Connect with us

O dosta toga još i dublje

Dramatično pismo talijanskog ministra obitelji Lorenzo Fontana: “Ne plašimo se suprostaviti se diktaturi jednoumlja”

Objavljeno

- datum

Pismo je upućeno listu Il Tempo, u pravom smislu antisustavnom (protiv današnjeg vladajućeg sustava). Ovo je, između ostalog, konstatacija da se u Italiji dogodio neočekivani obrat na bolje. Za naći nešto slično u europskoj povijesti trebalo bi se vratiti do ispred drugog svjetskog rata. Prenosim pismo u cijelosti. Skrećem samo pažnju na činjenicu da Lorenzo Fontana citira nikog drugog do Sv. Papu Pija X. Bog te sačuvao, Lorenzo.

“Dragi Direktore, zahvaljujem se Vama, listu Il Tempo, Vašem uredništvu i svima onima koji su mi izrazili podršku u danima u kojima smo svjedoci snažnog napada ne samo protiv mene, već protiv vrijednosti s kojima se identificira tiha i mirna većina naše zemlje.

Ono što smo vidjeli podsjeća gorko na predviđanja Gilberta Keith Chesterton: “Mačevi će biti izvađeni za pokazati da su listovi zeleni ljeti”, proroštvo koje nam više ne izgleda tako daleko. I upravo je to ono što se dogodilo. Rekli smo stvari koje smo smatrali normalnim, skoro prihvaćene samima po sebi: da jedna zemlja za napredovati treba imati djecu, da se majka zove majka (i ne roditelj 1), da se otac zove otac (i ne roditelj 2). Rekli smo da posljednji i jedini koji trebaju se pitati o odgoju, rastu i čuvanju djece su njihovi očevi i majke, presveti princip slobode. Reakcija – izvjesnih krugova koji od relativizma prave svoju zastavu – bila je vrlo nasilna. Počeo je žestoki rafal psovki, uvreda, čak i osobnih, i prijetnji (koje je se prijaviti kompetentnim službama). Društvene mreže su prošile utjecaj ove akcije…

Živimo u čudnim vremenima. Nalet izvjesnih relativističkih ideologija prelazi granicu realnosti, dolazeći i do toga da se dovodi u pitanje očiglednosti, koje su odražene u našem Ustavu: “Republika priznaje pravo obitelji kao naravnoj instituciji utemeljenoj na braku”, stoji u čl. 29, koja je princip mog djelovanja kao ministra.

Rekavši ovo: nasrtaji elite ne plaše nas i ne plaši nas suprostaviti se diktaturi jednoumlja.

Idemo naprijed, vrlo motivirani, imamo mnogo projekta za uvesti. Činimo to sa mnogima koji, kao Vi, pokazuju nam svoju solidarnost. VI ste bili, u velikom broju, i svi zaslužuju iskreno zahvaljivanje. Povijest nas krijepi: “Zvati će vas papistima, natražnima, nepomirljivima, klerikalcima: budite ponosni!”, rekao je Sv. Pio X. I ponosimo se što se ne plašimo zvati kršćanima, zvati se majkama, očevima, biti oprijedjeljeni za život. Imamo dosta široka ramena za oprijeti se besplatnim napadima odgovarajući evidencijom čina, snagom ideja i konkretnošću akcija. Čast slobodnim novinama koje imaju hrabrosti ići protiv struje. Nikad kao u ovim trenucima boriti se za normalnost je predstavljalo herojski čin.

S poštovanjem,

Lorenzo Fontana, Ministar Obitelji

O dosta toga… | Il Tempo

Komentari

Komentari

O dosta toga još i dublje

Otac Mel Gibsona puni sto godina: MUDRE MISLI Huttona GIBSONA

Objavljeno

- datum

Hutton Gibson (otac Mel Gibsona) puni sto godina. Kratko razmišljanje o odgoju
Hutton Gibson puni (26/08/2018) sto godina.

Iskoristit ću priliku za prozboriti par riječi o ovoj zanimljivoj osobi i opasnosti koja vreba svakog čovjeka ma kakav odgoj imao i iz bilo koje sredine poticao.

Hutton je poznati sedevakantist. Čovjek izuzetne kulture, otac jedanaestero djece kojoj je svakako dao dobar odgoj. Poznata su njegova djela kao npr.: “Je li Papa katolik. poklad Pavla VI: katolicizam?” (još 1978), i “Neprijatelj je ovdje!” (1994), između ostalih.

Veteran drugog svjetskog rata koji je izazvao polemiku pobijanjem službenog broja ubijenih židova u drugosvjetskom ratnom periodu. O Drugom Vatikanskom Saboru javno je isticao osudu da se radi o “masonskoj konspiraciji podržanoj od židova” piše autor bloga O dosta togajoš i dublje.

Kompromitirani katolik koji je stavio svu svoju sposobnost u izgradnju obitelji, odgoj djece i odbranu vjere. Nije ga bilo moguće izbjeći u teološkim komentarima čak i poskoncilskog perioda. Benedikt XVI u jednoj u svojih knjiga osvrnuo se na djela Huttona Gibsona. No, uglavnom izbjegavan od modernih teologa koji o njemu praktično ne znaju ništa.

Ali ono na što se želim osvrnuti jest na život njegovog sina, Mel Gibsona. Počeo je dobro, i trajao je recimo ne malo godina u braku. Otac sedmoro djece sa Robyn Moore:


Kad žena nije više bila atraktivna, “zaljubio” se u rusku pjevačicu i pijanistkinju Oksanu Grigorijevu,


koja mu je mogla biti kćerkom. Imao je jedno dijete s njom, ali na koncu se razveo nakon što ju je čak i maltretirao.

Sada je sa Rosalind Ross, koja tek ima 27 godina, s kojom također ima jedno dijete:


dok je njemu 62.

Vjeruj u Boga, a u sebe sumnjaj uvijek. Osim vjere, uzmi predostrožnosti:

– ne sjedaj u kola nikad sam sa nekom ženom (koja nije tvoja ili tvoja zaručnica ili uska rodbina. I sa zaručnicom izbjegavaj nezgodne sate.)

– ne govori na samo sa nekom ženom iza zatvorenih vrata, ili vrata bez stakla.

Općenito, pazi na svoje srce, koje je veliki prevarant. Ne vjeruj mu. Budi drzak prema samom sebi.

Sjeti se Davida koji je u dokonosti naveo veliko zlo na sebe, druge, i svoje kraljevstvo.

Budi hrabar da bježiš kad je jedino potrebno bježati: pred izglednosti grijeha.

A ako si žensko, čuvaj se još više. Svijet je surov posebno prema ženskom spolu, znajući da je trač najrašireniji nacionalni sport.

Komentari

Pročitajte cijeli članak

O dosta toga još i dublje

Tko je iza svetogrđa Met Gale “Heavenly Bodies”

Objavljeno

- datum

Svetogrđe Met Gale izazvalo je mnoge energične prosvjede ogorčenih katolika. Prikaz “Heavenly Bodies” (Nebeskih Tijela) izravna je bogohula Bogu, Djevici, Crkvi, kršćanima.

Pročelje je zauzela dobro poznata Rihanna po svojim sotonskim nastupanjima ima već dosta godina. Ove prilike nastupila je kao “Papica” (na hrvatskom je to teško reći iz jednostavnog razloga što pojam koji označuje tražena riječ ne postoji)

Onda je tu i Katy Perry:

velika zagovornica pobačaja, koja je nedavno bila u posjetu Franji u Vatikanu.


U svoje vrijeme, zbog neuspjeha u karijeri, prema samim svojim riječima i svjedočanstvu sklopila je pakt sa đavolom “za promijeniti situaciju”:

Logično stoga što je zagovornik pobačaja i ostalih destruktivnih ideologija i praksa.

Itd. Sve što se prikazalo bilo je ogavni napad na Katoličku Crkvu, na koju se bljuvalo sotonskim slinama:


Uz čije dopuštenje i suradnju?


Među glavnim je bio “isusovac” James Martin, naš stari poznanik kojem smo namijenili jednu etiketu zbog tolikih drskih napada na Boga i Crkvu. Te noći je bio na licu mjesta, i ovo su njegovi komentari:

“Doista mi je uputila ove riječi na MetGali večeras”:
“Sviđa mi se tvoje odijelo”
“Ozbiljno?”
“Ekstravagantno!”
“Najbolje si obučen tip večeras, burazeru (tapšće po meni).”
“Ti si pravi.”
“I doista, sviđa mi se da si se obukao kao seksi svećenik”


Svakako, James Martin je oduševljen što je na gali bio Kardinal Dolan:

“… Predivno je da mjesni biskup (Kardinal Dolan” podupire ovu povijesnu egzibiciju katolicizma…”

Cijeli događaj takođe je imao podršku Kardinala Ravasi, jedne vrste Vatikanskog Ministra Kulture:

Makar ni u tome nije bio sam.

A tko je na čelu njujorškog The Metropolitan Museum of Art? Dr. Daniel Weiss, židovski stručnjak za umjetnost.

S njima Kardinal Dolan nema “nikakvih” problema. Krije križ pri jednom nagovoru židovskim “teolozima”:

Kao i sa Abe Foxman, direktorom Antidifamacijske Lige (koja gleda pod lupom da li će netko reći štogod “loše” o židovima; a kad vide, onda i proslijede):

Uostalom, u potpunoj slogi s Franjom:

Ne, sa Franjom i sa židovima i sa svijetom, ne će imati problema; ali s Bogom hoće.

Radi se o uručenju crkvenih institucija idejnim nasljednicima Kristovih ubojica.

Živimo vrijeme Muke Mističnog Tijela Kristovog, Pasije Crkve, koja mora oponašati svoju Glavu i proći istim putem do Uskrsnuća.

O dosta toga još i dublje blog

Komentari

Pročitajte cijeli članak

O dosta toga još i dublje

Opus Dei na Franjinom nišanu?

Objavljeno

- datum

Don Antonio Livi je jedan od najinteligentijih poskoncilskih teologa. Bio je Dekan i profesor Lataranskog Sveučilišta u Rimu, i vrlo opsežan autor. Njegov teološki stav jest kontinuitet između nauka Drugog Vatikanskog Sabora i vjekovnog nauka Crkve. Redovni čitatelj bloga je upoznat s mojom pozicijom: radi se ne o kontinuitetu, već o raskidu. Ali, što se tiče Don Livija, riječ je o tkzv. konzervativnom svećeniku.

Don Antonio je postao poznat široj javnosti kada je potpisao u devetom mjesecu 2017. “Correctio filialis Papi Franji” (Sinovsku ispravku) – s obzirom na propagiranje heretičnih teza pobudnice Amoris Laetitia -, kao jedan od najuglednijih teologa među prvim potpisnicima. Posebno je bilo značajno što je pripadao Prelaturi Opus Dei. To je bilo prvi put u povijesti da se desilo nešto takvo.

Prije par dana dao je ekskluzivni intervu za Gloria.tv. U istom, koji ćemo poslije komentirati – jako značajan je njen sadržaj -, predstavlja se Don Antonio Livi, između ostalog, kao “bivši član Opusa Dei”. To znači, ukoliko ova informacija jest točna, a pretpostavlja se da jest jer je tu već par dana i jer je osobno pristao na razgovor čiju ekskluzivu ima Gloria.tv koja informira, Don Antonio Livi nije više član Opusa. Tj., da je prestao biti članom te prelature u razdoblju nakon potpisivanja “Correctio filialis”. Dakle, ili mu je bilo rečeno da je napusti, ili ju je sam napustio.

Što se dogodilo u međuvremenu?

[Generalni Vikar Opusa Dei, Don Mariano Fazio]

Samo nekoliko dana nakon objavljivanja Correctio, Generalni Vikar Opusa Dei, argentinac Don Mariano Fazio, oštro i javno je optužio za “pravljenje skandala u Crkvi” dvojicu članova prelature i potpisnika spomenute ispravke Franji. Jedan je bio svećenik Don Livi, drugi jedan numerarij (laik koji živi svoj apostolat u celibatu; iz njihovih redova proizlaze svećenici numerariji).

Ovdje trebamo malo stati. Ova optužba Don Mariana je bila upravo nezampaćena u cijeloj povijesti Opusa. Nezapamćena, i koliko razumijem, nepravilna. Jer doktrinalnu ispravku morao je u svakom slučaju izvršiti samo Prelat, Don Fernando Ocariz. Ali Prelat nije bio rekao ništa, dok je Don Fazio izašao naprijed s optužbom. Inače, u Opusu je običaj da se ispravke vrše na privatan način.  A ovdje, i javno, izlazi naprijed Generalni Vikar.

[Aktualni Prelat Opusa Dei, Don Fernando Ocariz]

Da li je Don Fazio imao odobrenje od Prelata? Ne znamo. Znamo, prema ovom intervjuu, da je Don Livi napustio Opus nakon Correctio, i nakon kritike Don Mariana.

Sada bi trebali reći par riječi o Don Marianu Fazio. Krajem 2014. dolazi njegovo imenovanje od prethodnog prelata, Don Javiera Echevarria, za Generalnog Vikara Opusa. Bilo je to veliko iznenađenje. Mnogi su u tom imenovanju vidjeli Franjinu ruku. Don Mariano, naime, poznavao je Bergoglia još iz Argentine. Plus, Don Mariano je bio poznat po jednom barem dvoznačnom članku – u biti radikalno pogrešnom – kad je tvrdio: “Želimo vikati svom snagom kao prije toliko godina: Sloboda, Jednakost, Bratstvo!” Pretpostavlja se da je htio dati “kršćanski smisao” masonskom sloganu iz Francuske Revolucije. Ali kršćanima nisu potrebne masonske parole za navijestiti svijetu Evanđelje i reći što žele. Uostalom, ta gesla su nespojiva sa kršćanstvom. Jer sloboda ima smisla jedino ako vodi dobru; to je sposobnost koju nam Bog Stvoritelj daje za opredijeliti se za dobro, i postići vječno spasenje. Bez tog smisla, “sloboda” je slobodarstvo. Jednakost? Ne, kršćani propovijedaju Pravdu, a pravda je dati svakom njegovo, ono što mu pripada. Sigurno da je neophodno osigurati osnovnu životnu egzistenciju svakome, ali “jednakost” u tako ljubljenom od socijalista i ostalih rođaka aritmetičkom smislu – kad nakon toga oni su među najuhljebljenijim – jest nepravda, laž i surovost. Bratsvo? Bez Boga kao Stvoritelja i Oca? Ako nema Boga za vrhovnog zakonodavca, “bratstvo” će biti odlučeno Parlamentom, a tu će odučivati na koncu konca moćni za moćne.

Tako dakle, Bergoglijev poznanik, liberalnog nastupa, leti preko Atlantika za prihvatiti se dužnosti Generalnog Vikara Opusa Dei. Katolički novinari upućeni u ovo pitanje vidjeli su Franjinu ruku iza ovog imenovanja. Prethodni Prelat je bio u zadnjim godinama života. Što bolje nego da dođe jedan “prika” na mjesto Prelata Opusa? Dalo se proizvesti takvo mišljenje.

Međutim, Don Mariano nije izabran za novog Prelata. Mnogi u tome su vidjeli otpor Franji. Doista, može se reći da je bilo u biti tako. Makar, moguća Franjina težnja nije naišla na rezonanciju u Opusu.

I onda, upravo taj Don Mariano Fazio javno optužuje – kao da nije postojao Prelat – Don Antonija Livi za Correctio.

Nakon toga, prema ovom intervjuu, Don Antonio Livi nije više član Prelature.

[Na španjolskoj katoličkoj stranici infocatolica.com pisao je i numerarij Don Jose Luis Aberasturi. Često je znao staviti više nego pod upitnik Franjine riječi. Jučer se oprostio od bloga: “Šutjeti ću!”, to je njegov zadnji i oproštajni članak. Jako lijep primjer Franjinog “milosrđa” i ljubavi prema “slobodi”. Franjo izgleda šerif u “Bergoglio town”.]

Svakako, prema sadržaju razgovora sa Gloria.tv, bio bi doveo Prelaturu u sigurno vrlo nezgodan položaj. Jer riječi Don Antonija su kao odzvanjanje malja po nakovnju. Jedan, drugi, treći. Toliko riječi, toliko jetkih zvuka malja. Nema ih previše, teško je očekivati više – imajući u vidu riječi konzervativnog koncilskog teologa. Mislim da se radi o formalnoj najvećog kritici Franje upućenoj mu iz redova modernih teologa.

Evo sažetka optužbi Don Antonija:

1. Franjo je bio izabran za provesti Luterovu Reformu. U novoj Luteranskoj crkvi koja se priprema, biskupi i svećenici neće više biti izričaj svetog, već politike.

2. Mons. Livi kritizira upotrebu riječi “narod” koju Franjo voli primjeniti na Crkvu. Livi potcrtava da je riječ “narod” (moja opaska “Božji narod”, izričaj korišten u koncilskim dokumentima II vat. sabora) retorična slika. “Narod je sačinjen od mnoštva različitih osoba, i onda nitko ne može nikad znati što ‘narod’ upravo znači”, tvrdi Livi. I, “Ima u narodu onih koji su puni vjere kao Otac Pio i onih koji nemaju vjere nikako”. Takvi stavovi su apsolutno pogrešni, podsjeća Livi.

3. Franjino izabranje je bilo orkestrirano. Prema mnogim povijesnim svjedočanstvima, Mons. Livi je “apsolutno siguran” da je Franjino izabranje bilo orkestrirano. Također potcrtava da je apsurdno tvrditi da je Franjo papa jer je tako htio Duh Sveti, jer “Duh Sveti nadahnjuje svakoga za činiti dobro, ali ne svatko koji primi poticaj doista i čini dobro.”

4. Loši i heretični teolozi su zauzeli moć. Mons. Livi napominje da je poznati heretični kardinal poput Kardinala Kaspera izabran od Franje za glavnog inspiratora Sinode o Obitelji. Liviju je ovo još jedna indikacija da je Franjino izabranje jedna velika namještaljka koja vodi priznanju Lutera i stvaranja mise bez posvete (opaska: to jest, mise koja ne može apsolutno biti misa). Prema Liviju ova revolucija je bila u biti planirana početkom šezdesetih godina. Zadnjih pedeset godina obilježeni su aktivnošću “loših i heretičnih” teologa s ciljem zauzimanja moći. “Danas oni su je postigli”.

Možda je ovaj razgovor na neki način osveta “dubokog Opusa”. Ne sišu baš svi prst u malom broju koncilskih vjernika koji se opiru novatorijama. Livi jako dobro ukazuje razloge koji se kriju iza svega što vidimo u zadnjih pet decenija.

Također ukazuje na činjenicu da se sprema “misa bez mise”; samo djelo đavola; groza pustoši – ali ne zaboravimo, u suštini započeto 1969. promjenom misala i praktičnim ukidanjem Tradicionalne Mise (jednostavno: Katoličke) koju provodi u djelo Pavao VI.

O dosta toga još i dublje

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno