Connect with us

Društvo

Da smo 1946. imali ovakvog papu, Stepinac bi bio razapet

Published

on

NOVO SUĐENJE ALOJZU STEPINCU        Rokerski papa rastura Crkvu. U Rimu se naveliko priča da papu Franju glumi fenomenalni britanski glumac Jonathan Pryce, koji je bio jednako uvjerljiv i dopadljiv kao papa Crkve Sedmorice u petoj sezoni Igre prijestolja.

Papa Franjo uživa veliku popularnost među nevjernicima, dok su vjernici jako suzdržani prema njegovim revolucionarnim idejama. Nametnuo se u okvirima južnoameričke teologije slobode, a onda načinio zaokret prema sjevernoameričkim projektima

Papa Franjo uživa veliku popularnost među nevjernicima, dok su vjernici jako suzdržani prema njegovim revolucionarnim idejama. Nametnuo se u okvirima južnoameričke teologije slobode, a onda načinio zaokret prema sjevernoameričkim projektima liberalnog fašizma.

liberalnog fašizma. Vatikanska Kongregacija za nauk vjere izbjegava papu Franju. Otkačeni Jorge Bergoglio povremeno zaboravi da je katolička vjerska doktrina napregnutu do pucanja. Promjene u Crkvi ne mogu se nabacivati, jer moraju biti eshatološki i teološki konzistentne. U Getsemanskom vrtu Bergoglio bi mirno predao Isusa, kao što je predao Stepinca, da se o njemu očituje druga konfesija. Srpski patrijarh Irinej više je puta zbog Stepinca potrgao svoju košulju. Prije nego što nam svima svane, papa Franjo će tri puta zanijekati Stepinca.

Nakon dvojice ozbiljnih Petrovih nasljednika, Wojtyle i Ratzingera, velikih poznavatelja doktrine Katoličke crkve, nekim čudom (biblijski izraz za obavještajno uplitanje) Petrov nasljednik postao je veseli Jorge Mario

Arapsko proljeće je proizveo Obavještajni Bog

Bergoglio je ukazao na loše demografske trendove u Europi, i pohvalio BiH i Kosovo. Traži veću skrb za arapske azilante, da svaka katolička župa treba prihvatiti barem jednu imigrantsku obitelj. Nije prepoznao da je Arapsko proljeće proizveo Obavještajni Bog…

Bergoglio, koji se oteo kontroli Crkve, koristeći novonastalu činjenicu da su hijerarhijski iznad njega samo Isus i Stvoritelj. Prvi otac Katoličke crkve ponaša se kao da nije regularno krizman. “Dok grlim ljude, mene grli Isus” – kaže nam Bergoglio. Zar to nije tipična izjava rokera pod jakom dozom pejotla? Činjenica je da u ovoj ekonomskoj i društvenoj depresiji ne trebamo društvo za odlazak na rokerski ples, nego spas od rokerskih obmana. Bergoglio je poput Mojsija krenuo je u kampanju protiv Zlatnog teleta, a ono, narod je bez kune. “Dominantni ekonomski sustav stavlja u centar Boga Novca, taj je idol u modi” – veli nam papa Franjo. Istovremeno ponavlja onu izreku inozemnih matica naših banaka: Daj kralju kraljevo, a caru carevo. Ekološki je na pozicijama Mirele Holy. “Čovjek tretira prirodu kao najgoreg neprijatelja, iskorištava je kao njen vlasnik a ne kao njen zaštitnik. Čak i kada govorimo o ekološkim problemima, zanemarujemo osobu.” Bergoglio je ukazao na loše demografske trendove u Europi, i pohvalio BiH i Kosovo. Traži veću skrb za arapske azilante, da svaka katolička župa treba prihvatiti barem jednu imigrantsku obitelj. Nije prepoznao da je Arapsko proljeće proizveo Obavještajni Bog.

Stepinac neće biti svet samo ako ga Srpska pravoslavna crkva potvrdi

“Fundamentalisti pretvaraju Boga u idola i u njegovo ime ubijaju, napadaju i kleveću” – upozorava nas papa Franjo. Tu se javlja jedan problem – Srpska pravoslavna crkva i svetosavlje po svojoj su (magijskoj) strukturi fundamentalistička religija, koja Isusu pretpostavlja zasebnog srpskog paraklita, kao osnivača srpske nacionalne religije. Pri tome nisu upitni kršćanstvo i svetost Rastka, nego način kako ga srpski fundamentalisti

Nakon sotonske četničke agresije na Hrvatsku, Bergoglio blagonaklono i pomirljivo prima četničke vojvode, a blaženog Alojza Stepinca stavlja na vražji kantar, dodajući u komisiju svećenike srpske nacionalne religije, koja je evoluirala u zasebnu vjersku konfesiju,  koja je blagoslovila svaki pohod na Hrvatsku, koju Hrvati više ne doživljavaju kao kristjanstvo. Srpski fundamentalisti ne praštaju, nego svoje žrtve množe sa tisuću i onda se stostruko svete u starozavjetnom ozračju.Papa Franjo to ne može razumjeti, pa tako ne shvaća da je ključ ekumenizma moćna Ruska pravoslavna crkva.

koriste za svoje ciljeve. Imamo fenomen da Katolička crkva kao dokaz svetosti Rastka prihvaća čudo da se odvojio od Rima! Papa Franjo to ne može razumjeti, pa tako ne shvaća da je ključ ekumenizma moćna Ruska pravoslavna crkva. Vrijeme je da Srpska pravoslavna crkva napusti agresivno svetosavlje i provede evangelizaciju bilo na temeljnom Isusovom nauku, bilo na Rastkovom svetačkom primjeru. Nakon sotonske četničke agresije na Hrvatsku, Bergoglio blagonaklono i pomirljivo prima četničke vojvode, a blaženog Alojza Stepinca stavlja na vražji kantar, dodajući u komisiju svećenike srpske nacionalne religije, koja je evoluirala u zasebnu vjersku konfesiju,  koja je blagoslovila svaki pohod na Hrvatsku, koju Hrvati više ne doživljavaju kao kristjanstvo. Srpski fundamentalisti ne praštaju, nego svoje žrtve množe sa tisuću i onda se stostruko svete u starozavjetnom ozračju. Ako je želio da Hrvati odbace Stepinca, papa Franjo odabrao je pravi put. Da je Tito 1946. glede Stepinca tražio mišljenje srpskih fundamentalista, Stepinac bi bio razapet i jednostavno bačen u neko okno Hude jame.

Jeli “pomiritelj papa Franjo” u svezi kanonizacije Alojza Stepinca trebao primiti na razgovor srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića, nekadašnjeg pobočnika Vojislava Šešelja, uz eho drugog pobočnika, srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, da su mu ustaše pobili cijelu obitelj? Vučić je valjda kloniran 1970. u Beogradu na temelju sačuvanog obiteljskog DNK, u drugoj generaciji pobijenih u Jasenovcu. Da ne spominjemo Vučićevog ministra, koji je oživljen 1972. u Novom Sadu, a pamti Stepinca kao
ustaškog vikara. Nikolić je papi prezentirao inicijativu da se formira mješovito povjerenstvo Srpske pravoslavne crkve i Katoličke crkve, koje bi se zajednički odredilo prema ulozi Stepinca u NDH. Da odredi velikosrpsku meru, Nikolić je “rekao papi da je seselj-nikolic-vuciculoga Alojzija Stepinca u Drugom svjetskom ratu bila vrlo loša. U najmanju ruku, Stepinac nije smeo da prešuti milion(!) i više umorenih građana samo zato što nisu katoličke vere.” Netko je predložio za arbitra popa Momčila Đujića, ali je naš dragi antifašist preminuo 1999. Sretnu okolnost za progonjenu Crkvu u Hrvata predstavlja činjenica da je Stepinac kao zagrebački nadbiskup obnašao “saveznu” dužnost katoličkog poglavara za cijelo područje prve Jugoslavije. U takvoj poziciji, u uvjetima dominacije Srba i njihove religije, Stepinac je tražio i propovijedao vjersku toleranciju. To je postalo njegova životna misija, i ona se nastavila i za NDH.

Bergoglio propagira ekumenizam koji to nije 

Papa Franjo ima velik prostor za ekumensko djelovanje. Božić ne možemo pomjeriti na dan kada ga slave Srbi, jer već stoljećima cijeli svijet prakticira gregorijanski kalendar. Ali zato postoji Uskrs, koji se računa lunarno, pa bi velik ekumenski korak prema ruskoj crkvi, srpskoj religiji i svim “pravoslavnim crkvama” bio da sve ostale crkve prihvate “pravoslavni” izračun za Isusovo uskrsnuće. Papa ne treba srljati u prijepore koji ruše doktrinu Katoličke crkve. Ne treba se Crkva izjašnjavati o genderskom aktivizmu, nego ukinuti celibat. Ne mogu dosjetke pape Franje promijeniti i objediniti kršćanstvo, nego to može provesti originalno Isusovo evanđelje, iskonska evangelizacija. Da bi netko u

Rim ne osporava Stepinčevo mučeništvo za komunizma, nego se muči s njegovim čudima, u što se racionalni Stepinac zapravo nije upuštao. Srbi nezahvalno osporavaju Stepinčevo mučeništvo, a Vatikan ima drugi problem: čudo. Zar sama vjera nije čudo, dar? Možemo li kao čudo gledati činjenicu da Stepinac nije odvojio Crkvu u Hrvata od Rima, usprkos komunističkoj represiji?

kršćanstvu postao dostojan bilo kakvog arbitriranja u svezi Stepinca, mora proći novu evangelizaciju, uz odbacivanje Svetog Save kao paraklita na razini Isusa. Papa Franjo može provesti korjenite promjene u Crkvi bez da značajno narušava crkvenu doktrinu. 

Katolička crkva ima oko 6.538 svetaca, blaženika, mučenika i anđela. Kako se dogodilo da ključ svetosti nije mučeništvo, nego čudo? Kao, čudo je dokaz da Bog djeluje kroz osobu. Isus je mučenički umro na križu, ali se to ne broji, pa da nije uskrsnuo, Crkva bi odabrala drugog čudotvorca za Mesiju. Zašto je nekome važnije bilo koje Isusovo čudo od njegovog nauka praštanja? To nije kršćanstvo! Jeli Isus oživio Lazara, ili se nesretnik sklonio u hladovinu groba, da na miru odspava? Pretvorio Isus vodu u vino ili vino u vodu, to ne mijenja Isusov nauk, temeljni moralni koncept Zapadnoeuropske civilizacije, vjerojatno najvažniji u cjelokupnoj povijesti ljudskog roda. Dakle, Rim ne osporava Stepinčevo mučeništvo za komunizma, nego se muči s njegovim čudima, u što se racionalni Stepinac zapravo nije upuštao. Srbi nezahvalno osporavaju Stepinčevo mučeništvo, a Vatikan ima drugi problem: čudo. Zar sama vjera nije čudo, dar? Možemo li kao čudo gledati činjenicu da Stepinac nije odvojio Crkvu u Hrvata od Rima, usprkos komunističkoj represiji? Bilo bi zgodno da Srpska pravoslavna crkva prezentira neko Stepinčevo čudo, pa da znamo zašto se uključuje u Stepinčevu beatifikaciju.

Tvrtko Dolić/croative.net

Komentari

Društvo

Jan Ivanjek: Nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti

Published

on

Natječaj za nabavu borbenih zrakoplova poništen je, još se ne zna kako dalje. Hoće li se krenuti u novi natječaj ili možda u izravnu pogodbu? Kako stvari stoje, prepuštanje nekoj drugoj državi da nam uz naplatu čuva nebo ne dolazi u obzir.

Izgubljeno vrijeme u pregovorima s Izraelcima ne može se vratiti, a, čini se, ni naplatiti.

U međuvremenu ionako vremešni hrvatski MiG-ovi još su ostarjeli – bliži im se konačno prizemljenje. Koliko će Vladi trebati da pronađe nov model nabave zrakoplova, koliko da zaključi posao, kad bi prvi mogao poletjeti iznad Hrvatske?

Gosti „Teme dana“ su bili bivši zapovjednik Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva general Josip Štimac te vojni analitičar Jan Ivanjek.

Nastupio je svojevrsni obrat u razmišljanju ministra obrane, kakvih i koliko borbenih zrakoplova Hrvatskoj treba. Ministar je rekao kao je za njega najbolja platforma F-16, da budu novi avioni i da ih ima manje.

– Stručna studija koja je napravljena ne ide ispod 12 aviona, rekao je Štimac.

Ivanjek je rekao kako nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti. S obzirom da nije prošlo da uzmemo najmoćnije rabljene avione, donesena je odluka da nabavimo nove borbene avione.
– Dugoročno se mora doći do brojke od 12 aviona, naglašava Ivanjek.

– Naši postojeći migovi mogu letjeti do 2024. godine i ako do tada ne ugovorimo kupnju zrakoplova, to bi bio veliki problem zato što bi se ljudski potencijal, koji je i tako u osipanju, počeo još više osipati, ističe Ivanjek.

Štimac je rekao kako bi nam Amerikanci mogli ponuditi Block 50/52 što bi nas moglo zadovoljiti. Takav tip aviona imaju i Poljaci.

Ivanjek smatra da bi nas osnovni paket aviona mogao koštati milijardu dolara i to bi nam olakšalo iduću seriju nabave (HRT)

Komentari

Continue Reading

Društvo

Robert Valdec o lobistima /narikačama u svezi (ne)kupnje F-16 koju moraju pročitati svi, posebno u MORH-u

Published

on

Propala, je izgleda, nabavka F 16 Barak višenamjenskih lovaca opremljenih onako kako su ponuđeni na natječaju. Ovo pišem jer imam što reći o HRZ i nabavci zrakoplova – piše Valdec na svom fb profilu.

Zanimljivo je da sada nad propalim poslom najviše nariču oni koji su do jučer F-16 Barak nazivali ‘starim kantama’, ‘otpadom’ i sl.

Dobar dio njih (govorim o ‘velikim stručnjacima’) nariče po inerciji, samo zato jer su ‘popušili’ čaščenje od SAAB-a za koji su gorljivo navijali, a koje im je obećano ako se HRZ opremi Gripenima. Šveđani su ih tijekom tendera vodali kao medvjede po Švedskoj, trpali im u torbe mobitele, laptope, kemijske, rokovnike, vodali ih po večerama…, a oni, ‘stručno’, objašnjavali Hrvatima kako je Gripen daleko najbolja opcija. Jer, ‘novo je novo’.

Oni vještiji su, umjesto mobitela, rokovnika i kemijskih olovki, na račune dobili i nešto konkretnije – neću o imenima, dovoljno je proguglati najstrastvenije ‘Gripenovce’. Među njima ima novinara, ‘vojnih analitičara’, umirovljenih pilota, političara…

I o tom sam tenderu davno pisao. Između onog što su nam odredili da ‘smijemo’ kupiti, F 16 Barak je, po meni, bio najbolja opcija. Na stranu što se za isti iznos može kupiti eskadrila, realno, boljih višenamjenskih lovaca. Ako ne boljih, a onda ne lošijih, no osjetno jeftinijih, pod boljim uvjetima.

Ali, opremanje ratnog (a i civilnog) zrakoplovstva je ionako više politička odluka. Otprilike slična onoj kada je, danas u terminalnoj fazi, Croatia Airlines, umjesto Boing-a odabrala Airbus. I tu su se provizijama napunili offshore računi, sagradili dvorci u okolici Zagreba, no to je neka druga priča.

I u njoj su obje opcije između kojih smo mogli birati bile podjednako kvalitetne (financijski, Boing je nešto jeftiniji), dakle osim toga koji će Tuđmanov savjetnički lobi ubrati proviziju, odabir je signalizirao i političku naklonjenost (EU – SAD).

No vojne nabavke su ipak nešto posve drugo. U jednom razdoblju novinarske karijere bavio sam se, između ostalog, i naoružanjem i vojnom opremom, nabavkama, međunarodnom trgovinom, tržištem oružja i vojne opreme i to crnim i bijelim, obišao dosta međunarodnih sajmova naoružanja i vojne opreme širom svijeta, ponešto tvornica (po svijetu), razgovarao i s trgovcima i s kupcima i s korisnicima. Pa si utvaram da ponešto o tome i znam.

Ako ostavimo po strani politiku pa čak i cijenu i uvjete (npr. održavanje, obuka, rezervni dijelovi, eventualne modernizacije, nadogradnje), najznačajnija stvar pri odluci o odabiru određenog ‘proizvoda’ (nebitno radi li se o jurišnoj pušci, streljivu, zrakoplovu, tenku ili oklopnom vozilu…) su reference.

Dakle, je li se (kada, gdje, kako, u kojim uvjetima i kojem obujmu, koliko efikasno itd.) određeni proizvod dokazao u operativnoj upotrebi i koje su oružane sile već njime opremljene, kakva su im iskustva itd. Jedan od najslikovitijih primjera je jurišna puška AK 47 (i njene inačice) koja je odavno planetarni brend. Postao je to i pištolj Glock, izraelski UZI…

Složeniji sustavi poput zrakoplova, protuzračnih borbenih sustava, raketnih, radarskih i sličnih sofisticiranih sustava druga su priča, no činjenica da je neko oružje, oruđe ili sustav dokazan u operativnoj upotrebi tu je najvažniji. Mislim da ne treba elaborirati zašto je tome tako, dovoljno je napomenuti kako za tako delikatnu namjenu poput oružanog sukoba, nitko pametan neće kupiti ‘mačka u vreći’ bez obzira na to koliko ta vreća bila lijepa i bez obzira na to koliko prodavač te vreće slatkorječivo i uvjerljivo hvalio svoju robu.

I za takve ‘mačke u vreći’ postoje brojni primjeri – jedan od ne tako davnih bio je i naš tender za nabavku borbenih oklopnih vozila. U finalu ostala su dva ponuđača: finska ‘Patria’ i austrijski (zapravo američki) ‘Pandur’. Rezultate znamo – na tenderu je pobijedila Patria. S pravom.

Naime, Patria je već bila u naoružanju nekoliko svjetskih oružanih snaga, u operativnoj upotrebi (tu je bio i offset program, a još se vuku i repovi korupcijskih afera) .

No ‘Pandur2’, tada zapravo, nije postojao – bila je riječ o prototipu čiji ga je proizvođač gurao HV-u kako bi si počeo sastavljati referentnu listu. No unatoč tome, naši su ‘stručnjaci’ po medijima ispisivali hvalospjeve, svako malo putujući u Austriju po ‘rokovnike i penkale’, vješto prešućujući činjenice.

Poput one da je tijekom jedne demonstracije na jednom austrijskom poligonu, kojoj su nazočili i hrvatski novinari (znam i poimence koji), došlo do incidenta – nezgode, u kojem su ozbiljno ranjeni austrijski vojnici (loše rješenje strojnice na kupoli – povratne eksplozije ozlijedile su posadu). O tome, naravno, nije bilo riječi u medijima. Jebi ga, rokovnici su ipak bili u kožnom uvezu. A i nova Motorola Rizr Z8 je bila baš sexy.

Tako nismo mogli u našim medijima, čiji su novinari, ‘investigativno’ analizirali Gripen na licu mjesta – u Švedskoj, u organizaciji proizvođača/prodavača, pročitati o korupcijskim aferama koje još uvijek drmaju i Brazil i Tajland, i Češku i Južnoafričku republiku (nakon tendera na kojem je Gripen pobijedio).

Nije nigdje bilo niti riječi o Gripenima koji su se srušili, incidentima, a još manje o tome da je jedino ‘vatreno krštenje’ taj zrakoplov imao za vrijeme uvođenja ‘demokracije i ljudskih prava’ u Libiju, gdje je uspješno uništio nekoliko meta – par beduinskih šatora i jednu karavanu na devama.

Da se vratimo našim nesuđenim F 16 Barak.

Prvo, hrvatska strana koja je raspisala tender i odlučila spizditi naših pola milijarde dolara, trebala se na vrijeme informirati – no VOA, MVP i slične organizacije su zacijelo imale drugog, pametnijeg posla.

Drugo, ako ništa, bar je nekom, nadam se, došlo iz dupeta u glavu koliko je našim ‘strateškim partnerima’ zapravo stalo do nas.

I treće – da netko na vlasti ima muda pa da kaže kako ćemo, kad već ne možemo kupiti F 16 Barak, tražiti i ponude za, recimo, KAI T-50 Golden Eagle, PAC JF-17 Thunder/CAC FC-1 Xiaolong, Su-35, Su-30MKK…

Mnijem da bi, u tom slučaju, naši ‘strateški partneri’ ekspresno promijenili odluku i isporučili nam odmah eskadrilu F 16 Barak-a sa svim nadogradnjama, uz akcijski popust. Još bi dobili i komplet kuhinjskih noževa na poklon.

Robert Valdec Foto: fb/Valdec

Komentari

Continue Reading

Društvo

PUTIN OBJAVIO OTVORENI RAT ILUMINATIMA: Ako Soros ikad uđe u Rusiju, nikad više iz nje neće izaći!

Published

on

Rusija je izdala službeno priopćenje da je George Soros tražen “živ ili mrtav”, navodeći da su i on i njegova organizacija “prijetnja za rusku nacionalnu sigurnost.”

Sorošu je zabranjen ulazak u Rusiju još od prošle godine, kada se saznalo da je on pomogao uništenje ruske ekonomije u ranim ’90 -im, izvještava Veteranstoday.com, a prenosi Webtribune.

Još prije šest godina objavljeno je:

“Prva stvar koju trebate znati o “Goldman Sachs” je da je to najmoćnija investicijska banka na svijetu, da je svuda, da je to veliki vampir koji sisa lice čovječanstva i nemilosrdno dosipa svoj lijevak krvi koji miriše na novac.”

“U stvari, povijest nedavne financijske krize potpisana je od strane ove banke i njenih pitomaca.”

Soros je kao ova banka. Fil Butler kaže: “George Soros je zamijesio svaku političku pitu koja postoji. Ako postoji kriza na svijetu, sigurna je oklada da on ima udjela u tome. “

Može se reći da su Soros i Goldman Sachs ideološki pripadnici istog bratstva. Njihova strategija je malo drugačija, ali je krajnji rezultat uništenje života putem ekonomskog sustava (bilo da je u pitanju kapitalizam ili socijalizam) i politička manipulacija.

Soros misli da je nepobjediv. Misli da može kretati u politici cijele planete u nekoliko treptaja oka i da nitko ne može mu kaže da prestane. On je tvorac financijske alkemije. Smatra da može ubiti političku stabilnost Europe i Amerike bez izazova.

Soros je star, ali nije zastario. Njegova organizacija je nedavno razotkrivena u obavljanju tajnih operacija osmišljenih da destabiliziraju Rusiju. Povodom toga zanimljiv je citat procurio iz dosjea “Soros fondacije”:

“Naš interes je da se uključimo u aktivnosti ruskih pokreta koji se bore protiv tradicionalnih vrijednosti. Ali imenovanje naše strane je problematično: mi smo u poslu kanaliziranja novca u drugim zemljama u političke svrhe. “

Sada se vidi pravo lice Soroša. Sve te priče o pomaganju sirijskim izbjeglicama, o spašavanju Ukrajine, o “građanskim pravima” i uvođenju “demokracije” u Rusiju su samo dimna zavjesa.

Prema Butleru, sve je to infekcija Soroša. Soros želi uništiti rusku tradicionalnu obitelj. On želi da Rusija bude kao zoološki vrt, a “demokracija” je termin kojim obmanjuje mase.

Soros je u veljači 2015.godine napisao da je “Putin veća prijetnja postojanju Europe od ISIS-a” i takvim izjavama je samo otpočeo svoj đavolji plan.

“Čelnici SAD-a i EU griješe kad misle da je Rusija potencijalni saveznik u borbi protiv islamske države. Dokazi ih osporavaju. Putinov cilj poticanje razgradnje EU, a najbolji način da to postigne je da poplavi Europu sirijskim izbjeglicama. “

“Ruski avioni su bombardirali civilno stanovništvo u južnoj Siriji i natjerali ih da pobjegnu u Jordan i Libanon. Sada je u pustinji 20 tisuća sirijskih izbjeglica koje čekaju prijam u Jordan. “

A dokazi ovakvih tvrdnji? Pa, dokazi su u samom Sorošu. Ono što on kaže je dovoljno. Nema potrebe za istragama. Soros je alfa i omega, početak i kraj. I ako dokazi slučajno ukazuju na nešto drugačije onda moraju biti odbijeni. Ako se Rusija zaista bori protiv terorista onda je takva informacija ipak lažna jer se Soros sa njom ne slaže.

Soros ne shvaća da je ranjiviji nego ikada ranije jer se ne ponaša praktično. Teži da dopuni ideološke dogme i zanemaruje istinu.

Vjerojatno je istina da je Soros protiv izraelskog režima, ali ono što on daje to s druge strane uzima.

Svidjelo se to njemu ili ne, Soros neizravno podupire izraelske zločine time što podržava organizacije za rušenje Asada. Ako zaista želi učiniti nešto dobro onda bi se trudio da stvari popravi a ne da podržava zločinačke ideologije koje vode uništavanju.

Soros je agent novog svjetskog poretka.

Rusiji je očito bilo dosta ovog čovjeka i na kraju su mu zabranili pristup državi. Soroša i njegovu subverzivnu organizaciju označili su kao “prijetnju nacionalnoj sigurnosti.”

“Soroš je špekulant i samoproglašeni filantrop, a njegove malverzacije oslobođene od poreza su sastavni dio ratne mašinerije” – riječi su Williama Engdahla.

On je očito u pravu. Ali Rusija je više nego spremna odstraniti Soroša. Ako se ikad Soros ohrabri ući u Rusiju, nikada više iz nje neće izaći.

Rusija potresa same temelje novog svjetskog poretka i političkog sotonizma.

Veteranstoday.com | Webtribune.rs | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno