Connect with us

Istaknuto

Evo protivnika Hajduka i Lokomotive u euro natjecanjima

Published

on

Nogometaši splitskog Hajduka za suparnika u drugom pretkolu Europske lige dobili su rumunjski CSMS Iasi, sedmoplasiranu momčad u prošlogodišnjem rumunjskom prvenstvu.

Ždrijebom je odlučeno da će se prva utakmica 14. srpnja igrati u Iasiju, na stadionu Emil Alexandrescu koji prima 11.500 gledatelja, dok će Hajduk ugostiti rumunjsku momčad na Poljudu 21. srpnja.

Uspije li u prvom pretkolu svladati UE Santa Colomu iz Andore, Hajduku će se u drugom pretkolu pridružiti i zagrebačka Lokomotiva. ‘Lokosi’ će i tada, kao i u prvom pretkolu, prvu utakmicu odigrati u gostima, kod boljeg iz dvoboja irskog Shamrock Roversa i finskog Rovaniemija. Taj će dvoboj na rasporedu biti 14. srpnja, a uzvrat tjedana dana poslije na stadionu u Kranjčevićevoj.

U trećem pretkolu, za koje će ždrijeb biti 15. srpnja u Nyonu, u natjecanje će se uključiti i Rijeka.

Zagrebačka Lokomotiva put u kvalifikacijama Europske lige započinje u prvom kolu, a ždrijeb joj je za suparnika dodijelio UE Santa Colomu iz Andore.

Lokomotiva će u prvoj utakmici koja je na rasporedu 30. lipnja gostovati u Andori, a 7. srpnja ugostiti četvrtoplasiranu momčad prvenstva Andore na stadionu u Kranjčevićevoj.

Komentari

Društvo

U INDIJI SE ZBOG MONSANTA UBILO NEKOLIKO TISUĆA FARMERA!

Published

on

ZASTUPNICI, ZNAJU LI VAŠE ŽENE I DJECA DA IH TRUJETE? Proljev, poremećaj vida i disanja, svrbež kože, 6-8 puta veće oštećenje DNA, neplodnost, pobačaji, poremećaj u novorođenčadi, umanjenja veličina glave, genetske promjene centralnog nervnog sustava, uvećana smrtnost stanica koje sudjeluju u formiranju skeleta,oštećenja očiju, nerazvijeni bubrezi … su posljedice restrukturiranja privrede na GMO – piše na fb stranici Istinom protiv laži (više…)

Komentari

Continue Reading

Istaknuto

FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!

Published

on

NAJČEŠĆA PREZIMENA     U Islandu osobe prezimena dobivaju po ocu, i to na način da se svako dijete preziva kao sin ili kćer po imenu oca. Naime sin će se prezivati Johannson – ako je otac Johan, a kćer će se prezivati Johansdottir. (više…)

Komentari

Continue Reading

Istaknuto

Zarje Harwatye: prešućena hrvatska baština

Published

on

By

 HRVATSKI PRAJEZIK    Zârje Harwâtye (čakavsko zvieždje, ranohrvatski grb i starohrvatski Zadar): U ranomu srednjem vieku na prvomu pračakavskom govoru doseljenih Hrvata bio je važan ovaj izraz (donedavna očuvan u pradialektu Gan-Veyãn na jugoistoku Krka), koji je istodobno označavao 3 razna pojma iz pučkog zvjezdoslovlja, pa iz državne heraldike Trpimirovića, ter iz obalnog mjestopisa kao ime grada.

(više…)

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno