Connect with us

Kultura i vjera

Crkva nikoga ne tjera!

Published

on

Ovih dana bilo je nekih rasprava o tome kako neki svećenici tjeraju ljude iz Crkve, a rasprava se ticala trakavice o Istanbulskoj. Međutim, Crkva nikoga ne tjera, nego svatko onaj tko pristaje na

ideologije protivne Kristovim zapovijedima tjera sebe iz Crkve…

Važnost nasljedovanja Isusova primjera

Današnje čitanje iz Evanđelja po Ivanu je dio iz Isusova govora na Posljednjoj večeri. Poznato nam je da je Ivanovo izvješće o Posljednjoj večeri drugačije u odnosu na ostale evanđeliste, a započinje Isusovim pranjem nogu učenicima (vidi Iv 13), te završava njegovom velikosvećeničkom molitvom za učenike (vidi Iv 17).

Na neki način ovdje je u pitanju Isusova duboka poruka i oporuka učenicima o služenju i žrtvi na koju su pozvani iz njegova primjera… Da bi mogli nasljedovati taj primjer služenja i žrtve, i donijeti traženi plod, učenici moraju posve ostati na Isusu, jer on je trs a oni loze (vidi Iv 15), što je čitanje današnje nedjelje.

Ostanite u meni i ja u vama. Kao što loza ne može donijeti roda sama od sebe, ako ne ostane na trsu, tako ni vi ako ne ostanete u meni.

To posve isključuje bilo kakvo prilagođavanje strujanjima svijeta ili priklanjanje nekim interesnim skupinama. Samo posve ostati na Isusu znači izvršiti zadano poslanje, a u suprotnom je izdaja toga poslanja i neminovno gubitak života. Tu Isus daje usporedbu sa lozom koja ako nije na trsu sahne, te biva izbačena van u oganj.

Pravi Isusovi učenici, vjerni poslanju, su oni koji nastavljaju širiti Isusovu riječ, njegov nauk, onako kako su ga primili apostoli u početku. To je znak da oni ostaju u Isusu i on u njima, i samo takvi se mogu zvati Isusovim učenicima (vidi Iv 15, 7).

Kroz sakramente, kroz euharistiju, Isus nas hrani svojim životom. Kakav ćemo dakle plod donijeti ovisi upravo o tome koliko smo blizu sakramentalnom životu, odnosno koliko se damo korigirati Isusovim životom. A rečeno je kako samo ona loza (kršćanin) koja ostane na trsu, tj. Isusu, ne sahne.

Jasno je iz svega kako nema nekih međuzona po kojima bismo mogli primati Isusov život u sebe i istovremeno zastupati nešto što se protivi njegovoj riječi, njegovu nauku.

U tome je jasno i današnje drugo čitanje: I tko čuva zapovijedi njegove, u njemu ostaje, i On u njemu. (1 Iv 3, 24)

CRKVA NIKOGA NE TJERA!

Ovih dana bilo je nekih rasprava o tome kako neki svećenici tjeraju ljude iz Crkve, a rasprava se ticala trakavice o Istanbulskoj. Međutim, Crkva nikoga ne tjera, nego svatko onaj tko pristaje na ideologije protivne Kristovim zapovijedima tjera sebe iz Crkve.

Logično je dakle da ne može pristupiti sakramentima, odnosno biti dionik Isusova života, a istovremeno zastupati nešto što je protiv života, protiv čovjeka.

DA BI NETKO BIO ČLAN CRKVE mora povjerovati u Poruku i prihvatiti istine spasenja. Za takvu osobu onda kažemo da se obratila.

Najbolji nam je primjer obraćene osobe sv. Pavao koji je od progonitelja postao gorljivi navjestitelj evanđelja Kristova među poganima, a zbog toga onda i sam izložen progonima…

Da se htio dodvoriti i ostati hvaljen i čašćen mogao je izabrati drugi način komunikacije i ublažiti oštricu navještaja. Međutim, Pavao je bio dosljedan čovjek, pa nakon što je i sam spoznao svoje zablude želio je da i drugi budu upoznati sa zabludama i da ih napuste.

I sam je iskusio kako su mu morale prethodno spasti ljuske s očiju, a to je ono što je bilo zasnovano na njegovoj „slobodnoj“ pameti i mišljenju (njegovu gledanju), te kako je trebao primiti nove oči, sada prosvjetljene Isusovom istinom.

Tako postaje navjestitelj onoga što je stvar Božje objave i koja kao takva nije podložna „slobodoumnim, naprednim“ ljudskim tumačenjima koja su uvijek podložna okruženju, tj. prostoru, vremenu, ideologiji ili trenutnom raspoloženju, stanju, mnijenju i sl.

Novost je dakle kršćanske teologije i u tome da ona nikad nije stara ili zastarjela nego je uvijek svježa, nova i istinita, i nije joj zadaća da se nekome svidi, ili da je hvale kao „naprednu i liberalnu“. Događa se da neki upadnu u tu zamku, upravo zbog trenutnog vlastitog stanja ili nekakvog kompleksa i potrebe da bi bili viđeni i hvaljeni.

Međutim, Isusova riječ nije ni „liberalna“ ni „konzervativna“, jer to su termini ljudske nestalnosti i ograničenosti, nego je vječna, nepromjenjiva, spasonosna i životna za one koji se dadu njome poučiti…

ŠUTNJA NA ZLO ZNAČILA BI ZAPRAVO SLAGANJE SA ZLOM!

Mi zato, koji želimo ostati na trsu, moramo znati kako nam se zbog držanja Kristove objavljene istine i radi Evanđelja valja i zamjeriti.

Tako, kad tumačimo određena strujanja i vjetrove koji pušu, mi ih uvijek trebamo prethodno podvrgnuti Božjem rendgenu koji registrira svaku zloćudnost, ma kako se ona vješto skrivala iza vanjskog zdravlja.

Dakle, ako se trenutna gibanja na pozornici podvrgnu tom rendgenu onda nam ona otkrivaju kako manipulacija terminima rod/spol dugoročno nosi istu strahotu kao i abortus/eutanazija, jer je zapravo riječ o abortusu/eutanaziji čovjeka kao Božje slike…

Ako ćemo dakle biti Kristovi, kao oni koji donosimo urod samo na njemu, onda moramo biti spremni i zamjeriti se radi Evanđelja, pa u tendenciji koja smjera prema općoj zbunjenosti ustati kao čuvari Kristovih zapovijedi (vidi 1 Iv 3, 24).

Ostati na Isusu-trsu, bez kojeg nam nema ploda ni života, zahtijeva od nas dakle iznošenje Isusove istine. Kako napisa sv. Ivan: „Ne ljubimo riječju i jezikom, već djelom i istinom.“ (1 Iv 3, 18)

Sa stranice dominikanci.hr | Quo Vadis Croatia

Komentari

Kultura i vjera

SLUČAJ KOJI JE ZBUNIO ZNANSTVENIKE: Novo čudo u Međugorju!

Published

on

Nevjerojatno ozdravljenje dječaka kojem su predvidjeli samo nekoliko tjedana života po izlasku iz autobusa!Jedno od narazglašenijih čudesa u Međugorju svakako je ozdravljenje malog Joshue o kojemu su izvještavale sve talijanske televizije i mnogi europski mediji. Riječ je o djetetu koje je posve zbunilo znanost čudesnim ozdravljenjem od  mnoštva tumora. Osam mjeseci, dvogodišnji Joshua borio se protiv posljednjeg stadija raka koji ga je proveo kroz transplantaciju, 80 kemoterapija, 17 terapija radioterapijom. A kad ništa od toga nije uspjelo, njegovi roditelji koji uopće nisu katolici, odveli su ga u Međugorje. Vrativši se kući, testovi su pokazali kako je 19 tumora od 20 koliko je sveukupno imao, te metastaze po kostima nestalo, te je počeo čudesni oporavak malenog djetešca.

Liječnici su mu prije odlaska u Međugorje dali svega nekoliko tjedana života. Uslijed tumora nije mogao hodati, no došavši u mjestašce u Bosni i Hercegovini, čim je sišao s autobusa počeo je trčati na veliko čudo roditelja,  priča reporter RAI3 televizije i dodaje: ‘Uslijedila su klinička testiranja koja su pokazala nestanak tumora,  smanjenje tumorne mase od 7,5 i 3 cm i zacjeljivanje metastaze na kostima.’

Ovo čudo probudilo je veliko zanimanje svih onih koji su poznavali užasan i bolan put kojeg je prolazio mali Joshua od svog rođenja, ali najviše iznenađuje to što njegovi roditelji, otac Manuel (poznati glumac sit coma “Family very strong”) i majka Elisabetta de Venera, koji su ga odveli u Međugorje nisu prakticirali katoličku vjeru već pripadaju skupini kršćana pod nazivom ‘kršćani uradi sam’.

Padre Pio posredovao putu u Međugorje

No, kako je ova obitelj završila u Međugorju? Tu priču ispričao je otac Manuel: Nakon tolikih medicinskih problema i obuzet očajem mislio sam odvesti Joshuu u Lourdes’ – priča otac Manuel za talijanske novine.

Jedino marijansko svetište koje mi je bilo poznato. Ali jednog dana dok sam bio u San Giovanni Rotondu (maleni je bio u bolnici u San Giovanni Rotondu koju je podignuo sam Padre Pio), otišao sam u kriptu Oca Pia i u trenutku očaja pitao sam ga s knedlom u grlu: “Zašto baš mom sinu? Daj mi jedan znak kako bih se opet mogao nadati”.

Nakon susreta s Ocem Piom vratio sam se u bolnicu i dok sam hodao hodnikom odjela, na kompjuteru se upalio jedan totem gdje mi se prikazalo Gospino lice. Bio je to jedan blic koji me je smeo. Kada sam ušao u sobu zatekao sam moju suprugu koja mi je ispričala da Joshua nije htio spavati i da je zahvaljujući marijanskim pjesmama pronašao spokoj i mir.

Informirali smo se o glazbi koja je uspavala našeg sina.
Bile su to pjesme posvećene Gospi iz Međugorja. Nismo čak niti znali da postoji mjesto Međugorje. Ali Gospa nas je zvala i dala nam je drugi znak. Među razbacanim časopisima u bolničkoj čekaonici nalazio se jedan poseban “Danas” u kojem se govorilo o Gospi koja se prikazala 6 vidiocima 1981. i o njezinim čudima ozdravljenja. Nakon što smo pročitali taj članak odlučili smo odmah otputovati. Liječnici su nam savjetovali suprotno jer je Joshua imao vrlo niske trombocite u krvi (5.000), ali mi smo čvrsto odlučili ići.

ČUDO S trombocitima …

Čudo se dogodilo već na dan polaska jer taj dan trombociti u krvi našeg sina čudesno su porasli na 160.000. ‘Već sam u ovom vidjela čudo. Dijete nije moglo putovati u tim uvjetima, no povećanje trombocita preko noći bio nam je prvi znak da moramo ići’, rekla je majka Elizabeth de Nicolo za RaiUno.

Također, njegovi roditelji su primijetili da se Joshua osjećao bolje čim je stigao u Međugorje. ‘Dijete nije moglo uopće hodati prije puta, a on je hodao po izlasku iz autobusa. Nadalje, obitelj je zbog poznanstva s poznatom talijanskom novinarkom Paolom Brassi prisustvovalo ukazanju vidjelice Mirjane. ‘Nakon ukazanja primijetili smo da Joshua, kao da ne osjeća više bol, on je bio radostan’, priča otac talijanskim medijima i dodaje da je pravi šok uslijedio tek nakon povratka u Italiju. Vratili smo se u bolnicu u San Giovanni Rotondo i pronašli liječnike koji bi nam mogli objasniti što se događa. Klinički testovi pokazali su da je 19 tumora nestalo a metastaze kostiju su posve izliječene. Ostao je samo jedan neuroblastom čija je veličina drastično smanjena sa 7 na 3 cm. Dr. Xavier Ladogana, direktor onkološkog odjela, za talijanske medije je rekao : ’Ono što se dogodilo Joshui je znanstveno neobjašnjivo. S obzirom na resurse i znanje koje imamo na raspolaganju ne možemo dati točno i neosporivo objašnjenje ovog događaja. Možemo samo reći da Joshua nema istu dijagnozu koju je imao prije hodočašća u Međugorje. ‘

Slijede mistična iskustva

S obzirom da je posljednji tumor koji se nalazio iza pluća smanjen za 4 cm, to je omogućilo liječnicima da obave opasnu operaciju. ‘Operacija je bila u potpunosti uspješna i liječnici su rekli da je čak i to čudo jer je operacija trajala manje od jednog sata a bila je predviđena kao operacija koja će trajati 4-5 sati. Nakon operacije dijete je je trebalo provesti nekoliko dana na odjelu intenzivne njege međutim, nakon pola sata Joshua se probudio i počeo disati bez problema, daleko bolje od predviđenog. Nakon buđenja od operacije Joshua je rekao da je bio s Isusom i da mu je on dao veliki veliki dar života’ ispričala je majka, koja se nakon godinu dana vratila sa potupno zdravim sinom u Međugorje – zahvaliti. Tamo je Joshua gledao u nebo i radosno se smiješio. Kad smo ga pitali čemu se smiješi on je odgovorio:

Vidio sam Majku!

Izvor: dnevno.hr

Komentari

Continue Reading

Kultura i vjera

Crkva objavila 70. čudesno izlječenje u Lourdesu: Naglo, trenutačno i potpuno trajno!

Published

on

 NA SVJETSKI DAN BOLESNIKA     Biskup Beauvaisa je u nedjelju objavio čudesno izliječenje teško invalidne francuske redovnice Bernadette Moriau (69) nakon hodočašća u svetište Lourdes 2008. godine, što je 70. čudo koje je Crkva priznala u Lourdesu tijekom posljednjih 160 godina. 
  
“Opasno je usuditi se reći da je Bog intervenirao putem čuda u nečijem životu, potpuno sam svjestan činjenice da sam biskup Beauvaisa i da ta vijest odjekuje Crkvom u Francuskoj i u svijetu”, rekao je biskup Jacques Benoit-Gonnin.

Sestra Bernadette Moriau je rođena na sjeveru Francuske 1939. i od 1966. je patila od bolova u kralježnici. Niti nakon četiri operacije nije mogla raditi kao bolničarka niti hodati bez poteškoća.

U srpnju 2008. ta redovnica je sudjelovala u hodočašću u Lourdes, gdje je primila sakrament bolesnima – donosi direktno.hr.

Po povratku 11. srpnja 2008. je doživjela neuobičajene osjete i unutarnji glas joj je rekao da skine sve aparate, korzet i udlagu, prema priopćenju biskupije. Istog dana sestra Bernadette je prekinula sva liječenja.

“To naglo, trenutačno i potpuno trajno izlječenje i dalje je neobjašnjivo prema našim sadašnjim znanstvenim spoznajama, pa je monsignor Jacques Benoit-Gonnin proglasio izvanrednim i čudesnim, a božansko obilježje izlječenja sestre Bernadette Moriau je postignuto posredovanjem Djevice Marije”, prema tekstu biskupije.

Lourdes, gdje se Djevica Marija ukazala 1858. godine Bernadette Soubiros, postao je jedno od glavnih odredišta katoličkih hodočašća u svijetu s oko četiri milijuna posjetitelja svake godine.

Komentari

Continue Reading

Kultura i vjera

(VIDEO) Čudo nad čudesima: Rajska melodija

Published

on

 SENZACIONALNO OTKRIĆE:  Ova glazba otkrivena je na zvijezdama ogrtača među cvijećem na haljini Djevice od Guadalupe.

>> OVO NIJE NAPRAVILA LJUDSKA RUKA: Tri Božja znaka pred kojima je znanost nijema!

Ako se povuku okomite crte iz svake točke i preko stavi klavijatura, do svake crte dolazi po jedna glazbena nota, a prema stručnjacima, ako se povuče vodoravna crta od gore prema dolje, a potom od dolje prema gore dodiruje se nota koja pripada svakoj točki koja se nalazi na crti, (kao u cilindru glazbene kutije), rezultat su note i akordi u potpunoj harmoniji (vidi grafiku ispod).

>> Čudesna slika – Gospe Guadalupske

Od ovoga dolazi melodija za koju vjeruju da je ona koju je Sveti Juan Diego čuo kada je vidio Našu Nebesku Majku 9. prosinca 1531. Znanstvenici su snimili vibracije ogrtača Gospe od Guadalupe… Ovo je muzika Fiat.

https://www.youtube.com/watch?v=iduMv9_d-xU

izvor: Medjugorje-info

 

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno