjedoci Jehove su se zbog svoje pogrešne “vremenske” prognoze skoro posve raspali, a višemilenijska Katolička crkva nekako preživljava. Italija i papa Talijan dopustili su formiranje prve Jugoslavije – gledali su da zagrabe što više “austrougarske” i hrvatske obale, a kako će Hrvati i ostali katolici u svemu tome proći, nikoga nije zanimalo. “Papa mira” iliti “papa nečinjenja” za života je dobio spomenik u Istanbulu – “Dobročinitelju naroda bez obzira na narodnost i vjeru”. Benedikt XV hladno je promatrao rađanje fašizma, šaljući na sve strane svoje plemenite poruke. Njegov nasljednik bio je Pio XI. – Talijan Ambrogio Damiano Achille Ratti. Nekako mu je promaklo ubojstvo hrvatskih zastupnika u beogradskom parlamentu. U prvim danima takozvane Šestojanuarske diktature, Pio XI ne ustaje u obranu nacija porobljenih u Jugoslaviji, nego s Mussolinijem uglavljuje Lateranske sporazume. Slijedeći papa Pio XII bio je Eugenio Pacelli iz rimske plemićke loze. Dolazi 1939. u paketu s Drugim svjetskim ratom. Pri zaposjedanju Svete stolice, naglasio je da Crkva ne osuđuje niti jedan oblik vladavine, ali nije priznao NDH – Mussolini je imao namjeru obnoviti Rimsko carstvo sve do Sirmiuma. Pio XII slabo je pratio komunističko suđenje Alojziju Stepincu i Crkvi u Hrvata, pa ne pokreće Stepinčevu kanonizaiju niti nakon što je naš mučenik otrovan u kućnom pritvoru. Stepinca je negdje zametnuo i slijedeći papa Pavao VI, ponovno Talijan, Giovanni Battista Montini, koji je bez srama primio Tita, najvećeg zločinca u povijesti ljudskog roda. Pali anđeo priznaje superiornost Stvoritelja, a njegov namjesnik na zemlji priznaje ravnopravnost Palog anđela! Stepinac je proglašen blaženim tek kada Svetu stolicu preuzima papa koji nije Talijan – Poljak  Karol Wojtyła iliti Ivana Pavao II. Slijedeći papa Benedikt XVI, seriozni Nijemac Joseph Ratzinger ostao je distanciran, a novi aktualni papa Franjo, Argentinac talijanskog podrijetla, pojavio se kao gitarist iz posljednjeg “Mad Maxa”, i za našeg mučenika Stepinca formirao komisiju, u koju je ušlo i pravoslavno srpsko svećenstvo, takozvani klir, što je poniženje za sve Hrvate, pa i za sve katolike – upravo se SPC kompromitirala za vrijeme Drugog svjetskog rata, pa i u agresiji Srbije na Hrvatsku i BiH krajem prošlog stoljeća.

Maćehinski odnos papa prema Hrvatima

Pedofilija je poremećaj koji nema blage veze s Crkvom i treba se suzbijati na širem planu. Više me brine pedofilski odnos Svete stolice i snažnijih europskim nacija prema Hrvatima i sličnim narodima. Kako objasniti maćehinski odnos papa talijanske narodnosti? Ne samo da je blaženi Alojzije Stepinac zatočen i usmrćen od komunističkih struktura, bio je pretjerano suzdržan prema Anti Paveliću, veliki protivnik Hitlerovih rasnih zakona, i još je izrekao tvrdo NE Titovom zahtjevu da se Crkva u Hrvata hijerarhijski odvoji od Rima, odnosno od Svete stolice i papinstva. Čak u vrijeme otpora prema Beču i Pešti, Stepinac je bio skloniji Jugoslaviji nego preživljavanju Habsburške monarhije. Bio je solunski dragovoljac. Bilo je za očekivati da će se svaki papa počevši od Pia XII pokloniti Stepincu i njegovom istinskom mučeništvu, ali je to izostalo. Na neki način niti jedan papa 20. stoljeća nije dostojan da kanonizira Stepinca, pa je u tome smislu kolebao i Ivan Pavao II. Eto, Karol Wojtyla kanoniziran je prije Stepinca. Prisjetimo se i tog nevjerojatnog rata vatikanskih struktura protiv ukazanja Marije Majke u Međugorju. Nije sve u tome da Rim izbjegava priznati bogojavljenje za života vidjelica i/ili vidioca zato da ne potisnu papu u smislu prenošenja Božjih zapovijedi i Božje milosti. Zapadnoeuropske nacije protive se rađanju novih katoličkih svetišta, jer Lurd, Fatima i slična mjesta Gospina ukazanja donose velike novce. Koliko je taj biznis zapadnoeuropski kanaliziran pokazuje i redovan odlazak časnika HV-a u Lurd, što je na svoj način smiješno. Čak je i veliki Goethe rekao kako voli doći u Mariju Bistricu, gdje se osjeti da pripada Europi. Na kraju je Sveta stolica oduzima franjevcima svetište u Međugorju, nakon nekoliko pokušaja da se prisutnost Gospe preseli u Italiju preko suza na kipu donesenom iz Međugorja. Posebno je znakovit slučaj Dajla. Naime, porečko-pulskog biskupa Ivana Milovana je Benedikt XVI. posebnim dekretom suspendirao na jednu minutu. Vrijeme je zaustavljeno samo zato da zamjenski biskup potpiše sporazum o predaji crkvenog posjeda u Dajli talijanskim benediktincima. Rim sa svojim novim suđenjem Stepincu afirmira Tita, onoga istog Tita koji je Stepinca osudio, zatočio i usmrtio zbog njegove lojalnosti prema Svetoj stolici.

SVIJET JE BISER

Fenomen Jezida i Jarsana

Radi razumjevanja šireg konteksta nasilja prema Ashawk Haji Hamid i Jezidima, ovdje ću napomenuti neke manje poznate činjenice o naciji / religiji Jezida. Danas žive podno obronaka iranskog Zagrosa i jugoistočno od mističnog edenskog jezera Van, uključujući Nimrud i pokrajinu Ninive, koja se smjestila na istočnoj strani Tigrisa, uz pritoku Khosr. Jezidi poštuju Palog anđela, koji je više Stvoritelj nego Duh sveti. Kreator Haq iliti Istina, najprije je stvorio svijet kao biser. Prije nego se razmahao Stvoritelj i počeo nabacivati stvari, odnosno sve materijalno, Kreator je pozvao u egzistenciju sedam anđela, sedam misterija, kojima je na čelu Malek Taus – Paun, sunce vjere, iluminacija samog Kreatora. Ljudi su dobri i zli, ali ne na sliku Kreatora nego su izraz karaktera samoga Pauna, koji je prilikom iskazivanja svoje tamne strane izgubio milost Kreatora. Pokajničke suze Palog anđela ugasile su vatru njegove paklene tamnice. Paun se vratio na tron ovoga svijeta. Na nesreću Jezida, drugo ime Pauna je Šejtan, što je u Kuranu naziv za Sotonu. Islam progoni Jezide, a islamisti drže da je u odnosu na Jezide sve dopušteno.  Danas je teško pronaći naciju ili religiju koja se prema Jezidima postavila korektno – mislim na one koji su s Jezidima došli u kontakt. Slično Jezidima, njima susjedni Jarsani vjeruju da se Univerzum dijeli na unutarnji (batini) i vanjski (zahiri). Imaju svoje zasebne zakone. Ljudi pripadaju samo vanjskom svijetu, a njihove živote vode pravila unutarnjeg svijeta. Kao i kod Jezida, božanska esencija pojavljuje se u vanjskom svijetu kao transmigracija duha. I Jarsani i Jezidi vjeruju u reinkarnaciju nakon smrti. Kod Jezida sedam svetih bića periodično reinkarniraju u ljudskom obličju – koasasa. Kod Jezida i Jarsana možemo prepoznati utjecaje susjednih religija. Religija Jezida sadrži neke odrednice sufizma. U jezidskoj “Knjizi iluminacije” nalazimo da je Paun bio prisutan kada je Noin potomak Nimrod (Nimrud) gurnuo Abrahama u vatru. Svijet je biser, a Jezidi su dragulj civilizacije. Isto tako, doktrinarni sukobi, hereze, indulgencija, simonija i raskoli, sve to čini veličanstvenu povijest kristjanstva i Crkve.

Tvrtko Dolić

Komentari

Continue Reading

Tvrtko Dolić

Sedam propovijedi mrtvima

Published

on

By

CARL GUSTAV JUNG   U ovo opako vrijeme, kada se psihijatrija ponovno koristi za političke obračune, dobro je podsjetiti kako psihoanalizu kao znanost ne možemo svesti na zidine zagrebačke Zatvorske bolnice. Psihoanaliza ima svoju veliku kulturnu povijest, odnosno svoje široko civilizacijsko utemeljenje, što je najbolje prezentirao švicarski znanstvenik Carl Gustav Jung.

(više…)

Komentari

Continue Reading

Tvrtko Dolić

Pavić – Plenković mirovinska reforma pretvara zaposlenike u starce, a umirovljenike u pokojnike.

Published

on

 MIROVINE NISU SOCIJALNA POMOĆ        Kako se približava saborska rasprava o još uvijek zagonetnoj mirovinskoj reformi, padaju predatorski prijedlozi s one strane razuma. Nametanjem teme proširivanja proračunskog dodatka na sve mirovine, finacijska mafija potiskuje u drugi plan javnu raspravu o zamrzavanju ili dekonstrukciji Drugog stupa kao privatnog i obveznog – zaista je drveno željezo.

Sve su države ukinule takvo tranzicijsko čudovište, i tako izašle iz krize. Sve osim Hrvatske.

Skupe pozajmice, skupi krediti, pogrešno investiranje, skupe usluge upravljanja mirovinskim fondovima, da bi uslijedio pad omjera umirovljenika i zaposlenih na 1:1,26. I još se spremaju promjene na štetu osiguranika i nacije:

(1) Mirovinci predlažu proračunski dodatak 27% za sve mirovine. Kao da invalidninu dobiju i zdravi. Podignuta je uzbuna zbog 20 mirovina kombiniranog umirovljenja za koje tvrde da su niže u odnosu na iste parametre umirovljenja strogo na temelju državnog Prvog stupa. Iste kumulacije mlađeg osiguranika i starijeg osiguranika zapravo su neusporedive. Mirovinci idu dalje, pa državi nude preuzete državne obveznice za dionice: HAC 6%, ACI 50% i HEP 30%. Zašto ne 50% Apple-a? Mirovinci predlažu određivanje minimalne mirovine za 15 godina rada, a ako netko nema 15 godina rada, razlika do minimalne mirovine namirivala bi se iz socijalnog sustava a ne iz mirovinskog, uz primjenu imovinskog cenzusa – kažu da nisu svi s malim mirovinama sirotinja. Slično ministar Marko Pavić pribjegava socijalnom modelu, pa  predlaže povećavanje najnižih mirovina za 3%. Prisjetimo se da su banke pokušale progurati socijalni model rješavanja stambenim kredita s valutnom klauzulom u švicarskom franku, što je bio udar na zdrav razum. Mirovinci i uhljebi mirovinskih fondova traže da se Drugi mirovinski stup oslobodi obveze usklađivanja mirovina s plaćama i s inflacijom.

(2) Ministar Marko Pavić kaže da za mirovine godišnje nedostaje 17 milijardi kuna, koliko godišnje izdvajamo u državni Prvi stup iz naših bruto plaća. U privatan Drugi stup izdvajamo 5% iz naših bruto plaća, godišnje 5-6 milijardi kuna, skoro 2 pelješka mosta. Da smo prošle godine obustavili Drugi stup kao obvezan, za mirovine bi ove godine nedostajalo 11 milijardi kuna. Od uvođenja Drugog stupa 2002. bankama i njihovim osiguravajućim društvima prepustili smo naših 88 milijardi kuna, i tako osudili državni Prvi stup i proračun na prekomjerno zaduživanje, jer državni stup cijelo vrijeme namiruje sve mirovine. Dakle, na mirovine godišnje odlazi 10 peljeških mostova, a sveukupno nas je Drugi stup koštao oko 176 milijardi kuna, što je više od 50 peljeških mostova.

(3) Povisivanje dobne granice za umirovljenje na 67 godina počevši od 2031. predstavlja nevjerojatan bezobrazluk. Netko sebi uzima pravo zajahati sve buduće hrvatske generacije. U mnogim zemljama na prosvjedima mirovinskih osiguranika imamo natpis: “Mi smo mirovine zaslužili, zaradili, izdvajali za njih iz svojih plaća”. To što smo izdvajali je naše i imamo svako ljudsko pravo uzeti svoje kumulacije sa 60 godina! Zašto je Andreju Plenkoviću i Marku Paviću svejedno što će se dogoditi s našim mirovinama? Razlog ste naslućivali – obojica su u istom eurouredu kasirali visoka europrimanja, i to namjeravaju ponoviti. RH – EU prijenos mirovinskih kumulacija provodi se u oba smjera i više puta, uz nama nepoznate izračune. To je taj mirovinski sustav koji je Plenković proučio i prihvatio.

(4) Do kasnih 90-ih prošlog stoljeća izračun nečije mirovine radio se na temelju najboljih 10 godina. Nakon što je pokrao mirovinske fondove, za potrebe privatizacijske pljačke, i ubrzano pretvarao sve stanovnike ove zemlje u umirovljenike, HDZ je riješio problem smanjivanjem mirovina, pa je 1998. uveo izračun mirovine na temelju cjelokupnog radnog staža. Nakon povratka na vlast, Partija dodatno ruši mirovinski sustav i hrvatsku državu kroz uvođenje privatnog i obveznog !! mirovinskog stupa, koji četvrtinu mirovinskih izdvajanja preusmjerava u fondove pod kontrolom osiguravajućih društava četiri “naše” najveće banke: Zaba, PBZ, Erste i Raiffeisen.

(5) Smanjeno punjenje državnog Prvog mirovinskog stupa nije moglo namirivati postojeće mirovine, pa je HDZ sakrio svoju i SDP-ovu sramotu tako što je uveo kompenzicijski proračunski dodatak 27% za one koji su umirovljeni samo na temelju Prvog stupa. Taj preračunati postotak trebao je iznositi 33,33%, jer je oduzimanje četvrtine stvorilo minus za trećinu u odnosu na smanjene kumulacije državnog Prvog stupa. HDZ je lukavo s istim dodatkom pokrio naknadu osiguranicima zbog izračuna mirovine na temelju cjelokupnog radnog staža. Imamo poplavu lažnih pokazatelja i neprimjerenih naknada. Ministar Pavić reče da su prošle godine mirovine rasle za 2,75% i da su ove 2018. uvećane za 3,64%. Ponovno imamo krivo prezentirane pokazatelje. Rast cijena daje privid porasta proizvodnje, koja realno pada, pa u izračunima prosjeka mirovina prevagu odnose visoke plaće. U ovo vrijeme demografskog kolapsa, financijska mafija traži da se umirovljeniku omogući zapošljavanje, da se u skladu s njegovim primanjima umanji mirovina – da više ostane u mirovinskim fondovima.

Tvrtko Dolić

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno