Connect with us

Društvo

Gojko Drljača nastavlja omalovažavati Gorana Marića 

Published

on

PROTUHRVATSKI LIBERALNI FAŠIZAM     Novinar Jutarnjeg lista Gojko Drljača nabacao je još jedan svoj tekst protiv Gorana Marića bez minimalne uravnoteženosti. Najprije kipti od jada što je doc. dr. sc. Goran Marić na predstavljanju svoje knjige “Slom lažnog proroštva” okupio toliki broj poznatih osoba, uključujući znanstvenike.

Drljača je toliko nepristojan da u svome tekstu nigdje nije spomenuo Marićevu znanstvenu titulu. 

Iako je knjiga Gorana Marića po svome sadržaju opaka eksplozivna naprava, Drljača kaže da nije bitna. Bitna za što? Pa, nije Marić otvorio ontološku polemiku. Drljači nije palo na pamet da uporan i dostojanstven rat Gorana Marića protiv pogrešne politike HNB-a traje već godinama, da je Marić praktično postao simbol borbe za monetarni suverenitet zemlje, u svojoj stranci i izvan nje, u Hrvatskom saboru i izvan njega, i da je to razlog velikog odziva prezentaciji njegove knjige. Profesor Nino Raspudić naglasio je to kao jedan od recenzenata knjige, na samoj prezentaciji, a Drljaču smeta takva konstatacija, ali ipak neće reći da Marić uživa određen ugled i u znanstvenim krugovima. Danas su nezaobilazni Marićevi forenzički nalazi o odurnom ubojstvu Hrvatske.

promocija-knjige-gorana-marica

Predstavljanje knjige Gorana Marića ‘Slom lažnog proroštva’, koja je okupila cijelu politiku i ekonomsku kremu Zagreba…

Negdje na polovici teksta Gojka Drljače ipak je isplivalo njegovo prvo: Goran Marić je član HDZ-a! Fuj! Dolje prokleti HDZ-ovac! Dolje državni intervencionizam! Kao, treba Mariću pretovariti sve grijehe HDZ-a, a kada Marić potone, idemo natovariti slijedeću žrtvu. Još bolje, isti teret prevaliti i na profesore Ivana Lovrinovića i Dragu Jakovčevića. Drljača je toliko ideološki i slično tome providan da trebamo ignorirati njegovo skretanje u ideološke i slične vode, koje je postalo jedina nada koalicije Kukuriku da će ostati na vlasti. Koliko pamtim, u vladi Jadranke Kosor financije je vodila Martina Dalić. Vrijeme Gorana Marića tek dolazi i Jutarnji list bi mogao povesti računa da će slijedeće izbjegavanje plaćanja poreza prebijati s Goranom Marićem, koji će teško prodati svoje osobno dostojanstvo. Kaže se, ne laje kuja zbog sela, nego zbog sebe. Isti Gojko Drljača već se o Goranu Mariću izrazito negativno očitovao, posve neargumentirano, pa je u panici što utjecaj Gorana Marića raste.

Gojko Drljača slovi kod nas kao jedan od glasnogovornika neoliberalizma i liberalnog fašizma. Prirodno tome, Drljača tvrdi da neoliberalizam kod nas ne postoji. Istina, naš problem nije neoliberalizam kao pojam, nego njegova konkretna prisutnost. Ne iscrpljuju nas partizani, nego partizanske mirovine, koje time postaju jedan od instrumenata Kremaliberalnog fašizma. Zašto nas ne iscrpljuju ustaške mirovine? Razlog je jednostavan – ustaše su pobijene! Pa ipak, neki međunarodni centri moći mašu Hrvatskoj sa ustaškim
mirovinama, što otvara prostor neprijateljima Hrvatske i liberalnom fašizmu. Ovo napominjem da ukažem na širinu operativnog djelovanja liberalnog fašizma i korporacijskih lanaca. Nije problem državni intervencionizam, nego koja i kakva država intervenira. Potonule ekonomije ovih dana spašava baš taj ozloglašeni državni intervencionizmi! Grijeh HDZ-a nisu Bljesak i Oluja, nego divlji kapitalizam! Zašto Gojko Drljača uporno sije pojmovnu zbrku? Drljača nas upozorava da nakon realnog sektora pada i financijski. Zar može biti drugačije? Zar zaista vjeruje da Hrvatska može propasti a financijski sektor Hrvatske ostati zdrav?

Iznenadio me napad relativno skromnog intelektualca Gojka Drljače na sveučilišnog profesora i uglednog znanstvenika Dragu Jakovčevića. A, da! Drljača slovi i kao slomProrokaglasnogovornik tuženih banaka, onih koje su s kreditima opljačkale svoje klijente, uz problematične instrumente jednostrano promjenjive kamate i valutne klauzule CHF, što profesor Jakovčević prepoznaje i naglašava. Eto smo saznali da je Jakovčević financijski nepismen jer je bio jedan od direktora u Croatia banci. A baš je bilo slobodno mjesto na porti! Rješavaš križaljke a crkavica sjeda! Jakovčević je bio financijski direktor Osiguranja Zagreb. Dakle, nema pojma, jer da zna nešto konkretno raditi, bio bi na šalteru. Zamislite, bio je član Nadzornog odbora Hrvatske poštanske banke! One poslovne banke o kojoj ipak ovisi bitka za monetarnu suverenost zemlje, one banke koja je trn u oku stranih banaka. Prokleti hrvatski nacionalist! Malo po malo, i vraćamo se temeljnoj zadaći Gojka Drljače i njegovim osobnim motivima. Svi znamo da je afera Bankomat poslužila za gušenje Hrvatske poštanske banke i preuzimanje velikog dijela njenog tržišnog udjela od strane stranih poslovnih banaka. Svi znamo da bi ova država brzo ozdravila ako bi Vlada zahtijevala da plaće državne administracije i javnih poduzeća idu preko HPB-a.

Slično je Drljača napao i profesora Ivana Lovrinovića, koji se drznuo raspravljati o monetarnim problemima a nikad nije bio novinar Jutarnjeg lista, pa niti Večernjaka. Napisao je knjigu Globalne financije na 700 stranica, a u Jutarnjem listu legendarni Leo Messi dobije samo pola stranice, iako Goranu Mariću u nogometu može biti uzor.

Drljača se moralno kompromitirao svojom zastrašujućom izjavom protiv pružanja nade dužnicima banaka ...

Drljača se moralno kompromitirao svojom zastrašujućom izjavom protiv pružanja nade dužnicima banaka …

Profesor Lovrinović je savjetnik Udruge Franak, a Drljača nam podmeće da Lovrinović voli ratovati protiv banaka i posebno s našom središnjom bankom, odnosno HNB-om, koji je zadužen za monetarnu politiku zemlje. Napomenut ću da je profesor Lovrinović ugledan monetarist i da je posve prirodno da kritizira politiku HNB-a ako se s tom politikom ne slaže. Mišljenja sam da ima dužnost ukazati na propuste. Ovdje napominjem koliko Drljača zna biti prijetvoran i podmetati čitateljima Jutarnjeg lista, kao što je podmetao čitateljima Večernjaka, što je novinarski neprofesionalno. Drljači nije palo na pamet da “liberalna Katedrala duha” uskraćuje profesoru Lovrinoviću prostor koji mu pripada u ovakvoj krizi i sveukupnoj društvenoj depresiji, pa je stoga osuđen na privatne i otvorene televizijske kuće, i emisije tipa Bujica. Drljača je voditelja emisije nazvao desničarom koji voli šmrkati kokain! To je toliko neodmjerena izjava da se nakon nje pitam na čemu je Drljača?

Naravno da je u svojoj lažnoj ljevičarskoj Bujici protiv znanstvenika i interesa ove nacije, Drljača došao i do slučaja Franak. Moralno se kompromitirao svojom zastrašujućom izjavom protiv pružanja nade dužnicima banaka. Nije sav problem u tome što Gojko Drljača već godinama širi i proizvodi beznađe, nego što postavlja krivu dijagnozu, redovno u interesu stranog kapitala. Skoro da ne moram čitati njegov tekst, nego zamislim što najviše šteti ovoj zemlji i ovoj naciji, i znam da će to Gojko Drljača zastupati. Naravno da je strani kapital jači od domaćeg poštenja i da će istjerati sve zacrtane ciljeve liberalnog fašizma, ali to ne znači da je otpor besmislen, jer će se tako ipak spasiti poneko radno mjesto, nahraniti neko dijete. Nezaposlenoj osobi bez vlastitog kapitala ili nečije financijske injekcije preostaje samo aktivizam, koji je ipak nekakva gimnastika mozga, kad već prava izostaje, kad radne sposobnosti odumiru. Nasuprot pesimizmu Gojka Drljače, Goran Mariće reče da ima nade – ustaj i hodaj Hrvatska!

Tvrtko Dolić/croative.net

Komentari

Društvo

Predrag Mišić: Milorad je shvatio da je politička prošlost…

Published

on

Na ispade saborskog zastupnika Milorada Pupovca u Saboru u srijedu reagirao je vukovarski branitelj i član HKS-a Predrag Mišić Peđa, postom naslovljenim – BEZ PRESEDANA

Jedini zaključak koji mogu donijeti je da je gospodin Milorad shvatio da je politička prošlost i da više nema kredibilitet predstavljati srpsku nacionalnu manjinu – Piše Mišić.

Vi, gospodine Pupovac, nikada niste htjeli graditi suživot i sad vam je došao kraj.

U Hrvatskom saboru, ne pamtim  takvu drskost, prostačenje i vrijeđanje samo zato što netko misli drugačije.
Nazivati nekoga citiram “pede*činom” i huljom i od tebe je Milorade previše. Što je sljedeći korak? Batinanje

Koristeći sabornicu da bi liječio svoje frustracije, uvidjevši da gubi tlo pod nogama, kao ranjena zvijer obrušio se na sve koji razmišljaju drugačije.
Opet koristiš srpsku manjinu kao živi štit.

Gubiš Milorade, pogledaj koliko si glasova dobio.

Ti si prošlost

A od predsjednika sabora tražim najoštriju osudu i sankcije. Gospodine premijeru Plenkoviću, hoćete li i ovo okarakterizirati kao slobodu govora ili govor mržnje što svakom normalnom je.

A da, umalo da zaboravim, sve što ste nabrojali i vama istom mjerom, napisao je vukovarski branitelj Predrag Peđa Mišić

Komentari

Continue Reading

Društvo

RUŠE LI SRBI RVL!? BUKIĆ IM ODGOVORIO: “Ligi je kraj ako ne želite igrati u Dalmaciji!”

Published

on

Pitanje je, odgovara li srbskom VS-u uopće nastavak igranja u Regionalnoj vaterpolskoj ligi, pa sad ovo koriste da se elegantno izvuku iz nje…

“Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL ” – rekao je dopresjednik i direktor HVS-a Perica Bukić.

Na ultimatum iz Beograda u kojem srbijanski klubovi ne žele igraju u Splitu ni 200 kometara od Splita (a to znači praktično, u cijeloj Dalmaciji) priopćenjem se oglasio Hrvatski vaterpolo savez.

“Slijedom sastanka čelništva Vaterpolskog saveza Srbije održanog 13. veljače 2019. sa vodećim ljudima srpskih klubova koji se natječu u Regionalnoj vaterpolskoj ligi (RVL), Hrvatski vaterpolski savez izražava iskreno žaljenje donešenom odlukom svojih sportskih kolega iz Beograda.

Donešen zahtjev i zaključak Vaterpolskog saveza Srbije i tamošnjih klubova nažalost u praksi nije provediv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolske lige. Duboko vjerujemo da se rješavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebice nakon službenog uručenog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se jamči sigurnost svim budućim sudionicima vaterpolskih nadmetanja, a koje je upućeno Povjerenstvu za natjecanje.

Hrvatskom vaterpolskom savezu, a uvjeren sam i hrvatskim klubovima potpuno je neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice naših čak 7 klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima.

Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VS Srbije. 

Kada bih karikirao, da bi udovoljili njihovim zahtjevima morali bi sagraditi olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita.

Stoga se odluka VS Srbije o neigranju u Dalmaciji može iščitati nažalost jedino kao njihovo odustajanje od RVL.

Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL, a prije svega s HVS-om kao direktno uključenim.

Vezano uz sve navedeno, ako su klubovi iz Srbije spremni odigrati završnicu ovosezonske RVL kako je to propozicijama i predviđeno, mi u Hrvatskoj ćemo takav stav podržati. 

Ako Vaterpolski savez Srbije uistinu ustraje s namjerom da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem format više neće egzistirati. 

Regionalna vaterpolska liga je podsjećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svjetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti.

Hrvatski vaterpolski savez će u najkraćem roku poslati svoj stav Vaterpolskom savezu Srbije na koji ćemo čekati službeno očitovanje.

Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a

Očito Srbi imaju neke druge razloge, pa su ovaj incident iskoristili da možda potiho napuse Ligu – čuje se u kuloarima…

foto: screenshot

Komentari

Continue Reading

Društvo

Žuti prsluci zbog cenzure napuštaju Facebook i odlaze na ruski VK

Published

on

Susret Macron – Zuckerberg – je li dogovorena suradnja (protiv žutih prsluka?) – Izvor: Twitter

KAKO FRANCUSKA VLADA ‘SURAĐUJE’ S FACEBOOKOM Bježeći od cenzure na Facebooku, Žuti prsluci “sele” malo pomalo na rusku društvenu mrežu VKontakte. Sputnik je razgovarao s organizatorom društvenih grupa kako bi razjasnio novonastali fenomen.

Odnedavno na ruskoj društvenoj mreži VKontakte (VK), jedna grupa Žutih prsluka broji više od tisuću članova. Najveća grupa Žutih prsluka koju zovu Info Blokada Žuti prsluci već ima više od 2.500 članova. Baš kao i na Facebooku, ove stranice sadrže informacije o blokadama, kao i video zapise i slike snimljene tijekom prosvjeda u francuskim gradovima. Većina publikacija je na francuskom jeziku.

Nakon što je otkriven ovaj fenomen, na pitanje zašto se sve više žutih prsluka mobilizira na VK, odgovor je bio jasan: “Želimo biti anonimni zbog “ogromne cenzure” na Facebooku. Mnogi prosvjednici preferiraju rusku alternativu”.

“Facebook je služio za komunikaciju na početku pokreta i za mnoge Žute prsluke je i dalje glavni komunikativni kanal. Međutim, postoji velika cenzura čim krenemo komunicirati između grupa kako bismo se okupili“, tvrdi sugovornik Sputnika.

Kaže da se osobno suočio s “velikom cenzurom”. Kontinuirano mu je zabranjen pristup grupama Facebooka i po nekoliko dana. Na kraju je bio potpuno blokiran pod izgovorom da “robot detektira anomalije”.

“Ponovno sam otvorio još jedan račun, još uvijek na Facebooku […] i ponovno oformio grupu s više od 1.500 članova, ali sam iznova bio žrtva cenzure. Slike su izbrisane bez ikakvog razloga, jer nikoga nisu vrijeđale. Na kraju je pristup računu blokiran”, ogorčeno objašnjava sugovornik.

Nakon svega, odlučio ja otvoriti grupu na ruskoj mreži VK, koju uzima za mjesto slobode gdje je moguće organizirati se bez cenzure.

Žuti prsluci na VK mreži

Upitan o tvrdnjama francuske vlade koja optužuje ruske medije, uključujući i Sputnika, za uplitanje u francuske unutarnje poslove, ovaj žuti prsluk napominje da su te izjave “bez osnova”.

“Vlada je toliko očajna da će optužiti mog psa da ohrabruje žute prsluke. Da, oni mogu reći da Rusija stoji iza svega, ali mi znamo da to nije istina”, završava žuti prsluk.

Također je podsjetio da je u svibnju prošle godine Emmanuel Macron upoznao Marka Zuckerberga. Prema Sputnikovom sugovorniku, “vjerojatno je” postignut određeni “sporazum između njih”.

Podsjetimo, nekoliko mjeseci nakon ovog sastanka, francuski predsjednik najavio je nadolazeće partnerstvo između vlade i Facebooka. Društvena mreža pristala je otvoriti svoja vrata za “četiri do pet stručnjaka” koje je imenovala francuska vlada kako bi im pokazali kako se moderiraju komentari.

Kontaktiran od strane BFM TV-a, Facebook je uvjerio da “nije dobio zahtjev od francuske vlade za suzbijanje sadržaja vezanog uz događaje”.

Ipak, mnogi žuti prsluci okrivljuju platformu koju je osnovao Mark Zuckerberg da djeluje protiv njih. Primjerice, nakon izmjena sredinom siječnja na Facebooku, “Službeni žuti brojač članova” smanjio se za gotovo milijun članova. Brojač je umjesto 2,8 milijuna pokazao 1,8 milijuna članova.

Izvor: SputnikNews

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno