Connect with us

Društvo

Engleska napušta Uniju, ali ne izlazi iz nas

Published

on

BREXIT U NASTAVCIMA    Brexit će se oduljiti. Englezi će ostati još godinama u njedrima Unije, i bez nadzora kuhati nove ratove. Burze su u crvenom, a psi rata trljaju ruke. Imamo li što oružja u skladištima? Čak i u slučaju da Englezi zaista napuste Uniju, ostat će nam taj nesretni engleski jezik. Unija je koda nas bila ime za poduzeće koje skuplja otpad.

Čemu tolika zabrinutost? MI6 ostat će u EU i nakon Brexita. Zapravo će unutar Unije pojačati svoju prisutnost. U Hrvatskoj će iznajmiti veći broj sigurnih kuća. I trošiti daleko više! Mi smo turistička zemlja, koja je otvorena za sve špijune ovoga svijeta. Egzorcizam zvan Brexit zapravo je omanuo, jer je zloduh usađen u sve nas

MI6Posve prirodno, veliki Otok sastoji se od poluotoka. Jednog ćemo dana čitati kako je moćni Island s lakoćom sa Eura 2016 izbacio malenu Englesku. Jeste li se ikada zapitali zašto Engleze ne zanima košarka, pa niti rukomet? Teško je pobrojati sve engleske otrove, a u njih možemo ubrojiti i nogomet, koji se koda nas pogrešno interpretira kao izvozni proizvod. Dvadesetak idiota trči za jednom loptom, kao da je u pitanju najzgodnija cura. Onaj bolji najčešće gubi, jer odlučuje samo jedna lopta ili samo jedna sudačka “pogreška”. Famozni nogometni talent Matko Rajič čudi se što su nogometaši plaćeni da se igraju! Sve je u šoldima, direktno i indirektno. Koliko znam, naši ljubitelji Vatrenih troše okolo pristojne novce, jačajući prekograničnu potrošnju, a naši su stadioni prazni. U Hrvatsku stignu samo strani navijači pušteni iz mentalnih institucija, da se oporave na slobodi i o našem trošku. Da na Poljudu nacrtaju svastiku. To je smisao domaćeg nogometa. Kao “nogometne navijače” i “pjevače” popisivali su nas i za Jugoslavije. Tko je nezadrživ nogometni napadač? Onaj čije se ime printa na milijunima dresova iz kineskih i turskih pogona. Ali, Messi na bilo kojem američkom minimundijalu ne može proći baš nikoga, a promašuje i penale. Zamislite te glupe južnoameričke golmane, koji se pomiču kada puca Messi! Recesija je neizbježna! U Britaniji muku muče kako nam ponovno prodati Davida Beckama.

Vidite, u antičkoj su Sparti djecu poput Luke Modrića i Lionela Messija odnosili već kao bebe na planinu, i tamo ostavljali, da ih nebeske ptice zakljuju, u posve prirodnom hranidbenom lancu. U ta vremena znalo se tko je atletski građen i tko se može pojaviti na bilo kojim igrama. U rimskoj bi Areni sa likovima poput Modrića i Messija nahranili lavove, za doručak, prije nego što zvijeri puste među prave gladijatore. Dugi niz godina nogometaši su bili visoki i snažni muškarci, a onda su zahvaljujući Božjoj milosti Dinamovi kepeci osvojili prvenstvo Jugoslavije, i tako se rodila Guardiolina škola tika-taka, za nogometne Hobite, koje štite suci, da ih jači drugovi ne pometu. Hrvati su zagrizli namještaljku zvanu nogomet, pa roditelji plaćaju silne novce da njihovi obiteljski delikventi postanu nogometaši. U Hrvatsku su stigle i škole nogometa Barcelone, u stilu putujućeg kazališta. “Znate, nije meni do novca i slave, samo želim da mi se dijete normalno razvija” – reći će vam svaki “dobronamjerni” roditelj u Hrvatskoj, koji na crno zasipa džepove nekog nogometnog trenera, koji se pravi Englez. Dobro, ubaci malca u neku atletsku disciplinu! E, to ne može, taj je sport za istinske talente i disciplinirane radnike. Ako je od Engleza, još je dobro ispalo. Što se tu može, otišao sam na “zagrebački” aerodrom, dočekati naše Vatrene, nakon njihovog časnog Euroexita. Vjerovali ili ne, u njihovoj pratnji pojavila se agentura iz Yu666, ona ista koju su instalirala braća Vrhovec i pobratimi. Tko zna bolje od delegata Komiteta kako se prodaju i namještaju utakmice?                    

Početkom ove godine BBC je prikazao napetu miniseriju “The Night Manager” danske redateljke Susanne Bier. Snimljena je prema istoimenoj noveli Johna le Carréa, koji je imao solidno obavještajno iskustvo, jer je dugi niz godina radio za britanski MI6. Taj je tekst njegovo prvo posthladnoratovsko štivo. Cijelu istinu pokriva raspon izvornog teksta i prepravljenog scenarija, prilagođenog aktualnim odnosima snaga. Original se bavi latinoameričkim tržištem opijata i karipskim bankarskim oazama, a nova radnja u prvi plan stavlja trgovinu oružjem i arapske režime koji financiraju i naoružavaju islamske teroriste. Nekada je sophia bila rezervirana za bolje ljude i veliku mudrost, a u novoj priči imamo sofisticirano naoružanje i smartphone. Gdje bi bio kraj famoznom Carlosu da je mogao djelovati u ovakvom komunikacijskom vremenu? Danas je svatko u vašem okruženju tehnološki opremljeni James Bond. Dođe vam dobro umrežena maserka, a vaša sofisticirana supruga “slučajno” zaboravi mobitel sa uključenim snimačem.

U spomenutoj seriji “Noćobdija” ima zapadnjačke samokritike: gospodari crnog tržišta zapravo su britanski MI6 i američka CIA. Židovka Bier iz nekog razloga, pogodite kojeg, zaobilazi nezaobilazni Mossad. Slavne slobodarske centrale Washington i London kontroliraju prestižna tržišta oružja i narkotika, kao i sve te financijske oaze. Koliko je Brexit uvjetovan potrebom Britanije da pokreće nove ratove, bez suglasnosti Unije? Teško je izaći iz Unije, ali je onda lako zakuhati novi rat između Unije i Rusije. Navodno je Britanija proizvela rat u Ukrajini, ali upravo zbog zaštitnih mehanizama Unije i ovaj put pametnih Poljaka nije došlo do svjetskog sukoba, da bi Putin izvrijeđao Engleze i otvoreno im rekao kako je njihovo vrijeme prošlo. I hladno ušetao na Krim, a Britanci nemoćno grizu nokte, potiču turski nacionalizam, tajno pomažu Kalifat, i na kraju napuštaju Uniju, nakon što su proizveli imigrante. Englezima je postao problem i njihov “čisti engleski”, koji je razotkrio jednog zakrabuljenog džihadistu i egzekutora kao Engleza. Njihova agentura u islamističkim redovima razara konkurenciju, odnosno sve skulpture koje nisu prebačene u British Museum. Povijest se piše i redizajnira u Londonu, pa treba razoriti sve što Englezima i Židovima ne paše. To što izraelsku agenturu ne primjećujete, znači da je kvalitetno infiltrirana. Gospođo Bier, svaka čast što ste razotkrili Engleze i Amere, ali nekako imam dojam da se u igru ubacuju prodorni napadači Mossada. Hoće li nas Britanija gurnuti u Treći svjetski rat? Samo zato da Putinu dokaže suprotno?  

Zašto Putin nije u pravu? Pa, istina je da se topi britanska vojna moć, ali je prije toga Britanija osigurala neprekidan izvoz engleske civilizacije i pripadnog civilizacijskog smeća, u sve članice Unije i šire. Britanija je svima nama podarila velike fizičare, sociologe i književnike, ali je istovremeno inficirala sve nas toliko da smo ovisni o engleskim fikcijama, koje se recikliraju kao serijali, u više prolaza. Ako je zaista postojao, James Bond kuhao je ratove i ubijao dobre ljude, ali je u svijetu kreirana glad za novim filmskim nastavkom o “moralno neslomljivom britanskom agentu koji spašava svijet”. Nevjerojatno je koliko riječ glumac paše uz ulogu Jamesa Bonda. S druge strane, Britanci nam prodaju cijelu lepezu realno prihvatljivih žanrova, pa publika pretovarena glupim modnim guskama i operiranim erotskim modelima uživa u britanskim raskupusanim policajkama, koje kao da su ispale iz romana Zorana Ferića. Zar ne osjećate glad za novom sezonom Mr. Beana? Uistinu je genijalan. Ako uskoro ne stignu nove Mućke, mnogi će Hrvati dignuti ruku na sebe. Stiže nova britanska povijesna serija? Glumi Cate Blanchet! Zgrabite to, nema šanse da serija nije kvalitetna. Da, ali to treba platiti! Sve je u tome. Zovu to tržište, a zapravo su sve nas navukli da gladni i žedni gutamo njihove instant proizvode. Znamo sve o bilo kojem kuharu nekog niže rangiranog engleskog plemića, a svoje hrvatske kraljeve nismo u stanju nabrojati.

Britanija proizvodi knjiške i realne tragedije. Prisjetimo se kako su nas krasno nasanjkali. Jugoslavija je ušla u pakt s Hitlerom, sve se pozitivno razvijalo, u smislu da bi četiri godine kasnije ista fašistička Jugoslavija bila pometena kao kolaboracionistička, a onda su se, kako je to priznao drug Vladimir Bakarić, umiješali Englezi i njihova trgovačka mreža (=obavještajci). Britanci su 27. ožujka 1941. u Beogradu organizirali demonstracije i državni udar, nakon čega Hitler dolazi obraniti ono što je legitimno uglavljeno, pa se tadašnje jugoslavenske “republike” svaka zasebno pridružuju Trećem Reichu, i tako je zacrtani jugoslavenski Jasenovac postao hrvatski. Znamo da je takav Jasenovac imao manje žrtava nego da je formiran kao jugoslavenski, ali takvu vizuru nisu dozvolili upravo Britanci, koji su u poslijeratnom filmskom žurnalu o Jasenovcu podigli brojku žrtava na nevjerojatnih dvadeset tisuća i tako otvorili licitiranje koje je za potrebe četnika završilo na dva milijuna. Britanci su u sovjetski Glavni štab za Jugoslaviju poslali svoje savjetnike, koji su dali korisne savjete banditima kako spaliti sela, kako uznemiriti teritorije, sve na štetu stanovništva. Ima neke simbolike u tome da je britanski savjetnik Cristopher Lee kasnije glumio krvopiju Drakulu i opakog Sarumana iz Gospodara prstenova. Na kraju rata, Britanci su banditima isporučili oko 40 tisuća mitraljeza. Rokaj Hrvate! Stotine tisuća izbjeglica iz NDH Britanci su vratili orjunašima i četnicima na klanje. Tko je njemačkom Gestapou cinkao urotnike Antu Vokića i Mladena Lorkovića, koji su pregovarali sa Saveznicima da NDH prijeđe na njihovu stranu? Zar nisu Britanci pripremali drugu opciju? Zar nisu uvijek imali u pričuvi nekakvu “jugoslavensku vladu u izgnanstvu”? Nije isključeno da je i danas imaju. Novo zasjedanja AVNOJ-a vjerojatno je već snimljeno, u 4K rezoluciji. Napuštaju li Britanci Uniju da bi Hrvatima skuhali novi genocid? Lov Britanaca na Antu Gotovinu trajno će prezentirati dobre namjere Engleza glede Hrvata i Hrvatske. Imali su obraza doći u Hrvatsku i progoniti hrvatskog branitelja iz obrambenog Domovinskog rata, u Hrvatskoj i svuda po svijetu, odgađajući tako naše pristupanje Uniji, koju su napustili! Koje nismo dostojni, a ona nije dostojna njih! Da se Brexit dogodio na vrijeme, Britanci bi optužili Uniju za skrivanje Gotovine. Britance smeta suspenzija državne granice, a oni su zapravo Otok. Otok u glavi!      

Neku sam noć izbezumljeno upalio televizor. Zamalo mi je promakao film o Robinu Hoodu. To vama je engleski srednjevjekovni partizan, koji je otimao sirotinji i pomagao bogate, slično našim komunjarama, iz obje glavne partije. Na zadovoljstvo dilera Tihomira Oreškovića, uzeo sam jednu tabletu za smirenje. Odmah iza trgovine oružjem vlada tržište opijata, koje uključuje i farmaceutsku industriju. Koja je ono europska velesile vodila opijumske ratove protiv Kine? Uznemirio sam se baš bez veze, jer će isti film o partizanu Robinu na “našim” TV kanalima imati stotinu repriza. Zanimljivo, prethodna verzija distribuirala se pod naslovom “Kralj lopova”, baš za razaranja Vukovara – Englezi nam sve više pokazuju svoje pravo lice. Ipak, i ova verzija iz 2010. genijalnog Ridleya Scotta ima svoju vrijednost – ulogu Marion prezentirala je spomenuta Cate Blanchet, za koju bih prodao pola Hrvatske ili barem Istru. Isuse, uskoro će Cate stići na Brijune, na noge gedži koji nam prodaje Shakespearea i Krležu u istoj predstavi. Riječ je o svjetskoj stilizaciji na bazi dvostrane kostimografije, novom izumu “Putujućeg pozorišta Ljubiše Ristića”. Na Brijunima, desna publika gleda katolika Shakespearea, a lijeva komunjaru Krležu. Rade na desnoj nozi ima opravu engleskog plemića, a na lijevoj šumadijske čakšire, koje bi trebale prezentirati Austrougarsku. Samo publika u prvom redu vidi kako se maskirani Rade onako bez veze baca po daskama, u nekakvom Ibsenovom transu, koji je teško pripisati Shakespeareu a Krleži je bio dijagnoza.    

A William Shakespeare je ostao prihvatljiv i nakon engleskog napuštanja Unije. Kao i svi pametni ljudi rodio se 23. travnja. Godine 1564. Kao naš, katolik i homoseksualac, baš u vrijeme prvog Brexita, za sifilitičara Henrika VIII, jednog od Shakespearovih poremećenih likova. Veliki dramaturg zapravo je bio grobar, koji je pisao blistavo sumorne tragedije. Romeo i Julija umiru u ljubavi! Kada Rade balkanski krene u lagodan život u svojoj verziji “Kralja Leara” unutar “Plovećeg pozorišta u Hrvatskoj”, vodite računa o tome da se u originalnom tekstu događa suprotno – svi likovi umiru. Problem tih kazališnih tragedija je što glumci prežive. Nakon Shakespeareove smrti, sve njegove sadističke tragedije ili su posve izmijenjene ili su dramatično ublažene. I u Hamletu svi umiru. Shakespeareova (ne)djela završavaju posmrtnim koračnicama. Kome treba taj katolički otrov? Pa, anglikanci su nam prepakirali našu katoličku robu za potrebe britanskog izvoza. Koliko ste filmova vidjeli na temu odurnog londonskog Trbuhosjeka? Uskoro nam stiže 1117. sezona Sherlocka Holmesa, a ako je nekome to malo, tu je novi filmski serijal s Ironmanom Robertom Downeyem u ulozi slavnog engleskog detektiva. Autor Arthur Conan Doyle napisao je tih 60-tak priča krajem 19. i na početku 20. stoljeća, pa glavni negativac nije nacistički obojen, nego je “Napoleon zločina”. Čemu veličati europsku veličanstvenu povijest, ako Europi možete prodati bajku Gospodar prstena? Tko nije pročitao ili pogledao barem jedan nastavak Harryja Pottera, proglašen je fašistom i homofobom. Tko nije čitao te beskrajne “memoare” Winstona Churchila ispao je nepismen. Hoće li nam Stipe Mesić jednog dana predočiti originalne transkripte Winstona Churchila? Neka samo na to pomisli, pa da vidimo tko će onda ubrati proviziju u slijedećoj trgovini oružjem ili u nekoj novoj domaćoj privatizacijskoj pljački. Kada će konačno stići engleske realne serije u svim žanrovima umjetnosti i života?

Pogledajte što su Britanci načinili od glazbe. Nakon infekcije poznate kao Beatlesi i Rolling Stonesi, nitko više ne sluša Mozarta, ali se zato vrte cajke. Izvoz glazbe koja to nije pratio je izvoz “pop” (ne)kulture i (ne)ljudskih prava, odnosno zapadnjačkog načina porobljavanja. Na binu izađe kreten i drži se za svoja zmazana jajca, mlati guzovima na sve strane, bubri svoje izbušene gubice, razvlači svoju odurnu slinu po licu, a drogirane glupače i muške cure vrište. Prodaji svoju prljavu i pokvarenu kobasicu doma, svome ocu i svojoj kraljici, budalo! Vidite, naše mudonje korektno su se nazvale Prljavcima. Dobro, Micku Jaggeru dugujem zahvalnost, jer je izliječio moje osobne komplekse – postalo je bjelodano da drogirana i/ili ambiciozna žena akceptira ružne muškarce. Nemojte smetnuti sa uma činjenicu da su Britanci pokrovitelji raznoraznih “liberalnih” pokreta za razaranje obitelji i svakog sustava vrijednosti. Nove “civilizirane inicijative” za uvažavanjem pedofilije kao prihvatljive seksualne usmjerenosti, pokrenute su iz Britanije. Sve napredno nailazi na otpor. Europu ne trese vijest da Britanija napušta Uniju, nego strah da će ipak u Uniji ostati.

Tvrtko Dolić  

Komentari

Društvo

Jan Ivanjek: Nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti

Published

on

Natječaj za nabavu borbenih zrakoplova poništen je, još se ne zna kako dalje. Hoće li se krenuti u novi natječaj ili možda u izravnu pogodbu? Kako stvari stoje, prepuštanje nekoj drugoj državi da nam uz naplatu čuva nebo ne dolazi u obzir.

Izgubljeno vrijeme u pregovorima s Izraelcima ne može se vratiti, a, čini se, ni naplatiti.

U međuvremenu ionako vremešni hrvatski MiG-ovi još su ostarjeli – bliži im se konačno prizemljenje. Koliko će Vladi trebati da pronađe nov model nabave zrakoplova, koliko da zaključi posao, kad bi prvi mogao poletjeti iznad Hrvatske?

Gosti „Teme dana“ su bili bivši zapovjednik Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva general Josip Štimac te vojni analitičar Jan Ivanjek.

Nastupio je svojevrsni obrat u razmišljanju ministra obrane, kakvih i koliko borbenih zrakoplova Hrvatskoj treba. Ministar je rekao kao je za njega najbolja platforma F-16, da budu novi avioni i da ih ima manje.

– Stručna studija koja je napravljena ne ide ispod 12 aviona, rekao je Štimac.

Ivanjek je rekao kako nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti. S obzirom da nije prošlo da uzmemo najmoćnije rabljene avione, donesena je odluka da nabavimo nove borbene avione.
– Dugoročno se mora doći do brojke od 12 aviona, naglašava Ivanjek.

– Naši postojeći migovi mogu letjeti do 2024. godine i ako do tada ne ugovorimo kupnju zrakoplova, to bi bio veliki problem zato što bi se ljudski potencijal, koji je i tako u osipanju, počeo još više osipati, ističe Ivanjek.

Štimac je rekao kako bi nam Amerikanci mogli ponuditi Block 50/52 što bi nas moglo zadovoljiti. Takav tip aviona imaju i Poljaci.

Ivanjek smatra da bi nas osnovni paket aviona mogao koštati milijardu dolara i to bi nam olakšalo iduću seriju nabave (HRT)

Komentari

Continue Reading

Društvo

Robert Valdec o lobistima /narikačama u svezi (ne)kupnje F-16 koju moraju pročitati svi, posebno u MORH-u

Published

on

Propala, je izgleda, nabavka F 16 Barak višenamjenskih lovaca opremljenih onako kako su ponuđeni na natječaju. Ovo pišem jer imam što reći o HRZ i nabavci zrakoplova – piše Valdec na svom fb profilu.

Zanimljivo je da sada nad propalim poslom najviše nariču oni koji su do jučer F-16 Barak nazivali ‘starim kantama’, ‘otpadom’ i sl.

Dobar dio njih (govorim o ‘velikim stručnjacima’) nariče po inerciji, samo zato jer su ‘popušili’ čaščenje od SAAB-a za koji su gorljivo navijali, a koje im je obećano ako se HRZ opremi Gripenima. Šveđani su ih tijekom tendera vodali kao medvjede po Švedskoj, trpali im u torbe mobitele, laptope, kemijske, rokovnike, vodali ih po večerama…, a oni, ‘stručno’, objašnjavali Hrvatima kako je Gripen daleko najbolja opcija. Jer, ‘novo je novo’.

Oni vještiji su, umjesto mobitela, rokovnika i kemijskih olovki, na račune dobili i nešto konkretnije – neću o imenima, dovoljno je proguglati najstrastvenije ‘Gripenovce’. Među njima ima novinara, ‘vojnih analitičara’, umirovljenih pilota, političara…

I o tom sam tenderu davno pisao. Između onog što su nam odredili da ‘smijemo’ kupiti, F 16 Barak je, po meni, bio najbolja opcija. Na stranu što se za isti iznos može kupiti eskadrila, realno, boljih višenamjenskih lovaca. Ako ne boljih, a onda ne lošijih, no osjetno jeftinijih, pod boljim uvjetima.

Ali, opremanje ratnog (a i civilnog) zrakoplovstva je ionako više politička odluka. Otprilike slična onoj kada je, danas u terminalnoj fazi, Croatia Airlines, umjesto Boing-a odabrala Airbus. I tu su se provizijama napunili offshore računi, sagradili dvorci u okolici Zagreba, no to je neka druga priča.

I u njoj su obje opcije između kojih smo mogli birati bile podjednako kvalitetne (financijski, Boing je nešto jeftiniji), dakle osim toga koji će Tuđmanov savjetnički lobi ubrati proviziju, odabir je signalizirao i političku naklonjenost (EU – SAD).

No vojne nabavke su ipak nešto posve drugo. U jednom razdoblju novinarske karijere bavio sam se, između ostalog, i naoružanjem i vojnom opremom, nabavkama, međunarodnom trgovinom, tržištem oružja i vojne opreme i to crnim i bijelim, obišao dosta međunarodnih sajmova naoružanja i vojne opreme širom svijeta, ponešto tvornica (po svijetu), razgovarao i s trgovcima i s kupcima i s korisnicima. Pa si utvaram da ponešto o tome i znam.

Ako ostavimo po strani politiku pa čak i cijenu i uvjete (npr. održavanje, obuka, rezervni dijelovi, eventualne modernizacije, nadogradnje), najznačajnija stvar pri odluci o odabiru određenog ‘proizvoda’ (nebitno radi li se o jurišnoj pušci, streljivu, zrakoplovu, tenku ili oklopnom vozilu…) su reference.

Dakle, je li se (kada, gdje, kako, u kojim uvjetima i kojem obujmu, koliko efikasno itd.) određeni proizvod dokazao u operativnoj upotrebi i koje su oružane sile već njime opremljene, kakva su im iskustva itd. Jedan od najslikovitijih primjera je jurišna puška AK 47 (i njene inačice) koja je odavno planetarni brend. Postao je to i pištolj Glock, izraelski UZI…

Složeniji sustavi poput zrakoplova, protuzračnih borbenih sustava, raketnih, radarskih i sličnih sofisticiranih sustava druga su priča, no činjenica da je neko oružje, oruđe ili sustav dokazan u operativnoj upotrebi tu je najvažniji. Mislim da ne treba elaborirati zašto je tome tako, dovoljno je napomenuti kako za tako delikatnu namjenu poput oružanog sukoba, nitko pametan neće kupiti ‘mačka u vreći’ bez obzira na to koliko ta vreća bila lijepa i bez obzira na to koliko prodavač te vreće slatkorječivo i uvjerljivo hvalio svoju robu.

I za takve ‘mačke u vreći’ postoje brojni primjeri – jedan od ne tako davnih bio je i naš tender za nabavku borbenih oklopnih vozila. U finalu ostala su dva ponuđača: finska ‘Patria’ i austrijski (zapravo američki) ‘Pandur’. Rezultate znamo – na tenderu je pobijedila Patria. S pravom.

Naime, Patria je već bila u naoružanju nekoliko svjetskih oružanih snaga, u operativnoj upotrebi (tu je bio i offset program, a još se vuku i repovi korupcijskih afera) .

No ‘Pandur2’, tada zapravo, nije postojao – bila je riječ o prototipu čiji ga je proizvođač gurao HV-u kako bi si počeo sastavljati referentnu listu. No unatoč tome, naši su ‘stručnjaci’ po medijima ispisivali hvalospjeve, svako malo putujući u Austriju po ‘rokovnike i penkale’, vješto prešućujući činjenice.

Poput one da je tijekom jedne demonstracije na jednom austrijskom poligonu, kojoj su nazočili i hrvatski novinari (znam i poimence koji), došlo do incidenta – nezgode, u kojem su ozbiljno ranjeni austrijski vojnici (loše rješenje strojnice na kupoli – povratne eksplozije ozlijedile su posadu). O tome, naravno, nije bilo riječi u medijima. Jebi ga, rokovnici su ipak bili u kožnom uvezu. A i nova Motorola Rizr Z8 je bila baš sexy.

Tako nismo mogli u našim medijima, čiji su novinari, ‘investigativno’ analizirali Gripen na licu mjesta – u Švedskoj, u organizaciji proizvođača/prodavača, pročitati o korupcijskim aferama koje još uvijek drmaju i Brazil i Tajland, i Češku i Južnoafričku republiku (nakon tendera na kojem je Gripen pobijedio).

Nije nigdje bilo niti riječi o Gripenima koji su se srušili, incidentima, a još manje o tome da je jedino ‘vatreno krštenje’ taj zrakoplov imao za vrijeme uvođenja ‘demokracije i ljudskih prava’ u Libiju, gdje je uspješno uništio nekoliko meta – par beduinskih šatora i jednu karavanu na devama.

Da se vratimo našim nesuđenim F 16 Barak.

Prvo, hrvatska strana koja je raspisala tender i odlučila spizditi naših pola milijarde dolara, trebala se na vrijeme informirati – no VOA, MVP i slične organizacije su zacijelo imale drugog, pametnijeg posla.

Drugo, ako ništa, bar je nekom, nadam se, došlo iz dupeta u glavu koliko je našim ‘strateškim partnerima’ zapravo stalo do nas.

I treće – da netko na vlasti ima muda pa da kaže kako ćemo, kad već ne možemo kupiti F 16 Barak, tražiti i ponude za, recimo, KAI T-50 Golden Eagle, PAC JF-17 Thunder/CAC FC-1 Xiaolong, Su-35, Su-30MKK…

Mnijem da bi, u tom slučaju, naši ‘strateški partneri’ ekspresno promijenili odluku i isporučili nam odmah eskadrilu F 16 Barak-a sa svim nadogradnjama, uz akcijski popust. Još bi dobili i komplet kuhinjskih noževa na poklon.

Robert Valdec Foto: fb/Valdec

Komentari

Continue Reading

Društvo

PUTIN OBJAVIO OTVORENI RAT ILUMINATIMA: Ako Soros ikad uđe u Rusiju, nikad više iz nje neće izaći!

Published

on

Rusija je izdala službeno priopćenje da je George Soros tražen “živ ili mrtav”, navodeći da su i on i njegova organizacija “prijetnja za rusku nacionalnu sigurnost.”

Sorošu je zabranjen ulazak u Rusiju još od prošle godine, kada se saznalo da je on pomogao uništenje ruske ekonomije u ranim ’90 -im, izvještava Veteranstoday.com, a prenosi Webtribune.

Još prije šest godina objavljeno je:

“Prva stvar koju trebate znati o “Goldman Sachs” je da je to najmoćnija investicijska banka na svijetu, da je svuda, da je to veliki vampir koji sisa lice čovječanstva i nemilosrdno dosipa svoj lijevak krvi koji miriše na novac.”

“U stvari, povijest nedavne financijske krize potpisana je od strane ove banke i njenih pitomaca.”

Soros je kao ova banka. Fil Butler kaže: “George Soros je zamijesio svaku političku pitu koja postoji. Ako postoji kriza na svijetu, sigurna je oklada da on ima udjela u tome. “

Može se reći da su Soros i Goldman Sachs ideološki pripadnici istog bratstva. Njihova strategija je malo drugačija, ali je krajnji rezultat uništenje života putem ekonomskog sustava (bilo da je u pitanju kapitalizam ili socijalizam) i politička manipulacija.

Soros misli da je nepobjediv. Misli da može kretati u politici cijele planete u nekoliko treptaja oka i da nitko ne može mu kaže da prestane. On je tvorac financijske alkemije. Smatra da može ubiti političku stabilnost Europe i Amerike bez izazova.

Soros je star, ali nije zastario. Njegova organizacija je nedavno razotkrivena u obavljanju tajnih operacija osmišljenih da destabiliziraju Rusiju. Povodom toga zanimljiv je citat procurio iz dosjea “Soros fondacije”:

“Naš interes je da se uključimo u aktivnosti ruskih pokreta koji se bore protiv tradicionalnih vrijednosti. Ali imenovanje naše strane je problematično: mi smo u poslu kanaliziranja novca u drugim zemljama u političke svrhe. “

Sada se vidi pravo lice Soroša. Sve te priče o pomaganju sirijskim izbjeglicama, o spašavanju Ukrajine, o “građanskim pravima” i uvođenju “demokracije” u Rusiju su samo dimna zavjesa.

Prema Butleru, sve je to infekcija Soroša. Soros želi uništiti rusku tradicionalnu obitelj. On želi da Rusija bude kao zoološki vrt, a “demokracija” je termin kojim obmanjuje mase.

Soros je u veljači 2015.godine napisao da je “Putin veća prijetnja postojanju Europe od ISIS-a” i takvim izjavama je samo otpočeo svoj đavolji plan.

“Čelnici SAD-a i EU griješe kad misle da je Rusija potencijalni saveznik u borbi protiv islamske države. Dokazi ih osporavaju. Putinov cilj poticanje razgradnje EU, a najbolji način da to postigne je da poplavi Europu sirijskim izbjeglicama. “

“Ruski avioni su bombardirali civilno stanovništvo u južnoj Siriji i natjerali ih da pobjegnu u Jordan i Libanon. Sada je u pustinji 20 tisuća sirijskih izbjeglica koje čekaju prijam u Jordan. “

A dokazi ovakvih tvrdnji? Pa, dokazi su u samom Sorošu. Ono što on kaže je dovoljno. Nema potrebe za istragama. Soros je alfa i omega, početak i kraj. I ako dokazi slučajno ukazuju na nešto drugačije onda moraju biti odbijeni. Ako se Rusija zaista bori protiv terorista onda je takva informacija ipak lažna jer se Soros sa njom ne slaže.

Soros ne shvaća da je ranjiviji nego ikada ranije jer se ne ponaša praktično. Teži da dopuni ideološke dogme i zanemaruje istinu.

Vjerojatno je istina da je Soros protiv izraelskog režima, ali ono što on daje to s druge strane uzima.

Svidjelo se to njemu ili ne, Soros neizravno podupire izraelske zločine time što podržava organizacije za rušenje Asada. Ako zaista želi učiniti nešto dobro onda bi se trudio da stvari popravi a ne da podržava zločinačke ideologije koje vode uništavanju.

Soros je agent novog svjetskog poretka.

Rusiji je očito bilo dosta ovog čovjeka i na kraju su mu zabranili pristup državi. Soroša i njegovu subverzivnu organizaciju označili su kao “prijetnju nacionalnoj sigurnosti.”

“Soroš je špekulant i samoproglašeni filantrop, a njegove malverzacije oslobođene od poreza su sastavni dio ratne mašinerije” – riječi su Williama Engdahla.

On je očito u pravu. Ali Rusija je više nego spremna odstraniti Soroša. Ako se ikad Soros ohrabri ući u Rusiju, nikada više iz nje neće izaći.

Rusija potresa same temelje novog svjetskog poretka i političkog sotonizma.

Veteranstoday.com | Webtribune.rs | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno