Connect with us

Tvrtko Dolić

Damir Krstičević planira prvu nuklearnu probu!

Published

on

Damir Krstičević i Andrej Plenković frapantno sliče na Kim Jong-una. Prirodno tome, odlučili su se za vojnu industriju. Naši najveći gradovi otimaju se za prvu nuklearnu probu, a vjerojatno će svoje konačno dobiti Zagreb. I, to je u redu, jer u Zagrebu ima najviše štakora

Svemu je kriv Tito. Da je 1945. imao atomsku bombu, ne bi morao prtiti te lijene Zagrepčane sve do Bleiburga, i tamo ih žive zaziđivati, nego bi jednostavno na Zagreb bacio atomsku bombu, pa da je konačno mir. Nisu nam teret Hrvati, koliko Zagrepčani. Toliko nametnika ne može podnijeti kineska ekonomija. Znao sam da premijer Andrej Plenković nešto sprema i da nije bez veze u Kijevu prijetio Vladimiru Putinu, Rusima pod nosom. Sve se događa u okvirima detaljno razrađenog plana.

Ideja je potekla od Prigorca Jure, koji je saznao koliko je atomska bomba skupa, pa je poželio da jedna padne v njegovo dvorišće. Naš genijalni premijer i još pametniji ministar obrane planiraju našu prvu hidrogensku probu v Zagrebu, nadnevka 29. listopada 2018. godine, na stotu obljetnicu kraljevine Jugoslavije, koja se u komunističkoj Jugoslaviji slavila kao Dan Republike. Tko vjeruje Plenkoviću, ostat će doma, a ostali se mogu početi pakirati. Za Irsku! Jer, tamo Englezi namjeravaju izvršiti atomsku probu. Seobe Hrvata mogu se gledati kao bijeg iz zone drugog udara u zonu prvog udara.

NDH je implodirala u RH

Znate, Hitler je kasnio s izradom atomske bombe, a kakve smo sreće, probu bi izvršio u NDH. Kim Jong-un je svoju atomsku bombu napravio na vrijeme. I, nije to skrivao! Svaka čast, majstore! Kako bi Tito bio ponosan, da je kojim slučajem zaista živ, a ne samo prisutan u kontaminiranim glavama. Vidite, naš svrgnuti poglavnik Ante Pavelić bio je posve izvan svog vremena. Nije niti pokušao napraviti atomsku bombu. Za polupismene fićfiriće, od bravara Josipa Broza do kalfe Franje Tuđmana i sve do prevoditelja Andreja Plenkovića, Pavelić je bio znanstvenik, doktor prava, razina nuklearnog fizičara.

U svakom slučaju, moramo razbiti laži o rasističkom i nuklearnom Ustaškom pokretu. Iznuđeno priznanje tuđe krivnje donijelo je Hrvatima doživotnu tamnicu. Nisu atomsku bombu pokušali napraviti Hrvati, nego Nijemci. Eto, ponovno se oglasio antifa Inoslav Bešker. U znanstvenim krugovima poznat je po svojoj originalnoj kvantnoj teoriji o autohtonom hrvatskom fašizmu. Ovaj put Bešker slavi Gorana Vojkovića iz Hrvatske straže! Koji nas upoznaje s intervjuom Ante Pavelića iz 1957. godine. Navodno se poglavnik pohvalio da je radio na hrvatskom nuklearnom programu? Ne, nije to! Oprostite, pokušao sam ostati unutar vladinog tajnog programa. Pavelić se zapravo pohvalio da je osobno osmislio pozdrav “Za dom – spremni”. Eto, ta crtica razlike spašava HOS-ovu spomen ploču u Jasenovcu. Pomalo dekoncentrirani Bešker više je puta u svome eseju koristio slovo “u”, a jedan odlomak neoprezno je započeo s velikim klempavim “U”.

Nakon što se pokazalo da su pozdravi “Za dom” i “Za dom spremni” lingvistički determinirani, i da su se prirodno tome pojavili čak prije jednog milenija, a možda već u iranskoj Protodomovini, neki su radišni Hrvati zaista pogledali u sačuvane dokumente i pronašli pozive “Za dom” i “Za dom spremni” u Rakovičkoj buni Eugena Kvaternika. E, to se ne računa, jer to već zaudara na ustaštvo, odnosno pobunu protiv bratske zajednice naroda, kako su se kitile Austrougarska i obje Jugoslavije. Ništa zato, hrvatski historiografi krenuli su dublje u povijest. I vidi ti hrvatskog vraga, pozdravi “Za dom” i “Za dom spremni” koristili su se već prilikom Jelačićeva prelaska Drave. E, niti to se ne računa! Jer, Jelačić je izvršio agresiju na Mađarsku! Pa i na bečku centralu. Na radničku revoluciju! Zar nije osobno Karl Marx prokleo hrvatskog bana Jelačića i sve Hrvate? Dakle, trebamo pronaći da su se pozdravi “Za dom” i “Za dom spremni” koristili na razini obrane zemlje. A upravo je to napravio HOS! U čemu je problem?

Kako je pitanje dana kada će isplivati obrambeni pozdrav “Za dom spremni” iz vremena prije NDH, protuhrvatska kampanja krenula je drugim putem: takav je pozdrav neprihvatljiv, jer je njegovu povijesnu utemeljenost prvi uočio Ante Pavelić. Jeste li razumjeli tu pamet, taj otrov. Dakle, da je Pavelić prvi došao do prvih saznanja o hrvatskom kralju Tomislavu, tog hrvatskog kralja morali bismo izbrisati iz hrvatske povijesti. Zar nije Pavelić prvi spomenuo bandita Tita? Eto, konačno znamo zašto je Tile odstranjen sa zagrebačkog Kazališnog trga. Time smo došli do jedne istine: što god da odaberete, naši će neprijatelji pronaći nekakvu referencu na NDH. Stoga moramo ozbiljno razmisliti o tome da rehabilitiramo Ustaški pokret i ustaški “režim”. Kao nešto posve pozitivno. Vidite, Srbi su rehabilitirali četnike i više nitko u Srbiji ne trži na tu temu. Naprotiv, prvi pobočnici četničkog vojvode Vojislava Šešelja zauzeli su čelne pozicije u srbijanskoj državi. “Bivši” četnik Aleksandar Vučić je rado viđena osoba u europskim antifašističkim krugovima.

Za Domovinu spremni

Eto, došli smo i do tog velikog problema nukleusnog zagađenja. Lažne teze o rasističkom karakteru Ustaškog pokreta već 72 godine koriste se protiv hrvatske nacije, kao i za podjele unutar same nacije. Novost je razračunavanje u institucijama takozvane RH. Suprotne strane zauzele su i dvije glavne namjesničke linije državne uprave, vladina i prezidencijalna, dok pojedine društvene asocijacije otvoreno nastupaju kao strane obavještajne ekspoziture. Ono što se u drugim zemljama kvalificira i sankcionira kao veleizdaja, kod nas je izvor moći i zaklon za sve sve druge zloporabe, uključujući korupciju i kriminal. Imamo stalno iskorištavanje hrvatske tragične povijesti za skrivanje privatizacijske pljačke i drugog kriminala. Čim nekoga ulovite u kriminalu, on isti trenutak postaje nedodirljivi antifašist. Na krađu ga navela HOS-ova spomen ploča u Jasenovcu? To je još jedan razlog da provedemo prihvatljivu preocjenu Ustaškog pokreta i Nezavisne Države Hrvatske. Ulovite lopova na djelu, on se izjasni protiv NDH, a vi mu zbog toga razrežete višu kaznu!

U svezi predsjednice Kolinde Grabar Kitarović imamo nešto jasniju situaciju, u odnosu na premijera Andreja Plenkovića. KGK je na svoju funkciju došla iz vojne grupacije NATO, i korektno ostala u okvirima strategije tog vojnog saveza, kojega doživljavamo kao sigurnosnu garanciju. Prirodno tome, predsjednica Kolinda priklonjena je politici američkog State Departmenta. Kao što reče, njen nono i nona bili su antifašasti, ali KGK ne nasjeda na kampanje protiv pozdrava “Za dom spremni”, koji vidi i prihvaća kao stari hrvatski pozdrav. Mnogi to vide kao njen odgovor na suzdržanost premijera Andreja Plenkovića glede njenih ustavnih ovlaštenja u domeni vanjske politike i obrane zemlje, kao i njene ustavne pozicije vrhovnog zapovjednika hrvatske vojske. Gledano sjevernokorejski, vođa je KGK, a ne AP. Premijer Plenković spriječio je odlazak predsjednice Kolinde u SAD, i to ne sluti na dobro. Predsjednica KGK uzvratila je u okvirima svojih mogućnosti. Predbacila je premijeru AP da nije došlo do stvarnog pada nezaposlenosti, nego se pojačalo iseljavanje. Zašto imam osjećaj da su se počupale dvije žene?

Za Pradomovinu spremni

Dakle, Plenković opstruira naše daljnje priklanjanje Donaldu Trumpu i State Departmentu, ali nije transparentno za čiji interes provodi takvu politiku. Žestoko je podržao Ukrajinu, posebno u njenom sporu s Rusijom, što je civilizacijski korektno, ali politički ne baš pragmatično. Predsjednica KGK ima krilaticu “Za Domovinu spremni”, a premijer Plenković preferira “Za Pradomovinu spremni”. Kako se postavlja, najprije će riješiti Iran i Afganistan, pa Zakarpaće i Ukrajinu, pa onda Moravsku i Poljsku, i tek krajem stoljeća dolazi na red Lijepa naša. Budite sigurni da iza Plenkovića ne stoji Angela Merkel, koja blisko surađuje s Vladimirom Putinom. Plenković nam tako donosi velike ekonomske probleme, pa nije isključeno da je ovakav pad Agrokora posljedica Plenkovićevog zamjeranja Rusima. Kao u nekoj bajci za djecu, Martina i Andrej poželjeli su imati svoj dvorac, biti Todorići. I, stvarno, preuzeli su Agrokor. I, što sada? U Agrokoru ima posla preko glave. Pa, idu se baviti HOS-ovom spomen pločom u Jasenovcu. Agrokor je zaista dosadan, pa idu kupiti Inu. Žele participirati na danas najznačajnijem tržištu energije. Naravno, prodat će HEP! E, ako prodaju HEP, prodat će i HNS, svog koalicijskog partnera, koji je duboko ukorijenjen u menadžmentu HEP-a. Koji onda nalazi svoje razloge da zija protiv HOS-a.

Imamo triper situaciju. Oni koji podržavaju pozdrave “Za dom” i “Za dom spremni” uglavnom se svrstavaju uz SAD, Židove i Izrael, dok su antife uz bivše fašiste i bivše naciste. Tamo neki neslani klipan na temelju protuhrvatskih izjava dogurao je do sveučilišne pozicije, pa je sukladno svojoj stvarnoj (ne)kulturi i svojoj realno manjkavoj naobrazbi izjavio: “Serem vam se na Bleiburg”. Veli (laje) da je na Križnom putu pobijeno samo desetak tisuća osoba – kao, toliko je prihvatljivo. Koji rasizam? Taj neljudski lik provocira specizam! Drugi antifa postavio je transparent “Ruka na srcu, govno u glavi”, a jedna antifa iz lezbijskih redova prepoznala je “govno koje se peče na Kaptolu”. Židovi su stara kulturna nacija, koja se zabrinuto pita, tko ih to (samozvano) zastupa?

Dobar čovjek nije fašist. Ali, ne postoji antifašist koji je dobar čovjek. Profesionalni antifašist je najgore zlo. Možemo li preživjeti činjenicu da u hrvatsku povijest ulaze ovakvi antifašisti: Tito, Bakarić, Manolić, Blažević, Dragosavac, Baltić, Račan, Tuđman, Mesić, Perković, Šeks, Sanader, Josipović, Orešković, Plenković. I more sličnih likova. Tito je četiri godine ubijao iz zasjede i kukavički bježao, ostavljajući svoje suborce i taoce na milost neprijatelju, da bi na kraju antifašistički plivao u krvi ljudi koji mu nisu nanijeli nikakvo zlo. Titoisti Andrej Plenković i Milan Bandić zovu to antifašizmom. I još će u slijedećih desetak godina našom scenom prodefilirati sva sila sličnih mentalnih bolesnika i društvenih nametnika. Hrvatsku su pretvorili u jedan ogroman sanatorij, u koji su zatvoreni i oni zdravi Hrvati, da bi se bolesni bolje osjećali i brže oporavljali. A kada zdrave zatvorite u umobolnicu, nitko više ne izlazi izliječen ili normalan. Mediji su na razini psihijatrijskih tretmana narodu usadili toliku apatiju da se više nitko ne buni zbog antifa pornografije.

Poništavanje nacije

Odstranjivanje Titova imena sa zagrebačkog Kazališnog trga može se gledati kao promašeno samo zato što kasni 37 godina. Sramota je za ljudsku civilizaciju i za hrvatsku naciju da je ime zločinca Tita istaknuto bilo gdje i bilo kada. Ostaje dojam da je Tito maknut samo zato da bi se kompenzacijski odstranili hrvatski nacionalni simboli. Ovom nesretnom zemljom danima odzvanja zlokobna izjava namjesnika Plenkovića da će riješiti prijepor HOS-ove spomen ploče u Jasenovcu. Sve je ponovno dovedeno do apsurda. Plenković je formirao nekakvu komisiju za totalitarne režime i simbole tih režima. Tko to može u ime Hrvata otvoriti bilo kakvu polemiku o Titu, koji se eksplicitno potvrdio kao najveći zločinac u povijesti ljudskog roda, koji je rekorder po broju likvidacija u relativno kratkom vremenskom periodu? Tko može u ime Hrvata otvoriti polemiku o NDH? O onoj tisuću godina sanjanoj NDH, pa i o onoj u okvirima peterostruke okupacije hrvatskih zemalja, koja je na kraju hrvatskom krvlju usađena u hrvatsko nacionalno biće. NDH je bila okupirana, ali je to bila hrvatska zemlja i treba biti prihvaćena unutar hrvatske povijesti, u daleko većoj mjeri od dvije Jugoslavije i ove takozvane “samostalne RH”, koja je perfidan oblik destrukcije hrvatske nacionalne ideje kroz formalno proklamiranu hrvatsku državu, koju zbog zatiranja Hrvata pretvaraju u najgoru rupu Unije.

Imamo paklenu vrtnju – protuhrvatske kampanje služe kao zaklon za ekonomsko devastiranje zemlje, koje onda omogućava dublju destrukciju hrvatskog nacionalnog bića. Obrana Hrvatske pretvorena je u reokupaciju zemlje od strane agresora i njegove pete kolone u Hrvatskoj, koja više nije labradorska samo zato što nastupa bahato i otvoreno neprijateljski. Mi smo jedina zemlja u svijetu izložena jurisdikciji poraženog agresora. Mi smo jedina zemlja u kojoj su branitelji progonjeni kao neprijatelji. Mi smo jedina tranzicijska zemlja u kojoj je komunistička elita zadržala dominaciju, kako u državnoj upravi, tako i u svim društvenim institucijama. Višestruka okupacija NDH, kao i velikosrpska tiranija u obje Jugoslavije, nisu bili toliko perfidni procesi, pa možemo zaključiti da je takozvana “samostalna RH” najgori civilizacijski pad, nepodnošljiv teror društvenih nametnika.

Nova vremena traže nove simbole

Hrvati moraju mudro odabrati svoju novu ikonu u otvorenoj ponudi. Onu koju nitko ne može dovesti u pitanje. Internetska ikona Home treba izražavati našu opredijeljenost za dom, obitelj, domovinu i Majku Isusovu, nasuprot taboru, četničkom čoporu, Otadžbini i Kevi od Hristosa. Umjesto s kraticom ZDS, svoje poruke trebamo završavati s ikonom Home, čime će se slati jasna poruka, koju nitko ne može sotonizirati, a svi znamo njenu visoku civilizacijsku razinu unutar hrvatske kulture i hrvatske povijesti, kao i časno interno nacionalno značenje, što će izluđivati naše neprijatelje, one koji žele zatiranje svakog hrvatskog nacionalnog određenja.

Herceg-Bosna pade šapatom

Ovih je dana premijer RH upriličio svoju posve nejasnu turneju po Herceg-Bosni. Najveći je problem što Herceg-Bosne više nema. Bilo bi krajnje vrijeme da netko upozna “predsjednika svih Hrvata” s tom neugodnom činjenicom. Posljednji šef RH zna se pozivati na prvog šefa RH. A koliko je Franjo Tuđman bio nacionalno prazna osobe, najbolje nam potvrđuje njegovo početno podupiranje Herceg-Bosne, koju je na kraju komitetski rasformirao, s titovskom lakoćom, kao da demontira susjedov kokošinjac. Što me briga za koga je Tuđman radio, jer je u konačnici odbacio Herceg-Bosnu i prihvatio Republiku Srpsku. Isto tako, što me briga za koga Plenković radi, jer mu ne pada na pamet obnoviti Herceg-Bosnu.

Hrvatska BiH trebala je biti proglašena odmah na početku agresije na BiH, kao odgovor na srpsku reinterpretaciju SR BiH kao Srpske Republike BiH. Umjesto da jasno podrže Hrvate u BiH i Hrvatsku do Drine, Tuđman i Šušak odlučili su se za proglašenje Herceg-Bosne na dan pada Vukovara, da naciji zamažu oči. Istodobno je Šušak objavljivao svoje teze o slaboj naseljenosti hrvatskih otoka i potrebi da se Hrvati iz Bosne presele na otoke. Otoci su mogli ostati posve nenastanjeni, a ipak hrvatski, dok je odlazak Hrvata iz Bosne doveo do demografske katastrofe i u RH i u Hercegovini. Herceg-Bosna se morala održati već zbog Neuma, odnosno hrvatskog continuuma na Jadranu, što nam danas proizvodi komunikacijske probleme i velike političke napetosti u odnosu na bosanske muslimane, koji su svjesni toga da protiv Republike Srpske u BiH nemaju nikakve šanse, pa udaraju na hrvatsku enklavu i hrvatski Neum.

Kakvu politiku vodi Andrej Plenković, uskoro će Tatari tražiti izlaz na Jadran, barem u dijelu kojim je ispred njih bježao ugarski kralj Bela IV.
—————————————————————————————————————————

I to je taj demonski zločin koji nikada ne smije biti zaboravljen. Niti oprošten!

Huda jama obvezuje: Pletenice ugušenih djevojčica

Ne smijemo zaboraviti svoju djecu, a napose ne onu koju su antifašisti smaknuli na kraju Drugog svjetskoga rata. Sačuvane su pletenice djevojčica koje su antifašisti usmrtili u Hudoj jami, a iza dječaka su ostale zdrobljene kosti. Našu su djecu antifašisti ugušili, živu zazidanu sa živima, mrtvima i ranjenim roditeljima, i to je taj demonski zločin koji nikada ne smije biti zaboravljen. Niti oprošten! Koji moramo imati pred očima kada se danas na sceni pojavi neki profesionalni antifašist i traži kruha bez motike.

Tvrtko Dolić/Croative.net

Komentari

Tvrtko Dolić

Rasklimana Sveta stolica

Published

on

 ZLOSTAVLJANJE DJECE U PENNSYLVANIJI     Reže li papa granu na kojoj sjedi? Na nedopustiva zastranjivanja svećenika oglasio se isprikom i napadom na klerikalizam, čime otvara problem koncepta Katoličke crkve. Kada odlaze u svećenike mladi trebaju taj osjećaj misije i pripadnosti odabranima. Karel Wojtyla direktno je pozvan – čuo je da sam Bog izgovara njegovo ime.

Kako sam se odlučio za kritiku Katoličke crkve u ovo vrijeme antikatoličkih križarskih ratova zapadnih sila, evangelika, protestanata, judaista i islamista? Nije to laka odluka, jer je pravilo da Rim ruše barbari. Papa Franjo napada klerikalizam u smislu umišljenosti svećenika da su nešto posebno od drugih vjernika, a zapravo su samo ljudi – zastranjivanja i poremećenost time nužno ulaze u svećeničke redove. Papa me pomalo podsjeća na našeg nogometnog izbornika Zlatka Dalića i njegovo pozivanje na poniznost. Koja vražja poniznost? Stisni se kao klerik, stisni se kao čovjek – bolje da te nema. Zar nije vrijeme da se katolici ponovno usprave i otvoreno traže svoj dio svijeta i svoj dio života. Naravno da unutar katoličkog svećenstva ima opakih likova, ali je to posve normalno, jer svećenici ne dolaze po Duhu svetom, poput Isusa, nego ih “novače” među ljudima. Možemo reći da niti Duh sveti ne može Demiurgu preoteti svaku barabu, a nisam nešto siguran da se puno potrudio oko mene osobno. Isus je pretjerao s tim svojim preuzimanjem grijeha baš za svakoga. Ima tako pokvarenih ljudi da ih Duh sveti ne želi pridobiti na svoju stranu. Pape su zbog seksualnog zlostavljanja od strane katoličkog svećenstva danas izloženi svuda u svijetu, što je prirodno, jer se Katolička crkva proširila sve tamo do Patagonije. Crkveni raskol iz XI stoljeća može se gledati i kao podjela grijeha, u prošlosti i u budućnosti. Kada su se sjeverne europske nacije odvojile od griješnog Rima, bilo je zadovoljstva i na strani Svete stolice, koja se riješila griješnika na sjeveru. Katolička crkva naprosto se otimala za svoju prisutnost u tri Amerike, da bi na kraju dobila samo veći prostor za pospremanje.

Zlostavljanja od strane vjernika

Nakon zastranjivanja pojedinih katoličkih svećenika u Irskoj i Chileu, pod povećalom je kler u američkoj državi Pennsylvaniji. Kako priznaje sam papa Franjo, u posljednjih 70 godina, tamo su najmanje tisuću maloljetnih osoba bile žrtve seksualnog zlostavljanja od strane katoličkog svećenstva. To je zaista jezovito i otvara pitanje što poduzeti da neko pastoralno djelovanje ne preuzme sve deformacije društva iz kojeg dolazi i društva u koje ulazi. U svezi napada pape Franje na kler, javlja se strah koliko će nova doktrina da su svećenici samo ljudi dovesti do toga da svećenici lakše prihvate ljudske slabosti. Da se prestanu odupirati svojim ljudskim manama. S druge strane, u podsvijesti nekog svećenika njegova “uzvišena pastoralna misija” može biti izgovor za toleranciju prema vlastitom zastranjivanju. Bojim se da papa ulazi u jako riskantnu reformu, koja nameće određen doktrinarne prilagodbe. Mladi ljudi ulaze u kler zbog tog osjećaja posebnosti. Kako provesti “novačenje” mladih svećenika? Kao sjemeništarci najčešće su seksulano usmjereni na starije od sebe, kao i svi drugi njihovi vršnjaci, a što će im donijeti starenje, to nitko ne može predvidjeti. Pojave poput pedofilije ruše cijeli koncept Crkve. Jer, Bog je stvorio čovjeka na svoju sliku.

Misterij Trojstva

Mistična tajna Univerzuma: Otac, Sin i Duh sveti. Tko je Otac? Jer ako slijedimo Pavla, onda je Isus fantazam, emanacija Duha svetog. Grubo rečeno, Isus nije sin Božji, nije stvoren poput čovjeka u kojega Duh sveti ulazi (ili ne ulazi) po njegovom rađanju ili kasnije, nego nam prvotno dolazi iz same ishodišne duhovne plerome, koja u spletu okolnosti tadašnjeg rimskog imperija ulazi u odraslog sina Marije od Kafarnauma. Marija je rodila Sina Božjeg, a paraklit Isus je viša razina, jer nam širi Objavu Duha svetog kao njegova emanacija. Isus je pozvao na pobunu protiv očeva i Oca. Kao što reče provokativni darvinist Richard Dawkins, starozavjetni Jahve je najsurovije biće u Univerzumu – ljubomoran, sitničav, nepravedan, zlopamtilo, osvetoljubiv, krvoločan, ženomrzac, homofob, rasist, djecoubojica, sadomazohist, pakosni silnik. Duboke su to vode i opasno je u njih zaroniti, jer onaj koji stvara materijalni svijet, galaksije, crne rupe i raspade cijelih kozmičkih staza, zasigurno nije biće koje će dopustiti da kao sićušno stvorenje na Zemlji važem njegov značaj u odnosu na Duh sveti iliti Apsolut. Time se vraćamo na problem prapočetka. Kako je pokrenut ovakav Univerzum? Ako hipotetički odstranimo Stvoritelja, Bože mi oprosti na ovakvoj izjavi, onda duhovna pleroma ne emanira, a Duh sveti utapa se u ništavilo Kozmosa. Dobro prepoznajemo kroz svijest o zlu ili neprihvatljivom. Važno je shvatiti da Duh sveti nije rezerviran za svećenike, nego ulazi u čovjeka, i samo takvi ljudi trebaju ulaziti u svećeničke redove. A čovjek nije kreiran niti stvoren kao savršeno biće. Licenca i dizajn (savršenog) čovjeka trebali bi dolaziti iz duhovne plerome, ali se bojim da Stvoritelj unosi svoje korekcije. Poremećenost poput pedofilije može sustići svakog čovjeka, a klerik je na kraju samo čovjek.

Zlostavljanje vjere

Pojedinačno zlostavljanje od strane nekog svećenika prema drugoj osobi je kraj civilizacije, a događa se i zlostavljanje prema nekoj religiji ili konfesiji od strane drugih kolektiviteta i pojedinih diktatora. Večernjakov novinar Hassan Haidar Diab piše o tome kako je u Njemačkoj ovih dana jezidsku azilanticu Ashawk Haji Hamid presreo starkelja Abu Humam iz ISIL-a, koji je tu mladu djevojku zatočio, silovao i mučio. Ashawk je bila u grupi jezidskih djevojčica koje je ISIL u kolovozu 2014. oteo u Mosulu. Pripadnici ISIL-a dijelili su međusobno djevojčice kao seksualno roblje i preprodavali – Ashawk je na tržnici za 100 dolara kupio isilovac kojemu je uspjela pobjeći. Izbjeglu Ashawk neće rado prihvatiti u svojoj blizini niti jedna tuđa religija. Njemačka policija nije uhitila Abu Hamama, najvjerojatnije zato što su zapadne sile kreirale ISIL. Religijsko zlostavljanje često je generirano izvan religijskih skupina. Jesu li vladajuće strukture u Pennsylvanji takve i toliko pakosne da im paše zlostavljanje djece katolika? Kada SAD, Izrael i priljepci ovladaju arapskim resursima, ISIL će jednostavno nestati, kao što je ispario i Osama Bin Laden. Hrvati su doživjeli istovremeni pogrom i klera i laika. Na kraju Drugog svjetskog rata nad Hrvatima je proveden genocid. Partizani i komunjare ubili su 515 katoličkih svećenika. Posao iz svibnja 1945. nastavlja se danas drugim sredstvima. Ubojice se nikada nisu pokajale za svoj zločin. Naprotiv, od strane antifa i drugih protuhrvatskih skupina generirana je nevjerojatna mržnja prema Katoličkoj crkvi a napose prema Crkvi u Hrvata. Kod nas najprije moramo prepoznati opći okvir zlostavljanja i progona katolika, pa tek onda provjeriti koji svećenici prelaze civilizacijsku granicu svoje pastoralne misije. Ne dajte da vas zavara pedofilija, koja je poremećenost, ali ne isključivo starijeg svećenstva u Katoličkoj crkvi. U suzbijanju i progonu Katoličke crkve koordinirano djeluju velike zapadne sile, anglikanci, protestanti, raznorazni jahvisti, pravoslavci i antife, a ne trebamo smetnuti s uma činjenicu da je Turska vodila dugi rat protiv Katoličke crkve, što se vidi i na karti hrvatskih zemalja.

Pedofilije ima svuda, pa i među svećenstvom

Pravo im budi. Neke loše slike o sebi šalje nam sama Crkva. Isus i apostoli bili su mladi ljudi, koji su propovijedali duboke društvene promjene, pobunu protiv očeva i Oca. “Tko se hrvao sa svijetom postao je velik tako što je svijet savladao, tko se borio sa samim sobom veći je jer je samog sebe nadvisio, a onaj tko se s Bogom bori veći je od svih.” – napisao je to Otac egzistenicalizma Søren Kierkegaard u svome djelu “Strah i drhtanje”, u kojemu na svoj način promatra psihološke pojmove u biblijskim “koordinatnom” sustavu. Već tijekom prvih stoljeća, kristjanstvo su preuzeli starci. Gašenje Crkve kao vojne sile stvorilo je dokolicu za različita zastranjivanja, uključujući pedofiliju. Crkveni dvori potisnule su spavaonice za križarske redove. Zašto je za Crkvu loše da svećenik ima svoju obitelj i nešto milodara preusmjeri u kućni proračun? Da ne spava u uškopljenoj vojarni. Celibat uništava Katoličku crkvu. Prva briga Crkve trebala bi biti obitelj, a sami katolički svećenici nisu obiteljski ljudi, u smislu da se žene i imaju djecu, što je u ostalim kristjanskim konfesijama dopušteno. Izgovaraju se da je njihova obitelj Crkva. Oni su posebni, a to može značiti svašta, od snažnog poziva vjere i žrtve za druge do sklonosti prema suprotnom spolu samo u smislu izrabljivanja. Najznačajniji apostoli Petar i Pavao bili su oženjeni. Kako su najviši katolički svećenici metuzalemi u raspadanju, neprijatelji Katoličke crkve u prvi plan dovode pedofiliju, koja se u “novačenju” mladih ne može predvidjeti. Naravno da među svećenstvom ima pedofila. Pedofilija je danas jedini dokaz da su katolički svećenici ljudi.

Inkvizicija i Križarski ratovi

Danas propaganda protiv katolika ide obrnutim povijesnim redoslijedom: pedofilija, Inkvizicija, Križarski ratovi. U svezi stvaranja neraspoloženja prema Katoličkoj crkvi, antife rado naglase Inkviziciju. Znate, nije to bilo ništa posebno – sve velike svjetske religije imaju slične sustave borbe protiv nutarnje hereze. S bulom “Ad extirpanda” pape Inocenta IV. iz 1252. pokrenuto je uspostavljanje reda u tadašnjem divljanju lokalnih “pravovjernika”. Nakon uvođenja Inkvizicije, smanjio se broj žrtava vjerskog discipliniranja. U brojnim slučajevima, Inkvizicija je spriječila narodna i vjerska smaknuća bez suda. Znate, vjerski fanatici morali su se u svojim prokazivanjima obratiti Inkviziciji, dolazilo je do istrage neugodne za sve strane, pa su zagriženi pravovjerci i pravoslavci odustajali od progona. Svećenstvo se počelo bojati “unutarnje kontrole” – nije lako pozvati strašne suce zbog bilo koga, ako ste se sami ogriješili o vjerske norme i sve ljudske zakone, pa vam se svaka istraga može obiti o glavu. Istina, Crkva je s discipliniranjem heliocentričnog dominikanca Giordana Bruna prešla dopustivu granicu, ali ne prema civilu, nego prema svome svećeniku. Što se veli, Bruno nije znao prezentirati svoja znanstvena saznanja politički mudro, na uspravnici prihvatljiv način. Zar nije isusovac Nikola Kopernik prezentirao svoj heliocentrični sustav skoro stoljeće ranije? Svaki problem od prije pola milenija, u kojemu se i svećenici i laici nisu mogli snaći, promatra se kroz povećalo današnje znanosti. Kristjanstvo je formalno pokrenulo Križarske ratove za oslobađanje Isusovog groba, a zapravo su se vodili ratovi za ovladavanje Putom svile i strateškim pozicijama, koje su preuzeli kalifati. Teutonski križarski red protegao se do Poljske, Litve i Novgoroda – ishodišno je osnovan u Palestini, u famoznoj luci Akra. Poraz famozne Crociate u Palestini doveo je do pokušaja ovladavanja svijetom morskim rutama izvan Mediterana. Bilo to pravo antifama ili ne, “nazadna” Katolička crkva promijenila je svijet i vrijeme.

Raspad jedinstvene Crkve i kriza papinstva

Razveselila me antifa “pamet” Jurice Pavičića. Veli da smo za vladavine Partije imali fotografije hrvatskih policajaca kako pomažu sirijskoj djevojčici da uđe u vlak, a danas kada je po Pavičiću na vlasti Crkva (!?) isti naglašava da hrvatski policajci pljačkaju migrante. Posve suprotno, naši problemi dolaze od toga što Crkva ne vlada, što Isusa razapinju svaki dan. Besposlen pop kobile krsti! Vjerski ratovi plamte na sve strane, a katolički svećenici mašu s grančicama mira. Dojam je da se Katolička crkva kroz raznorazne isprike najgorem ološu udaljila od reformi Grgura VII. Mi smo Talijanima prvi susjedi, Italija je domaćin katoličkom Pontifikatu iliti Mostu, Hrvati su uglavnom katolici, a u Hrvatskoj dominiraju komplementarne skupine. Vojne zrakoplove nismo trebali kupiti od Izraela, nego dobiti gratis od Svete stolice. Nekada su pape predvodili vojne pohode, a danas se ponašaju kao čelnici protuhrvatskih udruga. U svojoj dugoj povijesti, Katolička crkva pokušavala je ovladati istokom. To su zlatne godine Hrvata, koji su najprije u ime Bizanta, a nakon 9. stoljeća u ime Rima, širili kristjanstvo na sjeveroistok Europe. Tako veliko širenje nije mogla održati niti jedna religija, niti jedna vojna sila. Presudilo je Hegelovo pravilo u morfologiji civilizacija. Crkva se počela raspadati iznutra, kroz nekoliko različitih crkvenih raskola. U antička vremena, ekonomski interesi presvlačili su se u sukobe oko divinizacije Isusa i prirode njegove pojave. Odvajali su se gnostici, arijevci, manijevci, nestorijanci i more drugih kristjanskih pravaca. Rađanje islama i kalifata potisnulo je Bizant, da bi odvajanje Hrvatske od Bizanta u vrijeme Branimira označilo prevagu Rima, što za kristjanstvo nije dobro završilo. Da je Bizant ostao kristjanski dominantan, Carigrad bi teže pao u turske ruke. U vrijeme Križarskih ratova i u širem razdoblju “širenja riječi Božje i ovladavanja svjetskom ekonomijom”, odvojile su se zasebne nakupine pravoslavaca, protestanata, evangelika, i more drugih kristjanskih konfesija. Sve bi to bilo prihvatljivo da je Katolička crkva još uvijek snažna vojna asocijacija. Ovako, skoro sve europske katoličke zemlje uvučene su u NATO, u kojemu kolo vode evangelici, protestanti, judejci, pa i Turci.

Previše Talijana

Papa Franjo je Jorge Mario Bergoglio iz Argentine, ali talijanskog rodoslovnog podrijetla. Italija je u Velikom ratu bila na pobjedničkoj strani, a papa Benedikt XV. stolovao je od 1914. do 1922. Rođen je u Genovi kao Giacomo della Chiesa. Godine 1914. on je na liniji tada rastućih jehovaca – najavljuje dolazak Isusovog kraljevstva mira, a ono izbija Prvi svjetski rat. Svjedoci Jehove su se zbog svoje pogrešne “vremenske” prognoze skoro posve raspali, a višemilenijska Katolička crkva nekako preživljava. Italija i papa Talijan dopustili su formiranje prve Jugoslavije – gledali su da zagrabe što više “austrougarske” i hrvatske obale, a kako će Hrvati i ostali katolici u svemu tome proći, nikoga nije zanimalo. “Papa mira” iliti “papa nečinjenja” za života je dobio spomenik u Istanbulu – “Dobročinitelju naroda bez obzira na narodnost i vjeru”. Benedikt XV hladno je promatrao rađanje fašizma, šaljući na sve strane svoje plemenite poruke. Njegov nasljednik bio je Pio XI. – Talijan Ambrogio Damiano Achille Ratti. Nekako mu je promaklo ubojstvo hrvatskih zastupnika u beogradskom parlamentu. U prvim danima takozvane Šestojanuarske diktature, Pio XI ne ustaje u obranu nacija porobljenih u Jugoslaviji, nego s Mussolinijem uglavljuje Lateranske sporazume. Slijedeći papa Pio XII bio je Eugenio Pacelli iz rimske plemićke loze. Dolazi 1939. u paketu s Drugim svjetskim ratom. Pri zaposjedanju Svete stolice, naglasio je da Crkva ne osuđuje niti jedan oblik vladavine, ali nije priznao NDH – Mussolini je imao namjeru obnoviti Rimsko carstvo sve do Sirmiuma. Pio XII slabo je pratio komunističko suđenje Alojziju Stepincu i Crkvi u Hrvata, pa ne pokreće Stepinčevu kanonizaiju niti nakon što je naš mučenik otrovan u kućnom pritvoru. Stepinca je negdje zametnuo i slijedeći papa Pavao VI, ponovno Talijan, Giovanni Battista Montini, koji je bez srama primio Tita, najvećeg zločinca u povijesti ljudskog roda. Pali anđeo priznaje superiornost Stvoritelja, a njegov namjesnik na zemlji priznaje ravnopravnost Palog anđela! Stepinac je proglašen blaženim tek kada Svetu stolicu preuzima papa koji nije Talijan – Poljak  Karol Wojtyła iliti Ivana Pavao II. Slijedeći papa Benedikt XVI, seriozni Nijemac Joseph Ratzinger ostao je distanciran, a novi aktualni papa Franjo, Argentinac talijanskog podrijetla, pojavio se kao gitarist iz posljednjeg “Mad Maxa”, i za našeg mučenika Stepinca formirao komisiju, u koju je ušlo i pravoslavno srpsko svećenstvo, takozvani klir, što je poniženje za sve Hrvate, pa i za sve katolike – upravo se SPC kompromitirala za vrijeme Drugog svjetskog rata, pa i u agresiji Srbije na Hrvatsku i BiH krajem prošlog stoljeća.

Maćehinski odnos papa prema Hrvatima

Pedofilija je poremećaj koji nema blage veze s Crkvom i treba se suzbijati na širem planu. Više me brine pedofilski odnos Svete stolice i snažnijih europskim nacija prema Hrvatima i sličnim narodima. Kako objasniti maćehinski odnos papa talijanske narodnosti? Ne samo da je blaženi Alojzije Stepinac zatočen i usmrćen od komunističkih struktura, bio je pretjerano suzdržan prema Anti Paveliću, veliki protivnik Hitlerovih rasnih zakona, i još je izrekao tvrdo NE Titovom zahtjevu da se Crkva u Hrvata hijerarhijski odvoji od Rima, odnosno od Svete stolice i papinstva. Čak u vrijeme otpora prema Beču i Pešti, Stepinac je bio skloniji Jugoslaviji nego preživljavanju Habsburške monarhije. Bio je solunski dragovoljac. Bilo je za očekivati da će se svaki papa počevši od Pia XII pokloniti Stepincu i njegovom istinskom mučeništvu, ali je to izostalo. Na neki način niti jedan papa 20. stoljeća nije dostojan da kanonizira Stepinca, pa je u tome smislu kolebao i Ivan Pavao II. Eto, Karol Wojtyla kanoniziran je prije Stepinca. Prisjetimo se i tog nevjerojatnog rata vatikanskih struktura protiv ukazanja Marije Majke u Međugorju. Nije sve u tome da Rim izbjegava priznati bogojavljenje za života vidjelica i/ili vidioca zato da ne potisnu papu u smislu prenošenja Božjih zapovijedi i Božje milosti. Zapadnoeuropske nacije protive se rađanju novih katoličkih svetišta, jer Lurd, Fatima i slična mjesta Gospina ukazanja donose velike novce. Koliko je taj biznis zapadnoeuropski kanaliziran pokazuje i redovan odlazak časnika HV-a u Lurd, što je na svoj način smiješno. Čak je i veliki Goethe rekao kako voli doći u Mariju Bistricu, gdje se osjeti da pripada Europi. Na kraju je Sveta stolica oduzima franjevcima svetište u Međugorju, nakon nekoliko pokušaja da se prisutnost Gospe preseli u Italiju preko suza na kipu donesenom iz Međugorja. Posebno je znakovit slučaj Dajla. Naime, porečko-pulskog biskupa Ivana Milovana je Benedikt XVI. posebnim dekretom suspendirao na jednu minutu. Vrijeme je zaustavljeno samo zato da zamjenski biskup potpiše sporazum o predaji crkvenog posjeda u Dajli talijanskim benediktincima. Rim sa svojim novim suđenjem Stepincu afirmira Tita, onoga istog Tita koji je Stepinca osudio, zatočio i usmrtio zbog njegove lojalnosti prema Svetoj stolici.

SVIJET JE BISER

Fenomen Jezida i Jarsana

Radi razumjevanja šireg konteksta nasilja prema Ashawk Haji Hamid i Jezidima, ovdje ću napomenuti neke manje poznate činjenice o naciji / religiji Jezida. Danas žive podno obronaka iranskog Zagrosa i jugoistočno od mističnog edenskog jezera Van, uključujući Nimrud i pokrajinu Ninive, koja se smjestila na istočnoj strani Tigrisa, uz pritoku Khosr. Jezidi poštuju Palog anđela, koji je više Stvoritelj nego Duh sveti. Kreator Haq iliti Istina, najprije je stvorio svijet kao biser. Prije nego se razmahao Stvoritelj i počeo nabacivati stvari, odnosno sve materijalno, Kreator je pozvao u egzistenciju sedam anđela, sedam misterija, kojima je na čelu Malek Taus – Paun, sunce vjere, iluminacija samog Kreatora. Ljudi su dobri i zli, ali ne na sliku Kreatora nego su izraz karaktera samoga Pauna, koji je prilikom iskazivanja svoje tamne strane izgubio milost Kreatora. Pokajničke suze Palog anđela ugasile su vatru njegove paklene tamnice. Paun se vratio na tron ovoga svijeta. Na nesreću Jezida, drugo ime Pauna je Šejtan, što je u Kuranu naziv za Sotonu. Islam progoni Jezide, a islamisti drže da je u odnosu na Jezide sve dopušteno.  Danas je teško pronaći naciju ili religiju koja se prema Jezidima postavila korektno – mislim na one koji su s Jezidima došli u kontakt. Slično Jezidima, njima susjedni Jarsani vjeruju da se Univerzum dijeli na unutarnji (batini) i vanjski (zahiri). Imaju svoje zasebne zakone. Ljudi pripadaju samo vanjskom svijetu, a njihove živote vode pravila unutarnjeg svijeta. Kao i kod Jezida, božanska esencija pojavljuje se u vanjskom svijetu kao transmigracija duha. I Jarsani i Jezidi vjeruju u reinkarnaciju nakon smrti. Kod Jezida sedam svetih bića periodično reinkarniraju u ljudskom obličju – koasasa. Kod Jezida i Jarsana možemo prepoznati utjecaje susjednih religija. Religija Jezida sadrži neke odrednice sufizma. U jezidskoj “Knjizi iluminacije” nalazimo da je Paun bio prisutan kada je Noin potomak Nimrod (Nimrud) gurnuo Abrahama u vatru. Svijet je biser, a Jezidi su dragulj civilizacije. Isto tako, doktrinarni sukobi, hereze, indulgencija, simonija i raskoli, sve to čini veličanstvenu povijest kristjanstva i Crkve.

Tvrtko Dolić

Komentari

Continue Reading

Tvrtko Dolić

Sedam propovijedi mrtvima

Published

on

By

CARL GUSTAV JUNG   U ovo opako vrijeme, kada se psihijatrija ponovno koristi za političke obračune, dobro je podsjetiti kako psihoanalizu kao znanost ne možemo svesti na zidine zagrebačke Zatvorske bolnice. Psihoanaliza ima svoju veliku kulturnu povijest, odnosno svoje široko civilizacijsko utemeljenje, što je najbolje prezentirao švicarski znanstvenik Carl Gustav Jung.

(više…)

Komentari

Continue Reading

Tvrtko Dolić

Pavić – Plenković mirovinska reforma pretvara zaposlenike u starce, a umirovljenike u pokojnike.

Published

on

 MIROVINE NISU SOCIJALNA POMOĆ        Kako se približava saborska rasprava o još uvijek zagonetnoj mirovinskoj reformi, padaju predatorski prijedlozi s one strane razuma. Nametanjem teme proširivanja proračunskog dodatka na sve mirovine, finacijska mafija potiskuje u drugi plan javnu raspravu o zamrzavanju ili dekonstrukciji Drugog stupa kao privatnog i obveznog – zaista je drveno željezo.

Sve su države ukinule takvo tranzicijsko čudovište, i tako izašle iz krize. Sve osim Hrvatske.

Skupe pozajmice, skupi krediti, pogrešno investiranje, skupe usluge upravljanja mirovinskim fondovima, da bi uslijedio pad omjera umirovljenika i zaposlenih na 1:1,26. I još se spremaju promjene na štetu osiguranika i nacije:

(1) Mirovinci predlažu proračunski dodatak 27% za sve mirovine. Kao da invalidninu dobiju i zdravi. Podignuta je uzbuna zbog 20 mirovina kombiniranog umirovljenja za koje tvrde da su niže u odnosu na iste parametre umirovljenja strogo na temelju državnog Prvog stupa. Iste kumulacije mlađeg osiguranika i starijeg osiguranika zapravo su neusporedive. Mirovinci idu dalje, pa državi nude preuzete državne obveznice za dionice: HAC 6%, ACI 50% i HEP 30%. Zašto ne 50% Apple-a? Mirovinci predlažu određivanje minimalne mirovine za 15 godina rada, a ako netko nema 15 godina rada, razlika do minimalne mirovine namirivala bi se iz socijalnog sustava a ne iz mirovinskog, uz primjenu imovinskog cenzusa – kažu da nisu svi s malim mirovinama sirotinja. Slično ministar Marko Pavić pribjegava socijalnom modelu, pa  predlaže povećavanje najnižih mirovina za 3%. Prisjetimo se da su banke pokušale progurati socijalni model rješavanja stambenim kredita s valutnom klauzulom u švicarskom franku, što je bio udar na zdrav razum. Mirovinci i uhljebi mirovinskih fondova traže da se Drugi mirovinski stup oslobodi obveze usklađivanja mirovina s plaćama i s inflacijom.

(2) Ministar Marko Pavić kaže da za mirovine godišnje nedostaje 17 milijardi kuna, koliko godišnje izdvajamo u državni Prvi stup iz naših bruto plaća. U privatan Drugi stup izdvajamo 5% iz naših bruto plaća, godišnje 5-6 milijardi kuna, skoro 2 pelješka mosta. Da smo prošle godine obustavili Drugi stup kao obvezan, za mirovine bi ove godine nedostajalo 11 milijardi kuna. Od uvođenja Drugog stupa 2002. bankama i njihovim osiguravajućim društvima prepustili smo naših 88 milijardi kuna, i tako osudili državni Prvi stup i proračun na prekomjerno zaduživanje, jer državni stup cijelo vrijeme namiruje sve mirovine. Dakle, na mirovine godišnje odlazi 10 peljeških mostova, a sveukupno nas je Drugi stup koštao oko 176 milijardi kuna, što je više od 50 peljeških mostova.

(3) Povisivanje dobne granice za umirovljenje na 67 godina počevši od 2031. predstavlja nevjerojatan bezobrazluk. Netko sebi uzima pravo zajahati sve buduće hrvatske generacije. U mnogim zemljama na prosvjedima mirovinskih osiguranika imamo natpis: “Mi smo mirovine zaslužili, zaradili, izdvajali za njih iz svojih plaća”. To što smo izdvajali je naše i imamo svako ljudsko pravo uzeti svoje kumulacije sa 60 godina! Zašto je Andreju Plenkoviću i Marku Paviću svejedno što će se dogoditi s našim mirovinama? Razlog ste naslućivali – obojica su u istom eurouredu kasirali visoka europrimanja, i to namjeravaju ponoviti. RH – EU prijenos mirovinskih kumulacija provodi se u oba smjera i više puta, uz nama nepoznate izračune. To je taj mirovinski sustav koji je Plenković proučio i prihvatio.

(4) Do kasnih 90-ih prošlog stoljeća izračun nečije mirovine radio se na temelju najboljih 10 godina. Nakon što je pokrao mirovinske fondove, za potrebe privatizacijske pljačke, i ubrzano pretvarao sve stanovnike ove zemlje u umirovljenike, HDZ je riješio problem smanjivanjem mirovina, pa je 1998. uveo izračun mirovine na temelju cjelokupnog radnog staža. Nakon povratka na vlast, Partija dodatno ruši mirovinski sustav i hrvatsku državu kroz uvođenje privatnog i obveznog !! mirovinskog stupa, koji četvrtinu mirovinskih izdvajanja preusmjerava u fondove pod kontrolom osiguravajućih društava četiri “naše” najveće banke: Zaba, PBZ, Erste i Raiffeisen.

(5) Smanjeno punjenje državnog Prvog mirovinskog stupa nije moglo namirivati postojeće mirovine, pa je HDZ sakrio svoju i SDP-ovu sramotu tako što je uveo kompenzicijski proračunski dodatak 27% za one koji su umirovljeni samo na temelju Prvog stupa. Taj preračunati postotak trebao je iznositi 33,33%, jer je oduzimanje četvrtine stvorilo minus za trećinu u odnosu na smanjene kumulacije državnog Prvog stupa. HDZ je lukavo s istim dodatkom pokrio naknadu osiguranicima zbog izračuna mirovine na temelju cjelokupnog radnog staža. Imamo poplavu lažnih pokazatelja i neprimjerenih naknada. Ministar Pavić reče da su prošle godine mirovine rasle za 2,75% i da su ove 2018. uvećane za 3,64%. Ponovno imamo krivo prezentirane pokazatelje. Rast cijena daje privid porasta proizvodnje, koja realno pada, pa u izračunima prosjeka mirovina prevagu odnose visoke plaće. U ovo vrijeme demografskog kolapsa, financijska mafija traži da se umirovljeniku omogući zapošljavanje, da se u skladu s njegovim primanjima umanji mirovina – da više ostane u mirovinskim fondovima.

Tvrtko Dolić

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno