Connect with us

Društvo

Glasujte za Domoljubnu koaliciju! 

Published

on

SLIJEDEĆIH 8 GODINA VLADAT ĆE HDZ     Ako bude pameti, ovi “izbori protiv” ići će kontra SDP-u i malim strankama, koje niču i traju kao gljive, uglavnom samo zato da otmu glasove HDZ-u. Nakon što dođe na vlast, HDZ treba pomoći da se izgradi snažna domoljubna alternativa. 

Jeli moglo biti gore? Iza nas je stotinu godina bespoštedne pljačke ove zemlje, uz niz surovih genocida nad Hrvatima. Iz jedne odvratne okupacije padali smo u novu

Nije se Hrvatska osamostalila, samo se promijenio način okupacije

Iza nas je stotinu godina bespoštedne pljačke ove zemlje, uz niz surovih genocida nad Hrvatima. Iz jedne odvratne okupacije padali smo u novu goru. Komunisti su najavili odumiranje države, pa su odumrle samo komunističke države, a domaća Partija nikako da odumre. Traje i vraća se na vlast! Tako je kod nas izostala stvarna tranzicija u demokraciju

goru. Komunisti su najavili odumiranje države, pa su odumrle samo komunističke države, a domaća Partija nikako da odumre. Traje i vraća se na vlast! Tako je kod nas izostala stvarna tranzicija u demokraciju. Nije se Hrvatska osamostalila, nego se samo promijenio način okupacije. U posljednjih 25 godina “samostalne RH” imamo dramatičan demografski pad. Hrvatsko selo je nestalo, a gradovi su prestali biti hrvatski još za Jugoslavije. Imali smo niz podmuklih kolektivnih mastektomija. Jozo Pavković upozorava da je svaki treći Hrvat u RH podrijetlom iz BiH. Kroz posrbljivanje i islamizaciju BiH, kao i kroz uvezano izgladnjivanje i protjerivanje tamošnjih Hrvata, hrvatskoj naciji praktično je odstranjena maternica. 

Defekt domaće demokracije 

Bivša komunistička partija glumi socijaldemokrate i nastavlja svoju jugoslavensku i velikosrpsku zadaću pete kolone u Hrvatskoj. Imamo tragično ismijavanje demokracije. Ne može se Partija demokratizirati! To je nemoguće! To je obmana koja nas dovela tu gdje jesmo. Komunizam je trebalo srušiti, po cijenu da Hrvatska ne proglasi ovu formalnu samostalnost. Možemo zaključiti da je demokracija zakazala zato što realno nije uspostavljena, zato što je ovaj politički kaos uspostavljen kao brana demokraciji. Naša predodžba 90-tih je Domovinski rat, a njihova realnost je privatizacijska pljačka. Umjesto da dobijemo 77 milijardi eura ratne odštete, mi smo spiskali 7 milijardi eura na povratak Srba i obnovu srpskih kuća, kao da su Hrvati formirali srpske paradržave protiv sebe. Ušli smo u Uniju, da bi nas ista lakše držala na distanci i zatočila u regiji, izlažući nas novoj regionalnoj agresiji. Živimo u paradržavi koja protuhrvatske udruge financira s milijardama naših kuna. 

hdzbirajmo

Što je nama gore, njima je bolje. SDP i HNS došli su na vlast u krizi, prije četiri godine, kada se činilo da nam ne može biti gore, ali se pokazalo da te stranke za nas mogu produbiti svako dno. Imali smo novi ubrzani pad ekonomije i novo dramatično povećanje zaduženosti zemlje, koje je dostiglo razinu našeg BDP-a. Koalicija poznata kao Lex Perković nudi nam se ponovno kao nekakva koalicija Rastko. Deložacije su postale naša svakodnevnica, a u državi funkcionira jedino sustav ovrha. Parazitske protuhrvatske asocijacije sjede na državnom proračunu – petokolonaši dobivaju “velikodušne” financijske injekcije. Ovih su dana milijunima naših kuna zasuti protuhrvatski internetski portali. SDP je ucijenio dužnike banaka sa klauzulom CHF, ostavljajući slučaj Franak prelomljen na danu izbora. 

Koncizno ponavljanje ureže se u pamćenje čitatelja. Stoga ću ovdje prezentirati portret Zorana Milanovića iz pera Marinka Jurasića, koji postavlja značajno pitanje: zašto nam nemoralni dezerter docira o moralu? A dezerter se najedanput pojavio u ministarstvu i otišao na školovanje u inozemstvu, o trošku “slučajne države” koju nije branio. Vjera je iracionalna, ali je papa dobar! Zločinačka Tuđmanova stranka je prokletstvo, ali je Tuđman svetac! Ne pada Milanović na udbaše, ali zbog jednog jedinog udbaša žrtvuje cijelu zemlju. Usprkos svemu tome, imamo besramno domoljubno presvlačenje SDP-a i sličnih stranaka, za potrebe izbora. 

Ovaj put imamo i izbore protiv malih stranaka 

Događaju se različite perverzije. Novost je mladež u strankama umirovljenika. Hrvati se moraju opametiti i na izborima kažnjavati male stranke, koje se ubrzano proizvode kao konkurencija HDZ-u. Sastanu se dva trula izborna gubitnika i objave da će baš oni formirati slijedeću vladu. Nisu u stanju voditi štand na lokalnoj tržnici. Velika je pogreška HDZ-a što na izbore nije izašao samostalno, jer ovako spašava nekoliko uvenulih stranaka. Stratezi HDZ-a mudro su prigrlili Miriam Kervatin i Blokirane, a svi ostali bit će teret. Nitko neće glasovati za HDZ zbog njegovog koaliranja sa HSLS-om, nego mnogi baš zbog toga neće dati svoj birački glas takozvanoj Domoljubnoj koaliciji. HDZ će sa HSLS-om više izgubiti nego dobiti, da ne spominjemo buduće sukobe oko podjele izbornog plijena. Sve se plaća, sve se vraća! Bez obzira koliko je predizborna Domoljubna koalicija promašaj, jako je važno da dobije visoku biračku potporu, jer će se u protivnom postizborno proširiti za potrebe formiranja parlamentarne većine, i tako razvodniti sve najavljene pozitivne promjene. 

Milan Jajčinović prepoznaje političke bastarde i njihove “neprincipijelne koalicije”. Personalizirane stranke i koalicije: Bandić, Holy, Petrov, Sinčić, Glavaš, Josipović, Puljak i niz sličnih, trebale bi se pojavljivati samo na predsjedničkim i lokalnim izborima. Kada podvučemo crtu, dosljedna je samo stranka U ime obitelji, koja je pokrenula referendum protiv predizbornog koaliranja. Željka Markić vjerojatno će postati jedna od središnjih osoba novog okupljanja za Treći put. Mišljenja sam da u 6. izbornoj jedinici, koja obuhvaća jugoistočni dio Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačku županiju i jugoistočni dio Grada Zagreba, treba podržati domoljubnu koaliciju Spremni, jer su na odgovarajućoj listi Branka Borkovića još dva branitelja Vukovara, legendarni HOS-ovci Željko Soldo i Damir Markuš zvan Kutina.

Kada je u pitanju Treći put, onda se iskristaliziralo jedno pravilo: nova opcija kao konkurencija najvećim strankama HDZ-u i SDP-u može se graditi samo dok je HDZ na vlasti, i može se izgraditi samo uz potporu HDZ-a. Ovakvo usitnjavanje izbornih ponuda odrazilo se i na homogenost udruge Franak. Nacija je doslovce rasuta! U nekoliko slijedećih godina neće nam biti značajno bolje, pa HDZ treba pomoći u formiranju snažne nacionalne alternative, s kojom može postizborno koalirati za drugi mandat. U vrijeme svakih izbora protiv HDZ-a snažno sam zagovarao gradnju domoljubne alternative, ali HDZ nije imao osjećaj za ono što dolazi, pa se bivša Partija vraćala na vlast, što je velika sramota za hrvatsku naciju. Stvaranje snažne treće opcije trebaju pratiti ugrađene lustracije. I bez toga je pametno otvoriti prostor alternativnom okupljanju mladih, s visokim postotkom žena. 

Trebamo referendum za ukidanje stranaka komunističkog podrijetla 

Problem je u tome što SDP nije samo korektiv u Saboru, nego se ciklički vraća na vlast! Birači moraju biti svjesni toga da će najljepši trg u Zagrebu i brojni drugi u Hrvatskoj i dalje nositi Titovo ime ako SDP i HNS ostanu na vlasti. Zašto HDZ o tome šuti? Osobno sam sklon pozitivnom komunizmu Barcelone, koji su staljinisti ugušili zajedno s nacistima, ali za komunizam Staljina, Tita i skojevce takvog komunizma, moramo konačno reći: No Pasarán! Niti kroz formalnu (lažnu) demokraciju! HDZ mora ozbiljno razmisliti o referendumu koji bi nametnuo ustavne promjene u smislu zabrane stranaka koje su podrijetlom komunističke, uključujući lustracije na cjelokupno članstvo, za Jugoslavije i/ili nakon raspada Jugoslavije. Obmanjivanje hrvatske Javnosti s nekakvim reformiranim staljinistima i titoistima treba zakonski kažnjavati.

Podmetanjima starih i mladih smutljivaca nikada kraja. Ovih se dana oglasio i onaj isti Vuk Vuković koji je nazvao šarlatanima iskusne profesore i dokazane znanstvenike Ivana Lovrinovića i Dragu Jakovčevića. Vuković se poziva na istraživanja Dejana Vinkovića i Mile Šikića, da bi zapravo potkrijepio Milanovićevu tezu o manjkavom obrazovanju hrvatskih branitelja. Birači na ratom pogođenim područjima prirodno su skloni HDZ-u i ostalim strankama domoljubnog profila, a Vuković to reinterpretira kao podršku HDZ-u iz nerazvijenih područja. Naravno da su se jugoslavenske strukture udomile u većim gradovima i urbanim sredinama, i da je to razlog što takve sredine daju veliku podršku SDP-u, ako nije riječ o gradovima koji su bili izloženi agresiji Srbije i srpskih paradržava. Dovoljno je reći da su čelnici SDP-a i HNS agresiju na Hrvatsku kvalificirali kao građanski rat, da bi pale teze i o agresiji Hrvatske na BiH. Što reći nakon svega toga? Glasujte za HDZ!

Tvrtko Dolić /croative.net

Komentari

Društvo

Jan Ivanjek: Nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti

Published

on

Natječaj za nabavu borbenih zrakoplova poništen je, još se ne zna kako dalje. Hoće li se krenuti u novi natječaj ili možda u izravnu pogodbu? Kako stvari stoje, prepuštanje nekoj drugoj državi da nam uz naplatu čuva nebo ne dolazi u obzir.

Izgubljeno vrijeme u pregovorima s Izraelcima ne može se vratiti, a, čini se, ni naplatiti.

U međuvremenu ionako vremešni hrvatski MiG-ovi još su ostarjeli – bliži im se konačno prizemljenje. Koliko će Vladi trebati da pronađe nov model nabave zrakoplova, koliko da zaključi posao, kad bi prvi mogao poletjeti iznad Hrvatske?

Gosti „Teme dana“ su bili bivši zapovjednik Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva general Josip Štimac te vojni analitičar Jan Ivanjek.

Nastupio je svojevrsni obrat u razmišljanju ministra obrane, kakvih i koliko borbenih zrakoplova Hrvatskoj treba. Ministar je rekao kao je za njega najbolja platforma F-16, da budu novi avioni i da ih ima manje.

– Stručna studija koja je napravljena ne ide ispod 12 aviona, rekao je Štimac.

Ivanjek je rekao kako nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti. S obzirom da nije prošlo da uzmemo najmoćnije rabljene avione, donesena je odluka da nabavimo nove borbene avione.
– Dugoročno se mora doći do brojke od 12 aviona, naglašava Ivanjek.

– Naši postojeći migovi mogu letjeti do 2024. godine i ako do tada ne ugovorimo kupnju zrakoplova, to bi bio veliki problem zato što bi se ljudski potencijal, koji je i tako u osipanju, počeo još više osipati, ističe Ivanjek.

Štimac je rekao kako bi nam Amerikanci mogli ponuditi Block 50/52 što bi nas moglo zadovoljiti. Takav tip aviona imaju i Poljaci.

Ivanjek smatra da bi nas osnovni paket aviona mogao koštati milijardu dolara i to bi nam olakšalo iduću seriju nabave (HRT)

Komentari

Continue Reading

Društvo

Robert Valdec o lobistima /narikačama u svezi (ne)kupnje F-16 koju moraju pročitati svi, posebno u MORH-u

Published

on

Propala, je izgleda, nabavka F 16 Barak višenamjenskih lovaca opremljenih onako kako su ponuđeni na natječaju. Ovo pišem jer imam što reći o HRZ i nabavci zrakoplova – piše Valdec na svom fb profilu.

Zanimljivo je da sada nad propalim poslom najviše nariču oni koji su do jučer F-16 Barak nazivali ‘starim kantama’, ‘otpadom’ i sl.

Dobar dio njih (govorim o ‘velikim stručnjacima’) nariče po inerciji, samo zato jer su ‘popušili’ čaščenje od SAAB-a za koji su gorljivo navijali, a koje im je obećano ako se HRZ opremi Gripenima. Šveđani su ih tijekom tendera vodali kao medvjede po Švedskoj, trpali im u torbe mobitele, laptope, kemijske, rokovnike, vodali ih po večerama…, a oni, ‘stručno’, objašnjavali Hrvatima kako je Gripen daleko najbolja opcija. Jer, ‘novo je novo’.

Oni vještiji su, umjesto mobitela, rokovnika i kemijskih olovki, na račune dobili i nešto konkretnije – neću o imenima, dovoljno je proguglati najstrastvenije ‘Gripenovce’. Među njima ima novinara, ‘vojnih analitičara’, umirovljenih pilota, političara…

I o tom sam tenderu davno pisao. Između onog što su nam odredili da ‘smijemo’ kupiti, F 16 Barak je, po meni, bio najbolja opcija. Na stranu što se za isti iznos može kupiti eskadrila, realno, boljih višenamjenskih lovaca. Ako ne boljih, a onda ne lošijih, no osjetno jeftinijih, pod boljim uvjetima.

Ali, opremanje ratnog (a i civilnog) zrakoplovstva je ionako više politička odluka. Otprilike slična onoj kada je, danas u terminalnoj fazi, Croatia Airlines, umjesto Boing-a odabrala Airbus. I tu su se provizijama napunili offshore računi, sagradili dvorci u okolici Zagreba, no to je neka druga priča.

I u njoj su obje opcije između kojih smo mogli birati bile podjednako kvalitetne (financijski, Boing je nešto jeftiniji), dakle osim toga koji će Tuđmanov savjetnički lobi ubrati proviziju, odabir je signalizirao i političku naklonjenost (EU – SAD).

No vojne nabavke su ipak nešto posve drugo. U jednom razdoblju novinarske karijere bavio sam se, između ostalog, i naoružanjem i vojnom opremom, nabavkama, međunarodnom trgovinom, tržištem oružja i vojne opreme i to crnim i bijelim, obišao dosta međunarodnih sajmova naoružanja i vojne opreme širom svijeta, ponešto tvornica (po svijetu), razgovarao i s trgovcima i s kupcima i s korisnicima. Pa si utvaram da ponešto o tome i znam.

Ako ostavimo po strani politiku pa čak i cijenu i uvjete (npr. održavanje, obuka, rezervni dijelovi, eventualne modernizacije, nadogradnje), najznačajnija stvar pri odluci o odabiru određenog ‘proizvoda’ (nebitno radi li se o jurišnoj pušci, streljivu, zrakoplovu, tenku ili oklopnom vozilu…) su reference.

Dakle, je li se (kada, gdje, kako, u kojim uvjetima i kojem obujmu, koliko efikasno itd.) određeni proizvod dokazao u operativnoj upotrebi i koje su oružane sile već njime opremljene, kakva su im iskustva itd. Jedan od najslikovitijih primjera je jurišna puška AK 47 (i njene inačice) koja je odavno planetarni brend. Postao je to i pištolj Glock, izraelski UZI…

Složeniji sustavi poput zrakoplova, protuzračnih borbenih sustava, raketnih, radarskih i sličnih sofisticiranih sustava druga su priča, no činjenica da je neko oružje, oruđe ili sustav dokazan u operativnoj upotrebi tu je najvažniji. Mislim da ne treba elaborirati zašto je tome tako, dovoljno je napomenuti kako za tako delikatnu namjenu poput oružanog sukoba, nitko pametan neće kupiti ‘mačka u vreći’ bez obzira na to koliko ta vreća bila lijepa i bez obzira na to koliko prodavač te vreće slatkorječivo i uvjerljivo hvalio svoju robu.

I za takve ‘mačke u vreći’ postoje brojni primjeri – jedan od ne tako davnih bio je i naš tender za nabavku borbenih oklopnih vozila. U finalu ostala su dva ponuđača: finska ‘Patria’ i austrijski (zapravo američki) ‘Pandur’. Rezultate znamo – na tenderu je pobijedila Patria. S pravom.

Naime, Patria je već bila u naoružanju nekoliko svjetskih oružanih snaga, u operativnoj upotrebi (tu je bio i offset program, a još se vuku i repovi korupcijskih afera) .

No ‘Pandur2’, tada zapravo, nije postojao – bila je riječ o prototipu čiji ga je proizvođač gurao HV-u kako bi si počeo sastavljati referentnu listu. No unatoč tome, naši su ‘stručnjaci’ po medijima ispisivali hvalospjeve, svako malo putujući u Austriju po ‘rokovnike i penkale’, vješto prešućujući činjenice.

Poput one da je tijekom jedne demonstracije na jednom austrijskom poligonu, kojoj su nazočili i hrvatski novinari (znam i poimence koji), došlo do incidenta – nezgode, u kojem su ozbiljno ranjeni austrijski vojnici (loše rješenje strojnice na kupoli – povratne eksplozije ozlijedile su posadu). O tome, naravno, nije bilo riječi u medijima. Jebi ga, rokovnici su ipak bili u kožnom uvezu. A i nova Motorola Rizr Z8 je bila baš sexy.

Tako nismo mogli u našim medijima, čiji su novinari, ‘investigativno’ analizirali Gripen na licu mjesta – u Švedskoj, u organizaciji proizvođača/prodavača, pročitati o korupcijskim aferama koje još uvijek drmaju i Brazil i Tajland, i Češku i Južnoafričku republiku (nakon tendera na kojem je Gripen pobijedio).

Nije nigdje bilo niti riječi o Gripenima koji su se srušili, incidentima, a još manje o tome da je jedino ‘vatreno krštenje’ taj zrakoplov imao za vrijeme uvođenja ‘demokracije i ljudskih prava’ u Libiju, gdje je uspješno uništio nekoliko meta – par beduinskih šatora i jednu karavanu na devama.

Da se vratimo našim nesuđenim F 16 Barak.

Prvo, hrvatska strana koja je raspisala tender i odlučila spizditi naših pola milijarde dolara, trebala se na vrijeme informirati – no VOA, MVP i slične organizacije su zacijelo imale drugog, pametnijeg posla.

Drugo, ako ništa, bar je nekom, nadam se, došlo iz dupeta u glavu koliko je našim ‘strateškim partnerima’ zapravo stalo do nas.

I treće – da netko na vlasti ima muda pa da kaže kako ćemo, kad već ne možemo kupiti F 16 Barak, tražiti i ponude za, recimo, KAI T-50 Golden Eagle, PAC JF-17 Thunder/CAC FC-1 Xiaolong, Su-35, Su-30MKK…

Mnijem da bi, u tom slučaju, naši ‘strateški partneri’ ekspresno promijenili odluku i isporučili nam odmah eskadrilu F 16 Barak-a sa svim nadogradnjama, uz akcijski popust. Još bi dobili i komplet kuhinjskih noževa na poklon.

Robert Valdec Foto: fb/Valdec

Komentari

Continue Reading

Društvo

PUTIN OBJAVIO OTVORENI RAT ILUMINATIMA: Ako Soros ikad uđe u Rusiju, nikad više iz nje neće izaći!

Published

on

Rusija je izdala službeno priopćenje da je George Soros tražen “živ ili mrtav”, navodeći da su i on i njegova organizacija “prijetnja za rusku nacionalnu sigurnost.”

Sorošu je zabranjen ulazak u Rusiju još od prošle godine, kada se saznalo da je on pomogao uništenje ruske ekonomije u ranim ’90 -im, izvještava Veteranstoday.com, a prenosi Webtribune.

Još prije šest godina objavljeno je:

“Prva stvar koju trebate znati o “Goldman Sachs” je da je to najmoćnija investicijska banka na svijetu, da je svuda, da je to veliki vampir koji sisa lice čovječanstva i nemilosrdno dosipa svoj lijevak krvi koji miriše na novac.”

“U stvari, povijest nedavne financijske krize potpisana je od strane ove banke i njenih pitomaca.”

Soros je kao ova banka. Fil Butler kaže: “George Soros je zamijesio svaku političku pitu koja postoji. Ako postoji kriza na svijetu, sigurna je oklada da on ima udjela u tome. “

Može se reći da su Soros i Goldman Sachs ideološki pripadnici istog bratstva. Njihova strategija je malo drugačija, ali je krajnji rezultat uništenje života putem ekonomskog sustava (bilo da je u pitanju kapitalizam ili socijalizam) i politička manipulacija.

Soros misli da je nepobjediv. Misli da može kretati u politici cijele planete u nekoliko treptaja oka i da nitko ne može mu kaže da prestane. On je tvorac financijske alkemije. Smatra da može ubiti političku stabilnost Europe i Amerike bez izazova.

Soros je star, ali nije zastario. Njegova organizacija je nedavno razotkrivena u obavljanju tajnih operacija osmišljenih da destabiliziraju Rusiju. Povodom toga zanimljiv je citat procurio iz dosjea “Soros fondacije”:

“Naš interes je da se uključimo u aktivnosti ruskih pokreta koji se bore protiv tradicionalnih vrijednosti. Ali imenovanje naše strane je problematično: mi smo u poslu kanaliziranja novca u drugim zemljama u političke svrhe. “

Sada se vidi pravo lice Soroša. Sve te priče o pomaganju sirijskim izbjeglicama, o spašavanju Ukrajine, o “građanskim pravima” i uvođenju “demokracije” u Rusiju su samo dimna zavjesa.

Prema Butleru, sve je to infekcija Soroša. Soros želi uništiti rusku tradicionalnu obitelj. On želi da Rusija bude kao zoološki vrt, a “demokracija” je termin kojim obmanjuje mase.

Soros je u veljači 2015.godine napisao da je “Putin veća prijetnja postojanju Europe od ISIS-a” i takvim izjavama je samo otpočeo svoj đavolji plan.

“Čelnici SAD-a i EU griješe kad misle da je Rusija potencijalni saveznik u borbi protiv islamske države. Dokazi ih osporavaju. Putinov cilj poticanje razgradnje EU, a najbolji način da to postigne je da poplavi Europu sirijskim izbjeglicama. “

“Ruski avioni su bombardirali civilno stanovništvo u južnoj Siriji i natjerali ih da pobjegnu u Jordan i Libanon. Sada je u pustinji 20 tisuća sirijskih izbjeglica koje čekaju prijam u Jordan. “

A dokazi ovakvih tvrdnji? Pa, dokazi su u samom Sorošu. Ono što on kaže je dovoljno. Nema potrebe za istragama. Soros je alfa i omega, početak i kraj. I ako dokazi slučajno ukazuju na nešto drugačije onda moraju biti odbijeni. Ako se Rusija zaista bori protiv terorista onda je takva informacija ipak lažna jer se Soros sa njom ne slaže.

Soros ne shvaća da je ranjiviji nego ikada ranije jer se ne ponaša praktično. Teži da dopuni ideološke dogme i zanemaruje istinu.

Vjerojatno je istina da je Soros protiv izraelskog režima, ali ono što on daje to s druge strane uzima.

Svidjelo se to njemu ili ne, Soros neizravno podupire izraelske zločine time što podržava organizacije za rušenje Asada. Ako zaista želi učiniti nešto dobro onda bi se trudio da stvari popravi a ne da podržava zločinačke ideologije koje vode uništavanju.

Soros je agent novog svjetskog poretka.

Rusiji je očito bilo dosta ovog čovjeka i na kraju su mu zabranili pristup državi. Soroša i njegovu subverzivnu organizaciju označili su kao “prijetnju nacionalnoj sigurnosti.”

“Soroš je špekulant i samoproglašeni filantrop, a njegove malverzacije oslobođene od poreza su sastavni dio ratne mašinerije” – riječi su Williama Engdahla.

On je očito u pravu. Ali Rusija je više nego spremna odstraniti Soroša. Ako se ikad Soros ohrabri ući u Rusiju, nikada više iz nje neće izaći.

Rusija potresa same temelje novog svjetskog poretka i političkog sotonizma.

Veteranstoday.com | Webtribune.rs | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno