Connect with us

Vijesti

BLACKFACE SAMO ZA IZABRANE? NBC otkazala emisiju Megyn Kelly usred BLAMAŽE S DVOSTRUKIM STANDARDIMA

Published

on

FOTO: NBC je Megyn Kelly … mahnuvši zbogom? © Reuters / Mike Segar

LIBERALI NEUPITNI GAZDE…   Na NBC izjavili da otkazuju ‘Megyn Kelly Today’ i zamijenit će je show ‘Today’ (štogod to značilo) – javlja Russia Today.

‘Blackface je oblik kazališnog ‘maskiranja’ koji se pretežno koriste ne-crni izvođači kako bi predstavljali karikaturu crne osobe. Praksa je postala popularna tijekom 19. stoljeća i pridonijela širenju rasnih stereotipa kao što su “sretni-sretni tamni na plantaži” ili “dandified coon” (šminkerski rakun)’ – kako piše u Wikipediji, navodeći da su napr. godine 1848. blackface minstreli bili američka nacionalna umjetnost toga doba, prevodeći formalnu umjetnost kao što je opera, u popularne forme za opću publiku…

U emisiji “Danas” – u kojoj je Kelly objavila u petak, kako je njihov bivši kolega “u razgovorima s mrežnim gazdama o njenom neizbježnom odlasku”.

Današnji dopisnik Morgan Radford istaknuo je kako “precizni detalji” pregovora ostaju nejasni. Kelly-ina emisija je trajala više od godinu dana uz trogodišnji, 69-milijunski ugovor s NBC-om.

Njezin odlazak se događa samo nekoliko dana nakon što je pustila ono što neki opisuju kao ‘neosjetljivi i rasistički komentari o ‘blackfaceu’.

“Doista ste u nevolji ako ste bijela osoba koja stavlja crnu masku na Halloween ili crna osoba koja stavlja bijelu boju za Halloween”, rekla je tijekom svoje emisije u utorak. Dodala je da je, dok je odrastala, nošenje crne boje prihvatljivo “sve dok ste se odijevali kao lik.”

Kelly se ispričala zbog komentara u pismu osoblju NBC-a. U četvrtak se nije pojavila u eteru – potaknuvši izvješća da je već bila na odlasku s mreže. Kelly je očigledno otpustila svoju ‘talent agenciju’, ACA, i angažirala snažnog holivudskog pregovarača da joj pomogne u savjetima oko njezinog izlaska – donosi RT.

No, neki su istaknuli da su druge poznate televizijske zvijezde učinile daleko gore ‘gafove’ od Kelly – a njihova karijera je i dalje bila u rastu… Prijateljski podsjetnik iz Daily Caller-a otkriva da je Kellyjev navodni nedostatak tek ‘krumpirić’ u usporedbi s ogromnim kiksevim drugih poznatih osoba – koji su zapravo koristili ‘blackface’.

Kako je novi liberalizam već debelo proklizio u rigidnii dvolični komunizam, govore neki od slijedećih skečeva, napr od komičarke Sarah Silverman i sličnih… ali oni prolaze… to govori o nevjerojatnoj dvoličnosti američke liberalne medijske diktature…

Dok su ove budalaštine primile samo packe, Kelly je morala otići…

Kelly sama navodno, vjeruje da njezina pokrivenost sporova #MeToo, uključujući i odbijanju mreže da pusti njenu priču o navodnim seksualnim zlostavljanjima Harveja Weinsteina… bili pravi pravi razlog njenog otkaza…

M. Skit./Croative.net | RT | Daily Caller

Komentari

Vijesti

Fahrudin Radončić: Bakir Izetbegović je kreten

Published

on

Bakir Izetbegović je kreten, rekao je Fahrudin Radončić predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB), gostujući u emisiji “Face to Face”. Ujedno je Bakira Izetbegovića optužio za montiranje sudskih procesa ali i ključnu ulogu u projektu Komšić.

Na primjedbu voditelja kako su to “teške riječi”, Radončić je nastavio:

-Ja se ispričavama ljudima koji imaju tu mentalnu stranu, ali njemu se ne ispričavam. Popiši što je govorio za mene i moju obitelj, a ja o njemu nisam ništa govorio u prvom licu – rekao je vlasnik “Avaza”.

Izetbegovića je optužio za montiranje sudskih procesa preko SIPA-e i OSA-e.

-Ako vama netko montira proces, tko to može raditi. Ako on diže ljude iz SIPA-e, diže ljude iz OSA-e, ako imate ‘Osmicu’ (Osman Mehmedagić) tog nesretnog nekadašnjeg magacionera koji pritišće suce da vas osude, ako ide i vrši pritisak na sve pore društva i medije, to je bolan hobotnice. Što ja ne bi to nazivao pravim imenom…. i sad se to kaže to je nešto osobno Fahro. Ne možete me udarati tamo gdje sam najjači – poručio je Radončić.

Izetbegovića i SDA je optužio i za projekt Komšić.

-Za pobjedu Komšića ključnu ulogu ima SDA. Koja je najutjecajnija stranka u islamskoj zajednici, pa SDA! SDA noć uoči izbora promijeni tisuće članova izbornih komisija – istaknuo je.

Podsjetio je i na druga loša iskustva s SDA.

-Ja se iskreno nadam da će ovog puta Vlada biti mnogo uspješnija.Ne znam hoće li opstati. Svi koji su bili sa SDA imaju jako loše iskustvo. SDA dok vas mami šećerom vas mami. Tražili su harmonizaciju odnosa i poslije tri mjeseca prave montirane procese protiv nas. To se u politici zove prevara – zaključio je Radončić.

M.J./HRsvijet.net

Komentari

Continue Reading

Vijesti

SVAKI MLADI HRVAT BI TREBAO POGLEDATI OVAJ VIDEO – VRO MASLENICA – 5 MINUTA ZA SJEĆANJE

Published

on

U Maslenici se Hrvatska vojska pokazala kao organizirana sila, odlučna da, unatoč protivljenju međunarodne zajednice, u konačnici oslobodi cijeli svoj državni teritorij

U operaciji Maslenica prvi i jedini put sukobile su se najbolje i najelitnije postrojbe obiju vojski i u tom je sudaru velikosrpski neprijatelj polomio zube. 5.000 Arkanovih “Tigrova”, “Knindži”, “Martićevaca” i “Niških specijalaca” – poraženo do koljena – prenosi priznajem.hr.

Hrvatska vojska i policija 22. siječnja 1993. započele su ograničenu ofenzivnu operaciju kodnog naziva “Gusar”;. U samo tri dana oslobođena je tzv. ružičasta zona okupiranoga zadarskog zaleđa. Oslobođen je cijeli prostor na potezu Maslenica – Zadar, od Rovanjske, Maslenice, Posedarja, Novigrada, Pridrage, Škabrnje, Islama Latinskog, Kašića pa do Zemunika i tamošnje zrakoplovne luke. Cilj akcije bilo je stvaranje uvjeta za nesmetanu gradnju novoga Masleničkog mosta, čime bi se prekinula dugotrajna prometna izolacija sjevera i juga Hrvatske, koji su dotada bili povezani preko Paškoga mosta i trajektnom linijom Prizna-Žigljen.

Epilog

Operacija Maslenica ostati će trajno zabilježena u hrvatskoj povjesnici po jasno upućenoj poruci neprijatelju kakav ga završetak očekuje na tada okupiranim područjima RH. U svega nekoliko dana Hrvatska vojska je uspješno izvršila planiranu zadaću razbivši dotad samouvjerene neprijateljske snage. Značenje ove operacije očitovalo se i prema međunarodnoj zajednici, koja je dotad izražavala duboku sumnju u osposobljenost i snagu hrvatskih oružanih snaga. Tu sumnju ne samo da su demantirane već se čitavu međunarodnu javnost nakon Operacije Maslenica osvjedočila u potpunu spremnost Hrvatske i njenih oružanih snaga, da osigura ostvarenje potpuno slobodne i samostalne hrvatske države.

Operacija Maslenica je pobjedničkoj HV donijela niz iskustava koja su joj uvelike pripomogli u daljnjem jačanju, organizaciji, razvoju i uporabi postrojbi, što se očitovalo u kasnijim bitkama u kojima su oslobođena sva hrvatska područja – donosi Priznajem.hr

Priznajem.hr | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Vijesti

IZ BEOGRADSKIH MEDIJA Crnogorski metropolit: Vojvodina je republika, Srbija će opet biti Pašaluk

Published

on

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve poručio je Srbiji da se bavi Vojvodinom, jer je to zasebna republika.

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo ocijenio je da je Republika Srpska umjetna tvorevina i da bi Bosna i Hercegovina trebala biti cjelovita, „kao što je nekada bila“.

– Nema države u državi. Jer s takvom republikom i takvom politikom u BiH narodi će uvijek biti na gubitku. Niko ni s kim, pa će zarasti i staze kojima prolaze. Uvijek će biti ta mržnja. Nadam se da će doći do ujedinjenja – istakao je Vladika.

Srbima u Srbiji poručujem, dodaje, da se ne bave Bosnom, nego onim što je dobro za narod i Europu.

– Bolje je Srbiji da misli o Vojvodini, da vide kako će riješiti to pitanje. Jer, kako ja to vidim i kako se ljudi ponašaju u Novom Sadu, to je neka zasebna republika u sklopu Srbije, a hoće li to tako ostati, neka povedu i o tome računa – rekao je vladika Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Kako je zaključio, ako se to desi, Srbija će se svesti na prostor Beogradskog pašaluka.

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno